כבר הזכרתי כמה פעמים בבלוג שהבן זוג שלי אוהב הכי הכי בעולם פאי/טארט לימון.
כבר צחקתי על עצמי מלא שלמרות שאנחנו כבר 15 שנה ביחד, עדיין לא הכנתי לו אחד כזה.
בכל פעם שהתכוונתי, מצאתי את עצמי מכינה עוגת שוקולד, או גזר, או כל דבר אחר ורק לא פאי לימון.
אני כבר הייתי עוזבת אותי מזמן אבל הוא עקשן, וכנראה ממש סלחן.
השבוע, הזמינו אותנו חברים לחמין בשבת בצהריים (איזה כייף שכבר הגיעו שבתות החמין!)
וכהרגלי, בדקה ה 90 נזכרתי שאני אחראית על הקינוח,
ואסור לי לבוא בידיים ריקות, יש צפיות גבוהות ממני תמיד, ואני לא מבינה למה!
פתחתי את המקרר ופגשתי את גבינת הריקוטה שמחכה לי כבר כמה ימים, והחלטתי להכין מהר טארט ריקוטה לימון.
אני חושבת ששברתי שיאים של עצמי במהירות, הכנתי את הבצק, הספקתי לקרר אותו מעט, הכנתי מלית,
אפילו הספקתי לאפות את הבצק אפייה עיוורת, הוצאתי מהתנור, העברתי את המלית מעל בצק הטארט, ואז קפץ החשמל,
ולא יכולתי לאפות אותו.אאוץ.
כמו גדולה הנחתי אותו על המגש, שלחתי הודעה לחברים להיות מוכנים עם תנור דולק,
ונסעתי איתו ככה ברחבי יפו עד אזור, כשהוא על הברכיים שלי, ומדי פעם בפניות, קצת מטפטף לכל הכיוונים,
הגעתי איתו לחברים שלם, הוא נכנס לתנור, וכשהוא יצא הרגשתי שאני מאוהבת.
הוא היה כל כך יפה בפשטות שלו.
לא הספקנו לצנן אותו, ואכלנו אותו ככה, כשהמלית העדינה שלו מעט חמימה, וחבל שלא צילמתי את החיוך
על הפנים של הבן זוג, שתראו מה זו הנאה, אני חושבת שהפכתי אותו באותו רגע לגבר ממש מאושר,
החלום שלו התגשם, והכנתי לו פאי לימון.
כמות מטורפת של בקשות באינסטוש למתכון, שלחה אותי היום למטבח להכין שוב, לצלם ולהעלות את המתכון כאן.
כשהפאי יצא מהתנור, הוא נעמד לידי בזמן שאני מצלמת וממש חיכה שאסיים כבר כדי להתנפל שוב על הטארט.
האושר מסתבר, יש לו טעם של פאי לימון.
(אגב, אני קוראת לו טארט, הוא קורא לו פאי, ואתם איך שתרצו)
הבצק פריך ולא מתוק מדי, המלית עדינה עדינה, והיא מזכירה בטעם ובמרקם שלה עוגת גבינה.
אני מתכוונת להכין אותו עוד כל כך הרבה פעמים.
התלבטתי אם לקשט את הטארט, אפילו קניתי תותים, אבל משהו בפשטות הכפרית שלו שבה את ליבי.
כמה מילים על הבצק הפריך בטארט:
**את הבצק מכינים במערבל מזון (מג'ימיקס) עם להב פלדה, ואם רוצים ניתן להכין גם בידיים,
או במיקסר עם וו גיטרה, אלא שאז יש להתחיל לעבוד עם חמאה רכה וסוכר, אחרי כן חלמון ואז את שאר החומרים היבשים.
**בצק פריך אוהב קירור, זה עוזר לו להתאחד, והופך אותו לנח יותר לאחר מכן במהלך הרידוד,
לכן מכניסים אותו לקירור של חצי שעה עד שעה לפני שמרדדים אותו.
אם אין לכם זמן, תהדקו את הבצק לבסיס ולדפנות התבנית, ותכניסו את התבנית לפריזר ל 10 דקות,
ומשם ישר לתנור לאפייה עיוורת.
**אפייה עיוורת נועדה לאפות את הבצק אפייה חלקית, לפני שממלאים אותו במלית נוזלית שעלולה להרוס אותו ולגרום לו לאבד מפריכותו.
היא מתבצעת כשעל גבי הבצק המרודד בתוך התבנית מניחים נייר אפייה או נייר כסף, מעליו שופכים תכולת שקית מלאה של קטניות כגון
שעועית יבשה או חומוס יבש, שנועדו לשמש כ ״משקולת״ שתמנע מהבצק להתרומם ולהתנפח במהלך האפייה, ואופים.
