אני מתגעגעת ממש ליוון, ויש לנו נסיעה באוגוסט לכל המשפחה המורחבת, שכרנו וילה עם בריכה בפליון
ויש לנו כבר כרטיסי טיסה, ארוחת בוקר הוחלט שנכין כל בוקר כולם יחד ואת השאר נאכל בחוץ
הדבר הראשון שבדקתי, כמה רחוקה המכולת המקומית בכפר מהוילה שלנו, כי אני חולמת כבר איך
אני קמה בבוקר וקופצת לקניות, חוזרת ומכינה לכולנו ארוחת בוקר מלאה בגבינות ומאפים יווניים,
והמחשבה על זה מרגשת אותי ממש.
אני רק צריכה עכשיו לבקש יפה מהוריאנט ההודי, שיירגע!!!!!!!!
אני חולמת איך אנחנו נוסעים באי ועוצרים בדרך לאכול בוגאצה, מאפה פילו יווני עם סולת וחלב, מתוק,
מלא אבקת סוכר, בדיוק כמו המאפה שטעמתי לפני כמה שנים ביוון והתאהבתי בו לגמרי.
ביקשתי אז מהמוכרת לכתוב לי את השם של המאפה באנגלית על דף כי לא הבנתי איך מאייתים את זה,
היא כתבה לי ביוונית 🙂 אבל הבנתי ממה שכתבה ושמרתי שנים את הדף הזה הקטן, למקרה ואשכח.
לאחרונה שחזרתי את המאפה המושלם והתחלתי להכין אותו בסדנאות ואנשים עפים עליו.
קבלו מתכון טעים בטירוף, שאי אפשר להפסיק לנשנש.
מאפי פילו יוונים עם סולת וחלב (בוגאצה)/ 13-15 יחידות
מצרכים למתכון:
2 כוסות (480 מ״ל) חלב
1.5 כוסות שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס (100 גר׳ ) סוכר לבן
1/2 כוס סולת
כפית מחית/תמצית וניל
2 ביצים גודל L
זסט לימון
3 טיפות מי זהר (לא חובה)
1/2 חבילה עלי פילו מופשרים
100 גר׳ חמאה מומסת
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מחממים חלב, שמנת להקצפה וסוכר עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את הסולת ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מעט מסמיכה .
מוסיפים את הוניל ואת הלימון, ומערבבים. מצננים מעט, ומוסיפים את הביצים,
אחת בכל פעם וטורפים היטב עד לאיחוד, מוסיפים 2-3 טיפות מי זהר ומערבבים.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.
על משטח עבודה מניחים עלה פילו,מברישים העלה בחמאה מומסת
ופורסים אותו לאורכו לשלושה חלקים שווים בעזרת גלגלת פיצה או סכין
מניחים בתחתית בפינה הימנית של הרצועה שלנו 2 כפות של מלית הסולת.
מקפלים את הבצק מעל המלית ליצירת משולש, וחוזרים על פעולת הגלגול לכל אורך הרצועה
עד שמתקבל משולש אחד גדול. ( פה יש סרטון שממחיש את פעולת הגלגול למרות שהמתכון שונה)
מניחים על תבנית האפייה, ומברישים בחמאה מומסת.
חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק עד שנגמרת המלית.
אופים כ 15-20 דק׳. מקשטים באבקת סוכר ואוכלים חם או חמים .
22 Comments
מהמם!
אפשר להכין מראש ולעצב ולהשאיר בתבנית במקרר כמה שעות עד האפייה? כדי לאפות ולאכול חם
כן בטח
הי קרן, נשמע טעים ביותר
האם יש מצב לוותר על ביצים או שזה קריטי?
תודה רבה
אפשר לנסות
היי, איפה שומרים את המאפים?
במקרר
ומחממים לפני הגדה
אני כל כך נהנית לקרןא את הבלוגים שלך.
בדרך כלל אני מאוד מעשית, רוצה מתכון ולעבודה.
אין לי סבלנות לסיפורים שמסביב, אותך אני אוהבת לקרוא מהמיחה הראשונה ועד לאחרונה.
תודה על המתכונים, הסיפורים והחויה שאת מעבירה
מחמאה אדירה בשבילי תודה!
זה לא כמו המתכון גאלקטובוריקו רק כאילו לא מאפה אחד גדול אלא כאלה אישיים.?
נכון
ניסיתי להכין את המתכון. המלית יצאה דלילה. הקפדתי על הכמויות. מה יכולה להיות הסיבה?
לא רואה שום סיבה שהיא תצא דלילה עם הסולת על האש חוץ משינויים בכמויות
אולי לא בישלת את המלית ?
היי קרן 🙂
מתכון מושלםםם
האם אפשר להכין את המשולשים לפני אפייה ולהקפיא? ואז כשרוצים להוציא ולחמם?
תודה רבה על המתכון הזה ועל כל השאר
אוהבת
כן אפשר
היי קרן, לדעתך זה יעבוד גם עם עלי סיגר?
האם אפשר להכין רק את המלית לשים במקרר ולהכין את המאפים יום למחרת בבוקר?
כן בטח
היי, יש דרך לשעות את הקינוח פרווה?
במקום שמנת אפשר שמנת צמחית
מתכון מושלם, יצא נדיר. תודה רבה
נראה מפתה ביותר. אני לא אוכלת חמאה. נראה לך שאפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום?
מאמינה שכן