עוגות שמריםעוגיות

עוגת רוגעלך מבולגנת

פברואר 18, 2017 193 Comments

עוגת הרוגעלך נולדה במקרה במהלך סדנת שמרים שהעברתי.

החלטתי להדגים למשתתפים הכנת רוגעלך, וכיון שהתנור היה עמוס במאפים אחרים

לא ניתן היה להניח את הרוגעלכים על תבנית תנור גדולה מסודרים ברווחים.

אם הספקתם כבר להכיר אותי, אני אוהבת את המאפים שלי לא סימטריים,

לא מאוד מעוצבים,לא מדוייקים בצורתם, אפשר לקרוא להם קצת ״פראיים״.

קצת כמו התלתלים שלי וכמוני.

לקחתי תבנית עגולה, ריפדתי בנייר אפיה, והכנסתי פנימה את הרוגעלך

מסודרים בבלגאן מרושל וחינני.

וכך נולדה לה עוגת הרוגעלך המבולגנת היפה הזו,

שבכל פעם שאני מכינה אותה היא גורפת קריאות התפעלות.

מכינים אותה ומגישים לאמצע השולחן, וכל אחד מושך לעצמו חתיכת רוגעלה ממרכז העוגה,

וזה כייף גדול.

לכל שלבי ההכנה בוידאו לעוגת הרוגעלך לחצו כאן

עוגת רוגעלך מבולגנת/כל תבנית עגולה או מרובעת שתרצו בגודל בינוני

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳)  סוכר לבן

2 ביצים גודל L

120 גרם חמאה רכה

3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים

1/2 כפית מלח

למלית קקאו: ( עפי מתכון של אורן גירון)

150 גר׳ חמאה מומסת

150 גר׳ סוכר חום בהיר

80 גר׳ אבקת קקאו

למלית קינמון:

150 גר חמאה רכה

150 גר סוכר חום

2 כפות גדושות אבקת קינמון

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה

חצי כפית מים

לעיטור:

מעט שומשום

לזיגוג:

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

1/3 כוס (80 מ״ל) מי ברז

אופן ההכנה:

הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.

תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.

מוסיפים מלח.

בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת

מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו,

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר.

(או שאפשר לקצר תהליכים ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר)

מכינים את מלית הקקאו:

בקערה מערבבים היטב חמאה מומסת וסוכר חום, מוסיפים קקאו

ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

(למלית קינמון מערבבים חמאה סוכר חום וקינמון עד לתערובת אחידה)

שומרים בקירור ומוציאים כשעה שעתיים לפני שימוש.

(או שמכינים סמוך להכנת הרוגעלך)

מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח מעט מקומח ומוציאים עי לישה ידנית קצרה את האויר מהבצק.

מחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חלק למלבן דק בערך בגודל 30*40 ס״מ

( ממש לא חייב להיות מדוייק)

קחו בחשבון שככל שהבצק עבה יותר, כך תרגישו פחות את המילוי

לכן אני ממליצה לרדד את הבצק לעלה דק אבל לא דק מדי ( בין 0.5 ל 1 ס״מ)

בעזרת ספטולה מורחים על גבי הבצק מחצית ממלית הקקאו באופן אחיד

מקפלים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב שלו יהיה מולכם

בעזרת מערוך מרדדים שוב הבצק לעלה דק

( עד שתתחילו לראות את מילוי הקקאו נטמע בבצק)

מחלקים את הבצק לאורכו לשניים ( הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה)

וחותכים כל חלק למשולשים .

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר עד ליצירת רוגעלך.

מניחים בתבנית אפייה.

חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.

מניחים את הרוגעלך כשהתבנית מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של כ- 20 דק׳.

בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות.

טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את הרוגעלך.

מפזרים מעט שומשום מעל ( אופציונלי)

אופים כ 30 דק׳ עד שהרוגעלך מקבלים צבע עמוק ושזוף

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים

מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות

עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד כשמוציאים את הרוגעלך מהתנור מברישים אותם בסירופ סוכר ( הרבה! אל תתקמצנו)

(תודה רבה למשתתפות הסדנאות שלי שהסכימו להיות דוגמניות ידיים לצילום)

 

מצננים מעט ומגישים.

 

לפרווה:

בבצק: ממירים בבצק חלב בחלב סויה/שקדים או מים באותה הכמות

ואת החמאה אפשר להמיר במחמאה/נטורינה באותה הכמות או בשמן קנולה 1/3 כוס

במלית: את החמאה במחמאה/נטורינה או שמן קנולה 1/4 כוס ולקחת בחשבון שיהיה קשה קצת לעבוד עם המלית

שהיא על בסיס שמן כי היא לא מתקשה .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

193 Comments

מוריה פברואר 18, 2017 at 10:56 pm

נראה מצוין!! כמו תמיד:)
אפשר להכין גם רוגאלך קלאסי? עם סירופ סוכר או לוותר?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2017 at 11:00 pm

אפשר לגמרי להכין כרוגעלך קלאסיים ולא לוותר על זיגוג הסוכר:-)

Reply
דנה מאי 15, 2020 at 12:24 am

היי אם אני עושה את זה בתור רוגלל בודדים כמה בערך רוגלייך יוצאים לי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:38 am

20-25

Reply
שי יוני 20, 2020 at 3:05 pm

היי קרן! את מהממת:) הכנתי פעם אחת וזה לא נעשה לי טוב בפנים… ואז לקח המון זמן ובסוף יצא יבש:( מה יכול להיות התקלה? וכמה שכבות של רוגעלך כדי לעשות לעוגה? תודה!

קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:11 pm

שכבה אחת בלבד אחרת זה מה שקורה

קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:13 pm

אני עושה רק שכבה אחת

חגית מאי 16, 2020 at 2:19 pm

היי שאלה האם אפשר לוותר על המלית קקאו ופשוט לשים רק שוקולד נוטלה או שחר

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:38 pm

בטח

Reply
אלה מאי 16, 2020 at 3:04 pm

הכנתי את הבצק.לא זוכרת אם שמתי מלח.
מה עושים????

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 5:14 pm

רק עכשו ראיתי, לא מאוד קריטי

Reply
הדי צלר יוני 6, 2020 at 5:41 pm

הכנתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה

Reply
סתיוד דצמבר 26, 2019 at 11:52 am

נראה מטורף! האם אפשר להשאיר את הבצק ליום במקרר לפני הכנה?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:44 pm

בטח אין בעיה

Reply
נעם ישעיה יוני 17, 2020 at 11:14 am

היי! הכנתי אתמול ויצא מדהים. בערב הכנתי עוד בצק והכנסתי למקרר. כמה זמן לפני תחילת העבודה עם הבצק להוציא אותו ? תודה רבה!!

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 12:50 pm

שעה לפני ואז הוא יהיה ממש נח לעבודה

אתי מאי 8, 2020 at 6:29 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
רונית מאי 8, 2020 at 7:25 pm

עדיף להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בחוץ?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:12 pm

לא ממש משנה

Reply
דנה מאי 15, 2020 at 10:45 am

היי אפשר במקום החלב להשים משהו אוחר(לא חלבי)?

Reply
אמי יולי 31, 2020 at 9:58 pm

הי קרן, איפה העוגה נשמרת, במקרר או בחוץ וכמה זמן מחזיקה מעמד?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 10:23 pm

אפשר במקרר או בחוץ יום יומיים וכמובן כמו כל עוגת שמרים היא במיטבה ביום האפייה אחכ צריך לחמם ואני מציעה אם לא אוכלים אותה באותו היום להקפיא ככה היא נשמרת הכי טרייה

Reply
יפעת פברואר 19, 2017 at 10:38 am

הכמות לעוגה אחת או שתיים. כי בצילום יש שתי תבניות שונות?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 10:40 am

הי יפעת
הצילום הוא להמחשה שניתן לאפות בכמה סוגי תבניות ( עגולות או מרובעות)
כמות התבניות תלויה בגודל התבניות שלך, אצלי הכמות נכנסת בתבנית אחת עגולה די גדולה כמו בצילום.
בהצלחה!

Reply
יפעת פברואר 19, 2017 at 10:49 am

נראה מעולה מעולה, אנסה השבוע.

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 10:55 am

תודה יפעת, מחכה לעדכון:-)

Reply
Yaffa Amoyal יולי 26, 2020 at 9:41 am

מה אני עושה כדי שהשוקולד לא יפרוץ לי מכל הכיוונים כשאני מרדדת שוב לאחר הקיפול??
יפה

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 1:30 pm

תדאגי שהמלית לא תהיה נזלית על ידי קירור במקרר
ומה שנוזל החוצה תמיד אני מורחת מעל תבנית הרוגעלך המוכנים, זה קורה לכולם

Reply
רות אופק פברואר 19, 2017 at 11:09 am

פשוט מקסים, הבלאגן שלך <3

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 11:13 am

מותק אחת תודה!
חולה על בלאגנים 🙂

Reply
שביט קונפורטי מאי 19, 2020 at 5:39 pm

הי אפשר לסים סוכר חום כהה במלית השוקולד

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 6:40 pm

כן אין בעיה

Reply
רינה ינואר 24, 2020 at 9:34 am

הי. יופי של רעיון. אני אכין השבוע לכבוד יום הולדת של חובבת השמרים שלי.
האם מניחים את הרוגלעך בשורה אחת או שהן מונחות אחת על השנייה ( כמה קומות ) ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 9:39 am

מניחים בשורה אחת בצפיפות

Reply
איילת זהבי מאי 3, 2020 at 7:38 pm

האם ניתן במקום הבלילה שוקולד השחר או נוטלה??