(את השקית תשמרו לשימוש חוזר כיוון שלא קורה כלום לקטניות במהלך האפייה וניתן להשתמש בהם אחרי כן)
טארט ריקוטה לימון/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24/26 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק פריך:
1 ורבע כוסות (180 גר') קמח לבן רגיל
1/2 כוס (55 גר') אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון ביצה
נייר כסף
חבילה של קטניות יבשות כגון חומוס או שעועית (ישמשו אותנו כמשקולת לאפייה מוקדמת)
למלית:
1 חבילה (250 גר') גבינת ריקוטה לא מלוחה (ניתן להמיר בטוב טעם)
1/2 קופסא גבינה לבנה (125 גר')
כוס (125 גר') אבקת סוכר
1/4 כוס (35 גר') קמח
מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
גרידת לימון משני לימונים גדולים
50 מ״ל מיץ לימון
3 ביצים גודל L
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח מלח ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר לחצי שעה
(אם אין לכם זמן או שאתם סתם עצלנים כמוני, תכניסו לפריזר לכמה דקות, או שתוותרו לחלוטין על שלב הרידוד עם מערוך
ופשוט תהדקו היטב את הבצק לתבנית עם הידיים ותכניסו לפריזר ל 10 דקות)
מחממים תנור ל 160 מעלות, פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב,
מניחים עליו את עיגול הבצק, מקמחים גם אותו היטב, מניחים מעליו נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לעיגול
גדול, קצת יותר גדול מהתבנית שלכם.
מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו
על גבי תבנית הפאי, כשנייר האפייה למעלה.
כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה.
מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות, מניחים עליו נייר כסף,או נייר אפייה, ממלאים בשעועית יבשה או בחומוס,
ואופים בתנור כ 10-15 דק' עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי.
(זמני אפייה משתנים מתנור לתנור ולכן ייתכן שאצלכם בתנור זה ייקח מעט יותר זמן)
בינתיים מכינים את המלית:
במעבדת המזון , עם להב פלדה (אין צורך לשטוף ולנקות את שאריות הבצק אפשר לוותר)
(**אם אין לכם מעבד מזון העבירו את הריקוטה דרך מסננת וזה מספיק, ואז להוסיךף את השאר)
טוחנים ריקוטה, גבינה לבנה, ואבקת סוכר.
מוסיפים את הביצים ואת הקמח, את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון ומעבדים שוב.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מאחדים בזהירות ובעדינות בין שתי התערובות
בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את המלית מעל בצק הפאי בתבנית, ואופים שוב כ 20-25 דק' עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה.
עכשיו יש לכם 2 אופציות:
לצנן מעט, ולהגיש אותו חמים.
או לצנן מעט ואז להכניס למקרר לקירור.
ממליצה לכם להתחיל איתו חמים, ואת מה שנותר להכניס ולשמור במקרר, כך תוכלו להנות משתי אופציות ממש טעימות של הטארט.
הפאי נשמר במיטבו במקרר כשהוא עטוף היטב למשך 4-5 ימים.
225 Comments
הרגת אותי עוד עם התמונה הראשונה באינסטגרם ומאז כמעט ובדקתי בכפיתיות אם המתכון עלה!
בקיצור היום קניתי ריקוטה ובשבת באים חברים, אין ספק שזה מה שיונח על השולחן.
עכשיו רק איך מתאפקים עד שבת?!
את מהממת נטע תודה. מחכה לשמוע איך יצא
קרן,רכשתי את ספרך היום.
את עוגת הריקוטה אני מכינה לבעלי כמעט כל שבועיים.נהדרת את.עכשיו איך אשאר רזה עם כל העוגות האלה?
וואו זה הכי משמין שיש הספר הזה!!
וברצינות? כמו שאמא שלי אומרת
ביסים קטנים
היי קודם כל חייבת לציין שכל מתכון שלך שאני מכינה פשוט יוצא מושלם עם מלא מלא מחמאות
ושנית, באינסטגרם שלך ראיתי שרשמת שהבצק הפריך הוא על בסיס שמנת ובמתכון פשוט לא ראיתי שמנת כאחד המצרכים זה טעות במתכון או פשוט בצק אחר??
כן בבית קצת אילתרתי
במקום ביצה בבצק שמנת להקצפה
במקום לימון ליים
במקום גבינה לבנה קרם מסקרפונה של גד והורדתי קצת בסוכר כי הקרם מתוק בפני עצמו
שלום, אני באוסטרליה ופשוט אין פה גבינה לבנה!! אפשר להשתמש בגבינת שמנת?
כן בטח, או בעוד ריקוטה
היי נראה מדהים! האם מדובר בריקוטה קלאסית למריחה או ריקוטה פרסקה? תודה 🙂
פרסקה
נראה מושלם ברמות וגם הגבינות לא שמנות שזה בכלל כיף. שאלה כללית- האם אפשרי להכין את הבצק (ובכללי, בצק פאי) ידנית ללא מעבד מזון?
תודה יעל, שמחה שאהבת.
אין בעיה להכין ידנית זה ייקח קצת יותר זמן, תעבדי עם הידיים לפירורים ואז תאחדי אחרי הוספת החלמון עד שנוצר בצק אחיד וחלק
בהצלחה
אם אין לי מעבד מזון מה אני עושה?
הי, הכנתי את הטארט ונשארה לי המוןןןןןן מלית. נראה לי שהרינג שלי בקוטר 22 לכן נשאר לי.
אפשר לשמור אותה במקרר ? אני רוצה להכין מחר חדש
אפשר לאפות כעוגת גבינה סופלה קטנה ואפשר לשמור במקרר לא יודעת כמה זמן המלית תשרוד
הי. נראה מעולה.האם אפשר להכין את העוגה בבלנדר במקום מעבד מזון
מממ… בלנדר הכוונה למכשיר הזה שמכין שייקים? לא חושבת. עדיף בידיים, או במיקסר עם וו גיטרה, ואז להתחיל עם חמאה רכה וסוכר ולהמשיך עם שאר החומרים
הייי אשפר להשתמש בקמח תופח במקום בקמח רגיל ואבקת אפיה? אם כן אז כמה? תודה!
