ללא סוכרעוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה פירורים קרה ללא סוכר

מאי 14, 2025 23 Comments

כמו בכל שנה וכמעט בכל חג, אני חוברת לעמותת עוגה בהפתעה ומעלה מתכון שמתאים לחג הקרוב,

למי שלא מכיר עדיין העמותה, זו עמותה מהממת שמחברת אנשים לקשישים באיזור המגורים שלהם סביב חגים

כדי שיאפו ויביאו ל׳קשישים משהו טעים לאכול ברוח החג, ובכך גם יתנו להם תשומת לב, יפיגו את בדידותם ויעשו להם טוב.

הרבה פעמים עוקבים שלי מכינים עם הילדים מאפים והופכים את כל הדבר הזה לפעילות משפחתית בעלת ערך מוסף.

השנה הכנתי מתכון של עוגת גבינה פירורים ללא סוכר לשבועות, שזו עוגת הגבינה הכי ישראלית שיש, היא ללא אפייה ו

ומאוד מאוד טעימה. במקום סוכר לבן השתמשתי בתחליף סוכר והעוגה יצאה מדהימה, לא מתוקה מדי, ולא

הייתם מנחשים שהיא בלי סוכר.

כדי להצטרף לעמותת עוגה בהפתעה בהתנדבות (גם אם זה לפעילות אחת) אתם נכנסים ללינק הזה ונרשמים

העמותה תפנה אליכם ותחבר אתכם לקשיש/ה באיור המגורים שלכם ותאמינו לי שזה הכי מספק שיש.

לסרטון עם שלבי הכנת העוגה בוידאו לחצו כאן 

עוגת גבינה פירורים קרה ללא סוכר/ תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או מרובעת בינונית

מצרכים למתכון:

לפירורים :

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר סוויטנגו

2 חלמונים

למלית:

2 מיכלים (500 גר׳) שמנת להקצפה 38%

1 מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה רצוי 15% ומעלה

חצי כוס ו 2 כפות (130 גר׳) סוויטנגו או כל תחליף סוכר אחר שאתם אוהבים

1/2 שקית (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל (רגיל או סוויטנגו)

500 גר׳ גבינה לבנה 5% ומעלה

חצי מיכל (125 גר׳) גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים

אופן ההכנה:

מתחילים עם הפירורים:

משמנים ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה בתחתית ובשוליים (אפשר גם שקף במקום)

וגם מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים

בפולסים קצרים, מוסיפים חלמונים ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים.

מהדקים לתחתית תבנית עגולה 24 פירורים עד שהתחתית מכוסה כולה באופן אחיד.

(בדר״כ החלוקה היא 2/3 מכמות הפירורים לתחתית ו 1/3 פירורים מעל העוגה)

מעבירים את יתרת הפירורים לתבנית תנור גדולה, באופן שווה, ואופים את התבניות

יחד או בנפרד עד להזהבה כ 15-20 דק׳.אם אין לכם מקום בתנור לשתיהן אפשר לאפות תחילה את

התבנית העגולה ואחכ את התבנית הגדולה עם הפירורים .

כשתבנית התנור הגדולה יוצאת עם הפירורים אפשר בעזרת הידיים לפורר אותם אם הם גדולים מדי.

מצננים לחלוטין את הפירורים בשתי התבניות ומתחילים בהכנת המלית :

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוויטנגו ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת שמנת ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה.

מעבירים את המלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומישרים בעזרת פלטה או גב כף.

מפזרים את יתרת הפירורים מעל העוגה באופן שווה ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ורצוי יום קודם.

העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.

 

 

23 Comments

רוית מאי 14, 2025 at 12:33 pm

אפשרי את הפרורים מקמח שקדים?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2025 at 6:36 am

תערבבי קמח שקדים וקורנפלור או סוג אחר של קמח ללא גלוטן

Reply
רבקה מאי 15, 2025 at 8:27 am

מרגש לראות יצירות עם אפשרויות בריאות יותר תודה רבה!
עלי והצליחי!

