img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת גבינה סולת ותותים בחושה

פברואר 12, 2020 | 56 תגובות

img

55 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
רונה
starstarstarstarstar
פברואר 12, 2020 בשעה 18:34

היי. העוגה נראית מהממת וממש בא לי להכין. האם ניתן להחליף את הקוקוס במשהו אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 12, 2020 at 7:44 pm

אפשר בשקדים טחונים או לוותר

השב
User Avatar
lili
פברואר 14, 2020 at 7:04 pm

thanks

השב
User Avatar
אורית
פברואר 14, 2020 at 10:55 pm

הכנתי את העוגה וקצת התבאסתי שיצאה לי די צמיגית. את יכולה להגיד מה יכול לגרום לזה?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2020 at 8:36 am

יכול להיות בישלת את הסולת יותר מדי בחלב, היית אמורה לערבב אותו עם החלב שרק ייספג בו או שאולי אפית יותר מדי. בכל מקרה העוגה לא אוורירית ויש לה מעט מרקם של דייסה גם הזכרתי את זה בפוסט עצמו.

השב
User Avatar
מור
אפריל 18, 2020 at 1:08 pm

היי, האם אפשר לוותר על הסולת/ להחליף במשהו אחר?

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
פברואר 12, 2020 בשעה 21:04

באיזה שלב מוסיפים את הקוקוס?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 13, 2020 at 7:27 am

יחד עם הקמח, תוקן גם במתכון

השב
User Avatar
Lanna
starstarstarstarstar
פברואר 13, 2020 בשעה 03:02

Can I use cream cheese?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 13, 2020 at 7:29 am

i think it will become to heavy but you can try :-)

השב
User Avatar
Zehava Galun
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2020 בשעה 03:14

גרה בארבה ואין לי גבינה לבנה במה אוכל להחליף? תודה

השב
User Avatar
Zehava Galun
פברואר 14, 2020 at 3:15 am

סליחה ארהב

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 14, 2020 at 8:25 am

אני מניחה ששילוב של ריקוטה וגבינת שמנת יכול לעבוד

השב
User Avatar
Alice
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2020 בשעה 08:19

היי, יש לי תבנית 20/24. איזו אפשרות טובה יותר במקום תבנית 22? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 14, 2020 at 8:26 am

תבנית 20 אולי אולי היא תצטרך מעט יותר זמן אפייה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2020 בשעה 09:30

האם צריך לבשל את הסולת בחלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 14, 2020 at 3:15 pm

לא רק לערבב עם החלב החם

השב
User Avatar
Yuval
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2020 בשעה 18:43

ציינת רבע כוס קוקוס במתכון אבל הוא לא נמצא בשלבי ההכנה של המתכון, אני מנסה להבין אם הטעות היא במתכון כי נשמע קצת מוזר להוסיף לפה קוקוס אבל לא מוזר לגמרי

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 14, 2020 at 7:11 pm

הוא נמצא יחד עם הקמח:-) מדובר בכמות קטנה יחסית שנותנת טעם קוקוסי ממש עדים לעוגה אבל אפשר כם לוותר

השב
User Avatar
פברואר 19, 2020 בשעה 16:26

היי האם אפשר להחליף בחלב שקדים ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 20, 2020 at 4:19 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
ישראל
starstarstarstarstar
פברואר 23, 2020 בשעה 20:35

היי קרן הגעת לי בול בזמן עם העוגה הזו :) עשיתי את עוגת הלימון והפיסטוק, ונשארה לי כמות הגונה של סולת שלא ידעתי מה לעשות בה, והנה כאילו קראת את מחשבותי :) ושאלה שלא קשורה למתכון: איך מוצע למנוע שקיעה של תוספות בעוגות בחושות, כך שלא ישקעו לקרקעית העוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2020 at 8:40 pm

הי ישראל לקמח את התובפות לפני ערבוב שלהן בבלילה, כף שתיים של קמח יעשו את העבודה בהצלחה!

השב
User Avatar
ישראל
פברואר 24, 2020 at 10:02 am

תודה רבה על הכל ויום נפלא

השב
User Avatar
הדס
דצמבר 11, 2020 at 9:34 am

היי קרן, יש סיכוי לעשות את העוגה עם תותים קפואים?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 11, 2020 at 5:16 pm

לקחת בחשבון שתותים קפואים מגירים נוזלים אחרי הפשרה אז כדאי אולי לסנן אותם קודם ואז

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
פברואר 24, 2020 בשעה 09:17

הי קרן, ישראל הזכיר את עוגת הסולת והפיסטוק אז יש לי שאלה, בעוגת הפיסטוק הסולת הייתה ממש מורגשת אחרי האפייה והעוגה יצאה ממש גרגירית יש לך רעיון למה זה קרה? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 24, 2020 at 9:39 am

נראה לי שלא השתמשת במספיק סירופ אחרת אין סיבה שהסולת תצא גרגירים

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2020 בשעה 18:54

היי קרן ! הכנתי את העוגה והיא יצאה נהדרת... אבל נתקלתי בבעיה, כשהוספתי את הסולת לחלב החם הבלילה ממש התקשתה ונהייתה מקשה אחת ואז כשניסיתי לערבב אותה עם יתר החומרים נוצרו ממש גושים של סולת שלא הצלחתי לפורר לחלוטין מה ניתן לעשות כדי להמנע מזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 25, 2020 at 8:42 pm

זה קורה אם לא מערבבים מספיק מהר ומיד מעבירים לתערובת העוגה

השב
User Avatar
מור
ינואר 1, 2021 at 5:45 pm

בלי שמן??

