פאי וטארטשבועות

מיני מאפה האלים

מאי 21, 2025 18 Comments

יוון היא אהובתי השניה אחרי הארץ היפה שלנו, ובכל הזדמנות אני קונה אליה כרטיס טיסה, אין חלק אחד ביוון שלא

אהבתי, ומלבד האנשים המדהימים ביון, האיים הנופים והחום האנושי, האוכל כל כך פשוט וטעים.

נכון, לא בכל מסעדה כל האוכל טעים, אבל אם יש משהו שתמיד נסכים עליו, זה שמאפה האלים (במקור הוא 12 האלים,

איכשהו התקצר לו השם בדרך לארץ… וביוון יש לו כמה וכמה שמות) תמיד טעים! כי מה יכול להיות רע בבצק פילו קריספי עם

גבינה מלוחה בפנים ומעל הכל דבש?

יש מקומות ביוון שמגישים את המאפה עם ריבה, אני פחות מתחברת לגרסה הזו ומאוד אוהב את השילוב של הדבש

איכות הגבינה במאפה חשובה מאוד, כי בסוף, זה ביס אחד שמורכב מבצק, וגבינה ודבש, אז כדאי שהיא תהיה גבינה ממש

איכותית, אני השתמתשי בגבינת פטה כבשים 20% של משק יעקבס, לדעתי היא שדרגה לי את המאפה בכמה רמות ממה

שבדרך כלל אני מכינה. בחרתי להכין את המאפים כקינוחים אישיים, הרי ביוון מגישים אחד גדול לכולם

בעיניי לקראת שבועות זו מנה מדהימה שכל אחד יכול לקחת ממנה ריבוע ולהתענג, שימו לב שביון וגם אני, מגישים את המנה

בתחילת הארוחה ולא כקינוח, וזה טעים וואו!!!! אני מבטיחה לכם שאם תכינו תהיה פה הצלחה מסחררת

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

 

מיני מאפה האלים/ 12-13 יחידות 

מצרכים למתכון:
חבילת בצק פילו מצונן
250 גרם- חבילת פטה כבשים של משק יעקבס
150 גרם חמאה מומסת
חופן שומשום לבן
חופן שומשום שחור
1/4 כוס דבש
לטיגון-
שמן ניטרלי

אופן הכנה-

מחלקים את גבינת הפטה לחצי ופורסים לפרוסות דקות.

מברישים עלה פילו אחד בחמאה מומסת

מניחים פרוסת גבינה בקצה של העלה בחלק הצר באמצע למעלה, ומקפלים את הבצק

משני הצדדים עד הגבינה ומעליה, (ראו למעלה סרטון)

מברישים שוב בחמאה את המלבן הצר שנוצר, ומגלגלים לריבוע
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק
מחממים מחבת עם שמן  ומטגנים את המאפים כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה עמוקה.

מעבירים לצלחת עם נייר סופג או למסננת להיפטר מעודפי השמן.
מסדרים את המאפים על צלחת הגשה, מזלפים דבש בנדיבות. מפזרים שומשום לבן ושחור ומגישים חם.

שיהיה בתאבון!

** אופציה חליפית לטיגון –
ניתן להבריש את המאפים בחמאה/ ספריי שמן ולאפות ב200 מעלות לכ- 20 דקות.

**אם טיגנתם ואתם רוצים לחמם הכי טוב לחמם שוב בתנור ל 15 דק.

פרסום במימון מחלבת משק יעקבס 

18 Comments

עופרה לוי מאי 21, 2025 at 6:01 pm

מה עם אפייה? רק לא טיגון

Reply
עדי מאי 22, 2025 at 11:35 am

** אופציה חליפית לטיגון –
ניתן להבריש את המאפים בחמאה/ ספריי שמן ולאפות ב200 מעלות לכ- 20 דקות.

Reply
עופרה לוי מאי 21, 2025 at 6:05 pm

מה עם אפייה?

Reply
דורית מאי 22, 2025 at 6:43 pm

לדעתי, נסי למרוח חמאה מומסת ולאפות

Reply
דינה מאי 25, 2025 at 9:40 pm

אפשר להשתמש בגבינת חלומי ?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2025 at 11:48 am

כן וגם יש מתכון כזה באתר חפשי תחת חלומי

Reply
Nava מאי 22, 2025 at 7:56 am

האם אפשר במקום גבינה מלוחה, להשתמש הפרוסות גבינת עיזים? ( סו שנראית כמו נקניק)?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2025 at 6:52 am

בטח

Reply
יפעה מאי 31, 2025 at 9:30 pm

האם אפשר להכין יום מראש, ורק לטגן לקראת ההגשה?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2025 at 10:54 am

כן
לשמור במקרר

Reply
יעלי מאי 23, 2025 at 11:53 am

רוצה לראות איך מקפלים,יש חסרי ניסיון כמוני(!) שזקוקים להדגמה .חיפשתי וחיפשתי אך אין סרטון כפי שציינת….

Reply
אורית מאי 25, 2025 at 3:39 pm

תודה על מתכונים נהדרים. מי שלא מתחבר לגבינות צאן, במה אפשר להחליף?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2025 at 11:49 am

פטה בקר

Reply
דור מאי 25, 2025 at 4:03 pm

באיזה בצק פילו השתמשת? לחברי ניסיון כמוני- הבצק פילו הוא רולדה גדולה וממש עבה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 28, 2025 at 11:49 am

בצק פילו מהמקרר של שימרית

Reply
דוד יוני 13, 2025 at 5:48 pm

איבדת אותי בבצק מוכן..

Reply
קרן אגם יוני 14, 2025 at 5:11 pm

אני אענה לך מה שעונה לכל מי שכותב איבדת אותי … לא חיפשתי אף פעם גם היוונים משתמשים בפילו מוכן
אל תהיה טרחן

Reply

Leave a Comment