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 8:41 pm

כן אבל לקחת בחשבון שקצת מלכלך לעבוד איתם

Reply
אילה מאי 8, 2020 at 9:05 am

האל אפר להשתמש בשמרים טריים במקום ויבשים?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 10:08 am

כן 50 גר׳

Reply
שירה מאי 8, 2020 at 10:13 am

קרן, לפי טבלאות המרה אונליין רשום שכף שמרים יבשים = 25 גרם טריים, בוודאות צריך פה 50 גרם?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 4:01 pm

אם כתוב 2 כפות אז כן

שירה מאי 12, 2020 at 5:25 pm

אבל במתכון רשום 1 כף שמרים יבשים… ? אז זה 25 גרם טריים… לא?
בכל מקרה עשיתי את המתכון כבר פעמיים, פעם אחת עם שמרים יבשים ופעם אחת עם טריים. ב2 המקרים הבצק לא תפח, ועדיין יצא פיגוז. אני תוהה אם ככה זה אמור להיות? אחרי לילה במקרר הוא לא היה אוורירי בכלל, ועם זאת הרוגעלך יצאו פגז…

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 6:23 pm

הי שירה
הבצק אמור לתפוח, אולי היה לו קר במקרר, נסי להבא להתפיח בטמפרטורת החדר התפחה של שעה וחצי

נוי צור יולי 4, 2020 at 4:29 pm

איך ניתן להפוך ל- ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 4:31 pm

מניחה שעם קמחים ללא גלוטן אבל אין לי נסיון איתם

Reply
אתי מאי 8, 2020 at 6:33 pm

אשמח לדעת אם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:12 pm

בבצק כן
במלית אפשר אבל להכניס למקרר להתייצבות

Reply
etty escappa מאי 9, 2020 at 11:14 am

תודה רבה

Reply
חן שוקרון פברואר 19, 2017 at 11:20 am

מהמם מהמם וכ"כ מפתה! חייבת לנסות

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 11:37 am

אהובתי תודה!

Reply
רלי אוקטובר 9, 2019 at 9:05 pm

הכנתי יצא מושלם! תודה על מתכונים נהדרים!
גמר חתימה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2019 at 6:35 am

תודה רלי! שמחה לשמוע

Reply
איילת מאי 15, 2020 at 12:06 pm

הסידור בתבנית נוא בשכבה אחת או אחת על השנייה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:18 pm

אחת

Reply
רבקה קופלר פברואר 19, 2017 at 11:22 am

נראה נפלא כמו תמיד. רעיון העוגיות שנדבקות אחת לשניה מאוד מזכיר לי את עוגת השמרים ההונגרית (אורונייגולושקה) שטומי לפיד קרא לה בספר פפריקה "גלוסקת הזהב".

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 11:37 am

אני אוהבת מאוד אורנגלושקה!
זה באמת מזכיר את הטכניקה, תודה רבקה!

Reply
עדי מאי 8, 2020 at 5:43 pm

האם ניתן להכין הבצק ביד?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:13 pm

כן, 12 דקות לישה ידנית

Reply
מיטל קנר פברואר 19, 2017 at 12:13 pm

מוש מוש מושלם!!
ואם תבקרי פעם בירושלים,
לכי למחנה יהודה, במאפיית ״ מרציפן״ תמצאי רוגעלך משגעים.
אלה נראים מדהימים אף יותר!

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 12:21 pm

שמעתי על הרוגעלך שלהם!
חייבת לנסות אותם פעם 🙂
תודה מותק

Reply
Batel מאי 25, 2019 at 9:35 am

היי, האם ניתן להקפיא לפני האפייה, להוציא, להתפיח ולאפות?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2019 at 11:08 am

כן אין בעיה

Reply
אורטל פברואר 27, 2017 at 7:08 pm

היי.
נראה מעולה..
האם אפשר לעשות בגרסה פרווה (מחמאה או שמן קוקוס במקום)?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2017 at 7:36 pm

בטח, אפשר להמיר בבצק את החמאה בשמן ואת החלב במים ועדיין תצא מעולה.
120 גר׳ חמאה=1/3 כוס שמן
המים באותה הכמות.
למילוי אפשר פשוט להשתמש בממרח שוקולד פרווה כדוגמת שוקולד השחר.
בהצלחה!

Reply
אורטל פברואר 27, 2017 at 7:40 pm

נהדר!! תודה רבה!!
ואם אפשר, עוד שאלה.
יש אפשרות להמיר את הביצים במשהו אחר? (הילדה שלי אלרגית לביצים, בואנים וחלב.. מחפשת חלופות אורקטיביות.. )

שוב תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2017 at 5:58 am

את יכולה פשוט להשמיט את הביצים במתכון.

Reply
אורטל פברואר 28, 2017 at 6:03 am

תודה רבה!

מירי מרץ 1, 2017 at 3:13 pm

אני רק שאלה…
איך אפשר להיות שדופה כזאת כשהעיסוק שלך, והאהבה שלך הן עוגות???
אגב, לתמונות שלך יש ממש ריח!

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2017 at 3:59 pm

תודה מירי, באותה מידה שאני אוהבת לאפות אני גם אוהבת לרקוד ולגלוש
תמונות עם ריח זה כייף!!
קרן

Reply
ירדן מרץ 10, 2017 at 9:13 am

שאלת הבנה..
מחלקים את הבצק לשניים .. מרדדים חלק אחד ומורחים את השןקולד.. מה עם החצי השני ? מניחים מעל החלק הזה ואז מרדדים ?
או כל חלק בצד בנפרד אני מורחת את כולו ומקפלת לשניים כמו ספר. ??

