**הפוסט שופץ ועודכן בתאריך 26/10/22
(את המיקסר הזה רכשתי ביוני 2020 אבל כל מה שכתבתי עליו עדיים רלוונטי כמובן )
לא מזמן שידרגתי את המיקסר שלי למיקסר של Davo, שנחשב בגזרת המיקסרים הביתיים
לאחד המובילים, המלך של הזירה הביתית ובצדק, המיקסר עובד בשיטה קצת שונה ממה שכולנו מכירים,
הקערה שלו מסתובבת ולא הראש, יש לו שני סוגים מלושים, והטריק והפטנט הכי הכי שלו,
הוא העובדה שמתחילים את תהליך הלישה תחילה עם נוזלים,
ואת הקמח מוסיפים ממש בסוף, אחרון. זה היה לי ממש מוזר לעבוד איתו בהתחלה
בעיקר בגלל שאני לא רגילה ובמשך שנים עבדתי עם מיקסר ביתי רגיל.
מהר מאוד התרגלתי אליו, והתחלתי להעריך מאוד עבודה עם בצק שמתחיל דווקא לישה בנוזלים שלו.
השבוע החלטתי לעשות נסיון במיקסר הביתי השני שלי שבו לרוב מתחילים עם הקמח. לשמחתי, זה עבד מצויין גם פה,
והבנתי שיש איכות גדולה יותר לבצק שמתחיל בנוזלים. לא בטוחה שאני יודעת להסביר למה,
אבל משהו בתהליך עצמו גורם לו להיות הרבה יותר איכותי.
למרות שאת כל מאפי השמרים שלי בבלוג הכנתי באופן המסורתי שמתחיל בקמח ויבשים,
אני ממליצה לכם מאוד להכין את הבצק הזה כפי שמצויין במתכון, ואני מקוה שתבינו על מה אני מדברת.
אחד המאפים שהכי קשה לי לעמוד בפניהם בסדנאות שלי, מקלות הבייגל הממולאים.
את המתכון מצאתי לפני המון זמן ברשת, ששייך לאדי מזרחי , שבמקור ממולא בריקוטה ובכרישה, ומאז אני עושה
עליו אין סוף גרסאות, ממלאה בכל פעם במילוי אחר, וזה תמיד תמיד טעים.
אני אוהבת לשחק לא רק עם המלית אלא גם עם הציפוי, ובסוף הפוסט למטה תמצאו אופציות נוספות מלבד
השומשום הקלאסי. השימוש בקמחי לחם בעיני מאוד משדרג את המאפים, כמו כל מאפה אחר,
זו לא חובה אבל מאוד מומלץ.אפשר כמובן גם להכין את מקלות הבייגלה ללא מילוי כלל,
תמצאו בסוף הפוסט הסבר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מקלות בייגלה ירושלמי/כ-15-20 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/מניחטובה/חלה או קמח לבן רגיל
2+1/4 כוסות (550 מ״ל) מי ברז
1+3/4 כפות (19 גר) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר) שמן זית
כף (20 גר) מלח דק
למילוי:
300 גר' גבינת טוב טעם/תבור/ריקוטה
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת
50 גר' גבינת פטה
אופציונלי: ממרח פסטו לפי המתכון הזה
לציפוי:
כוס וחצי שומשום מעורבב עם 1/2 כפית מלח גס (אופציות נוספות בתחתית הפוסט)
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר 500 מ״ל מים, שמרים יבשים, סוכר, מלח, ושמן זית
מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח לאט לאט, עד שכל הקמח במיקסר, ומניחים למיקסר
לעבוד 2-3 דקות, בשלב הזה תדעו אם חסרים לכם עוד מים או לא, אם יש צורך מוסיפים בכל פעם עוד כף,
אם אין צורך לא מוסיפים, ואם מרגיש לכם שהבצק דביק מדי, תוסיפו מעט קמח.
לשים סהכ 12 דקות. לבסוף מתקבל בצק רך,גמיש וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית, ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן על כל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים עד שהבצק
הכפיל את נפחו. ניתן להתפיח את הבצק כמה שעות או לילה במקרר במקום.
