עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת זברה

פברואר 22, 2021 24 Comments

 

אתמול הורדתי את הגבס שלי והשמחה בבית שמחה גדולה, סוף סוף אני וכף הרגל שלי נפגשנו

בלי הגבס, וירד לי עומס מהרגל. חדשיים שלמות אני עם גבס, זה המון זמן.

יש לי עבודה לחודש הקרוב של פזיוטרפיה ודריכה חלקית עם הרגל על נעל אורטופדית

מכוערת חחח אבל לפחות זה התחלה של משהו טוב. במהלך החדשיים האלו עברתי המון

דברים אני עוד אספר עליהם בפוסט נפרד, מתוכם שתי נפילות כואבות מאוד על הרגל עם השברים,

במיוחד אחרי רגעים של זחיחות הדעת ובטחון מופרז על הקורקינט שלי וברגל המתפקדת,

שקרסו שתיהן שבני מצבים אחרים, לא נעים אבל גם על זה התגברתי. אז היום,

לכבוד הורדת הגבס, לכבוד החופש של הרגל, וגם כי קצת נמאס לי לראות אזני המן בפיד שלי,

הכנתי את אחת העוגות שהכי בא לי כבר מלא זמן להכין.

אני כבר שנים מתכננת להכין עוגת זברה, זו אחת העוגות הכי יפות בעיניי, והיו לי כבר כמה נסיונות

להכין אותה לבד, ובגלל שיש פה מזיגה של שתי בלילות כבר התייאשתי באמצ עכמה פעמים,

ופשט שפכתי הכל פנימה ועשיתי עוגת שיש, אבל היום! נופר באה לעבוד איתי, ואיזה כייף שיש מי

שמחזיק בלילה אחת ולסרגין עושים תורות על המזיגה, הכי פינוק. מומלץ ממש לתפוס איזה ילד

בבית ולשתף אותו בהכנה, בתנאי שהוא מבטיח לא ללכלך 🙂

עוגת זברה/תבנית עגולה בקוטר 20 /להמרה ל 24 יש להכפיל ב אחד ורבע את הכמות 

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

קורט מלח

1 כפית תמצית /מחית וניל

כוס (200 גר׳) שמן קנולה

גביע (200 גר׳) יוגורט מכל סוג

1/2 כוס (120 מ״ל )חלב

2 ורבע כוסות (315 גר׳) קמח לבן

10 גר׳ אבקת אפייה (שקית)

3 כפות (30 גר׳) קקאו

1/3 כוס (80 מ״ל) חלב חמים

כף סוכר לבן

1/3 כוס (35 גר׳ ) קוקוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן (כוס) מלח ותמצית וניל, מוסיפים את השמן לאט לאט

וממשיכים לטרוף.מוסיפים יוגורט וטורפים, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ושוב טורפים.

לבסוף מוסיפים 1/2 כוס חלב וטורפים היטב. שוקלים את הבלילה ומחלקים אותה לשני חלקים שווים.

לחלק אחד מוסיפים קוקוס.

מערבבים בקערה קקאו עם חלב וכף סוכר, ומערבבים היטב.

מעבירים לקערה עם הבלילה בלי הקוקוס ומערבבים היטב עד שכל הבלילה נצבעת בחום.

עכשיו לסירוגין נתחיל למלא את התבנית שלנו בשתי הבלילות, כל פעם קצת.

מתחילים עם הבלילה הלבנה, למרכז התבנית, 2-3 כפות (לא נוגעים בבלילה)

מוזגים למרכז של הבלילה הלבנה בלילה חומה באותה הכמות, שוב לא נוגעים.

ממשיכים ככה עם הבלילות עד ששתיהן נגמרות לגמרי וכל התבנית מלאה בתערובת זברה.

אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

מצננים היטב ומגישים (אפשר לקשט באבקת סוכר)

**העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב לשך ארבעה ימים

**לגרסת פרווה ניתן להמיר יוגורט במיץ תפוזים וחלב בחלב סויה.

**אפשר לוותר על הקוקוס בבלילה הלבנה אם אין או אם לא אוהבים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

סלעית פברואר 22, 2021 at 3:08 pm

בכדי לאפות בתבנית 24, הכוונה היא 4 ביצים במקום 3, 250 גרם יוגורט, 250 גרם סוכר וכו וכו??

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:51 pm

בדיוק

Reply
מזל רחמים פברואר 22, 2021 at 7:33 pm

סיר פלא איזה גודל תבנית זאת לדעתך? להפעיל את הכמות?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:49 am

יש מצב שצריך להכפיל

Reply
מור פברואר 22, 2021 at 3:10 pm

וואווו איזה כייף שמחה בשבילך שהורדת את הגבס❤️העוגה נראת פצצה ואני רצהה להכיןןן אגב אני אשמח אם תסדרי לי גם איזה נופר מפנקת אחת שתבוא לעזור לי(בלי ללכלך)

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:51 pm

חחחח כל אחד צריך נופר משלו:-)

Reply
בר רוסנווסר פברואר 24, 2021 at 10:27 pm

אני רוצה להכין אותה באינגליש קייק, כמה זמן אפיה?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 10:07 am

היא גדולה מדי לאינגליש אחת אפשר בשתיים לא גדולות ולהתחיל לבדוק אחרי 25 דק

Reply
מעין מתתיהו פברואר 26, 2021 at 7:08 pm

היי
ממש בא לי להכין את העוגה.. אבל אין לי קוקוס… קריטי? או שתהיה טעימה גם בלי?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 8:19 pm

לא קריטי

Reply
שני פברואר 22, 2021 at 6:13 pm

היי,מה אפשר לשים במקום הפכית וניל?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:49 am

תמצית (כתוב)

Reply
אורית פברואר 23, 2021 at 3:58 pm

נראה לי שהיא חשבה שמדובר על פחית וניל (גם אותי זה בילבל במבט ראשון).
בקיצור פכית זה כפית 🙂 ואני הולכת להכין את העוגה עכשיו

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:22 pm

חחח רק עכשיו שמתי לב לטעות, הכוונה כמובן לכפית, תודה!

Reply
סוהיר פברואר 26, 2021 at 7:22 pm

אם תבנית 26 כמה להכפיל?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 7:49 am

הייתי מכפילה ב 1.5

Reply
סוהיר פברואר 28, 2021 at 9:04 am

תודה קרן על העוגה המקסימה הכנתי ומאד אהבו בבית

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2021 at 3:01 pm

תודה סוהיר

מור פברואר 23, 2021 at 8:35 pm

בכמה להקטין את הכמות בשביל תבנית אינגליש קייק חד"פ?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:18 am

חצי

Reply
iris פברואר 24, 2021 at 3:48 pm

חג שמח, האם אפשר לשים שוקולית במקום אבקת קקאו או לקחת טבלת שוקלת חלב או מריר ולהמיס?

Reply
iris פברואר 24, 2021 at 3:48 pm

חג שמח, האם אפשר לשים שוקולית במקום אבקת קקאו או לקחת טבלת שוקלת חלב או מריר ולהמיס?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:38 pm

אפשר שוקולית ואפשר להמיס 100 גר׳ שוקולד מריר

Reply
בר רוסנווסר פברואר 25, 2021 at 2:03 pm

תודה רבה! אספר איך יצאה

Reply

Leave a Comment