עוגות פריפאי וטארט

טארט נקטרינות פתוח

יולי 9, 2019 2 Comments
טארט נקטרינות פתוח

בשבוע הבא אני טסה עם הילדים לצרפת לשבוע, לכבוד בר המצווה של גור אדם

ארבעה ימים בפריז (שונאת שונאת את פריז בקיץ אבל הילדים התעקשו)

למזלי יש למשפחה של בעלי כמה דירות בפריז וקיבלנו דירה אחת לרשותינו

ואחכ אני עוברת עם הילדים לאחוזה המשפחתית שביקרתי בה הפעם האחרונה לפני שנתיים

(אם אתם לא זוכרים מוזמנים להציץ כאן וכאן ) והיא כל כולה חלום.

אני לא מפסיקה לפנטז איך אני קופצת על האפניים לשוק הקטן בעיירה ליד וקונה פירות טריים

נכנסת למטבח הציורי הקטן ומכינה למשפחה עוגות וטארטים עם פירות.

אני כל כך אוהבת את החמצמצות של פירות בעוגות כשהם פוגשים בצק וסוכר, ומתקרמלים.

בינתיים בארץ שאלתי אתכם באינסטוש אם אתם רוצים מתכון לפאי פירות פתוח

וקיבלתי ערימות של תגובות מכם שממש ריגשו אותי,

גם כי ככ הרבה מכם רצו מתכון וגם כתבתם לי דברים ממש יפים.

המתכון לבצק של הטארט לקוח מפה , ובגלל שהכנתי הפעם גרסה מלבנית ולא עגולה קראתי לו טארט פתוח.

הבצק נורא עדין וממש פריך ונמס בפה, ואני לא יכולתי להפסיק לאכול ממנו, ממש אסון.

טארט נקטרינות פתוח/טארט אחד גדול

מצרכים למתכון:

לבצק:

כוס וחצי ( 210 גר׳) קמח לבן רגיל

3 כפות אבקת סוכר

150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס מים קרים פחות כף

50 גר שקדים טחונים לאבקה

לנקטרינות:

7-8 נקטרינות

4 כפות סירופ מייפל

כפית שטוחה אבקת קינמון

לציפוי הבצק:

מעט חלב

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה במהירות בינונית מערבבים קמח ואבקת סוכר

מגבירים מהירות ומוסיפים את קוביות החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית ,

תוך כדי פעולת המעבד בפולסים קצרים מוסיפים את המים הקרים,

ומערבבים מעט עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.

מוציאים את הבצק מהמעבד מזון, מכניסים לשקית ניילון קטנה ומניחים במקרר.

בינתיים מכינים את המילוי:

חוצים כל נקטרינה לשניים, מוציאים את הגלעין, ופורסים לפרוסות דקיקות

מעבירים את פרוסות הנקטרינה לקערה בינונית, מוסיפיפ מייפל וקינמון ומערבבים בעדינות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכינים לידכם תבנית תנור גדולה.

מוציאים את בצק הטארט מהמקרר, ומקמחים מעט נייר אפייה

על גבי נייר האפייה מרדדים את הבצק למלבן, לא מאוד דק כדי שלא יקרע כשתקפלו אותו.

מפזרים 3/4 מכמות השקדים על גבי הבצק באופן אחיד

מסדרים את פרוסות הנקטרינה מעל, ושומרים על שוליים של 2-3 ס״מ נקיים

אפשר בקבוצות קטנות של 4-5 פרוסות כמו בתמונה:

מפזרים על הנקטרינות את יתרת השקדים הטחונים.

מקפלים את שולי הבצק פנימה מעל הנקטרינות כך:

בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בחלב.

מעבירים את הטארט עם נייר האפייה לתוך תבנית תנור גדולה

מכיניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק׳ עד שהבצק זהוב והנקטרינות קיבלו צבע מעט שחום.

מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

** הטארט יהיה טעים מאוד גם אם אין לכם נקטרינות,ויקבל באהבה שזיפים מכל סוג, אפרסקים, משמשים, תפוחים או אגסים

**אתם יכולים לרדד את הבצק לעיגול במקום מלבן, או מרובע, איך שנוח לכם, הוא טעים בכל צורה.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

סיסי יולי 10, 2019 at 5:01 pm

היי קרן,
מזל טוב לבר מצווה, תהנו המון ובעיקר באחוזה הכפרית, זוכרת את הפוסט ובעיקר את התמונות. על פריז אני מוותרת מראש, אלא אם יעשו לי סיור קולינרי אצל פייר הרמה.

Reply
קרן אגם יולי 10, 2019 at 5:09 pm

תודה סיסי
אני ממש מקוה שיהיה לנו כייף בפריז ומכינה את עצמי מראש לחום

Reply

Leave a Comment