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2017 at 10:57 am

מחלקים את הבצק לשניים ואז מכל חלק מכינים בדיוק כמו שכתוב.
מרדדים למלבן
מורחים מילוי
מקפלים באמצע לשניים מהצד הרחב
מרדידם שוב
מחלקים באמצע לרוחב לשניים ומכינים משולשים
חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
מקוה שברור:-)

Reply
ארנון מרץ 23, 2017 at 6:58 pm

שלום קרן! האתר מהמם וכל המתכונים נראים ממש מעולה!
אשמח אם תוכלי לומר לי כמה יחידות של רוגעלך יוצאות מהמתכון?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2017 at 8:50 pm

תודה רבה ארנון .
מהכמות הזו יצאו באיזור ה 30 רוגעלך תלוי כמובן בגודל שלהם .

Reply
שירי מאי 3, 2017 at 1:23 pm

מעולה! יצא טעים ביותר.
אאמץ את הרעיון של רוגלך צמודים בתבנית נראה לי שככה יותר עסיסי

Reply
אסנת מאי 15, 2017 at 10:56 pm

יצאה מדהים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 16, 2017 at 12:06 am

שמחה לשמוע 🙂 תודה

Reply
גל מאי 8, 2020 at 1:47 pm

נראה מדהים, האם אפשר במקום להשתמש בוו הלישה ללוש ידנית?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 5:04 pm

בטח
לישה רצופה 10-12 דק

Reply
הדר יוני 12, 2017 at 2:34 pm

נראה מדהים!
אפשר להמיר לשמרים טריים?אם כן, באיזו כמות?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 12, 2017 at 2:42 pm

בהחלט ותמיד, כף שמרים יבשים = 24 גר׳ שמרים טריים ( חצי קוביה או חצי חבילת שימרית )

Reply
הדר יוני 14, 2017 at 4:25 pm

תודה!

Reply
עינב ספטמבר 5, 2017 at 4:18 pm

מעולה, מעולה – מתכון מדהים
תודה

Reply
מאיה ספטמבר 11, 2017 at 9:34 am

הי קרן,
עד איזה שלב (הכי מתקדם) אפשר להכין ולהפיא? אני פשוט צריכה שזה יהיה מוכן מוקדם בבוקר. האם אפשר להתקדם יותר מאשר רק הכנת הבצק ואז להקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2017 at 9:43 am

הי מאיה, את יכולה להכין ממש עד השלב האחרון לפני האפייה ולהכניס למקפיא, כלומר להכין את הרוגעלך, לסדר בתבנית ולהכניס להקפאה,
רק תפשירי מספיק זמן מראש כך שהם יספיקו עוד לתפוח לפני הכניסה לתנור, לזגג בביצה ולאפות.ואל תשכחי את הסירופ אחרי.
וספרי לי איך יצא:-)

Reply
מאיה ספטמבר 14, 2017 at 1:08 pm

יצא מ ט ו ר ף!!!! עשיתי בדיוק לפי מה שאמרת. מתכון מדוייק ומעולה. תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2017 at 1:16 pm

שמחה לשמוע מאיה, שנה מעולה!

Reply
הילה אוקטובר 25, 2017 at 4:37 am

הבלוג שלך הוא עונג צרוף, שירה פריכה למאפים שחומים- כל מה שאני אוהבת יש בו וכל מתכון חץ ללב שלי. הכנתי את זו ויצא כל כך טעים! ת ו ד ה. הילה

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2017 at 3:52 pm

אוקיי! תקשיבי!
אני מכינה שלט עם התגובה שלך והיא תחליף את הפוסטר של בר רפאלי באיילון.
אחלה?
הבנת כמה אני מתרגשת שכתבת לי?
את מהממת.
תודה ענקית.

Reply
סונייטה דצמבר 24, 2017 at 7:31 pm

הי קרן.
בלוג מהמם.
שאלות:
אפשר קמח מלא? ברור שלא יצא אותו טעם..
אפשר לדעתך להכין בסיר פלא על הגז? אני מכינה בו עוגות בחושות כשנמצאת במקום בלי תנור..
אותן שאלות לגבי שושני קינמון.
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2017 at 11:03 am

הי סונייטה
אם את מעוניינת להמיר בקמח שהוא בריא יותר הייתי ממליצה להמיר בקמח כוסמין לבן.
אם את ממירה במלא אז לא יותר מרבע שליש כמות מהקמח ולשים לב שזהוא קמח שסופח יותר נוזלים ייתכן והבצק יהיה זקוק לנוזלים נוספים מעבר למה שמצויין במתכון.
אין לי נסיון עם שמרים בסיר פלא על הגז, אני מניחה שזה אפשרי אם את יודעת לתפעל את זה 🙂
(אני מתכננת בקרוב לעשות את זה בעצמי)
התשובה מתייחסת גם לשאלתך בנוגע לשושני הקינמון.
בהצלחה

Reply
שני ינואר 26, 2018 at 3:46 pm

היי קרן
האם אפשר לעשות בלי לחבר אותם ביחד
ועוד דבר
האם הבצק אמור להיות קצת דביק?
מההתחלה יצא לי קצת דביק ולא אחיד וחלק
תודה שני