כשהבצק תפח, מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשמנים אותה מעט.
קורצים מהבצק עיגולים של 100 גר', מכדררים לכדורים , ומניחים על תבנית התנור.
כשכל העיגולים מוכנים מקמחים אותם מעט ומכסים במגבת. מניחים להתפחה חוזרת של כ 20-30 דקות
עד שהכדורים תפחו. ניתן להתפיח את הכדורים למשך שעתיים שלוש במקרר.
בזמן שהכדורים תופחים מכינים את המלית:
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים מעט ואם יש צורך מוסיפים מלח.
בשלב הזה ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום, אורגנו, זעתר טרי או אפילו כוסברה או פטרוזיליה.
מערבבים היטב.
מחמים תנור ל 220 מעלות.
על משטח ממש מעט מקומח, מרדדים את כדור הבצק למלבן ארוך, ומניחים אותו כשהצד הרחב פונה אליכם.
(במידה ויש לכם פסטו מורחים על הבצק בשלישל התחתון שלו לרוחב ממרח פסטו לפני הגבינות)
מניחים כף גדושה ממלית הגבינה בתחתית הבצק לכל אורכה, ומקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לגליל
ארוך. טובלים במים, ומיד מעבירים לשומשום ומגלגלים כך שהגליל מצופה בשומשום.
מעבירים חזרה לתבנית אפייה ומועכים בעזרת היד את הגליל לרצועה שטוחה.
ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק, ואופים כ 20-22 דקות עד שהבייגלה שחומים בחלקם העליון והתחתון.
מוציאים, מברישים בשמן זית, ומגישים חם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**קמח לחם ניתן להמיר בקמח לבן, קמח חלה, קמח פיצה, או קמח כוסמין לבן.
אפשר להכין עם 50% קמחים מלאים ולהוסיף מעט נוזלים לבצק.
**לתערובת השומשום אפשר להוסיף פרג, שבבי בצל, שבבי שום, גרעיני חמניה או דלעת, קצח או אבקת זעתר.
**לתערובת הגבינות אפשר להוסיף זיתים קצוצים, זוקיני מגורד שהוקפץ בשמן זית, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
**ניתן להמיר לגבינת ריקוטה/כנען במקום טוב טעם, בולגרית או גבינת עיזים במקום פטה וכל סוג של גבינה צהובה
במקום קשקבל.
**להכנת בייגלה לא ממולא:
אפשר לגלגל כל כדור לרצועה ארוכה,לטבול במים ושמושום,למעוך ולהניח על התבנית.
162 Comments
מושלמים
חייבת לנסות
היי
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה, גבינה כחולה ומוצרלה מגורדת?
בטח, אפשר הכלללל
אבל לקחת בחשבון שמנת חמוצה נוזלית יותר
אז ממש מעט ממנה אחרת היא מרטיבה את הבצק וקשה לו להיאפות
נשמה הייתי מציע כשאת מסיימת לכתוב את המתכון תעברי עליו שוב כי יש ים של שגיאות.חוץ מזה המתכון נראה 10.
תודה נשמההההההה אבשלום קור לא היה מקבל את זה
אם אני מכינה יום לפני, זה שורד? או שעדיף להקפיא ישר מהתנור ולחמם? או אולי לשמור עליהם במצב מגולגל במקרר ולאפות ביום ההגשה?
כמה אופציות לשמירה על טריות:
הכי אהובה עליי: לגלגל להקפיא להפשיר ולאפות
אפשר גם להקפיא בעודם טריים להפשיר ולחמם
אפשר גם מקרר אבל לחמם לפני הגשה
אם מקפיאים … איך מומלץ לאפות אחר כך?
להפשיר ולאפות כרגיל
לא הכנתי עדיין אבל כל מתכון שלך מלא בברכה כי את כל כך רוצה שזה יצליח . את מלאת אנרגיות טובות ונתינה , זה לא מובן מאליו בשבילנו הגולשים ..אני גרה בניו יורק וכל מתכון שלך מזכיר לי את הבית .. זכינו בך !
