מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת זברה

פברואר 22, 2021 65 Comments

 

אתמול הורדתי את הגבס שלי והשמחה בבית שמחה גדולה, סוף סוף אני וכף הרגל שלי נפגשנו

בלי הגבס, וירד לי עומס מהרגל. חדשיים שלמות אני עם גבס, זה המון זמן.

יש לי עבודה לחודש הקרוב של פזיוטרפיה ודריכה חלקית עם הרגל על נעל אורטופדית

מכוערת חחח אבל לפחות זה התחלה של משהו טוב. במהלך החדשיים האלו עברתי המון

דברים אני עוד אספר עליהם בפוסט נפרד, מתוכם שתי נפילות כואבות מאוד על הרגל עם השברים,

במיוחד אחרי רגעים של זחיחות הדעת ובטחון מופרז על הקורקינט שלי וברגל המתפקדת,

שקרסו שתיהן שבני מצבים אחרים, לא נעים אבל גם על זה התגברתי. אז היום,

לכבוד הורדת הגבס, לכבוד החופש של הרגל, וגם כי קצת נמאס לי לראות אזני המן בפיד שלי,

הכנתי את אחת העוגות שהכי בא לי כבר מלא זמן להכין.

אני כבר שנים מתכננת להכין עוגת זברה, זו אחת העוגות הכי יפות בעיניי, והיו לי כבר כמה נסיונות

להכין אותה לבד, ובגלל שיש פה מזיגה של שתי בלילות כבר התייאשתי באמצ עכמה פעמים,

ופשט שפכתי הכל פנימה ועשיתי עוגת שיש, אבל היום! נופר באה לעבוד איתי, ואיזה כייף שיש מי

שמחזיק בלילה אחת ולסרגין עושים תורות על המזיגה, הכי פינוק. מומלץ ממש לתפוס איזה ילד

בבית ולשתף אותו בהכנה, בתנאי שהוא מבטיח לא ללכלך 🙂

עוגת זברה/תבנית עגולה בקוטר 20 /להמרה ל 24 יש להכפיל ב אחד ורבע את הכמות 

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

קורט מלח

1 כפית תמצית /מחית וניל

כוס (200 גר׳) שמן קנולה

גביע (200 גר׳) יוגורט מכל סוג

1/2 כוס (120 מ״ל )חלב

2 ורבע כוסות (315 גר׳) קמח לבן

10 גר׳ אבקת אפייה (שקית)

3 כפות (30 גר׳) קקאו

1/3 כוס (80 מ״ל) חלב חמים

כף סוכר לבן

1/3 כוס (35 גר׳ ) קוקוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן (כוס) מלח ותמצית וניל, מוסיפים את השמן לאט לאט

וממשיכים לטרוף.מוסיפים יוגורט וטורפים, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ושוב טורפים.

לבסוף מוסיפים 1/2 כוס חלב וטורפים היטב. שוקלים את הבלילה ומחלקים אותה לשני חלקים שווים.

לחלק אחד מוסיפים קוקוס.

מערבבים בקערה קקאו עם חלב וכף סוכר, ומערבבים היטב.

מעבירים לקערה עם הבלילה בלי הקוקוס ומערבבים היטב עד שכל הבלילה נצבעת בחום.

עכשיו לסירוגין נתחיל למלא את התבנית שלנו בשתי הבלילות, כל פעם קצת.

מתחילים עם הבלילה הלבנה, למרכז התבנית, 2-3 כפות (לא נוגעים בבלילה)

מוזגים למרכז של הבלילה הלבנה בלילה חומה באותה הכמות, שוב לא נוגעים.

ממשיכים ככה עם הבלילות עד ששתיהן נגמרות לגמרי וכל התבנית מלאה בתערובת זברה.

אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

מצננים היטב ומגישים (אפשר לקשט באבקת סוכר)

**העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב לשך ארבעה ימים

**לגרסת פרווה ניתן להמיר יוגורט במיץ תפוזים וחלב בחלב סויה.

**אפשר לוותר על הקוקוס בבלילה הלבנה אם אין או אם לא אוהבים.

 

 

65 Comments

סלעית פברואר 22, 2021 at 3:08 pm

בכדי לאפות בתבנית 24, הכוונה היא 4 ביצים במקום 3, 250 גרם יוגורט, 250 גרם סוכר וכו וכו??

