עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה ריקוטה אלוהית

פברואר 7, 2021 73 Comments


מאז שקניתי ספות חדשות לסלון אני שומרת עליהן כל היום שאף אחד לא ילכלכך לי אותן.

בימים הראשונים  כשהן הגיע, כמעט וישנתי לידן  כדי לוודא שבלילות הילדים לא מורחים

עליהן אוכל תוך כדי צפייה בטלויזיה.

בשלב מסויים הבנתי שלא אוכל לעמוד על המשמר 24/7 הבאתי שמיכות פיקה ופרסתי עליהן.

החצי שלי היה מזועזע. שנים שמחכים פה בבית שאני אצליח למצוא את הספה שאני חולמת עליה,

שנים שהיו לנו סלונים שאחרים לא רצו וכמעט זרקו ואני רצתי לקחת, כאלו ששום דבר לא עזר להם ורק

סדינים ושמיכות פיקה היו מצילים אותן. שנים שלא היה בסלון נח, ולא הצלחנו לשבת כמשפחה

בסלון בכייף. קיבלתי מבני הבית אינסוף תמונות של ספות וסלונים כרמז לאיפה אפשר לקנות ולהזמין,

ואף פעם לא ראיתי משהו שמצא חן בעיני. אמא בואי ניסע לאיקאה, להרצל, לאי די דיזיין, ואני נוסעת,

ולא מוצאת כלום. ומאכזבת אותם בכל פעם מחדש. בתקופה האחרונה זה התחיל ללחוץ ממש.

יושבים בערב בסלון מול הטלויזיה, ואז כל אחד הולך לחדר שלו והם לא נשארים איתי. לאן אתם הולכים?

בואו נראה האח הגדול ביחד, אבל הם לא הסכימו. לא נח לנו, תקראי לנו כשתחליפי סלון.

הרגשתי שהזמן לא לטובתי וכבר לא ידעתי מה לעשות. הבנתי שאני הולכת להתפשר, ולוותר על ספת

חלומותיי רק כי אני לא מוצאת אותה. ואז! זה קרה. מישהי העלתה תמונה באינסטוש של ספה מדהימה,

ואני ידעתי מיד שזו הספה שאני רוצה. הראתי לכולם בבית את הספה, והם דחו אותי ואמרו לי שאנחנו,

בגלל מבנה הסלון חייבים ספת ריש, וששום דבר אחר לא נכנס הביתה. איכסה ספת ריש,

אני לא אוהבת! אני רוצה ספה גדולה ויפה ולידה עוד כורסה קטנה. בסופו של דבר הצלחתי,

לא יודעת אם זה בגלל שהם כבר היו ככ מיואשים ממני ורק רצו ספות נוחות, או שהם באמת סומכים עליי.

חיכינו חודש לספות, קניתי אותן בטלפון. המוכרת בטלפון שאלה אם לא אגיע לבחור בד וצבע?

אין לי כוונה כזו, סגר והרגל שלי שבורה, אני אבחר בוואטסאפ! אז בחרתי ספה מהממת, ועוד כורסא

זוגית מהממת, שלמרות שבוואטספ הצבע שלה היה בגוון שמנת היא הגיע בלבן, ואני נכנסתי ללחץ.

לבן בסלון סופו לסיים כאפור אצלי בבית, וזו הסיבה שמיד הבאתי שמיכת פיקה, והחצי היה מזועזע.

שנים שהוא חי עם שמיכות פיקה על הספות בסלון וסוף סוף יש לו אפשרות להנות ושוב אני פורסת שמיכות?

אז התפשרנו על כיסוי רק לספה הקטנה הלבנה, והספה הגדולה נותרה עומדת נקיה ויפה, אגב הן שתיהן נוחות

בטירוף, ומאז שהן אצלינו כולנו רובצים כל היום בסלון וכייף לנו ממש. בחיים לא חשבתי שספות בסלון

יעשו כזה הבדל משפחתי. ההתרגשות בבית כשהן הגיעו היתה כאילו קנינו בית, לא ספות.

עוגות גבינה זה הפייבוריט שלי, זה הקינוח הראשון שאזמין במסעדה, ואין המון כאלו בבלוג.