תודה שירי ריגשת אותי אותי ממש !
קרן כל מתכון של מלא בברכה
נהנית מהדרך ובכלל מהתוצאה הסופית הן במראה והן בטעם
מיוחד כמוך
תודה!!!!
תודה קארין יקרה
איך ממלאים בכרישה?
מקפיצים פרוסות כרישה בשמן זית וחמאה ומערבבים עם גבינות
היי
לא ככ הבנתי את אופן המילוי של הגלילים והסגירה….
יש לך אולי הדגמה בסרט?
יש כאן https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODQ3OTMyMDc4MTUwMDI1?igshid=ee88xnv8yoa6&story_media_id=2326303773776817469
היי קרן, נראה מושלם ואני חייבת לנסות. אפשר לוותר על ריקוטה/חמד/טוב טעם/ כנען? יש לי שמנת, קוטג', גבינת עיזים וגבינה לבנה. תודה!
כל מה שיש לך נשמע מעולה
היי, לא מצליחה למצוא את הסרטון אשמח לדעת איך נכון לגלגל לא הצלחתי להבין מההסבר
הסרטון ירד כבר
יעלה בקרוב שוב
מרדדים כדור למלבן ארוך, מניחים בחלק הארוך בשליש התחתון מלית, ומגלגלים לרצועה ארוכה
טובלים במיםמובשומשום
היי אם אני רוצה להמיר את השמרים היבשים לטריים כמה לשים
ממירים ל 50 גר׳ שמרים טריים ואת המלח מוסיפים לקראת הסוף
היי קרן מאד נהנות מהמתכונים שלך ובמיוחד מהבייגל הירושלמי רציתי לשאול אם ניתן להקפיא את את מקלות הבייגל הממולאים. לאה
הי לאה תודה, כן ניתן להקפיא אחרי מילוי ולפני אפייה, להפשיר ולאפות
בוקר אור,
האם את מקפיאה אחרי התפחה שניה או שאת מפשירה, מתפיחה ואז אופה?
מקפיאה את המקלות כשהם מוכנים ומעוצבים לפני אפייה אין קשר להתפחה כי לא מתפיחים אותם אחרי מילוי
מפשירה ואופה
הי קרן אםשר להשתמש למילוי בסבינת שמנת ?
אפשרי כן
הכנתי אתמול יצא פשוט מושלם! כל המתכונים שלך מעולים,הכנתי לא מעט מהם בחג האחרון והמחמאות לא הפסיקו להגיע. ואת.. את מהממת מלאת אנרגיות חיוביות מלאת אהבה למה שאת עושה ואין ספק זה בהחלט עובר דרך המסך. תודה ❤️
זה מה זה כייף לי שכתבת את מה שכתבת, תודה רבה!
היי קרן, האם אפשר שבמתכונים יופיעו הכמויות גם בגר'? הרי ידוע שבאפיה כמו באפיה הכמויות תמיד יהיהו לפי משקל. תודה
הי דוד
למיטב ידיעתי אני כותבת גם בגרמים
מה חסר?
הי קרן
לגבי הקפאה – לגלגל ולהקפיא ולאחר ההפשרה למעוך אותם ? או שלעשות הכל הכל ואז פשוט להקפיא ? האם זקוק להתפחה נוספת אחרי ההפשרה ?
אפשר למעוך אחרי הפשרה , ממילא הם יתפחו קצת בהפשרה
שלום קרן, תתחדשי על המיקסרdavo השווה. הביגלה נראים נהדר אך המיקסר שלי מת אחרי שנים רבות ואני בחיפושים מה יש בשוק המיקסרים. אני אופה לחם פעם בשבוע, בקיצור המיקסר צריך לעבוד!! אנא שילחי לי את הדגם של המיקסר שלך. תודה רבה
המיקסר שלי גדול ויקר מאוד, ל davo יש גם דגמים קטנים, ממליצה לבדוק בגוגל אמרו לי שהם מעולים
תודה רבה!
איזה מילוי אפשר להכין ללא גבינות שיתאים?
אפשר לוותר על מילוי או להכין עם ירקות מוקפצים בלבד
נראה מדהים!
