עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינת עיזים באסקית

מאי 22, 2022 26 Comments

צילום: נופר צור

הבאסקית נכנסה לחייינו יחסית לא מזמן ומאז הרשת עמוסה במתכונים לעוגה המדהימה הזו.

ביקשו ממני כל כך הרבה פעמים להעלות מתכון, ותמיד אמרתי … אני? קילו גבינת שמנת? אמאלה אין מצב.

אבל אז… אותגרתי במשימת עוגה עם קרם גבינת עיזים 5% של משק צוריאל, והחלטתי להכין איתה באסקית.

כמה חששתי לפני? מלא! הפכתי את הרשת וחיפשתי עוד מישהו שהכין את הבאסקית המפורסמת עם גבינה דלת שומן.

לא מצאתי בשום מקום. להיפך, ראיתי שבכל המתכונים מציינים שחייבים שימוש בגבינת שמנת 30%, והבנתי שיש מצב לכישלון.

נשבעת לכם שעד הרגע שבו חתכתי ביס מהעוגה, וטעמתי אותה, הייתי בלחץ שזה לא יצליח לי. ואז הביס, והבנתי!

יצאה לי עוגה חלום. ולמה גבינת עיזים? לא תאמינו כמה זה טעים, כמה היא לא משתלטת על העוגה וטעם העיזים לא מורגש.

יש כל כך הרבה אנשים שמעדיפים גבינות עיזים על פני אחרות, וזה פתרון מדהים בשבילם.

לאלו מכם שמתלבטים, אני ממליצה לכם, להמיר בכל עוגות הגבינה לגבינת שמנת עיזים, זה יוצא פשוט מדהים.

ועכשיו לעוגה? אז יאללה, למרות השם שלה, והפרסטיז׳. מדובר בעוגה ממש קלה להכנה, מעט מרכיבים, ואפייה פשוטה.

שלי כבר מזמן נגמרה, אבל אני והיא נתראה על שולחן החג.

צילום: נופר צור

עוגת גבינת עיזים באסקית/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

800 גר׳ (4 מיכלים)קרם גבינת שמנת עיזים 5% של משק צוריאל בטמפרטורת החדר

1 ורבע  כוסות (250 גר׳) סוכר לבן

6 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה

קורט  מלח דק

כף גרידת לימון

1 כפית תמצית/מחית וניל

1/3 כוס (45 גר׳) קמח לבן רגיל

ספריי שמן לשימון התבנית

אןפן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומניחים בפנים נייר אפייה שלם, ומדביקים לדפנות. זה בסדר אם נשארים לו

עודפים פשוט מקפלים אותם אחד על השני, זה חלק מהיופי של הבאסקית.

משמנים שוב את נייר האפייה מבפנים.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה גבינת שמנת  וסוכר לבן עד שהסוכר נטמע לחלוטין בבלילה.

מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים שמנת להקצפה, תנמיכו קצת את מהירות המיקסר בשלב הזה.

מוסיפים וניל לימון ומלח ומערבבים, מוסיפים בעזרת מסננת את הקמח פנימה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

בשלב הזה מומלץ לעבור עם מרית על דפנות ותחתית הקערה לוודא שלא נשארו עודפי גבינה דבוקים שאינם בבלילה.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה שחומה בחלקה העליון, יש לה קצת סדקים והיא מעט רוטטת.

(חשוב! אל תנסו להביא אותה בתנור למצב שהיא יציבה לגמרי זה יהרוס לכם את מרקם העוגה)

מצננים את העוגה מחוץ לתנור בטמפרטורת החדר (היא צונחת וזה סבבה)

מעבירים למקרר לצינון של 6 שעות עד לילה ומגישים . אפשרל קשט באבקת סוכר או בקצפת.

**הפרסום בשיתוף משק צוריאל 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

26 Comments

נאוה איילי מאי 22, 2022 at 12:37 pm

היי, ניראית עוגה מושלמת, אנא ראי, רשמת 6 ביצים, האם בגודל L?
תודה

Reply
אסנת דקל מאי 22, 2022 at 1:08 pm

שלום,
מומלץ להכניס תבנית עם מים בזמן האפיה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 4:09 pm

אין צורך

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 4:59 pm

כן ביצים L

Reply
אילנית מאי 22, 2022 at 3:00 pm

האם האפייה היא על 200 מעלות?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 4:09 pm

כן כמו שכתוב

Reply
לייה מאי 23, 2022 at 6:42 am

היי קרן אהובה
ניתן להמיר את העזים בשמנת רגילה?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2022 at 8:13 am

בוודאי

Reply
Amalya מאי 23, 2022 at 9:13 am

עוגה מדהימה טעימה מחממת אותה לפני הגשה.רק ששמה גבינת נפוליאון שמנה טעם יותר מעודן לדעתי.

Reply
אמילי מאי 23, 2022 at 9:55 pm

הי קרן
האם ניתן להמיר את הקמח בקמל שקדים?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2022 at 11:21 am

נראה לי שכן , אהל לא ניסיתי

Reply
אתי ברגר יוני 1, 2022 at 6:39 pm

היי קרן, העוגה נראית נפלא
לא צורכת סוכר לבן וחלב בקר…
1. מה מחליף שמנת להקצפה?
2. האם ניתן להשתמש בדבש או בסוכר קוקוס ? ומה הכמות הנדרשת?
תודה

Reply
רנה מאי 25, 2022 at 12:16 pm

האם ניתן להכין כמה ימים מראש והאם מגישים בטמפרטות החדר?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2022 at 2:47 pm

אפשר יומיים שלושה לפני, ואין בעיה לאכול ישירות מהמקרר

Reply
מרב מאי 26, 2022 at 9:21 am

האם אפשר להחליף הקמח לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 10:20 am

בקלות

Reply
רבקה מאי 26, 2022 at 1:05 pm

האם ניתן להקפיא

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 3:51 pm

אפשר

Reply
ליזי מאי 26, 2022 at 1:16 pm

הי קרן
האם אפשר להשתמש בגבינות שמנות
והתחליפים סוכר?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 3:51 pm

אפשר כן

Reply
מירה מאי 28, 2022 at 12:20 pm

בוקר טוב
איך ממירים כמויות לתבנית 26
תודה ויום נפלא

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:51 pm

מגדילים הכל ברבע

Reply
ענבר יוני 1, 2022 at 2:03 pm

האם לחמם על מצב טורבו בתנור או על חום עליון ותחתון?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 8:16 pm

עליון תחתון

Reply
גילת שמר יוני 1, 2022 at 8:38 pm

היוש ,
האם ניתן להמיר לגבינות אחרות / לשלב בן הגבינות במתכון לאחרות…
ואיך להמיר לתבנית 24 ? ( או שפשוט תצא עוגה נמוכה יותר?!)
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 2:58 pm

תצא עוגה נמוכה יותר או להגדיל ברבע את כל המצרכים
לגבי הגבינות אפשר להחליף לגבינות שמנת אחרות

Reply

Leave a Comment