חגיםעוגות גבינהקינוחיםשבועות

עוגת ביסקוויטים גבינה נוסטלגית של אמא

מאי 5, 2019 5 Comments

לאחרונה הבטחתי לילדים שאכין כל יום חמישי או שישי את עוגת הביסקוויטים המפורסמת של סבתא

אני לא יודעת למה עשיתי את השטות הזו, אבל דאםםםם הם התרגלו לזה ממש מהר (וגם אני)

ועכשיו לא עובר סוף שבוע אחד בלי העוגה הזו.

המנהג הזה הוכרז ביום שבו הם התלוננו שאני מכינה רק עוגות לבלוג ולסדנאות,

ושהם לא אוהבים את העוגות האלו ושהם נורא מסכנים כי אני לא מכינה להם אף פעם עוגה במיוחד בשבילם.

תכלס, ילדים, אתם ממש צודקים, אני הייתי מזמינה לי עובדת סוציאלית.

אני מניחה שלכולנו יש את המתכון הנוסטלגי לעוגת ביסקווטים שאמא שלו היתה מכינה

כי פעם כולם היו מכינים עוגות ביסקויטים, ובעיני עד היום, זו אחת העוגות הכי טעימות שיש.

לקחתי מאמא שלי את המתכון לפני שנים והוא נמצא עדיין בכתב יד במחברת מתכונים ישנה שלי,

ואני כל כך אוהבת אותה כי היא מכילה יוגורט והיא לא מאוד מאוד מתוקה.

ואמא שלי היתה מכינה אותה קבועה, והיא לגמרי זכרון ילדות שלי.

העליתי לכם לסטורי באינסטוש שאילתה ושאלתי מי מכם היה רוצה שאפרסם מתכון לעוגת ביסקויטים.

מכירים את זה בסטורי שאפשר להצביע כן או לא?

אז הבת שלי, שבגללה באשמתה או בזכותה העוגת ביסקויטים הזו נחה לי כל יום שישי במקרר הצביעה לא!!

חכי חכי ילדה.

את העוגה במקור אמא שלי היתה מכינה עם פתי בר שוקולד, ואני החלפתי לפתי בא רגיל ומכינה כך כבר שנים.

אמא שלי גם היתה מפזרת קקאו מלמעלה לפני ההגשה, ואצלי הילדים אוהבים את העוגה בלי כלום.

אני חושבת עשעהמציאו את המונח ליישר עוגה זה היה על עוגות ביסקוויטים.

עוגת ביסקוויטים גבינה נוסטלגית של אמא/תבנית מלבנית 20*30 (או כל תבנית מרובעת בינונית)

מצרכים למתכון:

1.5 גביעי (300 מ״ל) יוגורט 3%

500 גר׳ גבינה לבנה 5%

1.5 מיכלים (375 מ״ל)  שמנת מתוקה 32 או 38%

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

5 כפות (50 גר׳) סוכר לבן

2 שקיות סוכר וניל

1.5 שרוול ביסקוויטים פתי בר רגיל

מעט חלב

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים גבינה לבנה עם יוגורט, אינסטנט פודינג, סוכר וניל ושלוש כפות סוכר לבן (את יתרת הסוכר שומרים בצד)

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואת יתרת הסוכר הלבן לקצפת יציבה

מעבירים את הקצפת לקערת הגבינה ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוזגים חלב לקערה רחבה

טובלים ביסקוויטים בחלב משני הצדדים, ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה

(אם יש צורך שוברים ביסקויטים כדי ״לסתום חורים״)

מעבירים שליש מהקרם מעל שכבת הביסקוויטים ומישרים היטב בעזרת פלטה או גב כף

מסדרים שכבה שניה של ביסקויטים מעל הקרם, ומעבירים שוב עוד 1/4 מכמות הקרם מעל הביסקווטים ומישרים שוב.

מסדרים שכבה שלישית של ביסקוויטים ושוב מעליה קרם ומישרים.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לצינון במקרר לפחות לארבע שעות ורצוי ללילה.

**אפשר להשתמש בביסקוויטים בטעם שוקולד זה יוצא מעולה

**אפשר לפזר קקאו בעזרת מסננת על העוגה לפני הגשה

 

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

מור מאי 7, 2019 at 2:55 pm

להכניס לקירור ולא לפריזר?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2019 at 3:34 pm

למקרר, לא לפריזר.
העוגה לא אמורה להיות קפואה אלא קרה

Reply
נורית מאי 10, 2019 at 10:35 am

אני כל כך מכינה אותה עכשיו…

Reply
גלי מאי 17, 2019 at 1:12 pm

כל מתכון שלך פשוט בול!
העוגה מחכה לאורחים במקרר, אבל בינתיים גנבתי קצת מהמילוי…
😉

Reply
קרן אגם מאי 17, 2019 at 1:36 pm

איזו גניבה שווה! תודה גלי יקרה

Reply

Leave a Comment