מתכונים כלליעוגות גבינהעוגות שמריםשבועות

עוגת גביניות רכות כמו כריות

מאי 15, 2020 153 Comments

ההשראה לעוגה הזו מגיעה מעוגת הרוגעלך שלי, שלשמחתי הפכה לבית בית בכל כך הרבה

בתים. הצורה שלה והעובדה שהיא נאפית בתתבנית אחת גדולה, נועדה במקור לחסוך לי זמן

אפייה בתנור, ולא להתעסק יותר מדי עם הרוגעלך, וזה הצליח לי. למדתי על עצמי ועל האפייה שלי

והסגנון שלי כל כך הרבה מאיך שהעוגה המבולגנת נגעה בכל כך הרבה אנשים, והפכה את האפייה

במיוחד עם שמרים למשהו מאוד נגיש עבורם. לפני שנה, בשבועות, נסעתי עם חברים לצימר

והכנתי גביניות לכבוד החג, וברגע האחרון החלטתי להכניס גם אותם לתבנית אחת והעוגה יצאה

כל כך יפה, שחיכיתי שנה שלמה להכין אותה שוב ולהעלות לקראת שבועות.

הבצק והמלית כמעט זהים לגביניות האלו ' רק שכאן הצורה וזמני ההתפחה קצת שונים.

העוגה הזו הוציאה שריקות התפעלות מכל מי שראה אותה, הבצק מכיל בתוכו ריקוטה,

שאני מרבה לשלב אותה בבצקי שמרים, ותוספת הגבינה מניבה בצק בטעם של סופגניות,

כאן משתדכת לבצק מלית ריקוטה ופטל קפוא. בסרטונים כאן תוכלו לראות את שלבי ההכנה

עם וידאו ברור איך להכין אותה.

שבועות זה אחד החגים האהובים עליי, והשנה אני מארחת את כל המשפחה לחג, אני מתרגשת

ממש ומחכה לזה! בטוח אוציא בסוף אחת כזו מהתנור חמה חמה ואגיש.

הגביניות רכות כמו כריות, ויש להן טעם גן עדן.

 

 

 

עוגת גביניות רכות כמו כריות/תבנית עגולה 26-28 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

1 ביצה גודל L

85 גר' חמאה רכה

3 כפות גבינת ריקוטה

2/3 כוס (160 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח דק

למלית:

1 גביע (250 גר') ריקוטה קלאסית (אני משתמשת בגד 5% או בריקוטה של משק יעקבס)

4 כפות שמנת חמוצה

1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית

3 כפות אינסטנט פודינג וניל(ניתן להמיר בשתי כפות קורנפלור וחצי כפית וניל)

6 כפות (50 גר') אבקת סוכר

1/2 כפית גרידת לימון

חופן פירות יער קפואים(לא חובה)

לציפוי:

ביצה טרופה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית

מוסיפים חמאה, ביצה, ריקוטה, וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,

אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, כף אחת בכל פעם. מוסיפים מלח ולשים למשך 8 דקות נוספות

עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, הבצק לא מכפיל את נפחו וזה בסדר.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית למחית חלקה, שומרים במקרר.

מרפדים תבנית עגולה קוטר 26 בנייר אפייה.

מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו למלבן בעובי 1/2 ס"מ

בעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לריבועים.הגודל אמור להיות בינוני אבל לא עקרוני.

מניחים באמצע כל ריבוע כפית ממלית הגבינה, מניחים מעל כל גבינית פטל.

סוגרים את הגביניות כשפינה אחת עוברת מעל הגבינה לאמצע הריבוע, והשניה בפינה הנגדית עוברת מעליה

והצופציק שלה נדחף למטה מתחת לגבינית. מנחים על התבנית.(כאן יש וידאו)

חוזרים על הפעולה עם שאר הגביניות, אין צורך לעצב לצורה מסויימת הן יפות ככה בבלגאן .

מכסים את המגש באופן רופף בניילון נצמד, ומניחים שוב להתפחה של 40 דק'.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים בעדינות את הגביניות בחלקן העליון בביצה טרופה.

אופים כ 20-25 דקות עד שהגביניות שחומות וגבוהות.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

***הגביניות במיטבן ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותן בעודן טריות כשהן עטופות היטב, להפשיר

בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.

