עוגות פריפאי וטארט

טארט קרם שקדים פיסטוק ואוכמניות

ינואר 27, 2022 70 Comments

בימים האחרונים אני קמה עם חשק עז לעשות כושר, המכון שאני רשומה אליו נמצא ממש ליד הבית.

אבל החצי שלי בשלילה, והילדים יושבים עליי עם ההסעות, אני רוצה לצאת מוקדם לכושר כי אני מתחילה לעבוד ב 09:00

אז אני אצא ב 07:00 כשהמכון הפתח לשעה ואחזור? אבל לא, הקטן (בן 15.5 כן?) רוצה שאסיע אותו (גשם נו אמא)

ב 07:50, אז אני אלך ב 08:00, עד 09:00 לא? אבל לאאאאא הגדולה (תיכף בת 18) צריכה להיות בבית ספר בחמישה

ל 09:00. אז אני לא מצליחה להגיע למכון בימים שאני רוצה, ואני עסוקה כל היום בהסעות,עם רגשי

אשמה על הכושר שלא קורה פה בדיוק כמו שאני רוצה, ללכת לים אי אפשר כי הוא פאקינג סוער מדי,

ואני מוצאת את עצמי בלופ. ואני שונאת ללכת למכון אחהצ או בערב, ואני מחכההההה שהגשם ייגמר, שהם יילכו

לבית ספר ברגל בלי להתבכיין.

למרות שאני חייבת להודות שאני נהנית מהחורף הזה, הוא קצת משוגע ומפתיע.

והוא מביא איתו פירות יער ועוד מלא דברים טובים. קבלו מתכון הורס לטארט חורפי של אוכמניות טריות

קרם שקדים ומחית פיסטוק של החלומות (המרות למטה)

טארט קרם שקדים פיסטוק ואוכמניות/תבנית טארט בקוטר 26 או 2 רינגים בקוטר 22 ס״מ

לבצק

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן 

3 כפות (30 גר׳) אבקת סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות מי קרח (ועוד אחת אקסטרה במידת הצורך)

לקרם שקדים

180 גרם (1+3/4 כוסות) שקדים טחונים

180 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר

180 גרם חמאה רכה

כפית מחית וניל

2 ביצים גודל L

כף תרכיז רוזטה (אופציונלי*)

3 כפות מחית פיסטוק (לא ממותקת)

2 כפות (20 גר׳) קמח

לפיזור מעל:

קופסא קטנה של אוכמניות טריות 125 גר׳ (אפשר גם קפואות)

חופן שקדים פרוסים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון מערבבים -קמח, אבקת סוכר וחמאה בפולסים קצרים עד ליצירת פירורים.

מוסיפים מים ומעבדים שוב בפולסים עד שנוצר כדור, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.

על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לצורת עיגול ומרפדים רינגים או תבנית אפייה.

עם מזלג מחוררים את התחתית, ומכניסים למקפיא לחצי שעה .

מכינים את הקרם:

בקערה מערבבים חמאה, שקדים טחונים, אבקת סוכר, ומחית וניל. מוסיפים ביצים, רוזטה ומחית פיסטוק 

ואת הקמח ומערבבים למחית אחידה.

מחממים תנור ל 180 מעלות

מניחים את מלית השקדים על הבצק הקפוא, מיישירם בעזרת פלטה או סכין.

מפזרים אוכמניות טריות ושקדים פרוסים ומכניסים לתנור לכחצי שעה, עד שהטארט משחים.

מוציאים, מקשטים באבקת סוכר מצננים ומגישים.

**את הטארט שומרים כשהוא עטוף היטב במקרר עד שלושה ארבעה ימים

**את האוכמניות ניתן להמיר בפריות יער אחרים טריים או קפואים.

**ניתן לוותר על מחית הפיסטוק או להמיר אותה ב 3 כפות של טחינה גולמית/שוקולד לבן מומס/מחית שקדים

Print Friendly, PDF & Email

70 Comments

Alon ינואר 27, 2022 at 10:44 am

היי קרן,
נראה ממש מעולה!
מאיפה משיגים מחית וניל האם אפשר לוותר או להציע משהו במקום?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:41 pm

תמצית !

