סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יוני 3, 2022 | 35 תגובות
אני בלונה פארק של מאפים לקראת שבועות, ובכל יום עולה רעיון חדש לעוד מתכון ועוד מתכון.
אני לא יודעת מה אתם מתכוונים בסופו של דבר להכין, אבל הבוקר עמדתי וצילמתי לכם מתכון ללחמניות גביניות הנהדרות האלו,
כי הן לגמרי חלק משולחן החג שלנו. שיהיה לכם חג שמייח ובתאבון!!
לבצק שמרים :
3.5 כוסות(500 גר') קמח לבן
כף (10 גר') שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 גר' חמאה רכה
1/4 כוס שמנת חמוצה -לא משנה כמה אחוזי שומן
3/4 כוס (200 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
למלית גבינה:
250 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות גרידת לימון
כוס מיקס פירות יער (אוכמניות, פטל, תותי עץ וכו…)
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה עם 1/2 כפית מים
לעיטור:
אבקת סוכר/סירופ סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. במהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצים,חמאה מלח, שמנת חמוצה ולבסוף חלב.
לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק, הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי
בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר)
מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי, ושומרים במקרר להתייצבות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ליחידות של 70 גר׳.
מכדדרים כל חתיכת בצק לכדור עגול, ומניחים על תבנית התנור ושומרים מעט על רווחים.
מכסים את הכדורים במגבת ונותנים להם לפתוח שוב למשך 25 דק׳.
בעזרת תחתית כוס,יוצרים שקע במרכז כל כדור בצק. מניחים כף ממלית הגבינה ומקשטים מעט בפירות יער.
(בשלב הזה ניתן להעביר את המלית לשק זילוף ולזלף למרכז כל לחמניה, לבחירתכם)
מברישים את השוליים בביצה טרופה, ומניחים שוב למנוחה של 15 דק.
אין צורך לכסות. מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את הגביניות למשך 15-20 דק׳ עד להשחמה.
מוציאים, מצננים מעט, ומקשטים באבקת סוכר או מברישים בסירופ סוכר.
מגישים טרי .
TAG גביניות, לחמניות גבינה, פירות יער
קורנפלור ותמצית וניל
והכמויות? (:
נראה וואוו..תודה, אני רוצה למלא בשוקולד, האם אפשר לקבל מתכון למילית שוקולד? ת ו ד ה
באירופה יש פחית עם אבקת קסטרד( custrd) זה אותו הדבר.
סליחה, זו עצה לתהילה.
באיזה גבינה אפשר להחליף את הריקוטה?
תבור טוב טעם
אפשר להחליף את הריקוטה בגבינת שמנת/ לבנה?
אפשר באותה הכמות
האם אפשר להגיש לאורחים יום לאחר האפייה או שהן מאבדות מהטריות שלהן לגמרי?
לחמם קצת לפני הגשה
היי קרן, האם ניתן להכין ולהקפיא?
כן בטח
ניראה נהדר!! האם ניתן להקפיא?
כן אפשר להקפיא
מתכון מצויין, יצא מעולה. תודה קרן על מתכונים ורעיונות מעולים.
תודההה
היי, פירות יער טריים / קפואים ?
אני משתמשת בטריים כי זו עונה נהדרת שלהם ואפשר גם קפואים
הי שמי פולה האים אפשר בלי פירות יער
כן אפשר לוותר עליהם
האם קמח כוסמין 80% יעשה את העבודה?
צריך יהיה להוסיף יותר נוזלים לבצק ולתת עוד התםחה אחרי עיצוב ללחמניות עם גבינה
זה יצליח גם בלי מיקסר? לישה ידנית?
בטח
היי, שמתי במקרר להתפחה ללילה והוא לא תפח בכלל, אולי החמאה התקשתה בפנים ומנעה את התפיחה? בכל מקרה, מה אפשר לעשות? תודה
הי יעל אכן בצק שכולל חמאה בצוכו מתקשה במקרר ונראה כאילו הוא ״לא תפח״, מוציאים, מחכים קצת, מעצבים ללחמניות או עוגה, ומתפיחים התפחה שניה מעט ארוכה יותר
היי :) קודם כל תודה על מתכונים מעולים! הבצק יוצא לי מאוד דביק, גם אחרי שהוספתי לא מעט קמח, זה קורה לי גם במתכון של המריטוצו, את יודעת להסביר אולי למה ? בסוף יוצא טעים וטוב, אבל בצק מאוד דביק ולא נוח לעיצוב..
הי עמית תתחילי תמיד עם קצת מכמות הנוזל שכתובה במתכון ואז תוסיפי לאט לאט כמה שהבצק צריך אחרי שכבר כל המצרכים במיקסר, כך תוכלי לשלוט ברמת הרטיבות שלו. רק לידיעה: בצק דביק הוא בצק מעולה, אז לא לייבש אותו
היי קרן במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה?
אחד ה-מתכונים! מכינה כבר בפעם השלישית. הורדתי מעט נוזלים, ויצא מושלם מושלם!
תודה אביב
במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה?
יוגורט סמיך או חלב
תהילה
יוני 3, 2022 בשעה 19:57
נראה נהדר! האם יש דרך להחליף את האינסטנט פודינג וניל במשהו אחר? אין להשיג את זה באירופה…