אין במתכון כלל אבקת אפייה לכן יש להשתמש רק בקמח לבן לא תופח
הבלילה יצאה לי מאוד דלילה, כיצד ניתן לתקן?
לאפות
האם יש תחליף צמחוני לגבינת הריקוטה?
נראה פשות מדהים, תודה
איך לשמור עוגה? כמה ימים?
במקרר למשך 4-5 ימים, אוסיף הערה גם במתכון תודה:-)
הי קרן,
תודה על מתכונים מעולים.
האם תוכלי במקביל לכתיבת המתכון בגרמים/ ליערים לכתוב גם כמה זה בכוסות/ כפות לטובת אלה שאין להם משקל? זה ממש יעזור. תודה רבה!
הי שרית, עברתי על כל המתכון ואני רואה שיש את כל המידות גם בכוסות, מה חסר לך?
היי קרן, נשארה לי כמות מכובדת מהמלית. רעיון מה לעשות איתה/הפנייה למתכון? תודה 🙂
תבנית קטנה להכין עוגה אפילו בתבנית מאפינס
ואוו. נראה מדהים! ופשוט.. הולכת לנסות בסופ"ש. תודה
תודה חמוטל
אם אין לי מגימיקס
איך בכל זאת ניתן להכין את המלית?
אפשר בלי המיץ לימון?
להוסיף וניל כי הלימון הוא מרכז הטארט
האם יש תחליף צמחוני לגבינת הריקוטה?
נשמע משהו משהו. שאלה: האם את השמנת המתוקה חייבים להקציף- היות וממילא היא נכנסת לאפיה ומאבדת את האוריריות שלה.
הקצפת השמנת מעבה מעט את המלית, ללא הקצפה המלית תהיה נוזלית מדי ואני לא בטוחה איזו תוצאה תתקבל, את יכולה לנסות:-)
מת על טארט לימון וזה נראה מעולה….
אפשר אולי להחליף את הריקוטה הגבינה אחרת?
אפשר להמיר ריקוטה בכמות זהה של גבינה לבנה או גבינת טוב טעם,
למה בעצם להחליף? קל למצוא היום ריקוטה בכל סופר.
התוצאה עם ריקוטה תצא תמיד יותר טובה.
היי
אפשר רק לחורר את הקלתית לפני האפייה מבלי לשים משקולת ולאפות אותה כרגיל?
אפשר לנסות
אני משטחת בתבנית מחוררת טדמה בהקפאה ואופה בלי משקולות יוצא מצויין
הנייר אפיה עם הקיטניות נדבק לבצק. מה עושים?
מוזר מאוד, לא אמור לקרות, רק לנסות בעדינות להוריד ואם לא אז אין ברירה אלא להכין חדש.
הי קרן
אם אני רוצה להכין משהו מראש, כדי לחסוך זמנים בבוקר. אפשר לעשות את האפייה של הבצק בערב של יום קודם ואת המלית והאפייה הנוספת בבוקר למחרת?
כן אין בעיה
אני רוצה להכין את העוגה לערב שבועות, אך אין לי קטניות, מה ניתן לשים במקום כמשקולת?
סכינים ומזלגות או כל דבר כבד אחר עמיד בחום
היי קרן, גם אצלי בן הזוג מאוד אוהב פאי לימון אבל לא אוהב גבינה. לטארט יוצא טעם גבינתי או שהוא יותר קרוב לטארט לימון הקלאסי? תודה!
המרקם מזכיר יותר פאי גבינה ולימון, זו לא הגרסה הקלאסית אז יש מצב שאם הוא לא אוהב עוגות גבינה זה פחות יעבוד בשבילו
יצא מושלם!! מרקם ענני וחלומי! הייתי מצלמת אבל הוא נגמר תוך חצי שעה.
נכנס לפנתאון!
תודה רבה!!
איזה שמחה ואושר, תודה שקד
הכנתי, יצאה מושלמת, עננית וטעימה כל כך!!!חוסלה תוך חצי שעה כך שלא הספקתי אפילו לקרר אותה..
לגמרי נכנסה לפנתאון!
תודה רבה!!
היי קרן
מה לגבי תבנית של 28? יש צורך בהכפלת כמויות לבצק?
יצא יותר טוב אפילו.. יותר עדין
היי!
תבנית פאי קוטר 28 יעבוד או גדול מידיי?
אולי טיפה ייצא נמוך יותר אבל יעבוד
נראה ואוווו חייבת לנסות. כל העוגות שלך הצליחו לי עד כה:)))
שאלה, יש אלטרנטיבה ללא גלוטן?
