שבועות תמיד מזכיר לי את החג שהיינו חוגגים כל שנה במושב
אנחנו הבנות היינו מתכוננות שבועות לריקוד שלנו עם חסיה המורה לריקוד
וביום ההופעה (שתמיד באה אחרי ריקוד הטרקטורים המפורסם)
היינו כולנו מוכנות, עם שמלות לבנות, זר פרחים בשיער, נעלי ריתמיקה ורודות
וסלסלה מעוטרת בפרחים.
ובכל שנה, למרות שהתכוננו על הריקוד המון זמן מראש
היינו עומדות בשורה, וכשכולן היו צריכות להסתובב שמאלה, אני הסתובבתי ימינה.
וזו הפכה כבר לבדיחה משפחתית.
לא יודעת למה אני מספרת לכם את זה, זה הצחיק אותי כשחשבתי על החג שמתקרב ואיזה כייף היה לחגוג
אותו במושב ושזה ממש לא ככה היום בטח לא בעיר ובטח שלא ביפו.
אבל יש משהו כל כך חגיגי בכל הלבן הזה שאני באמת באמת מחכה לו ואוהבת אותו.
לקראת שבועות אני עושה שיתוף פעולה קטן ונחמד עם מותג הגבינות פיראוס,
לכבוד הקמפיין שלהם ״סיגה סיגה״ (לאט לאט) ופיתחתי עבורם שני מתכונים:
-בייגלה יווני ממולא תרד וגבינה שכבר עלה לבלוג והוא כאן
-וטארט בצל גבינה בולגרית וזיתים מבצק פילו
אני יודעת שצמד המילים ״קל להכנה״ מופיע אצלי בבלוג ובפוסטים מלא, וזה תמיד נכון.
אין משהו שמשמח אותי יותר מליצור מתכון קלולה להכנה שיוצא טעים ומרשים בטירוף.
הטארט הזה כל כך קל להכנה, וכל כך כל כך טעים שלא יכולנו להפסיק לאכול אותו.
אין בישול מקדים לא של מלית הרויאל ולא של הבצלים.
רק הערה אחת חשובה לפניש מתחילים:
הגבינה של פיראוס מלוחה ולכן כמעט ואין צורך להוסיף מלח למלית, אלא כמות ממש קטנה.
טארט בצל זיתים וגבינה בולגרית/תבנית טארט עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
6-7 עלי פילו מופשרים לילה במקרר
שמן זית לשימון עלי הפילו
למלית רויאל:
1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
4 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
ביצה גודל L
קופסא (200 גר') גבינת פיראוס בולגרית 5%
חופן זיתי קלמטה מגולענים
2-3 בצלים בינוניים
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים מעט את התבנית בשוליים ובתחתית
פורסים את עלי הפילו על גבי נייר אפייה, ומברישים 2 עלים יחד בשמן זית
מעבירים לתבנית ומקפלים ברישול את השוליים פנימה
חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם העלים הנותרים, כל פעם עם שני עלים יחד.
מערבבים בקערה בינונית שמנת מתוקה, ביצה, גבינת פרמזן מעט מלח מעט פלפל ומעט אגוז מוסקט
מפוררים פנימה מחצית מהגבינה הבולגרית ומערבבים.
מעבירים לתבנית מעל עלי הפילו.
קולפים את הבצלים וחוצים לשניים באמצע לרוחב
פורסים כל חצי בצל לפרוסות דקות
מסדרים את פרוסות הבצל באופן חופף על גבי הטארט
מפזרים ביניהם את הזיתים ומעל מפוררים את יתרת הגבינה הבולגרית
אופים בתנור כ 25-30 דק' עד שהטארט מקבל צבע שזוף יפה.
אוכלים חם.
**שומרים את הטארט במקרר כשהוא מכוסה היטב ומחממים לפני הגשה
**את הבולגרית ניתן להמיר בכל גבינה לבנה קשה אחרת או בריקוטה
**במקום בצל לבן תוכלו להשתמש בבצל סגול או בכל ירק אחר שאתם אוהבים
2 Comments
היי, אפשר להשתמש בבצק פילאס במקום? ואם כן, זמן ואםן האפיה נשארים אותו הדבר?
פילאס הוא בצק שונה ולכן זמן האפייה שלו ארוך יותר, ואני ממליצה אם ממירים לפילאס להבריש את השוליים שלו בביצה טרופה