מאז שקניתי ספות חדשות לסלון אני שומרת עליהן כל היום שאף אחד לא ילכלכך לי אותן.
בימים הראשונים כשהן הגיע, כמעט וישנתי לידן כדי לוודא שבלילות הילדים לא מורחים
עליהן אוכל תוך כדי צפייה בטלויזיה.
בשלב מסויים הבנתי שלא אוכל לעמוד על המשמר 24/7 הבאתי שמיכות פיקה ופרסתי עליהן.
החצי שלי היה מזועזע. שנים שמחכים פה בבית שאני אצליח למצוא את הספה שאני חולמת עליה,
שנים שהיו לנו סלונים שאחרים לא רצו וכמעט זרקו ואני רצתי לקחת, כאלו ששום דבר לא עזר להם ורק
סדינים ושמיכות פיקה היו מצילים אותן. שנים שלא היה בסלון נח, ולא הצלחנו לשבת כמשפחה
בסלון בכייף. קיבלתי מבני הבית אינסוף תמונות של ספות וסלונים כרמז לאיפה אפשר לקנות ולהזמין,
ואף פעם לא ראיתי משהו שמצא חן בעיני. אמא בואי ניסע לאיקאה, להרצל, לאי די דיזיין, ואני נוסעת,
ולא מוצאת כלום. ומאכזבת אותם בכל פעם מחדש. בתקופה האחרונה זה התחיל ללחוץ ממש.
יושבים בערב בסלון מול הטלויזיה, ואז כל אחד הולך לחדר שלו והם לא נשארים איתי. לאן אתם הולכים?
בואו נראה האח הגדול ביחד, אבל הם לא הסכימו. לא נח לנו, תקראי לנו כשתחליפי סלון.
הרגשתי שהזמן לא לטובתי וכבר לא ידעתי מה לעשות. הבנתי שאני הולכת להתפשר, ולוותר על ספת
חלומותיי רק כי אני לא מוצאת אותה. ואז! זה קרה. מישהי העלתה תמונה באינסטוש של ספה מדהימה,
ואני ידעתי מיד שזו הספה שאני רוצה. הראתי לכולם בבית את הספה, והם דחו אותי ואמרו לי שאנחנו,
בגלל מבנה הסלון חייבים ספת ריש, וששום דבר אחר לא נכנס הביתה. איכסה ספת ריש,
אני לא אוהבת! אני רוצה ספה גדולה ויפה ולידה עוד כורסה קטנה. בסופו של דבר הצלחתי,
לא יודעת אם זה בגלל שהם כבר היו ככ מיואשים ממני ורק רצו ספות נוחות, או שהם באמת סומכים עליי.
חיכינו חודש לספות, קניתי אותן בטלפון. המוכרת בטלפון שאלה אם לא אגיע לבחור בד וצבע?
אין לי כוונה כזו, סגר והרגל שלי שבורה, אני אבחר בוואטסאפ! אז בחרתי ספה מהממת, ועוד כורסא
זוגית מהממת, שלמרות שבוואטספ הצבע שלה היה בגוון שמנת היא הגיע בלבן, ואני נכנסתי ללחץ.
לבן בסלון סופו לסיים כאפור אצלי בבית, וזו הסיבה שמיד הבאתי שמיכת פיקה, והחצי היה מזועזע.
שנים שהוא חי עם שמיכות פיקה על הספות בסלון וסוף סוף יש לו אפשרות להנות ושוב אני פורסת שמיכות?
אז התפשרנו על כיסוי רק לספה הקטנה הלבנה, והספה הגדולה נותרה עומדת נקיה ויפה, אגב הן שתיהן נוחות
בטירוף, ומאז שהן אצלינו כולנו רובצים כל היום בסלון וכייף לנו ממש. בחיים לא חשבתי שספות בסלון
יעשו כזה הבדל משפחתי. ההתרגשות בבית כשהן הגיעו היתה כאילו קנינו בית, לא ספות.
עוגות גבינה זה הפייבוריט שלי, זה הקינוח הראשון שאזמין במסעדה, ואין המון כאלו בבלוג.
