עוגות בחושותעוגות גבינהעוגות פרי

עוגת גבינה סולת ותותים בחושה

פברואר 12, 2020 28 Comments

לאחרונה התאהבתי בסולת, ואחרי ההצלחה של עוגת הפיסטוק סולת לימון שעלתה לא מזמן לבלוג,

יש לי חשק להכין עוד ועוד עוגות עם סולת. כולל להכין לעצמי דייסת סולת שזה משהו שבחיים

לא הייתי אוכלת לפני כן. את העוגה הזו הכנתי ברגע האחרון לפני שהגיעו אורחים והתחשק לי להכין

עוגה שאפשר יהיה להגיש אותה חמה, וכך החלטתי להכין עוגת גבינה בחושה ומהירה עם סולת,

ואחרי שהיא נכנסה לתבנית החלטתי שחסר לה משהו ופיזרתי עליה תותים, והתפללתי שהם לא

ישקעו בעוגה, והם היו ממש ממושמעים. היא מאוד טעימה כשהיא חמה, והמרקם שלה בגלל

הבישול המוקדם של הסולת בחלב באמת מעניק לה קצת מרקם דייסתי וזה כייף ממש.

 

עוגת גבינה סולת ותותים בחושה/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

500 גר׳ גבינה לבנה 5%

1/4+1 כוסות (250 גר׳)סוכר לבן

3 ביצים גודל L

1/2 כוס חלב

1/4 כוס (25 גר׳) קוקוס

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן

1 כוס (200 גר׳)סולת

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

גרידת לימון מחצי לימון

1/2 כוס תותים שטופים נקיים מליבה וחתוכים לרבעים.

2 כפות (20 גר׳) קמח

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.

בקערה מערבבים גבינה לבנה וסוכר לבן לתערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל ולימון ומערבבים שוב.

מחממים חלב בסיר קטן או במיקרוגל בקערה קטנה

מוסיפים פנימה את הסולת ומערבבים, עד שהחלב נספג כולו. מעבירים לתערובת הגבינה ומערבבים

מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבבים שוב היטב.

מעבירים לתבנית ומישרים. מערבבים בקערה רבעי תותים עם 2 כפות קמח, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה.

אופים כ 50 דקות,  או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים.

(אפשר להגיש בטמפרטורת החדר ואפשר קר מהמקרר)

**את העוגה שומרים במקרר עטופה היטב כארבעה ימים

**לא ניתן להפוך את העוגה לפרווה

**ניתן להמיר סולת בקמח לבן

 

 

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

רונה פברואר 12, 2020 at 6:34 pm

היי. העוגה נראית מהממת וממש בא לי להכין. האם ניתן להחליף את הקוקוס במשהו אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2020 at 7:44 pm

אפשר בשקדים טחונים או לוותר

Reply
lili פברואר 14, 2020 at 7:04 pm

thanks

Reply
אורית פברואר 14, 2020 at 10:55 pm

הכנתי את העוגה וקצת התבאסתי שיצאה לי די צמיגית. את יכולה להגיד מה יכול לגרום לזה?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2020 at 8:36 am

יכול להיות בישלת את הסולת יותר מדי בחלב, היית אמורה לערבב אותו עם החלב שרק ייספג בו
או שאולי אפית יותר מדי.
בכל מקרה העוגה לא אוורירית ויש לה מעט מרקם של דייסה גם הזכרתי את זה בפוסט עצמו.

Reply
אורית פברואר 15, 2020 at 8:45 am

היי. תודה על בתגובה המהירה.
יתכן שבשלתי את הסולת יותר מידי או שהחלב היה חם מידי.

Reply
מיטל פברואר 12, 2020 at 9:04 pm

באיזה שלב מוסיפים את הקוקוס?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 7:27 am

יחד עם הקמח, תוקן גם במתכון

Reply
Lanna פברואר 13, 2020 at 3:02 am

Can I use cream cheese?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 7:29 am

i think it will become to heavy but you can try 🙂

Reply
Zehava Galun פברואר 14, 2020 at 3:14 am

גרה בארבה ואין לי גבינה לבנה במה אוכל להחליף? תודה

Reply
Zehava Galun פברואר 14, 2020 at 3:15 am

סליחה ארהב

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 8:25 am

אני מניחה ששילוב של ריקוטה וגבינת שמנת יכול לעבוד

Reply
Alice פברואר 14, 2020 at 8:19 am

היי,
יש לי תבנית 20/24. איזו אפשרות טובה יותר במקום תבנית 22? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 8:26 am

תבנית 20
אולי אולי היא תצטרך מעט יותר זמן אפייה

Reply
מיכל פברואר 14, 2020 at 9:30 am

האם צריך לבשל את הסולת בחלב?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 3:15 pm

לא
רק לערבב עם החלב החם

Reply
Yuval פברואר 14, 2020 at 6:43 pm

ציינת רבע כוס קוקוס במתכון אבל הוא לא נמצא בשלבי ההכנה של המתכון, אני מנסה להבין אם הטעות היא במתכון כי נשמע קצת מוזר להוסיף לפה קוקוס אבל לא מוזר לגמרי

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2020 at 7:11 pm

הוא נמצא יחד עם הקמח:-)
מדובר בכמות קטנה יחסית שנותנת טעם קוקוסי ממש עדים לעוגה אבל אפשר כם לוותר

Reply
rotemkitani@gmail.com פברואר 19, 2020 at 4:26 pm

היי האם אפשר להחליף בחלב שקדים ?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:19 pm

כן אין בעיה

Reply
ישראל פברואר 23, 2020 at 8:35 pm

היי קרן
הגעת לי בול בזמן עם העוגה הזו 🙂
עשיתי את עוגת הלימון והפיסטוק, ונשארה לי כמות הגונה של סולת שלא ידעתי מה לעשות בה, והנה כאילו קראת את מחשבותי 🙂
ושאלה שלא קשורה למתכון: איך מוצע למנוע שקיעה של תוספות בעוגות בחושות, כך שלא ישקעו לקרקעית העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2020 at 8:40 pm

הי ישראל
לקמח את התובפות לפני ערבוב שלהן בבלילה, כף שתיים של קמח יעשו את העבודה
בהצלחה!

Reply
ישראל פברואר 24, 2020 at 10:02 am

תודה רבה על הכל ויום נפלא

Reply
אסנת פברואר 24, 2020 at 9:17 am

הי קרן, ישראל הזכיר את עוגת הסולת והפיסטוק אז יש לי שאלה,
בעוגת הפיסטוק הסולת הייתה ממש מורגשת אחרי האפייה והעוגה יצאה ממש גרגירית
יש לך רעיון למה זה קרה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2020 at 9:39 am

נראה לי שלא השתמשת במספיק סירופ אחרת אין סיבה שהסולת תצא גרגירים

Reply
שירה פברואר 25, 2020 at 6:54 pm

היי קרן !
הכנתי את העוגה והיא יצאה נהדרת…
אבל נתקלתי בבעיה, כשהוספתי את הסולת לחלב החם הבלילה ממש התקשתה ונהייתה מקשה אחת ואז כשניסיתי לערבב אותה עם יתר החומרים נוצרו ממש גושים של סולת שלא הצלחתי לפורר לחלוטין
מה ניתן לעשות כדי להמנע מזה?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 8:42 pm

זה קורה אם לא מערבבים מספיק מהר ומיד מעבירים לתערובת העוגה

Reply

Leave a Comment