עוגת הרוגעלך נולדה במקרה במהלך סדנת שמרים שהעברתי.
החלטתי להדגים למשתתפים הכנת רוגעלך, וכיון שהתנור היה עמוס במאפים אחרים
לא ניתן היה להניח את הרוגעלכים על תבנית תנור גדולה מסודרים ברווחים.
אם הספקתם כבר להכיר אותי, אני אוהבת את המאפים שלי לא סימטריים,
לא מאוד מעוצבים,לא מדוייקים בצורתם, אפשר לקרוא להם קצת ״פראיים״.
קצת כמו התלתלים שלי וכמוני.
לקחתי תבנית עגולה, ריפדתי בנייר אפיה, והכנסתי פנימה את הרוגעלך
מסודרים בבלגאן מרושל וחינני.
וכך נולדה לה עוגת הרוגעלך המבולגנת היפה הזו,
שבכל פעם שאני מכינה אותה היא גורפת קריאות התפעלות.
מכינים אותה ומגישים לאמצע השולחן, וכל אחד מושך לעצמו חתיכת רוגעלה ממרכז העוגה,
וזה כייף גדול.
לכל שלבי ההכנה בוידאו לעוגת הרוגעלך לחצו כאן
עוגת רוגעלך מבולגנת (גרסת שוקולד וגרסת קינמון)/כל תבנית עגולה או מרובעת שתרצו בגודל בינוני
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
2 ביצים גודל L
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים
1/2 כפית מלח
למלית קקאו: ( עפי מתכון של אורן גירון)
150 גר' חמאה מומסת
150 גר' סוכר חום בהיר
80 גר' אבקת קקאו
למלית קינמון:
150 גר חמאה רכה
150 גר סוכר חום
2 כפות גדושות אבקת קינמון
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
חצי כפית מים
לעיטור:
מעט שומשום
לזיגוג:
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
1/3 כוס (80 מ״ל) מי ברז
אופן ההכנה:
הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח
מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.
תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.
מוסיפים מלח.
בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת
מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו,
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר.
(או שאפשר לקצר תהליכים ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר)
מכינים את מלית הקקאו:
בקערה מערבבים היטב חמאה מומסת וסוכר חום, מוסיפים קקאו
ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
(למלית קינמון מערבבים חמאה סוכר חום וקינמון עד לתערובת אחידה)
שומרים בקירור ומוציאים כשעה שעתיים לפני שימוש.
(או שמכינים סמוך להכנת הרוגעלך)
מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח מעט מקומח ומוציאים עי לישה ידנית קצרה את האויר מהבצק.
מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים כל חלק למלבן דק בערך בגודל 30*40 ס״מ
( ממש לא חייב להיות מדוייק)
קחו בחשבון שככל שהבצק עבה יותר, כך תרגישו פחות את המילוי
לכן אני ממליצה לרדד את הבצק לעלה דק אבל לא דק מדי ( בין 0.5 ל 1 ס״מ)
בעזרת ספטולה מורחים על גבי הבצק מחצית ממלית הקקאו באופן אחיד
מקפלים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב שלו יהיה מולכם
בעזרת מערוך מרדדים שוב הבצק לעלה דק
( עד שתתחילו לראות את מילוי הקקאו נטמע בבצק)
מחלקים את הבצק לאורכו לשניים ( הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה)
וחותכים כל חלק למשולשים .
מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר עד ליצירת רוגעלך.
מניחים בתבנית אפייה.
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
מניחים את הרוגעלך כשהתבנית מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של כ- 20 דק'.
בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות.
טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את הרוגעלך.
מפזרים מעט שומשום מעל ( אופציונלי)
אופים כ 30 דק' עד שהרוגעלך מקבלים צבע עמוק ושזוף
בינתיים מכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים
מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק' נוספות
עד שמתקבל מרקם סמיך.
מיד כשמוציאים את הרוגעלך מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר ( הרבה! אל תתקמצנו)
(תודה רבה למשתתפות הסדנאות שלי שהסכימו להיות דוגמניות ידיים לצילום)
מצננים מעט ומגישים.
לפרווה:
בבצק: ממירים בבצק חלב בחלב סויה/שקדים או מים באותה הכמות
ואת החמאה אפשר להמיר במחמאה/נטורינה באותה הכמות או בשמן קנולה 1/3 כוס
במלית: את החמאה במחמאה/נטורינה או שמן קנולה 1/4 כוס ולקחת בחשבון שיהיה קשה קצת לעבוד עם המלית
שהיא על בסיס שמן כי היא לא מתקשה .
400 Comments
נראה מצוין!! כמו תמיד:)
אפשר להכין גם רוגאלך קלאסי? עם סירופ סוכר או לוותר?
תודה רבה!
אפשר לגמרי להכין כרוגעלך קלאסיים ולא לוותר על זיגוג הסוכר:-)
היי אם אני עושה את זה בתור רוגלל בודדים כמה בערך רוגלייך יוצאים לי?
20-25
היי קרן! את מהממת:) הכנתי פעם אחת וזה לא נעשה לי טוב בפנים… ואז לקח המון זמן ובסוף יצא יבש:( מה יכול להיות התקלה? וכמה שכבות של רוגעלך כדי לעשות לעוגה? תודה!
שכבה אחת בלבד אחרת זה מה שקורה
אני עושה רק שכבה אחת
היי קרן
תודה על המתכונים המעולים!
רציתי לשאול אם אפשר לשמור את העוגה מוכנה לפני אפייה במקפיא בערך יומיים ואז לאפות בתנור?
ברור
היי שאלה האם אפשר לוותר על המלית קקאו ופשוט לשים רק שוקולד נוטלה או שחר
בטח
היי קרן הכנתי את הבצק ואני רוצה למלא חצי בשוקולד וחצי במלית מלוחה, מה יכול להתאים?
תודה
מלית מלוחה לא מתאימה לבצק הזה
האם צריך להוסיף לנוטלה חמאה ,או לבד….? עשיתי את הגרסא של הקינמו יצא ואווווו והיופי,שגם אחרי יום יומיים,היא רכה וטעימה!!!
שמחה שאהבת את הקינמון מבחינתי היא מנצחת, בשימוש במאי שוקולד כמו נוטלה ממש ממליצה לערבב עם חמאה רכה ולייצב עם קצת קקאו
מה זאת אומרת לייצב? אם אני שמה רק נוטלה לבד,זה יהיה נוזלי? אני עושה את העוגה לילד. ..רוצה ש יאהב . הוא בררן . אוהב רק נוטלה..מה יחס ה כמויות שאני צריכה מהשילוב של החמאה,מהקקאו ןמהנוטלה
מלית נוטלה לרוב נוזלית מדי את יכולה בכייף להשתמש רק בנוטלה בלי להסתבך ומקסימום זה יהיה קצת מלכלך
קרן תודה רבה ! את מקסימה , גם המתכונים המופלאים וגם היחס והתגובות המהירות שלך ! תודההההה.
האתר שלך – ממש מתנה !!!
בזכותך עברתי את מחסום עוגות השמרים ….:-)
משמח ממש מירי תודה
הכנתי את הבצק.לא זוכרת אם שמתי מלח.
מה עושים????
רק עכשו ראיתי, לא מאוד קריטי
הכנתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה
כנתי בזמן הסגר הקורונה ,היום אני אכין שוב,יצא פשוט מעולה,המתכונים שלך כל כך מדויקים ,תודה לך קרן
תודה הדי
היי קרן, הכנתי את העוגה כבר פעמיים ובכל פעם יצאה יותר טעימה ומרשימה! והריח שיוצא מהתנור פשוט מטריף.
האם יש דרך ״לטבען״ אותה לגמרי? להחליף את הביצה במשהו אחר?
תודה רבה!
אפשר להוסיף שמן קנולה או רסק תפוחים במקום ביצה
נראה מטורף! האם אפשר להשאיר את הבצק ליום במקרר לפני הכנה?