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 4:00 pm

גם אם הוא מעט דביק זה לרוב מסתדר אחרי ההתפחה.
אם אחרי התפחה עדיין דביק להוסיף מעט קמח וללוש ידנית.
וכן, את יכולה להכי את הרוגעלך כבודדים, רק תשתדלי שהם יהיו שווים בגודלם, והניחי על מגש האפייה במרווחים כדי שלא יידבקו.
שימי לב שזמן האפייה שלהם עלול להתקצר. בהצלחה

Reply
אתי דצמבר 15, 2018 at 9:14 pm

שבוע טוב קרן.רציתי לשאול אותך כמה זמן אפייה עם אני אופה אותם כרוגעלכים בודדים.אשמח אם תעני לי.שיהיה לך שבוע טוב ומבורך

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2018 at 6:29 am

אם את מכינה כבודדים תתחילי לבדוק אותם אחרי 20 דק

Reply
אתי דצמבר 16, 2018 at 7:19 am

קרן המון תודה על תשובתך.שיהיה לך שבוע טוב ומבורך

רינת יוני 5, 2020 at 3:22 pm

יואוווו הכנסתי כבר לתנור אבל לא שמתי לב שהם מסודרים בשכבה אחת….
אני סידרתי שכבה ראשונה צפופה ומה שנותר מעל בסיגנוו חופשי
נורא?

קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:10 pm

שום דבר לא נורא
בטוחה שיצא אחלה

אנה אפריל 28, 2020 at 1:18 pm

היי קרן,
אם משתמשים בקמח כוסמין לבן, האם שאר המרכיבים משתנים? כמות מים למשל?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 3:22 pm

אולי ממש טיפי יותר נוזל

Reply
אנה אפריל 28, 2020 at 4:08 pm

תודה רבה!!
יצא מעולה.
מאז שאני קוראת את הבלוג שלך, כל יום בא לי לאפות משהו מהמתכונים המדהימים שלך, הם כאלה מדויקים וקלים ומובנים!
תודה ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 5:22 pm

תודה אנה!

רוני יולי 7, 2018 at 3:32 pm

אם אכין את הבצק בבוקר ואאפה את העוגה בערב, איך היא תהיה בבוקר?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2018 at 7:53 am

אין בעיה להכין בצק מראש ולאפות בערב, רק שיתפח לאט במקרר.
אחרי ההכנה לצנן ולעטוף היטב עד הבוקר

Reply
רוני יולי 8, 2018 at 8:02 am

תודה רבה,
את מעוררת בי חשק לאפות בכל פעם והכל יוצא מעולה!

Reply
קרן פברואר 22, 2019 at 9:58 am

טעים טעים טעים הכנתי כבר פעמיים ובטוח יהיו עוד..

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2019 at 5:52 pm

תמיד משמח אותי, תודה

Reply
שרית יוני 27, 2019 at 8:10 am

קרן שמש יקרה,
מתה על המתכונים שלך וזה אחד הפייבוריטים.
הפעם אני רוצה לאפות מחר על הבוקר (סופשנה…..גננות…..) וחייבת את עזרתך: האם להכין את הרוגעלך כעת, להקפיא ולהפשיר לפני האפיה בבוקר או להכין כעת ולשמור במקרר לפני האפיה בבוקר?
מקרר או מקפיא – זאת השאלה!
מצפה לתשובתך

Reply
קרן אגם יוני 27, 2019 at 9:28 am

הי שרית תודה על המחמאות!
את יכולה להכין את הרוגעלך ללא אפייה ולהקפיא את התבנית כמו שהיא ומחר להפשיר ולאפות

Reply
מירב יולי 9, 2020 at 1:33 pm

יש לי סוכר חום כהה דביק, זה גם בסדר?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 2:35 pm

כן

Reply
אילנה אוקטובר 29, 2019 at 4:04 pm

היי, הכנתי..יצא מעולה וטעים!!! שאלה: למפגש, ניתן להכין יום קודם , או עדיף באותו יום ?
תודה…

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2019 at 4:06 pm

עדיף תמיד באותו היום
איזה העוגה במיטבה

Reply
ליאת דצמבר 15, 2019 at 11:55 pm

היי,
כל עוד אני מתכננת להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24, האם כמות הרוגלעכים שאקבל משני חצאי הבצק תכנס בתבנית אחת כזאת או שעדיף לפצל לשתי תבניות נפרדות?

בתודה והעוגה נראית כל כך מדהימה והרעיון ממש מדליק!
ליאת.

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2019 at 5:52 am

לתבנית עגולה בקוטר 24 תיכנס רוב כמות הרוגעלך, תצטרכי עוד אחת קטנה ליד, להכניס אליה שאריות.

Reply
ליעד ינואר 9, 2020 at 7:20 pm

היי קרן! תודה על המתכון המעולה! יש לי שאלה, באיזה תבנית אפית קוטר 26 או 28?