לנסות קמח ללא גלוטן נראה לי שייצא אחלה
הי קרן, האם אפשר להמיר את הקמח לקמח קונדיטור ללא גלוטן כדי שיהיה כשר לפסח או שתוכלי להציע כיצד להפוך את העוגה לכשרה לפסח
מניחה שבלי בעיה אפשר להמיר לקונדיטור
הי קרן יקרה,
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בריקוטה פרסקה במתכון הזה? זה מה שיש לי בבית:)
כן בטח, פרסקה זה אחלה
הכנתי לפני כשבועיים ויצא מעולה!!! אבל זמני האפיה היו שונים לחלוטין ממה שרשמת… כחצי שעה לבצק וכשעה לעוגה כולה.. העוגה יצאה נהדר והבצק הוא מהטעימים שטעמתי!
אם ארצה להדגיש יותר את הטעם הלימוני, מה תמליצי לעשות? המרות כלשהן אפשריות?
הי דניאל, אני הכי שמחה שיצא טעים, זמני האפייה משתנים לתנור לתנור וייתכן שאצלך התנור ממש חלש, אבל העיקר שאת יודעת איך להוציא ממנו את המיטב:-)
לטעם לימוני יותר אפשר להוסיף עוד גרידת ומיץ לימון לפי הטעם.
העוגה יצאה טעימה בטירוף! אבל יש לי תבנית כמו שלך, ומשום מה אחרי השלב של האפייה העיוורת, הצדדים של הבצק מהדופן של
התבנית ״נמסו״ וירדו בחצי מהגובה שלהם. נוצר מצב שהשתמשתי רק בחצי מהבלילת ריקוטה לימון.
לי תמיד נשארץ קצת בלילה ואני מכינה ממנה עוגת סופלה קטנה
היי קרן, העוגה נראית מדהימה 🙂 יש אפשרות להחליף את הבצק הפריך בתחתית של פתיבר וחמאה?
בטח שאפשר
היי קרן, הכנתי את העוגה והיא הייתה ככ טעימה (בהגזמהההה) שאני ממש רוצה להכין אותה גם לבני משפחה עם צליאק- איך אפשר להפוך את המלית לכזאת ללא גלוטן? האם אפשרי לשים במקום הקמח קורנפלור או שקדים? תודה רבה!
תןדה מיה אין בעיה להמיר לקמח ללא גלוטן או קורנפלור
היי קרן.
אני חדשה כאן ונהנית מאוד מהפוסטים, מהכתיבה שלך וכמובן מהתמונות.
רצתי להכין את הפאי. הטעם גן עדן. החמיצות בדיוק במידה הנכונה, המרקם נמס בפה, העוגה לא כבדה בכלל.
פשוט מושלמת.
תודה גדולה לך.
סימנתי לי כבר כמה מתכונים שאני רוצה לנסות. אשמח לעדכן בהמשך.
תודה רבה לך.
איריס את מהממת מלא מלא תודה
היי המתכון נראה מדהים , כמה שאלות אם אפשר
האם אפשר לצמצם בכמות הסוכר?
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן צמחי ואם כן האם זה נכון שאם ממירים אז יש להמיר ל85% ממשקל החמאה
אם אני עובד עם מערבל באיזו מהירות צריך לעבוד לשם ערבוב החומרים ולאחר מכן להתגבשות הבצק
תודה וסליחה על החפירה:-)
עופר
הי עופר, אתה לא חופר:-) שאלות לגיטימיות
אני לא מעלה מתכונים עתירי סוכר ולכן גם פה בטארט הכמות לא מוגזמת ולא הייתי מפחיתה כלל, הסוכר אחראי על עוד דברים מלבד מתיקות וזה יפגע במרקם הטארט.
למה להמיר חמאה בשמן? מנסה להבין מאילו טעמים, הרי הטארט ממילא חלבי. המרה של חמאה בשמן בבצק פריך לא תביא את אותה תוצאה של פריכות הבצק.
מערבל במהירות גבוהה כל הזמן.
מקוה שעזרתי 🙂
לגבי הסוכר בהחלט בעניין החלבי או לא פחות רלוונטי בשבילי , אני שואל בנוגע להמרה מחמאה לשמן רק בגלל עניין בריאותי. או שעדיף להישאר עם חמאה ?
אם כבר מכינים טארט כזה שווה ומושקע, עדיף שיהיה שמנמן וטעים ופריך כמו שצריך.
100 אחוז תודה על העזרה
טארט מעולה, הכנתי אותו עם תחליף סוכר לחברה סוכרתית והחלפתיח חלק מהקמח בקמח שקדים, יצא מעולה.
בפעם הבאה רק הייתי נותנת לקלתית טיפה יותר אפיה ללא המשקולת וסוגרת עם הברשה של חלמון. החלק התחתון נראה כאילו לא נאפה. חוץ מזה מוששששש
תודה רבה איריס על ההערות וההארות, והכי חשוב שמחה ממש שאהבת:-)
מה הכוונה סוגרת? אופה עם משקולת, מוציאה לכמה דק בלי משקולת ואז מחוץ לתנור מברישה בחלמון? תודה
הכנתי שבוע שעבר למפגש משפחתי ויצא כמו בתמונה, יפה, עם טעם עדין ומרקם אוורירי.
מאוד אהבו!
(דבר קטן, זמן האפייה היה הרבה יותר ארוך ואני חושבת שהתנור שלי חזק)
המון תודה!!!
שמחה שיצא טעים, ולפעמים תנורים יכולים להיות עניין מסתורי
היי קרן,
הכנתי את הטארט היום ליום ההולדת של אמא שלי, אכלנו אותו חמים כזה וטעים כל כך… כולם נראו מאוד מאושרים, ולא רק מנימוס 🙂
שיחקת אותה !
