שנים שאני חולמת לטוס לדרום אמריקה, וזה לא קורה. אני לא עשיתי טיול של אחרי צבא.
התחתנתי ממש מוקדם עם מוסיקאי שעבד במסיבות ופסטיבלים בכל העולם ופשוט נסעתי
איתו בכל פעם לגיחות קצרות לפה ולשם, ודרום אמריקה נשארה חלום שלי.
ואז! סוף סוף החיילת השתחררה והחליטה לעבוד, לחסוך,ולטוס לדרום אמריקה.
כל זה היה בדצמבר שנה שעברה כן ?
איך שמחתי!! סוף סוף טיול של אחרי הצבא שלי מתגשם.
כמו כל האמהות, היא תסע לטיול, ובשלב מסויים אני אצטרף אליה,
כבר דמיינתי איך אני רוקדת על משאיות בקרנבל בברזיל עם חוטיני, הולכת לאיבוד ביערות האמזונס,
אוכלת אמפנדס, ומלא אלפחורס!
אבל אז הגיעה דודה קורונה, ושיבשה את התכניות לטיול שלי של אחרי צבא!
איהז באסה איתה! אבל אני אוהבת אלפחורס, אז היום הכנסתי אותם לעוגה.
עוגת שמנת ריבת חלב/ 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24
חומרים לעוגה:
4 ביצים גודל L
3/4 כוס ( 150 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר ( דמררה)
מיכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
4 כפות שמנת חמוצה
כוס ו 1/4 (175 גרם) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (50 גר') קוקוס
2 כפיות אבקת אפיה
מעט מלח
4 כפות ריבת חלב
לעיטור אחרי אפייה:
4 כפות ממרח ריבת חלב
4 כפות קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק
בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר למשך 3-4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ומערבבים היטב.
מוסיפים ריבת חלב ומערבבים שוב
מוסיפים קמח, קוקוס מלח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את התערובת בין שתי התבניות
מכניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
מחממים ריבת חלב במיקרו, שופכים על העוגה, מפזרים קוקוס וטורפים
**העוגה נשמרת במקרר שלושה ארבעה ימים מכוסה היטב
**אפשר להמיר שמנת מתוקה בשמנת פרווה או קרם קוקוס ואת החמוצה ביוגורט או מיץ תפוזים
**אפשר לוותר על הקוקוס בבלילה בהמרה באותה הכמות לקמח לבן
**ריבת חלב אפשר להמיר בלוטוס
**אפשר להמיר שמנת מתוקה ב 2/3 כוס שמן
143 Comments
הי יש אפשרות להשים משהו אחר במקום השמנת מתוקה…כדי שיהיה יותר בריא
שמן קנולה?
מה הכמות שמן שצריך לשים במקום?
2/3 כוס
היי קרן היקרה, האם אפשר לשים קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה?
בטח
שמן קנולה מזיק הרבה יותר משמנת מתוקה.
האם באופן כללי את אןפה עוגות בחושות בטורבו או חום עליון תחתון? תודה וחג שמח
חג שמח שושי
אני אופה בחום עליון תחתון
יצא פגז. התערובת הספיקה 3 תבניות אינגליש קייק, מלאות עד 3/4 מגובהן. יאמי…
יו כמה טעימה.
עוד מתכון מוצלח שלך!!!
תודה❤
תודה עליזה
טעיייייייייייייים
כיייייייייייייף
עוגה מושלמתתתת
שאלה… יש אפרות להכין את העוגה עם תבנית הפלא הכוונה עם החור באמצע?
אפשר אבל בלי להפוך או לנסות לחלץ אחכ
אם אין לי סוכר חום, אפשר להחליף לסוכר לבן באותה כמות?
כן בטח
סליחה אבל אלפחורס זה משהו אחר… אלפחורס זו עוגיה מורכבת משתי עוגיות מ צק קורנפלור מלואות בריבת חלב שנשפכת לצדדים אז הקוקוס נדבק..
ז מממממשששדדדד לא אלפחורס…קצת יותר כבוד לעוגיה המפורסמת של הארגנטינאים!!!!!!
