img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות גבינה

עוגת גבינה ריקוטה מושלמת

מאי 16, 2014 | 72 תגובות

img

72 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
יולי 28, 2017 בשעה 11:49

יקירתי, נראה מצויין! בחיפושיי אחר עוגת גבינה אולטימטיבית הגעתי לזו שלך ותוהה האם היא תהיה התשובה להתלבטות בין עוגת גבינה אפויה רגילה לעוגת פירורים קרה ...:) נראה לי שאני מפסיקה להתלבט ברגע זה לאחר שקראתי את השורה של "לא מתוקה מדי ולא כבדה מדי". אממממה- יש לי רק 250 גר ריקוטה ו500 גרם גבינת לבנה 5 אחוז. יכול לעבוד לדעתך, או שמצריך קפיצה לסופר? ואיזו ריקוטה ממולצת לעוגה?ואת הבצק הפריך השני את פשוט מניחה מעל וזהו? סליחה על החפירות ותודה! אין עלייך.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 28, 2017 at 5:05 pm

הי עינת, זו עוגה קצת ושנה ומאוד מיוחדת לטעמי. אני לא חושבת שגבינה לבנה תניב את אותה התוצאה לכן הייתי ממליצה לקפוץ לקנות.אני לרוב קונה ריקוטה( לא מלוחה) של גד, היא מצויינת. לגבי הבצק הפריך, אפש לותר על הדיסקית העליונה או פשוט להניח ולהדק מעט. בהצלחה!

השב
User Avatar
גילת
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 16:12

הי לך. נראה נפלא. בא לי להכין אבל יש לי קיחו של ריקוטה רגילה שמכילה גם מלח. נראה לך שזה נורא?? תודה, גילת.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 5:23 pm

לצערי כן:-( לא יעבוד עם מלוחה

השב
User Avatar
Suzanne Y.P
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2018 בשעה 19:22

העוגה בחורף חייב מקרר או אפשר להשאיר בחוץ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2018 at 10:10 pm

זו עוגת גבינה, חייבת מקרר.

השב
User Avatar
שולי
starstarstarstarstar
מאי 10, 2018 בשעה 22:43

האם יש לשים קערה עם מים בתנור בעת האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2018 at 5:44 pm

אין צורך

השב
User Avatar
מזל
יוני 6, 2018 at 2:05 pm

האם ניתן להקפיא את העוגה?

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
מאי 7, 2019 בשעה 10:06

הי, יש לי שאלה! האם יש להוציא את הריקוטה מהמקרר לפני ההכנה כמו שעושים עם מסקרפונה או שזה עובד בכל מקרה?! תודה!, ותדעי שתמיד יוצא לי מוצלח כל מה שאני מכינה מהבלוג שלך!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2019 at 11:10 am

תודה רבה שרון! אין צורך להוציא את הריקוטה מהמקרר קודם

השב
User Avatar
רייצ'ל
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2020 בשעה 18:18

העוגה יצאה נפלאה. עוגה עם טעם עדין של גבינה,אורירית ולא כדאי לוותר על שכבת הבצק למעלה היא מוסיפה מאד.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 27, 2020 at 9:36 pm

תודה! אוהבת אותה

השב
User Avatar
אורטל
מאי 28, 2020 at 9:53 am

Wow הכנתי את העוגה והיא שלמות! האמת שכל מתכון שלך הוא מדהים ותמיד מצליח ! את כלכך מדוייקת ומסבירה הכל עד לפרט הקטן שזה כלכך עוזר לי ולכן כל מתכון שלך גורף מלא מחמאות!!!!! מחכה להכין את כלללל המתכונים שלך! ועוד משהו- את יפה ופשוטה, אין כמוך ❤️ שאלה קטנה לגבי העוגה- נשאר לי כדוק בצק והוא כלכך טעים וריחני שחבל לי לזרוק אותו. מה אני יכולה להכין איתו? אשמח לעזרה❤️

השב
User Avatar
דניאלה
starstarstarstarstar
מאי 3, 2020 בשעה 22:17

היי קרן , האם את המידות הן לפי כוס מידה של 240 גרם?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 10:22 pm

תלוי למה.... כוס קמח זה 140 גר׳, כוס סוכר 200

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 10:26 pm

ועכשיו סידרתי גם כמויות בכוסות וגרמים :-) המתכון כל כך ישן !