 

Print Friendly, PDF & Email

153 Comments

נטע מאי 15, 2020 at 8:27 pm

גמרת אותי לגמרי!!!!

Reply
הודיה מאי 17, 2020 at 12:11 am

האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסימין מלא או קמח מלא ?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:38 am

פחות מתאים בעיניי בגביניות קמח מלא אבל אפשרי בתוספת נוזלים לבצק

Reply
דורין מאי 31, 2020 at 4:30 pm

האם ניתן מילוי אחר ולא גבינות משהו בסגנון שוקולד ?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 4:35 pm

אפשר למלא במה שאוהבים

שרה מאי 15, 2020 at 8:38 pm

אפשר להתפיח את הבצק בלילה ?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:32 pm

בטח

Reply
שרון מאי 28, 2020 at 2:54 pm

אם נשארת לי הרבה מלית אחרי, אפשר להשתמש בה למשהו אחר?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 3:01 pm

בטח
בתוך עלי פילו זה נהדר

Reply
טל עברי מאי 30, 2020 at 12:42 pm

היה לי רק קמח פסטה 00. יכול לעבוד או חבל על הזמן והחומרים?

קרן אגם מאי 30, 2020 at 10:47 pm

נראה לי שעדיף קמח אחר

נועה מאי 18, 2020 at 3:47 pm

אפשר להשתמש הגבינה לבנה במקום בריקוטה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 5:20 pm

כן

Reply
יעל מאי 26, 2020 at 1:33 pm

יש לי רק גביע ריקוטה אחד ואני רוצה להשתמש בו למילוי. מה יכול להחליף את הריקוטה בבצק? ( יש לי שמנת חמוצה, מתוקה, וגם גבינה לבנה רגילה)

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 2:53 pm

חמוצה בבצק זה מעולה

עמית מאי 28, 2020 at 12:29 pm

היי קרן חגבינות שמח❤
את חושבת שאפשר להקפיא את העוגה לפני האפיה? ואחכ להפשיר ולאפות כדי שיהיה טרי בהגשה? אולי יש לך רעיון אחר

קרן אגם מאי 28, 2020 at 12:30 pm

כן בטח שאפשר

אורית מאי 15, 2020 at 8:39 pm

היי קרן, גיליתי אותך לא מזמן ואת נפלאה!
במלית כתבת 3 כפות, אבל לא כתבת של מה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:33 pm

תודה, פודינג וניל או קורנפלור

Reply
אופירה מאי 16, 2020 at 1:01 pm

אני כל כך הולכת להכין את היופי הזה לשבועות..תודה על עוד מתכון מדהים, על הסברים ברורים ומפורטים ומדויקים, והכי חשוב על כך שאת חולקת איתנו את חדוות האפייה שלך עם המון אהבה והתלהבות (ובלגן מהמם)

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:40 pm

תודה לך!!!!!

Reply
Hadas מאי 15, 2020 at 8:40 pm

וואוץ! נראית ונקראת עוגה מדהימה!
יש ההבדל בין ריקוטה קלאסית לריקוטה?
את כותבת בבצק ובמלית פעם ׳ריקוטה׳ ופעם ׳ריקוטה קלאסית׳ אז תהיתי

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:33 pm

התכוונתי לאותו הדבר

Reply
נילי מאי 22, 2020 at 9:49 am

נראה מתכון מהמם! עם החום הכבד בחוץ יש הבדל בזמני ההתפחה(אין לי מזגן במטבח)?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 2:48 pm

רק במקרר כתוב!

Reply
יעל מאי 25, 2020 at 5:33 pm

הי קרן, את נהדרת.
האם אפשר להכין חצי מהגבינות במילוי גבינה וחצי במילוי שוקולד?
ואם כן מה היית ממליצה לשים במילוי השוקולד?
תודה יעל

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 6:15 pm

בטח שאפשר
קחי מילוי מהעוגת רוגעלך

Reply
אושרת מאי 15, 2020 at 9:26 pm

חסר משהו במתכון
במלית רשום 3 כפות ___

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:33 pm

תוקן

Reply
Tal מאי 15, 2020 at 9:27 pm

היי,
ברשימת המצרכים למלית כתוב
3 כפות
אין המשך…
3 כפות של מה ?

(:

Reply
ענבר מאי 15, 2020 at 10:12 pm

כן, גם אני שמתי לב…
האם זה 3 כפות קורנפלור? (זה מה שחסר ברשימה של המלית, בהתאם לסטורי שהעלית).
נראה מושלם
אנסה השבוע
תודה !

