מאז שקניתי ספות חדשות לסלון אני שומרת עליהן כל היום שאף אחד לא ילכלכך לי אותן.
בימים הראשונים כשהן הגיע, כמעט וישנתי לידן כדי לוודא שבלילות הילדים לא מורחים
עליהן אוכל תוך כדי צפייה בטלויזיה.
בשלב מסויים הבנתי שלא אוכל לעמוד על המשמר 24/7 הבאתי שמיכות פיקה ופרסתי עליהן.
החצי שלי היה מזועזע. שנים שמחכים פה בבית שאני אצליח למצוא את הספה שאני חולמת עליה,
שנים שהיו לנו סלונים שאחרים לא רצו וכמעט זרקו ואני רצתי לקחת, כאלו ששום דבר לא עזר להם ורק
סדינים ושמיכות פיקה היו מצילים אותן. שנים שלא היה בסלון נח, ולא הצלחנו לשבת כמשפחה
בסלון בכייף. קיבלתי מבני הבית אינסוף תמונות של ספות וסלונים כרמז לאיפה אפשר לקנות ולהזמין,
ואף פעם לא ראיתי משהו שמצא חן בעיני. אמא בואי ניסע לאיקאה, להרצל, לאי די דיזיין, ואני נוסעת,
ולא מוצאת כלום. ומאכזבת אותם בכל פעם מחדש. בתקופה האחרונה זה התחיל ללחוץ ממש.
יושבים בערב בסלון מול הטלויזיה, ואז כל אחד הולך לחדר שלו והם לא נשארים איתי. לאן אתם הולכים?
בואו נראה האח הגדול ביחד, אבל הם לא הסכימו. לא נח לנו, תקראי לנו כשתחליפי סלון.
הרגשתי שהזמן לא לטובתי וכבר לא ידעתי מה לעשות. הבנתי שאני הולכת להתפשר, ולוותר על ספת
חלומותיי רק כי אני לא מוצאת אותה. ואז! זה קרה. מישהי העלתה תמונה באינסטוש של ספה מדהימה,
ואני ידעתי מיד שזו הספה שאני רוצה. הראתי לכולם בבית את הספה, והם דחו אותי ואמרו לי שאנחנו,
בגלל מבנה הסלון חייבים ספת ריש, וששום דבר אחר לא נכנס הביתה. איכסה ספת ריש,
אני לא אוהבת! אני רוצה ספה גדולה ויפה ולידה עוד כורסה קטנה. בסופו של דבר הצלחתי,
לא יודעת אם זה בגלל שהם כבר היו ככ מיואשים ממני ורק רצו ספות נוחות, או שהם באמת סומכים עליי.
חיכינו חודש לספות, קניתי אותן בטלפון. המוכרת בטלפון שאלה אם לא אגיע לבחור בד וצבע?
אין לי כוונה כזו, סגר והרגל שלי שבורה, אני אבחר בוואטסאפ! אז בחרתי ספה מהממת, ועוד כורסא
זוגית מהממת, שלמרות שבוואטספ הצבע שלה היה בגוון שמנת היא הגיע בלבן, ואני נכנסתי ללחץ.
לבן בסלון סופו לסיים כאפור אצלי בבית, וזו הסיבה שמיד הבאתי שמיכת פיקה, והחצי היה מזועזע.
שנים שהוא חי עם שמיכות פיקה על הספות בסלון וסוף סוף יש לו אפשרות להנות ושוב אני פורסת שמיכות?
אז התפשרנו על כיסוי רק לספה הקטנה הלבנה, והספה הגדולה נותרה עומדת נקיה ויפה, אגב הן שתיהן נוחות
בטירוף, ומאז שהן אצלינו כולנו רובצים כל היום בסלון וכייף לנו ממש. בחיים לא חשבתי שספות בסלון
יעשו כזה הבדל משפחתי. ההתרגשות בבית כשהן הגיעו היתה כאילו קנינו בית, לא ספות.
עוגות גבינה זה הפייבוריט שלי, זה הקינוח הראשון שאזמין במסעדה, ואין המון כאלו בבלוג.
אולי כי הן פחות ספונטניות וכדי להעלות מתכון לבלוג צריך להכין ולחכות כמה וכמה שעות או יום שלם עד
שאפשר יהיה לפרוס אותן ולצלם, אבל בכל פעם שאני מכינה אחת אני מיד מצטערת שלא הכנתי עוד
מלאאאא עוגות גבינה, זה כל כך טעים! עוגת גבינה ריקוטה שקראתי לה אלוהית כי היא לגמרי כזו.
