עוגות בחושותעוגות גבינהעוגות פרי

עוגת גבינה סולת ותותים בחושה

פברואר 12, 2020 44 Comments

לאחרונה התאהבתי בסולת, ואחרי ההצלחה של עוגת הפיסטוק סולת לימון שעלתה לא מזמן לבלוג,

יש לי חשק להכין עוד ועוד עוגות עם סולת. כולל להכין לעצמי דייסת סולת שזה משהו שבחיים

לא הייתי אוכלת לפני כן. את העוגה הזו הכנתי ברגע האחרון לפני שהגיעו אורחים והתחשק לי להכין

עוגה שאפשר יהיה להגיש אותה חמה, וכך החלטתי להכין עוגת גבינה בחושה ומהירה עם סולת,

ואחרי שהיא נכנסה לתבנית החלטתי שחסר לה משהו ופיזרתי עליה תותים, והתפללתי שהם לא

ישקעו בעוגה, והם היו ממש ממושמעים. היא מאוד טעימה כשהיא חמה, והמרקם שלה בגלל

הבישול המוקדם של הסולת בחלב באמת מעניק לה קצת מרקם דייסתי וזה כייף ממש.

 

עוגת גבינה סולת ותותים בחושה/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

500 גר׳ גבינה לבנה 5%

1/4+1 כוסות (250 גר׳)סוכר לבן

3 ביצים גודל L

1/2 כוס חלב

1/4 כוס (25 גר׳) קוקוס

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן

1 כוס (200 גר׳)סולת

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

גרידת לימון מחצי לימון

1/2 כוס תותים שטופים נקיים מליבה וחתוכים לרבעים.

2 כפות (20 גר׳) קמח

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.

בקערה מערבבים גבינה לבנה וסוכר לבן לתערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל ולימון ומערבבים שוב.

מחממים חלב בסיר קטן או במיקרוגל בקערה קטנה

מוסיפים פנימה את הסולת ומערבבים, עד שהחלב נספג כולו. מעבירים לתערובת הגבינה ומערבבים

מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים שוב היטב.

מעבירים לתבנית ומישרים. מערבבים בקערה רבעי תותים עם 2 כפות קמח, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה.

אופים כ 50 דקות,  או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים.

(אפשר להגיש בטמפרטורת החדר ואפשר קר מהמקרר)

**את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב כארבעה ימים

**לא ניתן להפוך את העוגה לפרווה

**ניתן להמיר סולת בקמח לבן

 

 

Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

רונה פברואר 12, 2020 at 6:34 pm

היי. העוגה נראית מהממת וממש בא לי להכין. האם ניתן להחליף את הקוקוס במשהו אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2020 at 7:44 pm

אפשר בשקדים טחונים או לוותר

Reply
lili פברואר 14, 2020 at 7:04 pm

thanks

Reply
אורית פברואר 14, 2020 at 10:55 pm

הכנתי את העוגה וקצת התבאסתי שיצאה לי די צמיגית. את יכולה להגיד מה יכול לגרום לזה?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2020 at 8:36 am

יכול להיות בישלת את הסולת יותר מדי בחלב, היית אמורה לערבב אותו עם החלב שרק ייספג בו
או שאולי אפית יותר מדי.
בכל מקרה העוגה לא אוורירית ויש לה מעט מרקם של דייסה גם הזכרתי את זה בפוסט עצמו.

Reply
אורית פברואר 15, 2020 at 8:45 am

היי. תודה על בתגובה המהירה.
יתכן שבשלתי את הסולת יותר מידי או שהחלב היה חם מידי.

Reply
מור אפריל 18, 2020 at 1:08 pm

היי, האם אפשר לוותר על הסולת/ להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 1:34 pm

להכין עוגת תותים אחרת מהבלוג
יש את זו :
https://kerenagam.co.il/עוגת-תותים-בחושה/

Reply
מיטל פברואר 12, 2020 at 9:04 pm

באיזה שלב מוסיפים את הקוקוס?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 7:27 am

יחד עם הקמח, תוקן גם במתכון

Reply
Lanna פברואר 13, 2020 at 3:02 am

Can I use cream cheese?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 7:29 am

i think it will become to heavy but you can try 🙂

Reply
Zehava Galun פברואר 14, 2020 at 3:14 am

גרה בארבה ואין לי גבינה לבנה במה אוכל להחליף? תודה

Reply
Zehava Galun פברואר 14, 2020 at 3:15 am

סליחה ארהב

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 8:25 am

אני מניחה ששילוב של ריקוטה וגבינת שמנת יכול לעבוד

Reply
Alice פברואר 14, 2020 at 8:19 am

היי,
יש לי תבנית 20/24. איזו אפשרות טובה יותר במקום תבנית 22? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 8:26 am

תבנית 20
אולי אולי היא תצטרך מעט יותר זמן אפייה

Reply
מיכל פברואר 14, 2020 at 9:30 am

האם צריך לבשל את הסולת בחלב?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 3:15 pm

לא
רק לערבב עם החלב החם

Reply
Yuval פברואר 14, 2020 at 6:43 pm

ציינת רבע כוס קוקוס במתכון אבל הוא לא נמצא בשלבי ההכנה של המתכון, אני מנסה להבין אם הטעות היא במתכון כי נשמע קצת מוזר להוסיף לפה קוקוס אבל לא מוזר לגמרי

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 7:11 pm

הוא נמצא יחד עם הקמח:-)
מדובר בכמות קטנה יחסית שנותנת טעם קוקוסי ממש עדים לעוגה אבל אפשר כם לוותר

Reply
rotemkitani@gmail.com פברואר 19, 2020 at 4:26 pm

היי האם אפשר להחליף בחלב שקדים ?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:19 pm

כן אין בעיה

Reply
ישראל פברואר 23, 2020 at 8:35 pm

היי קרן
הגעת לי בול בזמן עם העוגה הזו 🙂
עשיתי את עוגת הלימון והפיסטוק, ונשארה לי כמות הגונה של סולת שלא ידעתי מה לעשות בה, והנה כאילו קראת את מחשבותי 🙂
ושאלה שלא קשורה למתכון: איך מוצע למנוע שקיעה של תוספות בעוגות בחושות, כך שלא ישקעו לקרקעית העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2020 at 8:40 pm

הי ישראל
לקמח את התובפות לפני ערבוב שלהן בבלילה, כף שתיים של קמח יעשו את העבודה
בהצלחה!

