חגיםפאי וטארטשבועות

טארט ריקוטה לימון

דצמבר 12, 2018 225 Comments
טארט ריקוטה לימון

כבר הזכרתי כמה פעמים בבלוג שהבן זוג שלי אוהב הכי הכי בעולם פאי/טארט לימון.

כבר צחקתי על עצמי מלא שלמרות שאנחנו כבר 15 שנה ביחד, עדיין לא הכנתי לו אחד כזה.

בכל פעם שהתכוונתי, מצאתי את עצמי מכינה עוגת שוקולד, או גזר, או כל דבר אחר ורק לא פאי לימון.

אני כבר הייתי עוזבת אותי מזמן אבל הוא עקשן, וכנראה ממש סלחן.

השבוע, הזמינו אותנו חברים לחמין בשבת בצהריים (איזה כייף שכבר הגיעו שבתות החמין!)

וכהרגלי, בדקה ה 90 נזכרתי שאני אחראית על הקינוח,

ואסור לי לבוא בידיים ריקות, יש צפיות גבוהות ממני תמיד, ואני לא מבינה למה!

פתחתי את המקרר ופגשתי את גבינת הריקוטה שמחכה לי כבר כמה ימים, והחלטתי להכין מהר טארט ריקוטה לימון.

אני חושבת ששברתי שיאים של עצמי במהירות, הכנתי את הבצק, הספקתי לקרר אותו מעט, הכנתי מלית,

אפילו הספקתי לאפות את הבצק אפייה עיוורת, הוצאתי מהתנור, העברתי את המלית מעל בצק הטארט, ואז קפץ החשמל,

ולא יכולתי לאפות אותו.אאוץ.

כמו גדולה הנחתי אותו על המגש, שלחתי הודעה לחברים להיות מוכנים עם תנור דולק,

ונסעתי איתו ככה ברחבי יפו עד אזור, כשהוא על הברכיים שלי, ומדי פעם בפניות, קצת מטפטף לכל הכיוונים,

הגעתי איתו לחברים שלם, הוא נכנס לתנור, וכשהוא יצא הרגשתי שאני מאוהבת.

הוא היה כל כך יפה בפשטות שלו.

לא הספקנו לצנן אותו, ואכלנו אותו ככה, כשהמלית העדינה שלו מעט חמימה, וחבל שלא צילמתי את החיוך

על הפנים של הבן זוג, שתראו מה זו הנאה, אני חושבת שהפכתי אותו באותו רגע לגבר ממש מאושר,

החלום שלו התגשם, והכנתי לו פאי לימון.

כמות מטורפת של בקשות באינסטוש למתכון, שלחה אותי היום למטבח להכין שוב, לצלם ולהעלות את המתכון כאן.

כשהפאי יצא מהתנור, הוא נעמד לידי בזמן שאני מצלמת וממש חיכה שאסיים כבר כדי להתנפל שוב על הטארט.

האושר מסתבר, יש לו טעם של פאי לימון.

(אגב, אני קוראת לו טארט, הוא קורא לו פאי, ואתם איך שתרצו)

הבצק פריך ולא מתוק מדי, המלית עדינה עדינה, והיא מזכירה בטעם ובמרקם שלה עוגת גבינה.

אני מתכוונת להכין אותו עוד כל כך הרבה פעמים.

התלבטתי אם לקשט את הטארט, אפילו קניתי תותים, אבל משהו בפשטות הכפרית שלו שבה את ליבי.

כמה מילים על הבצק הפריך בטארט:

**את הבצק מכינים במערבל מזון (מג'ימיקס) עם להב פלדה, ואם רוצים ניתן להכין גם בידיים,

או במיקסר עם וו גיטרה, אלא שאז יש להתחיל לעבוד עם חמאה רכה וסוכר, אחרי כן חלמון ואז את שאר החומרים היבשים.

**בצק פריך  אוהב קירור, זה עוזר לו להתאחד, והופך אותו לנח יותר לאחר מכן במהלך הרידוד,

לכן מכניסים אותו לקירור של חצי שעה עד שעה לפני שמרדדים אותו.

אם אין לכם זמן, תהדקו את הבצק לבסיס ולדפנות התבנית, ותכניסו את התבנית לפריזר ל 10 דקות,

ומשם ישר לתנור לאפייה עיוורת.

**אפייה עיוורת נועדה לאפות את הבצק אפייה חלקית, לפני שממלאים אותו במלית נוזלית שעלולה להרוס אותו ולגרום לו לאבד מפריכותו.

היא מתבצעת כשעל גבי הבצק המרודד בתוך התבנית מניחים נייר אפייה או נייר כסף, מעליו שופכים תכולת שקית מלאה של קטניות כגון

שעועית יבשה או חומוס יבש, שנועדו לשמש כ ״משקולת״ שתמנע מהבצק להתרומם ולהתנפח במהלך האפייה, ואופים.

(את השקית תשמרו לשימוש חוזר כיוון שלא קורה כלום לקטניות במהלך האפייה וניתן להשתמש בהם אחרי כן)

טארט לימון

 

טארט ריקוטה לימון/תבנית פאי מתפרקת  בקוטר 24/26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק פריך:

1 ורבע כוסות (180 גר') קמח לבן רגיל

1/2 כוס (55 גר') אבקת סוכר

1/4 כפית מלח

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון ביצה

נייר כסף

חבילה של קטניות יבשות כגון חומוס או שעועית (ישמשו אותנו כמשקולת לאפייה מוקדמת)

למלית:

1 חבילה (250 גר') גבינת ריקוטה לא מלוחה (ניתן להמיר בטוב טעם)

1/2 קופסא גבינה לבנה (125 גר')

כוס (125 גר')  אבקת סוכר

1/4 כוס (35 גר') קמח

מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

גרידת לימון משני לימונים גדולים

50 מ״ל מיץ לימון

3 ביצים גודל L

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח מלח ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר לחצי שעה

(אם אין לכם זמן או שאתם סתם עצלנים כמוני, תכניסו לפריזר לכמה דקות, או שתוותרו לחלוטין על שלב הרידוד עם מערוך

ופשוט תהדקו היטב את הבצק לתבנית עם הידיים ותכניסו לפריזר ל 10 דקות)

מחממים תנור ל 160 מעלות, פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב,

מניחים עליו את עיגול הבצק, מקמחים גם אותו היטב, מניחים מעליו נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לעיגול

גדול, קצת יותר גדול מהתבנית שלכם.

מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו

על גבי תבנית הפאי, כשנייר האפייה למעלה.

כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה.

מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות, מניחים עליו נייר כסף,או נייר אפייה, ממלאים בשעועית יבשה או בחומוס,

ואופים  בתנור כ 10-15 דק' עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי.

