לא מזמן קיבלתי מייל מבחורה שקוראים לה טלי, שביקשה ממני עזרה בלשחזר מתכון שאמא שלה היתה מכינה ,
של עוגת גבינה שהיו לה שלוש שכבות, והשכבה העליונה היתה ״מזיעה״ והיו עליה טיפות שהם קראו להן יהלומים.
אני מקבלת מכם לא מעט בקשות לשחזור מתכונים וזה תמיד כייף שאתם סומכים עליי, לפעמים אתם מחדשים לי ועושים לי ממש היכרות עם
מאפים ועוגות שלא הכרתי ולפעמים אתם מבקשים דברים שאני פחות מבינה או אוהבת, או שיודעת מראש שיהיה לי קשה לשחזר,
לפעמים התיאורים שלכם מזכרון של משהו שאהבתם הם שלכם בלבד ואני ממש לא מצליחה להבין על איזה מאפה מדובר,
ולפעמים הבקשות הם לדברים שאכלתם בחול שאני בכלל לא מכירה.
לאחרונה קיבלתי כמה וכמה בקשות מאשים לעזור להם לשחזר מתכון שאמא או סבתא שאינם בחיים יותר היו מכינות וזה ממש מרגש אותי.
אז החלטתי ליזום פינה חודשית, ובה פעפ בחודש יעלה מתכון לפי בקשות שלכם העוקבים, שאשחזר בו מתכון שאחד מכם ביקש.
טלי, שבזכותה הכנתי את העוגה הזו, סיפרה לי שאמא שלה כבר לא מתקשרת איתה ולכן אין לה אפשרות לקבל ממנה את המתכון.
בהתחלה לא הבנתי למה היא התכוונה, מה זה יהלומים על העוגה?? והחלטתי להיעזר בגוגל בשם של כותרת המייל שהיתה ״דמעות מלאך״
אז נחשפתי לראשונה לשם של העוגה הזו, שהכרתי אותה אבל לא בשם הזה. פשוט קראתי לה עוגת גבינה עם קצף, ואני בדרכ נוהגת להכין אותה
בכלל ללא תחתית של בצק פריך. אז למה קוראים לעוגה הזו עוגת גבינה דמעות של מלאך?
השם מגיע מהטיפות הקטנות שנוצרות מעל המרנג כשהעוגה יושבת במקרר, כמו נטיפי זהב יפיפיים.
שנראו פעם למישהו כמו דמעות. בואו נגיד שזה לגמרי שם של פעם, והצעירים היום לא יכירו את העוגה בשם הזה.
אני מאוד ממליצה להכין את העוגה יום קודם, היא הרבה יותר טעימה וגם הדמעות נראות בבירור לעין.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת גבינה דמעות של מלאך/תבנית עגולה בקוטר 24 או 25 ס״מ
מצרכים למתכון:
100 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
חלמון ביצה
מצרכים למלית:
500 גרם גבינה עדיף 9%
1 מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה עדיף אחוזי שומן גבוהים אבל גם 15% יעבוד
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב רגיל
1 ביצה+4 חלמונים מביצים L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
כף תמצית וניל
1 כף אבקת קורנפלור
כפית גרידת לימון ומיץ מחצי לימון
לקצף:
4 חלבונים מביצים L
4 כפות (40 גר) סוכר לבן
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מחממים תנור ל 175 מעלות, מרפדים תנבנית בנייר אפייה בתחתית ואפשר גם בשוליים
במעבד מזון או עם הידיים (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) מעבדים קמח, אבקת אפייה וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה קרה מהמקרר
ומעבדים שוב לפירורים, מוסיפים חלמון ומעבדים שוב לכדור בצק.
מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ובעזרת הידיים משטחים ומהדקים היטב לתחתית,
אם יש לכם הרבה בצק אפשר לעלות גם לדפנות קצת.
מכינים את המלית:
בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית פרט לקורנפלור, מערבבים היטב ומסננים את הקורנפלור פנימה. מערבבים שוב ומעבירים
את המלית מעל הבצק בתבנית .
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, ואופים את העוגה למשך 35 דקות. היא אמורה להיות עוד מעט רוטטת במרכז וזה בסדר.
כמה דקות לפני שמוכנה מכינים את הקצף:
במיקסר קמציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים את הקצף מעל, ומחזירים לאפייה בתנור של
10-15 דקות עד הזהבה קלה של הקצף. מכסים את התנור, ומשאירים את העוגה בפנים כשדלת התנור פתוחה למשך 15 דקות
מוציאים את העוגה, מצננים בטנפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל 8 שעות לפחות לפני הגשה.
