בשבוע הבא אני טסה עם הילדים לצרפת לשבוע, לכבוד בר המצווה של גור אדם
ארבעה ימים בפריז (שונאת שונאת את פריז בקיץ אבל הילדים התעקשו)
למזלי יש למשפחה של בעלי כמה דירות בפריז וקיבלנו דירה אחת לרשותינו
ואחכ אני עוברת עם הילדים לאחוזה המשפחתית שביקרתי בה הפעם האחרונה לפני שנתיים
(אם אתם לא זוכרים מוזמנים להציץ כאן וכאן ) והיא כל כולה חלום.
אני לא מפסיקה לפנטז איך אני קופצת על האפניים לשוק הקטן בעיירה ליד וקונה פירות טריים
נכנסת למטבח הציורי הקטן ומכינה למשפחה עוגות וטארטים עם פירות.
אני כל כך אוהבת את החמצמצות של פירות בעוגות כשהם פוגשים בצק וסוכר, ומתקרמלים.
בינתיים בארץ שאלתי אתכם באינסטוש אם אתם רוצים מתכון לפאי פירות פתוח
וקיבלתי ערימות של תגובות מכם שממש ריגשו אותי,
גם כי ככ הרבה מכם רצו מתכון וגם כתבתם לי דברים ממש יפים.
המתכון לבצק של הטארט לקוח מפה , ובגלל שהכנתי הפעם גרסה מלבנית ולא עגולה קראתי לו טארט פתוח.
הבצק נורא עדין וממש פריך ונמס בפה, ואני לא יכולתי להפסיק לאכול ממנו, ממש אסון.
טארט נקטרינות פתוח/טארט אחד גדול
מצרכים למתכון:
לבצק:
כוס וחצי ( 210 גר') קמח לבן רגיל
3 כפות אבקת סוכר
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס מים קרים פחות כף
לנקטרינות:
7-8 נקטרינות
4 כפות סירופ מייפל
כפית שטוחה אבקת קינמון
50 גר שקדים טחונים לאבקה
לציפוי הבצק:
מעט חלב
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
בקערת מעבד המזון עם להב פלדה במהירות בינונית מערבבים קמח ואבקת סוכר
מגבירים מהירות ומוסיפים את קוביות החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית ,
תוך כדי פעולת המעבד בפולסים קצרים מוסיפים את המים הקרים,
ומערבבים מעט עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.
מוציאים את הבצק מהמעבד מזון, מכניסים לשקית ניילון קטנה ומניחים במקרר.
בינתיים מכינים את המילוי:
חוצים כל נקטרינה לשניים, מוציאים את הגלעין, ופורסים לפרוסות דקיקות
מעבירים את פרוסות הנקטרינה לקערה בינונית, מוסיפיפ מייפל וקינמון ומערבבים בעדינות.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכינים לידכם תבנית תנור גדולה.
מוציאים את בצק הטארט מהמקרר, ומקמחים מעט נייר אפייה
על גבי נייר האפייה מרדדים את הבצק למלבן, לא מאוד דק כדי שלא יקרע כשתקפלו אותו.
מפזרים 3/4 מכמות השקדים על גבי הבצק באופן אחיד
מסדרים את פרוסות הנקטרינה מעל, ושומרים על שוליים של 2-3 ס״מ נקיים
אפשר בקבוצות קטנות של 4-5 פרוסות כמו בתמונה:
מפזרים על הנקטרינות את יתרת השקדים הטחונים.
מקפלים את שולי הבצק פנימה מעל הנקטרינות כך:
בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בחלב.
מעבירים את הטארט עם נייר האפייה לתוך תבנית תנור גדולה
מכיניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק' עד שהבצק זהוב והנקטרינות קיבלו צבע מעט שחום.
מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
** הטארט יהיה טעים מאוד גם אם אין לכם נקטרינות,ויקבל באהבה שזיפים מכל סוג, אפרסקים, משמשים, תפוחים או אגסים
**אתם יכולים לרדד את הבצק לעיגול במקום מלבן, או מרובע, איך שנוח לכם, הוא טעים בכל צורה.
43 Comments
היי קרן,
מזל טוב לבר מצווה, תהנו המון ובעיקר באחוזה הכפרית, זוכרת את הפוסט ובעיקר את התמונות. על פריז אני מוותרת מראש, אלא אם יעשו לי סיור קולינרי אצל פייר הרמה.
תודה סיסי
אני ממש מקוה שיהיה לנו כייף בפריז ומכינה את עצמי מראש לחום
היי קרן, קצת לא ברור, כתבת שקדים טחונים ברישמת הבצק, הכנתי את הבצק ואז ראיתי שיש שקדים טחונים.. התכוונת רק לפרי??? המון תודות
הי מיכל
כתוב במתכון 3/4 מכמות השקדים הטחונים על גבי הבצק לפני הפרי
ואז לפזר על הפרי את היתרה
אפשר להכין אותה כמה ימים מראש ולהקפיא? או שזה יהרוס את המרקם?