בטח אין בעיה
היי! הכנתי אתמול ויצא מדהים. בערב הכנתי עוד בצק והכנסתי למקרר. כמה זמן לפני תחילת העבודה עם הבצק להוציא אותו ? תודה רבה!!
שעה לפני ואז הוא יהיה ממש נח לעבודה
למלית הקקאו יש צורך להמיס את החמאה או שזה בסדר גם לשים חמאה רכה..?
עדיף להמיס אבל גם רכה יעבוד
היי, הבצק כרגע בהתפחה. צריכה את העוגה למחר בצהריים.
כלומר, אפשר שההתפחה השנייה אחרי הצורה תהיה במקרר, ומחר בבוקר אמרח ביצה ואכניס לתנור לאפייה?
אם כן, כמה זמן לפני כן להוציא מהמקרר?
חבל לי היום לאפות ואז מקרר ואז חימום. גם יש נסיעה לא קטנה וייקח כמה שעות עד שנאכל.. תודה מראש ושנה טובה
אפשר לילה במקרר אך זה פחות מומלץ מחשש שזה יותר מדי זמן… אני תמיד מעדיפה להכין בצק לילה במקרר ובבוקר לקלוע לצורה להתפיח ולאפות
תודה על המענה, אבל זה היה הפיתרון עבורי, עם 3 ילדים וחישוב זמנים בשבת בבוקר… תקבלי עדכונים איך ייצא רק מחר. אתייג באינסטוש
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
עדיף להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בחוץ?
לא ממש משנה
היי יקירה!
האם ניתן להכין את המתכון עם קמח כוסמין לבן?
הי גם אני אשמח לדעת אם ניתן עם כוסמין לבן את הבצק הזה וגם את בצק קוראסון השקדים. תודה
היי קרן 🙂
האם אפשר להקפיא את העוגה? אם כן, באיזה שלב כדאי? אחרי האפייה או אחרי יצירת הרוגלעך ולפני ההתפחה השנייה? תודה!
היי אפשר במקום החלב להשים משהו אוחר(לא חלבי)?
הי קרן, איפה העוגה נשמרת, במקרר או בחוץ וכמה זמן מחזיקה מעמד?
תודה
אפשר במקרר או בחוץ יום יומיים וכמובן כמו כל עוגת שמרים היא במיטבה ביום האפייה אחכ צריך לחמם ואני מציעה אם לא אוכלים אותה באותו היום להקפיא ככה היא נשמרת הכי טרייה
איך ניתן לחמם אותה אחרי ההקפאה? או להפשיר…. מה צריך לעשות?
להפשיר ואז לחמם מעט
היי איך את ממליצה להמיר לכוסמין?
חצי מהכמות
היי אפשר להשתמש במתכון כמתכון לרולדת שמרים?
בטח
טוב אז ככה, את מדהימה … גם בטלוויזיה !!! חיסרון גדול בכל המתכונים שלך 🙁 …. איך לעזאזל שומרים לשבת ???? זה מתחסל ברגע ולא נשאר כלום לשבת … צריך להכין הכל כפול 🙂
חח תודה מהממת, בדיוק! להכין כפול
היי קרן,
חובה לעשות את הבצק במיקסר או שאפשר גם בידיים?
תמיד אפשר ללוש 10 דק לישה ידנית
היי קרן
אפשר להשתמש בבצק הזה לעוגת שמרים רגילה בתבנית אינגליש?
כמה עוגות יצאו לי מהמתכון הזה?
בטח שאפשר
2 עוגות
היי קרן..
בספר כתוב לגרסה הפרווה 3/4 כוס שמן
ופה כתוב 1/3 כוס שמן..
מה הנכון?
הייי קרן,
באיזו תבנית השתמשת? מה הקוטר?
קוטר 30, גדלה יחסית, אפשר גם 28
הייי נראה מדהים! רציתי לשאול אם את ממליצה על משפר אפייה
אני לא משתמשת בכלל במשפרי אפייה
הי קרן, זה נראה מקסים ורציתי להכין ליום העצמאות. שאלה, כיוון שאני מארחת האם אפשר להכין את הרוגלך כבר בתבנית ולהקפיא לפני אפייה? ואם כן האם מקפיאים לפני התפחה, או אחרי, ואיך אופים אחרי זה? תודה
מקפיאים לפני התפחה שניה בתבנית ואז מוציאים מתפיחים ואופים
כמובן שיש גם זמן הפשרה אז צריך כמה וכמה שעות טובות
האם יש לך מתכון למילוי גבינה מתוקה עם הבצק הזה?
יש מלא שמרים גבינה באתר
הכמות לעוגה אחת או שתיים. כי בצילום יש שתי תבניות שונות?
הי יפעת
הצילום הוא להמחשה שניתן לאפות בכמה סוגי תבניות ( עגולות או מרובעות)
כמות התבניות תלויה בגודל התבניות שלך, אצלי הכמות נכנסת בתבנית אחת עגולה די גדולה כמו בצילום.
בהצלחה!
נראה מעולה מעולה, אנסה השבוע.
תודה יפעת, מחכה לעדכון:-)
ברשימת מצרכים לבצק רשום 120 גר מחמאה מומסת אבל הוא לא הוכנס להוראות הכנת הבצק. מתי משלבים אותו?
מה אני עושה כדי שהשוקולד לא יפרוץ לי מכל הכיוונים כשאני מרדדת שוב לאחר הקיפול??
יפה
תדאגי שהמלית לא תהיה נזלית על ידי קירור במקרר
ומה שנוזל החוצה תמיד אני מורחת מעל תבנית הרוגעלך המוכנים, זה קורה לכולם
מה הכוונה מורחת מעל תבנית הרוגעלך?
לא ברורה השאלה שלך
האם ניתן במקום למרוח את המלית על כל הבצק לשים מלית או קוביית שוקולד באמצא ולגלגל בפנים כמו במתכון הקרואסונים שלך כך שלא יראו את השוקולד מבחוץ (כמו קרואסון)?
אין בעיה לעשות את זה
האם ניתן להשתמש בביצים גודל M במקום?וכמה אם כן?
שתיים אחלה
פשוט מקסים, הבלאגן שלך <3
מותק אחת תודה!
חולה על בלאגנים 🙂
הי אפשר לסים סוכר חום כהה במלית השוקולד
כן אין בעיה
הי קרן היקרה
מתכון מושללללם יצא פשוט נהדר הילדים עשו חיסול ממוקד לכל הכמות
והסברים שלך נהדרים !!! רק שאלה אני הכנתי את הגירסה הפרווה ורשמת להמיר 120 גרם חמאה ב1/3 כוס שמן קנולה זה לא מעט מדי ? אני שמתי יותר רק רוצה לדעת לפעם הבאה , כי תמיד עדיף לחסוך
בשמן ……..
בגלל שהמלית גם שומנית ויש הרבה סירופ סוכר לא רציתי להעמיס על הבצק שומן אבל אשמח לשמוע לדעתך האם יצא טיפה יבש הבצק עם 1/3 כוס שמן?
היי קרן ימהממת
אם אני מכפילה כמויות
אני יכולה לשים רק 3 ביצים?
תודהה
כן זה יספיק
הי. יופי של רעיון. אני אכין השבוע לכבוד יום הולדת של חובבת השמרים שלי.
האם מניחים את הרוגלעך בשורה אחת או שהן מונחות אחת על השנייה ( כמה קומות ) ?
מניחים בשורה אחת בצפיפות
האם ניתן במקום הבלילה שוקולד השחר או נוטלה??
כן אבל לקחת בחשבון שקצת מלכלך לעבוד איתם
הי,
התפחה בחוץ אפשר גם ליותר משעתיים אם אין ברירה?
בחוםם הזה הבצק ימות אם יהיה זמן ממושך מדי מחוץ למקרר, אין שום בעיה להכניס למקרר ולהתפיח שם מראש
תודה. בסוף נשארתי בבית רק כדי לעבוד איתו בזמן ויצא מושלם! תחיגתי אותך בסטורי…תודה!!!