35 Comments
האם הבצק צריך זמן אפיה לבד?
לא צויין מה עושים איתו לפניי יציקת הבלילה
בכוונה לא צויין כי הוא מחכה לבלילה ולא נאפה לפני
העוגה הנ"ל נקראת דמעות של זהב בגלל הטיפות הזהובות שמצטברות עליה
עוגה נהדרת שאימי זל היתה מכינה…שמחה מאד למתכון הנפלאאא והמיוחד הזה תודה רבההההה שבועות שמח!
תודה פנינה
תודה. היה כדאי לעבור על המרשם ולתקן טעויות כתיבה ונוסח
חבל לקטר, אפשר להבין לבד, קיבלת מתכון בחינם עם הרבה אהבה ורצון טוב. לא כולם מושלמים כמוך. תודה רבה לקרן המקסימה שהטעויות הן חלק מהקסם של כולנו.
♥️
הי,
איך והאם אפשר להפוך את העוגה לללא גלוטן?
להשתמש בקמח ללא גלוטן
היוש
לא הבנתי מה זה לכסות את התנור
אשמח להסבר
הי קרן. העוגה ממש יפה!
האם לדעתך אפשר להכין אותה בלי תחתית? או עם תחתית ביסקוויטים וחמאה?
אפשר להמיר את התחתית לביסקויטים וחמאה או ללא תחתית כלל
היי, המתכון נראה מעולה אבל כתוב גם גרידת לימון מלימון שלם, וגם כפית גרידת לימון וחצי מיץ לימון. מה נכון?
תוקן רק לכפית גרידת לימון ומיץ מחצי לימון
סמדר- לכבות… (ה-ס׳ וזה-ב׳ קרובות במקלדת)
הי קרן
מה הכוונה למשפט "מכסים את התנור"? שנמצא בפיסקה האחרונה.
תודה
מכבים
תודה על המתכון.
הכנתי, יצאה טעימה מאד, אבל לא מזיעה. אין דמעות של מלאכים 🙁
(את העוגה האיש שלי זוכר מהעוגות שסבתא שלו היתה מכינה)
שמחה שיצאה טעים
מעניין למה לא היו לה טיפות זהב
חיפשתי מתכון כזה כבר תקופה… איזה כיף שפרסמת!
אפשר לדעתך לוותר על הבסיס שיהיה ללא גלוטן?
אפשר לוותר על הבסיס אין בעיה
אז שוב עשיתי אותה… הפעם בתבנית בקוטר קטן יותר למשפחה הגרעינית וגם הפעם פשוט טעימה ומהממת!!!
תודה רעות
תודה רבה,
אשמח לדעת על אפשרות לעוגה הזו ללא גלוטן וללא חלב פרה…אם אפשר.
ללא גלוטן פשוט להוריד את התחתית או להכין אותה מעוגיות לאל גלוטן
לגבי הגבינות אפשר להמיר לגבינות עיזים של משק צוריאל זה ייצא צצויין מנסיון
אשמח לתשובה ,אחרי ש עוגה אפויה כתבת לכסות התנור ולהשאיר אותו פתוח 15 דקות,האם הכוונה לכסות העוגה?
לכבות את התנור
"עוגת גבינה – טיפות" היתה עוגת הגבינה של סבתא שלי – המתכון שיש לי (שנקרא אצלי " עוגת גבינה – סבתא רחלה") מאוד דומה…
לפני כמה זמן נתקלתי פתאום בסרטון של בשנתן מתכון לעוגת גבינה פולנית מסורתית שהוא קרא לה "סרניק". גם מאוד דומה למה שיש כאן (גבינה קצת אחרת אבל אותו רעיון). בקיצור תכינו ותהנו
היי קרן!
המתכון מטורף!!! עשיתי לראש השנה והתעלפו עליו. כולם!! ובמיוחד אני שעוגת גבינה בכל צורה שהיא תתקבל בברכה!!
תודה רבה!
יווו זה ככ משמח לשמוע! תודה
היי, אפשר להמיר גבינה לבנה בגבינת שמנת? נראה מושלם תודה!
בטח
היי קרן, מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה רבה
הכנתי גם את העוגה הזו, בפעם הראשונה יצאה לי מאוד מאוד נוזלית ולא אפויה
בפעם השניה הורדתי בכמות החלב ואפיתי מעל לשעה ויצא נפלא
ממליצה לכולם לבדוק היטב לפני שמוציאים מהתנור
תודה מעין