לחמים ומאפים

מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות

יוני 7, 2020 69 Comments

לא מזמן שידרגתי את המיקסר שלי למיקסר של Davo, שנחשב בגזרת המיקסרים הביתיים

לאחד המובילים, המלך של הזירה הביתית ובצדק, המיקסר עובד בשיטה קצת שונה ממה שכולנו מכירים,

הקערה שלו מסתובבת ולא הראש, יש לו שני סוגים מלושים, והטריק והפטנט הכי הכי שלו,

הוא העובדה שמתחילים את תהליך הלישה תחילה עם נוזלים,

ואת הקמח מוסיפים ממש בסוף, אחרון.  זה היה לי ממש מוזר לעבוד איתו בהתחלה

בעיקר בגלל שאני לא רגילה ובמשך שנים עבדתי עם מיקסר ביתי רגיל.

מהר מאוד התרגלתי אליו, והתחלתי להעריך מאוד עבודה עם בצק שמתחיל דווקא לישה בנוזלים שלו.

השבוע החלטתי לעשות נסיון במיקסר הביתי הישן שלי שבו הייתי רגילה שנים להכין בצקי שמרים

שהכנתן מתחילה עם קמח והיבשים ואת הנוזל רק בסוף. לשמחתי, זה עבד מצויין גם פה,

והבנתי שיש איכות גדולה יותר לבצק שמתחיל בנוזלים. לא בטוחה שאני יודעת להסביר למה,

אבל משהו בתהליך עצמו גורם לו להיות הרבה יותר איכותי.

למרות שאת כל מאפי השמרים שלי בבלוג הכנתי באופן המסורתי שמתחיל בקמח ויבשים,

אני ממליצה לכם מאוד להכין את הבצק הזה כפי שמצויין במתכון, ואני מקוה שתבינו על מה אני מדברת.

אחד המאפים שהכי קשה לי לעמוד בפניהם בסדנאות שלי, מקלות הבייגל הממולאים.

את המתכון מצאתי לפני המון זמן ברשת, ששייך לאדי מזרחי , שבמקור ממולא בריקוטה ובכרישה, ומאז אני עושה

עליו אדפטציות בלי סוף, ממלאה בכל פעם במילוי אחר, וזה תמיד תמיד טעים.

אני אוהבת לשחק לא רק עם המלית אלא גם עם הציפוי, ובסוף הפוסט למטה תמצאו אופציות נוספות מלבד

השומשום הקלאסי. השימוש בקמח לחם בעיני מאוד משדרג את המאפים, כמו כל מאפה אחר,

זו לא חובה אבל מאוד מומלץ.אפשר כמובן גם להכין את מקלות הבייגלה ללא מילוי כלל,

תמצאו בסוף הפוסט הסבר. ואם אתם רוצים לראות איך הכנתי אותם, בהייליטס כאן, יש את כל השלבים בוידאו

מקלות בייגלה ירושלמי/כ-15-20 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם לבן (לרכישת קמח לחם של הטחנות לחצו כאן)

550 מ״ל מי ברז

1+3/4 כפות (19 גר) שמרים יבשים

100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר) שמן זית

כף (20 גר) מלח דק

למילוי:

300 גר׳ גבינת טוב טעם (המרה לגבינות אחרות בסוף הפוסט למטה)

150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת

50 גר׳ גבינת פטה

לציפוי:

כוס וחצי שומשום מעורבב עם 1/2 כפית מלח גס (אופציות נוספות בתחתית הפוסט)

אופן ההכנה:

מערבבים במיקסר 500 מ״ל מים, שמרים יבשים, סוכר, מלח, ושמן זית

מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח לאט לאט, עד שכל הקמח במיקסר, ומניחים למיקסר

לעבוד 2-3 דקות, בשלב הזה תדעו אם חסרים לכם עוד מים או לא, אם יש צורך מוסיפים בכל פעם עוד כף,

אם אין צורך לא מוסיפים, ואם מרגיש לכם שהבצק דביק מדי, תוסיפו מעט קמח.

לשים סהכ 12 דקות. לבסוף מתקבל בצק רך,גמיש וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית, ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן על כל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון  נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים עד שהבצק

הכפיל את נפחו. ניתן להתפיח את הבצק כמה שעות או לילה במקרר במקום.

כשהבצק תפח, מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומקמחים אותה מעט.

קורצים מהבצק עיגולים של 100 גר׳, מכדררים לכדורים , ומניחים על תבנית התנור.