אולי כי הן פחות ספונטניות וכדי להעלות מתכון לבלוג צריך להכין ולחכות כמה וכמה שעות או יום שלם עד
שאפשר יהיה לפרוס אותן ולצלם, אבל בכל פעם שאני מכינה אחת אני מיד מצטערת שלא הכנתי עוד
מלאאאא עוגות גבינה, זה כל כך טעים! עוגת גבינה ריקוטה שקראתי לה אלוהית כי היא לגמרי כזו.
**הערה חשובה, את העוגה אפיתי בתבנית בקוטר 22 ס״מ עם שוליים גבוהים יחסית (אנודייז) אם אין
לכם תבנית כזו אפשר ורצוי לאפות תבנית 24 ס״מ, ובכל מקרה של אפייה לא משנה באיזו תבנית
מומלץ ממש לא למלא לעולם תבנית מעל 3/4 גובה. לעיתים יש הבדלים אצל אנשים בבית
בין גדלים של בלילות ואם התבנית שלכם כבר מלאה 3/4 גובה ונותרה לכם בכל זאת בלילה,
תאפו אותה בניפרד בתבנית קטנה כסופלה גבינה קטן. חבל ללכת ראש בקיר
ולמלא תבנית עד הסוף ואז היא תגלוש לכם בתנור.
עוגת גבינה ריקוטה אלוהית/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ (24 לעוגה טיפי נמוכה יותר)
מצרכים למתכון:
לבצק פריך:
1.5 כוסות(210 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס(100 גר׳) סוכר לבן
125 גר׳ קוביות חמאה קרות
1/2 כפית אבקת אפייה
חלמון ביצה L
למלית גבינה:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
2 מיכלים (600 גר׳) גבינת ריקוטה פרסקה (אפשר גם רגילה)
מיץ מחצי לימון בינוני גדול
גרידת לימון מלימון שלם בינוני
1 כפית מחית/תמצית וניל
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן רגיל
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים) מערבבים קמח אבקת אפייה וסוכר לבן, מוסיפים
חמאה תוך כדי שהמעבד פועל בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורי בצק.
מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב לפירורים לחים וגדולים.
מוציאים את הבצק ומיד מעבירים לתבנית האפייה שלכם. מתחילים לשטח את הבצק לתחתית התבנית
ולאט לאט עולים בדפנות למעלה כמה שאפשר, לא חייבים להגיע עד הסוף.
מניחים בצד.
מחממים תנור ל 170 מעלות . במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת
תערובת תפוחה ואוורירית בצבע צהבהב בהיר. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד מספר
דקות עד שהתערובת כולה סמיכה ותפוחה מאטים את המיקסר ומוסיפים גבינת ריקוטה,
את הוניל, מיץ לימון, גרידת לימון ואת הקמח ומערבבים היטב.
מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק בתבנית, ומיישירים בעזרת כף או פלטה.
מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע, אם החלק העליון מתחיל להשחים מדי אפשר להוריד טמפרטורת
תנור ל 160 מעלות. כשהעוגה מוכנה היא עדיין רוטטת במרכזה וזה בסדר.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דק נוספות. מוציאים אותה ומצננים לחלוטין.
מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשש שעות.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**העוגה נשמרת עד חמישה ימים במקרר
**ניתן להמיר גבינת ריקוטה בגבינת שמנת או גבינה לבנה, התוצאה תהיה שונה ועדיים טעימה.
152 Comments
היי קרן אהובה הילדים שלי לא אוהבים הבצק בעוגות גבינה האם אפשרי להמיר בביסקווטים טחונים עם חמאה במקום?? אני אוהבת מאוד אך לצערי אני בדעת מיעוט.
בהחלט ביסקווטים וחמאה זה אחלה
היי קרן
אפשר לוותר על התחתית?
בטח שאפשר
הייתי עוטפת את התבנית מבחוץ עם נייר כסף למנוע נזילה של העוגה בתבנית מתפרקת
היי,
אם מכינים ללא תחתית, אפשר בתבנית נייר חד"פ?