אין בעיה להקפיא יאטך היטב ולחמם לפני הגשה
היי קרן, קצת לא ברור, כתבת שקדים טחונים ברישמת הבצק, הכנתי את הבצק ואז ראיתי שיש שקדים טחונים.. התכוונת רק לפרי??? המון תודות
היי קרן, בגלל שהשקדים הטחונים הופיעו ברשימה של חומרי הבצק הבנתי שצריך להוסיף אותם לבצק עצמו, עכשיו אני מבינה שהם נועדו לפיזור על הבצק, בכל מקרה העוגה טעימה מאוד מאוד, תודה קרן
שמחה לשמוע! תיקנתי גם במתכון שיהיה יותר ברור
שלום קרן…
סליחה על הבורות אך מה זה להב פלדה? יש למעבד ככ הרבה תוספות סכינים
אשמח אפילו לתמונה כדי שיהיה בטוח
סכין מתכת של המג׳ימיקס
הכנתי הבוקר עם אפרסק ובננה ויצא ממש מעולה. מתוק בדיוק במידה והבצק נימוח וקל לעבודה. וממש מהיר להכנה.
אחלה מתכון, תודה!
תודה תמר
בוקר טוב
במה ניתן להחליף את השקדים הטחונים?
האם קורנפלור מתאים?
לוותר עליהם, קורנפלור לא תחליף עבורם
אפשר להכין את הבצק ולשמור ללילה?
כן
היי אפשר לשלב עם נקטרינות תפוח עץ?
בטח, ייצא מצויין
כמה זה נורא ללוש את הבצק ביד?
הכי לא נורא וייצא מעולה
וואי וואי קרן איזה מתכון אליפות הכנתי משזיפים יצא מעדן!! עדין צרפתי מתוק חמוץ ואלגנטי כמו שאני אוהבת…
שבת הבאה אנסה עם פרי אחר….
אפשר לשים מעל חלב שקדים כדי שזה לא יהיה חלבי ?
כן
היי קרן , הבצק יצא לי מאוד מאוד דביק . לא הצלחתי לרדד אותו במערוך כי הוא נדבק כולו.
הטעויות היחידות שאולי עשיתי זה שעשיתי את זה במיקסר עם להב גיטרה כי אין לי אחר ואת המים הוספתי במכה .
האם אחד מהסיבות האלו הם הגורם לבצק הדביק ?
וו גיטרה זה אחלה
כל המים בבת אחת זה לא
כרגע אפשר רק להוסיף קמח עוד ועוד עד שהבצק הופך לכדור
לצנן אותו לשעה במקרר ואז לעבוד איתו בין שני ניירות אפייה מקומחים מאוד
היי קרן , נראה מושלם!
במה אני יכולה להחליף את החמאה?
היי קרן , חלופה לפרווה ? please
בבצק שמן קוקוס! ייצא מעולה או מחמאה
להבריש את הטארט עם חלב סויה
היי קרן, האם אפשר לשים תותים ?
בוודאי
כתוב שקדים בזה של הנקטרינות אז בטעות ערבבתי את כל השקדים עם הנקטרינות יחד עם הקינמון והמייפל. אופס? מקווה שלא הרסתי את זה…
שמתי בכל מקרה קצת קמח שקדים למטה ומעל למרות שכל ה50 גרם נמצאים בין הנקטרינות
אחר כך הלכתי לתגובות וראיתי שבעבר התלוננו שהשקדים היו ברשימת הבצק והיו טעויות לשים בבצק… בקיצור אני חושבת שהשקדים צריכים מקום משלהם במתכון כי הם לא חלק מהבצק והם לא חלק מהנקטרינות
שבת שלום!
חשוב תמיד לקרוא מתכו מהתחלה עד הסוף:-) זה כתוב במפורש ״מפזרים 3/4 מכמות השקדים על גבי הבצק באופן אחיד״
וגם אם לא עשית את זה אלא ערבבת עם הנקטרינות עדיים ייצא אחלה
תודה רבה קרן
הכנו שתיים כאלו השבת ויצא סופר טעים!
ועל הדרך שמחתי לקרוא את הכתוב
גרתי כמה שנים טובות בפארי, וזה החזיר אותי היישר לזכרונות צרפת, לאחוזות של חברים ושווקים קטנים ועונתיים.
אז תודה
תודה נילי
עוגה נפלאה תודה רבה
היי
מה הסיכוי שאפשר להכין את הבצק עם קמח כוסמין מלא?
להיפך! ייצא מעולה תוסיפי יותר מים אם הבצק לא מתאחד
תודה רבה! אעדכן איך יצא:)
היי, אפשר לקצץ בכמות החמאה למי ששומר?
אבל זה מאוד משפיע על מרקם הבצק
הי קרן, מה אפשר במקום מייפל?
דבש