ההשראה לעוגה הזו מגיעה מעוגת הרוגעלך שלי, שלשמחתי הפכה לבית בית בכל כך הרבה
בתים. הצורה שלה והעובדה שהיא נאפית בתתבנית אחת גדולה, נועדה במקור לחסוך לי זמן
אפייה בתנור, ולא להתעסק יותר מדי עם הרוגעלך, וזה הצליח לי. למדתי על עצמי ועל האפייה שלי
והסגנון שלי כל כך הרבה מאיך שהעוגה המבולגנת נגעה בכל כך הרבה אנשים, והפכה את האפייה
במיוחד עם שמרים למשהו מאוד נגיש עבורם. לפני שנה, בשבועות, נסעתי עם חברים לצימר
והכנתי גביניות לכבוד החג, וברגע האחרון החלטתי להכניס גם אותם לתבנית אחת והעוגה יצאה
כל כך יפה, שחיכיתי שנה שלמה להכין אותה שוב ולהעלות לקראת שבועות.
הבצק והמלית כמעט זהים לגביניות האלו ' רק שכאן הצורה וזמני ההתפחה קצת שונים.
העוגה הזו הוציאה שריקות התפעלות מכל מי שראה אותה, הבצק מכיל בתוכו ריקוטה,
שאני מרבה לשלב אותה בבצקי שמרים, ותוספת הגבינה מניבה בצק בטעם של סופגניות,
כאן משתדכת לבצק מלית ריקוטה ופטל קפוא. בסרטונים כאן תוכלו לראות את שלבי ההכנה
עם וידאו ברור איך להכין אותה.
שבועות זה אחד החגים האהובים עליי, והשנה אני מארחת את כל המשפחה לחג, אני מתרגשת
ממש ומחכה לזה! בטוח אוציא בסוף אחת כזו מהתנור חמה חמה ואגיש.
הגביניות רכות כמו כריות, ויש להן טעם גן עדן.
עוגת גביניות רכות כמו כריות/תבנית עגולה 26-28 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1 ביצה גודל L
85 גר' חמאה רכה
3 כפות גבינת ריקוטה
2/3 כוס (160 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח דק
למלית:
1 גביע (250 גר') ריקוטה קלאסית (אני משתמשת בגד 5% או בריקוטה של משק יעקבס)
4 כפות שמנת חמוצה
1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית
3 כפות אינסטנט פודינג וניל(ניתן להמיר בשתי כפות קורנפלור וחצי כפית וניל)
6 כפות (50 גר') אבקת סוכר
1/2 כפית גרידת לימון
חופן פירות יער קפואים(לא חובה)
לציפוי:
ביצה טרופה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים, מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית
מוסיפים חמאה, ביצה, ריקוטה, וחצי מכמות החלב וממשיכים ללוש עוד כדקה,
אם יש צורך מוסיפים עוד חלב, כף אחת בכל פעם. מוסיפים מלח ולשים למשך 8 דקות נוספות
עד שמתקבל בצק רך חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשומן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים, הבצק לא מכפיל את נפחו וזה בסדר.
מכינים את המלית:
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית למחית חלקה, שומרים במקרר.
מרפדים תבנית עגולה קוטר 26 בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו למלבן בעובי 1/2 ס"מ
בעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לריבועים.הגודל אמור להיות בינוני אבל לא עקרוני.
מניחים באמצע כל ריבוע כפית ממלית הגבינה, מניחים מעל כל גבינית פטל.
סוגרים את הגביניות כשפינה אחת עוברת מעל הגבינה לאמצע הריבוע, והשניה בפינה הנגדית עוברת מעליה
והצופציק שלה נדחף למטה מתחת לגבינית. מנחים על התבנית.(כאן יש וידאו)
חוזרים על הפעולה עם שאר הגביניות, אין צורך לעצב לצורה מסויימת הן יפות ככה בבלגאן .
מכסים את המגש באופן רופף בניילון נצמד, ומניחים שוב להתפחה של 40 דק'.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים בעדינות את הגביניות בחלקן העליון בביצה טרופה.
אופים כ 20-25 דקות עד שהגביניות שחומות וגבוהות.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
***הגביניות במיטבן ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותן בעודן טריות כשהן עטופות היטב, להפשיר
בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.
181 Comments
גמרת אותי לגמרי!!!!
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסימין מלא או קמח מלא ?
פחות מתאים בעיניי בגביניות קמח מלא אבל אפשרי בתוספת נוזלים לבצק
האם ניתן מילוי אחר ולא גבינות משהו בסגנון שוקולד ?