**הערה חשובה, את העוגה אפיתי בתבנית בקוטר 22 ס״מ עם שוליים גבוהים יחסית (אנודייז) אם אין
לכם תבנית כזו אפשר ורצוי לאפות תבנית 24 ס״מ, ובכל מקרה של אפייה לא משנה באיזו תבנית
מומלץ ממש לא למלא לעולם תבנית מעל 3/4 גובה. לעיתים יש הבדלים אצל אנשים בבית
בין גדלים של בלילות ואם התבנית שלכם כבר מלאה 3/4 גובה ונותרה לכם בכל זאת בלילה,
תאפו אותה בניפרד בתבנית קטנה כסופלה גבינה קטן. חבל ללכת ראש בקיר
ולמלא תבנית עד הסוף ואז היא תגלוש לכם בתנור.
עוגת גבינה ריקוטה אלוהית/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ (24 לעוגה טיפי נמוכה יותר)
מצרכים למתכון:
לבצק פריך:
1.5 כוסות(210 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס(100 גר׳) סוכר לבן
125 גר׳ קוביות חמאה קרות
1/2 כפית אבקת אפייה
חלמון ביצה L
למלית גבינה:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
2 מיכלים (600 גר׳) גבינת ריקוטה פרסקה (אפשר גם רגילה)
מיץ מחצי לימון בינוני גדול
גרידת לימון מלימון שלם בינוני
1 כפית מחית/תמצית וניל
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן רגיל
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים) מערבבים קמח אבקת אפייה וסוכר לבן, מוסיפים
חמאה תוך כדי שהמעבד פועל בפולסים קצרים עד להיווצרות פירורי בצק.
מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב לפירורים לחים וגדולים.
מוציאים את הבצק ומיד מעבירים לתבנית האפייה שלכם. מתחילים לשטח את הבצק לתחתית התבנית
ולאט לאט עולים בדפנות למעלה כמה שאפשר, לא חייבים להגיע עד הסוף.
מניחים בצד.
מחממים תנור ל 170 מעלות . במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת
תערובת תפוחה ואוורירית בצבע צהבהב בהיר. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד מספר
דקות עד שהתערובת כולה סמיכה ותפוחה מאטים את המיקסר ומוסיפים גבינת ריקוטה,
את הוניל, מיץ לימון, גרידת לימון ואת הקמח ומערבבים היטב.
מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק בתבנית, ומיישירים בעזרת כף או פלטה.
מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע, אם החלק העליון מתחיל להשחים מדי אפשר להוריד טמפרטורת
תנור ל 160 מעלות. כשהעוגה מוכנה היא עדיין רוטטת במרכזה וזה בסדר.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים ל 20 דק נוספות. מוציאים אותה ומצננים לחלוטין.
מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשש שעות.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**העוגה נשמרת עד חמישה ימים במקרר
**ניתן להמיר גבינת ריקוטה בגבינת שמנת או גבינה לבנה, התוצאה תהיה שונה ועדיים טעימה.
73 Comments
היי קרן אהובה הילדים שלי לא אוהבים הבצק בעוגות גבינה האם אפשרי להמיר בביסקווטים טחונים עם חמאה במקום?? אני אוהבת מאוד אך לצערי אני בדעת מיעוט.
בהחלט ביסקווטים וחמאה זה אחלה
היי קרן
אפשר לוותר על התחתית?
בטח שאפשר
הייתי עוטפת את התבנית מבחוץ עם נייר כסף למנוע נזילה של העוגה בתבנית מתפרקת
היי,
אם מכינים ללא תחתית, אפשר בתבנית נייר חד"פ?
לא אפיתי אף פעם עוגת גבינה בתבנית נייר חדפ אז לא יודית איך היא מחזיקה מעמד אבל אם יש לך נסיון חיובי אז אין סיבה שלא
אפשר תמונה של הסלון ?:)
האם האפייה בטורבו?
לא בטורבו
העוגה עכשיו יצאה מהתנור. היא טעימה
אבל…
1. חבל שלא כתבת "לא טורבו"
2. הכמות גדולה מידי לתבנית עגולה של 24 וזה גולש.
3. הבסיס לא יוצא אפוי. לדעתי צריך לאפות אותו בלי המלית תחילה.
מעולם לא אפיתי בטורבו אז אני לא חושבת שאני צריכה לציין את זה בכל מתכון, להיפך, אם יש שאלה כזו כדאי לשאול קודם, זה ידוע שטורבו זה ביג נו נו לעוגות גבינה.
