עוגות גבינהעוגות פריעוגות שמרים

לחמניות גביניות עם פירות יער

יוני 3, 2022 33 Comments

אני בלונה פארק של מאפים לקראת שבועות, ובכל יום עולה רעיון חדש לעוד מתכון ועוד מתכון.

אני לא יודעת מה אתם מתכוונים בסופו של דבר להכין, אבל הבוקר עמדתי וצילמתי לכם מתכון ללחמניות גביניות הנהדרות האלו,

כי הן לגמרי חלק משולחן החג שלנו. שיהיה לכם חג שמייח ובתאבון!!

לחמניות גביניות עם פירות יער/14 יחידות

 לבצק שמרים :

3.5 כוסות(500 גר') קמח לבן

כף (10 גר') שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

2 ביצים גדולות

120 גר' חמאה רכה

1/4 כוס שמנת חמוצה -לא משנה כמה אחוזי שומן

3/4 כוס (200 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

למלית גבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה

1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות גרידת לימון

כוס מיקס פירות יער (אוכמניות, פטל, תותי עץ וכו…)

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה עם 1/2 כפית מים

לעיטור:

אבקת סוכר/סירופ סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. במהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצים,חמאה מלח, שמנת חמוצה ולבסוף חלב.

לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק, הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי

בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר)

מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי, ושומרים במקרר להתייצבות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ליחידות של 70 גר׳.

מכדדרים כל חתיכת בצק לכדור עגול, ומניחים על תבנית התנור ושומרים מעט על רווחים.

מכסים את הכדורים במגבת ונותנים להם לפתוח שוב למשך 25 דק׳.

בעזרת תחתית כוס,יוצרים שקע במרכז כל כדור בצק. מניחים כף ממלית הגבינה ומקשטים מעט בפירות יער.

(בשלב הזה ניתן להעביר את המלית לשק זילוף ולזלף למרכז כל לחמניה, לבחירתכם)

מברישים את השוליים בביצה טרופה, ומניחים שוב למנוחה של 15 דק.

אין צורך לכסות. מחממים תנור ל 180 מעלות.

אופים את הגביניות למשך 15-20 דק׳ עד להשחמה.

מוציאים, מצננים מעט, ומקשטים באבקת סוכר או מברישים בסירופ סוכר.

 מגישים טרי .

33 Comments

תהילה יוני 3, 2022 at 7:57 pm

נראה נהדר! האם יש דרך להחליף את האינסטנט פודינג וניל במשהו אחר? אין להשיג את זה באירופה…

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 8:31 am

קורנפלור ותמצית וניל

Reply
אדוה יוני 4, 2022 at 10:30 am

והכמויות? (:

Reply
שפירא דנה יוני 8, 2022 at 1:38 pm

נראה וואוו..תודה, אני רוצה למלא בשוקולד, האם אפשר לקבל מתכון למילית שוקולד? ת ו ד ה

Reply
דפנה לכיש יוני 8, 2022 at 6:45 pm

באירופה יש פחית עם אבקת קסטרד( custrd) זה אותו הדבר.

Reply
דפנה לכיש יוני 8, 2022 at 6:46 pm

סליחה, זו עצה לתהילה.

Reply
עירית יוני 3, 2022 at 8:02 pm

באיזה גבינה אפשר להחליף את הריקוטה?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 8:30 am

תבור
טוב טעם

Reply
שיר יוני 4, 2022 at 8:49 am

אפשר להחליף את הריקוטה בגבינת שמנת/ לבנה?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 12:58 pm

אפשר באותה הכמות

Reply
אילת ספטמבר 24, 2022 at 11:36 pm

האם אפשר להגיש לאורחים יום לאחר האפייה או שהן מאבדות מהטריות שלהן לגמרי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 12:42 pm

לחמם קצת לפני הגשה

Reply
רעות פרץ נובמבר 28, 2022 at 2:48 pm

היי קרן, האם ניתן להכין ולהקפיא?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:30 pm

כן בטח

Reply
רבקה יוני 6, 2022 at 5:23 pm

ניראה נהדר!!
האם ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2022 at 6:00 pm

כן אפשר להקפיא

Reply
שרונית יוני 14, 2022 at 12:19 pm

מתכון מצויין, יצא מעולה.
תודה קרן על מתכונים ורעיונות מעולים.

Reply
קרן אגם יוני 14, 2022 at 1:36 pm

תודההה

Reply
הדס הירש יוני 8, 2022 at 2:06 pm

היי, פירות יער טריים / קפואים ?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2022 at 5:23 pm

אני משתמשת בטריים כי זו עונה נהדרת שלהם ואפשר גם קפואים

Reply
Pola Sinvani יוני 12, 2022 at 10:34 pm

הי שמי פולה האים אפשר בלי פירות יער

Reply
קרן אגם יוני 13, 2022 at 12:34 pm

כן אפשר לוותר עליהם

Reply
דרור יוני 27, 2022 at 1:37 pm

האם קמח כוסמין 80% יעשה את העבודה?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2022 at 1:39 pm

צריך יהיה להוסיף יותר נוזלים לבצק ולתת עוד התםחה אחרי עיצוב ללחמניות עם גבינה

Reply
דרור יולי 4, 2022 at 6:38 pm

זה יצליח גם בלי מיקסר?
לישה ידנית?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 9:59 pm

בטח

Reply
יעל ינואר 27, 2023 at 11:56 am

היי, שמתי במקרר להתפחה ללילה והוא לא תפח בכלל, אולי החמאה התקשתה בפנים ומנעה את התפיחה? בכל מקרה, מה אפשר לעשות? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:51 pm

הי יעל
אכן בצק שכולל חמאה בצוכו מתקשה במקרר ונראה כאילו הוא ״לא תפח״, מוציאים, מחכים קצת, מעצבים ללחמניות או עוגה, ומתפיחים התפחה שניה מעט ארוכה יותר

Reply
עמית יולי 17, 2023 at 6:07 pm

היי 🙂
קודם כל תודה על מתכונים מעולים!

הבצק יוצא לי מאוד דביק, גם אחרי שהוספתי לא מעט קמח, זה קורה לי גם במתכון של המריטוצו, את יודעת להסביר אולי למה ?
בסוף יוצא טעים וטוב, אבל בצק מאוד דביק ולא נוח לעיצוב..

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:19 am

הי עמית
תתחילי תמיד עם קצת מכמות הנוזל שכתובה במתכון ואז תוסיפי לאט לאט כמה שהבצק צריך אחרי שכבר כל המצרכים במיקסר, כך תוכלי לשלוט ברמת הרטיבות שלו.
רק לידיעה: בצק דביק הוא בצק מעולה, אז לא לייבש אותו

Reply
קרן נובמבר 14, 2023 at 4:05 pm

היי קרן
במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה?

Reply
אביב מרץ 15, 2024 at 5:16 pm

אחד ה-מתכונים! מכינה כבר בפעם השלישית. הורדתי מעט נוזלים, ויצא מושלם מושלם!

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:56 am

תודה אביב

Reply

Leave a Comment