אפשר למלא במה שאוהבים
היי קרן (:
ראיתי בתגובות שכתבת שאפשר להחליף את הריקוטה בגבינה לבנה
אין עניין שהמלית תהיה מגבינה יציבה דווקא?
ברוב המתכונים שראיתי היה רשום גבינת טוב טעם ולא רגילה
אפשר להמיר חלקית ולהוסיף פודינג וניל
האם אפשר להכין עד לשלב האפייה היום בערב לשים במקרר ומחר לאפות?
לא, אפשר להקפיא אחרי הכנה ולפני אפייה ואז להפשיר להתפיח ולאפות
היי קרן
הכנתי לפי המתכון, הבלילה יצאה נוזלית ממש.. באפייה הכל התמזג לגמרי, הבצק עם המלית של הגביניות… יצא כמי מאפה שלם כזה מבצק שלא רואים שום גבינה הכל באותו המרקם. יש לך מושג אולי למה זה יכל לקרות?
לא השתמשתי בפודינג למלית אלא כפי שכתבת קורנפלור ווניל.. ושאר המרכיבים בדיוק כפי שכתבת..
ערבוב יתר של הבלילה הופך אותה למשש מימית אולי שם הטעות?
וואו, יצאה מדהימה. פשוט פינוק משגע! שככה תראה ותרגיש 2021 !
תודה קרן, הוידאו היה מעולה ומאוד עזר בהכנה.
א ל ו פ ה
תודה הדס שנה טובה
אפשר להתפיח את הבצק בלילה ?
בטח
אם נשארת לי הרבה מלית אחרי, אפשר להשתמש בה למשהו אחר?
בטח
בתוך עלי פילו זה נהדר
היה לי רק קמח פסטה 00. יכול לעבוד או חבל על הזמן והחומרים?
נראה לי שעדיף קמח אחר
אפשר להשתמש הגבינה לבנה במקום בריקוטה?
כן
יש לי רק גביע ריקוטה אחד ואני רוצה להשתמש בו למילוי. מה יכול להחליף את הריקוטה בבצק? ( יש לי שמנת חמוצה, מתוקה, וגם גבינה לבנה רגילה)
חמוצה בבצק זה מעולה
היי קרן חגבינות שמח❤
את חושבת שאפשר להקפיא את העוגה לפני האפיה? ואחכ להפשיר ולאפות כדי שיהיה טרי בהגשה? אולי יש לך רעיון אחר
כן בטח שאפשר
היי קרן, גיליתי אותך לא מזמן ואת נפלאה!
במלית כתבת 3 כפות, אבל לא כתבת של מה?
תודה, פודינג וניל או קורנפלור
אני כל כך הולכת להכין את היופי הזה לשבועות..תודה על עוד מתכון מדהים, על הסברים ברורים ומפורטים ומדויקים, והכי חשוב על כך שאת חולקת איתנו את חדוות האפייה שלך עם המון אהבה והתלהבות (ובלגן מהמם)
תודה לך!!!!!
וואוץ! נראית ונקראת עוגה מדהימה!
יש ההבדל בין ריקוטה קלאסית לריקוטה?
את כותבת בבצק ובמלית פעם ׳ריקוטה׳ ופעם ׳ריקוטה קלאסית׳ אז תהיתי
התכוונתי לאותו הדבר
נראה מתכון מהמם! עם החום הכבד בחוץ יש הבדל בזמני ההתפחה(אין לי מזגן במטבח)?
רק במקרר כתוב!
הי קרן, את נהדרת.
האם אפשר להכין חצי מהגבינות במילוי גבינה וחצי במילוי שוקולד?
ואם כן מה היית ממליצה לשים במילוי השוקולד?
תודה יעל
בטח שאפשר
קחי מילוי מהעוגת רוגעלך
האם אפשר פשוט להכין כגביניות ולא כעוגה
בטח!
חסר משהו במתכון
במלית רשום 3 כפות ___
תוקן
היי,
ברשימת המצרכים למלית כתוב
3 כפות
אין המשך…
3 כפות של מה ?
(:
כן, גם אני שמתי לב…
האם זה 3 כפות קורנפלור? (זה מה שחסר ברשימה של המלית, בהתאם לסטורי שהעלית).
נראה מושלם
אנסה השבוע
תודה !
תיקנתי, תודה
היי קרן מכינה את המתכונים המושלמים שלך
יש לי מסקרפונה היא תהיה טעימה במלית?? במקום הריקןטה?
