חגיםעוגות גבינהקינוחיםשבועות

עוגת ביסקוויטים גבינה נוסטלגית של אמא

מאי 5, 2019 40 Comments

לאחרונה הבטחתי לילדים שאכין כל יום חמישי או שישי את עוגת הביסקוויטים המפורסמת של סבתא

אני לא יודעת למה עשיתי את השטות הזו, אבל דאםםםם הם התרגלו לזה ממש מהר (וגם אני)

ועכשיו לא עובר סוף שבוע אחד בלי העוגה הזו.

המנהג הזה הוכרז ביום שבו הם התלוננו שאני מכינה רק עוגות לבלוג ולסדנאות,

ושהם לא אוהבים את העוגות האלו ושהם נורא מסכנים כי אני לא מכינה להם אף פעם עוגה במיוחד בשבילם.

תכלס, ילדים, אתם ממש צודקים, אני הייתי מזמינה לי עובדת סוציאלית.

אני מניחה שלכולנו יש את המתכון הנוסטלגי לעוגת ביסקווטים שאמא שלו היתה מכינה

כי פעם כולם היו מכינים עוגות ביסקויטים, ובעיני עד היום, זו אחת העוגות הכי טעימות שיש.

לקחתי מאמא שלי את המתכון לפני שנים והוא נמצא עדיין בכתב יד במחברת מתכונים ישנה שלי,

ואני כל כך אוהבת אותה כי היא מכילה יוגורט והיא לא מאוד מאוד מתוקה.

ואמא שלי היתה מכינה אותה קבועה, והיא לגמרי זכרון ילדות שלי.

העליתי לכם לסטורי באינסטוש שאילתה ושאלתי מי מכם היה רוצה שאפרסם מתכון לעוגת ביסקויטים.

מכירים את זה בסטורי שאפשר להצביע כן או לא?

אז הבת שלי, שבגללה באשמתה או בזכותה העוגת ביסקויטים הזו נחה לי כל יום שישי במקרר הצביעה לא!!

חכי חכי ילדה.

את העוגה במקור אמא שלי היתה מכינה עם פתי בר שוקולד, ואני החלפתי לפתי בא רגיל ומכינה כך כבר שנים.

אמא שלי גם היתה מפזרת קקאו מלמעלה לפני ההגשה, ואצלי הילדים אוהבים את העוגה בלי כלום.

אני חושבת עשעהמציאו את המונח ליישר עוגה זה היה על עוגות ביסקוויטים.

עוגת ביסקוויטים גבינה נוסטלגית של אמא/תבנית מלבנית 20*30 (או כל תבנית מרובעת בינונית)

מצרכים למתכון:

1.5 גביעי (300 מ״ל) יוגורט 3%

500 גר' גבינה לבנה 5%

1.5 מיכלים (375 מ״ל)  שמנת מתוקה 32 או 38%

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

5 כפות (50 גר') סוכר לבן

2 שקיות סוכר וניל

1.5 שרוול ביסקוויטים פתי בר רגיל

מעט חלב

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים גבינה לבנה עם יוגורט, אינסטנט פודינג, סוכר וניל ושלוש כפות סוכר לבן (את יתרת הסוכר שומרים בצד)

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואת יתרת הסוכר הלבן לקצפת יציבה

מעבירים את הקצפת לקערת הגבינה ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוזגים חלב לקערה רחבה

טובלים ביסקוויטים בחלב משני הצדדים, ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה

(אם יש צורך שוברים ביסקויטים כדי ״לסתום חורים״)

מעבירים שליש מהקרם מעל שכבת הביסקוויטים ומישרים היטב בעזרת פלטה או גב כף

מסדרים שכבה שניה של ביסקויטים מעל הקרם, ומעבירים שוב עוד 1/4 מכמות הקרם מעל הביסקווטים ומישרים שוב.