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:32 pm

תיקנתי, תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:32 pm

פודינג וניל או קרונפלור

Reply
Michal Ressler מאי 15, 2020 at 11:49 pm

נראה לי שקרן התכוונה ל-3 כפות פודינג אינסטנט וניל (שימי לב שבהערות למטה היא ציינה שאפשר להמיר את זה בשקית סוכר וניל ו-2 כפות קורנפלור).

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:54 pm

נכון, וגם תיקנתי במתכון

Reply
לימור מאי 16, 2020 at 12:24 am

במלית אין משהו שמייצב, ביצה או מעט קמח היא לא תנזל

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 6:46 am

פודינג וניל, בטעות הושמט ועכשיו תוקן

Reply
רעות מאי 15, 2020 at 9:46 pm

הי קרן, האם את מנפה את הקמח?
תודה על מתכונים נפלאים והגשה מדהימה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 10:11 pm

תודה
בדרך כלל כן לא חובה

Reply
אתי מאי 21, 2020 at 5:01 pm

קרן את מדהימה
ההסבר ברור והכל נראה ממש בטוב טעם

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 6:27 pm

תודה!

Reply
אסנת מאי 15, 2020 at 10:40 pm

בא לי להכין בשבת ואין לי ריקוטה… ואני לא גרה ביפו איזה תחליף אפשר? או לחכות ליום ראשון ….?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:32 pm

גבינה לבנה או טוב טעם

Reply
ליטל מאי 15, 2020 at 10:51 pm

היי, בסטורי אמרת שהוספת למלית קורנפלור, ואני לא רואה אותו במרכיבים. ה-3 כפות, זה של קורנפלור?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:31 pm

תיקנתי

Reply
שני מאי 15, 2020 at 10:52 pm

היי..
באיזה פרי היית ממליצה להמיר אם אין לי פירות יער?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:31 pm

לוותר על פירות

Reply
שני מאי 17, 2020 at 12:03 pm

היי,
אפשרי לוותר על הלימון?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 12:15 pm

ברור

Reply
ליטל מאי 15, 2020 at 10:59 pm

תודה שתיקנת 🙂 אז רק לוודא, אם אין פודינג וניל וממירים לקורנפלור ותמצית וניל, זה בנוסף לתמצית וניל של המלית, שתי כפיות וניל בסך הכל?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:31 pm

אויש, הגזמתי היום! כפית וחצי תספיק

Reply
תמר מאי 18, 2020 at 5:32 pm

אין לי שמנת חמוצה מה אפשר לוותר עליה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 6:00 pm

כן

Reply
ענבר מאי 16, 2020 at 12:32 am

טל, כנראה השלוש כפות הן של אינסטנט פודינג וניל, כי קרן הוסיפה כוכבית בסוף שאפשר להמיר את הפודינג וניל בסוכר וניל וקונפלור ואין אינסטנט פודינג במתכון.

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 6:47 am

בטעות הושמט מהמתכון אינסטנד פודינג וניל או קורנפלור

Reply
עומר מאי 17, 2020 at 1:00 am

אם אין פטל או תות, במה לדעתך עדיף להחליף? אוכמניות או דובדבנים? (קפואים)

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:37 am

אוכמניות או דובדבנים שניהם אחלה

Reply
אתי מאי 16, 2020 at 1:36 am

היי 3 כפות של?? אינסטנט פודינג וניל? אני מנחשת …
תודה רבה לך על הכול.

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 6:47 am

אינסטנט פודינג וניל, בטעות הושמט

Reply
אריאלה בוגנים מאי 16, 2020 at 8:17 am

חסר ב3 כפות….מה שמת שם?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 8:19 am

פודינג וניל

Reply
נעה מאי 26, 2020 at 4:15 pm

היי קרן! האם אפשר להחליף את המלית לקרם פטייסר של גד? אם כן, עדין צריכה לערבב אותו עם כל המרכיבים הנוספים או שהוא מספיק יציב?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 4:46 pm

בטח שאפשר אני כבר עשיתי את זה, הוספנו קצת פודינג וניל וטוב טעם אבל ממש לא חייבים

Reply
אני מאי 16, 2020 at 1:20 pm

היי,
אם לא אוכלים הכל באותו יום, איך מומלץ לאחסן אותם? במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:39 pm