Reply
עינב מרץ 3, 2022 at 1:16 pm

אפשר להקפיא את הטארט לאחר האפייה?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2022 at 6:25 pm

אפשר

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:42 pm

אפשר תמצית וניל

Reply
אירית קוגל ינואר 27, 2022 at 11:26 am

איפה משיגים מחית פיסטוק לא ממותקת? הפאי נראה מדהים. תודה

Reply
שפרה חילאי ינואר 27, 2022 at 1:56 pm

נראת מצוין, האם אפשר להכין ולאפות למחרת?
ושאלה נוספת האם אפשר להמיר את מחית הפיסטוקים לחמאת בוטנים?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:41 pm

אפשר חמאת בוטנים כן
ואפשר להכין את הבצק יום מראש אבל לא להרכיב את הטארט ללא אפייה ליום מראש

Reply
שרית פברואר 4, 2022 at 10:20 am

האם אפשר קרם פרש במקום החמאה בקרם? או להפחית את החמאה בקרם?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 3:39 pm

לא ממליצה להפחית ובטח לא להמיר

קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:42 pm

ל החנויות שמתחמחות באפייה, מייסטר, המזווה המתוק, וכו..

Reply
אילנית ינואר 27, 2022 at 4:43 pm

האם בשקדים טחונים הכוונה לקמח שקדים או באמת לטחון שקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 7:51 pm

קמח שקדים ושקדים טחונים לאבקה זה אותו הדבר

Reply
טובי ינואר 27, 2022 at 12:02 pm

על כמה לחמם את התנור?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:41 pm

180 מעלות , תודה על ההארה

Reply
הילה ינואר 27, 2022 at 8:36 pm

היי קרן, העוגה נראית מדהימה! האם הבצק יוצא פריך אפילו שלא אופים אותו קודם לחוד מהמלית?

Reply
יוחאי ינואר 28, 2022 at 4:38 pm

היי קרן, אני מצטרף לשאלה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 4:43 pm

פריך ביותר

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 4:43 pm

יוצא מדהים

Reply
עדי ינואר 27, 2022 at 2:31 pm

היי! נראה מושלם, איך אפשר להפוך את המתכון ללא לקטוז?:)
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:41 pm

שימוש במחמאה/נטורינה

Reply
מיטל ינואר 28, 2022 at 8:34 am

נראה מעולה!! אם יש פיסטוקים ולא מחית- האם ניתן להכין את מחית הפיסטוק?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 12:49 pm

כן יש בגוגל מתכונים למחית פיסטוק

Reply
ענת טיירו ינואר 27, 2022 at 4:08 pm

היי קרן, על כמה מעלות האפייה בתנור?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 7:52 pm

180 מעלות

Reply
שרי ינואר 27, 2022 at 7:06 pm

הי איך אפשר להפוך ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 7:50 pm

שימוש בקמח ללג

Reply
שרי ינואר 27, 2022 at 8:39 pm

רק רציתי להגיד תודה שאת שמה כמויות גם בגרמים וגם בכוסות/ כפות. ממש עוזר למי שאין משקל בבית. אז תודה רבה

Reply
מומיןאמא ינואר 27, 2022 at 8:57 pm

באסה שהכל עם חמאה… לא מסוגלת להכניס חמאה/מרגרינה/שמנת הביתה…

Reply
טירנה ינואר 28, 2022 at 7:40 am

אפשר להוסיף ליקר אמארטו במקום תרכיז רוזטו?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 7:41 am

בטח

Reply
גבריאלה ינואר 28, 2022 at 9:02 am

שלום קרן,
אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
אם כן מה המתחילים?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 12:50 pm

יש גרסת פרווה בסוף המתכון למטה
(זה גם מופיע בכותרת )

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 12:51 pm

בטח! מעולה

Reply
אופיר ינואר 28, 2022 at 11:11 am

אין בבצק ביצה ?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 12:48 pm

אין ביצה הוא מושלם בלי

Reply
מזל מכלין ינואר 28, 2022 at 12:21 pm

מה אפשר לשים במקום מחית פוסטוק?
יש לי פוסטוק לא קלוי. אפשר במקום??

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 12:50 pm

אפשר לטחון את הפיסטוק ולהוסיף חמאה קצת ואבקת סוכר

Reply
עדי ינואר 28, 2022 at 12:34 pm

האם אפשר במקום חמאה רכה במלית לשים שמן קוקוס?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 12:48 pm

לא ניסיתי קרם שקדים הלי חמאה לא יודעת להגיד

Reply
ניצן ינואר 28, 2022 at 2:59 pm

היי קרן, לא מופיעה גרסת הפרווה במתכון, אשמח לדעת למה וכמה להמיר

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 3:19 pm

מחמאה/נטורינה איפה שכתוב חמאה

Reply
יפעת ינואר 28, 2022 at 3:24 pm

האם יש תחליף ל2 ביצים שבמלית?

