את העוגה הזו ביססתי על מלית של עוגת גבינה פירורים ומעט שיניתי אותה
רציתי שתהיה לכם אפשרות להכין לשבועות עוגה קצת שונה אבל מאוד מאוד טעימה ולא
קשה להכנה, לכן המסה שלה ללא אפייה, וכדי לייחד אותה הוספתי לה תחתית של בייגלה מלוח
נוסף על הפודינג בטעם בייגלה מלוח שנותן טוויסט מאוד מאוד עדין ונעים בטעם לעוגה.
לחלק מהבלילה הוספתי שוקולד וכך נוצרו שתי שכבות ויש כמה טעמים בפה
המתכון קל מאוד להכנה, רק שימו לב והקפידו על כל מה שכתוב לגבי הצינון שלה לפני הגשה.
רצוי כדאי ומומלץ להכין יום קודם!
פרסום ממומן בשיתוף אסם נסטלה
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
עוגת גבינה בייגלה מלוח / תבנית עגולה בקוטר 24 , 14 מנות
מצרכים למתכון
לתחתית + פירורים:
120 גר׳ בייגלה מלוח
100 גר׳ פתי בר
120 גר׳ חמאה
כף סוכר
למלית הגבינה:
2 מכלי שמנת להקצפה 38%
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1 חבילת פודינג בייגלה מלוח (80 גר)
1 גביע שמנת חמוצה 15%
500 גרם גבינה לבנה עדיף 9%
מיכל (200 גר׳) גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים 25%
למלית השוקולד:
50 גר׳ שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
הכנת התחתית + הפירורים:
מכניסים למעבד מזון את הבייגלה העוגיות והסוכר ומעבדים, מוסיפים חמאה מומסת מעבדים שוב ומעבירים לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא לצינון והתייצבות לפחות ל 30 דק.
להכנת המלית:
במיקסר מניחים את כל מצרכי המלית פרט לגבינה הלבנה וגבינת השמנת , ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינות ומקציפים כמה שניות לערבוב בלבד
עד לקבלת תערובת חלקה .
מעבירים מחצית מתערובת המלית מעל הבצק שבתבנית.מיישירם מעט.
למה שנותר בקערה מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים היטב לקבלת תערובת בצבע שוקו/מוקה
מעבירים את המלית מעל המלית הבהירה, ומיישרים
מעבירים לצינון, אפשר ורצוי להתחיל מייצוב במקפיא לכמה שעות ואז להעביר למקר
ובכל מקרה לא להתחיל לאכול לפני שהעוגה במקרר לפחות לילה ואף יותר, אני ממש חושבת
שהיא קצת משתבחת שהיא במקרר הרבה זמן.
לפני הגשה אפשר מעט להקפיא, לפריסה אחידה ונוחה נניח לחצי שעה .
17 Comments
לא מצאתי פודינג בייגלה אז עשיתי עם וניל. יש משהו שאני יכולה להוסיף כעת שיחזק את הטעם של הבייגלה המלוח?
ממרח בייגלה מלוח אולי קנוי
את יכולה לקחת בלונדי קרמל מלוח ולהמיס ולהוסיף שברי ביגלה
היי ,אפשר עם שוקולד חלב? ולגבי השמנת חמוצה ,מה הכמות ,איזה גודל גביע?
אפשר שוקולד חלב
שמנת חמוצה 200 גר
תודה רבה על המתכון הקל ועל העוגה הכל כך טעימה. תבורכנה הידים. ממליצה בחום
תודה!!
היי
האם אפשר לשים רק שמנת להקצפה 1? ואם כן מה לשים במקום/להגדיל במקום?
לצערי ממש לא היה לי טעים. הפודינג בייגלה ממש ממש לא טעים. מתבאסת ממש על העוגה
את כנראה לא אוהבת את הטעם זה בסדר לא כולם תמיד אוהבים הכל, אל תתבאסי פשוט להבא להכין אחרת
הי, אפשר להוסיף ג'לטין כדי לייצב את העוגה?
כן בטח
נראה מעולה! יש אפשרות להשתמש בבייגלה ללא גלוטן עבור צליאקית?
בטח
הכנתי אתמול בערב ושכחתי אותה בפריזר… זה נורא?… ואם לא, האם אפשר להשאיר אותה בפריזר? לא בטוח שאזדקק לה בערב החג
היי, אם אין לי שמנת חמוצה אפשר להכין בלי?
אפשר יוגורט