אולי כי הן פחות ספונטניות וכדי להעלות מתכון לבלוג צריך להכין ולחכות כמה וכמה שעות או יום שלם עד

שאפשר יהיה לפרוס אותן ולצלם, אבל בכל פעם שאני מכינה אחת אני מיד מצטערת שלא הכנתי עוד

מלאאאא עוגות גבינה, זה כל כך טעים! עוגת גבינה ריקוטה שקראתי לה אלוהית כי היא לגמרי כזו.

**הערה חשובה, את העוגה אפיתי בתבנית בקוטר 22 ס״מ עם שוליים גבוהים יחסית (אנודייז) אם אין

לכם תבנית כזו אפשר ורצוי לאפות תבנית 24 ס״מ, ובכל מקרה של אפייה לא משנה באיזו תבנית

מומלץ ממש לא למלא לעולם תבנית מעל 3/4 גובה. לעיתים יש הבדלים אצל אנשים בבית

בין גדלים של בלילות ואם התבנית שלכם כבר מלאה 3/4 גובה ונותרה לכם בכל זאת בלילה,

תאפו אותה בניפרד בתבנית קטנה כסופלה גבינה קטן. חבל ללכת ראש בקיר

ולמלא תבנית עד הסוף ואז היא תגלוש לכם בתנור.

עוגת גבינה ריקוטה אלוהית/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ (24 לעוגה טיפי נמוכה יותר)

מצרכים למתכון:

לבצק פריך:

1.5 כוסות(210 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס(100 גר׳) סוכר לבן

125 גר׳ קוביות חמאה קרות

1/2 כפית אבקת אפייה

חלמון ביצה L

למלית גבינה:

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה

2 מיכלים (600 גר׳) גבינת ריקוטה פרסקה (אפשר גם רגילה)

מיץ מחצי לימון בינוני גדול

גרידת לימון מלימון שלם בינוני

1 כפית מחית/תמצית וניל

1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן רגיל

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים) מערבבים קמח אבקת אפייה וסוכר לבן, מוסיפים

חמאה תוך כדי שהמעבד פועל בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורי בצק.

מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב לפירורים לחים וגדולים.

מוציאים את הבצק ומיד מעבירים לתבנית האפייה שלכם. מתחילים לשטח את הבצק לתחתית התבנית

ולאט לאט עולים בדפנות למעלה כמה שאפשר, לא חייבים להגיע עד הסוף.

מניחים בצד.

מחממים תנור ל 170 מעלות . במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת

תערובת תפוחה ואוורירית בצבע צהבהב בהיר. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד מספר

דקות עד שהתערובת כולה סמיכה ותפוחה מאטים את המיקסר ומוסיפים גבינת ריקוטה,

את הוניל, מיץ לימון, גרידת לימון ואת הקמח ומערבבים היטב.

מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק בתבנית, ומיישירים בעזרת כף או פלטה.

מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע, אם החלק העליון מתחיל להשחים מדי אפשר להוריד טמפרטורת

תנור ל 160 מעלות. כשהעוגה מוכנה היא עדיין רוטטת במרכזה וזה בסדר.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דק נוספות. מוציאים אותה ומצננים לחלוטין.

מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשש שעות.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**העוגה נשמרת עד חמישה ימים במקרר

**ניתן להמיר גבינת ריקוטה בגבינת שמנת או גבינה לבנה, התוצאה תהיה שונה ועדיים טעימה.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

73 Comments

איילת זהבי פברואר 7, 2021 at 7:50 pm

היי קרן אהובה הילדים שלי לא אוהבים הבצק בעוגות גבינה האם אפשרי להמיר בביסקווטים טחונים עם חמאה במקום?? אני אוהבת מאוד אך לצערי אני בדעת מיעוט.

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:58 pm

בהחלט ביסקווטים וחמאה זה אחלה

Reply
דולי פברואר 7, 2021 at 8:05 pm

היי קרן
אפשר לוותר על התחתית?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:48 am

בטח שאפשר
הייתי עוטפת את התבנית מבחוץ עם נייר כסף למנוע נזילה של העוגה בתבנית מתפרקת

Reply
הדר פברואר 10, 2021 at 7:54 am

היי,
אם מכינים ללא תחתית, אפשר בתבנית נייר חד"פ?