השב
User Avatar
סלעית
starstarstarstarstar
מאי 10, 2020 בשעה 22:48

היי קרן אין לי מעבד מזון אלא מיקסר עם וו גיטרה לבצק, ומקצף למלית... זה בסדר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2020 at 11:01 pm

בטח

השב
User Avatar
ציפי מור דינובסקי
starstarstarstarstar
מאי 11, 2020 בשעה 20:48

היי קרן, האם הכוונה לגבינת ריקוטה רגילה או ריקוטה פרסקה,(שתיהן) של גד?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 9:34 pm

רגילה לא פרסקה

השב
User Avatar
חגית
מאי 15, 2020 at 11:03 am

היי, התבלבלתי וקניתי מסקרפונה . יש סיכוי שזה יעבוד עם זה? או לוותר ולהכין עוגה אחרת? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 3:19 pm

לוותר, לא יודעת אי היחסים ייצאו

השב
User Avatar
עדי
יולי 28, 2022 at 6:15 am

היי קרן, נראה מעולה! אפשר להכין את הבצק הפריך ואת הצלחת עם קמח ללא גלוטן?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 28, 2022 at 6:31 am

אפשר

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
מאי 11, 2020 בשעה 21:33

האם העוגה תצא טוב אם אשתמש בתבנית גודל 26?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 9:35 pm

היא תצא מאוד נמוכה

השב
User Avatar
קארין
starstarstarstarstar
מאי 12, 2020 בשעה 14:42

היי קרן, אני רוצה להכין את העוגה היום ויש לי ביצים XL, האם ניתן להמיר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2020 at 4:42 pm

כן תצטרכי פחות ביצה

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
מאי 13, 2020 בשעה 14:19

אמאל'ה העוגה נראית סוףףףף... לא יכולה להמתין לנסות אותה בשבועות!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2020 at 2:35 pm

תודההההה

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
מאי 20, 2020 בשעה 21:22

הי קרן ותודה רבה, האם להשאיר את העוגה בתנור אחרי שהיא מוכנה כמו עוגת גבינה רגילה?? או להוציא אותה ישר??

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 20, 2020 at 9:50 pm

אין צורך להשאיר בתנור

השב
User Avatar
Caroline Brodsky
starstarstarstarstar
מאי 23, 2020 בשעה 15:55

Hi Keren with what can I replace vanilla sugar? I have vanilla extract. Thanks

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 23, 2020 at 3:58 pm

1 TSP vanilla is great

השב
User Avatar
Caroline
starstarstarstarstar
מאי 23, 2020 בשעה 16:24

Sorry another question. I have 22cm or 26cm for the baking dish ?? thanks

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 23, 2020 at 8:42 pm

22

השב
User Avatar
אורפז
starstarstarstarstar
מאי 24, 2020 בשעה 05:57

היי האם ניתן להשתמש בריקוטה פרסקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 24, 2020 at 6:59 am

אפשר לשלב חצי חצי

השב
User Avatar
עמית
יולי 30, 2020 at 8:54 pm

הי מה ניתן לשים במקום 2 כפות שמנת חמוצה

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2020 at 12:09 am

גבינה לבנה או יוגורט

השב
User Avatar
לירון
starstarstarstarstar
מאי 24, 2020 בשעה 16:36

איזה קמח אחר את מציעה להשתמש? מה צריך לעשרות אם ארצה להשתמש בכוסמין מלא או לפחות בחלק מכמות הקמח

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 24, 2020 at 6:05 pm

כוסמין לבן אפשרי גם חצי כוסמין מלא

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
מאי 25, 2020 בשעה 09:43

ריקוטה למריחה גם עובד?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2020 at 10:54 am

כן פה זה בסדר

השב
User Avatar
אודיה
starstarstarstarstar
מאי 26, 2020 בשעה 11:26

היי קרן אם רוצה להמיר לתבנית 26 , בכמה להגדיל כמויות ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 26, 2020 at 2:53 pm

ב 1.5

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
יוני 18, 2020 בשעה 17:18

היי מה הכמויות לתבנית 22 ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 18, 2020 at 5:24 pm

אותה כמות רק קצת יותר זמן אפייה אולי

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
יוני 18, 2020 בשעה 19:01

אוקיי ואפשר לחלק לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 18, 2020 at 8:41 pm

