יש באתר מתכון מטורף לעוגת דבש לחה שמאז שהכנתי אותה יש לה המון המון מעריצים שטוענים שגם אלו שלא אוהבים עוגות דבש, אהבו אותה.
היא כל כך טובה, שחשבתי כבר שלעולם לא אוכל להכין עוגת דבש שתתחרה בה, או שתהיה לפחות טעימה כמוה.
אבל אז, הגיעה העוגה הזו, ובלי להשוויץ חלילה:-), או שדווקא כן! התעלפתי ממנה, ואכלתי כמעט את כולה לבד.
וואו איזו עוגה, השמנת מעניקה לה את המרקם הכי רך ונעים שיש, והיא גם השומן היחיד בעוגה. הדבש והקפה משתלבים נהדר,
ואז …. בום!! מעל הכל מרנג אגוזים ודבש שהופך אותה ללא שיגרתית וטעימה בקטע אחר.
זו לא עוגת דבש קלאסית, ואני לא אוהבת תבלינים חזקים בעוגות שלי, אבל היא לגמרי גרסה מדהימה יוצאת דופן ושונה לעוגת דבש.
סומכים עליי? זו עוגת הדבש שלכם השנה !!!! או ההיא מלמעלה 🙂
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת דבש קפה חלומית עם מרנג אגוזים/תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ
***שימו לב: בעקבות הודעות שקיבלתי ערכתי מספר שינויים קטנים בעוגה, אכתוב אותם בסוגריים, כיון שיש מי שכבר הכין את הגרסה המקורית והיה מאוד מאוד מרוצה )
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
2 מיכלים (סהכ 500 מ״ל) שמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים 38%
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן (בגרסה המתוקנת השתמשתי ב 1 כוס סוכר)
3/4 כוס (270 גר׳) דבש (בגרסה המתוקנת השתמשתי ב 1/2 כוס דבש)
1 כפית מחית/תמצית וניל
כף תמצית קפה (מתכון למטה)
1 שקית (10 גר׳) אבקת אפייה ( 2 כפיות גדושות)
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
למרנג אגוזים:
3 חלבונים מביצים L
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
3-4 כפות דבש (בגרסה המתוקנת השתמשתי ב 2 כפות דבש)
1 כוס (100 גר׳) אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק
למחית קפה:
כף גדושה נס קפה מגורען
כף סוכר לבן
כפית מים רותחים
לערבב טוב טוב ולצנן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 0באפייה חוזרת חיממתי תנור ל 170 מעלות) מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת ביצים וסוכר לבן למשך 5-6 דקות עד לקבלת קצף גבוהה, חשוב!
מוסיפים דבש, וניל, תמצית קפה ומקציפים עוד מעט, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת אפייה וקמח לבן.
מערבבים במהירות איטית עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית, ומיישרים. מניחים בצד. שוטפים היטב את קערת המיקסר והמקצף ומייבשים.
מקציפים חלבונים עם סוכר לבן לקצף מבריק ויציב, מוסיפים פנימה את הדבש ואת האגוזים ומערבבים היטב.
מעבירים מעל בלילת העוגה בתבנית את המרנג ומיישרים בעזרת פלטה או כף.
אופים את העוגה למשך 60-65 דקות עד שהמרנג שזוף ויציב, וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
מצננים, ומגישים.אפשר לעטר באבקת סוכר.
שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב למשך 4 ימים .
לגרסת פרווה ממירים את השמנת בשמנת פרווה ריצ׳ כיום שיש בה אחוזי שומן גבוהים, לשמנת פרווה אחרת מומלץ להוסיף לעוגה 1/4 כוס שמן קנולה .
להכנת הקפה עם אספרסו, להכין אספרסו קצר לערבב עם סוכר ולצמצם על הגז.
להכנת העוגה ללא קפה להוסיף עוד 1/2 כפית וניל
ניתן להמיר במרנג את האגוזים לכל אגוז אחר שאוהבים (פקאן, לוז)
ואפשר להמיר את האגוזים לקוקוס או לשוקולד מגורד
91 Comments
אלופה כתמיד! אין על המתכונים שלך!!!!!
בבקשה תאשרי שאפשר להחליף שמנת להקצפה במשהו לא חלבי !!
כתבתי למטה שמנת פרווה ואפשר קרם קוקוס
קרן האלופה אפשר להחליף את האגוזים באגוזי פקאן נכון? ואם כן סיני מתוק או רגיל?
כן אפשר
לא אגוז מתוק
הכנתי אותה כרגע, עוד לפני שהכנתי את קציפת החלבונים ראיתי שהיא גבוהה, ועם הקציפה היא מילאה את כל התבנית. עכשיו בתנור היא גולשת לי, והשתמשתי בתבנית בקוטר 26! מה הסיבה? לא שיניתי כלום במידות ובכמויות.
היי
אפשר את המרנג גם בלי אגוזים?