לא אפיתי אף פעם עוגת גבינה בתבנית נייר חדפ אז לא יודית איך היא מחזיקה מעמד אבל אם יש לך נסיון חיובי אז אין סיבה שלא
אפשר תמונה של הסלון ?:)
הי קרן, אפשר לשים שמנת מתוקה להקצפה (32%)?
כן ולהוריד 3-4 כפות סוכר ומהעוגה
חחחח , אם כבר תבקשי תמונה של השמיכות פיקה 🙂
שאלה קצת מצחיקה יש לי 250 גר ריקוטה ו250 גר גבינה לבנה, זה יעבוד? וכמה משנה פחות 100 גרם גבינה? יכולה להוסיף גם שמנת חמוצה..בקיצור קצת שיבשתי את המתכון אסל תוהה אם יעבוד
היי כיצד ניתן להפוך את תחתית הבצק לכשלפ?
האם האפייה בטורבו?
לא בטורבו
היי
האם אפשר קמח שקדים לטובת צליאקים ?
קמח ללא גלוטן
העוגה עכשיו יצאה מהתנור. היא טעימה
אבל…
1. חבל שלא כתבת "לא טורבו"
2. הכמות גדולה מידי לתבנית עגולה של 24 וזה גולש.
3. הבסיס לא יוצא אפוי. לדעתי צריך לאפות אותו בלי המלית תחילה.
מעולם לא אפיתי בטורבו אז אני לא חושבת שאני צריכה לציין את זה בכל מתכון, להיפך, אם יש שאלה כזו כדאי לשאול קודם, זה ידוע שטורבו זה ביג נו נו לעוגות גבינה.
אם המלית גדולה (קורה שאצל אחרים המלית יוצאת גדולה יותר או קטנה ) לא ממלאים יותר מ 3/4 תבנית ובכך מונעים גלישתה בתנור .
ולגבי הבסיס אפיתי מספר פעמים וחא נתקלתי בתופעה הזו אני חושבת שואלי חום התנור שלך לא מכוון. בתחתיתו מציעה לבדוק. בכל אופן תמיד אפשר לבצע אפייה מוקדמת של התחתית אם מעדיפים.
אוסיף הערה לגבי גודל התבנית
לגבי עודף הכמות לכאורה, יש גם את האופציה של הגבהת התבנית בקלי קלות עם נייר אפיה, תמיד עובד
זו באמת הייתה הכוונה שלי לשאול את קרן ,גם לדעתי צריך לתת אפיה ראשונית לבצק בה תחתית.
אין צורך, אם היה צריך הייתי מציינת ומשנה את המתכון
אוהבת את הכתיבה שלך!!
וכל כך מזדהה עם עניין הספה
חח תודה חן
למה אין תמונה של הספות???
היי קרן, איך אפשר להכשיר את העוגה לפסח ?
אפשר לנסות לאפות על ביסקויטים לפסח במקום בצק פריך טחונים שק עם חמאה ובמלית קורנפלור במקום קמח
היי קרן,
אני מעדיף קורנפלור גם לא בפסח כי לדעתי המרקם פחות דחוס.
האם יש סיבה מיוחדת שאת משתמשת בקמח ?
שאלה נוספת אם מחליפים לקורנפלור האם יחס ההמרה 1:1 כלומר 35 גרם
אין לי סיבה מיוחדת להשתמש בקורנפלור אז השתמשתי בקמח
אפשר להמיר לגמרי 1:1
העוגה יצאה לא מתוקה
אין סיבה אלא אם כן הורדת בכמות הסוכר
קרן יקרה,
תמיד מתענגת על הכתיבה שלך.
יש אפשרות לדעת מהיכן רכשת את הסלון ?
בטח
מכאן https://home.housein.co.il/product-category/סלון-ומערכות-ישיבה/
ספת בבסטיאן ולאב סיט אחת
הי קרן יקרה
אפיתי את העוגה
ממש ממש טעימה!