את צודקת, וחלילה להעליב אף ארגנטינאי, אבל אם תכתבי בגוגל עוגת אלפחורס תגלי ככ הרבה אדפטציות לעוגיה, והמון השראה ממנה, אני חושבת שאתם הארגנטינאים צריכים להיות ממש גאים שהוא נותנת כ כ הרבה השראה לכותבי המתכונים למיניהם. בכל אופן ממליצה לנסות את העוגה היא ממש מעולה
את פשוט מהממת!!
את! תודה
וואוו שלמות של עוגה!!!
היי. עוגה מעולה
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה כדי להמיר לפרווה??
כתוב בתחתית הפוסט
היי קרן,
האם אפשר יוגורט במקום השמנת החמוצה?
תודה!
כן בטח
כן הולך
אכן עוגה מטורפת. התענגנו…
תודה
היי,אפשר להוריד את הקוקוס או שהוא הכרחי?יש משהו חלופי?
אין בעיה
להמיר בקמח
פצצה של עוגה
עוגה טעימה ברמותתתת אי אםשר להפסיק לאכול ממנה.
תודה רבה על המתכון
תודה אורטל
יקירתי
המתכונים נהדרים אבל יש ככ שגיאות הגהה….שחבל….
את מוזמנת להעיר נקודתית איפה שיש שגיאה, האם השגיאה היא במתכון עצמו?
יש לי הכל למעט ריבת חבל. מה אפשר לשים במקום או לוותר בכלל?
עוגה אחרת
היי, הכנתי את העוגה בתבנית עגולה האמצע נשאר נוזלי והמסביב נאפה טוב.
מה לעשות כדי שהאמצע יאפה והמסביב לא ישרף?
חייבת לציין שהבית התמלא בריח משגע
כנראה שלהרבה מעט יותר טוב שהבלילה תהיה אחידה
הי! הכנתי את העוגה בשניים (וחצי אפילו) אינגליש קייק חד פעמיים ..
יצא מעולה! רק שכאילו שקע לי כל האמצע של העוגה והיא יצאה ממש נמוכה יחסית לכמות ששמתי.. מה יכולה להיות הטעות? שמתי קמח תופח אם זה משנה משהו..
נשמע שלא היה אפוי מספיק באמצע אחרת אין לה סיבה ליפול
גם לי קרה אותו דבר, כבר שקעה בזמן שהיא בתנור…. מה הבעיה קרן? היא מצויינת רק מבאס ששקעה
זה בהחלט יכול לקרות לפעמים ויש מגוון סיבות, חום גבוהה מדי, ערבוב לא נכון של אבקת אפייה, ועוד… ממליצה לא להתבאס ופשוט לנסות שוב
ברור!! היא טעימה מאוד אניווי
תודה רבה קרן
היי קרנונה,
סוכר קנים? אפשר במקום חום דמררה?
ושמנת חמוצה כמה אחוז?
ואיזה ריבת חלב הכי מומלצת מבחינתך?
אין בעיה עם סןכר קנים
שמנת חמוצה עדיף 15% ומעלה
ריבת חלב קניתי מה שהיה בסופר לא משהו מיוחד
היי קרן המהממת
יצאה כמות גדולה, חושבת שאפשר להקפיא תבנית אחת לכמה ימים? ללא הציפוי כמובן
יצאה עוגה רכה רכה וטעימה מאוד. עשיתי ב2 אינגליש קייק, חוסל באותו יום.
שמחה לשמוע ריקי תודה
אפשר להקפיא?
בטח, לעטוף היטב
יצאה לי שנמנתית/ גבינתית ובתצץמונה נראה שהמרקם שלה יותר אוורירי. אני טועה? מה לא עשיתי בסדר
לא אפית מספיק? לא דייקת בחומרים?
הי קרן
אתר מקסים ומתכונים שעושים חשק..
הכנתי היום את המתכון הראשון מהאתר, ולצערי גם אצלי העוגה שקעה במרכז ולא תפחה
מוזר ממש
יש מצב לערבוב לא מספיק של אבקת האפייה בתערובת
היי קרן,
מתחילה לאפות פעם ראשונה אז אולי שאלה קצת טיפשית אבל אשאל בכל זאת 🙂
אחרי שהקצפתי את הביצים והסוכר, ואני מוסיפה את שאר המצרכים לפי הסדר (נגיד בהתחלה את השמנות) רק לערבב עם כף או להמשיך להקציף במיקסר?
תודה,
תהילה
אפשר להוריד את מהירות המיקסר ולהמשיך לערבב עם המקצף
היי קרן, לא מצוין אחוזים של השמנת החמוצה.
