**הפוסט שופץ ונערך מחדש ב 10/05/20**
אני כל כך שמחה שהצלחתי השנה להגיע לרגע שבו אני מכינה שוב את העוגה הזו ומצלמת אותה
מחדש לבלוג, כי היא אחת מעוגות הגבינה שאני הכי אוהבת, שהוכנה לפני המון שנים,
עם צילומים די נוראיים (בשמש!) ולמרות שתכננתי בכל שנה לצלם אותה מחדש זה לא קרה.
ובגלל הצילומים שלה לא ממש קידמתי או הזכרתי אותה וככה היא ישבה לה בבלוג,
בלי שאף אחד כמעט ידע עליה, ואני מקוה שעכשיו בזכות הפוסט החדש היא תעשה קאמבק בגדול.
השנה החלטתי שאני מכינה אותה יחד עם כל שלבי ההכנה שלה בסטורי, וניצלתי את ההזדמנות
להכין, לצלם ולעשות לה כמה שיפורים, להתפעל מיופיה, כי סדקים זה החיים שלי, לאבק אותה
באבקת סוכר ולטעום ממנה, להיזכר כמה היא איכותית וטובה.
אז תכירו את עוגת הגבינה שלכם לשבועות, עוגת גבינה ריקוטה בין שתי שכבות של בצק עדין ופריך.
למי שכמוני אוהב עוגות גבינה אולד פאשן כאלו, לא מתוקות מדי, לא עמוסות וכבדות,
לא מגונדרות, קצת כפריות, והכי הכי לא משתדלות.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת גבינה ריקוטה בין שתי שכבות של בצק פריך /תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון
לבצק הפריך:
2 ושליש (326 גר') כוסות קמח לבן
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
קמצוץ מלח
1 חלמון מביצה גודל L
2 כפות שמנת חמוצה
גרידת לימון מחצי לימון בינוני
למלית:
750 גרם (3 גביעים) גבינת ריקוטה (אני השתמשתי ב 5% של גד)
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
גרידה ומיץ מחצי לימון בינוני
3 חלבונים מביצים גודל L
2 חלמונים מביצים גודל L
חצי מיכל (125 מ״ל) שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
קמצוץ מלח
1/3 כוס (45 גר') קמח לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מתחילים עם הכנת הבצק הפריך:
בקערת מעבד המזון עם להב פלדה (אפשר גם עם וו גיטרה במיקסר או עם הידיים)
מערבבים קמח, סוכר ומלח.
מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים חלמונים, שמנת חמוצה וגרידת לימון וממשיכים בפעולת המערבל עד שמתקבל כדור בצק
אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד, מכניסים לקירור כחצי שעה.
בינתיים מכינים את מלית הגבינה:
מכניסים שוב לקערת מעבד המזון (אין צורל לשטוף אותה)
ריקוטה,סוכר, סוכר וניל מיץ לימון, גרידת לימון, חלמונים, קמח ומלח
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לקערה גדולה וממשיכים:
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה
שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר, ומקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.
מקפלים גם אותו לתערובת הגבינה בעדינות.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
על נייר אפיה מקומח היטב מרדדים כדור בצק אחד,
בעזרת תחתית התבנית מסמנים עיגול עם סכין ומסירים קצוות מיותרים.
חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני ומכניסים עיגול בצק אחד חזרה למקרר
כשהוא על גבי נייר האפייה. מעבירים את עיגול הבצק שהשארנו בחוץ לתבנית,
(הופכים את נייר האפייה כך שהבצק עם הפנים לתחתית ומסירים בעדינות את הנייר)
מחוררים בעזרת מזלג את הבצק ואופים כ- 8-10 דקות. להזהבה קלה.
מוציאים מהתנור ומעבירים פנימה מעל הבצק את מלית הגבינה.
מוציאים מהמקרר את עיגול הבצק, מחוררים מעט עם מזלג, וחוזרים על הפעולה:
שוב הופכים את נייר האפייה כשעיגול הבצק כלפי מטה ומסירים את הנייר,
הפעם כשהבצק מעל המלית., מסדרים קצת בשוליים.
מכניסים לתנור ואופים כ 45-60 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכז העוגה
יוצא יבש. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר, ולאחר צינון מוחלט,
מכניסים לקירור לפחות לארבע שעות ועדיף לילה במקרר.
לפני הגשה מפדרים באבקת סוכר, ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
72 Comments
יקירתי, נראה מצויין!
