צילום: נופר צור
השילוב המנצח במטבח הוא בעיניי תמיד זה שלא עובדים קשה מדי בשבילו אבל התוצאה וואו, זה חלק מהמוטו שלי באפייה ביתית בכלל.
אני תמיד אחפש מתכונים שהם קיצורי דרך, וכאלו שיכולים לגרום לאנשים מסויימים לקום מהכסא ולהכין אותם, כי את הגרסאות המסובכות
יותר הם לא יכינו. ככה קרה עם הבגט האגדי ללא לישה, עם הסינבון ללא לישה, עם פוקצות טריק, ועוד שלל מתכונים שאני יודעת שהצלחתי
לגרום לאנשים להכין, כי ללא הקלות שבהם הם לא מתחילים אפילו.
עכשיו תקשיבו, יש אצלי אורחים שמגיעים לסדנאות כמה פעמים בשבוע, ובהם אנחנו עושים ניסויים, כלומר לפני כל סדנה נכין עוגה אחרת
לפעמים כאו שכבר קיימות באתר ואנחנו אוהבים , ולפעמים נעשה ניסויי ונכין משהו אחר חדש ונבדוק כמה אהבו או לא.
לרוב, העוגות פה תמיד מוצלחות, וכבר בקבלת הפנים לאורחים הם מחסלים חצי, אחכ מנשנשים עוד במהלך סדנה,
ואז לפני שהולכים הביתה מישהו תמיד יבקש לקחת את מה שנשאר.
העוגה הזו, חוסלה בקבלת הפנים, כשהגיעו אנשים והכינו לעצמם קפה, וכשהתאספנו סביב השולחן להתחלת סדנה, קלטתי
שהתבנית שלה כבר ריקה לגמרי, ובצדק. זו עוגת גבינה בחושה, כל כך טעימה, ויש משהו ככ מזמין בלובן היפה שלה וברכות,
שגרם לה להתחסל בצ׳יק.עע
את העוגה הכנתי בתבנית פיירקס מסדרת כלי הזכוכית של נעמן שאני ממש ממש אוהבת, יש לי שנים ערימת כלי פיירקס בארון,
עוד מימי אמא וסבתא, ושמחתי ממש להתחדש בכלים, כי בכל פעם שאני אופה עוגה בבית, אני תמיד אחפש את הפיירקס,
יש בהן משהו שמעניק לכל עוגה או מאפה ביתי עוד יותר ניחוח של בית ושל חום.
אז קבלו מתכון לעוגת גבינה בחושה, כזו שבוחשים בקערה בלי הרבה מאמץ
ומקבלים הצגה בתמורה, היא לא דומה לעוגת גבינה קלאסית, כי יש לה מן הסתם מרקם של
עוגה בחושה, אבל היא יפה כל כך והיא הפתעה לגמרי ואתם תעופו עליה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף נעמן
עוגת גבינה בחושה הפתעה/תבנית מלבנית 18*29 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל ( למי שאין ניתן להמיר בכפית מחית וניל ועוד 2 כפות סוכר)
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
גרידת לימון מלימון שלם (אופציונלי: להוסיף 2-3 כפות מית לימון, אני הוספתי )
כפית מחית/תמצית וניל
2 כפות של גבינת מסקרפונה (נין להמיר בכל גבינת שמנת אחרת)
2 מיכלים קטנים של גבינה לבנה 9% (500 גר׳)
3 כפיות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
3 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קוקוס טחון (אופציונלי לא חובה)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנו רל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים את הביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל לתערובת מעט תפוחה
מוסיפים שמן קנולה מחית/תמצית וניל וגרידת לימון וטורפים שוב
בקערה נפרדת מערבבים מסקרפונה עם גבינה לבנה עד שהמסקרפונה מתרככת ומתאחדת עם הגבינה הלבנה
מאחדים בין שתי התערובות, מוסיפים קח, אבקת אפייה, קוקוס, ואינסטנט פודינג וניל ובעזרת מטרפה מערבבים עד שאין יותר גושים
מעבירים לתבנית, ואופים כ 35-45 דקו עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו, תיזהרו מאפיית יתר.