לא ככ משנה
היי קרן 🙂
אם יש לי רק ביצים מדיום, צריך לשים 5?
תודה
כן
תודה רבה קרן!
העוגה יצאה עסיסית גבוהה וטעימה במיוחד!
קרן היקרה,המתכון מדוייק כל כך והעוגה יצאה עסיסית ומעולה!! כולם אהבו כולל האורחים והילדים.. תודה רבה יש לך מתכונים אליפות!!
תודה אביטל
אין לי סוכר חום ,מה אפשר בימקום תודה
סוכר לבן
היי קרן מה שלומך יקירה?
האם אפשר להשתמש בריקוטה 5% במקום שמנת חמוצה?❤️
כן אפשק
היי קרן!
שייך להשתמש בחלב מרוכז שהכנתי בבית?
בטח
תודה רבה!
אפשרי להפחית בכמות הסוכר?
לא מומלץ היא לא כז ומתוקה ואם כן אז 1/4 כוס
היי, האם ניתן להקפיא?
בטח, עדיף בלי הציפוי
אפשר להקפיא?
כן
רצוי בלי הציפוי אבל אפשר גם עם
עוגה אליפות !!!!
ממש טעימה, כל המשפחה נהנתה, מכור לעוגות הבחושות שלך.
הכי כייף לי לשמוע מוטי תודה
היי קרן, תודה על המתכון. האם כשמוסיפים את השמנת המתוקה (והחמוצה) – להמשיך להקציף במיקסר? כלומר השמנת המתוקה אמורה להיות מוקצפת בתוך התערובת? (כמו בעוגת השיש קצפת ריבת חלב?)
ובמידה שכן – האם גם את הקמח אפשר להוסיף בסוף תוך הקצפה?
הכנתי את העוגה והיא מדהימה! תודה רבה!
היי קרן, אפשר לעשות אותה קאפקייקס?
אני צריכה כמות מינימלית של קאפקייקס אז אפשר לעשות חצי מהכמויות?
כן אין בעיה
יצא פגז. התערובת הספיקה ל-3 תבניות אינגליש קייק, מלאות עד 3/4 מגובהן. יאמי…
שמחה לשמוע תודה
היי…
באיזה כוס חד פעמית ניתן להשתמש?
מתה על המתכונים שלך♥️ חג שמח
תודה מורן
כןס שתיה חמה
ממש מוזר, עוד בזמן האפייה בתנור החלק האמצעי של העוגה קרס ושקע. זה מעולם לא קרה לי.
לדעתי כיון שכבר קרה כאן למישהי אולי משהו בערבוב של ריבת החלב לא נכון והמסה שלא מעורבבת מספיק בבלילה גורמת לשקיעה במרכזה, ממליצה להבא לערוב במדוייק אחרי המתכון ולערבב היטב
אם רוצה עוגה אחת אפשר הכל חצי כמות?
כן
היי העוגה נראת מושלמת! אפשר להקפיא?
אפשק להקפיא אין בעיה
עוגה מעולה רכה ועסיסית. חוסלה.
יצאה לי מעולה! תודה על מתכונים מצוינים!
הכנתי. טעימה בטירוף !!!
תודה!
יצאה לי דחוסה מבפנים…
אז אולי משהו השתבש, אפית בטורבו או שערבבת הרבה מדי או שהורדת בסוכר
כאשר חמישה אנשים ויותר מציינים את אותה הערה נראה לי שמשהו במתכון פחות הולך
העוגה גם אצלי צנחה במרכז
אולי העובדה שאין חמאה/שמן השפיעה
חבל מאד
ראשית אני מצטערת שלא הצליח לך. יכול להיות שמתוך אלפים שהכינו אותה יש חמישה שאצלם היא צנחה במרכז כי לא היתה אפויה מספיק, אני מניחה שאולי זה קשור גם לערבוב הבלילה ולסוגי תנור ותבניות שונות . לא הצלחתי להבין מה מקור הבעיה אבל אני הכנתי אותה כבר מספר פעמים ואצלי זה לא קרה. זו עוגה מדהימה שהוכנה ככ הרבה פעמים עי אחרים.
ניתן להשתמש בשמן חמניות שהוא בריא יותר משמן קנולה.