בחיפושיי אחר עוגת גבינה אולטימטיבית הגעתי לזו שלך ותוהה האם היא תהיה התשובה להתלבטות בין עוגת גבינה אפויה רגילה לעוגת פירורים קרה …:) נראה לי שאני מפסיקה להתלבט ברגע זה לאחר שקראתי את השורה של "לא מתוקה מדי ולא כבדה מדי". אממממה- יש לי רק 250 גר ריקוטה ו500 גרם גבינת לבנה 5 אחוז. יכול לעבוד לדעתך, או שמצריך קפיצה לסופר? ואיזו ריקוטה ממולצת לעוגה?ואת הבצק הפריך השני את פשוט מניחה מעל וזהו?
סליחה על החפירות ותודה! אין עלייך.
הי עינת, זו עוגה קצת ושנה ומאוד מיוחדת לטעמי.
אני לא חושבת שגבינה לבנה תניב את אותה התוצאה לכן הייתי ממליצה לקפוץ לקנות.אני לרוב קונה ריקוטה( לא מלוחה) של גד, היא מצויינת.
לגבי הבצק הפריך, אפש לותר על הדיסקית העליונה או פשוט להניח ולהדק מעט.
בהצלחה!
הי לך.
נראה נפלא. בא לי להכין אבל יש לי קיחו של ריקוטה רגילה שמכילה גם מלח. נראה לך שזה נורא??
תודה,
גילת.
לצערי כן:-( לא יעבוד עם מלוחה
העוגה בחורף חייב מקרר או אפשר להשאיר בחוץ?
זו עוגת גבינה, חייבת מקרר.
האם יש לשים קערה עם מים בתנור בעת האפייה?
אין צורך
האם ניתן להקפיא את העוגה?
אפשר להקפיא ולהפשיר לפני הגשה לילה במקרר
הי, יש לי שאלה!
האם יש להוציא את הריקוטה מהמקרר לפני ההכנה כמו שעושים עם מסקרפונה או שזה עובד בכל מקרה?!
תודה!, ותדעי שתמיד יוצא לי מוצלח כל מה שאני מכינה מהבלוג שלך!
תודה רבה שרון!
אין צורך להוציא את הריקוטה מהמקרר קודם
העוגה יצאה נפלאה.
עוגה עם טעם עדין של גבינה,אורירית ולא כדאי לוותר על שכבת הבצק למעלה היא מוסיפה מאד.
תודה! אוהבת אותה
Wow הכנתי את העוגה והיא שלמות!
האמת שכל מתכון שלך הוא מדהים ותמיד מצליח ! את כלכך מדוייקת ומסבירה הכל עד לפרט הקטן שזה כלכך עוזר לי ולכן כל מתכון שלך גורף מלא מחמאות!!!!!
מחכה להכין את כלללל המתכונים שלך!
ועוד משהו- את יפה ופשוטה, אין כמוך ❤️
שאלה קטנה לגבי העוגה- נשאר לי כדוק בצק והוא כלכך טעים וריחני שחבל לי לזרוק אותו.
מה אני יכולה להכין איתו? אשמח לעזרה❤️
תודה אורטל על כל מה שכתבת
אני הכנתי ממנו גלילת בצק פריך עם תמרים
יש לך מתכון לזה? ועד כמה זמן אני יכולה לשמור את הבצק במקרר?
במקרר יום אחד
היי קרן ,
האם את המידות הן לפי כוס מידה של 240 גרם?
תלוי למה…. כוס קמח זה 140 גר׳, כוס סוכר 200
ועכשיו סידרתי גם כמויות בכוסות וגרמים 🙂 המתכון כל כך ישן !
היי קרן
אין לי מעבד מזון אלא מיקסר עם וו גיטרה לבצק, ומקצף למלית… זה בסדר?
בטח
היי קרן,
האם הכוונה לגבינת ריקוטה רגילה או ריקוטה פרסקה,(שתיהן) של גד?
רגילה לא פרסקה
היי, התבלבלתי וקניתי מסקרפונה . יש סיכוי שזה יעבוד עם זה? או לוותר ולהכין עוגה אחרת? תודה
לוותר, לא יודעת אי היחסים ייצאו
היי קרן, נראה מעולה! אפשר להכין את הבצק הפריך ואת הצלחת עם קמח ללא גלוטן?
אפשר
האם העוגה תצא טוב אם אשתמש בתבנית גודל 26?
היא תצא מאוד נמוכה
היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה היום ויש לי ביצים XL, האם ניתן להמיר?
