את עוגת הגזר הזו אנחנו מכינים קבוע בבית כבר המון שנים
זו אדפטציה שנוצרה איכשהו ממתכון שהיה לנו למאפינס גזר וצימוקים
ראשון הכין אותה הבנזוג
שחיפש מתכון לעוגה ומצא את המאפינס באחד מספרי המתכונים הישנים שלנו
והחליט להפוך אותם לעוגה ( גאון לא?)
היא כל כך קלה להכנה ומוצלחת שמאז אנחנו מכינים אותה בכל פעם
בגרסא קצת שונה
הקמח הלבן הוחלף בחצי מהכמות בקמח מלא, הצימוקים ירדו מזמן כי אני וצימוקים בעוגה זה לא(!)
וכמות הסוכר עלתה כי במקור המאפינס אמורים לצאת במתיקות עדינה ולעוגה זה לא הספיק.
לא היתה פעם שהכנתי אותה ולא ביקשו ממני מיד מתכון
כבר כתבתי פעם כמה אני אוהבת את עוגות הגזר שלי בלי תבלינים?
המתכון מתאים לתבנית אינגליש רגילה, ובדרך כלל אני מכפילה כמויות כי היא פשוט נגמרת נורא מהר
עוגת גזר ושוקולד צ'יפס/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מה צריך :
כוס סוכר חום בהיר או כהה (240 גרם)
3/4 כוס שמן ( 180 מ״ל)
ביצה אחת גדולה
כף מיץ לימון
3/4 כוס קמח לבן רגיל (105 גרם)
1/2 כוס קמח מלא (60 גרם)
1/2 כפית א. סודה לשתיה
1/2 כפית א. אפיה
קורט מלח
1/2 1 כוסות גזר מקולף ומגורר דק
כף מים רותחים
1/4 כוס שוקולד צ'יפס
איך מכינים:
מחממים תנור ל 160 מעלות
בקערה גדולה טורפים סוכר, שמן ,ביצה, ומיץ לימון
בקערה נפרדת מערבבים קמח, א.אפיה, א. סודה לשתיה ומלח
מאחים את שתי התערובות ולפני ערבוב אחרון מוסיפים את כף המים הרותחים
מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת הגזר המגורר ומערבבים מעט.
מעבירים לתבנית אינגליש מושומנת ומרופדת בנייר אפיה.
אופים כ 50 קות עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מקבלת קראסט שחום מלמעלה
מוציאים, ומפדרים באבקת סוכר.
-שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים
(מי מי מי מגיע לשלב הזה בכלל?)
-ניתן להמיר סוכר חום בסוכר לבן, קמח מלא בקמח לבן
-אפשר לוותר על השוקול צ'יפס ולהוסיף משהו אחר שאוהבים במקום, כמו צימוקים או אגוזים קצוצים.
74 Comments
היי קרן! הכנתי את העוגה וחוסלה תוך יומיים בדיוק! תודה רבה על המתכון המוצלח
שמחה לשמוע:-) תודה
הכרתי לא זמן את האתר שלך, והכול נראה פשוט מושלם! כבר הכנתי את העוגה עם האגוזים וגם את החלת כוסמין דבש, ויצאו מעולה!
האם את אופה את העוגה הזו על טורבו או תכנית רגילה (חום עליון תחתון)?
ובאופן כלי- מה את אופה על טורבו ומה לא (למשל חלה, עוגת תפוחים וכו')? אני אף פעם לא יודעת…
תודה!!!
איזה כייף שאת פה דנה:-)
באמת שבחיי לא אפיתי בטורבו, אני אופה הכל בחום תנור רגיל עליון תחתון.
יצאה נימוחה וטעימה!! (אפילו שהכנתי בלי שוקולד כי לא היה…).
פעם הבאה אפחית קצת בסוכר, יצאה טיפה מתוקה לטעמי….
העוגה נראית מעולה וידידותית למשתמש.. אין לי קמח מלא אפשר קמח רגיל במקום באותה כמות?
בטח.
ללא השוקולד…יש צורך בתוספת סוכר?
ממש 3-4 כפות
איזה כיף שמתכון מצליח! עוגה מדהימה, רכה, נימוחה, טעימה, מושלמת ליד התה 🙂
תודה לימור! שמחה שאהבת
היי קרן,
האם אפשר לוותר על הלימון?
כן
אפשר להכפיל כמויות ?
כן בטח
היי קרן, אפשרי לוותר על הלימון? כמה הור קריטי לטעם? אני פחות אוהבת טעם לימוני בעוגות. תודה:)
מה דעתך על העוגה הזאת עם ציפוי שוקולד? נחמד? ביזאר? אני שוקלת אותו כבסיס לעוגת יומולדת ש*חייבת* להיות מקושטת
גזר ושוקולד זה נהדר
הייתי מוותאת על השוקולד צ'יפס בעוגה לחלוטין, ומכסה אותה בציפוי שוקולדי .
היי מה שלומך? שאלה מעט טיפשית.. לשמן את נייר האפייה או את התבנית ומעל לשים נייר אפייה.
בטח שאפשר ככה או ככה
היי קרן אם אין לי כרגע שוקולד צ'יפס אפשר עם חתיכות של שוקולד מריר רגיל?
בטח
היי קרן,
כמו תמיד, מחכה לנסות עוד עוגה ממבחר העוגות הטעים שלך.