איזו טעימהה! רכה רכה. תודה קרן 🙂
תודה מירב שבתשלום
היי קרן, קודם כל תודה רבה העוגה יצאה מעולה.. כמו שאר המתכונים באתר שאנו מכינים בבית על בסיס שבועי, מגיע לך פרגון ענק.
האם לשים את הריבת חלב מעל כאשר העוגה עוד חמה ? או שעדיף שתתקרר תחילה ואז?
חמה
היי קרן מקסימה. האם מתאים לשים על העוגה קרם ריבת חלב לקישוט?
מה ההבדל בין קרם ריבת חלב לריבת חלב? בכל אופן אם זה במקום ריבת החלב נשמע לי מתאים
היי קרן,
האם אפשר להשתמש בסוכר חום כהה לאפיה במקול הסוכר חום בהיר דמררה?
כן אין בעיה להמיר בסוכר חום כהה
עוגה פגז!!
כשמה כן היא
עוגה מצויינת. אפיתי ב 3 אינגליש קייק תודה קרן
איזה כייף
היי קרן. אפשר לוותר על ציפוי ריבת חלב ולפזר במקום זה אבקת סוכר?
בהחלט
קרן את פשוט מלכה
וזה שאת נותנת אופציות להחליף מרכיבים כדי להכין פרווה זה מושלם
תודה רבה
הכי שמחה שיש לכולם אופציה 🙂
האם יש אןפציה ללא גלוטן? אפשא להמיר קמח לקמל תמי וזהו?
קמח תמי אחלה
שבת בבוקר 🙂
4 ילדים מתוקים ועוגה אחת מטורפת… שחוסלה.
כמה קל ככה טעים.
תודה
היי קרן…
האם לשנות כמות ביצים כשיש ביצים בגודל XL? ומה כוונתך שציינת…
"אפשר להמיר שמנת מתוקה בשמנת פרווה או קרם קוקוס ואת החמוצה ביוגורט או מיץ תפוזים"
למה המרה ביוגורט או מיץ תפוזים, הרי אנחנו מעוניינים בפרווה.
תודה לתשובתך.
נתתי אופציה לשמנת החמוצה להמרה ביוגורט כשאין שמנת חמוצה או מיץ תפוזים לפרווה
בנוגע לביצים, להפחית אחת
גם לי שקעה במרכז , בשתי התבניות אינגליש קייק, כבר עוד האפייה…. ברמה שאי אפשר היה להגיש באסה
היי קרן מהממת, האם ניתן לשים שמנת לבישול 10% במקום שמנת להקצפה?
הי, בעקרון כן אבל לקחת בחשבון ששמנת להקצפה יש בה יותר אחוזי שומן ולכן להשלים את השומן הזה עם שמן או חמאה חשוב
כמה פשוטה להכנה ככה טעימה!! גרפה מלא מחמאות.
אני אוהבת אותה ממש! תודה
היי, בהיעדר מיקסר עומד/נייד, אפשר להקציף את הביצים והסוכר גם ידנית? תודה
כן עם מטרפה לכמה דקות מהר וללא הפסקה
ואם אין סוכר דמררה, עדיף להמיר אותו בלבן או בחום כהה? תודה שוב 🙂
לבן
אפשר ללא קוקוס?
בטח
הכנתי יצא מעולה תודה
היי, העןגה הזו מצויינת וטעימה ברמות
תודה רבה על המתכון
שאלה אם אני עושה את העוגה בתבנית פלא עם החור באמצע זה בסדר?
פשוט עד היום עשיתי בתבנית 24
היי, קודם כל העוגה הזו מושלמתתתת!
האם אפשר להישתנש בתבנית הפלא הכוונה לתפנית עם החור באמצע?
היא לא מתאימה לתבנית כזו
תודה רבה
יש עוגה אחרת שכן מתאימה?
עוגות טורט / לייקח כמו עוגת תפוזים (שיש תפוזים מעולה באתר) עוגת לייקח פרג , יש עוגת לימון וקוקוס
וואי וואיי כמה טעימה! למרות השינויים
לא היה לי שמנת חמוצה אז לא שמתי כלום במקום
ובסוכר שמתי 3/4 כוס סוכר חום וזהו
יצאה מתוקה רכה וטעימה
יצא 2 אינגליש רגילות ועוד אינגליש קטנה יותר.
תודה קרן מתכון מושלם טעים וקל!
תודה אביבית שמחה לשמוע