ינוסה בהזדמנות ראשונה.
תודה יעל
היי קרן, נראה מהמם כרגיל! אם אני רוצה להוסיף כרישה למילוי הגבינות, כמה בערך להוסיף?
תקפיצי 2-3 כרישות קצוצות בשמן זית ובחמאה ותוסיפי גבינות
מעולה, תודה רבה!! 🙂
היי. תודה על עוד מתכון מעולה. שאלה לי אלייך – מתי מורחים ביצה על מאפה ומתי טובלים במים כפי שעשית במתכון זה?
תודה
ואוווו. יצא מעולהההה
איזה כייף תודה
היי קרן 🙂
האם ניתן להקפיא שמוכן?
בהחלט
יש אפשרות להכין עם קמח בלי גלוטן?
לא מבינה בקמחים ללא גלוטן וזה שונה לגמרי
לא עמדתי בפיתוי. רצתי למכולת, קניתי טוב טעם והכנתי. יצא מושלם! וההוראות כל כך מדוייקות והסרטון נהדר… באמת שאי אפשר שלא להצליח. תודה!
תודה יעל
מתכון מעולה!
השתמשתי בקמח לחם עם קמח כוסמין ופשוט יצא נהדר.
אגב, הכי קל לרדד את הכדורים, אם מורחים אותם במעט שמן זית. התוצאה יוצאת מושלמת!!!
תודה מיטל , תמיד עם שמן זית -)
תודה קרן על עוד מתכון מ ע ו ל ה!!! יצא מושלם!
איזה כייף ענת תודה
נדיר!!! טעים משו מפחידדדדדדד
אם אני רוצה להמיר את המילוי גבינות במשהו מתוק נגיד נוטלה המתכון של הבצק נשאר אותו מתכון?
זה לא בצק לעוגת שמרים אבל לגמרי אפשרי
לא צריך לעשות פעולה עם השמרים היבשים לפני שמוסיפים לקמח? (לערבב אותם עם מים לפני?)
עם שמרים יבשים אין צורך
בעקבות טרפת האפיה שתקפה אותי בהשראתך וגרמה לי להתמכר למאפים שלך, הזמנתי את המיקסר הזה, אני מבינה שמתחילים בנוזלים, אבל הם רושמים שלחלות למשל, להשתמש בראש מערוך, ולא בקרס. מוזר לא? מה דעתך?
חלק מהחן של דאבו זה שלכל אחד מתאימה צורת לישה ועבודה אחרת אני עובדת רק עם וו הלישה
היי קרן! כל המתכונים שלך מעולים וקלים להכנה ! האם אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?
בטח
את מדהימה , אחרי שנים עשית לי חשק לחזור לאפות . הכל נראה ככ אותנטי ומאהבה .
שאלה, אפשר לדעתך להכין יום לפני וזה עדיין יהיה יאמי?
תודה דני, אם מכינים יום קודם אני ממליצה להקפיא ואז להפשיר ולחמם
היי מהממת, האם ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר להתפחה במקרר 12 שעות?
תודה…
כן אין בעיה
זה נראה מושלם והכי בא לי להכין מקלות בייגלה, אלא שזכוכית התנור שלי התפוצצה, ואני צריכה לקנות תנור חדש ואם חדש אז רחב (90 סמ). האם תוכלי לעזור לי בהמלצה על תנור?
אני עובדת עם תנורים ממש ישנים
חפשי דלונגי יש להם דגמים גדולים וטובים
את יכולה לעזור לי להמיר 500 מל מים לכוסות?
והאם ניתן להשתמש במילוי הגבינות בבצק הבייגלה הירושלמי המסורתי (שלך)?
כוס זה 240 מל אז מדובר על שתי כוסות וקצת
מילוי הגבינות מתאים גם לבייגלה הקלאסיים
היי קרן! הבצק כבר מוכן ותיכף מכינים כדורים
האם צריך התפחה אחרי עיצוב הצורה ולפני הכניסה לתנור?
לא צריך
תודה!! הכנתי ויצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
המילוי לגמרי ברח החוצה, יש טיפים איך לסגור את הבייגל יותר טוב?