כשכל העיגולים מוכנים מקמחים אותם מעט ומכסים במגבת. מניחים להתפחה חוזרת של כ 20-30 דקות

עד שהכדורים תפחו. ניתן להתפיח את הכדורים למשך שעתיים שלוש במקרר.

בזמן שהכדורים תופחים מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים מעט ואם יש צורך מוסיפים מלח.

בשלב הזה ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום, אורגנו, זעתר טרי או אפילו כוסברה או פטרוזיליה.

מערבבים היטב.

מחמים תנור ל 220 מעלות.

על משטח ממש מעט מקומח, מרדדים את כדור הבצק למלבן ארוך, ומניחים אותו כשהצד הרחב פונה אליכם.

מניחים כף גדושה ממלית הגבינה בתחתית הבצק לכל אורכה, ומקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לגליל

ארוך. טובלים במים, ומיד מעבירים לשומשום ומגלגלים כך שהגליל מצופה בשומשום.

מעבירים חזרה לתבנית אפייה ומועכים בעזרת היד את הגליל לרצועה שטוחה.

ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק, ואופים כ 20-22 דקות עד שהבייגלה שחומים בחלקם העליון והתחתון.

מוציאים, מברישים  בשמן זית, ומגישים חם.

**קמח לחם ניתן להמיר בקמח לבן, קמח חלה, קמח פיצה, או קמח כוסמין לבן.

אפשר להכין עם 50% קמחים מלאים ולהוסיף מעט נוזלים לבצק.

**לתערובת השומשום אפשר להוסיף פרג, שבבי בצל, שבבי שום, גרעיני חמניה או דלעת, קצח או אבקת זעתר.

**לתערובת הגבינות אפשר להוסיף זיתים קצוצים, זוקיני מגורד שהוקפץ בשמן זית, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

**ניתן להמיר לגבינת ריקוטה/כנען במקום טוב טעם, בולגרית או גבינת עיזים במקום פטה וכל סוג של גבינה צהובה

במקום קשקבל.

**להכנת בייגלה לא ממולא:

אפשר לגלגל כל כדור לרצועה ארוכה,לטבול במים ושמושום,למעוך ולהניח על התבנית.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

69 Comments

רוית יוני 7, 2020 at 9:39 pm

מושלמים
חייבת לנסות

Reply
מור יוני 9, 2020 at 3:08 am

היי
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה, גבינה כחולה ומוצרלה מגורדת?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 8:42 am

בטח, אפשר הכלללל
אבל לקחת בחשבון שמנת חמוצה נוזלית יותר
אז ממש מעט ממנה אחרת היא מרטיבה את הבצק וקשה לו להיאפות

Reply
Jossi יוני 10, 2020 at 5:16 pm

נשמה הייתי מציע כשאת מסיימת לכתוב את המתכון תעברי עליו שוב כי יש ים של שגיאות.חוץ מזה המתכון נראה 10.

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 6:11 pm

תודה נשמההההההה אבשלום קור לא היה מקבל את זה

Reply
שירי יוני 11, 2020 at 7:04 pm

לא הכנתי עדיין אבל כל מתכון שלך מלא בברכה כי את כל כך רוצה שזה יצליח . את מלאת אנרגיות טובות ונתינה , זה לא מובן מאליו בשבילנו הגולשים ..אני גרה בניו יורק וכל מתכון שלך מזכיר לי את הבית .. זכינו בך !

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 7:37 pm

תודה שירי ריגשת אותי אותי ממש !

Reply
ענבל יוני 8, 2020 at 7:37 am

היי
לא ככ הבנתי את אופן המילוי של הגלילים והסגירה….
יש לך אולי הדגמה בסרט?

Reply
שי-לי יוני 9, 2020 at 5:00 pm

היי קרן, נראה מושלם ואני חייבת לנסות. אפשר לוותר על ריקוטה/חמד/טוב טעם/ כנען? יש לי שמנת, קוטג', גבינת עיזים וגבינה לבנה. תודה!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:26 pm

כל מה שיש לך נשמע מעולה

Reply
עדי יוני 8, 2020 at 9:53 pm

היי אם אני רוצה להמיר את השמרים היבשים לטריים כמה לשים

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 10:04 pm

ממירים ל 50 גר׳ שמרים טריים ואת המלח מוסיפים לקראת הסוף

Reply
עדי יוני 8, 2020 at 7:56 am

הי קרן אםשר להשתמש למילוי בסבינת שמנת ?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:07 pm

אפשרי כן

Reply
קרן יוני 8, 2020 at 10:43 am

הכנתי אתמול יצא פשוט מושלם! כל המתכונים שלך מעולים,הכנתי לא מעט מהם בחג האחרון והמחמאות לא הפסיקו להגיע. ואת.. את מהממת מלאת אנרגיות חיוביות מלאת אהבה למה שאת עושה ואין ספק זה בהחלט עובר דרך המסך. תודה ❤️

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:07 pm

זה מה זה כייף לי שכתבת את מה שכתבת, תודה רבה!

