חזרתי מאירוע שהיה לי היום בבוקר, לבית ריק! כלומר כמעט ריק, גור אדם ישן כי הוא צם היום כל היום
אז זה נחשב לבית ריק כי אני בייסיקלי לבד בחלל הבית. התיישבתי בסלון, עברתי על כל הההודעות שחיכו לי והבנתי שיש לי שקט ואין שום משימה.
אז במקום לנוח, ,ולהינות מהעובדה שאני כולה לא לעשות כלום, החלטתי לקום ולהכין עוגה.
חשבתי שגור יישמח לאכול עוגה בצאת הצום ושכייף שתהיה עוגה בבית לשבת, אז יאללה. קמתי מהספה ונזכרתי שיש לי באתר
עוגה שנקראת עוגת שמנת חמוצה וקינמון אבל גור לא אוהב קינמון אז החלטתי להכין אותה במקום קינמון עם קקאו.
תוך כדי ההכנה שלה נזכרתי שהיא גם נכנסה לספר שלי ושהיה לי ויכוח עם העורכת הקולינרית של הספר שטענה שכמות הסוכר
בעוגה מוגזמת ואני לא ככ הסכמתי לוותר.
אז הורדתי מכמות הסוכר בשביל הספורט ושיניתי מעט את המתכון והכנתי אותה עם קקאו.
הכנתי כוס קפה וחיכיתי לה.
וכשהיא יצאה מהתנור אני אמרתי וואו וואו זאת אחת היפות!
אחכ פרסתי ממנה פרוסה וטעמתי ובאמת לא היה חסר סוכר:-)
ואז נגמר הצום והכנתי לגור אדם תה ופרוסת עוגה, והוא אהב אותה ממש, שזה בכלל עילוי.
אני לא חושבת שהיא תשרוד לשבת, אבל היא לגמרי עוגה ששומרים את המתכון שלה ומכינים שוב ושוב. היא יצאה ככ יפה ורכה כזו
וממש טעימה.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגה בחושה עם קקאו /תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
כוס ו 3/4 סוכר (350 גר') סוכר לבן
כוס (200 גר')שמן קנולה
2 גביעים (400 מ״ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל
1/2 כפית מלח
כפית וחצי אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
למילוי:
1/3 כוס סוכר לבן
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:
משמנים תבנית אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לקצף תפוח ובהיר (זה לוקח 5-7 דקות)
מוסיפים את השמן בזרם איטי וממשיכים להקציף, מורידים את מהירות המיקסר
ומוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה
מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה ושוב מערבבים.
בקערה קטנה מערבבים סוכר וקקאו .
מעבירים 1/2מבלילת העוגה לתבנית האפייה, מפזרים מעל הבלילה באופן שווה 1/2 מתערובת הקקאו,
מעליה שוב 1/2 מכמות הבלילה ושוב 1/2 מתערובת הקקאו שנותרה
אופים כ 50-60 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית.
*את השמן אפשר להמיר ב 200 גר' חמאה רכה
*לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה
הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לדעתי כוס תספיק .
*שמנת חמוצה אפשר להמיר ביוגורט או לשלב יוגרט ושמנת חמוצה
54 Comments
הי, לא ברור במה להמיר את השמנת החמוצה כדי להפוך את זה לפרווה?
כוס קרם קוקוס או מיץ תפוזים
אני אוהבת עוגות בחושות ואני אופה הרבה מתכונים שלך, אבל זו לא נראית אפויה למטה, מהססת להכין.
התבנית צריכה להיות גבוהה עם חור באמצע? או עגולה רגילה?
שתי האופציות אחלה
העוגה הכי הכי טעימה. שלמות של עוגה !!!!
תודה רבה
לפרווה – במה ממירים את השמנת החמוצה? נראה שנחתך המשפט
לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה
הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לדעתי כוס תספיק
היי קרן
מה במקום שמנת חמוצה? המשפט נקטע
עדיין יותר מדי סוכר
לדעתי אפשר להסתפק בכוס סוכר לבן ובמקום 3/4 הנוספת להחליף ל- 1/4 כוס דמררה
אני אישית תמיד מפחיתה כמויות הסוכר, ואף פעם לא התלוננו שלא מספיק מתוק.