Reply
עמית הרפז ינואר 28, 2022 at 3:38 pm

היי קרן, השתמשת ברינג?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 4:41 pm

כן 24/2

Reply
אילנה ינואר 29, 2022 at 9:37 am

הכנתי את הפאי שקדים יצא מודלם ממש דומה לשלך יקרה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 6:11 pm

תודה אילנה

Reply
מילי פברואר 10, 2022 at 7:08 pm

הי קרן ,
את החמאה במילוי רק להוציא או להמיס קצת ?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:18 am

לא להמיס לרכך

Reply
שחר בלוקה ינואר 29, 2022 at 2:32 pm

תודה על מתכון מושלם!
שאלה- נשאר לי בצק מהבצק הפריך של הטארט. לדעתך אפשרי לפזר מלמעלה על הקרם פיסטוק לפני הכניסה לתנור? (אני תוהה אם יהיו פריכים או שישרפו בגלל שהם חשופים ישירות לחום)
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 6:10 pm

אפשר לפזר מעל קראמבל

Reply
מיכל ינואר 29, 2022 at 4:04 pm

הצילו! כבר חצי שעה בתנור והמרכז ממש נוזלי! השתמשתי באוכמניות קפואות. מה לעשות?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 6:10 pm

להרים קצת מעלות ולהמשיך עוד

Reply
מיקי ינואר 30, 2022 at 4:24 pm

האם יתאים 1 כפית תמצית שקדים במקום רוזטה ?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:19 pm

כן

Reply
מיקי ינואר 30, 2022 at 4:30 pm

ושאלה נוספת: האם מיץ לימון בבצק במקום המים ייתן פריכות נוספת וטעם לבצק?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:19 pm

לא הכנתי מעולם בצק פריך עם מיץ לימון לא רואה סיבה להמיר את המים

Reply
רות פברואר 12, 2022 at 9:04 pm

טוב, זה באיי פאר הדבר הכי טעים, יפה ומרשים שהכנתי…
יצא אש!!!!! וגרפתי מלא מחמאות! איזה כיף…:))

תודה

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:21 pm

שמחה לשמוע רות

Reply
אירה פברואר 23, 2022 at 5:22 pm

הכנתי פעמיים ויצא מאוד טעים!
מנסה לדייק את המתכון.
פעם אחת נשאר יותר מידי בתנור, כדי שבמרכז לא יהיה נוזלי ונשרפו לי קצת השקדים.
פעם שניה הוצאתי כאשר המרכז עדיין רטט וחשבתי שיתייצב, אבל נשאר נוזלי (לא מנע מבני הבית לחסל את העוגה).
באיזה מצב צריך להוציא אותה מהתנור?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2022 at 7:32 am

תורידי חום תנור ותאפי קצת יותר זמן אולי אצלך בתנור החום גבוהה מדי

Reply
ינאי לונדון מרץ 4, 2022 at 4:44 pm

הפאי פשוט נהדר!
הכנתי לאשתי בוולנטיינז האחרון ויצא מעולה!
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:32 pm

כייף לאשתך! תודה

Reply
ליאת מרץ 22, 2022 at 7:37 am

נראה מתכון נהדר! מאד אוהבת את המתכונים שלך האם ניתן להשתמש בתבנית מתפרקת של פאי? או בתבנית קפיצית רגילה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2022 at 2:54 pm

בהחלט, כל אחת מהתבניות האלו יתאימו. תודה!

Reply
מיה אפריל 4, 2022 at 3:15 pm

היי קרן נראה מדהים!(:
יש אפשרות לפרי אחרי במקום אוכמניות? את יודעת מה יכול לעבוד עם הפיסטוק אם לא האוכמניות?

Reply
רינת אפריל 7, 2022 at 5:58 pm

יצא מדהים!!!
אתגר לפסח- איך??

Reply
נטלי אפריל 13, 2022 at 9:01 am

האם אפשר להפוך אותו לכשלפ? יעבוד עם קמח מצה?

Reply
דורית אפריל 30, 2022 at 4:50 pm

אפשר סוכר רגיל במקום אבקה? נתקעתי בלי…

Reply
קרן אגם מאי 1, 2022 at 1:45 am

אפשר

Reply

Leave a Comment