כן
פודינג וניל או קרונפלור
נראה לי שקרן התכוונה ל-3 כפות פודינג אינסטנט וניל (שימי לב שבהערות למטה היא ציינה שאפשר להמיר את זה בשקית סוכר וניל ו-2 כפות קורנפלור).
נכון, וגם תיקנתי במתכון
במלית אין משהו שמייצב, ביצה או מעט קמח היא לא תנזל
פודינג וניל, בטעות הושמט ועכשיו תוקן
הי קרן, האם את מנפה את הקמח?
תודה על מתכונים נפלאים והגשה מדהימה
תודה
בדרך כלל כן לא חובה
קרן את מדהימה
ההסבר ברור והכל נראה ממש בטוב טעם
תודה!
בא לי להכין בשבת ואין לי ריקוטה… ואני לא גרה ביפו איזה תחליף אפשר? או לחכות ליום ראשון ….?
גבינה לבנה או טוב טעם
היי, בסטורי אמרת שהוספת למלית קורנפלור, ואני לא רואה אותו במרכיבים. ה-3 כפות, זה של קורנפלור?
תיקנתי
היי..
באיזה פרי היית ממליצה להמיר אם אין לי פירות יער?
לוותר על פירות
היי,
אפשרי לוותר על הלימון?
ברור
תודה שתיקנת 🙂 אז רק לוודא, אם אין פודינג וניל וממירים לקורנפלור ותמצית וניל, זה בנוסף לתמצית וניל של המלית, שתי כפיות וניל בסך הכל?
אויש, הגזמתי היום! כפית וחצי תספיק
ממש אשמח לקבל את הלינק לסרטון ההכנה. עשה לי חשק!!! אבל הלינק שצירפת מוביל לעמוד הראשי ולא הצלחתי למצוא את הסרטון…
אין לי שמנת חמוצה מה אפשר לוותר עליה?
כן
טל, כנראה השלוש כפות הן של אינסטנט פודינג וניל, כי קרן הוסיפה כוכבית בסוף שאפשר להמיר את הפודינג וניל בסוכר וניל וקונפלור ואין אינסטנט פודינג במתכון.
בטעות הושמט מהמתכון אינסטנד פודינג וניל או קורנפלור
אם אין פטל או תות, במה לדעתך עדיף להחליף? אוכמניות או דובדבנים? (קפואים)
אוכמניות או דובדבנים שניהם אחלה
היי 3 כפות של?? אינסטנט פודינג וניל? אני מנחשת …
תודה רבה לך על הכול.
אינסטנט פודינג וניל, בטעות הושמט
חסר ב3 כפות….מה שמת שם?
פודינג וניל
היי קרן! האם אפשר להחליף את המלית לקרם פטייסר של גד? אם כן, עדין צריכה לערבב אותו עם כל המרכיבים הנוספים או שהוא מספיק יציב?
בטח שאפשר אני כבר עשיתי את זה, הוספנו קצת פודינג וניל וטוב טעם אבל ממש לא חייבים
היי,
אם לא אוכלים הכל באותו יום, איך מומלץ לאחסן אותם? במקרר?
כן עטוף היטב
נראה מדהים!
אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?
בהחלט
אפשר להחליף בתותים או שהם יצאו מעוכים מידי?
אפשא ברור
יהיה טעים אם אני יחליף את הפירות יער בתותים?
בטח
כמה זה, במשקל: 3 כפות גבינת ריקוטה, 4 כפות שמנת חמוצה?
בכלל, ניראה שיותר מדוייק תמיד לתת כמויות במישקל. כמו שנתת ברוב רכיבי המתכון.
תודה
לא מדדתי, אפשר להוציא עם כף רגילה
אין ברשימת מצרכים פודינג אבל במלל יש אפשרות להחליף את הפודינג ?!?
כתוב 3 כפות ויש גם בסוגריים אופציה להמרה בקורנפלור
הכנו את המיני בייגלה ירושלמי שלך ויצאו נהדר!! נשמח ממש לעוד מתכונים טבעוניים (במיוחד בגזרת המתוקים )
תודה ❤️
תודה
אשתדל להעלות
אחד המתכונים הכי טובים שלך עד היום (והכנתי הרבה ☺️), גביניות מושלמות!
תודה!
אפשר להמיר שמרים יבשים בטריים? כמה?
בטח
כף שמרים יבשים שווה 25 גר שמרים טריים
נשארה לי מלית יש לך רעיון מה לעשות איתה?
תודה רבה על מתכון מהמם!!!!
