לאחרונה התאהבתי בסולת, ואחרי ההצלחה של עוגת הפיסטוק סולת לימון שעלתה לא מזמן לבלוג,
יש לי חשק להכין עוד ועוד עוגות עם סולת. כולל להכין לעצמי דייסת סולת שזה משהו שבחיים
לא הייתי אוכלת לפני כן. את העוגה הזו הכנתי ברגע האחרון לפני שהגיעו אורחים והתחשק לי להכין
עוגה שאפשר יהיה להגיש אותה חמה, וכך החלטתי להכין עוגת גבינה בחושה ומהירה עם סולת,
ואחרי שהיא נכנסה לתבנית החלטתי שחסר לה משהו ופיזרתי עליה תותים, והתפללתי שהם לא
ישקעו בעוגה, והם היו ממש ממושמעים. היא מאוד טעימה כשהיא חמה, והמרקם שלה בגלל
הבישול המוקדם של הסולת בחלב באמת מעניק לה קצת מרקם דייסתי וזה כייף ממש.
עוגת גבינה סולת ותותים בחושה/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
500 גר' גבינה לבנה 5%
1/4+1 כוסות (250 גר')סוכר לבן
3 ביצים גודל L
1/2 כוס חלב
1/4 כוס (25 גר') קוקוס
1 כוס (140 גר') קמח לבן
1 כוס (200 גר')סולת
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מחצי לימון
1/2 כוס תותים שטופים נקיים מליבה וחתוכים לרבעים.
2 כפות (20 גר') קמח
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.
בקערה מערבבים גבינה לבנה וסוכר לבן לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל ולימון ומערבבים שוב.
מחממים חלב בסיר קטן או במיקרוגל בקערה קטנה
מוסיפים פנימה את הסולת ומערבבים, עד שהחלב נספג כולו. מעבירים לתערובת הגבינה ומערבבים
מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים שוב היטב.
מעבירים לתבנית ומישרים. מערבבים בקערה רבעי תותים עם 2 כפות קמח, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה.
אופים כ 50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים.
(אפשר להגיש בטמפרטורת החדר ואפשר קר מהמקרר)
**את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב כארבעה ימים
**לא ניתן להפוך את העוגה לפרווה
**ניתן להמיר סולת בקמח לבן
56 Comments
היי. העוגה נראית מהממת וממש בא לי להכין. האם ניתן להחליף את הקוקוס במשהו אחר?
אפשר בשקדים טחונים או לוותר
thanks
הכנתי את העוגה וקצת התבאסתי שיצאה לי די צמיגית. את יכולה להגיד מה יכול לגרום לזה?
יכול להיות בישלת את הסולת יותר מדי בחלב, היית אמורה לערבב אותו עם החלב שרק ייספג בו
או שאולי אפית יותר מדי.
בכל מקרה העוגה לא אוורירית ויש לה מעט מרקם של דייסה גם הזכרתי את זה בפוסט עצמו.
היי. תודה על בתגובה המהירה.
יתכן שבשלתי את הסולת יותר מידי או שהחלב היה חם מידי.
היי, האם אפשר לוותר על הסולת/ להחליף במשהו אחר?
להכין עוגת תותים אחרת מהבלוג
יש את זו :
https://kerenagam.co.il/עוגת-תותים-בחושה/
באיזה שלב מוסיפים את הקוקוס?
יחד עם הקמח, תוקן גם במתכון
Can I use cream cheese?
i think it will become to heavy but you can try 🙂
גרה בארבה ואין לי גבינה לבנה במה אוכל להחליף? תודה
סליחה ארהב
אני מניחה ששילוב של ריקוטה וגבינת שמנת יכול לעבוד
היי,
יש לי תבנית 20/24. איזו אפשרות טובה יותר במקום תבנית 22? תודה!
תבנית 20
אולי אולי היא תצטרך מעט יותר זמן אפייה
האם צריך לבשל את הסולת בחלב?
לא
רק לערבב עם החלב החם
ציינת רבע כוס קוקוס במתכון אבל הוא לא נמצא בשלבי ההכנה של המתכון, אני מנסה להבין אם הטעות היא במתכון כי נשמע קצת מוזר להוסיף לפה קוקוס אבל לא מוזר לגמרי
הוא נמצא יחד עם הקמח:-)
מדובר בכמות קטנה יחסית שנותנת טעם קוקוסי ממש עדים לעוגה אבל אפשר כם לוותר
היי האם אפשר להחליף בחלב שקדים ?
כן אין בעיה
היי קרן
הגעת לי בול בזמן עם העוגה הזו 🙂
עשיתי את עוגת הלימון והפיסטוק, ונשארה לי כמות הגונה של סולת שלא ידעתי מה לעשות בה, והנה כאילו קראת את מחשבותי 🙂
ושאלה שלא קשורה למתכון: איך מוצע למנוע שקיעה של תוספות בעוגות בחושות, כך שלא ישקעו לקרקעית העוגה?
הי ישראל
לקמח את התובפות לפני ערבוב שלהן בבלילה, כף שתיים של קמח יעשו את העבודה
בהצלחה!
תודה רבה על הכל ויום נפלא
היי קרן, יש סיכוי לעשות את העוגה עם תותים קפואים?
