סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
נובמבר 23, 2024 | 37 תגובות
אין בית מלון בישראל שיש בו חדר אוכל גדול ולא מגיש את העוגה הזו כחלק מהתפריט שלו בארוחות בוקר
אני אישית מכירה אותה רק משבת בבוקר אבל יש מצב שהיא מוגשת בכל בוקר.
לאחורנה ביקרנו בבית מלון בירושלים ובשבת היא הוגשה בחדר האוכל והיתה ככ טעימה!
שהייתי חייבת לנסות לשחזר אותה בבית ולהכין כזו, זו באמת אחת מעוגות הגבינה הטעימות והקלות להכנה.
היא ממש טעימה כשהיא מוגשת חמימה אבל אני מבטיחה חכם שגם קרה מהמקרר הי אלא נופלת בכלל
היא נשארת כל הזמן מאוד מאוד רכה ואוורירית ולא כבדה שזה מה שממש כייף בה
מצרכים למתכון:
7 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
500 גר גבינה לבנה (5-9%)
1 מיכל(250 מ״ל) שמנת להקצפה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
120 גר (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
לשימון התבנית:
חמאה רכה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה רכה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר למשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת ממש תפוחה
מוסיפים פנימה שמנת להקצפה, פודינג וניל, גבינה לבנה וקמח וממשיכים לערבב (אפשר להשיאר במיקסר עם מקצף
אבל על מהירות בינונית ואל גבוהה)
מעביירם את בלילת העוגה לתבנית ואופים למשך שעה ורבע, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דקות נוספות
מוציאים ומצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.
אפשר גם לצנן ולשמור במקרר והיא עדיים מאוד מאוד טעימה.
בטח
אפשר להמיר לקמח שקדים או קורנפלור לטובת צליאקים?
קורנפלור בטח, אפשר להוריד קצת מהכמות
זאת הפעם הראשונה שאני אופה עוגה שמעולם לא אפיתי ומעביר לאנשים אהובים מלכתחילה המתכון היה מבטיח קיבלתי מהם טלפון צרוף באושר שהעובדה פשוט מדהימה וטעימה תודה רבה
שמחה לשמוע תודה
היי אפשר קורנפלור במקום קמח?
בטח, ולהוריד קצת מהכמות
נשמע מעולה! מה גודל התבנית שאת משתמשת? שלא ייצא נמוך או גבוה מדיי...
תודה רבה ובהצלחה לנו.
אפשרי עם קמח ללא גלוטן?
בטח
היי, מתאים להשתמש גם בקמח תופח? תודה!
אפשר
הי באיזה חום?
כתוב 150
יש צורך בצגש עם מים בתחתית התנור?
אם לא כתוב אז לא
טורבו או אפייה בשני פסים (חום עליון תחתון ללא טורבו)?
מה גודל התבנית?
מלבנית בינונית או גדולה
שלום קרן, כשמבקשים גודל תבנית מקובל לציין גודל בס"מ ולא "גדולה, בינונית, קטנה". אז בבקשה אמרי לי - באיזה גודל תבנית לאפות את העוגה הזו??? תודה
שלום קרן, כשמבקשים גודל תבנית מקובל לציין גודל בס"מ ולא "גדולה, בינונית, קטנה". אז בבקשה אמרי לי - באיזה גודל תבנית לאפות את העוגה הזו??? תודה
אפשר עם שמנת *מתוקה* להקצפה ?
כן
יש אפשרות להכין אותה בקפקייק ? אם כן כמה למזוג שלא ישבך או יצא נמוך
לא מתאים לקאפקייס ככ
היי לא ציינת אם יש לשים תבנית מים רותחים מתחת לתבנית האפייה . וכשאת כותבת חום עליון תחתון זה רק שני הקווים ללא טורבו?
אם לא ציינתי סימן שלא צריך אחרת היה כתוב לשים, חום עליון תחתון זה שני פסים ולא במצ בטורבו
אפשר בבקשה לקבל גודל תבנית בס"מ? תודה.
שלום קרן, מה גודל התבנית המלבנית?בערך?
וואו עוגה מהממת!! גם קלה וגם טעימה!! תודה... נכנסת לקבועות....
ישששש
ז'נה דביקו
נובמבר 23, 2024 בשעה 11:39
האם אפשר להמיר את הקמח ללא גלוטן?