כן תצטרכי פחות ביצה
אמאל'ה העוגה נראית סוףףףף… לא יכולה להמתין לנסות אותה בשבועות!!!
תודההההה
הי קרן ותודה רבה,
האם להשאיר את העוגה בתנור אחרי שהיא מוכנה כמו עוגת גבינה רגילה??
או להוציא אותה ישר??
אין צורך להשאיר בתנור
Hi Keren with what can I replace vanilla sugar? I have vanilla extract. Thanks
1 TSP vanilla is great
Sorry another question. I have 22cm or 26cm for the baking dish ?? thanks
22
היי
האם ניתן להשתמש בריקוטה פרסקה?
אפשר לשלב חצי חצי
הי מה ניתן לשים במקום 2 כפות שמנת חמוצה
גבינה לבנה או יוגורט
איזה קמח אחר את מציעה להשתמש? מה צריך לעשרות אם ארצה להשתמש בכוסמין מלא או לפחות בחלק מכמות הקמח
כוסמין לבן אפשרי
גם חצי כוסמין מלא
ריקוטה למריחה גם עובד?
כן פה זה בסדר
היי קרן
אם רוצה להמיר לתבנית 26 , בכמה להגדיל כמויות ?
ב 1.5
היי מה הכמויות לתבנית 22 ?
אותה כמות רק קצת יותר זמן אפייה אולי
אוקיי ואפשר לחלק לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות ?
כן
היי! הכנסתי את העוגה לתנור וכל המלית נורא נוזלית ומטפטפת בתנור..מה לא בסדר?
התבנית שלך מטפטפת יקירתי
תאטמי אותה עם נייר כסף מסביב
איזו עוגה מדהימה, שילוב טעמים ומרקמים נהדר ומאוזן ,תודה ♡
העוגה נראית ונשמעת מאוד טעימה, אני מאוד אוהבת גבינת ריקוטה. יש לי בעיה עם השמנת המתוקה… אני לא אוהבת ולא משתמשת בשמנת בכלל. האם יש משהו אחר שאפשר להשתמש בו במקום שמנת או שהעוגה לא תצא טובה?
שמנת חמוצה או גבינת שמנת
הי קרן,שמי כוכי מכורה לעוגות גבינה אפויות,בעוונותי גם קונדיטורית( לא פעילה מסחרית) הכנתי את עוגת הסדקים שלך והיא פשוט מעולה!!!!!
בעלת מראה שלא מתחייב לכלום כפרית כזאת ,אפילו סדוקה….,אבל ברגע הביס הראשון מבינים איזו הפתעה ממתינה בפנים.אחת הטובות והאיכותיות שאכלתי/ הכנתי,
תודה על מתכון שישאיר אצלי לתמיד.
תבורכי.
זה כל כך משמח תגובה כזו כוכי תודה רבה שחזרת לספר
היי קרן, מאוד נהנית מהבלוג שלך ומהמתכונים. ממש מתחשק לי כל מה שאת מכינה, גם לאכול וגם לאפות.
הכנתי הבוקר את העוגה הזאת (עדיין מתקררת והריח מהמם ונראה לי שלא נתאפק ונאכל אותה חמימה). כשהגעתי לשלב הקצפת החלבונים הצטערתי שלא נשאר סוכר להוסיף להם כדי שהקצף באמת יצא טוב. סתם תהיתי. תודה!
לא ראיתי צורך בתוספת סוכר לקצף הוא אמור להוסיך אווריריות לתערובת ולא לצאת מרנג יציב, אבל את יכולה בהחלט להבא לחלק את הסוכר
לשניים
אוקיי אם ככה אז בסדר 🙂 תודה!
נראית פצצה , אבל מורכבת להכנה ? הרבה שלבים ?
אפשר לוותר על הפרדת ביצים והקצפת החלבון בנפרד ופשוט לערבב ביצים עם הריקוטה במעבד מזון
היי קרן
אני מבין שלבצק יש תפקיד מיוחד בעוגה אבל האם אפשר בכל זאת לוותר או להכין תחתית מפתי בר
שאלה נוספת אם כבר בצק האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס ?
יש באתר עוגת גבינה ריקוטה אלוהית בלי הבצק הפריך תכין אותה (אפשר להמיר תחתית לפתי בר עם חמאה)
היי בעלי קנה ריקוטה פרסקה בטעות .. האם אפשרי לעשות ?
בטח
היי איפה הקישור לסרטון הכנה?