Reply
פזית מאי 15, 2025 at 1:52 pm

נראה מעולה אשמח לתהליך הפוך…תוכלי לתת בסוגריים או כאן את הכמות של סוכר אם לא רוצים ממתיקים מלאכותיים? בלי לשפוט אותי…תודה!!!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2025 at 12:08 pm

הי פזית, למה שנשפוט:-) יש באתר מתכון של עוגת גבינה פירורים רגילה

Reply
שלומית מאי 15, 2025 at 2:02 pm

אם בכל זאת עם סוכר, מה הכמויות?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2025 at 12:07 pm

יש באתר מתכון של עוגת גבינה פירורים רגילה

Reply
Dalit מאי 15, 2025 at 6:50 pm

אם אני רוצה להשתמש בסוכר רגיל, אז איך הכמויות?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2025 at 12:05 pm

יש באתר מתכון לעוגת גבינה פירורים רגילה

Reply
אסנת אזולאי מאי 18, 2025 at 7:58 am

אפשר סוכר ? וכמה במקום התחליף. תודה.

Reply
קרן אגם מאי 21, 2025 at 12:03 pm

יש מתכון באתר לעוגת גבינה פירורים רגילה

Reply
אשתו של חולה סכרת מאי 18, 2025 at 4:58 pm

אל תטעי את הציבור כי המצרכים עצמם מכילים סוכר או גורמים לעליית סוכר כמו קמח לבן, בפודינג וניל יש סוכר, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה מכילים סוכר מן החלב ומעלים סוכר כך שהמתכון כלל וכלל לא מתאים לנמענים מסוכר או לחולי סכרת והוא לא דיאטתי בשום צורה, אז אנא תקני את הכותרת כי המתכון מכיל סוכר!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2025 at 12:02 pm

הי מיטל, אל תכעסי, מי שמאוד מקפיד ברמה של סכרת יודע שהמתכון הזה הוא עם תחליפי סוכר ושבקמח לבן יש סוכר, לא העליתי את המתכון באתר של אגודת הסכרת בישראל,
הוא עלה באתר שלי, כחלק מפריויקט עוגה בהפתעה, מקוה שקראת את ההקדמה, ולבקשתם עבור הקשישים שלהם אני מכינה עוגות חשוב להפחית כמה שנין בכמות הסוכר.
למי שחולה סכרת אני ממליצה להיכנס למתכונים ממש מותאמים, ואגב, יש אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר, ממליצה ממש, חוויה.

Reply
דליה מאי 19, 2025 at 3:40 pm

תחליפי סוכר לא בריאים..!!!
כמה סוכר לשים..?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2025 at 11:56 am

יש מתכון אחר עם סוכר באתר

Reply
ג. מאי 22, 2025 at 7:06 pm

אני לא מוצאת פודינג ללא סוכר. במה אפשר להחליף את הפודינג?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2025 at 6:54 am

קורנפלור ותמצית/מחית וניל טובה

Reply
יעל מאי 22, 2025 at 8:41 pm

קרן, אני מתפעלת מהסבלנות שלך.
זו עוגה עם תחליפי סוכר. לא עוגה דיאטתית (יש בה לא מעט שומן), לא עוגה לסוכרתיים (אם כי מי שסוכרתי יכול לחשב כמה שווה מנת עוגה) וזה המתכון. מי שרוצה עוגה עם סוכר – יכול לפחות לקרוא את ארבע הפעמים שכבר ענית על השאלה הזו..
חג שמח ושכולם יחזרו הביתה.

Reply
קרן אגם מאי 25, 2025 at 6:51 am

תודה יעל

Reply
סול מאי 26, 2025 at 2:57 pm

היי קרן אני רוצה להכין אותה לילדים השאלה אם זה בסדר בלי סוכר ואם כן אפשר להוסיף אז כמה צריך ומתי..

Reply
קרן אגם מאי 28, 2025 at 11:48 am

באתר שלי יש מתכון לעוגת גבינה פירורים רגילה אז להכין שם

Reply
לירן מאי 29, 2025 at 9:06 pm

היי קרן, אני מעוניינת להכין את העוגה מקמח שקדים- כמה קורנלפור עליי להוסיף?
האם יתר המרכבים של הפירורים נשארים בעינם? (כולל החלמונים?)
תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם מאי 30, 2025 at 7:31 am

הייתי משלבת חצי חצי שקדים וקורנפלור

Reply

Leave a Comment