כן עטוף היטב

Reply
גל אשר מאי 16, 2020 at 1:30 pm

נראה מדהים!
אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:39 pm

בהחלט

Reply
קולן מאי 16, 2020 at 2:11 pm

אפשר להחליף בתותים או שהם יצאו מעוכים מידי?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:38 pm

אפשא ברור

Reply
בר מאי 16, 2020 at 2:53 pm

יהיה טעים אם אני יחליף את הפירות יער בתותים?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:55 pm

בטח

Reply
יואל מאי 16, 2020 at 4:54 pm

כמה זה, במשקל: 3 כפות גבינת ריקוטה, 4 כפות שמנת חמוצה?
בכלל, ניראה שיותר מדוייק תמיד לתת כמויות במישקל. כמו שנתת ברוב רכיבי המתכון.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 5:12 pm

לא מדדתי, אפשר להוציא עם כף רגילה

Reply
חיה מאי 16, 2020 at 5:02 pm

אין ברשימת מצרכים פודינג אבל במלל יש אפשרות להחליף את הפודינג ?!?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 5:11 pm

כתוב 3 כפות ויש גם בסוגריים אופציה להמרה בקורנפלור

Reply
מיכל שילה מאי 17, 2020 at 1:05 am

הכנו את המיני בייגלה ירושלמי שלך ויצאו נהדר!! נשמח ממש לעוד מתכונים טבעוניים (במיוחד בגזרת המתוקים )
תודה ⁦❤️⁩

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:37 am

תודה
אשתדל להעלות

Reply
ליטל מאי 21, 2020 at 10:46 am

אחד המתכונים הכי טובים שלך עד היום (והכנתי הרבה ☺️), גביניות מושלמות!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:26 pm

תודה!

Reply
בעז מאי 21, 2020 at 6:20 pm

אפשר להמיר שמרים יבשים בטריים? כמה?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 6:26 pm

בטח
כף שמרים יבשים שווה 25 גר שמרים טריים

Reply
ליעד מאי 22, 2020 at 5:46 pm

נשארה לי מלית יש לך רעיון מה לעשות איתה?
תודה רבה על מתכון מהמם!!!!

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 6:20 pm

שטרודל גבינה בתוך פילו
או להוסיף קצת קמח ולאפות תבנית קטנה לסופלה גבינה קטן

Reply
ליעד מאי 22, 2020 at 6:28 pm

תודה רבה, גם על התגובה המהירה!
שבת שלום!

Reply
עדי יולי 23, 2020 at 12:05 am

אצליח להכין את הבצק בלי מיקסר? בלידה ידנית?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 6:24 am

בטח
לישה רצופה של 10 דק לפחות

שרית מאי 23, 2020 at 11:49 am

היי קרן,
תודה רבה על המתכון המופלא!
יש אפשרות לאפות את הגביניות בודדות ולא בתבנית כעוגה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:37 pm

וודאי !

Reply
מיכל יוני 3, 2020 at 9:03 pm

האם את משמנת את הקערה בשמןזית או בשמן רגיל או בחמאה?
תודה

Reply
Beto מאי 23, 2020 at 12:02 pm

הי.הכנתי ,ממש טעים רק צריך פחות סוכר פעם הבא הכין עם חצי כמות

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:36 pm

חצי כמות סוכר בבצק או במלית ? לא ברור ממה שכבת ובכל אופן אני לא מאוהבי המתוק מאוד והיא פשוט מושלמת כמו שהיא

Reply
הלנה מאי 23, 2020 at 11:12 pm

שלום! אפשר לעשות הכול עד להתפחה שנייה ולהקפיא? אם כן, כמה זמן לפני האפייה צריך להוציא? האם להפשיר המקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 7:00 am

אפשר אין בעיה להקפיא
להפשיר על השיש 2-3 שעות

Reply
סתיו מאי 26, 2020 at 4:41 pm

האם להקפיא לפני או אחרי ההתפחה השניה?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 4:45 pm

אפשר להקפיא לפני התפחה שניה

Reply
ליאור מאי 24, 2020 at 12:00 pm

נראה סוףףףףף
רציתי לוודא אם הבנתי נכון: לפי ההוראות הבנתי שהפטל בתוך הגבינית, אבל בתמונות רואים את הפטל בינות לגביניות 🙂 שמת גם וגם? האם לא מרטיב את הבצק מבפנים?
(אגב לא בטוחה שבכלל אעשה עם פטל, אני מעדיפה לרוב לוותר על החמצמצות הזו בגביניות)