השב
User Avatar
יאנה
starstarstarstarstar
מרץ 21, 2020 בשעה 16:04

היי קרן, עוגה נפלאה! האם אפשר להחליף את התותים בפירות אחרים(למשל תפוחים)? אם כן, באיזה אופן לטפל? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 21, 2020 at 4:55 pm

הי נשמע אחלה צריך לדעתי יהיה לבשל קצת את קוביות התפוחים שייתרככו. את יכולה לבשל במעט מים עם קצת קינמון (לא הרבה מים התפוחים מגירים נוזלים) עד שטיפה מתרככים ואז להוסיף לבלילת העוגה

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
אפריל 6, 2020 בשעה 23:28

הכרתי את האתר שלך היום במקרה ולא יכולתי שלא להכין משהו. המתכון יצא לי מושלם גם בלי פירות. רק אחרי שאפיתי אותה קלטתי שאין בה שמן שזה בכלל עוד פלוס מטורף. לא מורגש וטעים ממש!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2020 at 8:04 am

תודה! שמחה ממש לשמוע

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2020 בשעה 10:14

היי קרן, המתכונים שלך נפלאים ואני משתמשת בהם המון תודה הכנתי את העוגה והיא עכשיו בתנור… מקווה שהיא תצליח... חוששת משום שכשהוספתי את הסולת לחלב החם הבלילה התקשתה בשניות והפכה לגוש. כשהכנסתי אותה לבלילת הגבינה נוצרו גושים של סולת שניסיתי לפורר ואני חוששת שתצא לי עוגה עם גושי סולת האם ייתכן שצריך להוסיף חלב כדי למנוע את התקשות הסולת בחלב החם? ראיתי פה בתגובות שזה קרה גם למישהי אחרת ושהשבת לה שצריך לעבוד עם הסולת והחלב מהר. חייבת לציין שהרגשתי שהעיסה התקשתה והפכה לגוש ממש בשניות. מה עושים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2020 at 10:16 am

הי, זה נכון, צריך להעבוד במהירות גבוהה ממש מהר כדי שמה שתיארת לא יקרה. יכול מאוד להיות שירגישו את הסולת במרקם, לא יודעת להגיד עד כמה, וכיון שהעוגה כבר בתנור, תחכי לראות מה יוצא.

השב
User Avatar
שני
אפריל 18, 2020 at 4:32 pm

מעדכנת: העוגה יצאה פגז. מבחינתי הסולת הופכת אותה לכבדה. בפעם הבאה שאאפה אותה אמיר את הסולת לקמח. האם באותו משקל? כלומר במקום 200 גרם סולת לשים 200 גרם קמח לבן?

השב
User Avatar
אביטל
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 16:25

היי:) קימחתי את התותים כמו שכתוב במתכון ופיזרתי מלמעלה. אבל בסיום האפייה אני רואה עוגה מוכנה ועליה רבעי תותים מקומחים.. משהו נראה לי לא תקין

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 4:33 pm

לא ככ הבנתי מה לא בסדר.... שנשאר קצת קמח על התותים? שימי אבקת סוכר וזהו

השב
User Avatar
אנה
מאי 13, 2021 at 10:22 pm

היי קרן. העוגה נראת סוף הדרך. אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש חד פעמית, האם לעשות חצי כמות? איך לחלק את ה 3 ביצים?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2021 at 4:37 pm

שתי ביצים מדיום זה מעולה

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 18:49

הי, ממש בא לי עוגת גבינה עם סולת וקוקוס אבל יש לי פטל קפוא שגם ממש בא לי להכניס לעוגה? יעבוד? להפשיר לפני שמכניסה לעוגה או שעדיף קפוא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 6:54 pm

אין בעיה במקום תותים לא צריך להפשיר

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
יוני 25, 2020 בשעה 21:52

הכנתי עם אוכמניות קפואות. יצא מעולה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2020 at 9:56 pm

מהמם! תודה

השב
User Avatar
אורטל
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2021 בשעה 16:58

הי קרן אם אין לי סולת אפשרי לשים קמח שקדים ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 15, 2021 at 5:40 pm

כן

השב
User Avatar
חדוה
starstarstarstarstar
ספטמבר 26, 2021 בשעה 20:01

חזרתי כדי לספר- טעיםםם עוגה של סבתות במובן הכי מחמיא השתמשתי בתותים קפואים ויצא אחלה נכנסה לקבועות לשבת. בייייי

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2021 at 8:36 pm

תודה חדוה

השב
User Avatar
שני גרף
starstarstarstarstar
פברואר 26, 2022 בשעה 19:31

אין שמן/חמאה?? הגיוני??

השב
User Avatar
מעין
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2022 בשעה 01:43

החלפתי את הקמח הלבן לחצי כוס קמח חיטה מלאה והורדתי רבע כוס סוכר. עדיין יצא מעולה, תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2022 at 8:47 am

שמחה לשמוע תודה על השיתוף

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img