(זמני אפייה משתנים מתנור לתנור ולכן ייתכן שאצלכם בתנור זה ייקח מעט יותר זמן)

בינתיים מכינים את המלית:

במעבדת המזון , עם להב פלדה (אין צורך לשטוף ולנקות את שאריות הבצק אפשר לוותר)

(**אם אין לכם מעבד מזון העבירו את הריקוטה דרך מסננת וזה מספיק, ואז להוסיךף את השאר)

טוחנים ריקוטה, גבינה לבנה, ואבקת סוכר.

מוסיפים את הביצים ואת הקמח, את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון ומעבדים שוב.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מאחדים בזהירות ובעדינות בין שתי התערובות

בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את המלית מעל בצק הפאי בתבנית, ואופים שוב כ 20-25 דק' עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה.

עכשיו יש לכם 2 אופציות:

לצנן מעט, ולהגיש אותו חמים.

או לצנן מעט ואז להכניס למקרר לקירור.

ממליצה לכם להתחיל איתו חמים, ואת מה שנותר להכניס ולשמור במקרר, כך תוכלו להנות משתי אופציות ממש טעימות של הטארט.

הפאי נשמר במיטבו במקרר כשהוא עטוף היטב למשך 4-5 ימים.

 

225 Comments

נטע סופר דצמבר 12, 2018 at 6:48 pm

הרגת אותי עוד עם התמונה הראשונה באינסטגרם ומאז כמעט ובדקתי בכפיתיות אם המתכון עלה!
בקיצור היום קניתי ריקוטה ובשבת באים חברים, אין ספק שזה מה שיונח על השולחן.
עכשיו רק איך מתאפקים עד שבת?!

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 6:46 am

את מהממת נטע תודה. מחכה לשמוע איך יצא

Reply
נועה חנוכה ספטמבר 26, 2021 at 7:08 pm

קרן,רכשתי את ספרך היום.
את עוגת הריקוטה אני מכינה לבעלי כמעט כל שבועיים.נהדרת את.עכשיו איך אשאר רזה עם כל העוגות האלה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 8:38 pm

וואו זה הכי משמין שיש הספר הזה!!
וברצינות? כמו שאמא שלי אומרת
ביסים קטנים

Reply
אופיר חגי ספטמבר 18, 2021 at 1:55 am

היי קודם כל חייבת לציין שכל מתכון שלך שאני מכינה פשוט יוצא מושלם עם מלא מלא מחמאות
ושנית, באינסטגרם שלך ראיתי שרשמת שהבצק הפריך הוא על בסיס שמנת ובמתכון פשוט לא ראיתי שמנת כאחד המצרכים זה טעות במתכון או פשוט בצק אחר??

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2021 at 6:21 am

כן בבית קצת אילתרתי
במקום ביצה בבצק שמנת להקצפה
במקום לימון ליים
במקום גבינה לבנה קרם מסקרפונה של גד והורדתי קצת בסוכר כי הקרם מתוק בפני עצמו

Reply
Moran אוגוסט 2, 2022 at 8:24 am

שלום, אני באוסטרליה ופשוט אין פה גבינה לבנה!! אפשר להשתמש בגבינת שמנת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2022 at 2:10 pm

כן בטח, או בעוד ריקוטה

Reply
טל אוקטובר 13, 2022 at 12:32 pm

היי נראה מדהים! האם מדובר בריקוטה קלאסית למריחה או ריקוטה פרסקה? תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:10 pm

פרסקה

Reply
יעל דצמבר 12, 2018 at 8:56 pm

נראה מושלם ברמות וגם הגבינות לא שמנות שזה בכלל כיף. שאלה כללית- האם אפשרי להכין את הבצק (ובכללי, בצק פאי) ידנית ללא מעבד מזון?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 6:40 am

תודה יעל, שמחה שאהבת.
אין בעיה להכין ידנית זה ייקח קצת יותר זמן, תעבדי עם הידיים לפירורים ואז תאחדי אחרי הוספת החלמון עד שנוצר בצק אחיד וחלק
בהצלחה

Reply
אורפז יוני 30, 2020 at 11:55 am

אם אין לי מעבד מזון מה אני עושה?

Reply
נופר יצחק ספטמבר 27, 2021 at 4:22 pm

הי, הכנתי את הטארט ונשארה לי המוןןןןןן מלית. נראה לי שהרינג שלי בקוטר 22 לכן נשאר לי.

אפשר לשמור אותה במקרר ? אני רוצה להכין מחר חדש

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 6:05 pm

אפשר לאפות כעוגת גבינה סופלה קטנה ואפשר לשמור במקרר לא יודעת כמה זמן המלית תשרוד

Reply
איריס דצמבר 13, 2018 at 7:04 am

הי. נראה מעולה.האם אפשר להכין את העוגה בבלנדר במקום מעבד מזון

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 8:22 am

מממ… בלנדר הכוונה למכשיר הזה שמכין שייקים? לא חושבת. עדיף בידיים, או במיקסר עם וו גיטרה, ואז להתחיל עם חמאה רכה וסוכר ולהמשיך עם שאר החומרים

Reply
רז אוקטובר 23, 2020 at 10:10 am

הייי אשפר להשתמש בקמח תופח במקום בקמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן אז כמה? תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 11:45 am

אין במתכון כלל אבקת אפייה לכן יש להשתמש רק בקמח לבן לא תופח

Reply
דיקלה מאי 15, 2021 at 7:14 pm

הבלילה יצאה לי מאוד דלילה, כיצד ניתן לתקן?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:52 pm

לאפות

Reply
דפנה לוי יולי 28, 2023 at 12:59 pm

האם יש תחליף צמחוני לגבינת הריקוטה?

Reply
Ora דצמבר 13, 2018 at 7:43 am

נראה פשות מדהים, תודה
איך לשמור עוגה? כמה ימים?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 8:21 am

במקרר למשך 4-5 ימים, אוסיף הערה גם במתכון תודה:-)

Reply
שרית ינואר 31, 2021 at 1:37 am

הי קרן,
תודה על מתכונים מעולים.
האם תוכלי במקביל לכתיבת המתכון בגרמים/ ליערים לכתוב גם כמה זה בכוסות/ כפות לטובת אלה שאין להם משקל? זה ממש יעזור. תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:43 am

הי שרית, עברתי על כל המתכון ואני רואה שיש את כל המידות גם בכוסות, מה חסר לך?

