עוגות בחושותעוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה בחושה הפתעה

נובמבר 17, 2022 70 Comments

 

צילום: נופר צור

השילוב המנצח במטבח הוא בעיניי תמיד זה שלא עובדים קשה מדי בשבילו אבל התוצאה וואו, זה חלק מהמוטו שלי באפייה ביתית בכלל.

אני תמיד אחפש מתכונים שהם קיצורי דרך, וכאלו שיכולים לגרום לאנשים מסויימים לקום מהכסא ולהכין אותם, כי את הגרסאות המסובכות

יותר הם לא יכינו. ככה קרה עם הבגט האגדי ללא לישה, עם הסינבון ללא לישה, עם פוקצות טריק, ועוד שלל מתכונים שאני יודעת שהצלחתי

לגרום לאנשים להכין, כי ללא הקלות שבהם הם לא מתחילים אפילו.

עכשיו תקשיבו, יש אצלי אורחים שמגיעים לסדנאות כמה פעמים בשבוע, ובהם אנחנו עושים ניסויים, כלומר לפני כל סדנה נכין עוגה אחרת

לפעמים כאו שכבר קיימות באתר ואנחנו אוהבים , ולפעמים נעשה ניסויי ונכין משהו אחר חדש ונבדוק כמה אהבו או לא.

לרוב, העוגות פה תמיד מוצלחות, וכבר בקבלת הפנים לאורחים הם מחסלים חצי, אחכ מנשנשים עוד במהלך סדנה,

ואז לפני שהולכים הביתה מישהו תמיד יבקש לקחת את מה שנשאר.

העוגה הזו, חוסלה בקבלת הפנים, כשהגיעו אנשים והכינו לעצמם קפה, וכשהתאספנו סביב השולחן להתחלת סדנה, קלטתי

שהתבנית שלה כבר ריקה לגמרי, ובצדק. זו עוגת גבינה בחושה, כל כך טעימה, ויש משהו ככ מזמין בלובן היפה שלה וברכות,

שגרם לה להתחסל בצ׳יק.עע

את העוגה הכנתי בתבנית פיירקס מסדרת כלי הזכוכית של נעמן שאני ממש ממש אוהבת, יש לי שנים ערימת כלי פיירקס בארון,

עוד מימי אמא וסבתא, ושמחתי ממש להתחדש בכלים, כי בכל פעם שאני אופה עוגה בבית, אני תמיד אחפש את הפיירקס,

יש בהן משהו שמעניק לכל עוגה או מאפה ביתי עוד יותר ניחוח של בית ושל חום.

אז קבלו מתכון לעוגת גבינה בחושה, כזו  שבוחשים בקערה בלי הרבה מאמץ

ומקבלים הצגה בתמורה, היא לא דומה לעוגת גבינה קלאסית, כי יש לה מן הסתם מרקם של

עוגה בחושה, אבל היא יפה כל כך והיא הפתעה לגמרי ואתם תעופו עליה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**הפרסום בשיתוף נעמן 

צילום: נופר צור

עוגת גבינה בחושה הפתעה/תבנית מלבנית 18*29 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן

2 שקיות סוכר וניל ( למי שאין ניתן להמיר בכפית מחית וניל ועוד 2 כפות סוכר)

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

גרידת לימון מלימון שלם (אופציונלי: להוסיף 2-3 כפות מית לימון, אני הוספתי )

כפית מחית/תמצית וניל

2 כפות של גבינת מסקרפונה (נין להמיר בכל גבינת שמנת אחרת)

2 מיכלים קטנים של גבינה לבנה 9% (500 גר׳)

3 כפיות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן

3 כפיות אבקת אפייה

2 כפות קוקוס טחון (אופציונלי לא חובה)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנו רל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים את הביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל לתערובת מעט תפוחה

מוסיפים שמן קנולה מחית/תמצית וניל וגרידת לימון וטורפים שוב

בקערה נפרדת מערבבים מסקרפונה עם גבינה לבנה עד שהמסקרפונה מתרככת ומתאחדת עם הגבינה הלבנה

מאחדים בין שתי התערובות, מוסיפים קח, אבקת אפייה, קוקוס, ואינסטנט פודינג וניל ובעזרת מטרפה מערבבים עד שאין יותר גושים

מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-45 דקו עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו, תיזהרו מאפיית יתר.

