עוגות בחושות

עוגת אלפחורס בחושה מטורפת

יולי 10, 2020 55 Comments

שנים שאני חולמת לטוס לדרום אמריקה, וזה לא קורה. אני לא עשיתי טיול של אחרי צבא.

התחתנתי ממש מוקדם עם מוסיקאי שעבד במסיבות ופסטיבלים בכל העולם ופשוט נסעתי

איתו בכל פעם לגיחות  קצרות לפה ולשם, ודרום אמריקה נשארה חלום שלי.

ואז! סוף סוף החיילת השתחררה והחליטה לעבוד, לחסוך,ולטוס לדרום אמריקה.

כל זה היה בדצמבר שנה שעברה כן ?

איך שמחתי!!  סוף סוף טיול של אחרי הצבא שלי מתגשם.

כמו כל האמהות, היא תסע לטיול, ובשלב מסויים אני אצטרף אליה,

כבר דמיינתי איך אני רוקדת על משאיות בקרנבל בברזיל עם חוטיני, הולכת לאיבוד ביערות האמזונס,

אוכלת אמפנדס, ומלא אלפחורס!

אבל אז הגיעה דודה קורונה, ושיבשה את התכניות לטיול שלי של אחרי צבא!

איהז באסה איתה! אבל אני אוהבת אלפחורס, אז היום הכנסתי אותם לעוגה.

עוגת שמנת ריבת חלב/ 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24

חומרים לעוגה:

4 ביצים גודל L

3/4 כוס ( 150 גרם) סוכר לבן 

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר ( דמררה) 

מיכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

4 כפות שמנת חמוצה

כוס ו 1/4 (175 גרם) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (50 גר׳) קוקוס

2 כפיות אבקת אפיה

מעט מלח

4 כפות ריבת חלב

לעיטור אחרי אפייה:

4 עפות ממרח ריבת חלב

4 כפות קוקוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק

בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר למשך 3-4 דקות  לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ומערבבים היטב.

מוסיפים ריבת חלב ומערבבים שוב

מוסיפים קמח, קוקוס מלח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את התערובת בין שתי התבניות

מכניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים 

מחממים ריבת חלב במיקרו, שופכים על העוגה, מפזרים קוקוס וטורפים

**העוגה נשמרת במקרר שלושה ארבעה ימים מכוסה היטב

**אפשר להמיר שמנת מתוקה בשמנת פרווה או קרם קוקוס ואת החמוצה ביוגורט או מיץ תפוזים

**אפשר לוותר על הקוקוס בבלילה בהמרה באותה הכמות לקמח לבן

**ריבת חלב אפשר להמיר בלוטוס

**אפשר להמיר שמנת מתוקה ב 2/3 כוס שמן

Print Friendly, PDF & Email

55 Comments

יוכבד יולי 10, 2020 at 10:33 am

הי יש אפשרות להשים משהו אחר במקום השמנת מתוקה…כדי שיהיה יותר בריא

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:18 pm

שמן קנולה?

Reply
כרמיצ יולי 12, 2020 at 11:20 am

מה הכמות שמן שצריך לשים במקום?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 12:45 pm

2/3 כוס

Reply
נועה יולי 10, 2020 at 2:55 pm

אם אין לי סוכר חום, אפשר להחליף לסוכר לבן באותה כמות?

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:14 pm

כן בטח

Reply
פריאל יולי 11, 2020 at 10:50 pm

סליחה אבל אלפחורס זה משהו אחר… אלפחורס זו עוגיה מורכבת משתי עוגיות מ צק קורנפלור מלואות בריבת חלב שנשפכת לצדדים אז הקוקוס נדבק..
ז מממממשששדדדד לא אלפחורס…קצת יותר כבוד לעוגיה המפורסמת של הארגנטינאים!!!!!!

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 7:53 am

את צודקת, וחלילה להעליב אף ארגנטינאי, אבל אם תכתבי בגוגל עוגת אלפחורס תגלי ככ הרבה אדפטציות לעוגיה, והמון השראה ממנה, אני חושבת שאתם הארגנטינאים צריכים להיות ממש גאים שהוא נותנת כ כ הרבה השראה לכותבי המתכונים למיניהם. בכל אופן ממליצה לנסות את העוגה היא ממש מעולה

Reply
איריס יולי 14, 2020 at 1:31 am

את פשוט מהממת!!

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 6:42 am

את! תודה

נטלי יולי 13, 2020 at 3:03 pm

היי. עוגה מעולה
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה כדי להמיר לפרווה??

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 4:25 pm

כתוב בתחתית הפוסט

Reply
Roni יולי 10, 2020 at 3:15 pm

היי קרן,
האם אפשר יוגורט במקום השמנת החמוצה?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:13 pm

כן בטח

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:18 pm

כן הולך

Reply
רותי יולי 11, 2020 at 9:05 am

אכן עוגה מטורפת. התענגנו…

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 11:48 am

תודה

Reply
נופר יולי 11, 2020 at 9:37 am

היי,אפשר להוריד את הקוקוס או שהוא הכרחי?יש משהו חלופי?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 11:21 am

אין בעיה
להמיר בקמח

Reply
ניני יולי 11, 2020 at 11:27 am

יקירתי
המתכונים נהדרים אבל יש ככ שגיאות הגהה….שחבל….

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 11:49 am

את מוזמנת להעיר נקודתית איפה שיש שגיאה, האם השגיאה היא במתכון עצמו?

