עוגות בחושותפורים

עוגת וניל מלית פרג וציפוי אגוזים וקינמון

מרץ 2, 2021 21 Comments

אני קוראת לה עוגת וניל פרג משאריות כי כשנגמר פורים כולנו נתקעים עם עודף מלית פרג שהכנו

לאזני ההמן, מזדהים?

נכון שזה לא הכי ברור למה תמיד לא משנה איזו מלית נכין לאזני המן, תישאר ממנה ממש הרבה מלית.

זה גם קצת הגיוני כי לכל אחד יוצא תמיד כמות שונה של אזני המן אז לחלקנו המלית תספיק ולחלקנו היא

תהיה הרבה מדי. והכי כייף זה לנצל את המלית הזו ולהכין ממנה משהו וחלילה לא לזרוק. מי זורק שאריות?

לי יש במקרר ובארונות תמיד שאריות של דברים שאני מוצאת להם אחכ תעסוקה.

כמו כאן בעוגה למשל, לא רק מלית הפרג היא משאריות. גם את הציפוי לעוגה של האגוזים,

אני מכינה משאריות של אגוזים טחונים עם סוכר וקינמון שנשארים לי ממליות שאני מכינה לבקלאווה

או לעוגות שמרים בסדנאות.

אז למרות שאני חושבת שהייתי אמורה להעלות את הפוסט הזה יום אחרי פורים, עדיף מאוחר מאשר

לזרוק לפח, והכנתי עוגת וניל עם פרג ואגוזים, שהבסיס שלה איך לא מבוסס על המתכון המעולה

בבלוג לעוגת שיש קצפת ריבת חלב, שמשמש לי בסיס להמון עוגות.

שילבתי קמח דורום בטחינה דקה שנקרא רימצ׳ינטה מה שתמיד הופך עוגות בחושות למדהימות.

אתם יכולים לרכוש את הקמח הזה באתר של הטחנות ב 5% הנחה עם הקוד maafia5

או להמיר לקמח לבן רגיל.שימו לב שהעוגה נאפתה בתבנית

מהממת עגולה בקוטר 18 ס״מ ששווה בגודל שלה לתבנית אינגליש קייק עדיף לא חד פעמית

(חד פעמית בדרכ קטנה מאלו ממתכת וכמות הבלילה פה גדולה)

עוגת וניל מלית פרג וציוי אגוזים וקינמון /תבנית אינגליש קייק רב פעמית או תבנית עגולה בקוטר 18 ס״מ

מצרכים למתכון:

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

120 גר׳ (1/2 כוס+2 כפות) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

כף מחית/תמצית וניל

3/4 כוס (105 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (אפשר להמיר בקמח לבן רגיל באותה הכמות)

1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

מלית פרג:

100 גר׳ פרג טחון טרי

1/4 כוס (60 מ״ל) חלב

3 כפות (30 גר׳) סוכר חום

כף  שקדים טחונים לאבקה (אפשר סולת במקום)

לציפוי:

100 גר׳ אגוזי מלך או כל אגוז אחר

2 כפות סוכר חום

כפית קינמון

אופן ההכנה:

על האש בסיר קטן מבשלים פרג, חלב, סוכר חום עד לרתיחה, החלב ייספג והתערובת תהפוך להיות סמיכה.

מסירים, מוסיפים פנימה שקדים טחונים ומצננים מעט.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר לבן, כשהקצפת יציבה מוסיפים פנימה ביצים

וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות. מוסיפים תמצית/ מחית וניל ומערבבים. מוסיפים קמחים, ואבקת אפייה

ומערבבים היטב.

מעבירים 1/2 מהתערובת לתבנית, ומעל התערובת מניחים את מלית הפרג.

סוגרים עם מחצית כמות המלית השניה מעל ומיישרים.

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים סוכר חום וקנמון .

מפזרים מעל תערובת העוגה שבתבנית באופן אחיד כך שזה יכסה את כל הבלילה.

אופים כ 45 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים וטורפים

**לגרסת פרוה המירו שמנת להקצפה בשמנת צמחית ובמלית פרג אפשר להשתמש בחלב סויה

**אפשר לוותר על האגוזים מלמעלה אני שרופה על זה ככה.

**כפי שכתבתי קמח רימצ׳ינטה אפשר להמיר בקמח לבן רגיל

**סוכר אפשר להמיר לסוכר לבן

**אפשר במקום להכין מלית פרג להשתמש במלית פרג מוכנה.

**לא אוהבים פרג? הכפילו את כמות ציפוי האגוזים ופזרו אותו בין שכבות המלית במקום הפרג וגם למעלה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

21 Comments

חן מרץ 2, 2021 at 7:27 pm

נראית מהממת
הכי מעריכה ניצול שאריות
(אולי בגלל שאני תמיד זורקת? חח)

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 8:56 pm

הכי כייף ניצול שאריות ❤️

Reply
סיגל מרץ 2, 2021 at 8:08 pm

שלום קרן אםשר להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 8:55 pm

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש אחת

Reply
אור מרץ 3, 2021 at 11:30 am

זה נראה פשוט מושלם, מה אפשר חשים במקום פרג?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 3:49 pm

כתוב למטה בהערות

Reply
יוכי מרץ 3, 2021 at 12:34 pm

היי קרן
תודה על אתר ומתכונים נהדרין
בנוגע למתכון הנוכחי האם אפשר להמיר ביצים בחומר אחר?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 3:47 pm

יש מצב שאפשר להמיר ברסק תפוחים אבל לא ניסיתי

Reply
איריס מרץ 11, 2021 at 1:49 pm

בכמה להכפיל כמויות בשביל תבנית 22?
המתכון נראה מעולה עושה חשק לרוץ להכין

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 2:07 pm

אפשר כפול 1.5

Reply
תמר מרץ 3, 2021 at 3:20 pm

כתוב במצרכים של המלית פרג, גם שקדים טחונים.. לא כתוב באופן הכנה מתי להכניס אותם..

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 3:51 pm

הוספתי עכשיו תודה, אחרי שמסירים את הפרג מהאש.

Reply
Galit מרץ 3, 2021 at 5:06 pm

היא ממש יפייפיה! שאלה, אין שום שמן/חמאה במתכון?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2021 at 6:52 pm

השמנת להקצפה היא השומן במתכון

Reply
איילת מרץ 5, 2021 at 2:26 pm

יצאה טעימה !!! כמעט נגמרה איך שיצאה מהתנור . תודה !!!!

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2021 at 7:35 pm

תודה איילת

Reply
אמיר שידלו מרץ 5, 2021 at 8:31 pm

אחת הכי מדהימות בטעמן שאפיתי . תודה על המתכון המדוייק

Reply
הילי מרץ 6, 2021 at 5:59 pm

העוגה מושלללללמת
לא השתמשתי בשאריות פרג מהמילוי של אזני המן, כי בעלי אכל אותן עם שאריות בריוש עוד באותו היום…
אבל לגמרי שווה להכין שאריות במיוחד!

Reply
לי אפריל 18, 2021 at 7:51 am

היי קרן העוגה מאוד ירדה לי ויצאה כבדה את יודעת למה זה קרה?

Reply
ספיר הושמנד מרץ 8, 2021 at 5:03 pm

היי, נראה מעולה!

לתבנית 24, בכמה להגדיל את המצרכים?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 6:57 am

להכפיל

Reply

Leave a Comment