מצננים מעט ובוזקים למא אבקת סוכר ומגישים, אפשר עם קצת קצפת בצד.

**לגרסת ללא סוכר נין להמיר את הסוכר במתכון לסוויטנגו או תחליף סוכר אחר ביחס של 1:1 ולוותר על סוכר הוניל

**ניתן לוותר על גבינת המסקרפונה או להוסיף במקומה שמנת חמוצה, יוגורט או גבינת טוב טעם

 

Print Friendly, PDF & Email

70 Comments

סלעית קיסרי נובמבר 17, 2022 at 10:10 am

היי, יעבוד עם גבינה 5%? פשוט יש לי כבר חצי קילו במקרר….

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 2:11 pm

כן

Reply
סוזן יוני 17, 2023 at 9:17 am

היה קל מאוד להכין.יצאה קצת דחוס ומתוק.
מה אפשר לעשות שתהיה אוורי יותר?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2023 at 11:52 am

לא להוריד בסוכר, לערבב פחות ולאפות קצת פחות

Reply
שרה נובמבר 17, 2022 at 4:10 pm

היי,
אפשר לשים במקום 2 כפות גבינת מסקרפונה שמנת חמוצה? אשמח לעידכון

תודה שרה

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:07 pm

כן וגם ציינתי זאת בהערות למתכון למטה

Reply
Michal Damari נובמבר 17, 2022 at 11:17 am

הי קרן יקרה האם אפשר שמן תירס .

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 2:09 pm

אפשר

Reply
מאיה נובמבר 17, 2022 at 4:55 pm

אששש על הגולש
נמצא בto do list
שלי
יש לי שם תור של קינוחים שאני רוצה להכין
מרוב דברים שבא לי עליהם
מחר זה הטרס לצס שלך עם חלב מרוכז ומאודה שהכנתי בבית

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:14 pm

בהצלחה מאיה

Reply
אורלי נובמבר 23, 2022 at 7:38 pm

עוגה ניפלאה כמו ענן
אבל איך מאחסנים אותה במקרר? או בחוץ ?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2022 at 12:49 pm

אין צורך במקרר

Reply
ענת נובמבר 17, 2022 at 3:15 pm

יש אופ ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:07 pm

את יכולה להכין עם קמח ללא גלוטן בהמרה של 1:1 וייצא מצויין

Reply
האופה.... והטועמת בדרכים נובמבר 21, 2022 at 9:43 pm

תודה על המתכון… הולכת לנסות להכין
שאלה, האם אפשר לוותר על האינסטנט פודינג ?
אם כן, מה אפשר לשים במקום ?
תודה רבה !!!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2022 at 6:38 am

אפשר לוותר עליו ולהוסיף עוד מחית או תמצית וניל, לא חובה

Reply
נטע נובמבר 17, 2022 at 4:04 pm

אני גרה בחו"ל ולצערי אין כאן גבינה לבנה. אפשר להחליף ביוגורט / שמנת חמוצה / שילוב אחר כלשהו?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:15 pm

כן בטח, תיינתי גם למטה במתכון

Reply
מרב נובמבר 17, 2022 at 4:40 pm

האם אפשר חמאה במקום שמן קנולה? תודה

Reply
שולמית נובמבר 17, 2022 at 5:54 pm

מה זה מחית וניל? איפה קונים?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:06 pm

בחנויות שמתחמחות באפייה, אפשר להמיר בתמצית

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:14 pm

אפשר אבל אני לא רואה צורך השמן מקליל אותה מעט.

