הבאסקית נכנסה לחייינו יחסית לא מזמן ומאז הרשת עמוסה במתכונים לעוגה המדהימה הזו.
ביקשו ממני כל כך הרבה פעמים להעלות מתכון, ותמיד אמרתי … אני? קילו גבינת שמנת? אמאלה אין מצב.
אבל אז… אותגרתי במשימת עוגה עם קרם גבינת עיזים 5% של משק צוריאל, והחלטתי להכין איתה באסקית.
כמה חששתי לפני? מלא! הפכתי את הרשת וחיפשתי עוד מישהו שהכין את הבאסקית המפורסמת עם גבינה דלת שומן.
לא מצאתי בשום מקום. להיפך, ראיתי שבכל המתכונים מציינים שחייבים שימוש בגבינת שמנת 30%, והבנתי שיש מצב לכישלון.
נשבעת לכם שעד הרגע שבו חתכתי ביס מהעוגה, וטעמתי אותה, הייתי בלחץ שזה לא יצליח לי. ואז הביס, והבנתי!
יצאה לי עוגה חלום. ולמה גבינת עיזים? לא תאמינו כמה זה טעים, כמה היא לא משתלטת על העוגה וטעם העיזים לא מורגש.
יש כל כך הרבה אנשים שמעדיפים גבינות עיזים על פני אחרות, וזה פתרון מדהים בשבילם.
לאלו מכם שמתלבטים, אני ממליצה לכם, להמיר בכל עוגות הגבינה לגבינת שמנת עיזים, זה יוצא פשוט מדהים.
ועכשיו לעוגה? אז יאללה, למרות השם שלה, והפרסטיז׳. מדובר בעוגה ממש קלה להכנה, מעט מרכיבים, ואפייה פשוטה.
שלי כבר מזמן נגמרה, אבל אני והיא נתראה על שולחן החג.
עוגת גבינת עיזים באסקית/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
800 גר׳ (4 מיכלים)קרם גבינת שמנת עיזים 5% של משק צוריאל בטמפרטורת החדר
1 ורבע כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
6 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
קורט מלח דק
כף גרידת לימון
1 כפית תמצית/מחית וניל
1/3 כוס (45 גר׳) קמח לבן רגיל
ספריי שמן לשימון התבנית
אןפן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומניחים בפנים נייר אפייה שלם, ומדביקים לדפנות. זה בסדר אם נשארים לו
עודפים פשוט מקפלים אותם אחד על השני, זה חלק מהיופי של הבאסקית.
משמנים שוב את נייר האפייה מבפנים.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה גבינת שמנת וסוכר לבן עד שהסוכר נטמע לחלוטין בבלילה.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים שמנת להקצפה, תנמיכו קצת את מהירות המיקסר בשלב הזה.
מוסיפים וניל לימון ומלח ומערבבים, מוסיפים בעזרת מסננת את הקמח פנימה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
בשלב הזה מומלץ לעבור עם מרית על דפנות ותחתית הקערה לוודא שלא נשארו עודפי גבינה דבוקים שאינם בבלילה.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה שחומה בחלקה העליון, יש לה קצת סדקים והיא מעט רוטטת.
(חשוב! אל תנסו להביא אותה בתנור למצב שהיא יציבה לגמרי זה יהרוס לכם את מרקם העוגה)
מצננים את העוגה מחוץ לתנור בטמפרטורת החדר (היא צונחת וזה סבבה)
מעבירים למקרר לצינון של 6 שעות עד לילה ומגישים . אפשרל קשט באבקת סוכר או בקצפת.
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
46 Comments
היי, ניראית עוגה מושלמת, אנא ראי, רשמת 6 ביצים, האם בגודל L?
תודה
שלום,
מומלץ להכניס תבנית עם מים בזמן האפיה?
תודה
אין צורך
כן ביצים L
האם האפייה היא על 200 מעלות?