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:51 pm

בדיוק

Reply
מזל רחמים פברואר 22, 2021 at 7:33 pm

סיר פלא איזה גודל תבנית זאת לדעתך? להפעיל את הכמות?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:49 am

יש מצב שצריך להכפיל

Reply
שירן פברואר 10, 2023 at 8:20 am

היי קרן, לטרוף זה אומר ידנית ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:07 pm

בדיוק

Reply
סהר אוקטובר 5, 2021 at 10:40 pm

היי קרן,
יש לי תבנית פרח בקוטר 24 עם חור באמצע. האם צריך להגדיל כמויות או שלעשות בכמות של קןטר 20?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 6:55 am

היא תצא נמוכה בתבנית הזו ללא הגדלת הכמויות ברבע

Reply
אילנה ינואר 26, 2022 at 10:44 pm

איך מדפיסים את המתכון?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 8:21 am

בסוף המתכון למטה אחרי ההערות יש מצד ימין סימון של מדפסת

Reply
מור פברואר 22, 2021 at 3:10 pm

וואווו איזה כייף שמחה בשבילך שהורדת את הגבס❤️העוגה נראת פצצה ואני רצהה להכיןןן אגב אני אשמח אם תסדרי לי גם איזה נופר מפנקת אחת שתבוא לעזור לי(בלי ללכלך)

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:51 pm

חחחח כל אחד צריך נופר משלו:-)

Reply
בר רוסנווסר פברואר 24, 2021 at 10:27 pm

אני רוצה להכין אותה באינגליש קייק, כמה זמן אפיה?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 10:07 am

היא גדולה מדי לאינגליש אחת אפשר בשתיים לא גדולות ולהתחיל לבדוק אחרי 25 דק

Reply
מעין מתתיהו פברואר 26, 2021 at 7:08 pm

היי
ממש בא לי להכין את העוגה.. אבל אין לי קוקוס… קריטי? או שתהיה טעימה גם בלי?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 8:19 pm

לא קריטי

Reply
שני פברואר 22, 2021 at 6:13 pm

היי,מה אפשר לשים במקום הפכית וניל?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:49 am

תמצית (כתוב)

Reply
אורית פברואר 23, 2021 at 3:58 pm

נראה לי שהיא חשבה שמדובר על פחית וניל (גם אותי זה בילבל במבט ראשון).
בקיצור פכית זה כפית 🙂 ואני הולכת להכין את העוגה עכשיו

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:22 pm

חחח רק עכשיו שמתי לב לטעות, הכוונה כמובן לכפית, תודה!

Reply
ענת אפריל 15, 2021 at 12:02 pm

אפשר לשים פרג במקום קוקוס? מתאים?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 8:21 pm

אפשר

Reply
אפרת דצמבר 16, 2021 at 10:56 am

אפשר להוסיף נוטלה לבלילה הכהה?

Reply
סוהיר פברואר 26, 2021 at 7:22 pm

אם תבנית 26 כמה להכפיל?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 7:49 am

הייתי מכפילה ב 1.5

Reply
סוהיר פברואר 28, 2021 at 9:04 am

תודה קרן על העוגה המקסימה הכנתי ומאד אהבו בבית

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2021 at 3:01 pm

תודה סוהיר

מור פברואר 23, 2021 at 8:35 pm

בכמה להקטין את הכמות בשביל תבנית אינגליש קייק חד"פ?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:18 am

חצי

Reply
iris פברואר 24, 2021 at 3:48 pm

חג שמח, האם אפשר לשים שוקולית במקום אבקת קקאו או לקחת טבלת שוקלת חלב או מריר ולהמיס?

Reply
iris פברואר 24, 2021 at 3:48 pm

חג שמח, האם אפשר לשים שוקולית במקום אבקת קקאו או לקחת טבלת שוקלת חלב או מריר ולהמיס?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:38 pm

אפשר שוקולית ואפשר להמיס 100 גר׳ שוקולד מריר

Reply
בר רוסנווסר פברואר 25, 2021 at 2:03 pm

תודה רבה! אספר איך יצאה

Reply
ליאת פפיסמדוב מרץ 10, 2021 at 2:52 pm

היי, אפשר במקום יוגורט שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 3:11 pm

בהחלט

Reply
שירלי רייף מרץ 11, 2021 at 8:10 am

בוקר טוב!
נראה לך יעבוד עם קמח תמי ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:50 am

