אם יש מסורת אחת שאני ממש מתגעגעת אליה, זו עוגת הביסקוויטים שהייתי מכינה לילדים בכל יום שישי בבוקר, שתהיה להם לכל השבת.
זו היתה מסורת של כמה שנים, והיא היתה מהממת, ובעזרתה גם הבנתי כמה ילדים אוהבים את הקבוע שלהם באוכל,
את האוכל בבית שחוזר על עצמו שוב ושוב ולא משעמם. בכל יום שישי שבו לא היתה עוגת ביסקוויטים הם היו מתבאסים.
ואני, שתמיד מנסה לחדש ואופה המון, עם השנים למדתי שבשביל ילדים, לאוכל שבבית יש מקום מאוד חשוב ומרכזי ביציבות שלהם,
ובתחושה שלהם של בית. של המוכר וידוע ונח ומחבק. ובעברית: האוכל של אמא.
כבר כמה שנים שאני לא מכינה להם בכל יום שישי עוגת ביסקווטים אבל לא כי אין למי, או שאני לא יכולה, זה קרה כי במהלך
השנים אני מכינה כל כך הרבה דברים, שלא תמיד ראיתי הצדקה להכין עוגת ביסקוויטים אם ממילא יש בבית עוגות שלי אחרות שמחכות
יפה במקרר שיאכלו אותן. ולפעמים אני מכינה כל כך הרבה עוגות ומאפים באמצע השבוע, שכבר בשישי אני רק רוצה לנוח!
אז השבוע הכנתי עוגת ביסקוויטים נוטלה, ותוך כדי הכנה אפילו שיחקתי קצת עם הפתי בר והכנתי סנדויץ נוטלה שאותו הנחתי בתבנית
במקום רק עוגיות טבולות בחלב, וכשהילדים חזרו מבית הספר והעוגה עוד עמדה על השיש אחרי צילומים, הם היו בשוק!
עוגת ביסקווטים ועוד עם שכבה מטורפת של נוטלה? אמא את גאון!
אם נחזור רגע למוכר והאהוב, לכל אחד יש את הממתקים והממרחים הקבועים אצלו בבית, ואצלנו צנצנת נוטלה ריקה לגמרי
זו מסורת של שנים בארון 🙂
לא משנה כמה הייתי קונה, ולא משנה מתי, ברגע שהייתי פותחת את הצנצנת כדי להשתמש בה, הייתי מגלה צנצנת ריקה.
אז אפשר להגיד שגם זו היתה אצלינו מסורת בבית ועדיין!
קיצר, אנחנו פיפס לפני שבועות, הכנתי לכם עוגה שמכינים בקלות, או שנותנים לילדים להכין, עוגה לעצלנים, עוגה למשקיענים קלילים,
עוגה לאלו שלא אופים, עוגה לאלו שתמיד אבל תמיד מכינים ונזכרים ברגע האחרון, עוגה שתתאים לכל הילדים, ועוגה שהמבוגרים
יריבו עליה עם הילדים 🙂 עוגת ביסקויטים נוטלה הורסת.
עוגת גבינה ביסקויטים ונוטלה /תבנית קפיצית בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
1.5 שרוולים עוגיות מסוג פתי בר (אפשר להמיר בביסקויט שוקולד או עוגיות לוטוס גם עובד)
צנצנת (350 גר׳) ממרח נוטלה
1 כוס (200 מ״ל) חלב
2 מיכלים (400 גר׳) גבינת שמנת (כל גבינת שמנת תתאים)
1 מיכל (250 ג׳) גבינה לבנה (עדיף 9%)
חבילה (80 גר׳) אבקת פודינג וניל)
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
1 כוס (200 מ״ל) חלב
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל, סוכר לבן וכוס חלב
עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה, מפעילים שוב את המיקסר
ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית עגולה בתחתית בנייר אפייה, זה יעזור לחלץ את העוגה אחכ לכלי הגשה,
אבל לא חובה.אפשר גם לרפד בדפנות.
מניחים חלב בקערה רחבה וטובלים ביסקוויטים משני הצדדים, טבילה קצרה.
מניחים בתבנית ומרפדים את כל התחתית שלה בעוגיות ביסקוויטים.
אם יש צורך, שוברים ביסקוויטים לשניים כדי להיכנס לפינות.
מעבירים מחצית מכמות הקרם מעל הביסקוויטים. ובעזרת פלטה מיישרים את פני הקרם.
עכשיו, מכינים סנדוויץ ביסקוויטים ונוטלה, כלומר מורחים נוטלה על עוגיה וסוגרים עם עוד עוגיה.
טובלים את הסנדויץ בחלב משני הצדדים ומניחים שכבה של סנדויצים כאלו מעל הקרם שבתבנית.
כך שיכסו את כל שטח הקרם.
מעבירים מעל העוגיות שוב את מחצית הקרם שנותר בקערה ומיישרים בעזרת ספטולה.
