בימים האחרונים אני קמה עם חשק עז לעשות כושר, המכון שאני רשומה אליו נמצא ממש ליד הבית.
אבל החצי שלי בשלילה, והילדים יושבים עליי עם ההסעות, אני רוצה לצאת מוקדם לכושר כי אני מתחילה לעבוד ב 09:00
אז אני אצא ב 07:00 כשהמכון הפתח לשעה ואחזור? אבל לא, הקטן (בן 15.5 כן?) רוצה שאסיע אותו (גשם נו אמא)
ב 07:50, אז אני אלך ב 08:00, עד 09:00 לא? אבל לאאאאא הגדולה (תיכף בת 18) צריכה להיות בבית ספר בחמישה
ל 09:00. אז אני לא מצליחה להגיע למכון בימים שאני רוצה, ואני עסוקה כל היום בהסעות,עם רגשי
אשמה על הכושר שלא קורה פה בדיוק כמו שאני רוצה, ללכת לים אי אפשר כי הוא פאקינג סוער מדי,
ואני מוצאת את עצמי בלופ. ואני שונאת ללכת למכון אחהצ או בערב, ואני מחכההההה שהגשם ייגמר, שהם יילכו
לבית ספר ברגל בלי להתבכיין.
למרות שאני חייבת להודות שאני נהנית מהחורף הזה, הוא קצת משוגע ומפתיע.
והוא מביא איתו פירות יער ועוד מלא דברים טובים. קבלו מתכון הורס לטארט חורפי של אוכמניות טריות
קרם שקדים ומחית פיסטוק של החלומות (המרות למטה)
טארט קרם שקדים פיסטוק ואוכמניות/תבנית טארט בקוטר 26 או 2 רינגים בקוטר 22 ס״מ
לבצק
210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן
3 כפות (30 גר׳) אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מי קרח (ועוד אחת אקסטרה במידת הצורך)
לקרם שקדים
180 גרם (1+3/4 כוסות) שקדים טחונים
180 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר
180 גרם חמאה רכה
כפית מחית וניל
2 ביצים גודל L
כף תרכיז רוזטה (אופציונלי*)
3 כפות מחית פיסטוק (לא ממותקת)
2 כפות (20 גר׳) קמח
לפיזור מעל:
קופסא קטנה של אוכמניות טריות 125 גר׳ (אפשר גם קפואות)
חופן שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון מערבבים -קמח, אבקת סוכר וחמאה בפולסים קצרים עד ליצירת פירורים.
מוסיפים מים ומעבדים שוב בפולסים עד שנוצר כדור, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לצורת עיגול ומרפדים רינגים או תבנית אפייה.
עם מזלג מחוררים את התחתית, ומכניסים למקפיא לחצי שעה .
מכינים את הקרם:
בקערה מערבבים חמאה, שקדים טחונים, אבקת סוכר, ומחית וניל. מוסיפים ביצים, רוזטה ומחית פיסטוק
ואת הקמח ומערבבים למחית אחידה.
מחממים תנור ל 180 מעלות
מניחים את מלית השקדים על הבצק הקפוא, מיישירם בעזרת פלטה או סכין.
מפזרים אוכמניות טריות ושקדים פרוסים ומכניסים לתנור לכחצי שעה, עד שהטארט משחים.
מוציאים, מקשטים באבקת סוכר מצננים ומגישים.
**את הטארט שומרים כשהוא עטוף היטב במקרר עד שלושה ארבעה ימים
**את האוכמניות ניתן להמיר בפריות יער אחרים טריים או קפואים.
**ניתן לוותר על מחית הפיסטוק או להמיר אותה ב 3 כפות של טחינה גולמית/שוקולד לבן מומס/מחית שקדים
97 Comments
היי קרן,
נראה ממש מעולה!
מאיפה משיגים מחית וניל האם אפשר לוותר או להציע משהו במקום?
תודה
תמצית !
אפשר להקפיא את הטארט לאחר האפייה?