Reply
שלי נובמבר 17, 2022 at 4:54 pm

אפשר להחליף קמח רגיל בקמח שקדים

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:06 pm

רק קמח שקדים לא יחזיק את העוגה, אפשר לשלב שקדים וקמח ללא גלוטן

Reply
משה נובמבר 17, 2022 at 8:14 pm

העוגה נראית מצויין אבל נפלה כאשר התקררה מחוץ לתנור לאחר האפייה.

Reply
no-namw נובמבר 17, 2022 at 11:23 pm

תבנית מלבנית יש לה צלעות אז אין לה "קוטר". ידע כללי שווה לדעת

Reply
דינה ינואר 9, 2023 at 5:04 pm

למה סתם רוע לב? היא ציינה במפורש מידה של תבנית מלבנית או תבנית עגולה בקוטר 24

Reply
Ross נובמבר 18, 2022 at 12:25 am

Hola Keren, cuál es el equivalente al queso blanco en America latina
(Mexico), es tipo queso crema ? Suave, si uso extracto de vainilla debo agregar más azúcar ?
Saludos desde Mexico, Ross

Reply
אורנה נובמבר 18, 2022 at 5:54 am

שאלה:
בפוסט הקודם במתכון לרולדת בנופי ציינת שהאפייה בתבנית תנור.
שאלתי אם תוכלי לציין את גודל התבנית בסנטימטרים ולצערי לא נענתי, אודה לך אם תעדכני אותי
בתודה אורנה

תי

Reply
שני נובמבר 18, 2022 at 8:18 am

יש מצב לוותר על גרידת לימון? מתאהבים על זה ממש אצלינו…

Reply
לילך א נובמבר 18, 2022 at 9:28 am

הי, הכנתי את העוגה, תפחה יפה בתנור אבל אחרכך צנחה, יצאה ממש נמוכה. טעימה אומנם אבל אני מניחה שקצת שונה במרקם. מה עשיתי לא טוב? הקפדתי על כמויות ותבנית מתאימה.

Reply
ענתי נובמבר 18, 2022 at 4:06 pm

הי קרן
הבלילה היתה יפייפיה והיה נראה לי ש2 כוסות קמח זה הרבה . אז קיזזתי חצי כוס נראה מה ייצא

Reply
יעל נובמבר 18, 2022 at 8:11 pm

אפשר להחליף מחצית מהקמח בכוסמין מלא?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2022 at 11:29 pm

היא תצא מאוד דחוסה

Reply
נורית נובמבר 19, 2022 at 6:38 pm

מתכון גרוע, הקמח ממש מיותר והופך את העוגה לבצקית במקום לאוורירית.

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:34 pm

עומדת מאחורי כל מתכון שעולה לאתר, את יכולה לכתוב שפחות לטעמך אבל המתכון לא גרוע
ותבדקי שלא שינית כלום ביחס החומרים בעוגה

Reply
אביטל נובמבר 19, 2022 at 6:48 pm

הכנתי ויצאה כיפית לאללה! תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:33 pm

תודה שמחה לשמוע

Reply
אפרת מרץ 8, 2023 at 7:48 pm

אפשר להכין אותה ב2 אינגליש במקום פיירקס?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2023 at 5:17 pm

אני חושבת ששתי אינגליש קטנות יחסית

Reply
ל נובמבר 20, 2022 at 2:02 pm

עוגה מעולה!! קלה וטעימה! זכתה לשבחים מקטנים ומגדולים
תודה!!

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:30 pm

תודההההה

Reply
איילת נובמבר 25, 2022 at 8:39 am

אם יש רק גבינה אחת אפשר להוסיף גביע של גבינת שמנת במקום? או אולי שמנת רגילה במקום?