שטרודל גבינה בתוך פילו
או להוסיף קצת קמח ולאפות תבנית קטנה לסופלה גבינה קטן
תודה רבה, גם על התגובה המהירה!
שבת שלום!
אצליח להכין את הבצק בלי מיקסר? בלידה ידנית?
תודה רבה!
בטח
לישה רצופה של 10 דק לפחות
היי קרן,
תודה רבה על המתכון המופלא!
יש אפשרות לאפות את הגביניות בודדות ולא בתבנית כעוגה?
תודה רבה!
וודאי !
האם את משמנת את הקערה בשמןזית או בשמן רגיל או בחמאה?
תודה
הי.הכנתי ,ממש טעים רק צריך פחות סוכר פעם הבא הכין עם חצי כמות
חצי כמות סוכר בבצק או במלית ? לא ברור ממה שכבת ובכל אופן אני לא מאוהבי המתוק מאוד והיא פשוט מושלמת כמו שהיא
שלום! אפשר לעשות הכול עד להתפחה שנייה ולהקפיא? אם כן, כמה זמן לפני האפייה צריך להוציא? האם להפשיר המקרר או בחוץ?
אפשר אין בעיה להקפיא
להפשיר על השיש 2-3 שעות
האם להקפיא לפני או אחרי ההתפחה השניה?
אפשר להקפיא לפני התפחה שניה
נראה סוףףףףף
רציתי לוודא אם הבנתי נכון: לפי ההוראות הבנתי שהפטל בתוך הגבינית, אבל בתמונות רואים את הפטל בינות לגביניות 🙂 שמת גם וגם? האם לא מרטיב את הבצק מבפנים?
(אגב לא בטוחה שבכלל אעשה עם פטל, אני מעדיפה לרוב לוותר על החמצמצות הזו בגביניות)
לא חייבים פטל או פירות בכלל
בתמונות הוספתי קצת פטל בין הגביניות וגם יש בפנים
התפחה במקרר? כי לא כך ציינת
אין צורך במקרר
הכנתי אתמול יצא סוףףף תודה על מתכון נהדר
שמחה לשמוע
היי קרן,
התפחה ראשונה ושנייה- מחוץ או בתוך המקרר (לא מצוין פשוט)
אמרת התפחה במקרר? כי זה לא רשום… כתבת התפחה שעה וחצי שעתיים
אפשר את ההתפחה השניה לעשות ללילה או שזה יהרוס את המרקם?
לילה במקרר כגביניות לפני אפייה? לא מומלץ לילה שלם, אפשר להקפיא ולהפשיר שעה בבוקר ואז לאפות
עשיתי כמות כפולה יצא מעולה!!
איזה כייף לשמוע איריס תודה
אפשר להמיר את החמאה לשמן?
אין בעיה
1/3 כוס לדעתי מספיק
אפשר להתפיח את הבצק במקרר 12-14 שעות?
בטח
היי בעלי קנה בטעות ריקוטה למריחה, האם זה תופס??
כן אין בעיה
רוצה להכין את הבצק ולשמור במקרר ללילה אבל אין לי גבינת ריקוטה. האם ניתן לשים במקומה יותר חלב או שמנת מתוקה?
חלב או אפילו שמנת חמוצה
היי!
כמה זמן אפשר להתפיח את הבצק במקרר במקסימום?
וכמה מינימום?
במקרר 18-20 שעות או מינימום שעה וחצי על השיש
היי קרן 🙂
האם אפשר להוסיף שטוריזיל מלמעלה כמו במתכון של השבלולי גביניות?
תודה!
ברור שאפשר אני עושה את מלא זה יוצא מעולה
הכנתי הרבה עוגות טובות בחיי אבל זו אחת המושלמות! טעם גן עדן!!!!
זה משמח ממש תודה
הי קרן, זה נראה מדהים!
את חושבת שזה יעבוד עם ריקוטה פרסקה במלית?
תודה!
כן בטח
היי. האם אפשר לחלק לשתי תבניות אינגליש? אחת להקפאה ?
בטח
ואם אין לי מיקסר ואני לשה בדכ את הבצק ביד? יעבוד? דגשים מיוחדים?
כן… אני לשה את כל העשר דק' הנדרשות בדכ ידנית….:)
לישה רצופה של 10-13 דק
היי קרן, יש לי מלית עוגת גבינה של השף הלבן, היא יכולה לשמש כמילוי לגביניות? האם צריך לחזק אותה במרכיב מנוסף על מנת שלא תהיה נוזלית?
היא מתאימה מאוד רק לבדוק שהיא מספיק מתוקה לא חושבת שהיא זקוקה ליותר מזה
היי, הכנתי את הכל אבל המלית לא מתייצבת.
