אני לא זוכרת מה היתה הסיבה שגרמה לי להכין טירמיסו לימון, כי זה משהו שאני הרבה שנים רואה ברשת אבל כנראה שזה חלחל פנימה לאט
לאט עד שהחלטתי שאני חייבת לנסות להכין כזה, ועכשיו אני מפנה שאלה לאיטלקים! למה לא גיליתם לי שזה הדבר האמיתי?
למה כשאומרים טירמיסו אומרים את זה על טירמיסו מסקרפונה וקפה? אתם לא בסדר!!!
טירמיסו לימון זה אחד הדברים הכי הכי הכי טעימים שיש, ואני סתם מקטרת, אני אוהבת גם טירמיסו רגיל אבל זה?
מה זו השלמות הזו, זה הביס הכי חלומי שקיים.
קיצר, הכנתי וצילמתי ולא עלינו יצאתי לניחום אבלים מאובזרת בטירמיסו לימון, הגעתי לשבעה, השמועה על הטירמיסו התפשטה ברגע,
ולאחר 10 דקות יכולתי רק לדמיין ששם עמד פעם קינוח שנקרא טירמיסו לימון. אז החמצמץ הזה המתיק לחברים שלי שישבו שבעה.
העברתי את גור אדם לחדר של אור, סידרתי לו מיטה וחדר משלו, כי טירמיסו לימון מעכשיו הוא דייר קבע בבית שלנו שמעתם ?
אני מציעה לכם לעשות בדיוק כמוני, לנסות את זה ולחזור לדווח אם אתם חושבים כמוני.
לסרטון וידאו ושלבי ההכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
טירמיסו לימון זה הדבר האמיתי/תבנית מלבנית 20*30
מצרכים למתכון:
2 חבילות בישקוטים
כוס (240 מ״ל) חלב
לקארד לימון:
1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון
50 גר׳ חמאה
לקרם גבינה:
3 מיכלים (600 גר׳)גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל
2.5 מיכלים (600 מ״ל) שמנת להקצפה
2-3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית/מחית וניל
50 גר׳ שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
מתחילים בקארד לימון כי הוא צריך להצטנן היטב אז עדיף להתחיל איתו כמה שעות קודם ואפילו יום לפני
בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים לאיחוד החומרים
מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב, הכי נח עם מטרפה
מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה ועד שהמסה אחידה.
מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, לקופסא או קערה ומניחים ניילון נצמד על הקרם או שקית סנדויץ, זה יימנע את הקרום שלו.
מעבירים לצינון במקרר, הקרם יחזיק מעמד לכמה ימים .
מכינים קרם גבינה:
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים גבינת שמנת עיזים
ואת השוקולד הלבן המומסו חצי כוס של קארד לימון ,ומערבבים עד שהמסה אחידה וחלקה.
טובלים בישקוטים בחלב ומרפדים את התבנית בשכבת בישקוטים ראשונה
מעבירים מחצית מהקרם מעל הבישקוטים, ובעזרת פלטה או כף מיישרים. מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בחלב
מעבירים את יתרת הקרם מעל הבישקוטים (אפ אתם רוצים להשאיר קצת קרם לזילוף בסוף תשאירו קצת קרם בצד)
שוב בעזרת פלטה או כף מיישרים, ומעבירים את כל הקארד לימון מעל הקרם. מיישרים, ומזלפים קצת קרם לקישוט מעל הקארד לימון.
מעביירם לצינון במקרר למשך 8 שעות לפחות ועדיף לילה.
למחרת מגישים ומתעלפים!
41 Comments
הי יקרה, לא רשום בקרם אבקת סוכר
תודה עליזה הוספתי עכשיו
2-3 כפות
נישבר לי הקרם כי שמתע קארד לימון חמים יחסית שלא התקרר.נכל הפל להיות אצלי "קרם של אתר בנייה".
חייבים לצנן את הקרם
היי! אם אני פחות מחבבת את הטעם של גבינת עיזים, חושבת שיעבור עם גבינת שמנת?