Reply
ליעד ינואר 9, 2020 at 7:21 pm

סליחה ועוד שאלה אחת, מה הזמן המקסימלי שאפשר להתפיח בהתפחה הראשונה?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 8:38 pm

עד 24 שעות במקרר

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 8:38 pm

לפעמים ב 26 ולפעמים ב 28
כך או כך אני מצופפת את כל הרוגעלך והם נכנסים בתבניות

Reply
רלי ינואר 13, 2020 at 2:30 pm

מתכון נהדר! תודה רבה
הילדים שלי מבקשים שאכין שוב ושוב 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2020 at 6:09 pm

ילדים חכמים! תודה רלי

Reply
רינה ינואר 30, 2020 at 7:38 am

אתמול הכנתי את הבצק ואת הרוגלעך. הכנסתי למקרר ורק היום בבוקר אפיתי.
יצא מושלם !!!!!
מתכון מדויק. ברור וטעים

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2020 at 10:26 am

תודה שעדכנת שמחה ממש לשמוע

Reply
דנה לוי פברואר 14, 2020 at 4:47 pm

היי, תודה על המתכונים המושלמים!
הכנתי את הבצק ואחרי שעתיים לא תפח לי. האם הוא צריך להכפיל את נפחו? או מעט לתפוח?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 4:55 pm

הוא אמור לתפוח, אז או שהיה לו קר מדי או שהשמרים לא בתוקף

Reply
הדס אפריל 23, 2020 at 10:10 pm

היי קרן,
תודה על מתכונים מושלמים.
האם בסדר להשתמש בביצים M? האם צריך לשנות את הכמות אם כך?

תודה רבה,
הדס

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:47 pm

אין צורך לשנות זה בסדר

Reply
רונית מאי 8, 2020 at 7:57 pm

האם עדיף להתפיח את הבצק לילה במקרר או באותו היום שעה וחצי?

Reply
דנה פברואר 14, 2020 at 5:00 pm

תודה רבה על התשובה המהירה!

Reply
שירה מרץ 21, 2020 at 9:16 am

הצילו! הכנתי בול ע"פ המתכון ואחרי לילה במקרר הבצק לא תפח בכלללל…
השתמשתי בשמרים יבשים, שמאוחסנים בצנצנת במזווה, והם די חדשים, אין מצב שהם לא בתוקף 🙁

האם לזרוק? להכין בכל מקרה? לנסות להתפיח בטמפ' החדר?
תודה
שירה

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 9:23 am

אם עשית הכל כמו שצריך אולי היה לו קר מדי
תכניסי אותו כמו שהוא מכוסה לתנור עם קערה בתחתית, תמלאי מים רותחים מהקומקום ותסגרי מיד. האדים יחממו אותו ואני מקוה שיתפח לך
אחכ תמשיכי כרגיל

Reply
שרון אפריל 13, 2020 at 3:35 pm

היי קרן,

את חושבת שזה יעבוד גם עם נוטלה?

תודה על כל המתכונים המעולים, נהנית מהם עכשיו כשיש יותר זמן פנוי

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 5:29 pm

ברור שיעבוד, הייתי מוסיפה קצת חמאה לנוטלה, ממרחי שוקולד נוטים טיפה להתייבש כמליות למאפי שמרים

Reply
איריס אפריל 17, 2020 at 2:47 pm

היי. האם ניתן להקפיא חלק מהכמות? ומה עדיף לפני או אחרי האפייה?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 3:44 pm

אפשר להקפיא לפני או אחרי לא משנה אם אחרי רק שיהיה טרי

Reply
יוכבד אפריל 19, 2020 at 12:58 am

הייי יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן קנולה, או שחייב משהו מוצק?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 6:50 am

במלית או בעוגה?
בשתיהן אפשר להמיר לשמן, במלית לקחת בחשבון שיהיה יותר קשה לעבוד איתה כי היא נוזלית

Reply
רון אפריל 23, 2020 at 5:06 pm

אם עושים מריחה נוספת ויקפול נוסף? הופך את זה לעשיר יותר עם יותר שכבות?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 5:31 pm

לא ניסיתי אבל נשמע לא רע
אם עושים עוד שכבה וקיפול אז היא צריכה כמובן עוד זמן אפייה

Reply
Maya אפריל 26, 2020 at 6:37 pm

היי, מתכון מעולה! אבל לא הבנתי, אחרי שמורחים את המלית על החצי בצק, כתבת לקפל ואז לרדד אותו עד שהמלית נטמעת.. לא הבנתי מה זאת אומרת לקפל, לשים שכבה נוספת של בצק מעל?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 6:49 pm

לקפל את הבצק לשניים ולרדד שוב

Reply
ספיר אפריל 24, 2020 at 10:14 am

היי קרן
אנע הכנתי את הבצק והוא עכשיו בהתפחה ראשונה. יש מן חתיכות צהובות בבצק (למרות שלשתי מספיק זמן). יש לך מושכ מה הן ואם זה יהרוס את הבצק?
תודה רבה

Reply
מעיין מאי 7, 2020 at 12:07 pm

היי קרן ,
כמה כפות קקאו בערך זה 80 ג׳ ?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:47 pm

8 כפות

Reply
אושרת מאי 12, 2020 at 2:05 pm

היי קרן מתכון מהמם כמוך !
האם אפשרי להכין הכל כולל צורות ומילוי
ולהכניס למקרר ללילה ורק לאפות בבוקר ?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 4:43 pm

הי תודה
לא אפשרי
אפשר להקפיא אחרי עיצוב

Reply
אושרת מאי 12, 2020 at 4:54 pm

להקפיא ואז להפשיר ולתנור ?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 4:58 pm

בדיוק

Reply
יעל מאי 12, 2020 at 9:47 pm

פעם ראשונה שאני עובדת עם שמרים ויצא פשוט מושלם! אין לי מילים.
את אלופת עולם! המתכון פשוט וטוב ומדוייק וידידותי וטעים ברמות שאין דברים כאלה.
תודה לך!