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:07 pm

לא חייבים פטל או פירות בכלל
בתמונות הוספתי קצת פטל בין הגביניות וגם יש בפנים

Reply
אתי מאי 25, 2020 at 7:07 pm

התפחה במקרר? כי לא כך ציינת

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 8:46 pm

אין צורך במקרר

Reply
אתי מאי 26, 2020 at 8:54 am

הכנתי אתמול יצא סוףףף תודה על מתכון נהדר

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:03 am

שמחה לשמוע

אתי מאי 25, 2020 at 6:42 pm

אמרת התפחה במקרר? כי זה לא רשום… כתבת התפחה שעה וחצי שעתיים

Reply
מישהי מאי 26, 2020 at 10:40 am

אפשר את ההתפחה השניה לעשות ללילה או שזה יהרוס את המרקם?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 2:53 pm

לילה במקרר כגביניות לפני אפייה? לא מומלץ לילה שלם, אפשר להקפיא ולהפשיר שעה בבוקר ואז לאפות

Reply
Iris R Spector מאי 26, 2020 at 4:56 pm

עשיתי כמות כפולה יצא מעולה!!

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 8:43 pm

איזה כייף לשמוע איריס תודה

Reply
מיכל מאי 27, 2020 at 9:54 am

אפשר להמיר את החמאה לשמן?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 10:24 am

אין בעיה
1/3 כוס לדעתי מספיק

Reply
עדי מאי 27, 2020 at 7:37 pm

אפשר להתפיח את הבצק במקרר 12-14 שעות?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:27 am

בטח

Reply
חן מאי 29, 2020 at 9:52 am

היי בעלי קנה בטעות ריקוטה למריחה, האם זה תופס??

Reply
קרן אגם מאי 29, 2020 at 10:24 am

כן אין בעיה

Reply
תמר מאי 27, 2020 at 8:11 pm

היי!
כמה זמן אפשר להתפיח את הבצק במקרר במקסימום?
וכמה מינימום?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:26 am

במקרר 18-20 שעות או מינימום שעה וחצי על השיש

Reply
מירב מאי 27, 2020 at 10:01 pm

היי קרן 🙂
האם אפשר להוסיף שטוריזיל מלמעלה כמו במתכון של השבלולי גביניות?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:24 am

ברור שאפשר אני עושה את מלא זה יוצא מעולה

Reply
קרן יוני 12, 2020 at 5:33 pm

הכנתי הרבה עוגות טובות בחיי אבל זו אחת המושלמות! טעם גן עדן!!!!

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:21 pm

זה משמח ממש תודה

Reply
גלי מאי 28, 2020 at 12:54 am

הי קרן, זה נראה מדהים!
את חושבת שזה יעבוד עם ריקוטה פרסקה במלית?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:22 am

כן בטח

Reply
אפרת מאי 28, 2020 at 8:46 am

היי. האם אפשר לחלק לשתי תבניות אינגליש? אחת להקפאה ?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 9:38 am

בטח

Reply
Daria Vexler מאי 28, 2020 at 9:54 am

ואם אין לי מיקסר ואני לשה בדכ את הבצק ביד? יעבוד? דגשים מיוחדים?
כן… אני לשה את כל העשר דק' הנדרשות בדכ ידנית….:)

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 11:22 am

לישה רצופה של 10-13 דק

Reply
orit מאי 28, 2020 at 11:37 am

היי קרן, יש לי מלית עוגת גבינה של השף הלבן, היא יכולה לשמש כמילוי לגביניות? האם צריך לחזק אותה במרכיב מנוסף על מנת שלא תהיה נוזלית?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 12:33 pm

היא מתאימה מאוד רק לבדוק שהיא מספיק מתוקה לא חושבת שהיא זקוקה ליותר מזה

Reply
מיכל מאי 28, 2020 at 2:43 pm

היי, הכנתי את הכל אבל המלית לא מתייצבת.
יש רעיון למה? הוספתי מעט קורנפלור. אבל עדיין נוזלית מאוד.