Reply
אור ינואר 8, 2021 at 3:48 pm

היי קרן, נשארה לי כמות מכובדת מהמלית. רעיון מה לעשות איתה/הפנייה למתכון? תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 4:06 pm

תבנית קטנה להכין עוגה אפילו בתבנית מאפינס

Reply
חמוטל דצמבר 13, 2018 at 10:29 am

ואוו. נראה מדהים! ופשוט.. הולכת לנסות בסופ"ש. תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 3:29 pm

תודה חמוטל

Reply
קורל מאי 8, 2021 at 5:23 pm

אם אין לי מגימיקס
איך בכל זאת ניתן להכין את המלית?

Reply
Limor baum Baum מאי 12, 2021 at 9:16 pm

אפשר בלי המיץ לימון?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:15 pm

להוסיף וניל כי הלימון הוא מרכז הטארט

Reply
דפנה לוי יולי 28, 2023 at 12:59 pm

האם יש תחליף צמחוני לגבינת הריקוטה?

Reply
לאה גלעד דצמבר 13, 2018 at 9:58 pm

נשמע משהו משהו. שאלה: האם את השמנת המתוקה חייבים להקציף- היות וממילא היא נכנסת לאפיה ומאבדת את האוריריות שלה.

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2018 at 8:26 am

הקצפת השמנת מעבה מעט את המלית, ללא הקצפה המלית תהיה נוזלית מדי ואני לא בטוחה איזו תוצאה תתקבל, את יכולה לנסות:-)

Reply
יובל דצמבר 13, 2018 at 11:15 pm

מת על טארט לימון וזה נראה מעולה….
אפשר אולי להחליף את הריקוטה הגבינה אחרת?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2018 at 7:22 am

אפשר להמיר ריקוטה בכמות זהה של גבינה לבנה או גבינת טוב טעם,
למה בעצם להחליף? קל למצוא היום ריקוטה בכל סופר.
התוצאה עם ריקוטה תצא תמיד יותר טובה.

Reply
נןעה ינואר 30, 2021 at 4:33 pm

היי
אפשר רק לחורר את הקלתית לפני האפייה מבלי לשים משקולת ולאפות אותה כרגיל?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 2:17 pm

אפשר לנסות

Reply
ניצה מרץ 6, 2023 at 4:23 pm

אני משטחת בתבנית מחוררת טדמה בהקפאה ואופה בלי משקולות יוצא מצויין

Reply
Adi דצמבר 15, 2018 at 12:17 pm

הנייר אפיה עם הקיטניות נדבק לבצק. מה עושים?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2018 at 5:42 pm

מוזר מאוד, לא אמור לקרות, רק לנסות בעדינות להוריד ואם לא אז אין ברירה אלא להכין חדש.

Reply
מור אוקטובר 21, 2020 at 9:49 pm

הי קרן
אם אני רוצה להכין משהו מראש, כדי לחסוך זמנים בבוקר. אפשר לעשות את האפייה של הבצק בערב של יום קודם ואת המלית והאפייה הנוספת בבוקר למחרת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:04 pm

כן אין בעיה

Reply
מורן יוני 3, 2022 at 6:00 pm

אני רוצה להכין את העוגה לערב שבועות, אך אין לי קטניות, מה ניתן לשים במקום כמשקולת?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 8:32 am

סכינים ומזלגות או כל דבר כבד אחר עמיד בחום

Reply
ירדן דצמבר 20, 2018 at 6:59 pm

היי קרן, גם אצלי בן הזוג מאוד אוהב פאי לימון אבל לא אוהב גבינה. לטארט יוצא טעם גבינתי או שהוא יותר קרוב לטארט לימון הקלאסי? תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2018 at 1:31 pm

המרקם מזכיר יותר פאי גבינה ולימון, זו לא הגרסה הקלאסית אז יש מצב שאם הוא לא אוהב עוגות גבינה זה פחות יעבוד בשבילו

Reply
Shaked Tabenkin דצמבר 21, 2018 at 10:27 pm

יצא מושלם!! מרקם ענני וחלומי! הייתי מצלמת אבל הוא נגמר תוך חצי שעה.
נכנס לפנתאון!
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2018 at 3:21 pm

איזה שמחה ואושר, תודה שקד

Reply
Shaked Tabenkin דצמבר 22, 2018 at 1:59 pm

הכנתי, יצאה מושלמת, עננית וטעימה כל כך!!!חוסלה תוך חצי שעה כך שלא הספקתי אפילו לקרר אותה..
לגמרי נכנסה לפנתאון!
תודה רבה!!

Reply
ניצן אוקטובר 9, 2020 at 5:55 pm

היי קרן

מה לגבי תבנית של 28? יש צורך בהכפלת כמויות לבצק?

Reply
Nona ספטמבר 26, 2022 at 12:47 am

יצא יותר טוב אפילו.. יותר עדין

Reply
טל דצמבר 24, 2018 at 1:47 pm

היי!
תבנית פאי קוטר 28 יעבוד או גדול מידיי?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2018 at 2:01 pm

אולי טיפה ייצא נמוך יותר אבל יעבוד

Reply
אנפה אוקטובר 16, 2020 at 5:12 pm

נראה ואוווו חייבת לנסות. כל העוגות שלך הצליחו לי עד כה:)))
שאלה, יש אלטרנטיבה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:48 pm

לנסות קמח ללא גלוטן נראה לי שייצא אחלה

Reply
כרמלה מרץ 26, 2021 at 12:41 am

הי קרן, האם אפשר להמיר את הקמח לקמח קונדיטור ללא גלוטן כדי שיהיה כשר לפסח או שתוכלי להציע כיצד להפוך את העוגה לכשרה לפסח

קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:21 am

מניחה שבלי בעיה אפשר להמיר לקונדיטור

בקי נובמבר 5, 2020 at 8:51 am

הי קרן יקרה,
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בריקוטה פרסקה במתכון הזה? זה מה שיש לי בבית:)

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2020 at 2:42 pm

כן בטח, פרסקה זה אחלה

Reply
דניאל דצמבר 26, 2018 at 11:01 am

הכנתי לפני כשבועיים ויצא מעולה!!! אבל זמני האפיה היו שונים לחלוטין ממה שרשמת… כחצי שעה לבצק וכשעה לעוגה כולה.. העוגה יצאה נהדר והבצק הוא מהטעימים שטעמתי!
אם ארצה להדגיש יותר את הטעם הלימוני, מה תמליצי לעשות? המרות כלשהן אפשריות?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2018 at 11:17 am

הי דניאל, אני הכי שמחה שיצא טעים, זמני האפייה משתנים לתנור לתנור וייתכן שאצלך התנור ממש חלש, אבל העיקר שאת יודעת איך להוציא ממנו את המיטב:-)
לטעם לימוני יותר אפשר להוסיף עוד גרידת ומיץ לימון לפי הטעם.

