אני יודעת שהכי הכי הכי אנשים אוהבים להכין פשטידות, וזה ברור למה, זה הכי מהיר הכנה, זה בלי בצק, וזה נחשב לפחות ״משמין״
ואני גם ממש אוהבת פשטידות, אבל אני פי אלף יותר אוהבת שהפשטידה שלי יושבת על בצק פריך 🙂 ולזה קוראים טארט או פאי,
ואני הכי הכי הכי אוהבת טארט עם בצל בתוכו, כל סוג, כרישה, בצל לבן או סגול, כולם טעימים לי וכולם משתדכים נהדר למלית גבינות
ולבצק פריך, וגורמים לי לרצות לפרוס מהם כל יום חתכה (הכוונה לחתכה שלוש פעמים ביום ) ולחמם לי בהכי פשוט במיקרו,
אני הכי אוהבת שיש לי טארט כזה במקרר.
השבוע הכנתי את הטארט ולא טעמתי קודם את הגבינה הבולגרית שהשתמשתי בה ,ואכלתי אותה בגדול, כי הוספתי מלח גם לבצק וגם למלית,
הטארט יצא ככ יפה והיה לו ריח שהתעלפתי , וגם מרקם, וחתכתי חתיכה והייתי ממש חמהההה עליה, ודפקתי ביס גדול מהסרטים,
ואמאלה, זה היה מלוח בטירוף ורציתי לירוק אותו והייתי כל כך מאוכזבת, כי הטארט היה כל כך יפה!
ולא יכולתי להגיש אותו ולא היה לי לב לזרוק אותו, אז הוא עדיין עומד במקרר עטוף בנייר כסף כאילו מישהו יאכל אותו, או שיקרה לו נס.
אבל אני בטוחה שתוך יומיים שלושה אני אאלץ להיפרד ממנו סופית.
המתכון כאן כמובן מדוייק יותר ויש בו פחות מלח, אבל שימו לב שכתבתי לכם לבוק את הגבינה הבולגרית שלכם והמליחות שלה לפני.
הוא כל כך טעים הטארט הזה והמתכון של שירה שעובדת איתי ולמרות שיש לי נטיה לשנות מתכונים שנותנים לי, לא נגענו והוא יצא אלוהי.
לשלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
טארט בצלים סגולים וגבינות/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 או 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן (אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא)
1/4 כפית מלח דק
150 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר
חופן עלי אורגנו טריים (אפשר זעתר טרי)
2-3 כפות מי קרח
למלית:
2 בצלים אדומים גדולים פרוסים לשמיניות
מעט שמן זית
חומץ בלסמי
1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה (אפשר גם שמנת לבישול)
1 כוס (240 גר׳) חלב
3 ביצים גודל L
250 גר׳ גבינה בולגרית (או פטה)
1 כוס ( גר׳) גבינת פרמז׳ן מגורדת (אפשר קשקבל או צהובה אחרת)
לתיבול: מלח, פלפל
לעיטור:
מעט ענפי טימין טריים
אופן ההכנה:
מכינים בצק פריך:
במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, מלח עלי אורגנו טרי וחמאה לפירורי בצק
מוסיפים מים, תחילה כף אחת או שתיים ומעבדים שוב בפולסים קצרים,
ואם יש צורך והבצק לא התאחד לכדור מוסיפים עוד מעט מים ושוב בפולסים קצרים מעבדים, עד לקבלת כדור בצק.
מעצבים את הבצק לדיסקית דקה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון קל במקרר.
מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בקערה מערבבים שמיניות בצל עם שמן זית ומעט חומץ בלסמי וקצת מלח
מעבירים לתבנית ואופים בתנור לריכוך למשך כ 30 דק׳.
על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק הפריך לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית.
הופכים את הבצק על התבנית כשהנייר כלפני מעלה ומסירים אותו. מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות.
מניחים את נייר האפייה על התבנית על הבצק ומפזרים משקולת כמו חומוס יבש או שעועית יבשה,
ואופים את הבצק אפייה עיוורת למשך 15-20 דקות.
בינתיים בקערה טורפים ביצים, מוסיפים שמנת וחלב ושוב טורפים, מפוררים פנימה בולגרית ופרמז׳ן ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל שחור (אם הבולגרית שהשמשתם בה מאוד מלוחה תוסיפו מעט מלח, ואם לא מאוד מלוחה אז קצת יותר)
מסירים את נייר האפייה והמשקולת מהבצק, ומניחים את הבצלים הסגולים מעל הבצק באופן שווה, ומוזגים פנימה את מלית הגבינות
מעבירים לאפייה למשך 40 דק׳, עד שהמלית יציבה.מוציאים מהתנור, מפזרים לעיטור עלי טימים טריים
ומגישים חם. שומרים במקרר עטוף היטב עד ארבעה ימים.
**את הבצק אפשר להכין ללא האורגנו
50 Comments
נראה מעולה כרגיל. חסר הגרמים של הפרמזן בסוגריים
הדרך שלי לבדוק מליחות היא לערבב את כל החומרים מלבד הביצים (כי מגעיל אותי לאכול ביצים חיות), לבדוק את רמת המליחות של הבלילה ולתקן אם צריך, ורק אז להוסיף ביצים. מומלץ.
טיפ מעולה עדי תודה
האם אפשר להכין ולהקפיא מוכן? ולהוציא בבןקר של בראנץ'?
