לאחרונה הבטחתי לילדים שאכין כל יום חמישי או שישי את עוגת הביסקוויטים המפורסמת של סבתא
אני לא יודעת למה עשיתי את השטות הזו, אבל דאםםםם הם התרגלו לזה ממש מהר (וגם אני)
ועכשיו לא עובר סוף שבוע אחד בלי העוגה הזו.
המנהג הזה הוכרז ביום שבו הם התלוננו שאני מכינה רק עוגות לבלוג ולסדנאות,
ושהם לא אוהבים את העוגות האלו ושהם נורא מסכנים כי אני לא מכינה להם אף פעם עוגה במיוחד בשבילם.
תכלס, ילדים, אתם ממש צודקים, אני הייתי מזמינה לי עובדת סוציאלית.
אני מניחה שלכולנו יש את המתכון הנוסטלגי לעוגת ביסקווטים שאמא שלו היתה מכינה
כי פעם כולם היו מכינים עוגות ביסקויטים, ובעיני עד היום, זו אחת העוגות הכי טעימות שיש.
לקחתי מאמא שלי את המתכון לפני שנים והוא נמצא עדיין בכתב יד במחברת מתכונים ישנה שלי,
ואני כל כך אוהבת אותה כי היא מכילה יוגורט והיא לא מאוד מאוד מתוקה.
ואמא שלי היתה מכינה אותה קבועה, והיא לגמרי זכרון ילדות שלי.
העליתי לכם לסטורי באינסטוש שאילתה ושאלתי מי מכם היה רוצה שאפרסם מתכון לעוגת ביסקויטים.
מכירים את זה בסטורי שאפשר להצביע כן או לא?
אז הבת שלי, שבגללה באשמתה או בזכותה העוגת ביסקויטים הזו נחה לי כל יום שישי במקרר הצביעה לא!!
חכי חכי ילדה.
את העוגה במקור אמא שלי היתה מכינה עם פתי בר שוקולד, ואני החלפתי לפתי בא רגיל ומכינה כך כבר שנים.
אמא שלי גם היתה מפזרת קקאו מלמעלה לפני ההגשה, ואצלי הילדים אוהבים את העוגה בלי כלום.
אני חושבת עשעהמציאו את המונח ליישר עוגה זה היה על עוגות ביסקוויטים.
עוגת ביסקוויטים גבינה נוסטלגית של אמא/תבנית מלבנית 20*30 (או כל תבנית מרובעת בינונית)
מצרכים למתכון:
1.5 גביעי (300 מ״ל) יוגורט 3%
500 גר' גבינה לבנה 5%
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת מתוקה 32 או 38%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
5 כפות (50 גר') סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
1.5 שרוול ביסקוויטים פתי בר רגיל
מעט חלב
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים גבינה לבנה עם יוגורט, אינסטנט פודינג, סוכר וניל ושלוש כפות סוכר לבן (את יתרת הסוכר שומרים בצד)
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואת יתרת הסוכר הלבן לקצפת יציבה
מעבירים את הקצפת לקערת הגבינה ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים חלב לקערה רחבה
טובלים ביסקוויטים בחלב משני הצדדים, ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה
(אם יש צורך שוברים ביסקויטים כדי ״לסתום חורים״)
מעבירים שליש מהקרם מעל שכבת הביסקוויטים ומישרים היטב בעזרת פלטה או גב כף
מסדרים שכבה שניה של ביסקויטים מעל הקרם, ומעבירים שוב עוד 1/4 מכמות הקרם מעל הביסקווטים ומישרים שוב.
מסדרים שכבה שלישית של ביסקוויטים ושוב מעליה קרם ומישרים.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לצינון במקרר לפחות לארבע שעות ורצוי ללילה.
**אפשר להשתמש בביסקוויטים בטעם שוקולד זה יוצא מעולה
**אפשר לפזר קקאו בעזרת מסננת על העוגה לפני הגשה
40 Comments
להכניס לקירור ולא לפריזר?
למקרר, לא לפריזר.
העוגה לא אמורה להיות קפואה אלא קרה
אני כל כך מכינה אותה עכשיו…
כל מתכון שלך פשוט בול!
העוגה מחכה לאורחים במקרר, אבל בינתיים גנבתי קצת מהמילוי…
😉
איזו גניבה שווה! תודה גלי יקרה
היי קרן שאלה, אם אחליף את היוגורט בשמנת חמוצה זה ילך טוב?
