מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת וניל וקקאו בחושה

מרץ 21, 2024 54 Comments

חזרתי מאירוע שהיה לי היום בבוקר, לבית ריק! כלומר כמעט ריק, גור אדם ישן כי הוא צם היום כל היום

אז זה נחשב לבית ריק כי אני בייסיקלי לבד בחלל הבית. התיישבתי בסלון, עברתי על כל הההודעות שחיכו לי והבנתי שיש לי שקט ואין שום משימה.

אז במקום לנוח, ,ולהינות מהעובדה שאני כולה לא לעשות כלום, החלטתי לקום ולהכין עוגה.

חשבתי שגור יישמח לאכול עוגה בצאת הצום ושכייף שתהיה עוגה בבית לשבת, אז יאללה. קמתי מהספה ונזכרתי שיש לי באתר

עוגה שנקראת עוגת שמנת חמוצה וקינמון אבל גור לא אוהב קינמון אז החלטתי להכין אותה במקום קינמון עם קקאו.

תוך כדי ההכנה שלה נזכרתי שהיא גם נכנסה לספר שלי ושהיה לי ויכוח עם העורכת הקולינרית של הספר שטענה שכמות הסוכר

בעוגה מוגזמת ואני לא ככ הסכמתי לוותר.

אז הורדתי מכמות הסוכר בשביל הספורט ושיניתי מעט את המתכון והכנתי אותה עם קקאו.

הכנתי כוס קפה וחיכיתי לה.

וכשהיא יצאה מהתנור אני אמרתי וואו וואו זאת אחת היפות!

אחכ פרסתי ממנה פרוסה וטעמתי ובאמת לא היה חסר סוכר:-)

ואז נגמר הצום והכנתי לגור אדם תה ופרוסת עוגה, והוא אהב אותה ממש, שזה בכלל עילוי.

אני לא חושבת שהיא תשרוד לשבת, אבל היא לגמרי עוגה ששומרים את המתכון שלה ומכינים שוב ושוב. היא יצאה ככ יפה ורכה כזו

וממש טעימה.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגה בחושה עם קקאו /תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

ביצים גודל L

כוס ו 3/4 סוכר  (350 גר'סוכר לבן

כוס (200 גר')שמן קנולה

גביעים (400 מ״לשמנת חמוצה 

כפית תמצית וניל

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

1/2 כפית מלח

כפית וחצי אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

למילוי:

1/3 כוס סוכר לבן

2 כפות קקאו

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר (זה לוקח 5-7 דקות)

מוסיפים את השמן בזרם איטי וממשיכים להקציףמורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה

מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה ושוב מערבבים. 

בקערה קטנה מערבבים סוכר וקקאו .

מעבירים 1/2מבלילת העוגה לתבנית האפייהמפזרים מעל הבלילה באופן שווה 1/2 מתערובת הקקאו

מעליה שוב 1/2 מכמות הבלילה ושוב 1/2 מתערובת הקקאו שנותרה 

אופים כ 50-60 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה  יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעטומחלצים מהתבנית.

*את השמן אפשר להמיר ב 200 גר' חמאה רכה

*לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה

הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לדעתי כוס תספיק  .

*שמנת חמוצה אפשר להמיר ביוגורט או לשלב יוגרט ושמנת חמוצה

54 Comments

נסיה מרץ 22, 2024 at 6:26 am

הי, לא ברור במה להמיר את השמנת החמוצה כדי להפוך את זה לפרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2024 at 10:54 pm

כוס קרם קוקוס או מיץ תפוזים

Reply
ויולט מרץ 30, 2024 at 11:50 am

אני אוהבת עוגות בחושות ואני אופה הרבה מתכונים שלך, אבל זו לא נראית אפויה למטה, מהססת להכין.

Reply
נטע אפריל 19, 2024 at 4:53 pm

התבנית צריכה להיות גבוהה עם חור באמצע? או עגולה רגילה?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:51 am

שתי האופציות אחלה

Reply
סער אפריל 26, 2024 at 1:04 pm

העוגה הכי הכי טעימה. שלמות של עוגה !!!!

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:19 am

תודה רבה

Reply
אלישבע מרץ 22, 2024 at 8:03 am

לפרווה – במה ממירים את השמנת החמוצה? נראה שנחתך המשפט

Reply
לירון מרץ 22, 2024 at 9:01 pm

לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה
הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לדעתי כוס תספיק

Reply
חני מרץ 22, 2024 at 9:18 am

היי קרן
מה במקום שמנת חמוצה? המשפט נקטע

Reply
dalith מרץ 22, 2024 at 7:09 pm

עדיין יותר מדי סוכר
לדעתי אפשר להסתפק בכוס סוכר לבן ובמקום 3/4 הנוספת להחליף ל- 1/4 כוס דמררה
אני אישית תמיד מפחיתה כמויות הסוכר, ואף פעם לא התלוננו שלא מספיק מתוק.