האל אפר להשתמש בשמרים טריים במקום ויבשים?
כן 50 גר׳
קרן, לפי טבלאות המרה אונליין רשום שכף שמרים יבשים = 25 גרם טריים, בוודאות צריך פה 50 גרם?
אם כתוב 2 כפות אז כן
אבל במתכון רשום 1 כף שמרים יבשים… ? אז זה 25 גרם טריים… לא?
בכל מקרה עשיתי את המתכון כבר פעמיים, פעם אחת עם שמרים יבשים ופעם אחת עם טריים. ב2 המקרים הבצק לא תפח, ועדיין יצא פיגוז. אני תוהה אם ככה זה אמור להיות? אחרי לילה במקרר הוא לא היה אוורירי בכלל, ועם זאת הרוגעלך יצאו פגז…
הי שירה
הבצק אמור לתפוח, אולי היה לו קר במקרר, נסי להבא להתפיח בטמפרטורת החדר התפחה של שעה וחצי
איך ניתן להפוך ל- ללא גלוטן ?
מניחה שעם קמחים ללא גלוטן אבל אין לי נסיון איתם
הי קרן,
ראשית תודה על האתר והמתכונים המעולים. הכנתי את המתכון השבוע ויצא מדהים! אתמול הכנתי שוב ומשiם מה הסוכר לא נמס בתום האפיה כמו בפעם הקודמת. גם הבצק לא תפח באותה הרמה על אף שהיה שעתיים על השיש… מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה
בצקים מגיבים שונה בכל פעם שמכינים אותם, אולי שינת משהו והוא הגיב פחות טוב לשינוי? אין לי מושג למה לא תפח לא פירטת
אשמח לדעת אם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
תודה
בבצק כן
במלית אפשר אבל להכניס למקרר להתייצבות
תודה רבה
מתכון מדהים!!
הכנתי אותו כבר מלא פעמים ותמיד הוא מצליח
רציתי לשאול כמה שעות זה אומר מבחינתך לילה במקרר?
הכנתי אותו בתשע בבוקר והכנסתי למקרר
רוצה לדעת מתי אוכל להתחיל לעבוד איתו
לילה במקרר יכול להיות 24 שעות בכל שעה
מהמם מהמם וכ"כ מפתה! חייבת לנסות
אהובתי תודה!
הכנתי יצא מושלם! תודה על מתכונים נהדרים!
גמר חתימה טובה
תודה רלי! שמחה לשמוע
הסידור בתבנית נוא בשכבה אחת או אחת על השנייה?
אחת
נראה נפלא כמו תמיד. רעיון העוגיות שנדבקות אחת לשניה מאוד מזכיר לי את עוגת השמרים ההונגרית (אורונייגולושקה) שטומי לפיד קרא לה בספר פפריקה "גלוסקת הזהב".
אני אוהבת מאוד אורנגלושקה!
זה באמת מזכיר את הטכניקה, תודה רבקה!
האם ניתן להכין הבצק ביד?
כן, 12 דקות לישה ידנית
מוש מוש מושלם!!
ואם תבקרי פעם בירושלים,
לכי למחנה יהודה, במאפיית ״ מרציפן״ תמצאי רוגעלך משגעים.
אלה נראים מדהימים אף יותר!
שמעתי על הרוגעלך שלהם!
חייבת לנסות אותם פעם 🙂
תודה מותק
היי, האם ניתן להקפיא לפני האפייה, להוציא, להתפיח ולאפות?
כן אין בעיה
הי, אשמח לדעת כמה דברים לגבי הקפאה…האם תוצאה מעוגה מוקפאת לפני התפחה שניה זהה לעוגה שלא עברה הקפאה?
האם יש בעיה לעשות בצק ללילה, להכין את העוגה, להקפיא לפני התפחה שניה ולהוציא להפשרה? או עדיף במקרה זה לא להכין בצק ללילה אלא בצק טרי, להכין את העוגה ולהקפיאה?
כמה זמן הפשרה צריך לצורך ההתפחה השניה ולפני אפיה? תודה את אלופה
היי.
נראה מעולה..
האם אפשר לעשות בגרסה פרווה (מחמאה או שמן קוקוס במקום)?
בטח, אפשר להמיר בבצק את החמאה בשמן ואת החלב במים ועדיין תצא מעולה.
120 גר׳ חמאה=1/3 כוס שמן
המים באותה הכמות.
למילוי אפשר פשוט להשתמש בממרח שוקולד פרווה כדוגמת שוקולד השחר.
בהצלחה!
נהדר!! תודה רבה!!
ואם אפשר, עוד שאלה.
יש אפשרות להמיר את הביצים במשהו אחר? (הילדה שלי אלרגית לביצים, בואנים וחלב.. מחפשת חלופות אורקטיביות.. )
שוב תודה!
את יכולה פשוט להשמיט את הביצים במתכון.
תודה רבה!
אני רק שאלה…
איך אפשר להיות שדופה כזאת כשהעיסוק שלך, והאהבה שלך הן עוגות???
אגב, לתמונות שלך יש ממש ריח!
תודה מירי, באותה מידה שאני אוהבת לאפות אני גם אוהבת לרקוד ולגלוש
תמונות עם ריח זה כייף!!
קרן
שאלת הבנה..
מחלקים את הבצק לשניים .. מרדדים חלק אחד ומורחים את השןקולד.. מה עם החצי השני ? מניחים מעל החלק הזה ואז מרדדים ?
או כל חלק בצד בנפרד אני מורחת את כולו ומקפלת לשניים כמו ספר. ??
מחלקים את הבצק לשניים ואז מכל חלק מכינים בדיוק כמו שכתוב.
מרדדים למלבן
מורחים מילוי
מקפלים באמצע לשניים מהצד הרחב
מרדידם שוב
מחלקים באמצע לרוחב לשניים ומכינים משולשים
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
מקוה שברור:-)
שלום קרן! האתר מהמם וכל המתכונים נראים ממש מעולה!
אשמח אם תוכלי לומר לי כמה יחידות של רוגעלך יוצאות מהמתכון?
תודה רבה ארנון .
מהכמות הזו יצאו באיזור ה 30 רוגעלך תלוי כמובן בגודל שלהם .
מעולה! יצא טעים ביותר.
אאמץ את הרעיון של רוגלך צמודים בתבנית נראה לי שככה יותר עסיסי
יצאה מדהים.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂 תודה
נראה מדהים, האם אפשר במקום להשתמש בוו הלישה ללוש ידנית?
בטח
לישה רצופה 10-12 דק
נראה מדהים!
אפשר להמיר לשמרים טריים?אם כן, באיזו כמות?
תודה!
בהחלט ותמיד, כף שמרים יבשים = 24 גר׳ שמרים טריים ( חצי קוביה או חצי חבילת שימרית )
תודה!
היי קרן
האם הרוגעלך ייצאו שזופים ויפים גם בלי למרוח ביצה מעל?
פחות מומלץ, יש מצב שייצאו חיוורים
היי קרן, עשיתי את הבצק בדיוק לפי המתכון (רק במקום חלב טיפה חמים בטעות שמתי אותו קר ישירות מהמקרר) והבצק יצא לי דביק. מניחה שמחר יהיה לי קשה לעבד ולרדד אותו תא?
מה אפשר לעשות כדי לפתור את זה? להוסיף קמח? כמה?
יכול להיות שהוא כבר התייצב בקירור
מעולה, מעולה – מתכון מדהים
תודה
היי אם ארצה להוסיף מלית של נוטלה וממרח חלווה זה יילך טוב עם הבצק הזה? ואם כן להוסיף למאה לממרחים?
כן להוסיף מעט חמאה רכה וזה ייצא אחלה
הי קרן,
עד איזה שלב (הכי מתקדם) אפשר להכין ולהפיא? אני פשוט צריכה שזה יהיה מוכן מוקדם בבוקר. האם אפשר להתקדם יותר מאשר רק הכנת הבצק ואז להקפיא?
