אין בית מלון בישראל שיש בו חדר אוכל גדול ולא מגיש את העוגה הזו כחלק מהתפריט שלו בארוחות בוקר
אני אישית מכירה אותה רק משבת בבוקר אבל יש מצב שהיא מוגשת בכל בוקר.
לאחורנה ביקרנו בבית מלון בירושלים ובשבת היא הוגשה בחדר האוכל והיתה ככ טעימה!
שהייתי חייבת לנסות לשחזר אותה בבית ולהכין כזו, זו באמת אחת מעוגות הגבינה הטעימות והקלות להכנה.
היא ממש טעימה כשהיא מוגשת חמימה אבל אני מבטיחה חכם שגם קרה מהמקרר הי אלא נופלת בכלל
היא נשארת כל הזמן מאוד מאוד רכה ואוורירית ולא כבדה שזה מה שממש כייף בה
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת גבינה חמה של בתי מלון/ תבנית פיירקס מלבנית או כל תבנית אחרת
מצרכים למתכון:
7 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
500 גר גבינה לבנה (5-9%)
1 מיכל(250 מ״ל) שמנת להקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
120 גר (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
לשימון התבנית:
חמאה רכה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה רכה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת ממש תפוחה
מוסיפים פנימה שמנת להקצפה, פודינג וניל, גבינה לבנה וקמח וממשיכים לערבב (אפשר להשיאר במיקסר עם מקצף
אבל על מהירות בינונית ואל גבוהה)
מעביירם את בלילת העוגה לתבנית ואופים למשך שעה ורבע, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דקות נוספות
מוציאים ומצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.
אפשר גם לצנן ולשמור במקרר והיא עדיים מאוד מאוד טעימה.
18 Comments
האם אפשר להמיר את הקמח ללא גלוטן?
בטח
אפשר להמיר לקמח שקדים או קורנפלור לטובת צליאקים?
קורנפלור בטח, אפשר להוריד קצת מהכמות
זאת הפעם הראשונה שאני אופה עוגה שמעולם לא אפיתי ומעביר לאנשים אהובים
מלכתחילה המתכון היה מבטיח
קיבלתי מהם טלפון צרוף באושר
שהעובדה פשוט מדהימה וטעימה
תודה רבה
שמחה לשמוע תודה
היי אפשר קורנפלור במקום קמח?
בטח, ולהוריד קצת מהכמות
נשמע מעולה!
מה גודל התבנית שאת משתמשת?
שלא ייצא נמוך או גבוה מדיי…
תודה רבה ובהצלחה לנו.
אפשרי עם קמח ללא גלוטן?
בטח
היי, מתאים להשתמש גם בקמח תופח? תודה!
אפשר
הי
באיזה חום?
כתוב 150
יש צורך בצגש עם מים בתחתית התנור?
אם לא כתוב אז לא