קודם כל אני שרופה על מילוי שבורח זה חלק מהיופי
אבל להבא ממליצה להוריד מעט מכמות המילוי כך הבייגלה יתגלגל יותר פעמים סביב עצמו ויסגור את המלית טוב יותר
יצא מעולה גם בגרסה ללא גלוטן!
הכנתי עם קמח מולינו כחול (הוספתי עוד מים 500מל מים ל500 גר קמח, והתפחה אחת בלבד אחרי יצירת הכדורים).
חוסל ע"י צליאקים ולא צליאקים כאחד.
תודה על מתכון מעולה וסרטון שמאד עוזר!
את כל כל משמחת אותי ששיתפת ואם זה בסדר אשמח לפרסם את זה בתוך הפוסט עצמו
בשמחה. רק לדייק: לקמח מולינו ללא גלוטן צריך להגדיל את כמות המים. לקילו קמח כ-900 מל מים (ואם לא דביק מספיק יש להוסיף עוד כ100 מל מים)
תודה דנה
קרן תודה רבה מתכון מדהים יצא מושלם
איזה כייף תודה
שלום קרן! האם אפשר להקפיא את הבייגלה ליפני האפייה?
בטח
אפשר להכין את הבצק ביד בלי מיקסר? ואם כן מה לשים קודם וכמה זמן לישה?
תודה
אפשר ללוש ידנית , למשך 10 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש
יצא מושלם, ומדויק כמו כל המתכונים שלך… תודה❤️
די קרן, אי אפשר שכל המתכונים שלך יהיו מושלמים, אנחנו רק משמינים פה.
כרגיל יצא טעים ממש 🙂
חח תודה מירב
הי קרן
הכנתי כבר פעם שנייה את הבייגלה הממולאים בגבינות מהמתכון שלך. שלמות!!!!
תודה
אבל יש לי שאלה… המילוי בורח לי באפייה החוצה… יש לך טיפ בשבילי שזה לא יקרה?
אני שרופה עליו כשהוא בורח
לדעתי זה חלק מהקסם
אם את רוצה שפחות יברח שימי פחות מלית ואז הבצק יתגלגל יותר פעמים סביב עצמו ויסגור את המלית בפנים אבל אז גם תהיה פחות מלית
הי קרן,
האם אפשר גבינת שמנת במקום ריקוטה?
תודה
כבר לא יכולה לחכות להכין אותם
היי קרן
אפשר להשתמש בבצק הזה להכנת מיני בייגלה ירושלמי. שמתי לב שבמתכון של המיני בייגלה יש קצת שינויים קלים.
אפשר אין בעיה
יצא מושלם. חד משמעית.
אם רוצה להכין אותם בלי לאפות ולאפות לפני ההגשה. אפשרי שיחכו לפני האפייה כמה שעות במקרר? אם כן, יצריך התפחה בחוץ לפני הכנסה לתנור? תודה
אפשר במקרר ואין צורך להתפיח בחוץ
מהמקרר ישיר לתנור
אם שכחתי לשים מלח בבצק, רעיונות?
בכלליות יש לו תפקיד מלבד טעם?
כן, ייצא תפל ואולי קצת חיוור
אם יש אפשרות אז להוסיף וללוש שוב
אם לא אז להוסיף מלח בבלילה
הי קרן
וואוו איזה טעים ומושלם הבייגלה יצא!!
הקפאתי חצי מהבצק איך אני מפשירה אותו ?
כמה זמן זה לוקח?
ולאיזה עוד מאפים הוא יכול להתאים ?
תודה ❤️
מפשירים בטמפרטורת החדר שעתיים בערך, הבצק מתאים גם ללחמניות ולחלות או סמבוסקים
גם בקנדה נהנים מהמתכון המושלם והטיפים שלך. תודה!!!
חובקת עולם שכמותי ! תודה
אני פעם ראשונה נחשפתי לאתר שלך מדפדפת כבר שעה במתכונים שלך .
כל מתכון פשוט תענוג היום אני כבר אשתמש בשני מתכונים שלך.