הי מאיה, את יכולה להכין ממש עד השלב האחרון לפני האפייה ולהכניס למקפיא, כלומר להכין את הרוגעלך, לסדר בתבנית ולהכניס להקפאה,
רק תפשירי מספיק זמן מראש כך שהם יספיקו עוד לתפוח לפני הכניסה לתנור, לזגג בביצה ולאפות.ואל תשכחי את הסירופ אחרי.
וספרי לי איך יצא:-)
יצא מ ט ו ר ף!!!! עשיתי בדיוק לפי מה שאמרת. מתכון מדוייק ומעולה. תודה!!
שמחה לשמוע מאיה, שנה מעולה!
כמה זה הפשרה מספיק זמן מראש? תודה
תלוי במזג האויר ואם את מפשירה בחוץ או במקרר… בכל אופן על השיש לפחות שעתיים
הבלוג שלך הוא עונג צרוף, שירה פריכה למאפים שחומים- כל מה שאני אוהבת יש בו וכל מתכון חץ ללב שלי. הכנתי את זו ויצא כל כך טעים! ת ו ד ה. הילה
אוקיי! תקשיבי!
אני מכינה שלט עם התגובה שלך והיא תחליף את הפוסטר של בר רפאלי באיילון.
אחלה?
הבנת כמה אני מתרגשת שכתבת לי?
את מהממת.
תודה ענקית.
הי קרן.
בלוג מהמם.
שאלות:
אפשר קמח מלא? ברור שלא יצא אותו טעם..
אפשר לדעתך להכין בסיר פלא על הגז? אני מכינה בו עוגות בחושות כשנמצאת במקום בלי תנור..
אותן שאלות לגבי שושני קינמון.
תודה!
הי סונייטה
אם את מעוניינת להמיר בקמח שהוא בריא יותר הייתי ממליצה להמיר בקמח כוסמין לבן.
אם את ממירה במלא אז לא יותר מרבע שליש כמות מהקמח ולשים לב שזהוא קמח שסופח יותר נוזלים ייתכן והבצק יהיה זקוק לנוזלים נוספים מעבר למה שמצויין במתכון.
אין לי נסיון עם שמרים בסיר פלא על הגז, אני מניחה שזה אפשרי אם את יודעת לתפעל את זה 🙂
(אני מתכננת בקרוב לעשות את זה בעצמי)
התשובה מתייחסת גם לשאלתך בנוגע לשושני הקינמון.
בהצלחה
היי קרן
האם אפשר לעשות בלי לחבר אותם ביחד
ועוד דבר
האם הבצק אמור להיות קצת דביק?
מההתחלה יצא לי קצת דביק ולא אחיד וחלק
תודה שני
גם אם הוא מעט דביק זה לרוב מסתדר אחרי ההתפחה.
אם אחרי התפחה עדיין דביק להוסיף מעט קמח וללוש ידנית.
וכן, את יכולה להכי את הרוגעלך כבודדים, רק תשתדלי שהם יהיו שווים בגודלם, והניחי על מגש האפייה במרווחים כדי שלא יידבקו.
שימי לב שזמן האפייה שלהם עלול להתקצר. בהצלחה
שבוע טוב קרן.רציתי לשאול אותך כמה זמן אפייה עם אני אופה אותם כרוגעלכים בודדים.אשמח אם תעני לי.שיהיה לך שבוע טוב ומבורך
אם את מכינה כבודדים תתחילי לבדוק אותם אחרי 20 דק
קרן המון תודה על תשובתך.שיהיה לך שבוע טוב ומבורך
יואוווו הכנסתי כבר לתנור אבל לא שמתי לב שהם מסודרים בשכבה אחת….
אני סידרתי שכבה ראשונה צפופה ומה שנותר מעל בסיגנוו חופשי
נורא?
שום דבר לא נורא
בטוחה שיצא אחלה
היי קרן,
אם משתמשים בקמח כוסמין לבן, האם שאר המרכיבים משתנים? כמות מים למשל?
אולי ממש טיפי יותר נוזל
תודה רבה!!
יצא מעולה.
מאז שאני קוראת את הבלוג שלך, כל יום בא לי לאפות משהו מהמתכונים המדהימים שלך, הם כאלה מדויקים וקלים ומובנים!
תודה ❤️
תודה אנה!
אם אכין את הבצק בבוקר ואאפה את העוגה בערב, איך היא תהיה בבוקר?
אין בעיה להכין בצק מראש ולאפות בערב, רק שיתפח לאט במקרר.
אחרי ההכנה לצנן ולעטוף היטב עד הבוקר
תודה רבה,
את מעוררת בי חשק לאפות בכל פעם והכל יוצא מעולה!
טעים טעים טעים הכנתי כבר פעמיים ובטוח יהיו עוד..
תמיד משמח אותי, תודה
קרן שמש יקרה,
מתה על המתכונים שלך וזה אחד הפייבוריטים.
הפעם אני רוצה לאפות מחר על הבוקר (סופשנה…..גננות…..) וחייבת את עזרתך: האם להכין את הרוגעלך כעת, להקפיא ולהפשיר לפני האפיה בבוקר או להכין כעת ולשמור במקרר לפני האפיה בבוקר?
מקרר או מקפיא – זאת השאלה!
מצפה לתשובתך
הי שרית תודה על המחמאות!
את יכולה להכין את הרוגעלך ללא אפייה ולהקפיא את התבנית כמו שהיא ומחר להפשיר ולאפות
יש לי סוכר חום כהה דביק, זה גם בסדר?
כן
היי קרן, קודם להגיד לך שאת מהממת ואין על הבלוג שלך!
אם אני מכינה את הכל עד לשלב שאני מניחה בתבנית ולפני מריחת הביצה ניתן לשמור למשהו כמו 6 -7 שעות במקרר ואז לאפות?
ואם לא מקרר ועדיף מקפיא, כמה זמן הפשרה לתת ל 6 שעות הקפאה לפני שלב ההתפחה? או שעדיף להתפיח ואז להקפיא?
חייבת את זה לאירוע בבוקר ואין לי בבוקר יותר מידי זמן :/
תודה רבה לך ! ❤️
אפשר במקרר אין בעיה
היי, הכנתי..יצא מעולה וטעים!!! שאלה: למפגש, ניתן להכין יום קודם , או עדיף באותו יום ?
תודה…
עדיף תמיד באותו היום
איזה העוגה במיטבה
היי,
כל עוד אני מתכננת להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24, האם כמות הרוגלעכים שאקבל משני חצאי הבצק תכנס בתבנית אחת כזאת או שעדיף לפצל לשתי תבניות נפרדות?
בתודה והעוגה נראית כל כך מדהימה והרעיון ממש מדליק!
ליאת.
לתבנית עגולה בקוטר 24 תיכנס רוב כמות הרוגעלך, תצטרכי עוד אחת קטנה ליד, להכניס אליה שאריות.
היי קרן! תודה על המתכון המעולה! יש לי שאלה, באיזה תבנית אפית קוטר 26 או 28?
סליחה ועוד שאלה אחת, מה הזמן המקסימלי שאפשר להתפיח בהתפחה הראשונה?
עד 24 שעות במקרר
לפעמים ב 26 ולפעמים ב 28
כך או כך אני מצופפת את כל הרוגעלך והם נכנסים בתבניות
מתכון נהדר! תודה רבה
הילדים שלי מבקשים שאכין שוב ושוב 🙂
ילדים חכמים! תודה רלי
אתמול הכנתי את הבצק ואת הרוגלעך. הכנסתי למקרר ורק היום בבוקר אפיתי.
יצא מושלם !!!!!
מתכון מדויק. ברור וטעים
תודה שעדכנת שמחה ממש לשמוע
היי, תודה על המתכונים המושלמים!
הכנתי את הבצק ואחרי שעתיים לא תפח לי. האם הוא צריך להכפיל את נפחו? או מעט לתפוח?