תודה
העניין היחיד שביעס אותי זה שהעוגה עלתה יפה באפייה וכשהוצאתי אותה מהתנור אחרי חצי שעה היא די נפלה…
למה ככה?
אפשר לראות בתמונות שכם אצלי נפלה זה חלק מהיופי שלה וזו עוגת גבינה זה בהחלט מאפיין אותן
היי, אפיתי את העוגה, יצאה מעולה אבל התבנית ממש קטנה. צריך לאפות בתבנית 28, גם 26 הייתה קטנה.
אני אופה אותה כבר פעם שלישית בתבנית 22 קצת גבוהה אז ב 24 היא נכנסת בקלות
הי. הכנתי את העוגה והיא אכן אלוהית! מתכון מדויק. תודה! אגב הכנתי ב 26 רגילה ויצא ממש טוב
תודה שמחה ממש
היי קרן
אם לא מתים על הטעם לימוני, אפשר לוותר על הגרידה ומיץ הלימון?
כן אפשר להוסיף עוד וניל או אפילו קצת פודינג לטעם
לא ברור למה, אבל נשארה לי מלא מלית. יש לך הצעות מה לעשות איתה?
עוגת גבינה קטנה בתבנית
היי,
אם מכינים את העוגה יום לפני?
מומלץ?
לשמור בקירור?
חובה להכין יום לפני ולשמור רק בקירור זו עוגת גבינה
היי קרן
כתוב 2 שמנת מתוקה, כתבת אחת, מה עושה?
איפה כתבתי אחת? כתבתי 2 מיכלים
היי קרן
אם לא מתים על הטעם לימוני, אפשר לוותר על הגרידה ומיץ הלימון?
היי
אפשר להמיר את השמנת המתוקה לשמנת חמוצה?
אפשר כן
היי קרן, אפשר להכין את העוגה בתבנית בגודל 26 ס"מ?
והאם אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה?
תודה (:
אפשר את הבצק בוו גיטרה אבל את המלית להקציף
לגבי התבנית, אין בעיה ב 26 לקחת בחשבון שהיא תצא נמוכה והבצק יצאים רק לבסיס, או להגדיל ב 1.5 את כמות המצרכים
תודה רבה על המתכונים הנהדרים. אוהבת מאוד את המתכונים שלך, יוצא נהדר.
אפיתי את העוגה והמרקם יצא לא אחיד, פירורי. יש לך רעיון היכן טעיתי?
משהו בערבוב של הגבינות אולי
העוגה נראת נפלא.. מה עם תמונה של הספה..
לפי הפוסט היא לא פחות יפה מהעוגה:)
חחח לגמרי
יש באינסטוש שלי רואים אותה כל יום בסטורי בבוקר
היי. העוגה ניראת נפלא . שאלה ,את פירורי הבצר להעביר לתבנית ,או שחייב להגיע לתוצאה של בצק ? ואין אפייה מקדימה ?
את התבנית משמנים ? ואין קונפלור קצת חוששת.. לא ציינת האים יש צורך בתבנית עים מים וכמה זמן צריל להשאיר בתנור לאחר האפייה…
סליחה על כל השאלות..
את העוגה מכינים בדיוק כפי שכתבתי באמת שאם היה צורך לכל דבר אחר הייתי מציינת, פירורי בצק לתבנית ולהדק
את העוגה משאירים כפי שכתוב 20 דק בתנור אחרי כיבוי
היי, לא צריך להסמיך טיפה עם קורנפלור?
היא מעולה כפי שהיא
היוש העוגה נראת סוף הדרך.
אפשר להכין גם בשתי תבניות אינגלישקייק ? תודה על התשובה
לגמרי אפשרי
הכל נשמע מעולה איך ניראמת הספה ימאחםה קנית עושה רושם שאת מבינה דבר או שניים על הדברים הטובים בחיים
מכאן https://home.housein.co.il/product-category/סלון-ומערכות-ישיבה/
הי קרן, האם ניתן לותר על הלימון? או לשים משהו במקום? אנחנו פחות אוהבים את הטעם הלימוני בתוך עוגת גבינה…
תןודה על מתכונים מדהימים!