תודה
תודה שרה כמה זה כייף לשמוע, מזל טוב לאמא.
היי קרן! אתמול הכנתי את העוגיות קוקוס המושלמת מחכה כבר להכין את הפאי לסופש!! כמה שאלות..
בבצק אפשר להמיר חלמון בכמה כפות מים?
ולמלית קניתי גבינת טוב טעם.. האם גם צריך לטחון אותו? או שאפשר פשוט לערבב?
העוגה יצאה מצויין! תודה רבה על מתכון מעולה ומיוחד
האם העוגה תעבור הקפאה טוב לדעתך?
אפשר להקפיא אין בעיה, שמחה שיצא טעים
אם אין לי מגימיקס
איך בכל זאת ניתן להכין את המלית?
להעביר את הריקוטה דרך מסננת זה יפתור את הבעיה
היי
העוגה בהכנה ונשמעת מעולה.
אם בכל זאת ארצה להוסיף ציפוי, איזה ציפוי היית מוסיפה?
פשוט קצפת לא מאוד מתוקה תעשה את העבודה
אפשר להכין את המלית של הריקוטה, גבינה וכו גם במיקסר?
וצריך לצנן את העוגה לפני ששמים את המלית?
תודה
טעיםםםםםםם
פאי לימון זה פחות אני,אבל…
אבל היא נראתה מושלמת ומגרה ששברה אותי.
פשוט אחת העוגות הטובות שהכנתי. עדינה ומעולה.
ובכלל כל מתכון לעוגה שניסיתי מהבלוג שלך עבד פלוס פלוס.
תודה רבה
יאאאא איזה משמח, זה לגמרי לא פאי לימון קלאסי, ואני ממש שמחה שאהבת, תודה רינת
הי,
מתחילה להכין את העוגה ועולה שאלה…האם לבצק רק כוס ורבע קמח על כל כך הרבה חמאה?
תודה מראש 🙂
הי סהר, 120 גר׳ חמאה לבצק פריך זה לא המון, והבצק יוצא מושלם
בהצלחה
נראה מעולה.
יש לי קצת יותר מחצי חבילת ריקוטה. האם אפשר להכין את העוגה רק עם הכמות הזו (ואולי לשים עותר גבינה לבנה)?
בדיוק
היי קרן, האם יש לך רעיון איך להפוך את מתכון הבצק לטבעוני?
אני מאוד אוהבת את הבצק הזה ורוצה להשתמש בגרסה טבעונית שלו לפאי אחר.
תודה (:
וואו! אחד המתכונים היותר מוצלחים שיצא לי להכין! טארט מושלם ומאוזן במרקמים וטעמים, לא ציפיתי שייצא כל כך טוב! נאלצתי לעשות מעט שינויים ועדיין יצא מצויין! לא היו לי לימונים אז השתמשתי בליים ואני גרה בחול ואין פה גבינה לבנה אז החלפתי ביוגורט במקום וכלום לא פגע בטעם או בטקסטורה. נראה לי שזו תחליף את העוגת גבינה ברירת המחדל הרגילה שלי. אגב, יצא לי איכשהו יותר מדיי מילוי (כנראה תבנית קטנה) אז אפיתי אותו סתם בנפרד בכלי חרס קטן, התקבל סוג של סופלה גבינות מתוק ואוורירי שהתענגנו עליו בעודו חם, מושלם! תודה רבה על מתכון נהדר!
איך אני שמחה לשמוע!
גם לי תמיד יוצאת תבנית פיצית של סופלה זה כל הכייף!
תודה רבה יקרה
הי
איך בודקים אם העוגה מוכנה?
המלית אמורה להיות תפוחה ומעט יציבה
שלום קרן
אני רוצה לאפות ברינג בקוטר 20.. יש צורך להפחית כמויות אני מניחה
בכמה לחלק לדעתך?
תודה מראש
ליתר ביטחון תורידי 1/4 מהכמויות
מקסימום אם יישאר קצת בצק ובלילה את יכולה להכין בתבנית פיצית ליד..
היי קרן, יש אפשרות לערבב את הגבינה וריקוטה ושאר חומרים במיקסר עם וו בלון (במקום במעבד מזון)?
תודה!
כן
היי קרן יש אפשרות להשתמש בגבינת לאבנה של גד?
הכוונה לגבינה לבנה לא לגבינת לאבנה
איך יודעים שהמלית מוכנה?
היא אמורה להתייצב ולהיות תפוחה
אפשר להכין את המלית של הריקוטה, גבינה וכו גם במיקסר?
וצריך לצנן את העוגה לפני ששמים את המלית?
תודה
עדיף במעבד מזון כדי לטחון את הריקוטה למרקם חלק
ואין תורך לצנן את התחתית לפני שממלאים אותה
אפשר להכין בתבנית זכוכית 26 לא מתפרקת, או שלא נצליח לחתוך?
תודה 🙂
לא נראה לי שבעיה, מקסימום החתיכה הראשונה תהיה קצת יותר קשה לחילוץ
התחסלה תוך פחות מיממה 🙂
המלית תעבוד גם בלי הלימון, ועם תותים מעל?