הוא אמור לתפוח, אז או שהיה לו קר מדי או שהשמרים לא בתוקף
היי קרן,
תודה על מתכונים מושלמים.
האם בסדר להשתמש בביצים M? האם צריך לשנות את הכמות אם כך?
תודה רבה,
הדס
אין צורך לשנות זה בסדר
האם עדיף להתפיח את הבצק לילה במקרר או באותו היום שעה וחצי?
תודה רבה על התשובה המהירה!
הצילו! הכנתי בול ע"פ המתכון ואחרי לילה במקרר הבצק לא תפח בכלללל…
השתמשתי בשמרים יבשים, שמאוחסנים בצנצנת במזווה, והם די חדשים, אין מצב שהם לא בתוקף 🙁
האם לזרוק? להכין בכל מקרה? לנסות להתפיח בטמפ' החדר?
תודה
שירה
אם עשית הכל כמו שצריך אולי היה לו קר מדי
תכניסי אותו כמו שהוא מכוסה לתנור עם קערה בתחתית, תמלאי מים רותחים מהקומקום ותסגרי מיד. האדים יחממו אותו ואני מקוה שיתפח לך
אחכ תמשיכי כרגיל
היי קרן, אפשר להכפיל את כמות הבצק?
ממליצה להוריד ביצה ולהסתפק ב 200 גר חמאה
היי קרן,
את חושבת שזה יעבוד גם עם נוטלה?
תודה על כל המתכונים המעולים, נהנית מהם עכשיו כשיש יותר זמן פנוי
ברור שיעבוד, הייתי מוסיפה קצת חמאה לנוטלה, ממרחי שוקולד נוטים טיפה להתייבש כמליות למאפי שמרים
היי. האם ניתן להקפיא חלק מהכמות? ומה עדיף לפני או אחרי האפייה?
אפשר להקפיא לפני או אחרי לא משנה אם אחרי רק שיהיה טרי
הייי יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן קנולה, או שחייב משהו מוצק?
במלית או בעוגה?
בשתיהן אפשר להמיר לשמן, במלית לקחת בחשבון שיהיה יותר קשה לעבוד איתה כי היא נוזלית
אם עושים מריחה נוספת ויקפול נוסף? הופך את זה לעשיר יותר עם יותר שכבות?
תודה!
לא ניסיתי אבל נשמע לא רע
אם עושים עוד שכבה וקיפול אז היא צריכה כמובן עוד זמן אפייה
היי, מתכון מעולה! אבל לא הבנתי, אחרי שמורחים את המלית על החצי בצק, כתבת לקפל ואז לרדד אותו עד שהמלית נטמעת.. לא הבנתי מה זאת אומרת לקפל, לשים שכבה נוספת של בצק מעל?
לקפל את הבצק לשניים ולרדד שוב
היי קרן
אנע הכנתי את הבצק והוא עכשיו בהתפחה ראשונה. יש מן חתיכות צהובות בבצק (למרות שלשתי מספיק זמן). יש לך מושכ מה הן ואם זה יהרוס את הבצק?
תודה רבה
היי קרן ,
כמה כפות קקאו בערך זה 80 ג׳ ?
תודה
8 כפות
היי קרן מתכון מהמם כמוך !
האם אפשרי להכין הכל כולל צורות ומילוי
ולהכניס למקרר ללילה ורק לאפות בבוקר ?
הי תודה
לא אפשרי
אפשר להקפיא אחרי עיצוב
להקפיא ואז להפשיר ולתנור ?
בדיוק
פעם ראשונה שאני עובדת עם שמרים ויצא פשוט מושלם! אין לי מילים.
את אלופת עולם! המתכון פשוט וטוב ומדוייק וידידותי וטעים ברמות שאין דברים כאלה.
תודה לך!
תודה יעל הכי משמח לקרוא מילים כאלו
היי,
1. אפשר להתפיח גם במקרר ל6 שעות פחות או יותר במקום לילה?
2. אפשר לט להשתמש בנייר אפייה ופשוט לשמו את התבנית או שזה ידבק?
אפשר במקרר התפחה איטית לשש שעות אין בעיה ואפשר לשמן תבנית במקום נייר אפייה
מאז שהעלית את הכנת המתכון לסטורי הוא לא יוצא לי מהראש! אם יש לי ביצי m, עדיף לשים 2 או 3?
ועוד שאלה, מה הזמן המריבי להתפחה במקרר וכמה זמן לצנן את העוגה לפני ההגשה ככה שעדיין תהיה טרייה?
אוהבת בטירוף את העמוד אינסטגרם שלך!!!
תודה אדוה
תישארי עם 2 ביצים זה אחלה
התפחה במקרר לבצק עצמו אפשר עד 24 שעות אח הוא אטום היטב עדיף פחות
לא צריך לצנן את העוגה היא מושלמת חמה
היי ..ממשיכה להנות מהמתכונים שלך ורוצה להכין את זו למסיבת רווקות אבל צריך להיות פרווה . אפשר להשתמש בקרם קוקוס ? ולמלית יש קינדר בוואנו פרווה …מה דעתך ? ממש בא לי להכין אותה כי היא נתלשת וכיפית…
הי
את העוגה תכיני עם שמן קנולה לא עם קרם קוקוס
ולגבי המלית זה מעולהההה
היי אפשר במקום החלב להשים משהו אוחר(לא חלבי)?
מים או חלב סויה
מה עדיף לאפות טורבו או ללא טורבו חום למעלה ולמטה..
9
חום עליון תחתון
עוד שאלה: ראיתי בסטורי שלך באינסטגרם שעשית את הפעולה של הקיפול והחיתוך רק פעם אחת. צריך לעשות את זה פעמיים?
אחת
לא חותכים פעמיים
הי, אני רוצה לעשות מלית עם ריבה, האם עדיין כדאי לערבב עם חמאה, באותה כמות?
כן אי אפשר בלי חמאה
עוגה מעולה!!! גרפה מחמאות ברגע הראשון על המראה המגרה והנהדר, וברגע השני על הטעם המדהים והרכות…. איזו כיף! תודה!!!
שני דברים מוזרים-
1. לא השתמשתי בעל החלב כי הבצק היה מנש דביק.. להפך, הוספתי עוד 2 כפות קמח
2 אפיתי על 180 בטורבו והספיקו 20 דקות.
כמו שכתבתי – יצאה מעולה וחוסלה תוך דקות…..
תודה
לגבי החלב, קורה לפעמים תלוי בהמון גורמים
טורבו אופה מהר יותר וגם מייבש קצת, העיקר שאת יודעת להוציא בזמן
שמחה שאהבת !
נראה וואו! ניתן להשתמש בשמרית (שמרים טריים) במתכון של הבצק?
ובכלל אפשר להמיר שמרים יבשים לטריים באופן כללי?
ברור תמיד
באותה כמות? או שיש יחס אחר להמרה?
כף שמרים יבשים=25 גר׳ שמרים טריים
הכנתי וזה מושלם! 🙂 הרוגעלך יצאו רכים יותר מטוסיק של תינוק 😉
אין בעיה להשתמש במלית של העוגת קראנצ'ים, נכון?
חחחח הצחקת אותי עם הטוסיק של תינוק
אהבתי
אין בעיה בכל מלית שתרצי
היי המתכון נראה מושלם!
במלית שוקולד שכתבת סוכר חום בהיר, האם הכוונה לדמררה? ואם לא האם אפשר להשתמש בדמררה? ובמלית קינמון האם לשתמש בסוכר חום כהה?
חום בהיר זה דמררה
ואפשר חום כהה אין בעיה באותה הכמות
מתכון מנצח וגורף מחמאות! תודה רבה! מוסבר היטב ולכן כל שלב יצא מדויק
מקווה ששלומך משתפר.
כבר עשיתי כמה פעמים בשני המילויים שהצעת. מושלם
יש איזה מילוי גבינה שאפשר לעשות בצורה הזו?