אם המלית גדולה (קורה שאצל אחרים המלית יוצאת גדולה יותר או קטנה ) לא ממלאים יותר מ 3/4 תבנית ובכך מונעים גלישתה בתנור .
ולגבי הבסיס אפיתי מספר פעמים וחא נתקלתי בתופעה הזו אני חושבת שואלי חום התנור שלך לא מכוון. בתחתיתו מציעה לבדוק. בכל אופן תמיד אפשר לבצע אפייה מוקדמת של התחתית אם מעדיפים.
אוסיף הערה לגבי גודל התבנית
אוהבת את הכתיבה שלך!!
וכל כך מזדהה עם עניין הספה
חח תודה חן
למה אין תמונה של הספות???
קרן יקרה,
תמיד מתענגת על הכתיבה שלך.
יש אפשרות לדעת מהיכן רכשת את הסלון ?
בטח
מכאן https://home.housein.co.il/product-category/סלון-ומערכות-ישיבה/
ספת בבסטיאן ולאב סיט אחת
היי, אפיתי את העוגה, יצאה מעולה אבל התבנית ממש קטנה. צריך לאפות בתבנית 28, גם 26 הייתה קטנה.
אני אופה אותה כבר פעם שלישית בתבנית 22 קצת גבוהה אז ב 24 היא נכנסת בקלות
היי קרן
אם לא מתים על הטעם לימוני, אפשר לוותר על הגרידה ומיץ הלימון?
כן אפשר להוסיף עוד וניל או אפילו קצת פודינג לטעם
לא ברור למה, אבל נשארה לי מלא מלית. יש לך הצעות מה לעשות איתה?
עוגת גבינה קטנה בתבנית
היי קרן
אם לא מתים על הטעם לימוני, אפשר לוותר על הגרידה ומיץ הלימון?
היי קרן, אפשר להכין את העוגה בתבנית בגודל 26 ס"מ?
והאם אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה?
תודה (:
אפשר את הבצק בוו גיטרה אבל את המלית להקציף
לגבי התבנית, אין בעיה ב 26 לקחת בחשבון שהיא תצא נמוכה והבצק יצאים רק לבסיס, או להגדיל ב 1.5 את כמות המצרכים
העוגה נראת נפלא.. מה עם תמונה של הספה..
לפי הפוסט היא לא פחות יפה מהעוגה:)
חחח לגמרי
יש באינסטוש שלי רואים אותה כל יום בסטורי בבוקר
היי. העוגה ניראת נפלא . שאלה ,את פירורי הבצר להעביר לתבנית ,או שחייב להגיע לתוצאה של בצק ? ואין אפייה מקדימה ?
את התבנית משמנים ? ואין קונפלור קצת חוששת.. לא ציינת האים יש צורך בתבנית עים מים וכמה זמן צריל להשאיר בתנור לאחר האפייה…
סליחה על כל השאלות..
את העוגה מכינים בדיוק כפי שכתבתי באמת שאם היה צורך לכל דבר אחר הייתי מציינת, פירורי בצק לתבנית ולהדק
את העוגה משאירים כפי שכתוב 20 דק בתנור אחרי כיבוי
היי, לא צריך להסמיך טיפה עם קורנפלור?
היא מעולה כפי שהיא
היוש העוגה נראת סוף הדרך.
אפשר להכין גם בשתי תבניות אינגלישקייק ? תודה על התשובה
לגמרי אפשרי
הכל נשמע מעולה איך ניראמת הספה ימאחםה קנית עושה רושם שאת מבינה דבר או שניים על הדברים הטובים בחיים
מכאן https://home.housein.co.il/product-category/סלון-ומערכות-ישיבה/
הי קרן, האם ניתן לותר על הלימון? או לשים משהו במקום? אנחנו פחות אוהבים את הטעם הלימוני בתוך עוגת גבינה…
תןודה על מתכונים מדהימים!
להוסיף וניל
כמה וניל להוסיף? ראיתי שהערת שאפשר פודינג אך לא כתבת כמה?
3/4 כפות
ההקדמות והסיפורים שלך פשוט תענוג!
תדעי לך שאני בבידוד והעלית לי חיוך ענק על הפנים!!
היי קרן,
במה אפשר להחליף את הקמח במלית הגבינה?
קמח כוסמין מלא יעבוד??