כן אין בעיה להחליף
איך אפשר להחליף את אינסטנט פודינג וניל ? לי יש תחושה בפה של כימיקלים
הי רחל
להשמיט לגמרי
אבל להוסיף במקום זה עוד 1/4 כוס סוכר וכפית מחית וניל או תמצית איכותית. עדיף לקרר במקפיא כדי שהחיתוך יהיה קל ונקי
שלום קרן יקרה, תודה רבה על המתכון הקליל שגם הנכדה שלי נהניתה להכין.
העוגה כרגע במקרר…
האם לא עדיף להקציף השמנת מתוקה עם האינסטנט וניל ואז להוסיף את הגבינה והיוגורט? כדי שלא ישארו גושי אינסטנט….
האם בכלל יש לכך משמעות?
שמחה שאת והנכדה נהנות מהעוגה
היא כל פי המתכון המקורי אבל אין שום בעיה להקציף את הוניל עם השמנת
שנה טובה
הי קרן, אפשר לדעת בבקשה כמה גרם סוכר וניל? יש לי שקיות גדולות ואני די בטוח שאלו כמויות אחרות..
היי קרן, יש תחליף לשמנת מתוקה?
לא..
הי קרן,
במידה ואני משתמשת בחצי חבילת אינסטנט וניל, כמה סוכר ותמצית וניל להוסיף?
כמו כן, האם כדאי להוסיף/להמיר מגבינת השמנת בגבינת מסרקפונה? האם זה יוסיף לטעם?
אף פעם לא השתמשתי בגבינת מסרקפונה אבל ראיתי הרבה מתכונים שמוסיפים… השאלה איך זה משפיע על הטעם
את יכולה להוסיף כפית תמצית וניל עם כף קורנפלור ועוד 3-4 כפות סוכר, ממליצה לטעום את הבלילה לפני הוספת הסוכר ולהחליט כמה את רוצה להמתיק עוד.
אין במתכון גבינת שמנת אז אין צורך להמיר אותה במשהו אחר.שימוש בגבינת שמנת ייצור עוגה הרבה יותר כבדה.
הי קרן המתכונים שלך כלכך מגרים שאני חיבת לרוץ להכין!!הבעיה שאין לי גבינה רגילה רק גבינת שמנת של נפוליון אפשר להחליף?
היא תצא הרבה הרבה יותר כבדה עם גבינת שמנת אבל זה בהחלט אפשרי
אפשר להחליף לפטיבר ללא גלוטן?
העוגה נראת מדהים ! טנקס!
בטח שאפשר
היי קרן(:
האם אפשר להכין את העוגה בלי מיקסר? לצערי אין לי בבית ומאוד רוצה להכין עוגת ביסקוויטים היא נראית מדהים!
את הכי כייפית! העוגה הכי כייפית! כמה כייף!! 🙂
תמיד הכנתי עוגות בסקוויטים עם קרם שוקולד מעל. כמה כייף לגלות משהו חדש, קליל יותר ועם פחות רגשי מצפון. מפזרת מעל מעט שוקולד מריר מגורר ויאמי נאמי! תודה!
היי קרן,
יש לי רק חצי שקית פודינג, זה אפשרי להשתמש?
יכול להיות שהעוגה תצא פחות יציבה אבל אפשרי כן
היי קרן,
האם אפשר להוסיף לחלב קצת נס קפה?
ברור
האם אפשר להשתמש בקרם פטיסייר של גד במקום הפודינג וניל?
מאמינה שכן
העוגה נראית טעימה בטירוף . האם אפשר לשים יותר גבינה במקום יוגורט?
בהחלט! נעמונת, דש מיפו
תודה יקירתי את מדהימה
היי קרן,
המתכונים שלך מעולים ומדוייקים תודה
אפשר להמיר את היוגורט בשמנת של פעם(חמוצה 27%)?
כן אין בעיה יקירתי
היי קרן! המתכונים שלך והסיפורים שלך גרמו לי להתאהב בעולם האפייה כל פעם מתרגשת להיכנס למטבח ולהכין מטעמים!
העוגה הזאת נטרפה תוך שנייה, בשכבה האחרונה קיפלתי לתוך הציפוי ריבת חלב שחיממתי במיקרו ופיזרתי מעל קקאו ההגשה יצא פשוט מושלם
תודה רבה לך על ההשראה וההנאה
נשמע מושלם! תודה
הי קרן תודה על המתכון. אני גרה בחול ואני בספק כמה גרם ביסקוויטים אני צריכה_
לא שקלתי אותם אבל 2 שרוולים יספיקו
היי קרן,
יש לי רק חצי שקית פודינג, זה אפשרי להשתמש?
וואי וואי איזה עוגה שווה מכינה עכשיו בפעם המיליון חג שמח תודה קרן
תודה שימרית