מילוי גבינה בצורה הזו לא אבל את יכולה להכין את עוגת הגביניות
היי קרן
נסיתי להכין את העוגה ומשום מה הבצק לא תפח לי (התפחה של שעתיים בטמפ׳ החדר). מה יכולה להיות הסיבה (הייתי מדוייקת בכמויות ובסדר לפי המתכון :()
להחליף שמרים
אז מסתבר שאכן השמרים לא היו טובים…
היי קרן!
אני מקווה ששלומך טוב ושאתם נהנים מהגלים בים (:
האם אפשר להכין את הבצק ידנית או שאי אפשר בלי מיקסר?
תודה מעין , אפשר לישה ידנית רצופה של 10-12 דקות
היי קרן, מאוהבת במתכונים שלך!
כמה זמן זה 'לילה במקרר' ?
ראיתי פה בתגובות שכתבת מקסימום 24 שעות, אבל כמה זמן מינימלי יעשה את העבודה כשהבצק תופח במקרר?
כן כן בטח
כמה שעות וזה אחלה
היי קרן! קמח לחם יעבוד פה טוב לדעתך?
כן
הכנו היום עם קינמון ויצא חלום! מה זה הדבר הזה??? זה ממכר!
חייבת לציין שלא היתה לי מספיק חמאה גם לבצק וגם למלית אז המרתי את החמאה של הבצק בשמן ויצא אליפות.
אין עלייך. כל מתכון מנצח. תענוג!
תודה אהובה!
הי קרן,
כף שמרים יבשים – כמה זה בגרם?
תודה!
10 גר
הי קרן. הכנתי לפי ההוראות. כל המילוי נזל החוצה. יש לך מושג למה? האם להדק יותר את שתי השכבות לאחר מריחת המילוי או להפחית בכמות החמאה במילוי? תודה
החמאה היתה כנראה רכה מדי, להבא בחום הזה להכניס למקרר שהמלית תתייצב
תודה על התגובה המהירה. אנסה לקרר.
היי קרן,
אני רוצה לספר שאני מכינה כבר כמה פעמים את המתכון שלך ויוצא פגז! בהתחלה היתה לי בעיה בהתפחות ואז גיליתי שהשמרים אשמים, החלפתי ומאז… תופח עד הגג 🙂
בהשראת מתכון אחר שלך של בייגלה ממולאים שבו כתבת על שימוש בקמחים אחרים, עשיתי ניסיון והכנתי את הרוגעלך האלו עם 1/3 קמח כוסמין, 1/3 קמח מלא ו1/3 קמח לחם לבן. הגדלתי את הכמות של החלב בממש מעט (אולי עוד 2-3 כפות) ועשיתי 2 התפחות לפני המילוי ואז עוד התפחה. יצא מעולה!!!
זה לגמרי הפך לאחד המתכונים הקבועים שלי. תודה רבה 🙂
אם מכינים עד שלב ההקפאה כמה זמן להפשיר? והאם להפשיר במקרר או בחוץ ? וכמה זמן ?
לא הבנתי מה זה שלב ההקפאה מבחינתך
היי קרן,
זו הפכה להיות עוגת הבית שלנו בנוסח הקינמון 🙂
עכשיו התבקשתי להכין אותה עם נוטלה. את יודעת להגיד אם זה ייצא טוב? אם כן, כמה נוטלה צריך? צריך להוסיף לזה משהו?
תודה רבה!
כשעובדים עם ממרח שוקולד רצוי לערבב אותו עם קקאו שמייצב וחמאה שמוסיפה שומן
לכן אני ממליצה להישאר עם המתכון לממרח קקאו בבלוג ורק להוסיף לו 2-3 כפות נוטלה
בהצלחה
אחלה, תודה רבה על המענה מהיר 🙂
היי קרן
עזרת לי מאוד לפרוץ את מחסום הכנת עוגות שמרים ועל כך תודה גדולה ..
שאלתי נוגעת לסוכר במלית השוקולד- לפעמים הוא נמס ולא מורגש בעוגה לאחר האפייה ולפעמים הוא לא נמס ואז מרגישים אותו .
האם ניתן להמיר את הסוכר באבקת סוכר ובמידה וכן מה הכמויות/ יחסים? תודה
אותה הכמות באבקת סוכר זה מעולה
הי קרן,
האם זה בסדר אם בטעות המסתי לגמרי את החמאה במלית הקינמון ועכשיו המלית טיפה נוזלית?
תודה.
להכניס למקרר
היי קרן,
אפשר להשתמש בתערובת קינמון בסוכר חום כהה? אין לי סוכר דמררה..
כן בטח
היי קרן
רציתי לשאול אם אני מכינה את הבצק עכשיו ומכניסה אותו למקרר ( להתפחה )
לאחר כמה זמן אפשר הוא מוכן לשימוש ?
היי קרן
רציתי לשאול אם אני מכינה את הבצק עכשיו ומכניסה אותו למקרר ( להתפחה )
לאחר כמה זמן אפשר הוא מוכן לשימוש ?
עד 24 שעות
היי קרן, מברישים את העוגה חמה בסירופ חם? או שצריך לצנן את הסירופ?
כששניהם חמים
מתכון מנצח! אחים שלי שלא אוהבים קינמון טרפו את העוגה! נרשמה הצלחה
שמחה לשמוע תודה
הי, נראה טעים מאוד!
עם איזה מילוי השתמשת בתמונה?
קקאו
היי, קניתי ממרח בטעם פררו רושה, האם זה גם יכול להתאים כמלית?
בטח , זה מעולה
קרן היקרה, תענוג לעקוב אחרייך וללמוד וחוץ מזה שלפני מספר שנים , הייתי אצלך בסדנת שמרים שהיה פשוט מושלםםם.. אני אפיתי עם נוטלה ויצא חבל״ז ..
אלופה חני תודה
היי קרן, יש לי ביצים M. זה קריטי?
לא קריטי
היי קרן
האם אפשר להכפיל כמויות ?
ואפילו לשלש
ממחיצה להכפיל ולא יותר ולהכין שלוש עוגות זה בהחלט יספיק
היי קרן,
באיזה סוג של קמח השתמשת לבצק? (בהמלצתך קניתי כל כך הרבה סוגים מ'הגדולות')
המתכון עלה בתקופה שעוד הייתי אופה רק עם קמח לבן היום אני מכינה אותה מקמח לחם או חלה או מניטובה לבן וכמובן שקמח לבן רגיל גם עובד מעולה
היי קרן, הכנתי עם מניטובה והיה הצלחה מסחררת!!! מעבר לזה שהעוגה מהממת, היא יצאה כל כך טעימה וממכרת! תודה לך! מעבירה לך חזרה את כל המחמאות שקיבלתי
היי
תודה על המתכונים מאד נהנת מזה
הכנתי את הבצק אבל מתכננת להכניס למקרר רק בערב האם להתפיח שעה וחצי בחוץ ואז להכניס למקרר או להכניס למקרר מיד ואז להוציא שעה וחצי לפני ההכנה
הבנתי שבשמרים זה חשוב המקרר
תודה
אפשר ככה או ככה
להתפיח ומקרר או להתפיח ישר במקרר
היי קרן ♥️ בטעות שמתי את כל מצרכי הבצק יחד במיקסר במקום בסדר שכתבת ♀️ יש איך להציל את זה? הבצק רך מאוד, נכנס עכשיו למקרר
קמח כמה שצריך
היי קרן, תמיד כיף לבקר פה…
האם ההצעה למלית קינמון היא אופציה להחלפת הקקאו?
או שמכינים עוגה שמורכבת משני סוגי הקוראסונים?..
הכוונה להחלפה של המלית על בסיס קקאו אבל אפשר כמובן להכין עוגה שמורכבת משני סוגי מילויים
אמאלה ואבאלה כמה שיצא טעיםםםםםם.
אין כמו המתכונים שלך!!! תודה!
המתכון נהדר! העוגה רכה וטעימה בטירוף!!
הכנתי אותה בשישי האחרון והיא נטרפה!