יש בתים שהם מעדיפים פחות סוכר אבל אז זה בא על חשבון גובה העוגה והעסיסיות שלה, באופן אישי כמי שכתבה את המתכון אני לא ממליצה על הפחתה בסוכר
לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה
הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים לדעתי כוס תספיק
אלופה שאת! עוגה מצויינת ואפילו הורדתי לכוס וחצי סוכר ויצאה נהדרת וטעימה
האם אני יכולה להוסיף כפית קינמון למילוי
הי קרן, העוגה נראית מדהימה תודה! האם ניתן לשלב שמנת מתוקה במקום החמוצה? תודה רבה וחג שמח!
בטח
אפשר לשים סוכר לא לבן?
כן
יש אפשרות להוריד מכמות הסוכר?
לא ממליצה
היא תצא נמוכה ודחוסה
היי קרן, אפשר להקפיא את העוגה לדעתך? יצא טוב מהקפאה? תודה!
בטח
אם אין תבנית של 24 איזו תבנית אפשר? אינגליש קייק?
אפשר לדעתך עם קמח ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל?
בטח שאפשר
הי קרן, במידה ומכינים באינגליש קייק- האם אותן כמויות? אם לא, כיצד להמיר? תודה!
המתכון מתאים לשתיים שלוש תבניות אינגליש
היי קרן.
העוגה נראת נהדר!
איך שומרים אותה ולכמה זמן?
בכלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר
הכנתי לכבוד שבת קודש, עשיתי את גרסת הפרווה עם קרם קוקוס ויצא מעולה!
תודה רבה על המתכונים המיוחדים והטעימים שלך!
תודה טליה
היי. האם התנור על טורבו? תודה
חום עליון תחתון
קרן, העוגה מושלמת! תודה רבה על (עוד) מתכון מעולה 🙂
תודה איריס
הכנתי אותה עם יוגורט סויה של אלפרו וחמאה טבעונית ויצאה מושלם ברמות.
לא בטוחה למה כשהוספתי את החמאה הרכה הקצף התחיל לעשות לי סימנים של ״אני נשבר״ אבל זה עדיין היה מושלם.
תודה 🙂
שמחה לשמוע
איך שומרים את העוגה?
טמפרטורת החדר
עוגה שלמות!
לטובת שימוש בקמח כוסמין, מה עליי לשנות במתכון?
הי, כמה ביצים בגודל מדיום במקום לארג'? תודה
להוסיף אחת
אהלן, קרן. אין על המתכונים שלך.. מכינה אותם כל שבוע לשבת ובכלל.
האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה בשמנת לבישול?
כן 🙂
הי, כמה ביצים בגודל מדיום במקום לארג'? תודה
הי קרן! העוגה יצאה מדהימה מבפנים! הכנתי פעמיים ונשרף לי הקקאו מלמעלה גם עם מעלות קצת יותר נמוכות… מה אפשר לעשות?
אולי תנסי להוריד את העוגה לשלב נמוך בתנור אני לא יודעת למה זה נשרף
2 כוסות סוכר בעוגה זה בשבילי המון . אפשר לשים כוס אחת ולהוסיף משהו במקום ? כדי שתישאר עסיסית
משהו במקום שאינו ממתיק ? לא אפשרי
נראית מושלמת, תודה על מתכון.
לשאלה כללית, יש עוגות בחודות עם סודה לשתיה ויש בלי, האם אפשר להחליף לאבקת אפיה ןבאיזנ יחס? אני מרגישה את הטעם של הסודה…
אין בעיה להמיר לאבקת אפייה באותו היחס
יוצא טוב אם מכינים עם סוויטנגו במקום סוכר?
לא אמורה להיות בעיה