קרן אגם פברואר 10, 2021 at 11:51 am

לא אפיתי אף פעם עוגת גבינה בתבנית נייר חדפ אז לא יודית איך היא מחזיקה מעמד אבל אם יש לך נסיון חיובי אז אין סיבה שלא

רינת פברואר 11, 2021 at 6:39 pm

אפשר תמונה של הסלון ?:)

Reply
מירב פברואר 11, 2021 at 5:55 pm

האם האפייה בטורבו?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 7:37 pm

לא בטורבו

Reply
דינה קוגלמן פברואר 12, 2021 at 6:13 pm

העוגה עכשיו יצאה מהתנור. היא טעימה
אבל…
1. חבל שלא כתבת "לא טורבו"
2. הכמות גדולה מידי לתבנית עגולה של 24 וזה גולש.
3. הבסיס לא יוצא אפוי. לדעתי צריך לאפות אותו בלי המלית תחילה.

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 6:48 pm

מעולם לא אפיתי בטורבו אז אני לא חושבת שאני צריכה לציין את זה בכל מתכון, להיפך, אם יש שאלה כזו כדאי לשאול קודם, זה ידוע שטורבו זה ביג נו נו לעוגות גבינה.
אם המלית גדולה (קורה שאצל אחרים המלית יוצאת גדולה יותר או קטנה ) לא ממלאים יותר מ 3/4 תבנית ובכך מונעים גלישתה בתנור .
ולגבי הבסיס אפיתי מספר פעמים וחא נתקלתי בתופעה הזו אני חושבת שואלי חום התנור שלך לא מכוון. בתחתיתו מציעה לבדוק. בכל אופן תמיד אפשר לבצע אפייה מוקדמת של התחתית אם מעדיפים.
אוסיף הערה לגבי גודל התבנית

Reply
חן קליין פברואר 7, 2021 at 7:57 pm

אוהבת את הכתיבה שלך!!
וכל כך מזדהה עם עניין הספה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:59 pm

חח תודה חן

Reply
מיכל שרף פברואר 8, 2021 at 6:27 pm

למה אין תמונה של הספות???

Reply
חני פברואר 8, 2021 at 8:50 am

קרן יקרה,
תמיד מתענגת על הכתיבה שלך.
יש אפשרות לדעת מהיכן רכשת את הסלון ?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 11:57 am

בטח
מכאן https://home.housein.co.il/product-category/סלון-ומערכות-ישיבה/
ספת בבסטיאן ולאב סיט אחת

Reply
משה זוגיר פברואר 11, 2021 at 7:02 pm

היי, אפיתי את העוגה, יצאה מעולה אבל התבנית ממש קטנה. צריך לאפות בתבנית 28, גם 26 הייתה קטנה.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 7:40 pm

אני אופה אותה כבר פעם שלישית בתבנית 22 קצת גבוהה אז ב 24 היא נכנסת בקלות

Reply
עפרה יערי פברואר 7, 2021 at 9:07 pm

היי קרן
אם לא מתים על הטעם לימוני, אפשר לוותר על הגרידה ומיץ הלימון?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:48 am

כן אפשר להוסיף עוד וניל או אפילו קצת פודינג לטעם

Reply
חלי פברואר 19, 2021 at 11:48 am

לא ברור למה, אבל נשארה לי מלא מלית. יש לך הצעות מה לעשות איתה?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:34 pm

עוגת גבינה קטנה בתבנית

Reply
עפרה פברואר 7, 2021 at 9:07 pm

היי קרן
אם לא מתים על הטעם לימוני, אפשר לוותר על הגרידה ומיץ הלימון?

Reply
נופר פברואר 7, 2021 at 10:13 pm

היי קרן, אפשר להכין את העוגה בתבנית בגודל 26 ס"מ?
והאם אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה?
תודה (:

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:47 am

אפשר את הבצק בוו גיטרה אבל את המלית להקציף
לגבי התבנית, אין בעיה ב 26 לקחת בחשבון שהיא תצא נמוכה והבצק יצאים רק לבסיס, או להגדיל ב 1.5 את כמות המצרכים

Reply
hadas פברואר 7, 2021 at 11:17 pm

העוגה נראת נפלא.. מה עם תמונה של הספה..
לפי הפוסט היא לא פחות יפה מהעוגה:)

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:48 am

חחח לגמרי
יש באינסטוש שלי רואים אותה כל יום בסטורי בבוקר

Reply
חנה פברואר 8, 2021 at 4:29 am

היי. העוגה ניראת נפלא . שאלה ,את פירורי הבצר להעביר לתבנית ,או שחייב להגיע לתוצאה של בצק ? ואין אפייה מקדימה ?
את התבנית משמנים ? ואין קונפלור קצת חוששת.. לא ציינת האים יש צורך בתבנית עים מים וכמה זמן צריל להשאיר בתנור לאחר האפייה…
סליחה על כל השאלות..