להוסיף וניל
כמה וניל להוסיף? ראיתי שהערת שאפשר פודינג אך לא כתבת כמה?
3/4 כפות
שלוש רבעים או שהתכוונת ל3 עד 4 כפות?
ההקדמות והסיפורים שלך פשוט תענוג!
תדעי לך שאני בבידוד והעלית לי חיוך ענק על הפנים!!
היי קרן,
במה אפשר להחליף את הקמח במלית הגבינה?
קמח כוסמין מלא יעבוד??
לבצק? אפשר ולהוסיף עוד 1-2 כפות מים קרים לבצק שיתאחד
פודינג וניל או קורנפלור
הי קרן, למי שלא אוהב טעם לימוני בעוגות גבינה, יש אפשרות לוותר על הלימון?
תודה לך על מתכונים נהדרים!
אפשר להמיר בוניל פודינג 3-4 כפות או עוד תמצית
חייבת להכין! תבנית אנג'ל גם תתאים או שה"עמוד" באמצע יפגע במרקם? ולגבי הגבינות – תערובת של ריקוטה ושמנת גם הולכת, נכון?
אפשר באנגל אבל זו לא עוגה שאפשר להפוך אז איך תחלצי ?
היי תודה על המתכון!
אפשרי להמיר חמאה בשמן קוקוס?
כן, 80% מכמות החמאה שרשומה במתכון
אמיתי אלוהית!!!
אליפות
הספה מהממת והכורסא הזוגית נהדרת:)
העוגה נראית נהדר ואת ממש אוצר….
היי קרן אפשר ספת מוניקה בלי תחתית אבל עם כיסוי פיקה?
הכי כייף לאכול את התחתית
בשמנת להקצפה האם הכוונה לשמנת מתוקה להקצפה? כי יש גם מתוקה וגם לא מתוקה. תודה 🙂
כתבתי שמנת להקצפה במיוחד כדי שיהיה ברור שהיא לא מתוקה
הי קרן,
ענית שצריך להשתמש בשמנת להקצפה ולא בשמנת מתוקה, אך באופן ההכנה כתבת:"מוסיפים את השמנת המתוקה",
אני השתמשתי לא במתוקה, מקווה שלא טעיתי…העוגה בתנור 🙂
נכון אתקן
הכוונה לשמנת להקצפה לא מתוקה
היי קרן
יש לי שני מיכלים של ריקוטה רגילה 5%
הכמות היא סה״כ 500 גרם
ובמתכון רשום 600 גרם
האם יתאים ותספיק הכמות?
אם לא אז כדאי להוסיף גבינה לבנה 100 גרם?
כן להוסיף גבינה לבנה או כל גבינה אחרת
היי קרן, מתה לנסות כבר את המתכון רק שאלה קטנה לפני, אם העוגה עדיין רוטטת כשהיא מוכנה איך יודעים שהיא מוכנה ואפשר לכבות את התנור?
תודה רבה מראש
גם אצלי היא רטטה במרכז מעט זה אופייני לעוגות גבינה הן מצטננית ו מתייצבות
ילך עם ציפוי תותים?
תמיד!
היי קרן, אפיתי את העוגה ברינג 20 והיא כעת במקרר אבל אחרי שהיא הצטננה הבנתי שלא אפיתי אותה מספיק (הבצק עדיין לא אפוי)…
יש עוד איך להציל אותה? לאפות שוב? SOS
רינג 20 ממש קטן לעוגה לא ברור לי איך הבלילה נכנסה בגודל הזה, בכל אופן אין מה לעשות כרגע מקסימום אם הבצק לא אפוי לאכול את הבפנוכו
הי קרן, יש מצב לוותר על הקמח בבלילה? או להמיר בקמח שקדים? (לנמנעים מפחמימות)
קורנפלור
ניתן להמיר ריקוטה לגבינת
מסקרפונה
כן אפשר
אחת העוגות השוות אוור!! המשפחה התמוגגה ממנה והיא חוסלה במהרה ❤️ תודה על מתכונים מעולים!!