כל הכבוד
תודה נורית
היי קרן!
הכנתי ויצא פשוט מושלם, אין מתכון שלך שלא קוצר מלא מחמאות!
אני רוצה להכין שוב ולהקפיא,
באיזה שלב מומלץ להקפיא, לפני או אחרי האפייה?
וכשאני רוצה לאפות – ישר מהמקפיא להכניס לתנור?
תודה רבה!
לגלגל אחרי מילוי ולהקפיא, להפשיר ולאפות
תודה רבה!
היי קרן.
תודה על עוד מתכון מושלם.
ולשאלתי – מתי מורחים ביצה על מאפה ומתי מורחים במים כפי שעשית במתכון זה?
תודה
זה עניין של העדפה יעל, אין חוקים.
אני לא מורחת ביצה אם אין ביצים בבצק. מיותר בעיניי
וואי נראה מושלם!!
קמח לחם מלא של הטחנות גם יעבוד?
תודה מראש
ברור שיעבוד!
יצא מושלם!!!תודה רבה לך על המתכונים המושלמים!
יצא פשוט מושלם!
תודה על המתכון:)
היי קרן,
אפשר להתפיח במקרר? אם כן כמה זמן הכי הרבה אפשר למשוך איתו בקירור?
תודה!
עד 20-22 שעות
יעבוד לאפות בטאבון?
בטח
הי קרן, הכנתי כרגע את הבצק לפי סדר הכנסת החומרים שכתבת ( קודם הנוזלים ובסוף הקמח) בהתחלה היה נראה שהבצק מושלם, אבל אחרי כמה דק לישה פתאום הוא נמרח על הדפנות . המשכתי ללוש במיקסר כ 12 דק אבל הבצק היה ממש ממש דביק וקשה היא להוציא אותו לקערה משומנת. מה יכולה להיות הסיבה? האם יצא מזה בייגלה טובים? שמתי בכל מקרה את הבצק במקרר לתפיחה. אשמח לשמוע ממך, ליאת
היו עודפים נוזלים היית צריכה להוסיף קמח שיאסוף את עצמו, הרבה פעמים זה מסתדר אחרי התפחה מקוה שהסתדר לך
אעדכן מחר אם יסתדר . תודה על התשובה המהירה ממש !
יצא מושלם.
איזה מתכונים יש לך, אחד אחד תענוג !!
היי קרן
חייבת להגיד שאני באמת מכורה למתכונים שלך ברמה !
שאלה קטנה
אם הבנתי את הבצק היום בבוקר ו פתחתי וכדררתי ועיצבתי אבל רוצה לאפות מחר על הבוקר
תופס לילה במקרר?
תודה רבה
הכנתי והתפחתי
פחות ממליצה. אפשר פריזר
יצא מושלם קרן
תודה על המתכונים הנהדרים!!!
היי קרן,
תגידי אפשר להשתמש עם הבצק של החלות בייגלה ירושלמי למתכון הזה?
את מדהימה !!
תודה!!
היי! איזה סיבה יכולה להיות שיצאו לי נורא נפוחים? קצת כמו חלות ממולאות..
תודה
אולי יותר מדי מלית?
היי קרן 🙂 במתכונים שאת רושמת שאפשר להחליף לריקוטה הכוונה לריקוטה הממרח או לריקוטה הגוש? תודה!!
לא מכירה ריקוטה בגוש, הכוונה לריקוטה פרסקה או רגילה קלאסית לא למריחה
וואו עשיתי בערב חג ויצא מוששששלללםםםם תודה לך!!! אין עליך שוב אומר ושוב..
מקור השראה..
שאלה..- אני עושה גם הרבה את המתכון של הבייגל הירושלמי שלך…מדוע ההכנה פה שונה? לא מדברת על עניין המלית…אלא בעניין הבצק (פה סדר השלבים קצת שונה…) מדוע? אני הרגשתי שפה הבצק נעימי יותר…האם יש סיבה שכאן זה כך ובביגל ירושלמי אחרת? תודה
פה מתחילים עם נוזלים שזו שיטה שהיא יחסית חדשה אצלי, ובעיניי הרבה יותר מוצלחת, מוזמנת לאמץ אותה בחום לכל מאפה שמרים
יש איזו מלית מתוקה שאפשר לשים בתוך הבצק?
