כמו בכל שנה וכמעט בכל חג, אני חוברת לעמותת עוגה בהפתעה ומעלה מתכון שמתאים לחג הקרוב,
למי שלא מכיר עדיין העמותה, זו עמותה מהממת שמחברת אנשים לקשישים באיזור המגורים שלהם סביב חגים
כדי שיאפו ויביאו ל׳קשישים משהו טעים לאכול ברוח החג, ובכך גם יתנו להם תשומת לב, יפיגו את בדידותם ויעשו להם טוב.
הרבה פעמים עוקבים שלי מכינים עם הילדים מאפים והופכים את כל הדבר הזה לפעילות משפחתית בעלת ערך מוסף.
השנה הכנתי מתכון של עוגת גבינה פירורים ללא סוכר לשבועות, שזו עוגת הגבינה הכי ישראלית שיש, היא ללא אפייה ו
ומאוד מאוד טעימה. במקום סוכר לבן השתמשתי בתחליף סוכר והעוגה יצאה מדהימה, לא מתוקה מדי, ולא
הייתם מנחשים שהיא בלי סוכר.
כדי להצטרף לעמותת עוגה בהפתעה בהתנדבות (גם אם זה לפעילות אחת) אתם נכנסים ללינק הזה ונרשמים
העמותה תפנה אליכם ותחבר אתכם לקשיש/ה באיור המגורים שלכם ותאמינו לי שזה הכי מספק שיש.
לסרטון עם שלבי הכנת העוגה בוידאו לחצו כאן
עוגת גבינה פירורים קרה ללא סוכר/ תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או מרובעת בינונית
מצרכים למתכון:
לפירורים :
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר סוויטנגו
2 חלמונים
למלית:
2 מיכלים (500 גר׳) שמנת להקצפה 38%
1 מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה רצוי 15% ומעלה
חצי כוס ו 2 כפות (130 גר׳) סוויטנגו או כל תחליף סוכר אחר שאתם אוהבים
1/2 שקית (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל (רגיל או סוויטנגו)
500 גר׳ גבינה לבנה 5% ומעלה
חצי מיכל (125 גר׳) גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים
אופן ההכנה:
מתחילים עם הפירורים:
משמנים ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה בתחתית ובשוליים (אפשר גם שקף במקום)
וגם מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים
בפולסים קצרים, מוסיפים חלמונים ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים.
מהדקים לתחתית תבנית עגולה 24 פירורים עד שהתחתית מכוסה כולה באופן אחיד.
(בדר״כ החלוקה היא 2/3 מכמות הפירורים לתחתית ו 1/3 פירורים מעל העוגה)
מעבירים את יתרת הפירורים לתבנית תנור גדולה, באופן שווה, ואופים את התבניות
יחד או בנפרד עד להזהבה כ 15-20 דק׳.אם אין לכם מקום בתנור לשתיהן אפשר לאפות תחילה את
התבנית העגולה ואחכ את התבנית הגדולה עם הפירורים .
כשתבנית התנור הגדולה יוצאת עם הפירורים אפשר בעזרת הידיים לפורר אותם אם הם גדולים מדי.
מצננים לחלוטין את הפירורים בשתי התבניות ומתחילים בהכנת המלית :
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוויטנגו ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר
ומוסיפים שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת שמנת ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה.
מעבירים את המלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומישרים בעזרת פלטה או גב כף.
מפזרים את יתרת הפירורים מעל העוגה באופן שווה ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ורצוי יום קודם.
העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.
23 Comments
אפשרי את הפרורים מקמח שקדים?
תערבבי קמח שקדים וקורנפלור או סוג אחר של קמח ללא גלוטן
מרגש לראות יצירות עם אפשרויות בריאות יותר תודה רבה!
עלי והצליחי!
נראה מעולה אשמח לתהליך הפוך…תוכלי לתת בסוגריים או כאן את הכמות של סוכר אם לא רוצים ממתיקים מלאכותיים? בלי לשפוט אותי…תודה!!!
הי פזית, למה שנשפוט:-) יש באתר מתכון של עוגת גבינה פירורים רגילה
אם בכל זאת עם סוכר, מה הכמויות?
יש באתר מתכון של עוגת גבינה פירורים רגילה
אם אני רוצה להשתמש בסוכר רגיל, אז איך הכמויות?
יש באתר מתכון לעוגת גבינה פירורים רגילה
אפשר סוכר ? וכמה במקום התחליף. תודה.
יש מתכון באתר לעוגת גבינה פירורים רגילה
אל תטעי את הציבור כי המצרכים עצמם מכילים סוכר או גורמים לעליית סוכר כמו קמח לבן, בפודינג וניל יש סוכר, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה מכילים סוכר מן החלב ומעלים סוכר כך שהמתכון כלל וכלל לא מתאים לנמענים מסוכר או לחולי סכרת והוא לא דיאטתי בשום צורה, אז אנא תקני את הכותרת כי המתכון מכיל סוכר!
הי מיטל, אל תכעסי, מי שמאוד מקפיד ברמה של סכרת יודע שהמתכון הזה הוא עם תחליפי סוכר ושבקמח לבן יש סוכר, לא העליתי את המתכון באתר של אגודת הסכרת בישראל,
הוא עלה באתר שלי, כחלק מפריויקט עוגה בהפתעה, מקוה שקראת את ההקדמה, ולבקשתם עבור הקשישים שלהם אני מכינה עוגות חשוב להפחית כמה שנין בכמות הסוכר.
למי שחולה סכרת אני ממליצה להיכנס למתכונים ממש מותאמים, ואגב, יש אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר, ממליצה ממש, חוויה.
תחליפי סוכר לא בריאים..!!!
כמה סוכר לשים..?
יש מתכון אחר עם סוכר באתר
אני לא מוצאת פודינג ללא סוכר. במה אפשר להחליף את הפודינג?
קורנפלור ותמצית/מחית וניל טובה
קרן, אני מתפעלת מהסבלנות שלך.
זו עוגה עם תחליפי סוכר. לא עוגה דיאטתית (יש בה לא מעט שומן), לא עוגה לסוכרתיים (אם כי מי שסוכרתי יכול לחשב כמה שווה מנת עוגה) וזה המתכון. מי שרוצה עוגה עם סוכר – יכול לפחות לקרוא את ארבע הפעמים שכבר ענית על השאלה הזו..
חג שמח ושכולם יחזרו הביתה.
תודה יעל
היי קרן אני רוצה להכין אותה לילדים השאלה אם זה בסדר בלי סוכר ואם כן אפשר להוסיף אז כמה צריך ומתי..
באתר שלי יש מתכון לעוגת גבינה פירורים רגילה אז להכין שם
היי קרן, אני מעוניינת להכין את העוגה מקמח שקדים- כמה קורנלפור עליי להוסיף?
האם יתר המרכבים של הפירורים נשארים בעינם? (כולל החלמונים?)
תודה וחג שמח!
הייתי משלבת חצי חצי שקדים וקורנפלור