אתמול הורדתי את הגבס שלי והשמחה בבית שמחה גדולה, סוף סוף אני וכף הרגל שלי נפגשנו
בלי הגבס, וירד לי עומס מהרגל. חדשיים שלמות אני עם גבס, זה המון זמן.
יש לי עבודה לחודש הקרוב של פזיוטרפיה ודריכה חלקית עם הרגל על נעל אורטופדית
מכוערת חחח אבל לפחות זה התחלה של משהו טוב. במהלך החדשיים האלו עברתי המון
דברים אני עוד אספר עליהם בפוסט נפרד, מתוכם שתי נפילות כואבות מאוד על הרגל עם השברים,
במיוחד אחרי רגעים של זחיחות הדעת ובטחון מופרז על הקורקינט שלי וברגל המתפקדת,
שקרסו שתיהן שבני מצבים אחרים, לא נעים אבל גם על זה התגברתי. אז היום,
לכבוד הורדת הגבס, לכבוד החופש של הרגל, וגם כי קצת נמאס לי לראות אזני המן בפיד שלי,
הכנתי את אחת העוגות שהכי בא לי כבר מלא זמן להכין.
אני כבר שנים מתכננת להכין עוגת זברה, זו אחת העוגות הכי יפות בעיניי, והיו לי כבר כמה נסיונות
להכין אותה לבד, ובגלל שיש פה מזיגה של שתי בלילות כבר התייאשתי באמצ עכמה פעמים,
ופשט שפכתי הכל פנימה ועשיתי עוגת שיש, אבל היום! נופר באה לעבוד איתי, ואיזה כייף שיש מי
שמחזיק בלילה אחת ולסרגין עושים תורות על המזיגה, הכי פינוק. מומלץ ממש לתפוס איזה ילד
בבית ולשתף אותו בהכנה, בתנאי שהוא מבטיח לא ללכלך 🙂
עוגת זברה/תבנית עגולה בקוטר 20 /להמרה ל 24 יש להכפיל ב אחד ורבע את הכמות
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס (200 גר׳) סוכר לבן
קורט מלח
1 כפית תמצית /מחית וניל
כוס (200 גר׳) שמן קנולה
גביע (200 גר׳) יוגורט מכל סוג
1/2 כוס (120 מ״ל )חלב
2 ורבע כוסות (315 גר׳) קמח לבן
10 גר׳ אבקת אפייה (שקית)
3 כפות (30 גר׳) קקאו
1/3 כוס (80 מ״ל) חלב חמים
כף סוכר לבן
1/3 כוס (35 גר׳ ) קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן (כוס) מלח ותמצית וניל, מוסיפים את השמן לאט לאט
וממשיכים לטרוף.מוסיפים יוגורט וטורפים, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ושוב טורפים.
לבסוף מוסיפים 1/2 כוס חלב וטורפים היטב. שוקלים את הבלילה ומחלקים אותה לשני חלקים שווים.
לחלק אחד מוסיפים קוקוס.
מערבבים בקערה קקאו עם חלב וכף סוכר, ומערבבים היטב.
מעבירים לקערה עם הבלילה בלי הקוקוס ומערבבים היטב עד שכל הבלילה נצבעת בחום.
עכשיו לסירוגין נתחיל למלא את התבנית שלנו בשתי הבלילות, כל פעם קצת.
מתחילים עם הבלילה הלבנה, למרכז התבנית, 2-3 כפות (לא נוגעים בבלילה)
מוזגים למרכז של הבלילה הלבנה בלילה חומה באותה הכמות, שוב לא נוגעים.
ממשיכים ככה עם הבלילות עד ששתיהן נגמרות לגמרי וכל התבנית מלאה בתערובת זברה.
אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
מצננים היטב ומגישים (אפשר לקשט באבקת סוכר)
**העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב לשך ארבעה ימים
**לגרסת פרווה ניתן להמיר יוגורט במיץ תפוזים וחלב בחלב סויה.
**אפשר לוותר על הקוקוס בבלילה הלבנה אם אין או אם לא אוהבים.
65 Comments
בכדי לאפות בתבנית 24, הכוונה היא 4 ביצים במקום 3, 250 גרם יוגורט, 250 גרם סוכר וכו וכו??
בדיוק
סיר פלא איזה גודל תבנית זאת לדעתך? להפעיל את הכמות?
יש מצב שצריך להכפיל
היי קרן, לטרוף זה אומר ידנית ללא מיקסר?
בדיוק
היי קרן,
יש לי תבנית פרח בקוטר 24 עם חור באמצע. האם צריך להגדיל כמויות או שלעשות בכמות של קןטר 20?
היא תצא נמוכה בתבנית הזו ללא הגדלת הכמויות ברבע
איך מדפיסים את המתכון?