מסדרים שכבה שלישית של ביסקוויטים ושוב מעליה קרם ומישרים.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לצינון במקרר לפחות לארבע שעות ורצוי ללילה.

**אפשר להשתמש בביסקוויטים בטעם שוקולד זה יוצא מעולה

**אפשר לפזר קקאו בעזרת מסננת על העוגה לפני הגשה

 

40 Comments

מור מאי 7, 2019 at 2:55 pm

להכניס לקירור ולא לפריזר?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2019 at 3:34 pm

למקרר, לא לפריזר.
העוגה לא אמורה להיות קפואה אלא קרה

Reply
נורית מאי 10, 2019 at 10:35 am

אני כל כך מכינה אותה עכשיו…

Reply
גלי מאי 17, 2019 at 1:12 pm

כל מתכון שלך פשוט בול!
העוגה מחכה לאורחים במקרר, אבל בינתיים גנבתי קצת מהמילוי…
😉

Reply
קרן אגם מאי 17, 2019 at 1:36 pm

איזו גניבה שווה! תודה גלי יקרה

Reply
מעיין יולי 26, 2019 at 1:05 pm

היי קרן שאלה, אם אחליף את היוגורט בשמנת חמוצה זה ילך טוב?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2019 at 6:49 am

כן אין בעיה להחליף

Reply
רחל סוריאנו ספטמבר 14, 2019 at 11:49 am

איך אפשר להחליף את אינסטנט פודינג וניל ? לי יש תחושה בפה של כימיקלים

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2019 at 12:30 pm

הי רחל
להשמיט לגמרי
אבל להוסיף במקום זה עוד 1/4 כוס סוכר וכפית מחית וניל או תמצית איכותית. עדיף לקרר במקפיא כדי שהחיתוך יהיה קל ונקי

Reply
מרים ספטמבר 26, 2019 at 5:07 pm

שלום קרן יקרה, תודה רבה על המתכון הקליל שגם הנכדה שלי נהניתה להכין.
העוגה כרגע במקרר…
האם לא עדיף להקציף השמנת מתוקה עם האינסטנט וניל ואז להוסיף את הגבינה והיוגורט? כדי שלא ישארו גושי אינסטנט….
האם בכלל יש לכך משמעות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2019 at 5:49 pm

שמחה שאת והנכדה נהנות מהעוגה
היא כל פי המתכון המקורי אבל אין שום בעיה להקציף את הוניל עם השמנת
שנה טובה

Reply
Tom מאי 25, 2020 at 6:02 pm

הי קרן, אפשר לדעת בבקשה כמה גרם סוכר וניל? יש לי שקיות גדולות ואני די בטוח שאלו כמויות אחרות..

Reply
הדס מרץ 17, 2023 at 11:17 am

היי קרן, יש תחליף לשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:55 pm

לא..

Reply
דינה דצמבר 18, 2019 at 12:31 pm

הי קרן,
במידה ואני משתמשת בחצי חבילת אינסטנט וניל, כמה סוכר ותמצית וניל להוסיף?
כמו כן, האם כדאי להוסיף/להמיר מגבינת השמנת בגבינת מסרקפונה? האם זה יוסיף לטעם?
אף פעם לא השתמשתי בגבינת מסרקפונה אבל ראיתי הרבה מתכונים שמוסיפים… השאלה איך זה משפיע על הטעם

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2019 at 1:56 pm

את יכולה להוסיף כפית תמצית וניל עם כף קורנפלור ועוד 3-4 כפות סוכר, ממליצה לטעום את הבלילה לפני הוספת הסוכר ולהחליט כמה את רוצה להמתיק עוד.
אין במתכון גבינת שמנת אז אין צורך להמיר אותה במשהו אחר.שימוש בגבינת שמנת ייצור עוגה הרבה יותר כבדה.