Reply
David יוני 10, 2020 at 5:57 pm

היי קרן, האם אפשר שבמתכונים יופיעו הכמויות גם בגר'? הרי ידוע שבאפיה כמו באפיה הכמויות תמיד יהיהו לפי משקל. תודה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 6:03 pm

הי דוד
למיטב ידיעתי אני כותבת גם בגרמים
מה חסר?

Reply
מרים יוני 8, 2020 at 1:09 pm

שלום קרן, תתחדשי על המיקסרdavo השווה. הביגלה נראים נהדר אך המיקסר שלי מת אחרי שנים רבות ואני בחיפושים מה יש בשוק המיקסרים. אני אופה לחם פעם בשבוע, בקיצור המיקסר צריך לעבוד!! אנא שילחי לי את הדגם של המיקסר שלך. תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:06 pm

המיקסר שלי גדול ויקר מאוד, ל davo יש גם דגמים קטנים, ממליצה לבדוק בגוגל אמרו לי שהם מעולים

Reply
מרים יוני 10, 2020 at 3:03 pm

תודה רבה!

Reply
ענבל יוני 8, 2020 at 4:18 pm

איזה מילוי אפשר להכין ללא גבינות שיתאים?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:04 pm

אפשר לוותר על מילוי או להכין עם ירקות מוקפצים בלבד

Reply
יעל יוני 8, 2020 at 5:26 pm

נראה מדהים!
ינוסה בהזדמנות ראשונה.

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 7:09 pm

תודה יעל

Reply
ליטל יוני 8, 2020 at 6:33 pm

היי קרן, נראה מהמם כרגיל! אם אני רוצה להוסיף כרישה למילוי הגבינות, כמה בערך להוסיף?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 7:09 pm

תקפיצי 2-3 כרישות קצוצות בשמן זית ובחמאה ותוסיפי גבינות

Reply
ליטל יוני 8, 2020 at 11:22 pm

מעולה, תודה רבה!! 🙂

Reply
ענבל יוני 8, 2020 at 8:25 pm

ואוווו. יצא מעולהההה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:38 pm

איזה כייף תודה

Reply
רון יוני 8, 2020 at 10:17 pm

היי קרן 🙂
האם ניתן להקפיא שמוכן?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 12:29 am

בהחלט

Reply
יעל יוני 8, 2020 at 10:18 pm

לא עמדתי בפיתוי. רצתי למכולת, קניתי טוב טעם והכנתי. יצא מושלם! וההוראות כל כך מדוייקות והסרטון נהדר… באמת שאי אפשר שלא להצליח. תודה!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 12:30 am

תודה יעל

Reply
מיטל יוני 10, 2020 at 8:24 am

מתכון מעולה!
השתמשתי בקמח לחם עם קמח כוסמין ופשוט יצא נהדר.
אגב, הכי קל לרדד את הכדורים, אם מורחים אותם במעט שמן זית. התוצאה יוצאת מושלמת!!!

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 11:10 am

תודה מיטל , תמיד עם שמן זית -)

Reply
Anat Hoffman יוני 10, 2020 at 9:47 pm

תודה קרן על עוד מתכון מ ע ו ל ה!!! יצא מושלם!

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 9:56 pm

איזה כייף ענת תודה

Reply
איילה יוני 11, 2020 at 5:37 pm

לא צריך לעשות פעולה עם השמרים היבשים לפני שמוסיפים לקמח? (לערבב אותם עם מים לפני?)

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 6:58 pm

עם שמרים יבשים אין צורך

Reply
דני יוני 12, 2020 at 3:20 pm

את מדהימה , אחרי שנים עשית לי חשק לחזור לאפות . הכל נראה ככ אותנטי ומאהבה .
שאלה, אפשר לדעתך להכין יום לפני וזה עדיין יהיה יאמי?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 4:32 pm

תודה דני, אם מכינים יום קודם אני ממליצה להקפיא ואז להפשיר ולחמם

Reply
שי יוני 29, 2020 at 9:22 pm

היי מהממת, האם ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר להתפחה במקרר 12 שעות?
תודה…

