עוגות פרי

עוגת אגסים לימון ויוגורט

אפריל 16, 2021 26 Comments

אחד הפירות האהובים עליי הם האגסים,ובכל פעם שאני קונה אותם קשה לי להחליט מה לעשות איתם

קודם, להכניס לעוגה או לאכול בעצמי? הם מגיבים ככ יפה בעוגות ומאפים שאני אוהבת ממש

להשתמש בהם ולצערי הרב אין להם מניות גדולות בעולם, קצת מזכירים לי פרג או כוסברה.

משום מה לא כולם אוהבים אגסים וזה נורא נורא נורא מוזר! מה יש לא לאהוב בפרי הזה?

כל כך רך וטעים ויש לי ריח מהמם, והוא פרי פשוט יפיפייה.

אתמול חשקה נפשי בעוגת אגסים, זה היה אחרי מפגן יום העצמאות, זה היה אחד מימי העצמאות

שאני מכתירה כהי כייפי, ירדנו לגבעה ליד הבית לראות את המטס, בדרך קנינו דגים,

וחזרנו הביתה, ראינו סרט, אכלנו ארוחה רגילה של שניצלים דגים ופירה, הכנתי עוגת אגסים

שעשתה ריח פסיכי בבית, ניקינו את המרפסת שהיתה זקוקה לנקיון אחרי כל החורף הזה,

ובעצם לא נסענו לשום מקום, לא תפסנו בשלוש לפנות בוקר פיסת דשא על אי תנועה,

לא עמדנו בפקקים, לא נסענו לפארק, לא חזרנו הביתה עם שיער בריח מנגל,

לא הנפנו דגלים, לא עמדנו שעה בתור לקנות פחמים, לא שתינו קולה, ואפילו לא עמדנו בפקק

שיש כשיוצאים בסיום יום העצמאות מהיער. לא אירחנו, לא נסענו לחברים, והיינו משפחה

קטנה בבית ככמו כל יום שבת אחר. מצד שני, היה לנו כייף, היינו בבית המשפחה הקטנה

והיה יום מושלם. אז הנה המתכון לעוגת אגסים המעולה הזו.

עוגת אגסים לימון ויוגורט/תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ או תבנית מלבנית 25*30

מצרכים למתכון:

140 גר׳ חמאה רכה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

1 כפית אבקת אפייה

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

זסט ומיץ מלימון בינוני

כפית תערובת תבלינים לצ׳אי או כפית קינמון

רבע כפית מלח

1/2 כוס יוגורט מכל סוג

3 אגסים בינוניים מעט רכים

חופן שבבי שקדים

סוכר וניל אחד

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה עם חור או תבנית מלבנית

בקערה עם מרית מערבבים חמאה רכה וסוכר לבן לקרם, אפשר במיקסר ממש להקציף

לכמה דקות יוצא מעולה. מוסיפים ביצים, אחת אחת ואחרי כל אחת מערבבים.

מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ואת המלח ומעבדים שוב.

מוסיפים יוגורט, כפית תבלינים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישירים. מסדרים מעל הבלילה פרוסות אגסים,

אפשר להשקיע בסידור מניפה יפה או כמוני פשוט להניח אותם בברדאק חינני. מפזרים מעל האגסים

סוכר וניל וחופן שבבי שקדים.

אופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר.

**לפרווה ניתן להמיר חמאה ב 1/2 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס, ואת היוגורט במיץ תפוזים.

**אפשר להמיר סוכר לבן לסוכר חום ומחצית מכמות הקמח לקמח מלא כגון כוסמין או קמח חיטה מלא.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

26 Comments

סוזי אפריל 16, 2021 at 10:09 am

לקרן האלופה והמקסינה
לא רשום כמה בדיוק מיץ לימון

Reply
סוזי אפריל 16, 2021 at 10:10 am

לקרן האלופה והמקסימה כמובן

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 11:55 am

כתוב זסט ומיץ מלימון בינוני

Reply
Inna אפריל 16, 2021 at 10:20 am

אפשר להחליף את האגס במשהו אחר? ואפשר להוסיף קמח שקדים במקום כמות מסיימת של הקמח? ואם כן כמה כמה?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 11:54 am