בסוף המתכון למטה אחרי ההערות יש מצד ימין סימון של מדפסת
וואווו איזה כייף שמחה בשבילך שהורדת את הגבס❤️העוגה נראת פצצה ואני רצהה להכיןןן אגב אני אשמח אם תסדרי לי גם איזה נופר מפנקת אחת שתבוא לעזור לי(בלי ללכלך)
חחחח כל אחד צריך נופר משלו:-)
אני רוצה להכין אותה באינגליש קייק, כמה זמן אפיה?
היא גדולה מדי לאינגליש אחת אפשר בשתיים לא גדולות ולהתחיל לבדוק אחרי 25 דק
היי
ממש בא לי להכין את העוגה.. אבל אין לי קוקוס… קריטי? או שתהיה טעימה גם בלי?
לא קריטי
היי,מה אפשר לשים במקום הפכית וניל?
תמצית (כתוב)
נראה לי שהיא חשבה שמדובר על פחית וניל (גם אותי זה בילבל במבט ראשון).
בקיצור פכית זה כפית 🙂 ואני הולכת להכין את העוגה עכשיו
חחח רק עכשיו שמתי לב לטעות, הכוונה כמובן לכפית, תודה!
אפשר לשים פרג במקום קוקוס? מתאים?
אפשר
אפשר להוסיף נוטלה לבלילה הכהה?
אם תבנית 26 כמה להכפיל?
הייתי מכפילה ב 1.5
תודה קרן על העוגה המקסימה הכנתי ומאד אהבו בבית
תודה סוהיר
בכמה להקטין את הכמות בשביל תבנית אינגליש קייק חד"פ?
חצי
חג שמח, האם אפשר לשים שוקולית במקום אבקת קקאו או לקחת טבלת שוקלת חלב או מריר ולהמיס?
חג שמח, האם אפשר לשים שוקולית במקום אבקת קקאו או לקחת טבלת שוקלת חלב או מריר ולהמיס?
אפשר שוקולית ואפשר להמיס 100 גר׳ שוקולד מריר
תודה רבה! אספר איך יצאה
היי, אפשר במקום יוגורט שמנת חמוצה?
בהחלט
בוקר טוב!
נראה לך יעבוד עם קמח תמי ללא גלוטן?
למה לא? בטח שיעבוד
אם אין יוגורט אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת צמחית?
שמנת מעולה
היי קרן אהובה, האם במקום המיץ תפוזים בגרסה הפרווה ניתן לשים עוד חלב צמחי? תודה על המתכון ועל עוד רבים אחרים❤️
כן אין בעיה להשתמש בחלב צמחי
הי תודה על המתכונים הנהדרים:-) האם אפשר לשים לבן במקום יוגורט?
בטח!
היי קרן הכנתי את העוגה והיא יצאה דחוסה ולא עלתה לי כלכך הרבה יודעת מה הסיבה? את מדהימה❤️
ערבוב יתר או תבנית לא מתאימה או אבקת אפייה לא בתוקף יכולות להיןת כל מני סיבות, אולי הורדת בסוכר?
האם ניתן להפחית בכמות שמן? אם כן, כמה?
האם ניתן להמיר לחמאה?
לא לגעת במצרכים :-)ואפשר להמיר לחמאה
אפשר לשים שמנת צמחית במקום חלב סויה?
בטח
איך אפשר להפוך לפרווה ? :))
כתוב בסוף הפוסט למטה
יש לי יוגורט אחד יווני 6 אחוז ויוגורט נוסף 3.3 אחוז אפשר לשלב או לא בעוגת זברה?
אין בעיה לשלב
למה בעצם לטרוף ולא להקציף? יצא לי מאוד דחוס, תוהה אם זה בגלל ההקצפה או הקמח ללא גלוטן טן המרקם של היוגורט
אולי זה הקמח ללא גלוטן
חלקתי את הבלילה ל2 אינגליש קייק ונשארה לי בלילה חומה… אפשר להכין ממנה מאפינס? כמה זמן בתנור?
אפשר
בערך 15 דק
אפשר להכין במיקסר או שעדיף ידני?
מה שני לך
היי, מיץ תפוזים במקום יוגורט באיזה כמות?
200 מ״ל
אהלן קרן,
תודה על המתכונים המעולים שלך- אנחנו מאוד אוהבים אותם בבית שלנו 🙂
אתמול הכנתי את העוגה ויצא מעולה אבל ניגמר לי הקמח הרגיל- אני יכולה להשתמש בקמח כוסמין? ואז אולי צריך יותר רטובים?
תודה מראש
נועה
תודה נועה
לא ציינת אם יש לך כוסמין לבן או מלא
בלבן אין בעיה להתשמש במלא העוגה תצא דחוסה והוא פחות מתאים
תודה,
בסוף היה לי תופח אז הסתדרנו
אפשר להמיר את הקקאו בשוקולד מריר?
אני פחות אוהבת את הטעם של הקקאו…
היי קרן
אם יש לי רק 100 גרם שמנת חמוצה, אפשר.להוסיף 100 מיל שמנת להקצפה?