אני אוהבת שמאתגרים אותי ואני יכולה לפתח מתכונים על בסיס מוצר כזה או אחר שאני מפרסמת, זה מניע למחשבה, יציאה מהקופסא
ויצירתיות. וכשהודיעו לי במג׳ימיקס שהם שולחים לי אביזר חדש למכשיר שיש לי (לא מחליפה את המג׳ימקס בחיים!)
החלטתי להכין ממנו טארט לשבועות, בלי לדעת אפילו איך זה ייראה.טארט בצל תפוחי אדמה ובטטה.
את הירקות פרסתי עם האביזר שנקרא ספירל וחותך ירקות בצורות של פסטות ארוכות. ועדיין לא הצלחתי לראות בדימיון מה המוצר שייצא בסוף.
ערבבתי כמה סוגים של גבינות ושמנת וביצים, והנחתי את ספירלות תפוחי האדמה והבטטה על הבצק הפריך (הנדיר, אגב!)
מזגתי את הבלילה מעל, והכנסתי לתנור. אחכ נזכרתי ששכחתי להוסיף בצל וקצת התבאסתי, אבל זה רק בגלל שהטארט היה עדיין בתנור ולא ראיתי
איך הוא עומד לצאת משם!
אחרי 40 דקות יצא וואו, טארט משגע, שהיה ממש דומה לגראטן של נתן בלוק שלו רק עם בצק, והטעם ? אמאלה!
הטארט חוסל במהירות שיא,כולם אמרו וואו, הוא ממש כמו הגראטן של נתן בטעם 🙂
ואי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו. הספירלות של הירקות והעובדה שאפשר למתוח אותן מעט
גרמו למלית להיכנס ביניהן והמאפה יצא סופר עסיסי ולא כבד.
זה לא מאפה שקשה להכין, וזה אחד הטעמים שאני אישית חתמתי עליו קבע ל 30 שנים הבאות.
זה טארט שמכינים לא רק לשבועות אלא בכל ארוחה שרוצים משהו מהיר והכי טעים, או בכלל משהו שממש יעזור לכם להרשים.
הפוסט בשיתוף חברת מג׳ימיקס.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
טארט גראטן בטטה ותפוחי אדמה/ תבנית עגולה בקוטר 24
מצרכים למתכון :
לקלתית :
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
150 גר׳ חמאה
50 גר׳ גבינת פרמזן מגורדת
חלמון ביצה מביצה גודל L
מעט מלח
למלית:
1 בטטה גדולה קלופה
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
מעט עלי טימין
1+14 מיכלים (312 מ״ל) שמנת אפשר לבישול ואפשר שמנת להקצפה
מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג 5% או יותר
4 ביצים גדולות
1 כפית מלח
200 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת
אופן ההכנה:
במעבד מזון מכינים בצק פריך:
עם להב פלדה מעבדים במעבד מזון קמח עם מלח, גבינת פרמזן, וקוביות חמאה, לפירורים. מוסיפים חלמון ביצה ושוב מעבדים מעט עד לקבלת
כדור בצק, שומרים במקרר
במעבד מזון (מג׳ימיקס) עם אביזר ספירל, פורסים בטטה אחת גדולה לרצועות ושלושה תפוחי אדמה לרצועות (האביזר מגיע עם שלושה ראשים לא ככ משנה
באיזה מהם תשתמשו הם שלושתם יתנו תוצאה נהדרת)
בקערה טורפים ביצים עם קוטג, מוסיפים מלח, שמנת ו 100 גר גבינה צהובה מגורדת.
על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול קצת יותר מהתבנית.
הופכים את הנייר כשהבצק כלפי מטה לתוך התבנית, ומהדקים את התחתית ושולי הבצק לדפנות התבנית.
בעזרת מזלג מחוררים כמה חורים בבצק.
מחממים תנור ל 190 מעלות
מניחים את ספירלות תפוחי האדמה והבטטה על הבצק בתבנית, שיכסו אותה כמה שניתן, ומוזגים את בלילת הגבינות מעל.
מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה מעל ומעליה את עלי הטימין
אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד שהמאפה שחום ותוחי האדמה רכים (אפשר פשוט לנעוף קיסם)
מגישים חם חם
**אפשר להכין רק עם בטטות או רק עם תפוחי אדמה
**אפשר להיכן את הטארט מראש ולשמור במקרר עד הגשה או להקפיא
הכי חשוב זה לחמם אותו היטב לפני הגשה
במידה ואין ברשותכם אביזר ספירל תוכלו פשוט לפרוס את הבטטה ותפוחי האדמה לפרוסות דקות
7 Comments
חבל מאוד שקרן אגם לא טורחת לקרוא את מה שהיא כותבת לפני שהיא מעלה לרשת. כמות טעויות ההקלדה במתכון הנוכחי "קצת" מוגזמות. (בין השאר: "בנידה" במקום "במידה".)
זה מוכיח רשלנות, שלא לומר זלזול בקוראים. חבל.
זה יגוע שאני רשלנית ומזלזלת בעוקסים שלי, ממליצה לך לא להיכנס לפה
את מדהימה טוב עשית שכתבת בשגיעות לחצופה והמשועממת
🙂
וואו מתכון מטורף, את מהממת אין עלייך אלופה ומגניבה !!
תודה קרן ,במה ניתן להחליף את הקשקסל?
כל גבינה צהובה אחרת מגורדת ממש לא משנה איזו