חשבתי גם להחליף את הריקוטה במסקרפונה.
אפשר גם וגם
התחסלה תוך פחות מיממה
המלית תעבוד גם בלי הלימון, ועם תותים מעל?
חשבתי גם להחליף את הריקוטה במסקרפונה?
היי, אפשר לדעתך להחליף את הגבינה הלבנה בשמנת חמוצה?
מאז שראיתי את המתכון חיכיתי לחיכיתי לרגע להכין אותה,
היו לי רק חצי מהמצרכים לעוגה- אז הכנתי בתבנית אינגליש קייק ויצא מהמם!!
כמו ענן לימוני של גבינה
תודה על המתכון המושלם!
תודה! שמחה לשמוע
הי קרן,
העוגה נראית מעולה- כמו כל המתכונים באתר שלך!
אני גרה בלוס אנג'לס. את יודעת באיזו גבינה ניתן להמיר את הגבינה הלבנה?
תודה!
עוד ריקוטה או גבינת שמנת
היי קרן 🙂
אם אין לי מגימקס לטחון על להב את הריקוטה .
וו גיטריה במיקסר יעשה את אותה עבודה ?
או שיש לך פיתרון אחר
תוודה רבה ❤️❤️
יש מצב שכן
תודה!
העוגה נראית סוף רק שלא אוהבת לימון בעוגות. ניסית פעם ללא לימון במתכונת עוגת גבינה? יוצא טעים?
לא ניסיתי את זו בלי לימון, הייתי מגבירה את כמות הוניל אם את מכינה ללא הלימון, ואלי משלבת קצת גרידת תפוז
זאת חד משמעית העוגה הכי טובה שהכנתי! מתכון מדהים!
איך אני שמחה נועה תודה
היי,
רציתי לשאול – אם לא אוהבים טעם של לימון, אפשר להחליף את המיץ לימון בחלב? או פשוט להשמיט? תודה!
להוסיף וניל בשביל הטעם
הי, האם ניתן להמיר את הגבינה הלבנה ביוגורט?
יש מצב שכן
וגם 🙂 אם אין לי מעבד מזון, האם ניתן להכין את המלית בבלנדר מוט? :-/
אין בעיה עם בלנדר מוט
הי קרן,
אני חדשה כאן באתר ששמעתי עליו רבות! נראה שאת עושה דברים מדהימים!
אני לא מחבבת טארט לימון קלאסי( קרם לימון) אבל המתכון הזה נראה לי שונה.. האם יש לו את החמיצות של הקרם לימון
והאם מרנג איטלקי יעבוד פה מעל? לאוהבי המתוק ממש בא לי בגלל המראה
תודה!
תודה מורן
את יכולה להכין עם מרנג מעל
במתכונים את לא כותבת אם לשים על טורבו או לא לשים ובאיזה שלב בתנור כדאי לשים את התבנית. מה כדאי במתכון זה?
לא אופה בטורבו, ואת התבנית במרכז התנור
היי
אני רוצה להכין טארט שוקולד. זה בסדר להשתמש עם הבצק מהמתכון הזה?
היי קרן, תודה על המתכון! נראה מוש!
האם את הבצק עם המלית מכניסים שנית ל160 מעלות? או מעלים את המעלות?
לא משנים
איזה עוגה מושלמת וואו!
כמובן שהכנתי ויצא פגזזזז
תודה מורן
היוש,
האם אפשר להכין את הבצק היום ..לשים במקפיא.. ומחר להמשיך .. או ש 24 שעות במקפיא זה יותר מדי?
אין בעיה
היי קרן,
מחכה לבוא לסדנא אצלך, בנתיים נהנת מהמתכונים אפשר להכין עם קמח כוסמין?
מלא? יש מצב שיהיה צורך בעוד מים לבצק אבל אין שום בעיה
הכנתי אתמול, יצאה מדהים!! כמה מחמאות קיבלתי עליה! מתכון מעולה.
תודה מיכל
היי קרן, המתכונים שלך מעולים! ניסיתי כבר הרבה מהם וכולם יוצאים פשוט מושלם! הפעם מתכוונת להכין את הפאי הזה. יצא שאין לי גבינה לבנה. האם אפשר להמיר בעוד ריקוטה/ שמנת חמוצה/ גבינת שמנת?
כמו כן, האם את חושבת שיתאים להוסיף צנוברים מעל הבלילה (לפני האפייה)?
אין בעיה להמיר בריקוטה/טוב טעם/גבינת שמנת /שמנת חמוצה, גם צנוברים מעל זה אחלה
תודה. הכנתי ויצא מושלם! המטרה הבאה – פרסבורגר 🙂
היי:)
תודה על המתכון! האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה במשהו שמן יותר כמו מסקרפונה?
בטח
היי קרן, איך את ממליצה להכין את הגבינות למי שאין מעבד מזון או משהו דומה? תודה!
היי
האם יש אפשרות להמרה לקמח שקדים.? ושימוש בתחליף סוכר?
תודה
לא ניתן לעבוד רק עם קמח שקדים במתכון, לגבי תחליף סוכר מאמינה שיעבוד אחלה
היי קרן, מתכון מדהים!
אשמח לדעת במידה ואין לי מגימיקס .. אפשר להכין את הבלילה בכל זאת? על ידי ערבוב?