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 11:42 pm

תודה יעל הכי משמח לקרוא מילים כאלו

Reply
תמר מאי 13, 2020 at 9:50 pm

היי,
1. אפשר להתפיח גם במקרר ל6 שעות פחות או יותר במקום לילה?
2. אפשר לט להשתמש בנייר אפייה ופשוט לשמו את התבנית או שזה ידבק?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 9:54 pm

אפשר במקרר התפחה איטית לשש שעות אין בעיה ואפשר לשמן תבנית במקום נייר אפייה

Reply
אדוה מאי 14, 2020 at 3:36 pm

מאז שהעלית את הכנת המתכון לסטורי הוא לא יוצא לי מהראש! אם יש לי ביצי m, עדיף לשים 2 או 3?
ועוד שאלה, מה הזמן המריבי להתפחה במקרר וכמה זמן לצנן את העוגה לפני ההגשה ככה שעדיין תהיה טרייה?
אוהבת בטירוף את העמוד אינסטגרם שלך!!!

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 4:00 pm

תודה אדוה
תישארי עם 2 ביצים זה אחלה
התפחה במקרר לבצק עצמו אפשר עד 24 שעות אח הוא אטום היטב עדיף פחות
לא צריך לצנן את העוגה היא מושלמת חמה

Reply
אהובה צלניקר מאי 14, 2020 at 4:01 pm

היי ..ממשיכה להנות מהמתכונים שלך ורוצה להכין את זו למסיבת רווקות אבל צריך להיות פרווה . אפשר להשתמש בקרם קוקוס ? ולמלית יש קינדר בוואנו פרווה …מה דעתך ? ממש בא לי להכין אותה כי היא נתלשת וכיפית…

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 4:02 pm

הי
את העוגה תכיני עם שמן קנולה לא עם קרם קוקוס
ולגבי המלית זה מעולהההה

Reply
דנה מאי 15, 2020 at 10:47 am

היי אפשר במקום החלב להשים משהו אוחר(לא חלבי)?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:20 pm

מים או חלב סויה

Reply
אדוה מאי 15, 2020 at 1:03 pm

עוד שאלה: ראיתי בסטורי שלך באינסטגרם שעשית את הפעולה של הקיפול והחיתוך רק פעם אחת. צריך לעשות את זה פעמיים?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:17 pm

אחת
לא חותכים פעמיים

Reply
אלינה בקר מאי 15, 2020 at 4:25 pm

הי, אני רוצה לעשות מלית עם ריבה, האם עדיין כדאי לערבב עם חמאה, באותה כמות?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 4:31 pm

כן אי אפשר בלי חמאה

Reply
דנה מאי 16, 2020 at 4:23 pm

עוגה מעולה!!! גרפה מחמאות ברגע הראשון על המראה המגרה והנהדר, וברגע השני על הטעם המדהים והרכות…. איזו כיף! תודה!!!
שני דברים מוזרים-
1. לא השתמשתי בעל החלב כי הבצק היה מנש דביק.. להפך, הוספתי עוד 2 כפות קמח
2 אפיתי על 180 בטורבו והספיקו 20 דקות.
כמו שכתבתי – יצאה מעולה וחוסלה תוך דקות…..

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 5:13 pm

תודה
לגבי החלב, קורה לפעמים תלוי בהמון גורמים
טורבו אופה מהר יותר וגם מייבש קצת, העיקר שאת יודעת להוציא בזמן
שמחה שאהבת !

Reply
מאי אספרןמס מאי 17, 2020 at 12:10 pm

נראה וואו! ניתן להשתמש בשמרית (שמרים טריים) במתכון של הבצק?
ובכלל אפשר להמיר שמרים יבשים לטריים באופן כללי?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 12:14 pm

ברור תמיד

Reply
מאי מאי 20, 2020 at 1:03 pm

באותה כמות? או שיש יחס אחר להמרה?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 3:17 pm

כף שמרים יבשים=25 גר׳ שמרים טריים

Reply
מירב יוני 22, 2020 at 5:13 pm

הכנתי וזה מושלם! 🙂 הרוגעלך יצאו רכים יותר מטוסיק של תינוק 😉
אין בעיה להשתמש במלית של העוגת קראנצ'ים, נכון?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 8:44 pm

חחחח הצחקת אותי עם הטוסיק של תינוק
אהבתי
אין בעיה בכל מלית שתרצי

Reply
נטע מאי 18, 2020 at 10:02 am

היי המתכון נראה מושלם!
במלית שוקולד שכתבת סוכר חום בהיר, האם הכוונה לדמררה? ואם לא האם אפשר להשתמש בדמררה? ובמלית קינמון האם לשתמש בסוכר חום כהה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 3:34 pm