Reply
ישראל פברואר 24, 2020 at 10:02 am

תודה רבה על הכל ויום נפלא

Reply
אסנת פברואר 24, 2020 at 9:17 am

הי קרן, ישראל הזכיר את עוגת הסולת והפיסטוק אז יש לי שאלה,
בעוגת הפיסטוק הסולת הייתה ממש מורגשת אחרי האפייה והעוגה יצאה ממש גרגירית
יש לך רעיון למה זה קרה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2020 at 9:39 am

נראה לי שלא השתמשת במספיק סירופ אחרת אין סיבה שהסולת תצא גרגירים

Reply
שירה פברואר 25, 2020 at 6:54 pm

היי קרן !
הכנתי את העוגה והיא יצאה נהדרת…
אבל נתקלתי בבעיה, כשהוספתי את הסולת לחלב החם הבלילה ממש התקשתה ונהייתה מקשה אחת ואז כשניסיתי לערבב אותה עם יתר החומרים נוצרו ממש גושים של סולת שלא הצלחתי לפורר לחלוטין
מה ניתן לעשות כדי להמנע מזה?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 8:42 pm

זה קורה אם לא מערבבים מספיק מהר ומיד מעבירים לתערובת העוגה

Reply
יאנה מרץ 21, 2020 at 4:04 pm

היי קרן, עוגה נפלאה! האם אפשר להחליף את התותים בפירות אחרים(למשל תפוחים)? אם כן, באיזה אופן לטפל? תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 4:55 pm

הי
נשמע אחלה
צריך לדעתי יהיה לבשל קצת את קוביות התפוחים שייתרככו.
את יכולה לבשל במעט מים עם קצת קינמון (לא הרבה מים התפוחים מגירים נוזלים) עד שטיפה מתרככים ואז להוסיף לבלילת העוגה

Reply
אורית אפריל 6, 2020 at 11:28 pm

הכרתי את האתר שלך היום במקרה ולא יכולתי שלא להכין משהו.
המתכון יצא לי מושלם גם בלי פירות.
רק אחרי שאפיתי אותה קלטתי שאין בה שמן שזה בכלל עוד פלוס מטורף. לא מורגש וטעים ממש!!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 8:04 am

תודה! שמחה ממש לשמוע

Reply
שני אפריל 18, 2020 at 10:14 am

היי קרן,
המתכונים שלך נפלאים ואני משתמשת בהם המון תודה
הכנתי את העוגה והיא עכשיו בתנור…
מקווה שהיא תצליח… חוששת משום שכשהוספתי את הסולת לחלב החם הבלילה התקשתה בשניות והפכה לגוש. כשהכנסתי אותה לבלילת הגבינה נוצרו גושים של סולת שניסיתי לפורר ואני חוששת שתצא לי עוגה עם גושי סולת
האם ייתכן שצריך להוסיף חלב כדי למנוע את התקשות הסולת בחלב החם?
ראיתי פה בתגובות שזה קרה גם למישהי אחרת ושהשבת לה שצריך לעבוד עם הסולת והחלב מהר. חייבת לציין שהרגשתי שהעיסה התקשתה והפכה לגוש ממש בשניות. מה עושים?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 10:16 am

הי, זה נכון, צריך להעבוד במהירות גבוהה ממש מהר כדי שמה שתיארת לא יקרה.
יכול מאוד להיות שירגישו את הסולת במרקם, לא יודעת להגיד עד כמה, וכיון שהעוגה כבר בתנור, תחכי לראות מה יוצא.

Reply
שני אפריל 18, 2020 at 4:32 pm

מעדכנת: העוגה יצאה פגז. מבחינתי הסולת הופכת אותה לכבדה. בפעם הבאה שאאפה אותה אמיר את הסולת לקמח. האם באותו משקל? כלומר במקום 200 גרם סולת לשים 200 גרם קמח לבן?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 4:45 pm

לאם היא יצאה פגז לא הייתי ממירה … את יכולה להכין עם קמח לבן לא ניסיתי, אותה כמות

Reply
אביטל אפריל 23, 2020 at 4:25 pm

היי:) קימחתי את התותים כמו שכתוב במתכון ופיזרתי מלמעלה. אבל בסיום האפייה אני רואה עוגה מוכנה ועליה רבעי תותים מקומחים.. משהו נראה לי לא תקין

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 4:33 pm

לא ככ הבנתי מה לא בסדר…. שנשאר קצת קמח על התותים? שימי אבקת סוכר וזהו

Reply
שרית אפריל 23, 2020 at 6:49 pm

הי, ממש בא לי עוגת גבינה עם סולת וקוקוס אבל יש לי פטל קפוא שגם ממש בא לי להכניס לעוגה? יעבוד? להפשיר לפני שמכניסה לעוגה או שעדיף קפוא?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 6:54 pm

אין בעיה במקום תותים לא צריך להפשיר

Reply
קרן יוני 25, 2020 at 9:52 pm

הכנתי עם אוכמניות קפואות. יצא מעולה!!!

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 9:56 pm

מהמם! תודה

Reply

Leave a Comment