זה לא ככ בצק לעוגת שמרים
זה טעים בטירוף!!!!!!! נטרף ואת מה שנשאר הקפאתי, וגם בחימום זה מעולה. עשיתי חלק גם עם תערובת של בצל מיובש, פרג, מלח גס – וואו!! מתכון למוזיאון! תודה!
מהממת איזה כייף לשמוע
קרן יצא טעים טעים טעים, המתכון והצילומים ככ עשו לי חשק אז הכנתי את הבצק בלילה וקמתי באישון בוקר כדי שיהיה לילדים בזמן לביה"ס, איזה ריח! איזה לוק! איזה טעם! והמלית שזולגת ונהיית קצת קריספי ואפשר לנשנש מהתבנית – גן עדן
גלגלתי חלק מהם לצורת בייגל והם חתיכיים ביותר! חבל שאני אכלתי את הרוב 🙂
הדבר היחיד שלא מושלם זה ששבבי הבצל שהוספתי עם השומשום נשרפו – אני מניחה שכדאי להבא פשוט להוסיף אותם לגבינות? או לוותר בכלל
שמחה שנהניתם
כן שבבי בצל בציפוי כיון שהם כבר קלויים הם ממש נשרפים אז להבא אפשר להוסיף אותם למלית:או לבצק
היי קרן,
ממש בא לי להכין את זה,יש לי כוסמין מלא וקמח רגיל,מה אומרת ? לערבב ? רק כוסמין מלא יצא דחוס ? תודה
לערבב
יצא מושלם, טעים ברמות,בצק פצצה.
קצר מלא מחמאות
וגם, אני מנסה להבין מה הגודל של כל אחד, מבחינת הפורפורציות? ביחס לדף A4 למשל?
היי קרן, תודה על מתכונים מעולים! כל מה שהכנתי מהבלוג שלך יצא מוצלח – תודה 🙂
יש לי שאלה לגבי אפיית הבייגל, גם כשזה נראה אפוי, התחתית רטובה מהמילוי, לא נאפית ונשארת בצקית. זה קרה לי גם עם עוד מאפה ממולא, אולי סמבוסק. שפשוט המילוי ממש מרטיב את תחתית הבצק.
איך אפשר להימנע מזה?
הי
תודה על המחמאות
יש מצב שאת ממלאה יותר מדי מילוי
זה מאוד חשוב ומשנה את מרקם הבצק אחרי אפייה
עוד אופציה ואולי אני טועה, אולי חום התנור שלך התחתון אינו חזק מספיק
הי קרן, אני מתכננת להכין לשבועות את הבייגלה הנ"ל, מתגוררת בשוויץ. אין כאן טוב טעם. יש סיכוי שעם ריקוטה למריחה זה יצליח?
תודה מראש
ומיותר לציין שאת אלופה… כל מתכון שלך חגיגה אצלנו
כן ריקוטה למריחה אחלה
תודה!
היי קרן,
אני רוצה להכין חצי מהכמות, מה הכמויות הנכונות לי לשאר המרכיבים לחצי קילו קמח כוסמין לבן ? תודה וחג שמח
הל כלחלק לשניים
היי קרן, אני רוצה להכין חצי מהכמות, חצי קילו כוסמין לבן. את שאר המרכיבים פשוט לחלק לחצי או כמויות אחרות ? תודה לך, את מככבת אצלי הרבה במטבח. חג שמח
לחצי הכל
חום עליון תחתון או טורבו?
עליון תחתון
הכנתי ויצאו מושלמים! פעם ראשונה שלי פה.. אהבתי ממש
תודה קארין
היי קרן יקרה
ראשית תודה על מתכון מנצח. אני מכינה אותו מלא ובני המשפחה לא מוותרים עליו. מה שמביא אותי לשאלה- האם ניתן לאפות כמה תבניות יחד? זה יכול ממש לקצר לי תהליכים .. 🙂