כן אין בעיה
תודהההה
תודה רבה קרן. ביום שלישי אני מארחת בכיתה שלי את ההורים לאסיפת הורים ומתבלטת אם להכין את העוגת דבש המדהימה שהיא מנצחת או דווקא לחדש עם זאת. מה דעתך? כמו כן האם זה יכול ללכת באינגלייש,קייש?
שתיים שלוש אינגליש, ושתיהן מדהימות וואו תעשי אן דן די נו:-)
נהדרת שאת , שתהייה שנה טובה ומתוקה כמוך !! שלעולם לא תפסיקי לחלק איתנו את הכישרון שלך . חג שמח תודה על מי שאת
תודה רבה רותי
הכנתי העוגה הייתה מאוד כבדה ושקעה באמצע מאוד מבאס
העוגה יצאה דחוסה מאד. התבאסתי.
האם העוגה שלך נאפתה בתבנית מתפרקת?
אפיתי בהתאם להוראות. די צנחה. הפכתי אותה על צלחת כדי שהמרנג יהיה למעלה.
אשמח לדעת מה הסיבה לדעתך?
הבלילה ממש לא מתאימה לקוטר התבנית…
השתמשתי בתבנית 26 והכל גלש בתנור. צריך 28 לכל הפחות.
הי
אפשר קרם קוקוס במקום שמנת פרווה?
מניחה שכן
היי קרן, האם מתאים ןהכנה בסיליקון קוגלהוף?
בעקרון כן
היי, נראה מעולה! רק לא הבנתי איפה ומתי נכנסת המחית קפה?
אחרי הקצפה עם הדבש
מה אפשר לשים במקום אגוזים?
לוותר או שוקולד מגורד
אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?
כן
את אומרת להכניס את הביצים לשמנת ולהקציף, אז להוסיף עוד ביצים למרנג? וכמה אם כן? אין לי תמצית קפה יש תחליף?
היי,
אפשר להשתמש באספרסו במקום הקפה המגורען?
כן ממליצה לצמצם אותו עם סוכר על האש קצת
הי קרן, שקדים טחונים גם יעבוד במקום אגוזים או שלא מסתדר מבחינת הטעם?
בוודאי
את אמרת להכניס את הביצים לקצפת, אז איה ביצים למרנג? ואם כן כמה? יש תחליף לתמצית קפה אין לי תודה♥️
ארבע ביצים לקצפת ועוד שלושה חלמונים למרנג
אם אני רוצה לעשות עם קמח ללא גלוטן, עם איזה קמח כדאי להשתמש?
לא ככ מכירה את כולם אבל יודעת שמולינו מעולה
העוגה יצאה מדהיםםםם!!!
אם אני רוצה להכין רק את השכבה התחתונה ללא המרנג-כמה זמן תנור צריך ובאיזה חום?
המון תודה!!
אני חושבת שיש טעות במתכון, שמתי 2 מיכלי שמנת מתוקה והתבנית היתה קטנה מדי לכל העוגה. אפילו תבנית בקוטר 28 לא הספיקה לכל הכמות, העוגה גלשה בתנור.
אולי צריך לשים רק מיכל אחד של שמנת מתוקה?
אין טעות המתכון סופר מדוייק
להבא אם י לך בלילה גדולה מדי אל תמלאי יותר מ 3/4 תבנית ואת היתרה בתבנית קטנה יותר כמו אינגליש וככה תרוויחי שתי עוגות
הייי, אני ממש אשמח להצעה מה אני עושה עם שלושת החלמונים שנותרו? חוצמזה, מתכון פגז חד משמעית הולכת להכין לערב חג!
הי יונית תודה
אפשר להשתמש לשקשוקה או להכין בצק לאלפחורס
אין לי מיקסר. יש לי כזה בלנדר ידני .
האם הוא יוכל לשמש תחליף למיקסר?
אם הוא טוב וחזק ויקציף טוב אז כן
שמנת צמחית של יוטבתה 21% זה בסדר? או צריך עדיין להוסיף את השמן?
יש תחליף לממרח קפה? אני משמשמשים רק בקפסולות נסםרסו
אפשר להכין אותו עם אספרסו מאוד מרוכז וסוכר ולצמצם על האש קצת
עוגה אחת, 2 כוסות סוכר ודבש…. מטורף, אין מצב שזה לא מתוק מדי
לא מתוק מדי
יוצא מעולה
היי
2 שמנת מתוקה במקום שמן?
תודה
כן
אם מכינים עם קרם קוקוס
אז איך מתחילים את המתכון?
קרם קוקוס החלק הלבן אמור להקציף
הי, הקצפתי שמנת, ביצים וסוכר אך לא נהיתה קצפת בכלל. הכל התפרק לגושים. ניסיתי שוב והקצפתי פחות זמן הפעם אך עדיין לא נהיתה קצפת אלא בלילה ממש נוזלית. אפיתי ככה אך לפעם הבאה רוצה לדעת מה עשיתי לא בסדר. תודה
מוזר וקצת לא הגיוני, אולי הקערה שלך לא היתה נקיה?