במיקרוגל מחממים מעט 1 כוס נוטלה לריכוך. מוזגים מעל שכבת הקרם ובעזרת ספטולה מיישרים
את ציפוי הנוטלה.
מעבירים לצינון במקרר לפחות לשש שעות ועדיף לילה קודם.
להגשה, מחלצים את העוגה מהתבנית, מסירים את נייר האפייה שבצדדים, ומעבירים אותה
לצלחת הגשה. פורסים פרוסות להגשה ומזלפים מעט נוטלה מעט מומסת מעל כל פרוסת עוגה.
בתאבון!
44 Comments
אפשר בתבנית מרובעת ?
בטח, מלבנית או מרובעת
מה גודל התבנית?
24
אפשר בתבנית מרובעת?
היי קרן, קודם כל אני מתה על המתכונים שלך! הכל יוצא לי מעולה. אם אני רוצה להמיר לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית לא חד פעמית, קודם כל אם אפשר בזכוכית ואיך להתייחס לכמויות?
היי קרן, אם אני רוצה להמיר לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית, קודם כל אם אפשר בזכוכית ואיך להתייחס לכמויות?
לחלק לשניים לפחות
היי, נראה מדהים!
ניתן להכין ולשמור בהקפאה לשלושה ימים עד ההגשה?
כן אפשר להקפיא
היי,
לרגישים לאגוזים – זה יכול לעבוד גם עם ממרח אחר? לוטוס למשל?
ברור
שלום קרן אני גרה בארהב איזה גבינה אוכל להחליף בגבינת שמנת? האם whipped cheese cream Philadelphia תתאים במקום שמנת?
כן תתאים לגמרי
היוש
אפשר להחליף שמנת אחת במסקרפונה? יש לי קופסה מיותרת
כן
במה אפשר להחליף את גבינת השמנת והגבינה לבנה ?
לא הבנתי למה להחליף!
זה את כל העוגה
אז עדיף אחרת
די קרן באמת. אני לא יכולה לבחור מכל המתכונים המטורפים האלו. אני רוצה את הכל!!!!!
היי!
שוקולד השחר יעבוד ?
Dear Karen,
I apologize for writing here in English. ( I don’t have Hebrew key board, I live in the US )
I enjoyed reading what you wrote about traditions in your family. I love following you on Instagram and LOVE your recipes. I would like to thank you for adding me to your mailing list. I am l0oking forward to checking my email every day!!!
Chag Shavuot Sameach filled with health and cheeses!
Love,
Batsheva Gillat
חג שמח בת שבע תודה רבה רבה !
היי קרן 🙂
באיזה גודל תבנית עגולה מומלץ לעשות את העוגה ?
תודה רבה 🙂
קוטר 24,כפי שכתוב
קרן עוגה מעולה.. נטרפה בחג.
והקטע עם הסנדויץ' שוקולד באמצע גאוני ביותרררר
תודה
ישששש! תודה
היי כבר פעם חמישית אולי שעושה אותה, בעלי חולה עליה. אבללל אף פעם לא מצליחה למרוח כמו שצריך את הנוטלה למעלה בלי שזה ימרח לי עם השכבה למטה..תמיד יוצא לא לגמרי 100.. למרות שמחממת את הנוטלה..יש לך פתרון בשבילי?
היי, קרן, קודם כל תודה לך על כל המתכונים, אני כל יום מדפדפת באתר שלך ומיישמת דברים חדשים, רציתי לשאול לכמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
גם חודש
היי!
האם שוקולד השחר יעבוד?
תודה!
ברור שיעבוד
היי, נראה מעולה! גם שמנת חמוצה תתאים?
באופן חלקי כן
היי קרן,ֶתודה על מתכונים מעולים. אשמח לדעת איזה שמנת אפשר להשתמש? (במה את משתמשת בדרכ) תודה.
שלום האם אפשר למעלה במקום נוטה לשים גנאש שוקולד?
כן בטח
אני קצת חדשה בעוגות גבינה. האם גבינת שמנת רגילה, 25 אחוז שומן תתאים? מסדרת הגבינות של שופרסל. כתוב גם גבינה לבנה למריחה.
צריך לסנן את הגבינות?
אציין גם שכל מתכון שלך תמיד יוצא אשש את אלופה 🙂 תודה!
עוגה מעולה! תודה על עוד מתכון מנצח
תודההה
קרן יקרה,
זו עוגה כלכך טעימה. עושה אותה כבר מספר פעמים ויש הצלחה רבה.
העניין הוא שהשכבה למעלה אצלי מאוד שונה משלך.
נוטלה מתערבב עם הגבינה ומתקשה מהר ואז נוצר מראה לא הכי אסתטי כמו בתמונות שלך. מה ניתן לעשות?
תקפיאי את העוגה עם הגבינה לפני הוספת הנוטלה מלמעלה
היי,
אפשר במקום קירור ללילה להכניס לכמה שעות למקפיא?
ותודה על מתכונים מושלמים!!!!!
אפשר במקום גבינת שמנת לשים קרם פטיסייר של גד (250 גרם)?
מניחה שכן