לבצק? אפשר ולהוסיף עוד 1-2 כפות מים קרים לבצק שיתאחד
פודינג וניל או קורנפלור
הי קרן, למי שלא אוהב טעם לימוני בעוגות גבינה, יש אפשרות לוותר על הלימון?
תודה לך על מתכונים נהדרים!
אפשר להמיר בוניל פודינג 3-4 כפות או עוד תמצית
חייבת להכין! תבנית אנג'ל גם תתאים או שה"עמוד" באמצע יפגע במרקם? ולגבי הגבינות – תערובת של ריקוטה ושמנת גם הולכת, נכון?
אפשר באנגל אבל זו לא עוגה שאפשר להפוך אז איך תחלצי ?
הספה מהממת והכורסא הזוגית נהדרת:)
העוגה נראית נהדר ואת ממש אוצר….
היי קרן אפשר ספת מוניקה בלי תחתית אבל עם כיסוי פיקה?
הכי כייף לאכול את התחתית
בשמנת להקצפה האם הכוונה לשמנת מתוקה להקצפה? כי יש גם מתוקה וגם לא מתוקה. תודה 🙂
כתבתי שמנת להקצפה במיוחד כדי שיהיה ברור שהיא לא מתוקה
הי קרן,
ענית שצריך להשתמש בשמנת להקצפה ולא בשמנת מתוקה, אך באופן ההכנה כתבת:"מוסיפים את השמנת המתוקה",
אני השתמשתי לא במתוקה, מקווה שלא טעיתי…העוגה בתנור 🙂
נכון אתקן
הכוונה לשמנת להקצפה לא מתוקה
היי קרן
יש לי שני מיכלים של ריקוטה רגילה 5%
הכמות היא סה״כ 500 גרם
ובמתכון רשום 600 גרם
האם יתאים ותספיק הכמות?
אם לא אז כדאי להוסיף גבינה לבנה 100 גרם?
כן להוסיף גבינה לבנה או כל גבינה אחרת
היי קרן, מתה לנסות כבר את המתכון רק שאלה קטנה לפני, אם העוגה עדיין רוטטת כשהיא מוכנה איך יודעים שהיא מוכנה ואפשר לכבות את התנור?
תודה רבה מראש
גם אצלי היא רטטה במרכז מעט זה אופייני לעוגות גבינה הן מצטננית ו מתייצבות
ילך עם ציפוי תותים?
תמיד!
היי קרן, אפיתי את העוגה ברינג 20 והיא כעת במקרר אבל אחרי שהיא הצטננה הבנתי שלא אפיתי אותה מספיק (הבצק עדיין לא אפוי)…
יש עוד איך להציל אותה? לאפות שוב? SOS
רינג 20 ממש קטן לעוגה לא ברור לי איך הבלילה נכנסה בגודל הזה, בכל אופן אין מה לעשות כרגע מקסימום אם הבצק לא אפוי לאכול את הבפנוכו
הי קרן, יש מצב לוותר על הקמח בבלילה? או להמיר בקמח שקדים? (לנמנעים מפחמימות)
קורנפלור
ניתן להמיר ריקוטה לגבינת
מסקרפונה
כן אפשר
אחת העוגות השוות אוור!! המשפחה התמוגגה ממנה והיא חוסלה במהרה ❤️ תודה על מתכונים מעולים!!
העוגה פשוט פלאיתת – הבת שלי בה12 הכינה ויצא סוףףף פשוט מושלמת . זה מה שאני אוהבת במתכונים שלך כלכך בית ואין פשרות על טעמים.. אפ אוהבים אצלינו יותר בצק אפשר להכפיל כמות?
היי קרן
קסם לקרוא את הסיפורים שלך מאחורי כל מתכון, נותן הרגשה מאד ציורית כאילו אנחנו שם איתך..
מתכננת להכין את העוגה המגרה הזו, עיינתי בתגובות וראיתי שאפשר להכין אותה גם ב 2 אינגליש קייק. שואלת האם לשטח את הבצק בתבניות האינגליש למטה ובצדדים כלפי מעלה עד כמה שניתן כמו שהסברת בתבנית עגולה?
תודה
תודה ענבל
בגלל שאינגליש לא מתפרקות לא חושבת שתיהיה משמעות לבצק בדפנות ולכן ניתן רק לרפד את התחתית.
שימי לב לא למלא מעבר ל 3/4 גוב תבניות
הי קרן
תודה על המתכון
במלית הגבינה מקציפים רק חלבונים או את כל הביצים?
תודה
כפי שכתוב מקציפים ביצים שלמות אחרת היה מצויין אחרת