לגמרי אפשרי, אפשר לסנן את הריקוטה דרך מסננת למניעת גושים
היי קרן, רוצה להכין כפאי אישי, קטנים. מה יהיה זמן האפייה?
15-20 דק׳
היי קרן, מתכון מעולה! רוצה להכין לשבועות
יעבוד גם בתבנית פאי נמוכה רגילה?
לא יהיה בעייתי עם הבלילה של הגבינות?
גם אני הכנתי בתבנית פאי ואם נשארת קצת בלילה אופים בנפרד
יש לי תבנית מתפרקת לא של פאי, יעבוד ❤️
בטח
יש לי ריקוטה למריחה, לא פרסקה, יכול להתאים?
לא ניסיתי מניחה שכן
היי קרן, כבר הכנתי פעם אחת ויצא מושלם!!
עד כמה זמן מראש ניתן להכין את הבצק?
שלושה ארבעה ימים מראש או יותר במקפיא
פשוט שלמות ! הכנתי ואפילו שהיה מלא פשלות בדרך התוצר הסופי יצא מושלם… כל החבר'ה התענגו ! מתכון מהמם , לא מתוק מדי ולא שמן מדי. הוספנו למעלה סירופ תותי עץ מהגינה… תודה חג שמח
תודה יסמין
הכנתי לשבועות
נשאר המון. לא רוצה לאכול… אפשר להקפיא? הגבינה לא תגיר נוזלים בהפשרה?
אפשר להקפיא למרות שאישית פחות אוהבת כי משהו במרקם של הגבינה נהרס.
הי קרן,
במידה ואין בידי גבינה לבנה, אוכל להשתמש בגבינת שמנת,או שזה יכבידד ויהרוס את המרקם מבחינתך?
מעט יכביד אבל סבבה
היי קרן, אם אין בבית ביצים בגודל L, רק M, האם להוסיף ביצה נוספת למלית? או להוסיף את החלבון שנשאר מהביצה ששמנו בבצק הפריך? תודה!
אפשר להוסיף ביצה
הי קרן, האם לדעתך ניתן להוסיף מעל העוגה חלבונים מוקצפים ולשרוף בברנר כמו בפאי לימון? או שפחות מתאים מבחינת שילוב המרקמים בעוגה זו?
מרנג תמיד מתאים 🙂
קרן התותחית!!
חייבת לציין קודם שהכנתי את הלחמניות-פיצה שלך ויצא מטורף!!
המתכון של הטארט לימון נראה סוף (החולשה שלי היא עוגות גבינה)
אבל, פחות אוהבת לימון
האם יש אפשרות להשמיט את גרידת הלימון ומיץ הלימון מהמתכון?
או שזה יהרוס אותו מבחינת הטעם?
הייתי ממש שמחה אם זה היה פשוט- טארט גבינה
תודה
סתיו
רק גבינה מעט ייצא תפל בעיניי, אז אפשר לחזק אותו עם עוד וניל, ואם את אוהבת פיסטוק לדוגמא אז קצת מחית פיסטוק זה נהדר
היי
למי שאפה את הטארט
מנסיון בלבד
אפיתם על טורבו או עליון תחתון
תודה
אני אפיתי אותו עשרות פעמים על חום עליון תחתון
הי קרן, סתם בא לי לספר לך שהמתכון שלך זיכה אותי במקום ראשון בתחרות עוגות לכבוד שבועות שערכנו בקיבוץ בו אני גרה 🙂
דיייייייי איזה משמחת! עוגה טיל
היי קרן!
הריח בבית מושלם… אני מחכה בקוצר רוח להגיש 🙂
שאלה זריזה : הפאי כבר כמעט 50 דק בתנור (תנור טוב וחזק) אבל, כשמועצת קיסם נראה שהמלית עדיין מעט צמיגית כזו, לא נוזלית אבל לא אפויה לגמרי- האם היא מתייצבת עוד כשהיא יוצאת מהתנור למעשה? תודה רבה !
כן היא מתייצבת בצינון
אין לי מעבד מזון, אשמח להנחיות ללישה בידיים. תודה ❤️
לטרוף בקערה
השתמשתי בריקוטה למריחה, לא מוצקה.
התערובת יצאה נוזלית.. העוגה יצאה יפה בעלת מרקם נהדר אך הטעם של הריקוטה מאוד מורגש וזו גבינה מרה ולא טעימה, זה אמור להיות מורגש?
גירדתי שני לימונים – את הקליפה שלהם, כפי שכתוב וזה יצא מר מדי.
איך אני משיגה מרקם כזה ללא הטעם של הריקוטה ןלא המרירות הרבנ של הקליפה.
לא להשתמש בריקוטה למריחה….
כמה זמן היא תשרוד בחוץ, אחרי הצהריים באוגוסט?
אם היא יוצאת ישירות מהמקרר היא יכולה לעמוד שעתיים לדעתי
היי קרן!
ממש נהנית מהאתר שלך, מתכונים מעולים!
החלטתי להיות אמיצה ולנסות את עוגת הגבינה והלימון 🙂 מקווה שיצא טוב.
פעם ראשונה שאני אעבוד בשיטת אפייה עיוורת, אשמח לדעת האם אני יכולה לחורר את הבצק במקום להניח משקולת של קטניות?