Reply
רשל אוקטובר 17, 2020 at 6:04 pm

העוגה יצאה טעימה בטירוף! אבל יש לי תבנית כמו שלך, ומשום מה אחרי השלב של האפייה העיוורת, הצדדים של הבצק מהדופן של
התבנית ״נמסו״ וירדו בחצי מהגובה שלהם. נוצר מצב שהשתמשתי רק בחצי מהבלילת ריקוטה לימון.

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:58 pm

לי תמיד נשארץ קצת בלילה ואני מכינה ממנה עוגת סופלה קטנה

Reply
ליאת אוקטובר 19, 2020 at 8:12 pm

היי קרן, העוגה נראית מדהימה 🙂 יש אפשרות להחליף את הבצק הפריך בתחתית של פתיבר וחמאה?

קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:29 pm

בטח שאפשר

מיה מאי 1, 2021 at 3:57 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה והיא הייתה ככ טעימה (בהגזמהההה) שאני ממש רוצה להכין אותה גם לבני משפחה עם צליאק- איך אפשר להפוך את המלית לכזאת ללא גלוטן? האם אפשרי לשים במקום הקמח קורנפלור או שקדים? תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 5:56 pm

תןדה מיה אין בעיה להמיר לקמח ללא גלוטן או קורנפלור

Reply
אייריס דצמבר 26, 2018 at 11:52 am

היי קרן.
אני חדשה כאן ונהנית מאוד מהפוסטים, מהכתיבה שלך וכמובן מהתמונות.
רצתי להכין את הפאי. הטעם גן עדן. החמיצות בדיוק במידה הנכונה, המרקם נמס בפה, העוגה לא כבדה בכלל.
פשוט מושלמת.
תודה גדולה לך.
סימנתי לי כבר כמה מתכונים שאני רוצה לנסות. אשמח לעדכן בהמשך.
תודה רבה לך.

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2018 at 12:04 pm

איריס את מהממת מלא מלא תודה

Reply
עופר ינואר 13, 2019 at 7:45 pm

היי המתכון נראה מדהים , כמה שאלות אם אפשר
האם אפשר לצמצם בכמות הסוכר?
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן צמחי ואם כן האם זה נכון שאם ממירים אז יש להמיר ל85% ממשקל החמאה
אם אני עובד עם מערבל באיזו מהירות צריך לעבוד לשם ערבוב החומרים ולאחר מכן להתגבשות הבצק
תודה וסליחה על החפירה:-)
עופר

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2019 at 9:20 pm

הי עופר, אתה לא חופר:-) שאלות לגיטימיות
אני לא מעלה מתכונים עתירי סוכר ולכן גם פה בטארט הכמות לא מוגזמת ולא הייתי מפחיתה כלל, הסוכר אחראי על עוד דברים מלבד מתיקות וזה יפגע במרקם הטארט.
למה להמיר חמאה בשמן? מנסה להבין מאילו טעמים, הרי הטארט ממילא חלבי. המרה של חמאה בשמן בבצק פריך לא תביא את אותה תוצאה של פריכות הבצק.
מערבל במהירות גבוהה כל הזמן.
מקוה שעזרתי 🙂

Reply
עופר ינואר 13, 2019 at 9:30 pm

לגבי הסוכר בהחלט בעניין החלבי או לא פחות רלוונטי בשבילי , אני שואל בנוגע להמרה מחמאה לשמן רק בגלל עניין בריאותי. או שעדיף להישאר עם חמאה ?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2019 at 9:56 pm

אם כבר מכינים טארט כזה שווה ומושקע, עדיף שיהיה שמנמן וטעים ופריך כמו שצריך.

Reply
עופר ינואר 13, 2019 at 9:58 pm

100 אחוז תודה על העזרה

Reply
איריס ינואר 14, 2019 at 3:06 pm

טארט מעולה, הכנתי אותו עם תחליף סוכר לחברה סוכרתית והחלפתיח חלק מהקמח בקמח שקדים, יצא מעולה.
בפעם הבאה רק הייתי נותנת לקלתית טיפה יותר אפיה ללא המשקולת וסוגרת עם הברשה של חלמון. החלק התחתון נראה כאילו לא נאפה. חוץ מזה מוששששש

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2019 at 4:04 pm

תודה רבה איריס על ההערות וההארות, והכי חשוב שמחה ממש שאהבת:-)

Reply
אנה מאי 20, 2021 at 10:51 pm

מה הכוונה סוגרת? אופה עם משקולת, מוציאה לכמה דק בלי משקולת ואז מחוץ לתנור מברישה בחלמון? תודה

Reply
שירי ינואר 17, 2019 at 4:11 am

הכנתי שבוע שעבר למפגש משפחתי ויצא כמו בתמונה, יפה, עם טעם עדין ומרקם אוורירי.
מאוד אהבו!
(דבר קטן, זמן האפייה היה הרבה יותר ארוך ואני חושבת שהתנור שלי חזק)
המון תודה!!!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2019 at 6:33 am

שמחה שיצא טעים, ולפעמים תנורים יכולים להיות עניין מסתורי

Reply
שרה ינואר 21, 2019 at 8:38 pm

היי קרן,
הכנתי את הטארט היום ליום ההולדת של אמא שלי, אכלנו אותו חמים כזה וטעים כל כך… כולם נראו מאוד מאושרים, ולא רק מנימוס 🙂
שיחקת אותה !
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2019 at 10:21 pm

תודה שרה כמה זה כייף לשמוע, מזל טוב לאמא.

Reply
עדי נובמבר 5, 2020 at 11:26 am

היי קרן! אתמול הכנתי את העוגיות קוקוס המושלמת מחכה כבר להכין את הפאי לסופש!! כמה שאלות..
בבצק אפשר להמיר חלמון בכמה כפות מים?
ולמלית קניתי גבינת טוב טעם.. האם גם צריך לטחון אותו? או שאפשר פשוט לערבב?

Reply
Geffen ינואר 28, 2019 at 12:53 pm

העוגה יצאה מצויין! תודה רבה על מתכון מעולה ומיוחד

האם העוגה תעבור הקפאה טוב לדעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 1:40 pm

אפשר להקפיא אין בעיה, שמחה שיצא טעים

Reply
קורל מאי 8, 2021 at 5:24 pm

אם אין לי מגימיקס
איך בכל זאת ניתן להכין את המלית?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 9:43 pm

להעביר את הריקוטה דרך מסננת זה יפתור את הבעיה

Reply
נועה מרץ 8, 2019 at 12:21 pm

היי
העוגה בהכנה ונשמעת מעולה.
אם בכל זאת ארצה להוסיף ציפוי, איזה ציפוי היית מוסיפה?