כן

השב
User Avatar
עידית
starstarstarstarstar
יוני 22, 2020 בשעה 11:59

היי! הכנסתי את העוגה לתנור וכל המלית נורא נוזלית ומטפטפת בתנור..מה לא בסדר?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 22, 2020 at 12:34 pm

התבנית שלך מטפטפת יקירתי תאטמי אותה עם נייר כסף מסביב

השב
User Avatar
שלומית
starstarstarstarstar
יולי 25, 2020 בשעה 21:36

איזו עוגה מדהימה, שילוב טעמים ומרקמים נהדר ומאוזן ,תודה ♡

השב
User Avatar
נטע
נובמבר 4, 2020 at 8:19 pm

העוגה נראית ונשמעת מאוד טעימה, אני מאוד אוהבת גבינת ריקוטה. יש לי בעיה עם השמנת המתוקה... אני לא אוהבת ולא משתמשת בשמנת בכלל. האם יש משהו אחר שאפשר להשתמש בו במקום שמנת או שהעוגה לא תצא טובה?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 5, 2020 at 2:43 pm

שמנת חמוצה או גבינת שמנת

השב
User Avatar
כוכי
starstarstarstarstar
יולי 29, 2020 בשעה 07:46

הי קרן,שמי כוכי מכורה לעוגות גבינה אפויות,בעוונותי גם קונדיטורית( לא פעילה מסחרית) הכנתי את עוגת הסדקים שלך והיא פשוט מעולה!!!!! בעלת מראה שלא מתחייב לכלום כפרית כזאת ,אפילו סדוקה....,אבל ברגע הביס הראשון מבינים איזו הפתעה ממתינה בפנים.אחת הטובות והאיכותיות שאכלתי/ הכנתי, תודה על מתכון שישאיר אצלי לתמיד. תבורכי.

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 29, 2020 at 9:51 am

זה כל כך משמח תגובה כזו כוכי תודה רבה שחזרת לספר

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
נובמבר 29, 2020 בשעה 12:46

היי קרן, מאוד נהנית מהבלוג שלך ומהמתכונים. ממש מתחשק לי כל מה שאת מכינה, גם לאכול וגם לאפות. הכנתי הבוקר את העוגה הזאת (עדיין מתקררת והריח מהמם ונראה לי שלא נתאפק ונאכל אותה חמימה). כשהגעתי לשלב הקצפת החלבונים הצטערתי שלא נשאר סוכר להוסיף להם כדי שהקצף באמת יצא טוב. סתם תהיתי. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 29, 2020 at 12:48 pm

לא ראיתי צורך בתוספת סוכר לקצף הוא אמור להוסיך אווריריות לתערובת ולא לצאת מרנג יציב, אבל את יכולה בהחלט להבא לחלק את הסוכר לשניים

השב
User Avatar
הדס
נובמבר 29, 2020 at 12:50 pm

אוקיי אם ככה אז בסדר :) תודה!

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
יולי 4, 2023 בשעה 19:48

נראית פצצה , אבל מורכבת להכנה ? הרבה שלבים ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 5, 2023 at 8:08 am

אפשר לוותר על הפרדת ביצים והקצפת החלבון בנפרד ופשוט לערבב ביצים עם הריקוטה במעבד מזון

השב
User Avatar
yoram chen
starstarstarstarstar
יולי 6, 2023 בשעה 12:19

היי קרן אני מבין שלבצק יש תפקיד מיוחד בעוגה אבל האם אפשר בכל זאת לוותר או להכין תחתית מפתי בר שאלה נוספת אם כבר בצק האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 7, 2023 at 5:38 am

יש באתר עוגת גבינה ריקוטה אלוהית בלי הבצק הפריך תכין אותה (אפשר להמיר תחתית לפתי בר עם חמאה)

השב
User Avatar
מריה נסים
starstarstarstarstar
יולי 6, 2023 בשעה 19:17

היי בעלי קנה ריקוטה פרסקה בטעות .. האם אפשרי לעשות ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 7, 2023 at 5:36 am

בטח

השב
User Avatar
יפית
starstarstarstarstar
יולי 10, 2023 בשעה 08:42

היי איפה הקישור לסרטון הכנה?

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img