ברור, ולחמם היטב
הי קרן
יצא מצוין . לפי התמונות השכבה העליונה שחומה ואילו אצלי לא השחימה. מה הסיבה לדעתך?
היי! אם מכינה יום לפני, כדאי לשמור במקרר או להקפיא ולהפשיר? איך ישמר הכי טוב
היי קרן!
הכנתי את טארט הבצל.
המלית יצאה מאוד נוזלית וקצת נזל מץחתית התבנית.
ככה אמור לצאת?
עכשיו בתנור ומקווה שיתקשה.
לא אמור לצאת ככה לא יודעת להגיד מה השתבש, אולי גם מזגת יותר מדי לתבנית ?
מקוה שיצא טוב
היי, אם משתמשת בבצק פריך קפוא מוכן, עדיין יש צורך לשלב של האפייה עיוורת? וזה גם יהיה 12 דק על 180 מעלות? תודה
נראה מעולה כרגיל, מאיפה אפשר להשיג עלי אורנו טריים או עלי זעתר טריים?
היי, נראה מדהים!!
לא מצאתי את החומץ הבלסמי באופן ההכנה
בקערה מערבבים בצל עם שמן זית חומץ בלסמי ומלח, זה כתוב
היי, אפשר להכין במיקסר את הבצק?
בוודאי, וו גיטרה
היי,
אפשר להשתמש בצק פילאס תורכי במקום?
כן אבל זמן האפייה משתנה
היי קרן. תודה על המתכון.
נתקעתי עם גבינה צפתית ורציתי לדעת אם יכולה להחליף את הבולגרית במתכון?
כן בטח
היי,
הבצק יצא מצויין ומתמסר, אבל כמות המלית רבה מדי, ממה שהתבנית יכולה להכיל. השתמשתי בתבנית טארט 26, ונאלצתי לזרוק רבע מהמלית…חבל על חוסר בדיוק!
ממתי זורקים מלית שנשארה ועוד מתלוננים על זה?
קחי תבנית פיצית ותאפי ממה שנותר פשטידה קטנה
היי,
הכנתי אתמול את הקיש – מעולה !!
אבל….. אפיתי בתבנית קיש 28 וגם כאן נשארה הרבה מלית !!
למה אי אפשר לדייק יותר עם הכמויות ?
למה אי אפשר פשוט להגיד תודה על מתכונים? אם נשארנ מלית תאפי אותה כפשטידה בכלי קטן, למה לא לעשות מהלימון לימונדה???????
הכנתי את הקיש
לא טעמתי
אבל אנשים ממש התעלפו עליו
שמחה לשמוע תודה
הכנתי, אפיתי,
הריח שהתפשט בבית פשוט מעלף!!!.
טועמת כרגע עם כוסית יין לבן וטוב 😉 נהנית מכל ביס!
תודה קרן על המתכון הכל כך טעים הזה!
תודה איזה כייף ! לחיים
היי קרן, נראה מתכון מעולה! אפשר להחליף.בקמח כוסמין? (מלא, לבן או 80%?) מה היחס בכמויות אם כן? תודה!
אין בעיה להמיר בכוסמים 80% בלי לשנות כלום
הכנתי, יצא טעים מאוד! תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!
תודה רומי
הי ,
האם אפשר לאפות רק את הבצק באפייה עוורת יום קודם ואת שאר הדברים להכין למחרת ?
בטח שאפשר
הי קרן,
האם אפשרי להשתמש בבצק מופשר? עפתי על הנושא בזכותך
אם כן על איזה את ממליצה ומה זמן האפיה?
בטח שאפשר
אני אוהבת מאוד את בצק העלים המופשר,צריך רק לשחק אולי עם זמני האפייה ולראות שהוא מוכן
בד״כ גרועה בקישים, עשיתי אתמול ויצא מעולה תודה!
אפשר להחליף את בצל בבטטה?
אני לא הייתי מוותר תעל הטעמים של הבצל, שלבי ביניהם
קרן יקרה,נהנית מכל מתכון חדש וישן שלך,
יש אפשרות להחליף את החומץ בלסמי במשהו אחר?
ממש מעט סילאן
היי קרן, אפשר להכין ללא גלוטן עם קמח של קופטו?
כן
היי קרן,
האם אפשר להחליף בבצק פריך מוכן? של מעדנות?
כן
הי קרן
יצא מצוין . לפי התמונות השכבה העליונה שחומה ואילו אצלי לא השחימה. מה הסיבה לדעתך?
היי קרן,
רוצה להכין לשבועות 🙂
האם תוספת של פרוסות פרומעז מלמעלה יוסיפו לטעם או שפחות ישתלבו עם הגבינות שברויאל?
תודה על המתכון!
אפשר להשתמש בחומץ בלסמי מצומצם? אם כן, באיזה כמות?
תודה!
היי קרן,
שאלה לגבי הרויאל, אני מעדיפה להשתמש במעט קמח לרויאל ולא לקחת סיכון שלא יצא לי יציב האם אני יכולה להפחית את כמות החלב והביצים?
היי אגם,אפשרי להחליף בבזיליקום במקום אורגנו?
בטח
טוב ראיתי את התגובות אחרי שכבר הכנתי כי גם לי נשארה הרבה מלית
אבל נשארו לי גם שאריות מהבצק, ועשיתי עוד טארט לעצמי
ואמאלה איזה טעים! מחמאות בבית מפה עד הירח! אליפות!