Reply
קרן אגם מרץ 8, 2019 at 1:38 pm

פשוט קצפת לא מאוד מתוקה תעשה את העבודה

Reply
שקד ינואר 14, 2020 at 2:40 pm

אפשר להכין את המלית של הריקוטה, גבינה וכו גם במיקסר?
וצריך לצנן את העוגה לפני ששמים את המלית?
תודה

Reply
רינת אמור מאי 23, 2019 at 11:39 pm

טעיםםםםםםם
פאי לימון זה פחות אני,אבל…
אבל היא נראתה מושלמת ומגרה ששברה אותי.
פשוט אחת העוגות הטובות שהכנתי. עדינה ומעולה.
ובכלל כל מתכון לעוגה שניסיתי מהבלוג שלך עבד פלוס פלוס.
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 6:22 am

יאאאא איזה משמח, זה לגמרי לא פאי לימון קלאסי, ואני ממש שמחה שאהבת, תודה רינת

Reply
סהר יוני 5, 2019 at 7:46 am

הי,
מתחילה להכין את העוגה ועולה שאלה…האם לבצק רק כוס ורבע קמח על כל כך הרבה חמאה?
תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם יוני 5, 2019 at 8:04 am

הי סהר, 120 גר׳ חמאה לבצק פריך זה לא המון, והבצק יוצא מושלם
בהצלחה

Reply
עידית ספטמבר 7, 2019 at 2:18 pm

נראה מעולה.
יש לי קצת יותר מחצי חבילת ריקוטה. האם אפשר להכין את העוגה רק עם הכמות הזו (ואולי לשים עותר גבינה לבנה)?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2019 at 3:55 pm

בדיוק

Reply
דניאל ספטמבר 24, 2019 at 6:13 am

היי קרן, האם יש לך רעיון איך להפוך את מתכון הבצק לטבעוני?
אני מאוד אוהבת את הבצק הזה ורוצה להשתמש בגרסה טבעונית שלו לפאי אחר.
תודה (:

Reply
יהלי נובמבר 11, 2019 at 8:04 pm

וואו! אחד המתכונים היותר מוצלחים שיצא לי להכין! טארט מושלם ומאוזן במרקמים וטעמים, לא ציפיתי שייצא כל כך טוב! נאלצתי לעשות מעט שינויים ועדיין יצא מצויין! לא היו לי לימונים אז השתמשתי בליים ואני גרה בחול ואין פה גבינה לבנה אז החלפתי ביוגורט במקום וכלום לא פגע בטעם או בטקסטורה. נראה לי שזו תחליף את העוגת גבינה ברירת המחדל הרגילה שלי. אגב, יצא לי איכשהו יותר מדיי מילוי (כנראה תבנית קטנה) אז אפיתי אותו סתם בנפרד בכלי חרס קטן, התקבל סוג של סופלה גבינות מתוק ואוורירי שהתענגנו עליו בעודו חם, מושלם! תודה רבה על מתכון נהדר!

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2019 at 9:03 pm

איך אני שמחה לשמוע!
גם לי תמיד יוצאת תבנית פיצית של סופלה זה כל הכייף!
תודה רבה יקרה

Reply
אורית תיכון נובמבר 22, 2019 at 2:51 pm

הי
איך בודקים אם העוגה מוכנה?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2019 at 3:06 pm

המלית אמורה להיות תפוחה ומעט יציבה

Reply
הדס נובמבר 26, 2019 at 7:39 am

שלום קרן
אני רוצה לאפות ברינג בקוטר 20.. יש צורך להפחית כמויות אני מניחה
בכמה לחלק לדעתך?
תודה מראש

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2019 at 7:58 am

ליתר ביטחון תורידי 1/4 מהכמויות
מקסימום אם יישאר קצת בצק ובלילה את יכולה להכין בתבנית פיצית ליד..

Reply
הדר אוקטובר 22, 2020 at 5:50 pm

היי קרן, יש אפשרות לערבב את הגבינה וריקוטה ושאר חומרים במיקסר עם וו בלון (במקום במעבד מזון)?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:31 pm

כן

Reply
Abir Zakot ינואר 31, 2021 at 7:08 pm

היי קרן יש אפשרות להשתמש בגבינת לאבנה של גד?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:16 pm

הכוונה לגבינה לבנה לא לגבינת לאבנה

Reply
רחל דצמבר 25, 2019 at 7:13 pm

איך יודעים שהמלית מוכנה?

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2019 at 8:11 pm

היא אמורה להתייצב ולהיות תפוחה

Reply
שקד ינואר 14, 2020 at 2:43 pm

אפשר להכין את המלית של הריקוטה, גבינה וכו גם במיקסר?
וצריך לצנן את העוגה לפני ששמים את המלית?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2020 at 4:23 pm

עדיף במעבד מזון כדי לטחון את הריקוטה למרקם חלק
ואין תורך לצנן את התחתית לפני שממלאים אותה

Reply
Tehila ינואר 30, 2020 at 10:53 am

אפשר להכין בתבנית זכוכית 26 לא מתפרקת, או שלא נצליח לחתוך?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2020 at 11:11 am

לא נראה לי שבעיה, מקסימום החתיכה הראשונה תהיה קצת יותר קשה לחילוץ

Reply
Tehila פברואר 13, 2020 at 1:00 pm

התחסלה תוך פחות מיממה 🙂
המלית תעבוד גם בלי הלימון, ועם תותים מעל?
חשבתי גם להחליף את הריקוטה במסקרפונה.

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 4:01 pm

אפשר גם וגם

Reply
Tehila פברואר 13, 2020 at 4:02 pm

התחסלה תוך פחות מיממה
המלית תעבוד גם בלי הלימון, ועם תותים מעל?
חשבתי גם להחליף את הריקוטה במסקרפונה?

Reply
דנה אפריל 4, 2020 at 2:54 pm

היי, אפשר לדעתך להחליף את הגבינה הלבנה בשמנת חמוצה?

Reply
נטע יוני 8, 2020 at 8:12 pm

מאז שראיתי את המתכון חיכיתי לחיכיתי לרגע להכין אותה,
היו לי רק חצי מהמצרכים לעוגה- אז הכנתי בתבנית אינגליש קייק ויצא מהמם!!
כמו ענן לימוני של גבינה
תודה על המתכון המושלם!