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:50 am

את העוגה מכינים בדיוק כפי שכתבתי באמת שאם היה צורך לכל דבר אחר הייתי מציינת, פירורי בצק לתבנית ולהדק
את העוגה משאירים כפי שכתוב 20 דק בתנור אחרי כיבוי

Reply
עדנה פברואר 8, 2021 at 7:32 am

היי, לא צריך להסמיך טיפה עם קורנפלור?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:46 am

היא מעולה כפי שהיא

Reply
אמילי פברואר 8, 2021 at 8:46 am

היוש העוגה נראת סוף הדרך.
אפשר להכין גם בשתי תבניות אינגלישקייק ? תודה על התשובה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 11:56 am

לגמרי אפשרי

Reply
ישראלה צורי פברואר 8, 2021 at 10:04 am

הכל נשמע מעולה איך ניראמת הספה ימאחםה קנית עושה רושם שאת מבינה דבר או שניים על הדברים הטובים בחיים

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 11:56 am Reply
מיכל פברואר 8, 2021 at 1:53 pm

הי קרן, האם ניתן לותר על הלימון? או לשים משהו במקום? אנחנו פחות אוהבים את הטעם הלימוני בתוך עוגת גבינה…
תןודה על מתכונים מדהימים!

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 2:39 pm

להוסיף וניל

Reply
מיכל פברואר 8, 2021 at 4:35 pm

כמה וניל להוסיף? ראיתי שהערת שאפשר פודינג אך לא כתבת כמה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 4:45 pm

3/4 כפות

Reply
חן פברואר 8, 2021 at 3:16 pm

ההקדמות והסיפורים שלך פשוט תענוג!
תדעי לך שאני בבידוד והעלית לי חיוך ענק על הפנים!!

Reply
עדי פברואר 8, 2021 at 7:33 pm

היי קרן,
במה אפשר להחליף את הקמח במלית הגבינה?

Reply
לי פברואר 9, 2021 at 9:18 am

קמח כוסמין מלא יעבוד??

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:57 am

לבצק? אפשר ולהוסיף עוד 1-2 כפות מים קרים לבצק שיתאחד

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 10:00 am

פודינג וניל או קורנפלור

Reply
מיכל פברואר 8, 2021 at 4:27 pm

הי קרן, למי שלא אוהב טעם לימוני בעוגות גבינה, יש אפשרות לוותר על הלימון?
תודה לך על מתכונים נהדרים!

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 4:46 pm

אפשר להמיר בוניל פודינג 3-4 כפות או עוד תמצית

Reply
סיון פברואר 18, 2021 at 10:53 am

חייבת להכין! תבנית אנג'ל גם תתאים או שה"עמוד" באמצע יפגע במרקם? ולגבי הגבינות – תערובת של ריקוטה ושמנת גם הולכת, נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 2:01 pm

אפשר באנגל אבל זו לא עוגה שאפשר להפוך אז איך תחלצי ?

Reply
מלי פברואר 9, 2021 at 4:22 pm

הספה מהממת והכורסא הזוגית נהדרת:)
העוגה נראית נהדר ואת ממש אוצר….

