אני מתחילה להרגיש את החורף בעיקר אחר הצהריים ואת החשק שלי לעוגה מפנקת חמימה, ליד הקפה
היום רציתי להכין עוגיות קינמון, פץחתי תא המקרר מצאתי מלית קינמון שנשארה מעוגת שמרים וראיתי שיש שלושה גזרים
החלטה ספונטנית הובילה אותי לעוגת גזר עם מלית קינמון שיצאה וואו.
זה ידוע שאני מטורפת על עוגות גזר ויש לי באתר כמה וכמה סוגים
זו אחת העוגות הראשונות שאפיתי עוד כשגרתי בדירה שכורה בתל אביב עם טוסטר אובן, זה ובראוניז.
כך שמבחינתי במשך כמה שנים עוגות גזר היו פסגת הקולינריה שלי.
אני פחות מתחברת להרבה תבלינים בעוגה, אבל אם אתם אוהבים תרגישו חופשי להוסיף לתערובת הקינמון גם אגוז מוסקט וציפורן.
את העוגה אני תמיד ממליצה לא לאפות באינגליש חד פעמי, כיון שהגודל שלהן לא אחיד וחלקן קטנות מדי, כך שקשה לבלילה להיאפות
והעוגה יוצאת לא אפויה מבפנים או להבדיל מאוד דחוסה.
זה ההסבר לכך שכתוב ברוב המתכונים שלי תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית.
בכל מקרה, העוגה הזו יצאה ככ טעימה ויפה שברגע האחרון החלטתי לא לזלף את הגלייז מעל כל העוגה אלא רק על חתיכת עוגה אחת שהגשתי לי
והיא יצאה מדהים
למתכו ןעם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת גזר וקינמון שמגישים עם גלייז/ תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית
מצרכים למתכון:
2 כוסות (280 גר) קמח לבן
2 ביצים גודל L
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כוס ( 100 גר׳) סוכר חום בהיר
1/3 כוס (66 גר) סוכר לבן
מעט מלח
3/4 כוס (180 גר׳) שמן קנולה
250 גר׳ גזר מגורד (יוצא שלושה גזרים בינוניים)
1/4 כוס מים רותחים מעורבבת היטב עם תיון
לתערובת הקינמון:
30 גר׳ חמאה רכה
1 כפית קינמון
30 גר׳ סוכר חום בהיר
לציפוי:
100 גר׳ אבקת סוכר
2 כפיות מים ומעט מיץ לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ושמנים תבנית אפייה.
בקערה טורפים ביצים וסוכרים למשך 2 דקות לקבלת תערובת מעט תפוחה.
מוסיפים את השמן לאט לאט וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הגזר
ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סודה לשתייה
מאחדים עם תערובת הרטובים. מוסיפים את התה ומערבבים היטב.
בקערה ממיסים חמאה, מוסיפים קינמון וסוכר חום ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים מחצית מבלילת העוגה לתבנית ומעליה את מלית הקינמון, מעל את יתרת העוגה ומערבבים את הבלילה בנועות שיש עם סכין.
מעבירים לתבנית, משיירים את פני העוגה ואופים כ 40-45 דק׳ עד קיסם יוצא עם פירורים לחים עליו
עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים את העוגה ומצננים מעט.
בקערה מערבבים אבקת סוכר ומים, אפשר גם נגיעה של מיץ לימון עד שהתערובת הופכת למרקם משחתי.
מעבירים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת ספטולה או כף מצפים את העוגה כולה. או שפשוט מזלפים מעל כל פרוסת עוגה בהגשה.
את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים
** לגרסת פרווה יש להמיר את החמאה במלית הקינמון במחמאה/נטורינה
20 Comments
נראה נהדר! מה המלצתך לכמויות ולתחליפים ללא גלוטן לילדה צליאקית. תודה
קמח ללג באותה הכמות
מתכון מגרה!!! איך אפשר להמיר למאפינס את הרעיון עם התערובת קינמון? פשוט לוותר עלייה?
אין סיבה לוותר אפשר פשוט לערבב מעל כל מאפינס מעט מהערובת
תודה לך על מתכון מעולה! יש אפשרות למתכון לפרוסטינג עם גבינת שמנת, אולי ממתכון אחר שלך? תודה רבה קרן יקרה
יש באתר מתכון לסינבונס עם פרוסטינג תקחי משם
תודה על המתכון,
האם לגרד את הגזר דק או עבה?
דק
היי במה אפשר להחליף את החמאה כדי שיהיה פרווה?
מחמאה/נטורנה/שמן קוקוס
היי האם אפשר להשמש בקמח כומין לבן או מלא? וכמה?
אפשר לשלב בין שניהם באותה הכמות
מה אפשר להמיר במקום התיון? אין לי
מים חמים
היי, כמה קריטי התיון? האם אפשר עם תיון נענע?
אפשר כל טעם של תה שאוהבים
קרן המדהימה!!!! אפשר שמן במקום חמאה או מחמאה? לא בא לי שמנים מוצקים…..
בטח
נהדרתתתת העוגה!
אני גם מאדדד אוהבת עוגת גזר (ולמרות שפה אוהבים עם גבינת שמנת למעלה, אני לא)
שילוב נהדר עם הקינמון, והיא נעלמה די מהר
(בכלל היה לנו סוף שבוע עם לא מעט מתכונים שלך. העוגה הזאת, הלחם-פרנה ועוגה בחושה עם חלבה, ששמתי במקום ממרח ביסקוף-לוטוס). 🙂 🙂
וויני אני תמיד אוהבת שאת פה זו מחמאה ענקית בשבילי