זה אמור להקציף
בכל אופן גם ללא הקצפה אני מאמינה שהעוגה יוצאת טוב
ראשית, תודה לקרן על המתכון. הוא באמת מאד טעים.
לגבי הסירוב להקציף, שני דברים:
ראשית, שמנת מתוקה מעיקה על החלמונים האווריריים ומקשה על התפיחה.
שנית, אנשים רבים מוציאים את חלבון לטמפ' החדר כי הוא מקציף טוב יותר כשהוא חמים. אבל אז הוא מחמם את השמנת המתוקה והיא תסרב להקציף. לכן זה המקרה שכדאי לותר ולשים הכל קר להקצפה.
ובסוף, גם אם זה לא מקציף, זה יוצא טעים. מוסיפים 1 גר' של אבקת אפיה והיא כבר מפצה על כך.
היי, במה אפשר להחליף את האגוזים כי זה גם לילדים קטנים? משהו מעניין…
קוקוס
היי, אפשר להכין בלי קפה?
כן ואז להוסיף כף וניל
באיזה שמנת פרווה יש מספיק אחוזי שומן שיתאימו ל38 אחוז?
ריצ׳
אפשר באחרת ואז להוסיף 1/4 כוס שמן
כלומר אם זה ריץ' לא צריך להוסיף שמן? תודה !!!
רצ׳ יחסית אחוזי השומן גבוהים אז אני לא חושבת שצריך תוספ ת
לאיזה גודל תבנית המתכון הזה מיועד?
כפי שכתוב בכותרת, 24 או 26
קרן, את גאון!
יש לי קופסאות של חלבונים במקפיא (קונדיטורית), וכמה אפשר לאגור?!
נס שאת פה!
רעיון מעולה תמשיכי להתלהב
תודהההה
היי,
שאלה- המתכון למחית קפה זה בשביל הכף תמצית קפה שיש ברכיבים למתכון?
תודה!
נכון
גם אצלי לא הקציף. כנראה בגלל המיקסר הידני שאינו חזק בעוצמתו כמו המיקסר למומחים. ניסיתי רבע שעה עד שהתייאשתי. מקווה שייצא טוב. אולי במקרה כזה כדאי להקציף את הביצים עם חצי מהסוכר בנפרד מהשמנת עם חצי מהסוכר ואז לקפל אחת לשניה
מקצף ידני צריך להיות חזק כדי להקציף, מיקסר זה לא למומחים, באל ביצ יש מיקסר
העוגה יצאה לא מוצלחת, הרגשתי שחבל על כל המצרכים.
אגב, בגלל שזו עוגה מסורתית אני חייבת לציין שרוב העדות נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה כי אגוז בגימטריה "חטא". שלא יזכרו עוונותינו לפני בורא עולם ביום זה.
הי, נראה מעולה!
אני מעדיפה להשתמש בקפה ע"ב אספרסו. איך להכין את תמצית הקפה? תודה!
הי,
אפשר לאפות ברינג? אז העוגה תהיה הפוכה המרנג יהיה למטה? כרגע אין לי אופציה אחרת
לא אפשרי
היי קרן!
נשמע מדהים
אם יש לי שמנת 32% זה נורא?
לא נורא בכלל
נראה מתכון מדהים! מתכננת להכין אותו הערב.
בהתחשב התיקונים במתכון, לאיזה מתכון את נצמדת? את ממליצה להכין את הגרסה הראשונה או השניה?
תודה רבה!!
נסי את השניה למרות שלי, שתיהן הצליחו:-)
הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות. יצאו לי 4 תבניות אנגליש קייק אבל כשהעוגות עוד היו בתנור, כל האמצע שקע לבפנים מה יכולה להיות הסיבה?
האם אפשר להחליף אגוזי מלך בפקאן?
בטח
האם שמנת צמחית של יטבתה 21% שומן מספיקה? או להוסיף שמן?
תוסיפי קצת
העוגה עכשיו בתנור, עקבתי אחר ההוראות באדיקות, אך לאחר כ-20 דקות בתנור המרנג גלש מעל התבנית, וזלג לתחתית התנור. השתמשתי בתבנית 24,
מה הסיבה לכך ??
תודה.
אולי להוריד חום תנור
אפשרי להכין אותנ בתבנית 26 ? תצא נמוכה מידיי ?
לדעתי היא תהיה אחלה גם ב 26 ברור שנמוכה מ 24 אבל עדיים שווה. לשים לב שאולי זמן האפייה מתקצר
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
הי קרן. אם יש ברשותי רק ביצים m
האם עדיף 5 ביצים? או בכל מקרה להשתמש ב4 מידה m ?
כן, להוסיף אחת