Reply
אירי פברואר 10, 2021 at 3:25 pm

היי קרן אפשר ספת מוניקה בלי תחתית אבל עם כיסוי פיקה?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 8:26 pm

הכי כייף לאכול את התחתית

Reply
נטע פברואר 10, 2021 at 5:16 pm

בשמנת להקצפה האם הכוונה לשמנת מתוקה להקצפה? כי יש גם מתוקה וגם לא מתוקה. תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 8:24 pm

כתבתי שמנת להקצפה במיוחד כדי שיהיה ברור שהיא לא מתוקה

Reply
מיכל פברואר 11, 2021 at 11:52 am

הי קרן,
ענית שצריך להשתמש בשמנת להקצפה ולא בשמנת מתוקה, אך באופן ההכנה כתבת:"מוסיפים את השמנת המתוקה",
אני השתמשתי לא במתוקה, מקווה שלא טעיתי…העוגה בתנור 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 12:08 pm

נכון אתקן
הכוונה לשמנת להקצפה לא מתוקה

Reply
ליאת פברואר 10, 2021 at 8:34 pm

היי קרן
יש לי שני מיכלים של ריקוטה רגילה 5%
הכמות היא סה״כ 500 גרם
ובמתכון רשום 600 גרם
האם יתאים ותספיק הכמות?
אם לא אז כדאי להוסיף גבינה לבנה 100 גרם?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 9:42 pm

כן להוסיף גבינה לבנה או כל גבינה אחרת

Reply
גל פברואר 11, 2021 at 1:13 am

היי קרן, מתה לנסות כבר את המתכון רק שאלה קטנה לפני, אם העוגה עדיין רוטטת כשהיא מוכנה איך יודעים שהיא מוכנה ואפשר לכבות את התנור?
תודה רבה מראש

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 6:54 am

גם אצלי היא רטטה במרכז מעט זה אופייני לעוגות גבינה הן מצטננית ו מתייצבות

Reply
שירי פברואר 11, 2021 at 1:12 pm

ילך עם ציפוי תותים?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 7:38 pm

תמיד!

Reply
אדווה פברואר 12, 2021 at 2:41 am

היי קרן, אפיתי את העוגה ברינג 20 והיא כעת במקרר אבל אחרי שהיא הצטננה הבנתי שלא אפיתי אותה מספיק (הבצק עדיין לא אפוי)…
יש עוד איך להציל אותה? לאפות שוב? SOS

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 6:42 am

רינג 20 ממש קטן לעוגה לא ברור לי איך הבלילה נכנסה בגודל הזה, בכל אופן אין מה לעשות כרגע מקסימום אם הבצק לא אפוי לאכול את הבפנוכו

Reply
שוש פחור פברואר 12, 2021 at 1:07 pm

הי קרן, יש מצב לוותר על הקמח בבלילה? או להמיר בקמח שקדים? (לנמנעים מפחמימות)

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 2:40 pm

קורנפלור

Reply
יובל פברואר 12, 2021 at 2:11 pm

ניתן להמיר ריקוטה לגבינת
מסקרפונה

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 2:40 pm

כן אפשר

Reply
לירן פברואר 13, 2021 at 5:40 pm

אחת העוגות השוות אוור!! המשפחה התמוגגה ממנה והיא חוסלה במהרה ❤️ תודה על מתכונים מעולים!!

Reply
קרן פברואר 14, 2021 at 9:53 am

העוגה פשוט פלאיתת – הבת שלי בה12 הכינה ויצא סוףףף פשוט מושלמת . זה מה שאני אוהבת במתכונים שלך כלכך בית ואין פשרות על טעמים.. אפ אוהבים אצלינו יותר בצק אפשר להכפיל כמות?

Reply
ענבל ניסן פברואר 17, 2021 at 10:20 pm

היי קרן
קסם לקרוא את הסיפורים שלך מאחורי כל מתכון, נותן הרגשה מאד ציורית כאילו אנחנו שם איתך..
מתכננת להכין את העוגה המגרה הזו, עיינתי בתגובות וראיתי שאפשר להכין אותה גם ב 2 אינגליש קייק. שואלת האם לשטח את הבצק בתבניות האינגליש למטה ובצדדים כלפי מעלה עד כמה שניתן כמו שהסברת בתבנית עגולה?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 10:28 pm

תודה ענבל
בגלל שאינגליש לא מתפרקות לא חושבת שתיהיה משמעות לבצק בדפנות ולכן ניתן רק לרפד את התחתית.
שימי לב לא למלא מעבר ל 3/4 גוב תבניות

Reply
שי פברואר 20, 2021 at 4:06 pm

הי קרן
תודה על המתכון
במלית הגבינה מקציפים רק חלבונים או את כל הביצים?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 5:39 pm

כפי שכתוב מקציפים ביצים שלמות אחרת היה מצויין אחרת

Reply

Leave a Comment