עוגות פריפאי וטארטקינוחים

מאפה לוהט של תפוחים ובננות מקורמלות בבצק פריך

נובמבר 26, 2023 23 Comments

זו לא שבת אם לא קמתי מהספה ואפיתי משהו מחמם את הלב טעים ממש!

זו מסורת כבר שבשבתות אני ספונטנית מכינה לנו משהו טעים לאחר הצהריים, ותמיד ממצרכים שיש בבית,

אתמול ראיתי שיש כמה תפוחים שעוד רגע הם לא איתנו ובננות והחלטתי לקרמל אותם ולהניח עליהם שמיכה של בצק פריך.

תרחות מטורפות היו פה כשזה יצא לוהט ונכנס לבטן שלנו, וואו אחד הקינוחים המהירים שווין ומפנקים שהכנתי.

הבצק ככ פריך שהוא פשוט נמס לתוך הכף שםורסת אותו.

גלידה וניל תהיה השידוך ההולם ביותר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

מאפה לוהט של תפוחים ובננות מקורמלות בבצק פריך/תבנית עגולה מרובעת או בינונית

מצרכים למתכון:

למילוי:

3 תפוחים קלופים מקיים מליבה וחתוכים לקוביות 

2 בננות פרוסות לפרוסות לא דקות 

1/2 כוס סוכר חום 

2 כפיות קינמון גדושות 

חופן שקדים פרוסים או גפרורי שקדים (לא חובה)

50 גר׳ חמאה 

לבצק:

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן 

1/4 כוס (25 גר׳) קמח שקדים 

2 כפות אבקת סוכר

100 גר׳ קוביות חמאה קרות 

1-2 כפיות מים קרים 

אופן ההכנה:

במחבת רחבה ממיסים חמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים היטב

מוסיפים בננות ומערבבים מעט, מוסיפים סוכר חום וקינמון ושוב מערבבים 

מבשלים למשך 5-7 דקות על אש בינונית לריכוך קל של התפוחים.

מסירים מהאש.

בקערה מערבבים קמח, קמח שקדים, חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת פירורי בצק

מוסיפים מעט מים ומעבדים עם הידיים עד לקבלת כדור בצק

אם חסר לכם מים תוסיפו כל פעם קצת

מחממים תנור ל 190 מעלות 

מקמחים נייר אפייה ומרדדים את הבצק לעיגול

מעבירים את הפירות לתבנית עגולה בינונית

מפזרים מעליהם את השקדים הפרוסים 

הופכים את הבצק עם נייר האפייה על גבי הפירות בתבנית כשהנייר כלפי מעלה

מסירים את הנייר. בעזרת סכין חדה חורצים איקס קטן על הבצק במרכז

(זה טוב כדי שייצאו אדים מהפירות)

מכניסים לתנור ל 30-40 דקות אפייה עד שהבצק זהוב למראה.

מגישים חם ואפשר עם כדור גלידה בצד.

**אפ לא טרפתם את המאפה חם חם ניתן לשמור במקרר ולחמם לפני הגשה

**אם אין קמח שקדים ניתן להמיר לקמח לבן רגיל

**אפשר להמיר קמח לבן באופן חלקי בקמח מלא

**ניתן להכין ללא בננות, להמיר אותן בעוד תפוחים, אגסים או פירות יער, מה שאוהבים

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

אוסי נובמבר 27, 2023 at 8:14 am

האם אפשר רק עם בננות?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 10:46 am

ברוררררר וזה ייצא מהמם

Reply
נאווה.ג. נובמבר 27, 2023 at 10:41 am

הי תודה על השיתוף.
במה אפשר להחליף את הבננות?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 10:46 am

בעוד תפוחים, באגסים, בפירות יער

Reply
עירית דצמבר 1, 2023 at 9:27 am

אפשר להכין ולהרכיב מראש ולאפות רק כשמתיישבים לאכול או שהבצק ייהרס?

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:44 pm

אפשר

Reply
אתי מור נובמבר 27, 2023 at 4:05 pm

אפשר קצת לדייק בגודל התבנית? עגולה איזה גודל 24 או 26? מרובעת מה זה בינונית? זה יחסי

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 5:32 pm

סביב 22-24

Reply
שמחה נובמבר 28, 2023 at 3:28 am

אפשר ללותר על החמאה? לגרסה פרווה

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2023 at 5:43 pm

להמיר במחמאה/נטורינה

Reply
נויה נובמבר 30, 2023 at 1:27 pm

עם שמן קוקוס לא יעבוד?

Reply
עירית דצמבר 1, 2023 at 9:26 am

אפשר להכין ולהרכיב מראש ולאפות רק כשמתיישבים לאכול או שהבצק ייהרס?

קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:45 pm

לא ניסיתי אפשר לנסות מאמינה שכן למי שאוהב טעם קוקוסי

‪Meir דצמבר 9, 2023 at 6:46 pm

נפט

אור דצמבר 8, 2023 at 8:30 am

תודה רבה! האם נשמרת טוב בקירור? או שאוכלים אותה טרייה וחמימה?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2023 at 7:52 am

המאפה נשמר מעולה בקירור ואפשר לחמם

Reply
שרון דצמבר 19, 2023 at 2:57 pm

האם ניתן להשתמש בבצק מוכן מעדנות סטייל? בצק פריך הכוונה

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2023 at 6:04 pm

בטח, אבל בוודאות יותר טעים שמכינים לבד

Reply
טלי דצמבר 29, 2023 at 6:37 pm

האם אפשר שהבצק יהיה מלמטה ומלמעלה? או רק מלמטה אפוי ומעליו הפירות והשקדים?

Reply
שיר ינואר 18, 2024 at 9:15 am

היי קרן, תודה על המתכונים הנהדרים.
האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני ולאפות בבוקר?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:59 am

בטח

Reply
שמרית אפריל 20, 2024 at 11:04 am

אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס לבצק פרווה ? באיזה יחסים?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:52 am

עדיף שומן כמו מחמאה /נטורינה

Reply

Leave a Comment