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 24, איך להמיר כמויות?
תודה 🙂
פשוט להכפיל 🙂
סבבה תודה
הלוואי שתהיה תגובה מהירה מכינה פעם ראשונה היום 2 עוגות מהאתר שלך- נראות מבטיחות ביותר!!אין לי אבקת סודה..מה לעשות?? זה הכרחי לעוגה? תודה!!!
לא הכרחי, תוספי רבע כפית אבקת אפיה במקום.
מקוה שעניתי מספיק מהר 🙂
היי קרן המדהימה שאני מכורה לאתר שלך …
האם ניתן להכין עם כוסמין 80 אחוז?
היוש ותודה! אוהבת שמתמכרים אליי:-) אפשר את הקמח הספיציפי הזה אין בעיה
היי
ואם הכל זאת אני רוצה להכין כמאפינס ? מה יהיה זמן האפייה ?
תודה
22-25 דק׳
היי, כמה גזר/ק"ג גזר זה כוס וחצי?
זה משתנה לפי גודל הגזרים אבל בממוצע שלושה גזרים
היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הקמחים?
תודה מראש (:
אין בעיה להמיר בכוסמין
היי מה שלומך? שאלה מעט טיפשית.. לשמן את נייר האפייה או את התבנית ומעל לשים נייר אפייה.
שלום, האל העוגה מתאימה כמאפינס? אם כן לכמה מאפינס?
תודה רבה
היי קרן,
יש לי תבנית אנגליש קייק לא סטנדרטית:
21.6×11.4×6.35 ס״מ
לשים את אותו חום וזמן אפייה?
תודה!
היי,
אם אני מחליפה סוכר חום בלבן וקמח מלא בקמח לבן, איך לשנות את הכמויות?
לא לשנות כלום, רק לקחת בחשבון שעם קמח מלא העוגה תצא מעט יותר דחוסה
היי קרן, מתכון לפי תבנית אינגליש חד פעמית?
כן
היי באיזה שמן השתמשת רגיל קנולה ?
כן קנולה
היי קרן, אפשרי להחליף את כמות שני הקמחים (המלא והלבן) באותה כמות של קמח כוסמין?
והאם אפשר להוסיף אגוזים לתוך העוגה במקום השוקולד צ’יפס ?
תודה☺️
אפשר להחליף אין בעיה ואגוזים זה אחלה
היי קרן,
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בטח, לעטוף היטב
היי,
האם אפשר להכין בתור מאפינס? האם לשנות כמויות או זמני אפיי? תודה רבה
אין בעיה, זמן האפייה מתקצר כמובן ורצוי להתחיל לבדוק אחרי 15 דק
עוגה מעולה! השתמשתי בכוסמין במקום בקמח מלא. נימוחה, רכה וכל כך טעימה…לפנתאון העוגות הקלות והשוות
שמחה לשמוע תודה
וואו וואו וואו.
אני 100% מכניס את המתכון הזה לרשימת הטופ 5! גורפת מחמאות ומבטים המומים + כאלה. ביום השני היא הייתה מושלמת עוד יותר, ואם היא הייתה שורדת הייתי יכול לשתף איך היא ביום השלישי, אבל…
(אגב! הוספתי ציפורן, הל טחון וקינמון לקערת הקמחים, וזה גרם לאנשים לחשוב שזו עוגת דבש ) נשיקות!
איזה כייף לשמוע ! תודה
היי קרן,
האם ניתן לשים כף חומץ במקום הביצה כדי "לטבען" אותה?
יש עוגת גזר טבעונית מושלמת בבלוג למה לא להכין אותה ?
אכן הכנתי אותה בסוף ..מקווה שיצא טוב
העוגה הזו שפה היא אחת המעולות, לכן חששתי להכין אחת אחרת
תודה רבה על מתכונים מדוייקים שתמיד מצליחים!
מתכון מצוין!!!! תודה רבה!
הרבה זמן חיפשתי עוגת גזר טובה, שתספק בדיוק כמה שעוגה בחושה צריך לספק ליד הקפה!
העוגה יצאה לי מתפרקת. יש רעיון למה?
היי קרן יקרה , אפשר להמיר את השמן בחמאה? ואם כן אז כמה גרם חמאה?
תודה מראש
150 גר׳ חמאה, אבל אני חייבת להגיד שעוגות גזר אני אוהבת ממש עם שמן
הי!
האם לשים את התנור על טורבו או רק על למעלה למטה?
תודה
עליון תחתון
הי, יש אפשרות להפוך את העוגה לטבעונית, במקום הביצה להוסיף משהו אחר?
יש מתכון באתר לעוגת גזר טבעונית היסטרית
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%96%D7%A8-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%AA-%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%98-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%95%D7%94-%D7%9B%D7%9C/
עוגה נהדרת
אין על המתכונים שלך
רק רציתי לומר שאת פשוט נהדרת, קסומה ומופלאה כמו כל אחד ואחד מהמתכונים שלך. תודה לך ועלייך
תודה דניאל ❤️
אפשר להשתמש בשמן זית או חמניות? מה כדאי?
שמן חמניות
אפשר להכין אותה במיקסר או שצריך לערבב ידנית?
אפשר ידנית
אפשר את כל כמות הקמח להמיר לקמח כוסמין מלא?
אפשר ואולי להוסיף קצת מים חמים או מיץ תפוזים כמה כפות