רציתי לדעת אם זה יהיה אפשרי להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
כוסמין לבן כן, בשימוש בקמח מלא לא ממליצה ספיציפית בעוגות שמרים ביותר נשליש כמות קמח מלא ולהיסיף כמה כפות נוזלים
קרן יקרה האם אפשר להמיר את כל הקמח בקמח כוסמין 80%? מכינה עבור אדם שלא אוכל קמח לבן.. אם כן מה ההתאמות המדויקות הנדרשות? המון תודה.
באופן אישי אני פחות מחבבת עוגות שמרים לא מקמחים לבנים, אני לא ממליצה להכין 100% מהקמח שציינת זה ייצא דחוס ולא אווירירי
אפשר לשלב עם כוסמין לבן
ובכל מקרה להוסיף נוזלים לבצק שלא ייצא יבש ולתת זמני התפחה ארוכים
תודה רבה. כיף לקרוא את המתכונים שלך
היי קרן! הכנתי ויצא מושלםם. הבעיה היא שנשאר לי י הרבה מהמילוי. יש אפשרות להקפיא אותו?
כן בטח, לעטוף ולהקפיא
היי קרן
במה אפשר כדאי את החמאה במילוי קקאו-
מרגרינה/שמן/שמן קוקוס וכמה?
תודה רבה!
חלופה כמו נטורינה או מחמאה
אפשר עם קמח מניטובה?
בוודאי שאפשר ואף רצוי
תודה רבה על כל המתכונים
בהכנת העוגה נותרו לי רוגלכים עודפים, שהוקפאו מגולגלים. איך לעבוד איתם כעת?
הפשרה בלילה במקרר ולאחר מכן אפיה? או התפחה נוספת? רוב תודות!
היי!
ראשית רוצה להגיד שמתכון נפלא, הכנתי כבר כמה פעמים ויצא טעים בטירוף!
אבל רק דבר אחד- בכל פעם הבלילה של הבצק יוצאת לי דביקה בטירוף ברמה שלא ניתן לעבוד איתה.
אציין שאני עובדת עם כוסות מדידה ומשקל, בודקת הכל על הגרם, ועובדת בדיוק לפי המתכון.
זה מגיע למצב שאני צריכה להוסיף בערך 200 ג קמח.
מה אני עושה לא בסדר שזה יוצא ככה דביק?
כמות הנוזלים שמוסיפים לבצק שמרים משתנה בכל פעם החל מעונות שנה לעוד המון גורמים לכן אי ממליצה להפחית בנוזחים בחצי ואז להוסיף עוד קצת בכל פעם עד שמספיק לבצק
כשאת אומרת נוזלים את מתכוונת פה לחלב/ביצים/חמאה?
חבל שלא קראתי את התגובות קודם… עשיתי שתי קומות. מתפללת שיצא טוב.
נראה טעים טעים!
אפשר להכין גם כשבלולים?
המתכון של הרוגלכים בMAKO פשוט מדהים!! הכנתי ויצא מושלם. אני מניחה שגם המתכון הזה. תודה על כ המתכונים המושלמים!
היי קרן הבצק יוצא לי מאוד נוזלי….
להשאיר או להוסיף קמח במידת הצורך?
להוסיף קמח
הייוש 🙂
המתכון מהמםםם אבללל
כתוב שצריך 3/4 כוס חלב ובסוגריים 200 מ"ל
200 מ"ל זה כוס חלב…
אז כמה בעצם צריך?
כוס חלב שווה 240 מ״ל
הבנתי. תודה.
היי, המלית קקאו יוצאת מאוד מרירה (לפני האפייה), איך אפשר להמתיק את זה או להוריד את הטעם המריר מעט? תודה
המרירות תלוי בסוג הקקאו ומתאזנת אחרי אפייה
העוגה הכי יפה שראיתי! בחיי!
תודה הודיה
היי קרן יקרה, יש לי בעיה עם זמן האפייה כי צריכה את זה לבוקר ואני לא נמצאת בבית מספיק זמן לפני. השאלה שלי אם אפשר לעשות כבר בצורה של הרוגלך לוהכל ולשמור ככה עם הצורה לילה במקרר ולאפות בבוקר ? או שעדיף להקפיא בצורה ואז לאפות? ואם להקפיא כמה זמן ואיך להפשיר לפני האפייה ? אף פעם לא עשיתי ככה תמיד רק טרי. תודה רבה… ועדיף לדעתך בצורת רוגלכים או שושנים?
הכוונה האם אפשר להכניס למקרר כבר אחרי שלב הצורה לכשלוש שעות או שזה יתפח מדי ועדיף להקפיא לפני שלב האפיה ואם כן כיצד בדיוק.המון תודה
אפשר במקרר
תודה רבה. אז זה יכול להיות בתפיחה השניה כשעתיים שלוש שעות במקרר ? ואז ישר להוציא ביצה ולאפות?
כן
אין על המתכונים שלך בעולם!!!!
רציתי לשאול בהקשר למתכון הזה ומתכונים בסגנון בכלל. יצא לי שמרקם הבצק הוא יותר של עוגת שמרים מאשר רוגעלך, אותו דבר קורה כשאני מנסה להכין קראנץ ויוצאת לי עוגת שמרים (יותר ספוגי כזה). אשמח לדעת, מה אני עושה לא נכון?
את תותחית!!!
תודה ליאור לא ככ הבנתי מה הכוונה עוגת שמרים ולא רוגעלך
האם את מתכוונת לבצקים מדופדפים שקונים במאפיות וקונדיטוריות? אלו בצקים שונים
תודה !! וכן כן בדיוק! ויש לך מתכון לכאלה בצקים??
לא
הי קרן, רציתי לשאול איך יוצא לך צבע כזה שחור ברוגלכים.?
ממש כמו הקנויים! מוסיפה משהו מיסתורי?…
זה הצבע של הקקאו 🙂 אין שום דבר מסתורי במתכונים שלי
מעולה! תודה רבה על התשובה המהירה.
רצה להכין
הי קרן, אפשר להליף את ה 80 גרם קקאו בשוקולית?
כנראה צריך להפחית במקצת את הסוכר?
הקטנים שלי מפונקים, וקקאו לא הולך אצלנו. תודה!
לא ניסיתי אש לא יודעת להגיד איך תצא
אפשר להוריד מעט מהסוכר
האם אופים בטורבו או רגיל?
רגיל עליון תחתון
היי קרן, קודם כל אני אגיד שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך! הכל תמיד יוצא נפלא
אני רוצה להכין מראש את העוגה, אז רק כדי לוודא- אם אני אקפיא את העוגה כשהיא כבר בצורה הסופית שלה, כמה זמן לפני מומלץ להפשיר אותה ולתת לה לתפוח לפני שאני אכניס אותה לתנור?
שאלה נוספת- ייתכן שבגלל שהמלית עשויה מקקאו, הטעם יהיה קצת מר אחרי האפייה? מה היית ממליצה לעשות כדי להימנע מזה?
תודה רבה 🙂
אם הייתי חושבת שיש מרירות במלית קקאו לא הייתי מפרסמת את המתכון:-)
משך ההפשרה תלוי בטמפרטורת החדר שלך, במזג אויר הנוכחי זה יכול לקרות גם תוך שעה
אבל שימי לב שהרוגעלך לא רק הפשירו אלא אף תפחו התפחה שניה כמו שצריך ואז לתנור
תודה רבה על המענה 🙂
היי קרן, קודם כל אני אגיד שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך! תמיד הכל יוצא מוצלח
רציתי לשאול- אם אני רוצה להכין את העוגה מראש ולהקפיא אותה כשהיא כבר בצורה הסופית שלה, כמה זמן מראש כדאי להוציא אותה מהמקפיא להפשרה ולהתפחה?
ועוד שאלה- ראיתי שהמלית מורכבת מקקאו, יכול להיות שיהיה לה טעם קצת מר בגלל הקקאו? מה היית ממליצה לעשות כדי להימנע מזה?