Reply
סימה פברואר 19, 2020 at 1:07 pm

הי קרן המתכונים שלך כלכך מגרים שאני חיבת לרוץ להכין!!הבעיה שאין לי גבינה רגילה רק גבינת שמנת של נפוליון אפשר להחליף?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2020 at 3:35 pm

היא תצא הרבה הרבה יותר כבדה עם גבינת שמנת אבל זה בהחלט אפשרי

Reply
Neta Rena Mor אפריל 13, 2020 at 8:19 am

אפשר להחליף לפטיבר ללא גלוטן?
העוגה נראת מדהים ! טנקס!

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2020 at 8:34 am

בטח שאפשר

Reply
שיר מאי 3, 2020 at 12:16 am

היי קרן(:
האם אפשר להכין את העוגה בלי מיקסר? לצערי אין לי בבית ומאוד רוצה להכין עוגת ביסקוויטים היא נראית מדהים!

Reply
הדר יולי 24, 2020 at 10:47 pm

את הכי כייפית! העוגה הכי כייפית! כמה כייף!! 🙂
תמיד הכנתי עוגות בסקוויטים עם קרם שוקולד מעל. כמה כייף לגלות משהו חדש, קליל יותר ועם פחות רגשי מצפון. מפזרת מעל מעט שוקולד מריר מגורר ויאמי נאמי! תודה!

Reply
דנה יוני 28, 2023 at 12:53 pm

היי קרן,
יש לי רק חצי שקית פודינג, זה אפשרי להשתמש?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2023 at 3:01 pm

יכול להיות שהעוגה תצא פחות יציבה אבל אפשרי כן

Reply
קרן טרבלסי מאי 12, 2020 at 3:24 pm

היי קרן,
האם אפשר להוסיף לחלב קצת נס קפה?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 4:42 pm

ברור

Reply
אורית מאי 20, 2020 at 7:07 am

האם אפשר להשתמש בקרם פטיסייר של גד במקום הפודינג וניל?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 7:13 am

מאמינה שכן

Reply
Naama Merdinger מאי 22, 2020 at 7:45 pm

העוגה נראית טעימה בטירוף . האם אפשר לשים יותר גבינה במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 8:31 pm

בהחלט! נעמונת, דש מיפו

Reply
Naama Merdinger מאי 22, 2020 at 8:47 pm

תודה יקירתי את מדהימה

Reply
מיטל בוארון אוקטובר 22, 2020 at 8:54 am

היי קרן,
המתכונים שלך מעולים ומדוייקים תודה
אפשר להמיר את היוגורט בשמנת של פעם(חמוצה 27%)?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 9:30 am

כן אין בעיה יקירתי

Reply
Ada Duhovnikov אוקטובר 29, 2020 at 7:43 pm

היי קרן! המתכונים שלך והסיפורים שלך גרמו לי להתאהב בעולם האפייה כל פעם מתרגשת להיכנס למטבח ולהכין מטעמים!
העוגה הזאת נטרפה תוך שנייה, בשכבה האחרונה קיפלתי לתוך הציפוי ריבת חלב שחיממתי במיקרו ופיזרתי מעל קקאו ההגשה יצא פשוט מושלם
תודה רבה לך על ההשראה וההנאה

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 7:43 pm

נשמע מושלם! תודה

Reply
Tal Haimoff מרץ 26, 2021 at 8:34 pm

הי קרן תודה על המתכון. אני גרה בחול ואני בספק כמה גרם ביסקוויטים אני צריכה_

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 8:00 am

לא שקלתי אותם אבל 2 שרוולים יספיקו

Reply
דנה יוני 28, 2023 at 12:53 pm

היי קרן,
יש לי רק חצי שקית פודינג, זה אפשרי להשתמש?

Reply
Shimrit יוני 11, 2024 at 4:29 pm

וואי וואי איזה עוגה שווה מכינה עכשיו בפעם המיליון חג שמח תודה קרן

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:24 pm

תודה שימרית

Reply

Leave a Comment