למה לא? בטח שיעבוד

Reply
שיר ינואר 19, 2022 at 8:03 pm

אם אין יוגורט אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת צמחית?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 6:21 pm

שמנת מעולה

Reply
אסתי יוני 17, 2021 at 10:32 am

היי קרן אהובה, האם במקום המיץ תפוזים בגרסה הפרווה ניתן לשים עוד חלב צמחי? תודה על המתכון ועל עוד רבים אחרים❤️

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 3:26 pm

כן אין בעיה להשתמש בחלב צמחי

Reply
רונית יולי 3, 2021 at 11:41 am

הי תודה על המתכונים הנהדרים⁦:-)⁩ האם אפשר לשים לבן במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2021 at 11:55 am

בטח!

Reply
אנונימי יולי 9, 2021 at 5:26 pm

היי קרן הכנתי את העוגה והיא יצאה דחוסה ולא עלתה לי כלכך הרבה יודעת מה הסיבה? את מדהימה❤️

Reply
קרן אגם יולי 9, 2021 at 7:36 pm

ערבוב יתר או תבנית לא מתאימה או אבקת אפייה לא בתוקף יכולות להיןת כל מני סיבות, אולי הורדת בסוכר?

Reply
מור אפריל 24, 2023 at 2:36 pm

האם ניתן להפחית בכמות שמן? אם כן, כמה?
האם ניתן להמיר לחמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 3:05 pm

לא לגעת במצרכים :-)ואפשר להמיר לחמאה

Reply
מיכל ספטמבר 15, 2021 at 1:02 pm

אפשר לשים שמנת צמחית במקום חלב סויה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 1:43 pm

בטח

Reply
Amy אוקטובר 18, 2021 at 10:40 pm

איך אפשר להפוך לפרווה ? :))

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2021 at 6:46 am

כתוב בסוף הפוסט למטה

Reply
צביה טריבלסקי נובמבר 25, 2021 at 4:05 pm

יש לי יוגורט אחד יווני 6 אחוז ויוגורט נוסף 3.3 אחוז אפשר לשלב או לא בעוגת זברה?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2021 at 4:36 pm

אין בעיה לשלב

Reply
אורנה דצמבר 27, 2021 at 4:26 pm

למה בעצם לטרוף ולא להקציף? יצא לי מאוד דחוס, תוהה אם זה בגלל ההקצפה או הקמח ללא גלוטן טן המרקם של היוגורט

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2021 at 7:38 am

אולי זה הקמח ללא גלוטן

Reply
מיכל ינואר 19, 2022 at 7:47 pm

חלקתי את הבלילה ל2 אינגליש קייק ונשארה לי בלילה חומה… אפשר להכין ממנה מאפינס? כמה זמן בתנור?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2022 at 7:48 pm

אפשר
בערך 15 דק

Reply
מיכל ינואר 17, 2022 at 9:19 pm

אפשר להכין במיקסר או שעדיף ידני?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 10:43 pm

מה שני לך

Reply
Karin פברואר 4, 2022 at 2:21 pm

היי, מיץ תפוזים במקום יוגורט באיזה כמות?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 3:38 pm

200 מ״ל

Reply
נועה אפריל 22, 2023 at 10:41 am

אהלן קרן,
תודה על המתכונים המעולים שלך- אנחנו מאוד אוהבים אותם בבית שלנו 🙂
אתמול הכנתי את העוגה ויצא מעולה אבל ניגמר לי הקמח הרגיל- אני יכולה להשתמש בקמח כוסמין? ואז אולי צריך יותר רטובים?
תודה מראש
נועה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:14 pm

תודה נועה
לא ציינת אם יש לך כוסמין לבן או מלא
בלבן אין בעיה להתשמש במלא העוגה תצא דחוסה והוא פחות מתאים

Reply
נועה אפריל 24, 2023 at 6:44 pm

תודה,
בסוף היה לי תופח אז הסתדרנו

אפשר להמיר את הקקאו בשוקולד מריר?
אני פחות אוהבת את הטעם של הקקאו…

Reply
צליל מאי 10, 2024 at 2:27 pm

היי קרן
אם יש לי רק 100 גרם שמנת חמוצה, אפשר.להוסיף 100 מיל שמנת להקצפה?

Reply

Leave a Comment