עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה בייגלה מלוח

מאי 22, 2024 15 Comments

את העוגה הזו ביססתי על מלית של עוגת גבינה פירורים ומעט שיניתי אותה

רציתי שתהיה לכם אפשרות להכין לשבועות עוגה קצת שונה אבל מאוד מאוד טעימה ולא

קשה להכנה, לכן המסה שלה ללא אפייה, וכדי לייחד אותה הוספתי לה תחתית של בייגלה מלוח

נוסף על הפודינג בטעם בייגלה מלוח שנותן טוויסט מאוד מאוד עדין ונעים בטעם לעוגה.

לחלק מהבלילה הוספתי שוקולד וכך נוצרו שתי שכבות ויש כמה טעמים בפה

המתכון קל מאוד להכנה, רק שימו לב והקפידו על כל מה שכתוב לגבי הצינון שלה לפני הגשה.

רצוי כדאי ומומלץ להכין יום קודם!

פרסום ממומן בשיתוף אסם נסטלה 

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן

עוגת גבינה בייגלה מלוח / תבנית עגולה בקוטר 24 , 14 מנות

מצרכים למתכון

לתחתית + פירורים:

120 גר׳ בייגלה מלוח

100 גר׳ פתי בר

120 גר׳ חמאה

כף סוכר

למלית הגבינה:

2 מכלי שמנת להקצפה 38%

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1 חבילת פודינג בייגלה מלוח (80 גר)

1 גביע שמנת חמוצה 15%

500 גרם גבינה לבנה עדיף 9%

מיכל (200 גר׳) גבינת  שמנת עם אחוזי שומן גבוהים 25%

למלית השוקולד:

50 גר׳ שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:

הכנת התחתית + הפירורים:

מכניסים למעבד מזון את הבייגלה העוגיות והסוכר ומעבדים, מוסיפים חמאה מומסת מעבדים שוב ומעבירים לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא לצינון והתייצבות לפחות ל 30 דק.

להכנת המלית:

במיקסר  מניחים את כל מצרכי המלית פרט לגבינה הלבנה וגבינת השמנת , ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.


מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינות ומקציפים כמה שניות לערבוב בלבד

עד לקבלת תערובת חלקה .


מעבירים מחצית מתערובת המלית מעל הבצק שבתבנית.מיישירם מעט.


למה שנותר בקערה מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים היטב לקבלת תערובת בצבע שוקו/מוקה

מעבירים את המלית מעל המלית הבהירה, ומיישרים 

מעבירים לצינון, אפשר ורצוי להתחיל מייצוב במקפיא לכמה שעות ואז להעביר למקר

ובכל מקרה לא להתחיל לאכול לפני שהעוגה במקרר לפחות לילה ואף יותר, אני ממש חושבת 

שהיא קצת משתבחת שהיא במקרר הרבה זמן.

לפני הגשה אפשר מעט להקפיא, לפריסה אחידה ונוחה נניח לחצי שעה .

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

ענת מאי 31, 2024 at 8:25 am

לא מצאתי פודינג בייגלה אז עשיתי עם וניל. יש משהו שאני יכולה להוסיף כעת שיחזק את הטעם של הבייגלה המלוח?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2024 at 7:56 am

ממרח בייגלה מלוח אולי קנוי

Reply
הדר שלי יוני 6, 2024 at 2:22 pm

את יכולה לקחת בלונדי קרמל מלוח ולהמיס ולהוסיף שברי ביגלה

Reply
אושר מאי 31, 2024 at 8:45 am

היי ,אפשר עם שוקולד חלב? ולגבי השמנת חמוצה ,מה הכמות ,איזה גודל גביע?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2024 at 7:53 am

אפשר שוקולד חלב
שמנת חמוצה 200 גר

Reply
גלילה בנדל יוני 10, 2024 at 8:25 am

תודה רבה על המתכון הקל ועל העוגה הכל כך טעימה. תבורכנה הידים. ממליצה בחום

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:33 am

תודה!!

Reply
הילה יוני 4, 2024 at 6:14 pm

היי
האם אפשר לשים רק שמנת להקצפה 1? ואם כן מה לשים במקום/להגדיל במקום?

Reply
מרים יוני 16, 2024 at 10:53 am

לצערי ממש לא היה לי טעים. הפודינג בייגלה ממש ממש לא טעים. מתבאסת ממש על העוגה

Reply
קרן אגם יוני 17, 2024 at 9:48 pm

את כנראה לא אוהבת את הטעם זה בסדר לא כולם תמיד אוהבים הכל, אל תתבאסי פשוט להבא להכין אחרת

Reply
לאה יוני 6, 2024 at 8:29 pm

הי, אפשר להוסיף ג'לטין כדי לייצב את העוגה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:29 pm

כן בטח

Reply
לירון יוני 8, 2024 at 12:04 pm

נראה מעולה! יש אפשרות להשתמש בבייגלה ללא גלוטן עבור צליאקית?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:30 am

בטח

Reply
רותם יוני 10, 2024 at 2:23 pm

הכנתי אתמול בערב ושכחתי אותה בפריזר… זה נורא?… ואם לא, האם אפשר להשאיר אותה בפריזר? לא בטוח שאזדקק לה בערב החג

Reply

Leave a Comment