Reply
דורינה יולי 11, 2020 at 4:38 pm

יש לי הכל למעט ריבת חבל. מה אפשר לשים במקום או לוותר בכלל?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:02 pm

עוגה אחרת

Reply
מעיין יולי 11, 2020 at 8:51 pm

הי! הכנתי את העוגה בשניים (וחצי אפילו) אינגליש קייק חד פעמיים ..
יצא מעולה! רק שכאילו שקע לי כל האמצע של העוגה והיא יצאה ממש נמוכה יחסית לכמות ששמתי.. מה יכולה להיות הטעות? שמתי קמח תופח אם זה משנה משהו..

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 9:55 pm

נשמע שלא היה אפוי מספיק באמצע אחרת אין לה סיבה ליפול

Reply
לירון יולי 27, 2020 at 8:40 pm

גם לי קרה אותו דבר, כבר שקעה בזמן שהיא בתנור…. מה הבעיה קרן? היא מצויינת רק מבאס ששקעה

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 8:46 pm

זה בהחלט יכול לקרות לפעמים ויש מגוון סיבות, חום גבוהה מדי, ערבוב לא נכון של אבקת אפייה, ועוד… ממליצה לא להתבאס ופשוט לנסות שוב

Reply
לירון יולי 27, 2020 at 8:51 pm

ברור!! היא טעימה מאוד אניווי
תודה רבה קרן

Reply
מיטל יולי 11, 2020 at 10:16 pm

היי קרנונה,
סוכר קנים? אפשר במקום חום דמררה?

ושמנת חמוצה כמה אחוז?

ואיזה ריבת חלב הכי מומלצת מבחינתך?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 10:26 pm

אין בעיה עם סןכר קנים
שמנת חמוצה עדיף 15% ומעלה
ריבת חלב קניתי מה שהיה בסופר לא משהו מיוחד

Reply
ריקי יולי 14, 2020 at 8:43 am

יצאה עוגה רכה רכה וטעימה מאוד. עשיתי ב2 אינגליש קייק, חוסל באותו יום.

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:22 am

שמחה לשמוע ריקי תודה

Reply
דפני גני יולי 14, 2020 at 7:02 pm

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:32 pm

בטח, לעטוף היטב

Reply
נעה יולי 16, 2020 at 12:44 am

יצאה לי שנמנתית/ גבינתית ובתצץמונה נראה שהמרקם שלה יותר אוורירי. אני טועה? מה לא עשיתי בסדר

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 2:05 pm

לא אפית מספיק? לא דייקת בחומרים?

Reply
Sa יולי 16, 2020 at 4:27 pm

הי קרן
אתר מקסים ומתכונים שעושים חשק..
הכנתי היום את המתכון הראשון מהאתר, ולצערי גם אצלי העוגה שקעה במרכז ולא תפחה
מוזר ממש

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 5:16 pm

יש מצב לערבוב לא מספיק של אבקת האפייה בתערובת

Reply
נעמה יולי 17, 2020 at 8:34 am

היי קרן 🙂
אם יש לי רק ביצים מדיום, צריך לשים 5?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:22 pm

כן

Reply
נעמה יולי 18, 2020 at 8:23 pm

תודה רבה קרן!
העוגה יצאה עסיסית גבוהה וטעימה במיוחד!

Reply
אביטל יולי 17, 2020 at 11:00 pm

קרן היקרה,המתכון מדוייק כל כך והעוגה יצאה עסיסית ומעולה!! כולם אהבו כולל האורחים והילדים.. תודה רבה יש לך מתכונים אליפות!!

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:30 am

תודה אביטל

Reply
מירב יולי 21, 2020 at 6:46 am

היי קרן!
שייך להשתמש בחלב מרוכז שהכנתי בבית?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 7:23 am

בטח

Reply
מירב יולי 23, 2020 at 11:38 am

תודה רבה!
אפשרי להפחית בכמות הסוכר?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 2:50 pm

לא מומלץ היא לא כז ומתוקה ואם כן אז 1/4 כוס

Reply
סיון יולי 24, 2020 at 10:12 am

היי, האם ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 2:42 pm

בטח, עדיף בלי הציפוי

Reply
מוטי אליקים יולי 25, 2020 at 10:07 am

עוגה אליפות !!!!
ממש טעימה, כל המשפחה נהנתה, מכור לעוגות הבחושות שלך.

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 2:28 pm

הכי כייף לי לשמוע מוטי תודה

Reply
טלי סבו יולי 26, 2020 at 10:06 am

היי קרן, תודה על המתכון. האם כשמוסיפים את השמנת המתוקה (והחמוצה) – להמשיך להקציף במיקסר? כלומר השמנת המתוקה אמורה להיות מוקצפת בתוך התערובת? (כמו בעוגת השיש קצפת ריבת חלב?)
ובמידה שכן – האם גם את הקמח אפשר להוסיף בסוף תוך הקצפה?

Reply
Inbar יולי 27, 2020 at 10:50 am

הכנתי את העוגה והיא מדהימה! תודה רבה!

Reply
סמר יולי 31, 2020 at 8:04 pm

היי קרן, אפשר לעשות אותה קאפקייקס?
אני צריכה כמות מינימלית של קאפקייקס אז אפשר לעשות חצי מהכמויות?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 9:29 pm

כן אין בעיה

Reply

Leave a Comment