כן כמו שכתוב
י. אפשר קורנפלוק במקום קמח?
כן
יש לי גבינת עיזים במרקם שמנת של צוריאל.מקווה שזה גם טוב…
אחלה
היי קרן אהובה
ניתן להמיר את העזים בשמנת רגילה?
בוודאי
עוגה מדהימה טעימה מחממת אותה לפני הגשה.רק ששמה גבינת נפוליאון שמנה טעם יותר מעודן לדעתי.
הי קרן
האם ניתן להמיר את הקמח בקמל שקדים?
נראה לי שכן , אהל לא ניסיתי
היי קרן, העוגה נראית נפלא
לא צורכת סוכר לבן וחלב בקר…
1. מה מחליף שמנת להקצפה?
2. האם ניתן להשתמש בדבש או בסוכר קוקוס ? ומה הכמות הנדרשת?
תודה
האם ניתן להכין כמה ימים מראש והאם מגישים בטמפרטות החדר?
אפשר יומיים שלושה לפני, ואין בעיה לאכול ישירות מהמקרר
האם אפשר להחליף הקמח לקמח ללא גלוטן?
בקלות
האם ניתן להקפיא
אפשר
הי קרן
האם אפשר להשתמש בגבינות שמנות
והתחליפים סוכר?
אפשר כן
לוח
בוקר טוב
איך ממירים כמויות לתבנית 26
תודה ויום נפלא
מגדילים הכל ברבע
האם לחמם על מצב טורבו בתנור או על חום עליון ותחתון?
עליון תחתון
היוש ,
האם ניתן להמיר לגבינות אחרות / לשלב בן הגבינות במתכון לאחרות…
ואיך להמיר לתבנית 24 ? ( או שפשוט תצא עוגה נמוכה יותר?!)
תודה!
תצא עוגה נמוכה יותר או להגדיל ברבע את כל המצרכים
לגבי הגבינות אפשר להחליף לגבינות שמנת אחרות
הערב הכנתי עם גבינת שמנת של שופרסל.
בטוח יהיה טעים המתכונים שלך מהממים.
השם ישמור אותך .
אפשר להשתמש בגבינת עיזים 5% של משק צוריאל רגילה ולא שמנת?
כן
הי קרן, אני רוצה להימנע מחלב פרות. במה אפשר להחליף את השמנת להקצפה?
אם תפקיד השמנת הוא לנפח אז אפשר להקציף את החלבונים ואולי להגדיל את כמות הגבינת עיזים?
או אולי יוגורט במקום? או שעדיף פשוט שמנת צימחית וזהו?
הכי טוב אם היה שמנת להקצפה עיזים 🙂
הערב הכנתי עם גבינת שמנת של שופרסל.
בטוח יהיה טעים המתכונים שלך מהממים.
השם ישמור אותך .
כבר פעם שניה שאני עושה אותה .השתמשתי עם גבינת שמנת של שופרסל במשקל . עוגה מהממת טעימה בטירוף וטובה בהקפאה .
אין עליך אגם . אני חולת אפיה וכולי באורות מהמאפים שלך .
עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מהמם . עשיתי בסיר ג'חנון 26 שמתי נייר אפיה כמו שאמרת אפיתי, קיררתי בחוץ ואחר כך הכנסתי למקרר לכל הלילה ואז בבוקר הפכתי אותה כשהיא קרה שלא תתפרק לי .
אלופה
תודה אהובה
האם ניתן לעשות לעוגה ציפוי של שמנת חמוצה? אשמח לקבל הסבר איך
לערבב שמנת חמוצה עם קצת אבקת סןכר ובסיום האפייה לצפות את היוגה לכבות את התנור ולהשאיר אוצה ככה קצת בפנים
ישר בסיום האפייה?
כן
היי
אם אני ממירה לגבינות שמנת אחרות(לא עיזים) כמה אחוזי שומן מומלץ?
עדיף גבינות עם אחוזי שומן 25%