מצננים מעט ובוזקים למא אבקת סוכר ומגישים, אפשר עם קצת קצפת בצד.
**לגרסת ללא סוכר נין להמיר את הסוכר במתכון לסוויטנגו או תחליף סוכר אחר ביחס של 1:1 ולוותר על סוכר הוניל
**ניתן לוותר על גבינת המסקרפונה או להוסיף במקומה שמנת חמוצה, יוגורט או גבינת טוב טעם
70 Comments
היי, יעבוד עם גבינה 5%? פשוט יש לי כבר חצי קילו במקרר….
כן
היה קל מאוד להכין.יצאה קצת דחוס ומתוק.
מה אפשר לעשות שתהיה אוורי יותר?
לא להוריד בסוכר, לערבב פחות ולאפות קצת פחות
היי,
אפשר לשים במקום 2 כפות גבינת מסקרפונה שמנת חמוצה? אשמח לעידכון
תודה שרה
כן וגם ציינתי זאת בהערות למתכון למטה
הי קרן יקרה האם אפשר שמן תירס .
אפשר
אששש על הגולש
נמצא בto do list
שלי
יש לי שם תור של קינוחים שאני רוצה להכין
מרוב דברים שבא לי עליהם
מחר זה הטרס לצס שלך עם חלב מרוכז ומאודה שהכנתי בבית
בהצלחה מאיה
עוגה ניפלאה כמו ענן
אבל איך מאחסנים אותה במקרר? או בחוץ ?
אין צורך במקרר
יש אופ ללא גלוטן ?
את יכולה להכין עם קמח ללא גלוטן בהמרה של 1:1 וייצא מצויין
תודה על המתכון… הולכת לנסות להכין
שאלה, האם אפשר לוותר על האינסטנט פודינג ?
אם כן, מה אפשר לשים במקום ?
תודה רבה !!!
אפשר לוותר עליו ולהוסיף עוד מחית או תמצית וניל, לא חובה
אני גרה בחו"ל ולצערי אין כאן גבינה לבנה. אפשר להחליף ביוגורט / שמנת חמוצה / שילוב אחר כלשהו?
כן בטח, תיינתי גם למטה במתכון
האם אפשר חמאה במקום שמן קנולה? תודה
מה זה מחית וניל? איפה קונים?
בחנויות שמתחמחות באפייה, אפשר להמיר בתמצית
אפשר אבל אני לא רואה צורך השמן מקליל אותה מעט.
אפשר להחליף קמח רגיל בקמח שקדים
רק קמח שקדים לא יחזיק את העוגה, אפשר לשלב שקדים וקמח ללא גלוטן
העוגה נראית מצויין אבל נפלה כאשר התקררה מחוץ לתנור לאחר האפייה.
תבנית מלבנית יש לה צלעות אז אין לה "קוטר". ידע כללי שווה לדעת
למה סתם רוע לב? היא ציינה במפורש מידה של תבנית מלבנית או תבנית עגולה בקוטר 24
Hola Keren, cuál es el equivalente al queso blanco en America latina
(Mexico), es tipo queso crema ? Suave, si uso extracto de vainilla debo agregar más azúcar ?
Saludos desde Mexico, Ross
שאלה:
בפוסט הקודם במתכון לרולדת בנופי ציינת שהאפייה בתבנית תנור.
שאלתי אם תוכלי לציין את גודל התבנית בסנטימטרים ולצערי לא נענתי, אודה לך אם תעדכני אותי
בתודה אורנה
תי
יש מצב לוותר על גרידת לימון? מתאהבים על זה ממש אצלינו…
הי, הכנתי את העוגה, תפחה יפה בתנור אבל אחרכך צנחה, יצאה ממש נמוכה. טעימה אומנם אבל אני מניחה שקצת שונה במרקם. מה עשיתי לא טוב? הקפדתי על כמויות ותבנית מתאימה.