היי קרן
כמה שאלות אם אפשר
1. במידה ואופים את העוגה ללא שכבת בצק פריך האם כמות הקמח 75 גרם צריכה להישאר כפי שהיא או שיש להוסיף קמח אם כן כמה ?
האם זמן האפייה ללא בצק פריך צריך להיות אותו זמן כולל השארת העוגה בתנור לאחר האפייה לעוד 20 דקות או שיש לקצר בזמנים ?
אשמח אם תוכלי לעזור לי בשאלות האלו ותמשיכי להפגיז בפוסטים ומתכונים מצויינים
אם את מורידה את התחתית אין צורך לשנות כלום
העוגה פשוט פלאיתת – הבת שלי בה12 הכינה ויצא סוףףף פשוט מושלמת . זה מה שאני אוהבת במתכונים שלך כלכך בית ואין פשרות על טעמים.. אפ אוהבים אצלינו יותר בצק אפשר להכפיל כמות?
היי קרן
קסם לקרוא את הסיפורים שלך מאחורי כל מתכון, נותן הרגשה מאד ציורית כאילו אנחנו שם איתך..
מתכננת להכין את העוגה המגרה הזו, עיינתי בתגובות וראיתי שאפשר להכין אותה גם ב 2 אינגליש קייק. שואלת האם לשטח את הבצק בתבניות האינגליש למטה ובצדדים כלפי מעלה עד כמה שניתן כמו שהסברת בתבנית עגולה?
תודה
תודה ענבל
בגלל שאינגליש לא מתפרקות לא חושבת שתיהיה משמעות לבצק בדפנות ולכן ניתן רק לרפד את התחתית.
שימי לב לא למלא מעבר ל 3/4 גוב תבניות
הי קרן
תודה על המתכון
במלית הגבינה מקציפים רק חלבונים או את כל הביצים?
תודה
כפי שכתוב מקציפים ביצים שלמות אחרת היה מצויין אחרת
הבלילה באמת גדולה לתבנית 22 ויצאו לי שתי עוגות. אחת עם תחתית והשנייה בלי האם אפשר להקפיא את העוגה השנייה?
אין בעיה להקפיא
היי …כמה זמן איפה באניגליש קייק?
תודה אסנת
להתחיל לבדוק אחרי מחצית הזמן
הי קרן
אם אין לי מעבד מזון.. יש דרך אחרת להכין את התחתית?
בידיים כמובן בקערה
היי קרן,
בעלי ביקש ליום הולדתו עוגת גבינה אפויה עם ריבת תותים בתוכה. האם העוגה הזאת תתאים להכניס בתוכה תלוליות של ריבה?
תודה מראש 🙂
בהחלט תתאים
היי קרן. האם ניתן לעשות חצי כמות מלית? אני לא צריכה עוגה כל כך גדולה. מה דעתך?
נשמע לי אחלה, וכמובן לאפות בתבנית קטנה
נשמע נפלא, אנסה להכין לשבועות.
אשמח להמלצה מהיכן הספות, נשמע סיפור מוכר.
הי קרן, נראית סוף.
אבל האם אפשר להכין את העוגה בלי תחתית? תודה!
מה ההבדל בין העוגה הזו לטארט ריקוטה לימון, מתלבטת איזו להכין.
ראשית הגודל וגם במרקם, זו יותר עוגת גבינה הטארט יותר רך
היי קרן,
זה אפשרי להכין את העוגה ברינג עטוף בנייר אפיה וכסף ולא בתבנית עם תחתית? אני אצליח לחלץ את העוגה מבלי שתתפרק?
עד איזה גובה בערך צריך להעלות את הבצק לדפנות?
אם הרינג עטוף באופן הרמטי לא אמורה להיות בעיה. אני העליתי את הבסיס על הדפנות עד למעלה
האם ניתן להמיר את השמנת המתוקה למשהו עם פחות קלוריות?
אפשר להמיר לשמנת חמוצה וגבינה לבנה ומן הסתם הטעם והמרקם ייצא מעט שונה
היי קרן, הכנתי את העוגה וכולם ממש אהבו אותה. המתכון מדויק והעוגה מושלמת!
