אני לא שרופה על מאפינס, יש משהו בכמות של המנה הזו שנראה לי תמיד מוזר, זה לא פרוסת עוגה מדוייקת
ואיך שהוא עם השנים פיתחתי אנטי להכנת מאפינס כשלא ממש ברור לי למה, כי לוח ההשראות שלי
בפינטרסט מלא במאפינס מכל הסוגים. השבוע גיליתי שבמקרר מאחורה עומדים להם כמו חיילים
גביעים של ריקוטה, שנשארו לי כי בוטלו כל הסדנאות עקב הסגר, והחלטתי שמאפינס זריזים זו
אחלה התחלה לסיים את כל הריקוטה שבבית. המאפינס לגמרי נולדו משאריות, קצת פרג, לימון,
שקדים אחרונים בשקית, ויצאתי לדרך סקפטית אך מרוצה. האמת? הם טעימים נורא, יפיופים,
הם לא גדולים מדי, כך שמנה אחת היא לגמרי כמו פרוסת עוגה,
והריקוטה בבלילה מוסיפה להם רכות ונעימות בכל ביס.
תותים או פירות יער, שזיפים בקיץ או אפילו קצת בננות או תפוחים יתקבלו פה בברכה.
מאפינס ריקוטה פרג לימון/תבנית שקעים של 9 מאפינס
3 ביצים גודל L
כוס ושתי כפות (250 גר׳) סוכר לבן
250 גר (מיכל) גבינת ריקוטה
1/2 כוס שמן קנולה
1.5 כפיות תמצית וניל
כף גריד לימון
160 גר׳ (כוס+2 כפות) קמח לבן
2/3 כוס (66 גר׳) קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
3 כפות פרג טחון טרי
חופן תותים, או אוכמניות
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה (או בקערת המיקסר) לטרוף ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.
להוסיך שמן ולהמשיך לטרוף. להוסיף גרידת לימון, וניל וריקוטה ולערבב היטב.
להוסיף קמח, קמח שקדים, פרג ואבקת אפייה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לשמן היטב תבנית מאפינס ולרפד בנייר אפייה או מנג׳טים, למלא אותם עד 3/4 גובהה בבלילת
המאפינס, לפזר מעל מניפות תותים או פירות יער, לאפות בתנור כ 25-30 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש
ממרכז המאפינס. לקשט באבקת סוכר ולהגיש.
**המאפיניס נשמרים לארבעה ימים במקרר (בגלל הפירות) בכלי אטום
**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום
**קמח לבן להמיר בכוסמים לבן או חצי חצי קמח מלא
**אפשר לוותר על השקדים ולהוסיף במקום קוקוס או עוד קמח לבן באותה הכמות לדעתי לא כדאי לוותר.
44 Comments
נראה מעולה, אפשר עם גבינה לבנה רגילה לא ריקוטה?
כן
במה אפשר להחליף את הפרג או שאפשר לוותר עליו? אין לי פרג בבית
לוותר עליו
היי קרן, דבר ראשון את מהממת, בגללך כל יומיים אני במטבח מודה לך מאודדדד
דבר שני, האם ניתן לשים את הבלילה בתבנית אחרת במקום מאפינס? תודה רבה!
תודה! אפשר אינגליש קייק
היי,
קודם כל תודה על המתכון.
האם קמח שקדים זה בעצם שקדים טחונים? ואם לא אז האם ניתן להשתמש השקדים טחונים במתכון?
זה לגמרי שקדים טחונים
ואפשר להחליף בשקדים פרוסים?
בבלילה? לא. אפשר לקשט בשקדים פרוסים מעל
אפשר להשתמש בגרגרי פרג לא טחון?
אפשר
היי קרן ממי אפשר לוותר על הקמח אני ללא גלוטן או שאפשר בקמח ללא גלוטן במקום הקמח
אפשר קמח ללא גלוטן
הי קרן
האם ניתן להמיר השמן בחמאה ומה יחסי הכמות?
100 גר חמאה
תודה, נראה מעולה! רצה לנסות
יצאו מעולה!!!!
הי קרן, האם חייבים גרידת לימון?
לא חובה בכלל, אפשר לוותר על הלימון או במקום זה גרידת תפוז
הי נראה מעולה!!
כמה גרם שמן?(סליחה, לא יודעת אך להתארגן על 1/2 כוס)
100 גר
היי האם אפשר לוותר על הפרג או להחליף במשהו אחר?
וגם, עשיתי בסופ"ש את לחם היוגורט בסיר יצא כל כך יפה שהיה חבל לחתוך אןתו. אבל בסוף אכלנו. טעים טעים. תודה
תודה, אכן הלחם בסיר יצא שוס.אפשר להמיר פרג בקוקוס או פשוט להשמיט מהמתכון
עכשיו הכנתי, יצא מושלם !!! תודה על כל הטעים הזה שאת משתפת
היי 🙂
הכנתי היום, ויצא ממש טעים, רק קצת מושי בפנים.
איפה יכולתי לטעות? (עשיתי ממש לפי המתכון)
אולי עוד טיפה זמן אפייה
תודה
הכנתי היום בפעם השניה! טעם ממכר! תודה
תודה אורית
איך אני יכולה לראות שוב הסרטון?
הוא כבר לא קיים יותר
האם אפשר לחתוך את כמות הסוכר בחצי?
האם לא יוצא מתוק מדיי?
הפחתה של מחצית מכמות הוסגר תייצר מרקם אחר ותפל ו וזה מאפינס לא ייתפחו , הם ממש לא מתוקים מדי
תודה רבה.
היי קרן, סליחה על השאלה המציקה 🙂 אבל אפשר להחליף ריקוטה ביוגורט?
מתכון מעולללההההה!!
גם כמאפינס וגם עוגה!!
תודה לך קרן(:
הי קרן,
מוודאת, הכמות של הרכיבים מספיקה ל-9 מאפינס?
היי קרן, האם ניתן להשתמש באוכמניות קפואות?
יצא פשוט מושלם!!!!
עשיתי בדיוק כמו במתכון, בלי המרות או הנחות ויצא מצויין! תודה!
היי קרן
אפשר לאפות כעוגה במקום מאפינס ?(ולא שיש לי משהו עקרוני נגד מאפינס)
בוודאי
זמן אפיייה משתנה
אפשר להקפיא