הי, האם אפשר להקפיא? תודה!
כן
מה אפשר במקום ביצים
האם אפשר להמיר גבינת שמנת עזים לגבינת שמנת?
כן
היי
מה אפשר לשים במקקופ החמאה??? שמן קוקוס אולי?
הי קרן
לא כתוב כמה אבקת סוכר בקרם הגבינה. אשמח שתוסיפי או תכתבי כאן. תודה
3 כפות, את יכןלה לרענן את הדף זה יופיע לך
ניתן להחליף אץ גבינץ העיזים עם מסקרפונה ואם כן. מה תהיה הכמות ? ב
אפשר להמיר באותה הכמות לכל גבינת שמנת אחרת
הכנתי את המתכון לערב שבועות עם גבינת מסקרפונה במקום גבינת עיזים ויצא מעולה!!!
כולם היו סקפטים בגלל הלימון (במיוחד הילדים) ובסוף הודו שטעו ושהעוגה ממש טעימה! אז תודה רבה על מתכון נוסף שלא פחות ממעולה
היי קרן,
בחרתי במתכון המדהים של טירמיסו לימון לעוגת יומולדת לבתי הבכורה (שאגב היא כבר סבתא) . תודה על מתכונייף הנפלאים והמדוייקים
תודה בני מזל טוב
היי הכנתו את העוגה הטעימה אך נשאר לי המון מהמלית לאחר שעשיתי בשתי תבניות. האם ניתן לעשות חצי כמות בכל המרכיבים?
אין בעיה להכין חצי מתכון
היי 🙂 בסרטון את מוסיפה מיץ לימון לחלב, במתכון לא כתוב.. אשמח לכמות בבקשה..
הקארד לימון שלי במקרר, מחכה למחר מקווה שיצא טעים
היי קרן, אשמח לדעת אם ניתן להכין ללא ביצים או האם ניתן להמיר אותן למשהו אחר?
ממליצה לחפש ברשת מתכון לקארד לימון טבעוני ולהשתמש בו
היי קרן,
האם לדעתך ניתן להכין את העוגה עם התחתית מהמתכון עוגת טירמיסו קפה שלך?
בטחחחח
ניתן להשתמש בתערובת פירות קפואים איכשהו במקום הלימון?
לא ככ הבנתי את השאלה, זה טירמיסו לימון הוא ממש מבוסס על לימון
נכון, הכנתי עם לימון והיה מעולה.
תהית האם ניתן להשתמש באיזושהי תצורה גם בפירות קפואים שישבו במקפיא, לעשות מהם קרם דומה ללימון, כדי לגוון.
מניחה שאת יכולה לטחון אותם ולהכין מהם איזה שהוא קרם אבל זה באמת כבר מתכון אחר
הי
האם אפשר להשתמש הגבינה קצת פחות משמינה?
כמו כן, האם יש גרסת פרווה?
גבינת שמנת 5%
אין גרסת פרווה לעוגת גבינה
היי, נראה מעלף! במתכון רשום 3 ביצים וגם בהכנה כתוב לשים ביצים, אבל ראיתי איפשהו בתגובה באינסטגרם שרשמת רק חלמונים.. אז מה נכון? תודה רבה!
שלוש ביצים
https://lidiasitaly.com/recipes/limoncello-tiramisu-2/
הי קרן, האם אפשר להחליף גבינת עיזים במסקרפונה ?
מתכון פסיכי פסיכי פסיכי!!!!!
וואוו אמאל׳ה, מי חשב שעוגת לימון יכולה להיות כזאת טעימה????
תודה רבה על המתכון המעולה קרן, אין עלייך 🙂
תודה חוה מהממת
היי,
אפשר להכין את המתכון כקינוח כוסות? ואם כן לכמה כוסות קטנות יספיק?
אפשר
מתאים לבערך 10 כוסות
נראה מטורף!! לתוך החלב צריך לסחוט מיץ לימון?
לא חובה אבל אפשר, אני לא עשיתי את זה