תודה מראש 🙂
היה באג וההודעה נשלחה פעמיים
היי קרן! הכנתי את העוגה בגירסא הפרווה (נטורינה במקום חמאה ומים במקום חלב באותה הכמות) עשיתי הכל ע״פ המתכון והבצק יצא לי נוזלי נורא, גם לאחר שהוספתי קמח. יודעת אולי לומר לי למה?
אולי מזגת את כל כמות הנוזלים בבת אחת ולא לאט לאט , לא תמיד הבצק זקוק לכל הכמות
היי קרן
האם אפשר להשתמש בסוכר דמררה למלית קינמון?
תודה
רותי
כן בטח
היי קרן, אני עושה את העוגה הזאת ללא סוף והיא יוצאת מעולה כל פעם מחדש!
בכמה פעמים האחרונות הבצק לא תופח לי כמו בדרך כלל (גם אם מתפיחה לילה במקרר וגם אם אני מתפיחה על השיש)
מה יכולה להיות הסיבה?
חורף וקר
נסי להוסיף קצת שמרים ולהתפיח במקום חמים
היי קרן, פעם שניה שאני מכינה רוגלך ובמקום לצאת רכים הם יוצאים פריכים. הם כן תופחים ונראים טוב, אבל לא רכים.
מה אני עושה לא נכון?
אולי הבצק שלך ממש יבש וחסרים לו נוזלים, או שאת מורידה סוכר או מלח
האם אחרי הלישה הבצק אמור לצאת דביק מאוד?
אם אני רוצה להקפיא, אז כדאי לפני התפחה שניה (ואז להפשיר במקרר ולהתפיח 20 דק בחוץ?
או שעדיף אחרי אפיה?
היי קרן,
באיזה שלב הכי טוב להקפיא במידה ואני לא יכולה להכין בצמוד לאירוע?
אם אני מכינה את הרוגעלכים, מסדרת בתבנית ומקפיאה, האם זה ייצא טוב ?
והאם נדרשת הפשרה לפני ההכנסה לתנור?
אשמח להסבר על הכנת הרוגעלך מראש.
תודה!!
היי קרן,
באיזה שלב הכי טוב להקפיא במידה ואני לא יכולה להכין בצמוד לאירוע?
אם אני מכינה את הרוגעלכים, מסדרת בתבנית ומקפיאה, האם זה ייצא טוב ?
והאם נדרשת הפשרה לפני ההכנסה לתנור?
אשמח להסבר על הכנת הרוגעלך מראש.
תודה!!
לעצב בתבנית להקפיא, להוציא מהמקפיא להפשיר להתפיח ולאפות
היי קרן! עשיתי את המלית השוקולדית והיא ממש לא נמרחה, יש לך מושג מה עשיתי לא נכון?
המסתי חמאה, ערבבתי עם הסוכר והקקאו..
היי קרן המהממת,
שאלה של עצלניות- את חושבת שיש מניעה לרדד במכונת פסטה?
תודה מראש! 🙂
היי אשמח לדעת למה בעוגה נפלה לי באמצע
לא אפויה מספיק
מתכון לא כל כך ברור .. כתבת להוסיף מרגרינה/חמאה אבל מה לעשות איתה ?
האם להערבב את החמאה ואז להוסיף את שאר המצרכים , או להוסיף את החמאה ואת שאר המצרכים ואז להערבב הכל ביחד?
יצא לי לא טוב
לא הבנתי מה לא ברור
האם הכוונה לחמאה בבצק או במלית?
הי קרן
האם להשתמש בסוכר חום כהה או בהיר המליך קינמון?
סוכר חום בהיר
הי קרן, האם אני יכולה להכין את הרוגעלך עד השלב האחרון לפני התנור, ולשמור במקרר ויום אחרי להוציא ולאפות?
רוצה להכין הכל לפני כיפור, ובצאת כיפר לאפות..
תודה!!
אין בבעיה
[…] להמיר את מלית הקינמון בכל מלית אחרת שאוהבים, כמו המלית הזו או […]
היי קרן 🙂
יהיה טעים לדעתך גם עם מלית שקדים?
בטח
היי קרן 🙂
כבר מספר פעמים שאני מכינה את המתכון וכל פעם הבצק מאוד דביק ואני נאלצת להוסיף עוד קמח. יכול להיות שיש טעות בהמרת המידה שרשמת לחלב? אני מכינה לפי המתכון עם 200 מ"ל, אבל 3/4 כוס אמור להיות 180 מ"ל
תודה!!
הי, נכון 3/4 כוס זה 180, מוזר שאף אחד לא העיר על זה והעוגה בת כמה וכמה שנים ואולי הכי מפורסמת שלי, בכל אופן את החלב בהמלצה שלי, תמיד לאט לאט, אצל כל אחד זה יותא קצת אחרת.
תתחילחי מחצי כוס ותוסיפי עוד אם צריך
היי,
האם ניתן להפחית כמויות סוכר גם בבצק וגם במילוי? מהו כלל האצבע במקרה הזה ? כלומר מה המינימום סוכר שדרוש להפתחה מיטיבה עם השמרים?
האם ניתן לעשות עם סוכר לבן במקום?
הפחתה של סוכר בודאות תפגום בבצק, לגבי המילוי את יכולה להפחית אבל אז יש מצב שהעוגה פשוט לא תהיה מתוקה להחלטתך
אפשר סוכר לבן
אפשר סוכר רגיל במקום חום למילוי ?
כן
היי
יש אפשרות להכין את הבצק עם המילוי והצורה בתבנית להקפיא/ להשאיר במקרר (תלוי מה עדיף) ולאפות בערב למחרת ?
בטח
אפשר לעשות בצורה של עוגת שמרים? ואם כן מה הכמויות?
2 עוגות שמרים
היי אם אני מכינה אותם כבודדים ולא כעוגה
כמה זמן אפייה? תודה
15-20 דק׳
הי קרן, במתכון הכתוב את מורחת את המלית ומקפלת את הבצק לשניים. בסרטון את משאירה את הבצק לאחר המלית ללא קיפול ואז חותכת ומגלגלת. מה עדיף? תודה רבה!
אין עדיפות כי בשתי האופציות זה יוצא מצויין
אם יותר קל אז אפשר לוותר על הקיפול
היי קרן,
תודה. המתכון נהדר. הבצק מצוין. אני בחרתי לאפות את הרוגלך כבודדים. בתחילה אפיתי לפי ההמלצה באתר כ 30 דקות אבל זה ממש יבש את הרוגלך. בתבנית הבאה אפיתי 18 דקות (לא טורבו) והמאפה יצא ממש טעים. עשיתי חלק במילוי קקאו וחלק במילוי קינמון. במילוי קינמון הברשה עם מי סוכר עשתה אותו מתוק מידי לטעמי. אולי אפשר לוותר או להבריש במי סוכר מדוללים יותר. טיפ אני התפחתי בחוץ שעה וחצי ואז במקרר עוד שעה ואז הבצק גם תפח מהר וגם היה קר ונוח לעבודה.
היי קרן האהובהֿ
אפשר להכין בלי מיקסר?
ואם כן אז איך?
תודה רבה לך !
ללוש עם הידיים בקערה גדולה ואז על השיש 8 דקות
הכנתי את רוגלעך לפי המתכון , יצא מדהים מדהים , כולם שאלו אותי איפה קניתי והתקשו להאמין שזה אני אפיתי. תודה לך . השתכנעתי סופית , לקנות ספרים שלך (כבר הכנתי קודם ביסטוקי לפי מתכון אחר שלך שגם היה ממש מוצלח וגרם לדודה שלי להתרגש כי זה הזכיר לה את ביסטוקי של אימא שלה ) תודה לך
תודה רבה רבה
הכנתי כמה פעמים
בצק מעולה
חלק עשיתי קרואסון פיצה
וזה מושלם!
רק רוצה לשאול-
את אופה על סטטי או טורבו?
וואי קרן… הכנתי היום.. פשוט מתכון אגדה. איזו הברקה שלך! והבצק נפלא! תודה על
תודה לימור