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:21 am

יש בתים שהם מעדיפים פחות סוכר אבל אז זה בא על חשבון גובה העוגה והעסיסיות שלה, באופן אישי כמי שכתבה את המתכון אני לא ממליצה על הפחתה בסוכר

Reply
לירון מרץ 22, 2024 at 9:01 pm

לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה
הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לדעתי כוס תספיק

Reply
ענבר יוני 12, 2024 at 10:16 pm

אלופה שאת! עוגה מצויינת ואפילו הורדתי לכוס וחצי סוכר ויצאה נהדרת וטעימה

Reply
מירי יוני 20, 2024 at 10:01 pm

האם אני יכולה להוסיף כפית קינמון למילוי

Reply
Avital Friedman מרץ 22, 2024 at 10:01 am

הי קרן, העוגה נראית מדהימה תודה! האם ניתן לשלב שמנת מתוקה במקום החמוצה? תודה רבה וחג שמח!

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2024 at 10:55 pm

בטח

Reply
בר מרץ 22, 2024 at 10:21 am

אפשר לשים סוכר לא לבן?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2024 at 10:54 pm

כן

Reply
תהילה מרץ 22, 2024 at 4:00 pm

יש אפשרות להוריד מכמות הסוכר?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2024 at 10:55 pm

לא ממליצה
היא תצא נמוכה ודחוסה

Reply
שרון מרץ 22, 2024 at 10:54 pm

היי קרן, אפשר להקפיא את העוגה לדעתך? יצא טוב מהקפאה? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:21 am

בטח

Reply
ליטל מרץ 23, 2024 at 12:34 pm

אם אין תבנית של 24 איזו תבנית אפשר? אינגליש קייק?

Reply
חן מרץ 27, 2024 at 11:06 am

אפשר לדעתך עם קמח ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2024 at 3:51 pm

בטח שאפשר

Reply
עדן אפריל 4, 2024 at 5:18 am

הי קרן, במידה ומכינים באינגליש קייק- האם אותן כמויות? אם לא, כיצד להמיר? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:44 pm

המתכון מתאים לשתיים שלוש תבניות אינגליש

Reply
אניטה מאי 21, 2024 at 11:54 pm

היי קרן.
העוגה נראת נהדר!
איך שומרים אותה ולכמה זמן?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2024 at 6:57 am

בכלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר

Reply
טליה אפריל 5, 2024 at 2:41 pm

הכנתי לכבוד שבת קודש, עשיתי את גרסת הפרווה עם קרם קוקוס ויצא מעולה!
תודה רבה על המתכונים המיוחדים והטעימים שלך!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:46 pm

תודה טליה

Reply
דפנה אפריל 5, 2024 at 4:35 pm

היי. האם התנור על טורבו? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 5:42 pm

חום עליון תחתון

Reply
איריס אפריל 5, 2024 at 5:50 pm

קרן, העוגה מושלמת! תודה רבה על (עוד) מתכון מעולה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 5:42 pm

תודה איריס

Reply
עינב מאי 1, 2024 at 12:53 pm

הכנתי אותה עם יוגורט סויה של אלפרו וחמאה טבעונית ויצאה מושלם ברמות.
לא בטוחה למה כשהוספתי את החמאה הרכה הקצף התחיל לעשות לי סימנים של ״אני נשבר״ אבל זה עדיין היה מושלם.
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:32 am

שמחה לשמוע

Reply
עדי מאי 30, 2024 at 10:17 pm

איך שומרים את העוגה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:40 pm

טמפרטורת החדר

Reply
שלומית יוני 8, 2024 at 3:26 pm

עוגה שלמות!
לטובת שימוש בקמח כוסמין, מה עליי לשנות במתכון?

Reply
טל יוני 21, 2024 at 10:04 am

הי, כמה ביצים בגודל מדיום במקום לארג'? תודה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2024 at 11:00 am

להוסיף אחת

Reply
לאה יוני 14, 2024 at 3:08 pm

אהלן, קרן. אין על המתכונים שלך.. מכינה אותם כל שבוע לשבת ובכלל.
האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה בשמנת לבישול?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 7:55 am

כן 🙂

Reply
טל יוני 21, 2024 at 10:03 am

הי, כמה ביצים בגודל מדיום במקום לארג'? תודה

Reply
עדי אוגוסט 2, 2024 at 2:16 pm

הי קרן! העוגה יצאה מדהימה מבפנים! הכנתי פעמיים ונשרף לי הקקאו מלמעלה גם עם מעלות קצת יותר נמוכות… מה אפשר לעשות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2024 at 11:24 am

אולי תנסי להוריד את העוגה לשלב נמוך בתנור אני לא יודעת למה זה נשרף

Reply
Anat Shaked אוגוסט 17, 2024 at 10:51 pm

2 כוסות סוכר בעוגה זה בשבילי המון . אפשר לשים כוס אחת ולהוסיף משהו במקום ? כדי שתישאר עסיסית

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2024 at 9:55 am

משהו במקום שאינו ממתיק ? לא אפשרי

Reply
איריס אוקטובר 6, 2024 at 4:14 pm

נראית מושלמת, תודה על מתכון.
לשאלה כללית, יש עוגות בחודות עם סודה לשתיה ויש בלי, האם אפשר להחליף לאבקת אפיה ןבאיזנ יחס? אני מרגישה את הטעם של הסודה…

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2024 at 10:11 am

אין בעיה להמיר לאבקת אפייה באותו היחס

Reply
שולמית נובמבר 26, 2024 at 2:01 pm

יוצא טוב אם מכינים עם סוויטנגו במקום סוכר?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2024 at 6:36 pm

לא אמורה להיות בעיה

Reply

Leave a Comment