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:42 pm

כן אין בעיה

Reply
הילה יוני 12, 2020 at 7:22 pm

זה נראה מושלם והכי בא לי להכין מקלות בייגלה, אלא שזכוכית התנור שלי התפוצצה, ואני צריכה לקנות תנור חדש ואם חדש אז רחב (90 סמ). האם תוכלי לעזור לי בהמלצה על תנור?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:37 pm

אני עובדת עם תנורים ממש ישנים
חפשי דלונגי יש להם דגמים גדולים וטובים

Reply
ליאת יוני 12, 2020 at 7:28 pm

את יכולה לעזור לי להמיר 500 מל מים לכוסות?
והאם ניתן להשתמש במילוי הגבינות בבצק הבייגלה הירושלמי המסורתי (שלך)?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:36 pm

כוס זה 240 מל אז מדובר על שתי כוסות וקצת
מילוי הגבינות מתאים גם לבייגלה הקלאסיים

Reply
דנה יוני 13, 2020 at 4:49 pm

היי קרן! הבצק כבר מוכן ותיכף מכינים כדורים
האם צריך התפחה אחרי עיצוב הצורה ולפני הכניסה לתנור?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2020 at 5:10 pm

לא צריך

Reply
דנה ברק יוני 14, 2020 at 11:10 am

תודה!! הכנתי ויצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
המילוי לגמרי ברח החוצה, יש טיפים איך לסגור את הבייגל יותר טוב?

קרן אגם יוני 14, 2020 at 2:18 pm

קודם כל אני שרופה על מילוי שבורח זה חלק מהיופי
אבל להבא ממליצה להוריד מעט מכמות המילוי כך הבייגלה יתגלגל יותר פעמים סביב עצמו ויסגור את המלית טוב יותר

Dana יוני 13, 2020 at 9:37 pm

יצא מעולה גם בגרסה ללא גלוטן!
הכנתי עם קמח מולינו כחול (הוספתי עוד מים 500מל מים ל500 גר קמח, והתפחה אחת בלבד אחרי יצירת הכדורים).
חוסל ע"י צליאקים ולא צליאקים כאחד.
תודה על מתכון מעולה וסרטון שמאד עוזר!

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:48 am

את כל כל משמחת אותי ששיתפת ואם זה בסדר אשמח לפרסם את זה בתוך הפוסט עצמו

Reply
DANA יוני 14, 2020 at 12:41 pm

בשמחה. רק לדייק: לקמח מולינו ללא גלוטן צריך להגדיל את כמות המים. לקילו קמח כ-900 מל מים (ואם לא דביק מספיק יש להוסיף עוד כ100 מל מים)

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 2:18 pm

תודה דנה

Reply
ענת יוני 15, 2020 at 10:41 pm

קרן תודה רבה מתכון מדהים יצא מושלם

Reply
קרן אגם יוני 16, 2020 at 9:20 am

איזה כייף תודה

Reply
ברכה יוני 18, 2020 at 9:02 am

שלום קרן! האם אפשר להקפיא את הבייגלה ליפני האפייה?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 9:27 am

בטח

Reply
דנה יוני 19, 2020 at 5:40 pm

יצא מושלם, ומדויק כמו כל המתכונים שלך… תודה❤️

Reply
מירב יוני 24, 2020 at 8:38 pm

די קרן, אי אפשר שכל המתכונים שלך יהיו מושלמים, אנחנו רק משמינים פה.
כרגיל יצא טעים ממש 🙂

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:08 pm

חח תודה מירב

Reply
פנינה סיון יוני 27, 2020 at 12:53 pm

הי קרן
הכנתי כבר פעם שנייה את הבייגלה הממולאים בגבינות מהמתכון שלך. שלמות!!!!
תודה
אבל יש לי שאלה… המילוי בורח לי באפייה החוצה… יש לך טיפ בשבילי שזה לא יקרה?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 3:04 pm

אני שרופה עליו כשהוא בורח
לדעתי זה חלק מהקסם
אם את רוצה שפחות יברח שימי פחות מלית ואז הבצק יתגלגל יותר פעמים סביב עצמו ויסגור את המלית בפנים אבל אז גם תהיה פחות מלית

Reply
ריקי יולי 2, 2020 at 2:42 pm

היי קרן
אפשר להשתמש בבצק הזה להכנת מיני בייגלה ירושלמי. שמתי לב שבמתכון של המיני בייגלה יש קצת שינויים קלים.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 3:59 pm

אפשר אין בעיה

Reply
עינב יולי 4, 2020 at 6:19 pm

יצא מושלם. חד משמעית.

Reply

Leave a Comment