אפשר
אפשר תמצית וניל
איפה משיגים מחית פיסטוק לא ממותקת? הפאי נראה מדהים. תודה
נראת מצוין, האם אפשר להכין ולאפות למחרת?
ושאלה נוספת האם אפשר להמיר את מחית הפיסטוקים לחמאת בוטנים?
אפשר חמאת בוטנים כן
ואפשר להכין את הבצק יום מראש אבל לא להרכיב את הטארט ללא אפייה ליום מראש
האם אפשר קרם פרש במקום החמאה בקרם? או להפחית את החמאה בקרם?
לא ממליצה להפחית ובטח לא להמיר
ל החנויות שמתחמחות באפייה, מייסטר, המזווה המתוק, וכו..
האם בשקדים טחונים הכוונה לקמח שקדים או באמת לטחון שקדים?
קמח שקדים ושקדים טחונים לאבקה זה אותו הדבר
על כמה לחמם את התנור?
180 מעלות , תודה על ההארה
טורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
היי קרן, העוגה נראית מדהימה! האם הבצק יוצא פריך אפילו שלא אופים אותו קודם לחוד מהמלית?
היי קרן, אני מצטרף לשאלה
פריך ביותר
הי! אפשר להכין את התחתית עם המילוי ולהקפיא אותה כמה ימים עד האפיה?
כן בטח
יוצא מדהים
הי קרן שואלת לגבי אבקת אפיה בבצק, האם צריך?
הי נעמה
אם לא רשום אז לא צריך
היי! נראה מושלם, איך אפשר להפוך את המתכון ללא לקטוז?:)
תודה!
שימוש במחמאה/נטורינה
נראה מעולה!! אם יש פיסטוקים ולא מחית- האם ניתן להכין את מחית הפיסטוק?
כן יש בגוגל מתכונים למחית פיסטוק
היי קרן, על כמה מעלות האפייה בתנור?
180 מעלות
הי איך אפשר להפוך ללא גלוטן?
שימוש בקמח ללג
רק רציתי להגיד תודה שאת שמה כמויות גם בגרמים וגם בכוסות/ כפות. ממש עוזר למי שאין משקל בבית. אז תודה רבה
באסה שהכל עם חמאה… לא מסוגלת להכניס חמאה/מרגרינה/שמנת הביתה…
אפשר להוסיף ליקר אמארטו במקום תרכיז רוזטו?
בטח
שלום קרן,
אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
אם כן מה המתחילים?
יש גרסת פרווה בסוף המתכון למטה
(זה גם מופיע בכותרת )
בטח! מעולה
אין בבצק ביצה ?
אין ביצה הוא מושלם בלי
מה אפשר לשים במקום מחית פוסטוק?
יש לי פוסטוק לא קלוי. אפשר במקום??
אפשר לטחון את הפיסטוק ולהוסיף חמאה קצת ואבקת סוכר
יש לי תבנית פאי מתפרקת בגודל 24. תתאים להכנה?
מתאים בהחלט, יייצא נמוך ביחס למסגרת העוגה אבל זה פאי אז זה אחלה
האם אפשר במקום חמאה רכה במלית לשים שמן קוקוס?
לא ניסיתי קרם שקדים הלי חמאה לא יודעת להגיד
היי קרן, לא מופיעה גרסת הפרווה במתכון, אשמח לדעת למה וכמה להמיר
מחמאה/נטורינה איפה שכתוב חמאה
האם יש תחליף ל2 ביצים שבמלית?
היי קרן, השתמשת ברינג?
כן 24/2
הכנתי את הפאי שקדים יצא מודלם ממש דומה לשלך יקרה
תודה אילנה
הי קרן ,
את החמאה במילוי רק להוציא או להמיס קצת ?
לא להמיס לרכך
תודה על מתכון מושלם!
שאלה- נשאר לי בצק מהבצק הפריך של הטארט. לדעתך אפשרי לפזר מלמעלה על הקרם פיסטוק לפני הכניסה לתנור? (אני תוהה אם יהיו פריכים או שישרפו בגלל שהם חשופים ישירות לחום)
תודה 🙂
אפשר לפזר מעל קראמבל
הצילו! כבר חצי שעה בתנור והמרכז ממש נוזלי! השתמשתי באוכמניות קפואות. מה לעשות?
