פאי וטארט

טארט ריקוטה לימון

דצמבר 12, 2018 36 Comments
טארט ריקוטה לימון

כבר הזכרתי כמה פעמים בבלוג שהבן זוג שלי אוהב הכי הכי בעולם פאי/טארט לימון.

כבר צחקתי על עצמי מלא שלמרות שאנחנו כבר 15 שנה ביחד, עדיין לא הכנתי לו אחד כזה.

בכל פעם שהתכוונתי, מצאתי את עצמי מכינה עוגת שוקולד, או גזר, או כל דבר אחר ורק לא פאי לימון.

אני כבר הייתי עוזבת אותי מזמן אבל הוא עקשן, וכנראה ממש סלחן.

השבוע, הזמינו אותנו חברים לחמין בשבת בצהריים (איזה כייף שכבר הגיעו שבתות החמין!)

וכהרגלי, בדקה ה 90 נזכרתי שאני אחראית על הקינוח,

ואסור לי לבוא בידיים ריקות, יש צפיות גבוהות ממני תמיד, ואני לא מבינה למה!

פתחתי את המקרר ופגשתי את גבינת הריקוטה שמחכה לי כבר כמה ימים, והחלטתי להכין מהר טארט ריקוטה לימון.

אני חושבת ששברתי שיאים של עצמי במהירות, הכנתי את הבצק, הספקתי לקרר אותו מעט, הכנתי מלית,

אפילו הספקתי לאפות את הבצק אפייה עיוורת, הוצאתי מהתנור, העברתי את המלית מעל בצק הטארט, ואז קפץ החשמל,

ולא יכולתי לאפות אותו.אאוץ.

כמו גדולה הנחתי אותו על המגש, שלחתי הודעה לחברים להיות מוכנים עם תנור דולק,

ונסעתי איתו ככה ברחבי יפו עד אזור, כשהוא על הברכיים שלי, ומדי פעם בפניות, קצת מטפטף לכל הכיוונים,

הגעתי איתו לחברים שלם, הוא נכנס לתנור, וכשהוא יצא הרגשתי שאני מאוהבת.

הוא היה כל כך יפה בפשטות שלו.

לא הספקנו לצנן אותו, ואכלנו אותו ככה, כשהמלית העדינה שלו מעט חמימה, וחבל שלא צילמתי את החיוך

על הפנים של הבן זוג, שתראו מה זו הנאה, אני חושבת שהפכתי אותו באותו רגע לגבר ממש מאושר,

החלום שלו התגשם, והכנתי לו פאי לימון.

כמות מטורפת של בקשות באינסטוש למתכון, שלחה אותי היום למטבח להכין שוב, לצלם ולהעלות את המתכון כאן.

כשהפאי יצא מהתנור, הוא נעמד לידי בזמן שאני מצלמת וממש חיכה שאסיים כבר כדי להתנפל שוב על הטארט.

האושר מסתבר, יש לו טעם של פאי לימון.

(אגב, אני קוראת לו טארט, הוא קורא לו פאי, ואתם איך שתרצו)

הבצק פריך ולא מתוק מדי, המלית עדינה עדינה, והיא מזכירה בטעם ובמרקם שלה עוגת גבינה.

אני מתכוונת להכין אותו עוד כל כך הרבה פעמים.

התלבטתי אם לקשט את הטארט, אפילו קניתי תותים, אבל משהו בפשטות הכפרית שלו שבה את ליבי.

כמה מילים על הבצק הפריך בטארט:

**את הבצק מכינים במערבל מזון (מג׳ימיקס) עם להב פלדה, ואם רוצים ניתן להכין גם בידיים,

או במיקסר עם וו גיטרה, אלא שאז יש להתחיל לעבוד עם חמאה רכה וסוכר, אחרי כן חלמון ואז את שאר החומרים היבשים.

**בצק פריך  אוהב קירור, זה עוזר לו להתאחד, והופך אותו לנח יותר לאחר מכן במהלך הרידוד,

לכן מכניסים אותו לקירור של חצי שעה עד שעה לפני שמרדדים אותו.

אם אין לכם זמן, תהדקו את הבצק לבסיס ולדפנות התבנית, ותכניסו את התבנית לפריזר ל 10 דקות,

ומשם ישר לתנור לאפייה עיוורת.