הי קרן
הבלילה היתה יפייפיה והיה נראה לי ש2 כוסות קמח זה הרבה . אז קיזזתי חצי כוס נראה מה ייצא
אפשר להחליף מחצית מהקמח בכוסמין מלא?
היא תצא מאוד דחוסה
מתכון גרוע, הקמח ממש מיותר והופך את העוגה לבצקית במקום לאוורירית.
עומדת מאחורי כל מתכון שעולה לאתר, את יכולה לכתוב שפחות לטעמך אבל המתכון לא גרוע
ותבדקי שלא שינית כלום ביחס החומרים בעוגה
הכנתי ויצאה כיפית לאללה! תודה
תודה שמחה לשמוע
אפשר להכין אותה ב2 אינגליש במקום פיירקס?
אני חושבת ששתי אינגליש קטנות יחסית
עוגה מעולה!! קלה וטעימה! זכתה לשבחים מקטנים ומגדולים
תודה!!
תודההההה
אם יש רק גבינה אחת אפשר להוסיף גביע של גבינת שמנת במקום? או אולי שמנת רגילה במקום?
הרגע יצאה מהתנור…היות וקראתי את כל התגובות, הייתי חייבת לטעות ולהגיב-
1. יצאה מעולהההה. אוורירית כמו ענן, לא נפלה. עשיתי חצי מהכמות כי לא היה לי מספיק גבינה.
2. השתמשתי בקמח כוסמין מלא מעורבב עם קצח שקדים…תענוג
3.לא השתמשתי באינסטנט כי אין לי מותר כזה בבית. לא גרע כהוא זה מאיכות העוגה.
4.תודה על מתכון טעים, פשוט , מהיר וקל
אהה..וגם השתמשתי בגבינה 5%..עדיין טעים
תודה מיכל
היי קרן..
ציינת במתכון 3 כפיות אבקת אפיה?
שקית אחת לא מספיקה?
תודה
אלופה
עוקבת אחרייך ונהנית מאוד, הפעם הכנתי את העוגה לפי ההוראות והכמויות, יצאה במרקם לא אפוי, נאפתה למעלה משעה ועדיין יצאה לא טוב. פשוט מבאסס. לא מבינה איך לחלק יוצא טוב ולחלק לא אם כולן עובדות לפי המתכון
זה באמת מבאס, הכנתי אותה היום שוב לבדיקה והיא יצאה י מדהימה אז קשה לי להבין מה הטעות
בוקר טוב
אפשר בבקשה משקלים לדוגמא: כמה זה 3 כפיות אבקת אפיה?
העוגה פשוט יצאה מאוד טעימה אבל דחוסה
אשמח לדעת מה גורם לזה?
המון תודה
היי
הכנתי אתמול את העוגה יצאה טעימה אבל דחוסה
אשמח לדעת מה יכל לגרום לזה וגם לקבל משקלים במקום כפית או כף
תודה
הכנתי אתמול את העוגה יצאה טעימה אבל דחוסה
אשמח לדעת מה יכל לגרום לזה וגם לקבל משקלים במקום כפית או כף
תודה
מקווה שהפעם תענו ולא תמחקו את ההודעה
היי אשמח לתשובה
עוגה אליפות
איך מאחסנים אותה?
על השיש
קרן, אפשר לוותר עח גרידת לימון?
בטח
היי קרן
לאפות בטורבו או רגיל?
רגיל
היי קרן,
מה גודל התבנית המלבנית?
עוגה נפלאה!!
תודהההה
יצאה מוש!!! תודה רבה קרן! 🙂
הי קרן
העוגה מעולה והבת שלי מאוהבת בה. רציתי להכין לה ליומולדת את העוגה אבל בשתי קומות שתהיה מרשימה. את חושבת שהיא תחזיק מעמד קומה מעל? תודה רבה
שמחה לשמוע שני, זה אחלה רעיון, וכם, העוגה מאוד יציבה היא תחזיק בקלות שתי קומות עם קרם
הי קרן,
אם אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק, לכמה תבניות מספיקה הבלילה? תודה
שתיים
כמה מעלות?
כתוב, 170 מעלות