עוגות ביסקוויטים הן כבר מזמן לא רק של ילדים. עוגת הביסקוויטים הנוסטלגית הקלאסית
עברה גלגולים רבים ויש היום עוגות ביסקוויטים מדהימות עם המון טעמים וזה לגמרי קינוח שווה.
אצלינו בבית יש את עוגת הביסקוויטים הקבועה של אמא שלי, וזו לגמרי העוגה שהילדים הכי אוהבים
שאני מכינה להם. השבוע קיבלתי להתנסות בביסקווטים של מקויטיס, שבשונה מהפתי בר
הישראלי מגיעים בצורה עגולה (שרופה על זה) , והחלטתי להכין עוגת ביסקוויטים קצת יותר
משודרגת לקראת שבועות, ולשלב קקאו וקפה בקרם, ולמרות שחשבתי שבני הבית יסלדו
מהצבע ומהרעיון כולו, נרשמה הצלחה גדולה ממש, והיא היתה ממש טעימה לכולם.
הכי חשוב בעוגות ביסקוויטים, לתת להן לעמוד במקרר מספיק זמן לפני שמגישים, יענו
לפחות יום אחד קודם, בזמן הזה הביסקוויטים והקרם משתלבים מושלם, מתרככים ונמסים בפה.
לעומת זאת אם תאכלו עוגת ביסקוויטים שלא ישבה מספיק זמן במקרר קודם, הביסקוויטים
יהיו פחות רכים והטעמים פחות מודגשים. יתרון לעוגיות של מקויטיס! הן מדגנים מלאים,
ופריכות ממש ומאוד טעימות.
עוגת ביסקוויטים מוקה/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
2 חבילות ביסקויטים מקויטיס
2 מיכלים (500 גר׳) שמנת להקצפה
מיכל(200 גר׳) גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים
2 מיכלים (500 גר׳) גבינה לבנה
80 גר׳ (חבילה) אבקת פודינג וניל
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
כף תמצית/מחית וניל
כף אבקת קקאו
1/4 כוס נס קפה מוכן ממים חמים וכף אבקת נס קפה
לעיטור:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר לבן לקצפת יציבה.
מוסיפים את גבינת השמנת, גבינה לבנה ופודינג וניל ומקציפים שוב.
מוסיפים אבקת קקאו ואת הנס קפה ומקציפים שוב.
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, טובלים עוגיות בחלב משני הצדדים, ומניחים בתחתית עוגיות מקוויטיס.
אם נשארים ״חורים״ חשופים של תבנית אפשר לשבור עוגיות ולהכניס פנימה לכיסוי.
מורחים על גבי העוגיות רבע מכמות בלילת הגבינות.
מניחים מעל הגבינות שוב ביסקויטים טבולים בחלב, ושוב מורחים רבע נוסף מכמות בלילת הגבינה.
ממשיכים כך שוב ביסקויטים בלילה ביסקויטים בלילה.
מכסים בניילון נצמד או בנייר כסף ומכניסים את העוגה למקרר להתייצבות רצוי ללילה מראש.
אם אין לכם לילה הכניסו לארבע שעות מינימום לפריזר ואז למקרר עד הגשה
מקשטים את העוגה באבקת קקאו, אני הוספתי בייגלה מצופה פאדג׳ שוקולד לבן ויצא מוש.
26 Comments
גבינת המסקרפונה בתיאור באה במקום גבינת שמנת באחוזי שומן גבוהים ברשימת המצרכים?
הכוונה כמובן לגבינת שמנת ולאו דווקא למסקרפונה תודה על ההארה
הארה כללית :
האם אפשר להעלות תמונה של אריזת הביסקוויטים?
זה לא הפתי בר הנפוץ ולא בישקוטים…
הם מופיעים באחת התמונות למעלה:=)
האם מדובר בנס קפה רגיל של עלית?
או אפשר כל נס קפה.
השאלה עד כמה זה יהפוך את העוגה ליותר עוגת קפה ממוקה…
לגמרי נס קפה רגיל
העוגה מושלמת כמו שהיא
האם להכין את הנס עם חלב (כמו שמכינים משקה נס קפה) או רק אבקת נס קפה עם מים??
בלי חלב
Looks delicious – what assortment of cheeses can I use as I live in the USA. תודה
philadelphia is great
מתי מוסיפים פודינג וניל ואת 2 מיכלי הגבינה הלבנה?
עם גבינת השמנת, הוספתי עכשיו תודה
כמה גר' יש במיכל גבינת שמנת? אנחנו גרים בחו"ל המוצרים והמידות לא אותו דבר כמו בארץ
200 גר׳
האם צריך לרפד גם את התחתית או רק מהצדדים
מספיק מהצדדים אם מגישים את העוגה על תחתית התבנית. אם לא אז מומלץ לרפד את התחתית בנייר אפייה שיושב מעליה שלם ועליו לסגור את הרינג החיצוני כדי להשאיר
״חצאית״ של נייר אפייה שתעזור בהרמה והעברה של העוגה לצלחת הגשה.
רק בצדדים
בכמה גרם בישקויטים מדובר?
ממש בא לי על עוגת קרם מוקה, אבל אני לא אוהבת גבינות… איך אפשר להכין אותה רק עם פודינג (מבחינת כמויות)?
כמה ימים העוגה יכולה להשאר במקרר טובה לאכילה
והאם אפשר להקפיא חלק ממנה
ארבעה ימים
אפשר להקפיא
Hi! I can’t find the recipe of the pistachio and white chocolate cake. Can
עשיתי עם פתי בר שוקולד טבול בחלב+אמרטו+קאלוהה…יצא פשוט מטרף. תודה קרן על כל המתכונים הנפלאים שלך. גרמה להרבה קולות עונג כשנאכלה….
נשמע אליפות תודה
האם אפשר לא לטבול את הביסקוויטים? האם הם יכולים להתרכך טבעית מהקרם?
תמיד כשאני מכין, גם כשאני טובל לחלקיק שניה ומנער את יתרת החלב, הביסקוויטים רכים למחרת במרקם לא נעים.
מישהו ניסה ויודע לספר?
אני מניחה שהם יהיו בסדר, אפשר גם להשפריץ עליהם מעט חלב כשהם בתבנית עם שפריצר אם יש לך ואז אתה שולט יותר טוב בכמות הנוזל