**אפייה עיוורת נועדה לאפות את הבצק אפייה חלקית, לפני שממלאים אותו במלית נוזלית שעלולה להרוס אותו ולגרום לו לאבד מפריכותו.

היא מתבצעת כשעל גבי הבצק המרודד בתוך התבנית מניחים נייר אפייה או נייר כסף, מעליו שופכים תכולת שקית מלאה של קטניות כגון

שעועית יבשה או חומוס יבש, שנועדו לשמש כ ״משקולת״ שתמנע מהבצק להתרומם ולהתנפח במהלך האפייה, ואופים.

(את השקית תשמרו לשימוש חוזר כיוון שלא קורה כלום לקטניות במהלך האפייה וניתן להשתמש בהם אחרי כן)

טארט לימון

 

טארט ריקוטה לימון/תבנית פאי מתפרקת  בקוטר 24/26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק פריך:

1 ורבע כוסות (180 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (55 גר׳) אבקת סוכר

1/4 כפית מלח

120 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון ביצה

נייר כסף

חבילה של קטניות יבשות כגון חומוס או שעועית (ישמשו אותנו כמשקולת לאפייה מוקדמת)

למלית:

1 חבילה (250 גר׳) גבינת ריקוטה לא מלוחה

1/2 קופסא גבינה לבנה (125 גר׳)

כוס (125 גר׳)  אבקת סוכר

1/4 כוס (35 גר׳) קמח

מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

גרידת לימון משני לימונים גדולים

50 מ״ל מיץ לימון

3 ביצים גודל L

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח מלח ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר לחצי שעה

(אם אין לכם זמן או שאתם סתם עצלנים כמוני, תכניסו לפריזר לכמה דקות, או שתוותרו לחלוטין על שלב הרידוד עם מערוך

ופשוט תהדקו היטב את הבצק לתבנית עם הידיים ותכניסו לפריזר ל 10 דקות)

מחממים תנור ל 160 מעלות, פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב,

מניחים עליו את עיגול הבצק, מקמחים גם אותו היטב, מניחים מעליו נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לעיגול

גדול, קצת יותר גדול מהתבנית שלכם.

מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו

על גבי תבנית הפאי, כשנייר האפייה למעלה.

כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה.

מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות, מניחים עליו נייר כסף,או נייר אפייה, ממלאים בשעועית יבשה או בחומוס,

ואופים  בתנור כ 10-12 דק׳ עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי.

בינתיים מכינים את המלית:

במעבדת המזון , עם להב פלדה (אין צורך לשטוף ולנקות את שאריות הבצק אפשר לוותר)

טוחנים ריקוטה, גבינה לבנה, ואבקת סוכר.

מוסיפים את הביצים ואת הקמח, את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון ומעבדים שוב.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מאחדים בזהירות ובעדינות בין שתי התערובות

בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את המלית מעל בצק הפאי בתבנית, ואופים שוב כ 20-25 דק׳ עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה.

עכשיו יש לכם 2 אופציות:

לצנן מעט, ולהגיש אותו חמים.

או לצנן מעט ואז להכניס למקרר לקירור.

ממליצה לכם להתחיל איתו חמים, ואת מה שנותר להכניס ולשמור במקרר, כך תוכלו להנות משתי אופציות ממש טעימות של הטארט.

הפאי נשמר במיטבו במקרר כשהוא עטוף היטב למשך 4-5 ימים.

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

36 Comments

נטע סופר דצמבר 12, 2018 at 6:48 pm

הרגת אותי עוד עם התמונה הראשונה באינסטגרם ומאז כמעט ובדקתי בכפיתיות אם המתכון עלה!
בקיצור היום קניתי ריקוטה ובשבת באים חברים, אין ספק שזה מה שיונח על השולחן.
עכשיו רק איך מתאפקים עד שבת?!