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 3:01 pm

אולי את מערבבת יותר מדי
תנסי למלא ככה היא תתייצב באפייה

Reply
רעות מאי 28, 2020 at 4:09 pm

את פשוט אלופה! והבלוג שלך פשוט מדהים.
שאלה לי:) האם אפשרי להכין את הבצק לשייר במקרר ורק מחר להכין את הגביניות או לחילופין להכין את העוגה ולאפות מחר?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 4:31 pm

תודה! אין בעיה בצק להתפיח לילה במקרר ומחר לעצב להתפיח ולאפות

Reply
מאי מאי 28, 2020 at 4:48 pm

היי קרן, הכנתי את הבצק ויצא מהמם. היה בהתפחה שעתיים וחצי על השיש,
אפשרי להכניס את הבצק למקרר עד מחר בבוקר ואז לגלגל גביניות ולתנור? או שזה עלול להרוס?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 5:16 pm

כן במקרר אחלה

Reply
מיכל יוני 3, 2020 at 9:10 pm

האם את משמנת את הקערה בשמן זית או בשמן רגיל או בחמאה?
תודה

Reply
אולגה מאי 28, 2020 at 6:55 pm

היי קרן, יצאה לי מלית ממש נוזלית. אפשר להוסיף עוד משהו מייצב, כמו קורנפלור, אבקת סוכר או קמח? אני מניחה שכן, כמה היית מוסיפה? תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 7:00 pm

קורנפלור אין בעיה כמה כפות

Reply
אולגה מאי 28, 2020 at 7:02 pm

תודה!!! זה צריך זמן מה להתייצב?

Reply
גלי מאי 29, 2020 at 6:03 pm

היי קרן, נראה מעולה!
בהכנת הבצק רשמת לשים חצי מכמות החלב ואחרכך להוסיף עוד חלב אם יש צורך. מה זאת אומרת אם יש צורך? לא כלכך הבנתי..
ועוד שאלה, האם אפשר להכין את הבצק ולשים במקרר ללילה?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 29, 2020 at 8:07 pm

כדי לא לקבל בצק דביק מדי אני ממליצה להתחיל עם מחצית כמות החלב ולהמשיך עם עוד כמה שהבצק צריך כדי להיות כדור גמיש וחלק.
אין בעיה להתפיח לילה במקרר

Reply
אולה מאי 29, 2020 at 7:15 pm

אפשר להחליף את הפירות יער בדובדבנים?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2020 at 8:06 pm

ברור

Reply
ריקי יולי 3, 2020 at 1:23 pm

היי קרן
עשיתי את הגביניות לפי ההוראות, מבחוץ הן נראו שחומות ויפות אבל באמצע הבצק נשאר לא אפוי. למה זה קרה?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 2:49 pm

להוריד חום תנור, ולאפות לאט יותר, למלא פחות בגבינה

Reply
ריקי מאי 29, 2020 at 8:12 pm

היי קרן אני מכורה למתכונים שלך!! אם אני מקפיאה לפני אפייה, להקפיא לפני התפחה שניה או אחרי?
תודה♥

Reply
קרן אגם מאי 30, 2020 at 7:36 am

לפני ריקי

Reply
ריקי מאי 29, 2020 at 9:08 pm

עוד שאלה, האם אפשר לשמור במקרר לפני אפייה, במקום במקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2020 at 7:34 am

לכמה שעות כן לא ללילה

Reply
מיכל יוני 3, 2020 at 9:12 pm

האם את משמנת את הקערה בשמן זית או בשמן רגיל או בחמאה?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:28 pm

אם זו עוגה שמרים אז ספריי שמן
אם זה בצק שמכיל שמן זית אז בשמן זית

Reply
מיכל יוני 19, 2020 at 12:08 pm

הי קרן, מתה על המתכונים שלך!
ההתפחה בחוץ או במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2020 at 1:27 pm

שתי האופציות הולכות

Reply
Shalhevet73@gmail.com יולי 2, 2020 at 11:08 pm

קרן הכנתי את העוגה , גן עדן בפה , מושלמת!

Reply
קארין ספטמבר 7, 2020 at 2:22 pm

היי קרן, נראה מושלם!
רציתי לשאול, לאחר הכנת הבצק, אפשר להתפיח אותו במשך לילה במקרר/ בחוץ מכוסה בניילון נצמד ומגבת ואת השלבים שלאחר מכן לבצע בבוקר למחרת?
תודה ויום טוב!

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 9:17 pm

בטח

Reply

Leave a Comment