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:38 pm

תודה! שמחה לשמוע

Reply
גלית יוני 9, 2020 at 4:15 am

הי קרן,
העוגה נראית מעולה- כמו כל המתכונים באתר שלך!
אני גרה בלוס אנג'לס. את יודעת באיזו גבינה ניתן להמיר את הגבינה הלבנה?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 8:41 am

עוד ריקוטה או גבינת שמנת

Reply
אופיר אוסט אוקטובר 16, 2020 at 3:27 pm

היי קרן 🙂
אם אין לי מגימקס לטחון על להב את הריקוטה .
וו גיטריה במיקסר יעשה את אותה עבודה ?
או שיש לך פיתרון אחר
תוודה רבה ❤️❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:06 pm

יש מצב שכן

Reply
אנפה אוקטובר 16, 2020 at 8:05 pm

תודה!

Reply
רינה אוקטובר 17, 2020 at 9:08 am

העוגה נראית סוף רק שלא אוהבת לימון בעוגות. ניסית פעם ללא לימון במתכונת עוגת גבינה? יוצא טעים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:50 am

לא ניסיתי את זו בלי לימון, הייתי מגבירה את כמות הוניל אם את מכינה ללא הלימון, ואלי משלבת קצת גרידת תפוז

Reply
נועה אוקטובר 17, 2020 at 3:17 pm

זאת חד משמעית העוגה הכי טובה שהכנתי! מתכון מדהים!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 3:19 pm

איך אני שמחה נועה תודה

Reply
רוני אפריל 8, 2021 at 6:06 pm

היי,
רציתי לשאול – אם לא אוהבים טעם של לימון, אפשר להחליף את המיץ לימון בחלב? או פשוט להשמיט? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 9:11 pm

להוסיף וניל בשביל הטעם

Reply
הדס אוקטובר 17, 2020 at 10:06 pm

הי, האם ניתן להמיר את הגבינה הלבנה ביוגורט?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:55 pm

יש מצב שכן

Reply
הדס אוקטובר 17, 2020 at 10:09 pm

וגם 🙂 אם אין לי מעבד מזון, האם ניתן להכין את המלית בבלנדר מוט? :-/

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:54 pm

אין בעיה עם בלנדר מוט

Reply
מורן אוקטובר 17, 2020 at 11:24 pm

הי קרן,
אני חדשה כאן באתר ששמעתי עליו רבות! נראה שאת עושה דברים מדהימים!
אני לא מחבבת טארט לימון קלאסי( קרם לימון) אבל המתכון הזה נראה לי שונה.. האם יש לו את החמיצות של הקרם לימון
והאם מרנג איטלקי יעבוד פה מעל? לאוהבי המתוק ממש בא לי בגלל המראה
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 11:58 pm

תודה מורן
את יכולה להכין עם מרנג מעל

Reply
רנית גוטסמן אוקטובר 18, 2020 at 6:18 pm

במתכונים את לא כותבת אם לשים על טורבו או לא לשים ובאיזה שלב בתנור כדאי לשים את התבנית. מה כדאי במתכון זה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 8:53 pm

לא אופה בטורבו, ואת התבנית במרכז התנור

Reply
רנית גוטסמן אוקטובר 22, 2020 at 12:03 am

היי
אני רוצה להכין טארט שוקולד. זה בסדר להשתמש עם הבצק מהמתכון הזה?

Reply
דניאלה אוקטובר 23, 2020 at 12:13 pm

היי קרן, תודה על המתכון! נראה מוש!
האם את הבצק עם המלית מכניסים שנית ל160 מעלות? או מעלים את המעלות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:39 pm

לא משנים

Reply
מורן אוקטובר 23, 2020 at 12:25 pm

איזה עוגה מושלמת וואו!
כמובן שהכנתי ויצא פגזזזז

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:39 pm

תודה מורן

Reply
לאה אוקטובר 30, 2020 at 4:39 pm

היוש,
האם אפשר להכין את הבצק היום ..לשים במקפיא.. ומחר להמשיך .. או ש 24 שעות במקפיא זה יותר מדי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 5:00 am

אין בעיה

Reply
Riki נובמבר 11, 2020 at 10:27 pm

היי קרן,
מחכה לבוא לסדנא אצלך, בנתיים נהנת מהמתכונים אפשר להכין עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2020 at 2:21 pm

מלא? יש מצב שיהיה צורך בעוד מים לבצק אבל אין שום בעיה

Reply
Michal Zinger-Cohen דצמבר 5, 2020 at 5:32 pm

הכנתי אתמול, יצאה מדהים!! כמה מחמאות קיבלתי עליה! מתכון מעולה.

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 7:25 pm

תודה מיכל

Reply
בלה ינואר 15, 2021 at 11:40 am

היי קרן, המתכונים שלך מעולים! ניסיתי כבר הרבה מהם וכולם יוצאים פשוט מושלם! הפעם מתכוונת להכין את הפאי הזה. יצא שאין לי גבינה לבנה. האם אפשר להמיר בעוד ריקוטה/ שמנת חמוצה/ גבינת שמנת?
כמו כן, האם את חושבת שיתאים להוסיף צנוברים מעל הבלילה (לפני האפייה)?

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2021 at 12:18 pm

אין בעיה להמיר בריקוטה/טוב טעם/גבינת שמנת /שמנת חמוצה, גם צנוברים מעל זה אחלה

Reply
בלה ינואר 17, 2021 at 2:03 pm

תודה. הכנתי ויצא מושלם! המטרה הבאה – פרסבורגר 🙂

Reply
Yarin פברואר 3, 2021 at 3:31 pm

היי:)
תודה על המתכון! האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה במשהו שמן יותר כמו מסקרפונה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 5:13 pm

בטח

Reply
חן מרץ 7, 2021 at 2:02 am

היי קרן, איך את ממליצה להכין את הגבינות למי שאין מעבד מזון או משהו דומה? תודה!

Reply
נורית מאי 8, 2021 at 6:11 pm

היי
האם יש אפשרות להמרה לקמח שקדים.? ושימוש בתחליף סוכר?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 9:43 pm

לא ניתן לעבוד רק עם קמח שקדים במתכון, לגבי תחליף סוכר מאמינה שיעבוד אחלה

Reply
קורל מאי 9, 2021 at 12:26 pm

היי קרן, מתכון מדהים!
אשמח לדעת במידה ואין לי מגימיקס .. אפשר להכין את הבלילה בכל זאת? על ידי ערבוב?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2021 at 8:13 pm

לגמרי אפשרי, אפשר לסנן את הריקוטה דרך מסננת למניעת גושים

Reply
Reut מאי 10, 2021 at 5:38 pm

היי קרן, רוצה להכין כפאי אישי, קטנים. מה יהיה זמן האפייה?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 7:19 pm

15-20 דק׳

Reply
Morgal מאי 14, 2021 at 11:57 pm

היי קרן, מתכון מעולה! רוצה להכין לשבועות
יעבוד גם בתבנית פאי נמוכה רגילה?
לא יהיה בעייתי עם הבלילה של הגבינות?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:33 am