חום בהיר זה דמררה
ואפשר חום כהה אין בעיה באותה הכמות

Reply
גילי מאי 27, 2020 at 7:47 am

מקווה ששלומך משתפר.
כבר עשיתי כמה פעמים בשני המילויים שהצעת. מושלם
יש איזה מילוי גבינה שאפשר לעשות בצורה הזו?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 9:07 am

מילוי גבינה בצורה הזו לא אבל את יכולה להכין את עוגת הגביניות

Reply
שירה יוני 6, 2020 at 2:12 pm

היי קרן
נסיתי להכין את העוגה ומשום מה הבצק לא תפח לי (התפחה של שעתיים בטמפ׳ החדר). מה יכולה להיות הסיבה (הייתי מדוייקת בכמויות ובסדר לפי המתכון :()

Reply
קרן אגם יוני 6, 2020 at 4:16 pm

להחליף שמרים

Reply
שירה יולי 17, 2020 at 5:48 pm

אז מסתבר שאכן השמרים לא היו טובים…

Reply
מעיין יוני 20, 2020 at 12:05 pm

היי קרן!
אני מקווה ששלומך טוב ושאתם נהנים מהגלים בים (:
האם אפשר להכין את הבצק ידנית או שאי אפשר בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:13 pm

תודה מעין , אפשר לישה ידנית רצופה של 10-12 דקות

Reply
ענבל יוני 22, 2020 at 4:27 pm

היי קרן, מאוהבת במתכונים שלך!
כמה זמן זה 'לילה במקרר' ?
ראיתי פה בתגובות שכתבת מקסימום 24 שעות, אבל כמה זמן מינימלי יעשה את העבודה כשהבצק תופח במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 8:45 pm

כן כן בטח
כמה שעות וזה אחלה

Reply
מיטל יולי 2, 2020 at 4:29 pm

היי קרן! קמח לחם יעבוד פה טוב לדעתך?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 7:22 pm

כן

Reply
ליאת זילבר יולי 3, 2020 at 10:33 pm

הכנו היום עם קינמון ויצא חלום! מה זה הדבר הזה??? זה ממכר!
חייבת לציין שלא היתה לי מספיק חמאה גם לבצק וגם למלית אז המרתי את החמאה של הבצק בשמן ויצא אליפות.
אין עלייך. כל מתכון מנצח. תענוג!
תודה אהובה!

Reply
קארין יולי 5, 2020 at 11:00 am

הי קרן,
כף שמרים יבשים – כמה זה בגרם?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 5, 2020 at 12:54 pm

10 גר

Reply
Judith Levy יולי 9, 2020 at 7:19 pm

הי קרן. הכנתי לפי ההוראות. כל המילוי נזל החוצה. יש לך מושג למה? האם להדק יותר את שתי השכבות לאחר מריחת המילוי או להפחית בכמות החמאה במילוי? תודה

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 8:07 pm

החמאה היתה כנראה רכה מדי, להבא בחום הזה להכניס למקרר שהמלית תתייצב

Reply
Judith Levy יולי 9, 2020 at 8:21 pm

תודה על התגובה המהירה. אנסה לקרר.

Reply
שירה יולי 17, 2020 at 5:53 pm

היי קרן,
אני רוצה לספר שאני מכינה כבר כמה פעמים את המתכון שלך ויוצא פגז! בהתחלה היתה לי בעיה בהתפחות ואז גיליתי שהשמרים אשמים, החלפתי ומאז… תופח עד הגג 🙂
בהשראת מתכון אחר שלך של בייגלה ממולאים שבו כתבת על שימוש בקמחים אחרים, עשיתי ניסיון והכנתי את הרוגעלך האלו עם 1/3 קמח כוסמין, 1/3 קמח מלא ו1/3 קמח לחם לבן. הגדלתי את הכמות של החלב בממש מעט (אולי עוד 2-3 כפות) ועשיתי 2 התפחות לפני המילוי ואז עוד התפחה. יצא מעולה!!!
זה לגמרי הפך לאחד המתכונים הקבועים שלי. תודה רבה 🙂

Reply
אילנה יולי 21, 2020 at 1:07 pm

אם מכינים עד שלב ההקפאה כמה זמן להפשיר? והאם להפשיר במקרר או בחוץ ? וכמה זמן ?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 4:07 pm

לא הבנתי מה זה שלב ההקפאה מבחינתך

Reply
נועם אוגוסט 5, 2020 at 12:31 pm

היי קרן,
זו הפכה להיות עוגת הבית שלנו בנוסח הקינמון 🙂
עכשיו התבקשתי להכין אותה עם נוטלה. את יודעת להגיד אם זה ייצא טוב? אם כן, כמה נוטלה צריך? צריך להוסיף לזה משהו?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2020 at 2:01 pm

כשעובדים עם ממרח שוקולד רצוי לערבב אותו עם קקאו שמייצב וחמאה שמוסיפה שומן
לכן אני ממליצה להישאר עם המתכון לממרח קקאו בבלוג ורק להוסיף לו 2-3 כפות נוטלה
בהצלחה

Reply
נועם אוגוסט 5, 2020 at 2:54 pm

אחלה, תודה רבה על המענה מהיר 🙂

Reply

Leave a Comment