לקחת בחשבון שתותים קפואים מגירים נוזלים אחרי הפשרה אז כדאי אולי לסנן אותם קודם ואז
הי קרן, ישראל הזכיר את עוגת הסולת והפיסטוק אז יש לי שאלה,
בעוגת הפיסטוק הסולת הייתה ממש מורגשת אחרי האפייה והעוגה יצאה ממש גרגירית
יש לך רעיון למה זה קרה?
תודה רבה
נראה לי שלא השתמשת במספיק סירופ אחרת אין סיבה שהסולת תצא גרגירים
היי קרן !
הכנתי את העוגה והיא יצאה נהדרת…
אבל נתקלתי בבעיה, כשהוספתי את הסולת לחלב החם הבלילה ממש התקשתה ונהייתה מקשה אחת ואז כשניסיתי לערבב אותה עם יתר החומרים נוצרו ממש גושים של סולת שלא הצלחתי לפורר לחלוטין
מה ניתן לעשות כדי להמנע מזה?
זה קורה אם לא מערבבים מספיק מהר ומיד מעבירים לתערובת העוגה
בלי שמן??
היי קרן, עוגה נפלאה! האם אפשר להחליף את התותים בפירות אחרים(למשל תפוחים)? אם כן, באיזה אופן לטפל? תודה 🙂
הי
נשמע אחלה
צריך לדעתי יהיה לבשל קצת את קוביות התפוחים שייתרככו.
את יכולה לבשל במעט מים עם קצת קינמון (לא הרבה מים התפוחים מגירים נוזלים) עד שטיפה מתרככים ואז להוסיף לבלילת העוגה
הכרתי את האתר שלך היום במקרה ולא יכולתי שלא להכין משהו.
המתכון יצא לי מושלם גם בלי פירות.
רק אחרי שאפיתי אותה קלטתי שאין בה שמן שזה בכלל עוד פלוס מטורף. לא מורגש וטעים ממש!!
תודה! שמחה ממש לשמוע
היי קרן,
המתכונים שלך נפלאים ואני משתמשת בהם המון תודה
הכנתי את העוגה והיא עכשיו בתנור…
מקווה שהיא תצליח… חוששת משום שכשהוספתי את הסולת לחלב החם הבלילה התקשתה בשניות והפכה לגוש. כשהכנסתי אותה לבלילת הגבינה נוצרו גושים של סולת שניסיתי לפורר ואני חוששת שתצא לי עוגה עם גושי סולת
האם ייתכן שצריך להוסיף חלב כדי למנוע את התקשות הסולת בחלב החם?
ראיתי פה בתגובות שזה קרה גם למישהי אחרת ושהשבת לה שצריך לעבוד עם הסולת והחלב מהר. חייבת לציין שהרגשתי שהעיסה התקשתה והפכה לגוש ממש בשניות. מה עושים?
הי, זה נכון, צריך להעבוד במהירות גבוהה ממש מהר כדי שמה שתיארת לא יקרה.
יכול מאוד להיות שירגישו את הסולת במרקם, לא יודעת להגיד עד כמה, וכיון שהעוגה כבר בתנור, תחכי לראות מה יוצא.
מעדכנת: העוגה יצאה פגז. מבחינתי הסולת הופכת אותה לכבדה. בפעם הבאה שאאפה אותה אמיר את הסולת לקמח. האם באותו משקל? כלומר במקום 200 גרם סולת לשים 200 גרם קמח לבן?
לאם היא יצאה פגז לא הייתי ממירה … את יכולה להכין עם קמח לבן לא ניסיתי, אותה כמות
היי:) קימחתי את התותים כמו שכתוב במתכון ופיזרתי מלמעלה. אבל בסיום האפייה אני רואה עוגה מוכנה ועליה רבעי תותים מקומחים.. משהו נראה לי לא תקין
לא ככ הבנתי מה לא בסדר…. שנשאר קצת קמח על התותים? שימי אבקת סוכר וזהו
היי קרן.
העוגה נראת סוף הדרך.
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש חד פעמית, האם לעשות חצי כמות? איך לחלק את ה 3 ביצים?
שתי ביצים מדיום זה מעולה
הי, ממש בא לי עוגת גבינה עם סולת וקוקוס אבל יש לי פטל קפוא שגם ממש בא לי להכניס לעוגה? יעבוד? להפשיר לפני שמכניסה לעוגה או שעדיף קפוא?
אין בעיה במקום תותים לא צריך להפשיר
הכנתי עם אוכמניות קפואות. יצא מעולה!!!
מהמם! תודה
הי קרן
אם אין לי סולת אפשרי לשים קמח שקדים ?
כן
חזרתי כדי לספר- טעיםםם
עוגה של סבתות במובן הכי מחמיא
השתמשתי בתותים קפואים ויצא אחלה
נכנסה לקבועות לשבת. בייייי
תודה חדוה
אין שמן/חמאה?? הגיוני??
החלפתי את הקמח הלבן לחצי כוס קמח חיטה מלאה והורדתי רבע כוס סוכר. עדיין יצא מעולה, תודה 🙂
שמחה לשמוע תודה על השיתוף