גם אני הכנתי בתבנית פאי ואם נשארת קצת בלילה אופים בנפרד

Reply
אמילי ספטמבר 23, 2021 at 7:56 pm

יש לי תבנית מתפרקת לא של פאי, יעבוד ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:13 am

בטח

Reply
עדי מאי 15, 2021 at 6:47 pm

יש לי ריקוטה למריחה, לא פרסקה, יכול להתאים?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 10:52 pm

לא ניסיתי מניחה שכן

Reply
Nitzan יוני 23, 2022 at 7:02 pm

היי קרן, כבר הכנתי פעם אחת ויצא מושלם!!
עד כמה זמן מראש ניתן להכין את הבצק?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2022 at 3:30 pm

שלושה ארבעה ימים מראש או יותר במקפיא

Reply
Yasmin Ben Arieh מאי 17, 2021 at 11:11 am

פשוט שלמות ! הכנתי ואפילו שהיה מלא פשלות בדרך התוצר הסופי יצא מושלם… כל החבר'ה התענגו ! מתכון מהמם , לא מתוק מדי ולא שמן מדי. הוספנו למעלה סירופ תותי עץ מהגינה… תודה חג שמח

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:29 pm

תודה יסמין

Reply
שוש מאור מאי 17, 2021 at 5:02 pm

הכנתי לשבועות
נשאר המון. לא רוצה לאכול… אפשר להקפיא? הגבינה לא תגיר נוזלים בהפשרה?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:30 pm

אפשר להקפיא למרות שאישית פחות אוהבת כי משהו במרקם של הגבינה נהרס.

Reply
שירן בייפוס אוגוסט 4, 2021 at 11:11 am

הי קרן,
במידה ואין בידי גבינה לבנה, אוכל להשתמש בגבינת שמנת,או שזה יכבידד ויהרוס את המרקם מבחינתך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 3:54 pm

מעט יכביד אבל סבבה

Reply
חרות גזית ספטמבר 27, 2021 at 3:42 pm

היי קרן, אם אין בבית ביצים בגודל L, רק M, האם להוסיף ביצה נוספת למלית? או להוסיף את החלבון שנשאר מהביצה ששמנו בבצק הפריך? תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 4:05 pm

אפשר להוסיף ביצה

Reply
יעל דצמבר 28, 2021 at 8:56 am

הי קרן, האם לדעתך ניתן להוסיף מעל העוגה חלבונים מוקצפים ולשרוף בברנר כמו בפאי לימון? או שפחות מתאים מבחינת שילוב המרקמים בעוגה זו?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2021 at 1:46 pm

מרנג תמיד מתאים 🙂

Reply
סתיו מאי 29, 2022 at 2:11 pm

קרן התותחית!!
חייבת לציין קודם שהכנתי את הלחמניות-פיצה שלך ויצא מטורף!!
המתכון של הטארט לימון נראה סוף (החולשה שלי היא עוגות גבינה)
אבל, פחות אוהבת לימון
האם יש אפשרות להשמיט את גרידת הלימון ומיץ הלימון מהמתכון?
או שזה יהרוס אותו מבחינת הטעם?
הייתי ממש שמחה אם זה היה פשוט- טארט גבינה
תודה
סתיו

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 9:07 pm

רק גבינה מעט ייצא תפל בעיניי, אז אפשר לחזק אותו עם עוד וניל, ואם את אוהבת פיסטוק לדוגמא אז קצת מחית פיסטוק זה נהדר

Reply
סיון יוני 1, 2022 at 7:37 pm

היי
למי שאפה את הטארט
מנסיון בלבד
אפיתם על טורבו או עליון תחתון
תודה

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 8:14 pm

אני אפיתי אותו עשרות פעמים על חום עליון תחתון

Reply
ליטח יוני 7, 2022 at 9:26 pm

הי קרן, סתם בא לי לספר לך שהמתכון שלך זיכה אותי במקום ראשון בתחרות עוגות לכבוד שבועות שערכנו בקיבוץ בו אני גרה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 8, 2022 at 1:26 pm

דיייייייי איזה משמחת! עוגה טיל

Reply
יעלי יוני 17, 2022 at 5:58 pm

היי קרן!
הריח בבית מושלם… אני מחכה בקוצר רוח להגיש 🙂
שאלה זריזה : הפאי כבר כמעט 50 דק בתנור (תנור טוב וחזק) אבל, כשמועצת קיסם נראה שהמלית עדיין מעט צמיגית כזו, לא נוזלית אבל לא אפויה לגמרי- האם היא מתייצבת עוד כשהיא יוצאת מהתנור למעשה? תודה רבה !

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 6:57 pm

כן היא מתייצבת בצינון

Reply
ליר יוני 24, 2022 at 12:08 pm

אין לי מעבד מזון, אשמח להנחיות ללישה בידיים. תודה ❤️

Reply
קרן אגם יוני 24, 2022 at 3:31 pm

לטרוף בקערה

Reply
ליר יוני 25, 2022 at 3:16 pm

השתמשתי בריקוטה למריחה, לא מוצקה.
התערובת יצאה נוזלית.. העוגה יצאה יפה בעלת מרקם נהדר אך הטעם של הריקוטה מאוד מורגש וזו גבינה מרה ולא טעימה, זה אמור להיות מורגש?

גירדתי שני לימונים – את הקליפה שלהם, כפי שכתוב וזה יצא מר מדי.

איך אני משיגה מרקם כזה ללא הטעם של הריקוטה ןלא המרירות הרבנ של הקליפה.

Reply
קרן אגם יוני 26, 2022 at 12:43 pm

לא להשתמש בריקוטה למריחה….