יש רעיון למה? הוספתי מעט קורנפלור. אבל עדיין נוזלית מאוד.
אולי את מערבבת יותר מדי
תנסי למלא ככה היא תתייצב באפייה
את פשוט אלופה! והבלוג שלך פשוט מדהים.
שאלה לי:) האם אפשרי להכין את הבצק לשייר במקרר ורק מחר להכין את הגביניות או לחילופין להכין את העוגה ולאפות מחר?
תודה! אין בעיה בצק להתפיח לילה במקרר ומחר לעצב להתפיח ולאפות
היי קרן, הכנתי את הבצק ויצא מהמם. היה בהתפחה שעתיים וחצי על השיש,
אפשרי להכניס את הבצק למקרר עד מחר בבוקר ואז לגלגל גביניות ולתנור? או שזה עלול להרוס?
כן במקרר אחלה
האם את משמנת את הקערה בשמן זית או בשמן רגיל או בחמאה?
תודה
היי קרן, יצאה לי מלית ממש נוזלית. אפשר להוסיף עוד משהו מייצב, כמו קורנפלור, אבקת סוכר או קמח? אני מניחה שכן, כמה היית מוסיפה? תודה!!
קורנפלור אין בעיה כמה כפות
תודה!!! זה צריך זמן מה להתייצב?
היי קרן, נראה מעולה!
בהכנת הבצק רשמת לשים חצי מכמות החלב ואחרכך להוסיף עוד חלב אם יש צורך. מה זאת אומרת אם יש צורך? לא כלכך הבנתי..
ועוד שאלה, האם אפשר להכין את הבצק ולשים במקרר ללילה?
תודה 🙂
כדי לא לקבל בצק דביק מדי אני ממליצה להתחיל עם מחצית כמות החלב ולהמשיך עם עוד כמה שהבצק צריך כדי להיות כדור גמיש וחלק.
אין בעיה להתפיח לילה במקרר
אפשר להחליף את הפירות יער בדובדבנים?
ברור
היי קרן
עשיתי את הגביניות לפי ההוראות, מבחוץ הן נראו שחומות ויפות אבל באמצע הבצק נשאר לא אפוי. למה זה קרה?
להוריד חום תנור, ולאפות לאט יותר, למלא פחות בגבינה
היי קרן אני מכורה למתכונים שלך!! אם אני מקפיאה לפני אפייה, להקפיא לפני התפחה שניה או אחרי?
תודה♥
לפני ריקי
עוד שאלה, האם אפשר לשמור במקרר לפני אפייה, במקום במקפיא?
לכמה שעות כן לא ללילה
האם את משמנת את הקערה בשמן זית או בשמן רגיל או בחמאה?
תודה
אם זו עוגה שמרים אז ספריי שמן
אם זה בצק שמכיל שמן זית אז בשמן זית
הי קרן, מתה על המתכונים שלך!
ההתפחה בחוץ או במקרר?
שתי האופציות הולכות
קרן הכנתי את העוגה , גן עדן בפה , מושלמת!
היי קרן, נראה מושלם!
רציתי לשאול, לאחר הכנת הבצק, אפשר להתפיח אותו במשך לילה במקרר/ בחוץ מכוסה בניילון נצמד ומגבת ואת השלבים שלאחר מכן לבצע בבוקר למחרת?
תודה ויום טוב!
בטח
שבת טובה ומבורכת
הכנתי אותה אתמול! זה פשוט מתכון חלום!!!
איזה כייף. לשמוע תודנ
היי קרן, אפשר להשתמש בפירות יער טריים?
ורק להגיד שאת מהממת והמתכונים שלך אשששששש
תודה ריקי יקרה, ברור שאפשר פרי יער טרי
הי קרן האם אפשר לאפות את הגביניות בנפרד ז"א לא צמודות זו לזו אלא כיחידים?
היי קרן,הגביניות עכשיו בתנור,איזה באסה שהסרטון נמחק,יצאו לי קצת עקומות חחח…מקווה שיצא טעים.
הכנתי אותן לפני שנה הן היו מושלמות
בטוחה שיצאו טעים
היי האם אפשר להחליף את הריקוטה בטוב טעם ?
ועוד שאלה קרן- אם מחלקים את הבצק לשנים אז לאיזה רוחב ולאורך לרדד ? קצת קשה לי להעריך 1/2 ס"מ.
תודה לך !
היי האם אפשר להחליף את הריקוטה בטוב טעם ?
כן בטח