הי תמר
אני חוששת שזה לא יספיק כדי שהוא לא יתרומם
ממליצה על המשקולת בכל זאת
הכנתי, יצא פיגוז!!!! עדין וטעים כל כך…
הכנתי עם תבנית 24 ונשאר מלא בלילה, הולכת לקנות תבנית גדולה יותר..חאראם….צריך להינות מכמה שיותר ביסים.
תודה:)
תודה אופיר
כשנשארת לי בלילה אני מכניסה אותה לבתנית אינגליש קטנה ואופה
זה יותר סופלה גבינה מטורף
הכנתי אותה לשבת, יצאה נפלאאאא, קיבלה המון מחמאות… כל כך מיוחדת וטעימה…
קרן, המתכונים שלך נפלאים… יש בהם המון נשמה…. תודה רבה.
תודה רבה איריס!
הי קרן, המתכונים שלך מושלמים תודה!! אם אני רוצה להכין הכל מראש יום קודם ואז רק לחמם לפני הגשה- תופס?
אין צורך לחמם לפני הגשה. אפשר להכין יום יומיים קודם מראש
היי קרן (:
זה אחד המתכונים שלך שאני הכי אוהבת!
נראה לך שאפשר להכין את מילוי בלי תחתית בכלל?
כן בטח, זה ייצא מן סופלה גגבינה טעיםםםםם
היי קרן
יש אפשרות להכין את הטארט בגישה כשרה לפסח?
תודה רבה
אפשר להמיר את התחתית בעוגיות לפסח
היי קרן – הכוונה כאן לריקוטה הרגילה של גד שמוכרים בסופרים? (כי יש בה קצת מלח). לא מצאתי ריקוטה פרסקה בסופר רגיל …
ריקוטה רגילה כן , לא למריחה, לא מכירה ריקוטה מלוחה, היא מטבעה גבינה מאוד נייטרלית
את יכולה להמיר בתבור או בטוב טעם
וואו! ראיתי העוגה בריל המחודש, וישר אמרתי שחייבת להכין! זה נראה מטורף מהתמונות.
ואכן, התברר כהצלחה, איזו עוגה מטורפת!! תודה על מתכון מפורט ומושלם שיוצא מעולה מהפעם הראשונה 🙂
אני כאן כדי להגיד שלא הייתה לי גבינה לבנה, ושמתי במקומה 125 גרם של יוגורט של מיולר ויצא מושלם!
הי קרן, אפשר לדעתך לאחר קירור להוסיף ציפוי של קארד לימון ) כמו בטרימסטר לימון שלך? ילך? זה יתאים או פחות כדאי
מושלם
היי…יש סרטון להכנת הטארט? קצת הסתבכתי עם ההכנה שכתבת במתכון…לגבי העיגולים…תודה רבה
עוגה נפלאה
אמאלה, הכנתי והמתכון הזה צרחותתתת!
כמה שינויים שלי: השתנשצי בריקוטה רגילה עם מלח כי לא מצאתי פרסקה, השמטתי את התחתית כי אני עצלנית בשילוב של נמנעת מבצקים, ואפיתי בתבנית חד"פ נייר של 22 סמ כי הרגיש לי שהבלילה מעטה אז בתבנית הזו יצא גובה סבבה. אני גם אופה בטוסטר אובן שהוא לא משהו לעוגות, הכל צונח בו אז להבא אולי אכין פי 1.5 בלילה.
בקיצור תודה רבה על מתכון מושלם!
זאת העוגה הכי טעימה בעולם נקודה. אני מכינה אותה כל פעם שיש אורחים, כל פעם שצריך להביא עוגה למשהו ובערך תמיד, ומעבירה את המתכון לכל מי שמבקש מתכון לעוגה מושלמת.
תודההההה, אני חושבת כמוך:-)
העוגה נהדרת.
די בשלושת רבעי כוס סוכר.
אין משמעות להקצפת שמנת מתוקה אם מכניסים אותה לתנור. שמנת מתוקה לא מתפיחה מאפה בחום. היא קורסת מיד. לעומת זאת חלבוני הביצה כן נקרשים בחום ומתפיחים. אני הוספתי את השמנת המתוקה לבלילת הגבינה והקצפתי את החלבונים עם הסוכר.
השתמשתי רק בשלושת רבעי כוס סוכר. התוצאה מתוקה ואוורירית.
תודה קרן.
היי, עכשיו בתגובות ראיתי שצריך ריקוטה פרסקה ואני השתמשתי בריקוטה 5% למריחה של גד ואכן הבלילה יצאה ממש נוזלית.
אולי להבהיר במתכון איזה ריקוטה.
קניתי במיוחד…
תודה
מתכון מעולה!!!
ליקקנו את האצבעות!
היה טעים בטירוף
עוגת גבינה הכי טעימה שהכנתי אי פעם
תודה רבה!!!
זה נכוןןןןןןןן
הי קרן
נראה לך שאפשר להוסיף מלמעלה קארד לימון? ישתלב?
תודה!
סליחה רואה שענית, תודה! אנסה!
היי קרן, גרה בסין וקשה למצוא כאן ריקוטה וגם גבינה לבנה, האם ניתן להמיר את שניהם במסקרפונה? תודה.
כם אבל הטארט ייצא כבד יותר נסי לערבב עם יוגורט סמיך אם יש