Reply
יעל אוגוסט 10, 2022 at 5:21 pm

כמה זמן היא תשרוד בחוץ, אחרי הצהריים באוגוסט?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2022 at 7:28 am

אם היא יוצאת ישירות מהמקרר היא יכולה לעמוד שעתיים לדעתי

Reply
תמר אוגוסט 18, 2022 at 10:39 am

היי קרן!
ממש נהנית מהאתר שלך, מתכונים מעולים!
החלטתי להיות אמיצה ולנסות את עוגת הגבינה והלימון 🙂 מקווה שיצא טוב.
פעם ראשונה שאני אעבוד בשיטת אפייה עיוורת, אשמח לדעת האם אני יכולה לחורר את הבצק במקום להניח משקולת של קטניות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:03 pm

הי תמר
אני חוששת שזה לא יספיק כדי שהוא לא יתרומם
ממליצה על המשקולת בכל זאת

Reply
אופיר ספטמבר 29, 2022 at 8:05 am

הכנתי, יצא פיגוז!!!! עדין וטעים כל כך…
הכנתי עם תבנית 24 ונשאר מלא בלילה, הולכת לקנות תבנית גדולה יותר..חאראם….צריך להינות מכמה שיותר ביסים.
תודה:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2022 at 8:15 am

תודה אופיר
כשנשארת לי בלילה אני מכניסה אותה לבתנית אינגליש קטנה ואופה
זה יותר סופלה גבינה מטורף

Reply
איריס פולקמן ברזילי אוקטובר 31, 2022 at 7:32 am

הכנתי אותה לשבת, יצאה נפלאאאא, קיבלה המון מחמאות… כל כך מיוחדת וטעימה…
קרן, המתכונים שלך נפלאים… יש בהם המון נשמה…. תודה רבה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2022 at 2:07 pm

תודה רבה איריס!

Reply
נטלי נובמבר 24, 2022 at 4:06 pm

הי קרן, המתכונים שלך מושלמים תודה!! אם אני רוצה להכין הכל מראש יום קודם ואז רק לחמם לפני הגשה- תופס?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:49 pm

אין צורך לחמם לפני הגשה. אפשר להכין יום יומיים קודם מראש

Reply
תהילה מרץ 30, 2023 at 10:49 am

היי קרן (:
זה אחד המתכונים שלך שאני הכי אוהבת!
נראה לך שאפשר להכין את מילוי בלי תחתית בכלל?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2023 at 4:51 pm

כן בטח, זה ייצא מן סופלה גגבינה טעיםםםםם

Reply
טל ק אפריל 3, 2023 at 4:25 pm

היי קרן
יש אפשרות להכין את הטארט בגישה כשרה לפסח?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2023 at 9:49 pm

אפשר להמיר את התחתית בעוגיות לפסח

Reply
תמר מאי 19, 2023 at 12:11 pm

היי קרן – הכוונה כאן לריקוטה הרגילה של גד שמוכרים בסופרים? (כי יש בה קצת מלח). לא מצאתי ריקוטה פרסקה בסופר רגיל …

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:19 pm

ריקוטה רגילה כן , לא למריחה, לא מכירה ריקוטה מלוחה, היא מטבעה גבינה מאוד נייטרלית
את יכולה להמיר בתבור או בטוב טעם

Reply
One מאי 26, 2023 at 10:50 pm

וואו! ראיתי העוגה בריל המחודש, וישר אמרתי שחייבת להכין! זה נראה מטורף מהתמונות.
ואכן, התברר כהצלחה, איזו עוגה מטורפת!! תודה על מתכון מפורט ומושלם שיוצא מעולה מהפעם הראשונה 🙂
אני כאן כדי להגיד שלא הייתה לי גבינה לבנה, ושמתי במקומה 125 גרם של יוגורט של מיולר ויצא מושלם!

Reply
רחלי מרץ 21, 2024 at 5:37 pm

הי קרן, אפשר לדעתך לאחר קירור להוסיף ציפוי של קארד לימון ) כמו בטרימסטר לימון שלך? ילך? זה יתאים או פחות כדאי

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2024 at 9:51 pm

מושלם

Reply
נטע יוני 9, 2024 at 5:29 pm

היי…יש סרטון להכנת הטארט? קצת הסתבכתי עם ההכנה שכתבת במתכון…לגבי העיגולים…תודה רבה

Reply
Meirav מאי 27, 2023 at 9:34 am

עוגה נפלאה

Reply
הדר מאי 29, 2023 at 9:10 am

אמאלה, הכנתי והמתכון הזה צרחותתתת!
כמה שינויים שלי: השתנשצי בריקוטה רגילה עם מלח כי לא מצאתי פרסקה, השמטתי את התחתית כי אני עצלנית בשילוב של נמנעת מבצקים, ואפיתי בתבנית חד"פ נייר של 22 סמ כי הרגיש לי שהבלילה מעטה אז בתבנית הזו יצא גובה סבבה. אני גם אופה בטוסטר אובן שהוא לא משהו לעוגות, הכל צונח בו אז להבא אולי אכין פי 1.5 בלילה.
בקיצור תודה רבה על מתכון מושלם!

Reply
איילת יוני 4, 2023 at 1:36 pm

זאת העוגה הכי טעימה בעולם נקודה. אני מכינה אותה כל פעם שיש אורחים, כל פעם שצריך להביא עוגה למשהו ובערך תמיד, ומעבירה את המתכון לכל מי שמבקש מתכון לעוגה מושלמת.

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 10:10 am

תודההההה, אני חושבת כמוך:-)

Reply
יהודית אמיר אוגוסט 19, 2023 at 12:00 pm

העוגה נהדרת.
די בשלושת רבעי כוס סוכר.
אין משמעות להקצפת שמנת מתוקה אם מכניסים אותה לתנור. שמנת מתוקה לא מתפיחה מאפה בחום. היא קורסת מיד. לעומת זאת חלבוני הביצה כן נקרשים בחום ומתפיחים. אני הוספתי את השמנת המתוקה לבלילת הגבינה והקצפתי את החלבונים עם הסוכר.
השתמשתי רק בשלושת רבעי כוס סוכר. התוצאה מתוקה ואוורירית.
תודה קרן.

Reply
רעות אוקטובר 4, 2023 at 10:58 am

היי, עכשיו בתגובות ראיתי שצריך ריקוטה פרסקה ואני השתמשתי בריקוטה 5% למריחה של גד ואכן הבלילה יצאה ממש נוזלית.
אולי להבהיר במתכון איזה ריקוטה.
קניתי במיוחד…
תודה

Reply
שירה פברואר 5, 2024 at 9:14 am

מתכון מעולה!!!
ליקקנו את האצבעות!
היה טעים בטירוף
עוגת גבינה הכי טעימה שהכנתי אי פעם
תודה רבה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2024 at 3:45 pm

זה נכוןןןןןןןן

Reply
רחלי מרץ 23, 2024 at 1:48 am

הי קרן
נראה לך שאפשר להוסיף מלמעלה קארד לימון? ישתלב?
תודה!

Reply
רחלי מרץ 23, 2024 at 1:50 am

סליחה רואה שענית, תודה! אנסה!

Reply
Ayala Yoaz נובמבר 19, 2024 at 9:31 am

היי קרן, גרה בסין וקשה למצוא כאן ריקוטה וגם גבינה לבנה, האם ניתן להמיר את שניהם במסקרפונה? תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:20 pm

כם אבל הטארט ייצא כבד יותר נסי לערבב עם יוגורט סמיך אם יש

Reply

Leave a Comment