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 6:46 am

את מהממת נטע תודה. מחכה לשמוע איך יצא

Reply
יעל דצמבר 12, 2018 at 8:56 pm

נראה מושלם ברמות וגם הגבינות לא שמנות שזה בכלל כיף. שאלה כללית- האם אפשרי להכין את הבצק (ובכללי, בצק פאי) ידנית ללא מעבד מזון?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 6:40 am

תודה יעל, שמחה שאהבת.
אין בעיה להכין ידנית זה ייקח קצת יותר זמן, תעבדי עם הידיים לפירורים ואז תאחדי אחרי הוספת החלמון עד שנוצר בצק אחיד וחלק
בהצלחה

Reply
איריס דצמבר 13, 2018 at 7:04 am

הי. נראה מעולה.האם אפשר להכין את העוגה בבלנדר במקום מעבד מזון

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 8:22 am

מממ… בלנדר הכוונה למכשיר הזה שמכין שייקים? לא חושבת. עדיף בידיים, או במיקסר עם וו גיטרה, ואז להתחיל עם חמאה רכה וסוכר ולהמשיך עם שאר החומרים

Reply
Ora דצמבר 13, 2018 at 7:43 am

נראה פשות מדהים, תודה
איך לשמור עוגה? כמה ימים?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 8:21 am

במקרר למשך 4-5 ימים, אוסיף הערה גם במתכון תודה:-)

Reply
חמוטל דצמבר 13, 2018 at 10:29 am

ואוו. נראה מדהים! ופשוט.. הולכת לנסות בסופ"ש. תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2018 at 3:29 pm

תודה חמוטל

Reply
לאה גלעד דצמבר 13, 2018 at 9:58 pm

נשמע משהו משהו. שאלה: האם את השמנת המתוקה חייבים להקציף- היות וממילא היא נכנסת לאפיה ומאבדת את האוריריות שלה.

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2018 at 8:26 am

הקצפת השמנת מעבה מעט את המלית, ללא הקצפה המלית תהיה נוזלית מדי ואני לא בטוחה איזו תוצאה תתקבל, את יכולה לנסות:-)

Reply
יובל דצמבר 13, 2018 at 11:15 pm

מת על טארט לימון וזה נראה מעולה….
אפשר אולי להחליף את הריקוטה הגבינה אחרת?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2018 at 7:22 am

אפשר להמיר ריקוטה בכמות זהה של גבינה לבנה או גבינת טוב טעם,
למה בעצם להחליף? קל למצוא היום ריקוטה בכל סופר.
התוצאה עם ריקוטה תצא תמיד יותר טובה.

Reply
Adi דצמבר 15, 2018 at 12:17 pm

הנייר אפיה עם הקיטניות נדבק לבצק. מה עושים?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2018 at 5:42 pm

מוזר מאוד, לא אמור לקרות, רק לנסות בעדינות להוריד ואם לא אז אין ברירה אלא להכין חדש.

Reply
ירדן דצמבר 20, 2018 at 6:59 pm

היי קרן, גם אצלי בן הזוג מאוד אוהב פאי לימון אבל לא אוהב גבינה. לטארט יוצא טעם גבינתי או שהוא יותר קרוב לטארט לימון הקלאסי? תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2018 at 1:31 pm

המרקם מזכיר יותר פאי גבינה ולימון, זו לא הגרסה הקלאסית אז יש מצב שאם הוא לא אוהב עוגות גבינה זה פחות יעבוד בשבילו

Reply
Shaked Tabenkin דצמבר 21, 2018 at 10:27 pm

יצא מושלם!! מרקם ענני וחלומי! הייתי מצלמת אבל הוא נגמר תוך חצי שעה.
נכנס לפנתאון!
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2018 at 3:21 pm

איזה שמחה ואושר, תודה שקד

Reply
Shaked Tabenkin דצמבר 22, 2018 at 1:59 pm

הכנתי, יצאה מושלמת, עננית וטעימה כל כך!!!חוסלה תוך חצי שעה כך שלא הספקתי אפילו לקרר אותה..
לגמרי נכנסה לפנתאון!
תודה רבה!!