אפשר חצי כוס קמח שקדים במקום
ואפשר כל פרי שאוהבים

Reply
לואיז אפריל 16, 2021 at 7:11 pm

קרן מקסימה, מה כוללת תערובת התבלינים, במידה ואין לי תערובת מוכנה לצ'אי?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 11:26 pm

תבלינים טחונים כמו ציפורן הל קינמון ג׳ינג׳ר ואגוז מוסקט, יש לקנות תערובות מוכנות ואפשר גם להכין לבד משהו מכמה אבקות ביחד.

Reply
דניאלה אפריל 16, 2021 at 6:43 pm

קרן המהממת, מה דעתך? דובדבני אמרנה יעבדו במקום האגסים?
(אין לי אגסים ויש לי דובדבני אמרנה ואני לא יודעת מה לעשות איתם)

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 10:44 pm

יעבדו בגדול!

Reply
סאלי אפריל 17, 2021 at 12:11 am

היי קרן יקירה, האם ניצן להשתמש בקמח שקדים ולא רגיל? ואם כן מה היחסים?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 1:01 pm

קמח שקדים בלבד לא יחזיק את העוגה אפשר לשלב אותו עם קמח תפא או קורנפלוק חצי חצי אם זה עוזר

Reply
נוני אפריל 17, 2021 at 6:22 pm

הכי הכי הכי אוהבת את הימים האלה
היינו בבית והיה כיף.
לא נסענו
לא חזרנו
לא טרחנו
לא עשינו כלום.
והיה כיף.
לעוד הרבה כאלה!
והעוגה ניראית מוש!! תנוסה בהקדם

Reply
דבורה אפריל 18, 2021 at 9:44 am

לקרן המקסימה. אני קוראת המון מתכונים ברשת ואני לא מסתכלת של מי הם.
שמתי לב שכשאני בוחרת להכין מתכון
99 אחוז מהפעמים הוא שלך.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2021 at 8:38 pm

זה הכי משמח דבורה יקרה תודה

Reply
יעל אפריל 19, 2021 at 9:19 am

היי ניסית במקרה עם תפוחים?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2021 at 4:47 pm

כן יוצא אחלה

Reply
כרמית אפריל 26, 2021 at 7:11 pm

קרן היקרה,
פשוט תענוג צרוף להכין את המכונים שלך!!
כמישהי שהיא קלולס במטבח, אין מתכון שלך שלא גורף מחמאות…
לא היו לי אגסים וניסיתי עם דובדבני אמרנה ,יצא טעים מאאד!

תודה קרן.

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2021 at 8:15 am

משמחת ממש תודה!

Reply
אילנה אפריל 20, 2021 at 12:03 pm

שלום רב,
מאיפה אפשר להשיג תבנית שטוחה עם חור כזו?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2021 at 12:58 pm

אני קניתי אצל סיגי אופיר חפשי בגוגל

Reply
אנה אפריל 20, 2021 at 12:38 pm

אני רוצה פרווה ואין לי מיץ תפוזים או חלב פרווה, אפשר להמיר במשהו אחר?
מיץ אשכוליות? או מים?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2021 at 12:58 pm

לצערי לא יודעת איך יתקבל עם מים

Reply
לימור אפריל 23, 2021 at 1:18 pm

מה הכוונה חצי כוס יוגורט?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:51 am

לוקחים כוס וממלאים עד החצי ביוגורט (וס מידה אוניברסלית)

Reply
רון מאי 22, 2021 at 11:33 pm

כמובן שיצאה נהדרת, כמו כל מתכון שלך 🙂 הילדים כבר ביקשו שאנסה עם פירות אחרים כי לא נשאר פירור אחרי ארוחת הערב

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:15 am

היא מעולה עם כל פרי 🙂

Reply

Leave a Comment