להרים קצת מעלות ולהמשיך עוד
האם יתאים 1 כפית תמצית שקדים במקום רוזטה ?
כן
הי! הכנתי את המתכון שלך של הטארט שקדים פיסטוק
המרקם יצא מעולה ופריך מושלם
הקטע שהטעם הזכיר לי ממש טעם לוואי של עוגיות בוטנים של פסח זה אמור להיות ככה או שהאחד מהרכיבים היה ברמה ירודה?
תודה רבה!
אחג המרכיבים כנראה
ושאלה נוספת: האם מיץ לימון בבצק במקום המים ייתן פריכות נוספת וטעם לבצק?
לא הכנתי מעולם בצק פריך עם מיץ לימון לא רואה סיבה להמיר את המים
טוב, זה באיי פאר הדבר הכי טעים, יפה ומרשים שהכנתי…
יצא אש!!!!! וגרפתי מלא מחמאות! איזה כיף…:))
תודה
שמחה לשמוע רות
הכנתי פעמיים ויצא מאוד טעים!
מנסה לדייק את המתכון.
פעם אחת נשאר יותר מידי בתנור, כדי שבמרכז לא יהיה נוזלי ונשרפו לי קצת השקדים.
פעם שניה הוצאתי כאשר המרכז עדיין רטט וחשבתי שיתייצב, אבל נשאר נוזלי (לא מנע מבני הבית לחסל את העוגה).
באיזה מצב צריך להוציא אותה מהתנור?
תורידי חום תנור ותאפי קצת יותר זמן אולי אצלך בתנור החום גבוהה מדי
הפאי פשוט נהדר!
הכנתי לאשתי בוולנטיינז האחרון ויצא מעולה!
תודה רבה!
כייף לאשתך! תודה
הי קרן, אם אני רוצה שזה יהיה פרווה ניתן להמיר למחמאה?
בטח
נראה מתכון נהדר! מאד אוהבת את המתכונים שלך האם ניתן להשתמש בתבנית מתפרקת של פאי? או בתבנית קפיצית רגילה?
בהחלט, כל אחת מהתבניות האלו יתאימו. תודה!
הי! אפשר להכין את התחתית עם המילוי ולהקפיא אותה כמה ימים עד האפיה
היי קרן נראה מדהים!(:
יש אפשרות לפרי אחרי במקום אוכמניות? את יודעת מה יכול לעבוד עם הפיסטוק אם לא האוכמניות?
האם תרכיז רוזטה נותן את הטעם השקדי/מרציפני שאני כ"כ משתוקקת אליו, כי ניסיתי עוגות שקדים שונות ועדיין לא הגעתי לטעם המרציפן, על אף ששמתי תמצית שקדים
לא חושבת שזה ייתן בדיוק את הטעם שאת מחפשת
יצא מדהים!!!
אתגר לפסח- איך??
האם אפשר להפוך אותו לכשלפ? יעבוד עם קמח מצה?
אפשר סוכר רגיל במקום אבקה? נתקעתי בלי…
אפשר
היי קרן אפשר קמח שקדים במקום קמח לבן בפאי?
לא יעבוד רק קשמח שקדים בבצק, אפשר חלקית
קרן היי
אפשר קמח שקדים במקום קמח רגיל ?
לבצק? לא יעבוד רק עם קמח שקדים, אפשר לשלב קצת קמח שקדים
הי כמה תמצית וניל אפשר להחליף במקום המחית וניל?
באותה הכמות
הי, אם שומרים אותו במקרר הוא חא מקבל לחות ומאבד מהפריכות?
תודה
לא אמור
הי קרן, אני רגע לפני הקרם והפירות. האם פירות נוספים כמו ענבים ואגסים יכולים להתאים?
בטח
הי, האם יעבוד עם דובדני אמרנה במקום אוכמניות?
ברור