יוון היא אהובתי השניה אחרי הארץ היפה שלנו, ובכל הזדמנות אני קונה אליה כרטיס טיסה, אין חלק אחד ביוון שלא
אהבתי, ומלבד האנשים המדהימים ביון, האיים הנופים והחום האנושי, האוכל כל כך פשוט וטעים.
נכון, לא בכל מסעדה כל האוכל טעים, אבל אם יש משהו שתמיד נסכים עליו, זה שמאפה האלים (במקור הוא 12 האלים,
איכשהו התקצר לו השם בדרך לארץ… וביוון יש לו כמה וכמה שמות) תמיד טעים! כי מה יכול להיות רע בבצק פילו קריספי עם
גבינה מלוחה בפנים ומעל הכל דבש?
יש מקומות ביוון שמגישים את המאפה עם ריבה, אני פחות מתחברת לגרסה הזו ומאוד אוהב את השילוב של הדבש
איכות הגבינה במאפה חשובה מאוד, כי בסוף, זה ביס אחד שמורכב מבצק, וגבינה ודבש, אז כדאי שהיא תהיה גבינה ממש
איכותית, אני השתמתשי בגבינת פטה כבשים 20% של משק יעקבס, לדעתי היא שדרגה לי את המאפה בכמה רמות ממה
שבדרך כלל אני מכינה. בחרתי להכין את המאפים כקינוחים אישיים, הרי ביוון מגישים אחד גדול לכולם
בעיניי לקראת שבועות זו מנה מדהימה שכל אחד יכול לקחת ממנה ריבוע ולהתענג, שימו לב שביון וגם אני, מגישים את המנה
בתחילת הארוחה ולא כקינוח, וזה טעים וואו!!!! אני מבטיחה לכם שאם תכינו תהיה פה הצלחה מסחררת
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
מיני מאפה האלים/ 12-13 יחידות
מצרכים למתכון:
חבילת בצק פילו מצונן
250 גרם- חבילת פטה כבשים של משק יעקבס
150 גרם חמאה מומסת
חופן שומשום לבן
חופן שומשום שחור
1/4 כוס דבש
לטיגון-
שמן ניטרלי
אופן הכנה-
מחלקים את גבינת הפטה לחצי ופורסים לפרוסות דקות.
מברישים עלה פילו אחד בחמאה מומסת
מניחים פרוסת גבינה בקצה של העלה בחלק הצר באמצע למעלה, ומקפלים את הבצק
משני הצדדים עד הגבינה ומעליה, (ראו למעלה סרטון)
מברישים שוב בחמאה את המלבן הצר שנוצר, ומגלגלים לריבוע
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את המאפים כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה עמוקה.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג או למסננת להיפטר מעודפי השמן.
מסדרים את המאפים על צלחת הגשה, מזלפים דבש בנדיבות. מפזרים שומשום לבן ושחור ומגישים חם.
שיהיה בתאבון!
** אופציה חליפית לטיגון –
ניתן להבריש את המאפים בחמאה/ ספריי שמן ולאפות ב200 מעלות לכ- 20 דקות.
**אם טיגנתם ואתם רוצים לחמם הכי טוב לחמם שוב בתנור ל 15 דק.
18 Comments
מה עם אפייה? רק לא טיגון
** אופציה חליפית לטיגון –
ניתן להבריש את המאפים בחמאה/ ספריי שמן ולאפות ב200 מעלות לכ- 20 דקות.
מה עם אפייה?
לדעתי, נסי למרוח חמאה מומסת ולאפות
אפשר להשתמש בגבינת חלומי ?
כן וגם יש מתכון כזה באתר חפשי תחת חלומי
האם אפשר במקום גבינה מלוחה, להשתמש הפרוסות גבינת עיזים? ( סו שנראית כמו נקניק)?
בטח
האם אפשר להכין יום מראש, ורק לטגן לקראת ההגשה?
כן
לשמור במקרר
רוצה לראות איך מקפלים,יש חסרי ניסיון כמוני(!) שזקוקים להדגמה .חיפשתי וחיפשתי אך אין סרטון כפי שציינת….
https://www.instagram.com/reel/DJ6dF94sRK0/?igsh=MWFrZ3ZhN3hldGl1aw==
תודה על מתכונים נהדרים. מי שלא מתחבר לגבינות צאן, במה אפשר להחליף?
פטה בקר
באיזה בצק פילו השתמשת? לחברי ניסיון כמוני- הבצק פילו הוא רולדה גדולה וממש עבה? תודה
בצק פילו מהמקרר של שימרית
איבדת אותי בבצק מוכן..
אני אענה לך מה שעונה לכל מי שכותב איבדת אותי … לא חיפשתי אף פעם גם היוונים משתמשים בפילו מוכן
אל תהיה טרחן