עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה חמה של בתי מלון

נובמבר 23, 2024 18 Comments

אין בית מלון בישראל שיש בו חדר אוכל גדול ולא מגיש את העוגה הזו כחלק מהתפריט שלו בארוחות בוקר

אני אישית מכירה אותה רק משבת בבוקר אבל יש מצב שהיא מוגשת בכל בוקר.

לאחורנה ביקרנו בבית מלון בירושלים ובשבת היא הוגשה בחדר האוכל והיתה ככ טעימה!

שהייתי חייבת לנסות לשחזר אותה בבית ולהכין כזו, זו באמת אחת מעוגות הגבינה הטעימות והקלות להכנה.

היא ממש טעימה כשהיא מוגשת חמימה אבל אני מבטיחה חכם שגם קרה מהמקרר הי אלא נופלת בכלל

היא נשארת כל הזמן מאוד מאוד רכה ואוורירית ולא כבדה שזה מה שממש כייף בה

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת גבינה חמה של בתי מלון/ תבנית פיירקס מלבנית או כל תבנית אחרת

מצרכים למתכון:

7 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר) סוכר לבן

500 גר גבינה לבנה (5-9%)

1 מיכל(250 מ״ל) שמנת להקצפה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

120 גר (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל

לשימון התבנית:

חמאה רכה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 150 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה רכה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת ממש תפוחה

מוסיפים פנימה שמנת להקצפה, פודינג וניל, גבינה לבנה וקמח וממשיכים לערבב (אפשר להשיאר במיקסר עם מקצף

אבל על מהירות בינונית ואל גבוהה)

מעביירם את בלילת העוגה לתבנית ואופים למשך שעה ורבע, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דקות נוספות

מוציאים ומצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.

אפשר גם לצנן ולשמור במקרר והיא עדיים מאוד מאוד טעימה.

18 Comments

ז'נה דביקו נובמבר 23, 2024 at 11:39 am

האם אפשר להמיר את הקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2024 at 8:35 am

בטח

Reply
אנפה קורדובר נובמבר 23, 2024 at 11:58 am

אפשר להמיר לקמח שקדים או קורנפלור לטובת צליאקים?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2024 at 8:35 am

קורנפלור בטח, אפשר להוריד קצת מהכמות

Reply
עירד דצמבר 4, 2024 at 7:38 pm

זאת הפעם הראשונה שאני אופה עוגה שמעולם לא אפיתי ומעביר לאנשים אהובים
מלכתחילה המתכון היה מבטיח
קיבלתי מהם טלפון צרוף באושר
שהעובדה פשוט מדהימה וטעימה

תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2024 at 9:06 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
Ofra Dodson נובמבר 23, 2024 at 4:13 pm

היי אפשר קורנפלור במקום קמח?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2024 at 8:34 am

בטח, ולהוריד קצת מהכמות

Reply
סיגל נובמבר 23, 2024 at 5:32 pm

נשמע מעולה!
מה גודל התבנית שאת משתמשת?
שלא ייצא נמוך או גבוה מדיי…

Reply
גואטה שולמית נובמבר 23, 2024 at 7:09 pm

תודה רבה ובהצלחה לנו.

Reply
היא-לי נובמבר 26, 2024 at 12:58 pm

אפשרי עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:36 pm

בטח

Reply
הדס נובמבר 28, 2024 at 10:10 pm

היי, מתאים להשתמש גם בקמח תופח? תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2024 at 7:05 am

אפשר

Reply
רות דצמבר 1, 2024 at 6:01 am

הי
באיזה חום?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2024 at 3:20 pm

כתוב 150

Reply
סיוון סקורר דצמבר 4, 2024 at 7:02 am

יש צורך בצגש עם מים בתחתית התנור?

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2024 at 4:24 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply

Leave a Comment