Reply
טל דצמבר 24, 2018 at 1:47 pm

היי!
תבנית פאי קוטר 28 יעבוד או גדול מידיי?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2018 at 2:01 pm

אולי טיפה ייצא נמוך יותר אבל יעבוד

Reply
דניאל דצמבר 26, 2018 at 11:01 am

הכנתי לפני כשבועיים ויצא מעולה!!! אבל זמני האפיה היו שונים לחלוטין ממה שרשמת… כחצי שעה לבצק וכשעה לעוגה כולה.. העוגה יצאה נהדר והבצק הוא מהטעימים שטעמתי!
אם ארצה להדגיש יותר את הטעם הלימוני, מה תמליצי לעשות? המרות כלשהן אפשריות?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2018 at 11:17 am

הי דניאל, אני הכי שמחה שיצא טעים, זמני האפייה משתנים לתנור לתנור וייתכן שאצלך התנור ממש חלש, אבל העיקר שאת יודעת איך להוציא ממנו את המיטב:-)
לטעם לימוני יותר אפשר להוסיף עוד גרידת ומיץ לימון לפי הטעם.

Reply
אייריס דצמבר 26, 2018 at 11:52 am

היי קרן.
אני חדשה כאן ונהנית מאוד מהפוסטים, מהכתיבה שלך וכמובן מהתמונות.
רצתי להכין את הפאי. הטעם גן עדן. החמיצות בדיוק במידה הנכונה, המרקם נמס בפה, העוגה לא כבדה בכלל.
פשוט מושלמת.
תודה גדולה לך.
סימנתי לי כבר כמה מתכונים שאני רוצה לנסות. אשמח לעדכן בהמשך.
תודה רבה לך.

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2018 at 12:04 pm

איריס את מהממת מלא מלא תודה

Reply
עופר ינואר 13, 2019 at 7:45 pm

היי המתכון נראה מדהים , כמה שאלות אם אפשר
האם אפשר לצמצם בכמות הסוכר?
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן צמחי ואם כן האם זה נכון שאם ממירים אז יש להמיר ל85% ממשקל החמאה
אם אני עובד עם מערבל באיזו מהירות צריך לעבוד לשם ערבוב החומרים ולאחר מכן להתגבשות הבצק
תודה וסליחה על החפירה:-)
עופר

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2019 at 9:20 pm

הי עופר, אתה לא חופר:-) שאלות לגיטימיות
אני לא מעלה מתכונים עתירי סוכר ולכן גם פה בטארט הכמות לא מוגזמת ולא הייתי מפחיתה כלל, הסוכר אחראי על עוד דברים מלבד מתיקות וזה יפגע במרקם הטארט.
למה להמיר חמאה בשמן? מנסה להבין מאילו טעמים, הרי הטארט ממילא חלבי. המרה של חמאה בשמן בבצק פריך לא תביא את אותה תוצאה של פריכות הבצק.
מערבל במהירות גבוהה כל הזמן.
מקוה שעזרתי 🙂

Reply
עופר ינואר 13, 2019 at 9:30 pm

לגבי הסוכר בהחלט בעניין החלבי או לא פחות רלוונטי בשבילי , אני שואל בנוגע להמרה מחמאה לשמן רק בגלל עניין בריאותי. או שעדיף להישאר עם חמאה ?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2019 at 9:56 pm

אם כבר מכינים טארט כזה שווה ומושקע, עדיף שיהיה שמנמן וטעים ופריך כמו שצריך.

Reply
עופר ינואר 13, 2019 at 9:58 pm

100 אחוז תודה על העזרה

Reply
איריס ינואר 14, 2019 at 3:06 pm

טארט מעולה, הכנתי אותו עם תחליף סוכר לחברה סוכרתית והחלפתיח חלק מהקמח בקמח שקדים, יצא מעולה.
בפעם הבאה רק הייתי נותנת לקלתית טיפה יותר אפיה ללא המשקולת וסוגרת עם הברשה של חלמון. החלק התחתון נראה כאילו לא נאפה. חוץ מזה מוששששש

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2019 at 4:04 pm

תודה רבה איריס על ההערות וההארות, והכי חשוב שמחה ממש שאהבת:-)

Reply
שירי ינואר 17, 2019 at 4:11 am

הכנתי שבוע שעבר למפגש משפחתי ויצא כמו בתמונה, יפה, עם טעם עדין ומרקם אוורירי.
מאוד אהבו!
(דבר קטן, זמן האפייה היה הרבה יותר ארוך ואני חושבת שהתנור שלי חזק)
המון תודה!!!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2019 at 6:33 am

שמחה שיצא טעים, ולפעמים תנורים יכולים להיות עניין מסתורי

Reply

Leave a Comment