Reply
מיכל נובמבר 21, 2022 at 11:46 am

הרגע יצאה מהתנור…היות וקראתי את כל התגובות, הייתי חייבת לטעות ולהגיב-
1. יצאה מעולהההה. אוורירית כמו ענן, לא נפלה. עשיתי חצי מהכמות כי לא היה לי מספיק גבינה.
2. השתמשתי בקמח כוסמין מלא מעורבב עם קצח שקדים…תענוג
3.לא השתמשתי באינסטנט כי אין לי מותר כזה בבית. לא גרע כהוא זה מאיכות העוגה.
4.תודה על מתכון טעים, פשוט , מהיר וקל

Reply
מיכל נובמבר 21, 2022 at 11:48 am

אהה..וגם השתמשתי בגבינה 5%..עדיין טעים

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2022 at 12:53 pm

תודה מיכל

Reply
mac נובמבר 26, 2022 at 11:50 am

היי קרן..
ציינת במתכון 3 כפיות אבקת אפיה?
שקית אחת לא מספיקה?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2022 at 12:54 pm

אלופה

Reply
‪Zoya דצמבר 2, 2022 at 7:21 pm

עוקבת אחרייך ונהנית מאוד, הפעם הכנתי את העוגה לפי ההוראות והכמויות, יצאה במרקם לא אפוי, נאפתה למעלה משעה ועדיין יצאה לא טוב. פשוט מבאסס. לא מבינה איך לחלק יוצא טוב ולחלק לא אם כולן עובדות לפי המתכון

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2022 at 12:37 pm

זה באמת מבאס, הכנתי אותה היום שוב לבדיקה והיא יצאה י מדהימה אז קשה לי להבין מה הטעות

Reply
אריאלה נובמבר 22, 2022 at 9:36 am

בוקר טוב
אפשר בבקשה משקלים לדוגמא: כמה זה 3 כפיות אבקת אפיה?
העוגה פשוט יצאה מאוד טעימה אבל דחוסה
אשמח לדעת מה גורם לזה?
המון תודה

Reply
אריאלה נובמבר 22, 2022 at 11:13 am

היי
הכנתי אתמול את העוגה יצאה טעימה אבל דחוסה
אשמח לדעת מה יכל לגרום לזה וגם לקבל משקלים במקום כפית או כף
תודה

Reply
אריאלה נובמבר 22, 2022 at 1:48 pm

הכנתי אתמול את העוגה יצאה טעימה אבל דחוסה
אשמח לדעת מה יכל לגרום לזה וגם לקבל משקלים במקום כפית או כף
תודה
מקווה שהפעם תענו ולא תמחקו את ההודעה

Reply
אריאלה נובמבר 22, 2022 at 9:31 pm

היי אשמח לתשובה

Reply
אורלי נובמבר 23, 2022 at 7:39 pm

עוגה אליפות
איך מאחסנים אותה?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2022 at 12:49 pm

על השיש

Reply
‫שני נובמבר 29, 2022 at 7:57 am

קרן, אפשר לוותר עח גרידת לימון?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:28 pm

בטח

Reply
לילך דצמבר 15, 2022 at 1:12 pm

היי קרן
לאפות בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 1:53 pm

רגיל

Reply
לנה ינואר 6, 2023 at 3:07 pm

היי קרן,
מה גודל התבנית המלבנית?

Reply
משכית ינואר 7, 2023 at 8:21 pm

עוגה נפלאה!!

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2023 at 3:48 pm

תודהההה

Reply
דינה ינואר 9, 2023 at 5:05 pm

יצאה מוש!!! תודה רבה קרן! 🙂

Reply
שני ינואר 15, 2023 at 9:48 pm

הי קרן
העוגה מעולה והבת שלי מאוהבת בה. רציתי להכין לה ליומולדת את העוגה אבל בשתי קומות שתהיה מרשימה. את חושבת שהיא תחזיק מעמד קומה מעל? תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2023 at 5:16 pm

שמחה לשמוע שני, זה אחלה רעיון, וכם, העוגה מאוד יציבה היא תחזיק בקלות שתי קומות עם קרם

Reply
דנה אפריל 27, 2023 at 4:47 pm

הי קרן,
אם אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק, לכמה תבניות מספיקה הבלילה? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:59 pm

שתיים

Reply
לינוי אגרונוב מאי 22, 2023 at 11:41 am

כמה מעלות?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 8:05 pm

כתוב, 170 מעלות

Reply

Leave a Comment