תודה רבה
הי, ייתכן שאני קצת טיפשה אבל אני לא מצליחה לנתק את העוגה מהתבנית וגם בשוליים זה נשאר צמוד לתבנית כך שאין את אפקט השוליים הגבוהים. חשבתי שיש מספיק חמאה בבצק הפריך. הייתי צריכה לשמן? או לשים נייר אפיה? כי אני מאוד נצמדת למתכון וזה לא מצוין. תודה
אולי זו התבנית דווקא כי לא אמורה להיות בעיה
נסי להבא לשמן את השוליים
היי אפשר לאפות בתבנית מתפרקת?
כן בטח אבל לעטוף אותה טוב מבחוץ בנייר כסף שלא תנזל
מתכון מעולה
אגב גם אני מחפשת סלון נוח (שנים) אשמח לדעת מה שם החנות / האתר של הסלון
תודה
האוס אין בית יהושוע
היי קרן,
מתה להכין אפויה טובה ללא גלוטן… אפשר להמיר את הקמח בתחתית לקמח שקדים? או משהו אחר ללא גלוטן
תודה!
הי, קמח ללא גלוטן של כל אחת מהחברות שיש בסופר
הי קרן
שאלה קצת מוזרה
יש לי 250 ריקוטה 5%
250 גבינה לבנה
אם אני מוסיפה שמנת חמוצה זה משבש לגמרי את העוגה?
בכל מקרה תודה
זה יהיה בסדר גמור
אמיתי אלוהית!!!
אליפות
תודההה
העוגה אכן אלוהית, רכה וטעימה.
מתחברת לתגובות של עוד אנשים: הכנתי בתבנית 26 והבלילה מילאה את התבנית עד הקצה, כך שהוספתי הגבהה לתבנית מניר אפיה. גם בפעם הבאה אעשה כך, כי זה ממש יפה שהעוגה גבוהה. למי שאין כח להתעסק עם ניר אפיה עדיף פשוט לאפות בתבנית 28.
התחתית לא נאפתה מספיק, אז החזרתי לתנור לאפיה בחום תחתון לעוד איזה 20 דקות. בפעם הבאה, אאפה קצת את התחתית מראש.
כפי שאפשר להבין – בהחלט תהיה הפעם הבאה. עוגה מעולה!
תודה עינת
עוגת גבינה הכי טעימה שעשיתי!! הכל יצא מושלם כולל התחתית והטעם המיוחד שהריקוטה נותנת לזה
זללו אותה… היא מיוחדת.
עכשיו עושה אותה פעם שניה
תודה על המתכון!
שבת שלום!!
כמה שימחת אסתי תודה!
מעדכנת שהכנתי בתבנית 26 ונשארה לי עוד בלילה
הי…האם אפשר להמיר את שמנת המתוקה בחלב קוקוס?
כן
הכנתי את העוגה. לצערי גם אצלי התחתית לא נאפתה, יצאה רטובה ומושי.
הסתיים באכזבה 🙁
לא ברור לי למה אבל אולי אפית לא מספיק זמן ….
עוגה חלומיטת,לא היהתה לי חומאה,הכנתי עם שמן קוקוס
רק 100 גר יצא מושלם
תודה אגם ,אין עליך
שמחה לשמוע תודה
היי קרן. (דמייני אימוג׳י לב)
שאלונת בנוגע לאופן הכנת המלית
רשמת (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה.
ניתן להשתמש ב-300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה וב-300 גרם גבינת מסקרפונה/מסקרפונה וניל?
היי, באיזה גובה תבנית האפייה שהשתמשת?
הכנתי ויצא לי כמות ענקית של גבינה ופחדתי למלא את התבנית יותר מדי שלא ייגלוש כמובן, באפייה זה עלה קצת עד הקצה בערך ובסוף כמובן נפל אבל יצא ממש נמוך, בערך בגובה 1 2 ס"מ כי השתמשתי בפחות מחצי מלית.. השתמשתי בתבנית בגובה 7סמ