עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת יוגורט לימון ונקטרינות

יולי 19, 2021 58 Comments

אין מי שאצלו בבית אין שניים שלושה פירות שכבר עבר זמנם ומתבאס לזרוק אותם,

אצלנו תמיד תמיד כשקונים פירות, יישארו כמה בסוף בשלים מדי לאכילה, בין אם זה קופסת ענבים,

תותים או נקטרינות ושזיפים, זה תמיד יקרה. אף פעם לא נגיע למצב שפתחנו את המקרר ו….אוף

נגמרו הפירות.

אנחנו כן נגיע למצב הזה עם : צנצנת נוטלה, צנצנת ריבת חלב, עוגיות פתי בר של התה של

המתבגר בבוקר, בורקסים או שניצל תירס בפריזר, נייר טואלט, שמפו או מרכך, משחת שיניים!

סוללות מכל הסוגים, שקדי מרק, אבקת אפייה, שוקולד לאפייה, גלידה בפריזר, ויש עוד מלאאאאאא

דוגמאות, מוזמנים לכתוב את שלכם 🙂 אם זה נשמע לכם מוכר. אבל בפירות, הילדים לא זורמים

יותר מדי, וכמה כבר אנחנו יכולים לאכול, אז הם נכנסים לשייק, או שאנחנו מקפיאים בננות,

אבל הפריזר שלי נראה כמו בננה אחת ענקית, או שמכינים מהם עוגות, ואוכלים, או שמחלקים!

כן כן, אין מי שלא יאהב לקבל עוגת פירות מקושטת באבקת סוכר… אז זה מה שאני עושה עם הפירות המיותרים.

אופה עוגות ומחלקת למי שאני אוהבת, כי הילדים, מאותה הסיבה שהם לא נוגעים בפירות שבמקרר,

לא יאכלו עוגה עם פירות, ואני ככ אוהבת! את החמצמצות של הפרי שמשתלבת מדהים עם המתיקות

של בלילת העוגה.

עוגת יוגורט לימון ונקטרינות/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון :

150 גר׳ חמאה רכה

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

כפית מחית/תמצית וניל

גרידת לימון מלימון בינוני

מיץ מלימון אחד בינוני

כוס+3/4  (245 גר׳) קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

150 גר׳ יוגורט

3 נקטרינות פרוסות לרבעים

2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות . חום עליון תחתון ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה  גדולה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה)

מערבבים היטב  חמאה רכה וניל וסוכר לבן, מוסיפים ביצים אחת אחת , ומערבבים היטב

אחרי הוספת כל ביצה. מוסיפים גרידה ומיץ לימון ומערבבים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ובעזרת מטרפה מערבבים (הכי טוב מטרפה למניעת גושים)

מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב לבלילה אחידה .

מעבירים את הבלילה לתבנית, מסדרים מלמעלה נקטרינות, מפזרים עליהן קצת סוכר חום,

אופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

מקשטים באבקת סוכר.

מצננים היטב ומגישים.

את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

**לגרסת פרווה ממירים חמאה ב 2/3 כוס שמן קנולה ואת היוגורט בשמנת פרווה, קרם קוקוס או מיץ תפוזים

**את הנקטרינות תוכלו להמיר בכל פרי אחר שאוהבים, אגסים, ענבים, אפרסק, שזיף, תאנים או משמש.

 

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

אפרת יולי 19, 2021 at 1:37 pm

מהמם!!! אפשר להמיר לקמחים מסוגים שונים?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 2:01 pm

קמח כוסמין לבן או לשלב מעט כוסמין מלא

Reply
Yamit Blum יולי 20, 2021 at 12:14 pm

קרן יקרה אפשרי תאנים במקום נקטרינות?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:04 pm

כן, ציינתי גם בתחתית הפוסט

Reply
אורלי ממן יולי 19, 2021 at 2:14 pm

נראית מעולה ואפייה מושלמת
את אופה בטורבו אי אפייה סטטית? ובכמה מעלות בערך?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 2:39 pm

לא אופה בטורבו, אלא בחום עליון תחתון. טמפרטורת האפייה 180 כפי שציינתי במתכון

Reply
עדי נובמבר 6, 2021 at 8:05 am

היי קרן,
רוצה לנסות להכין לאבא שלי את העוגה עם תחליף סוכר. לסוכר הלבן זה עובד טוב מתלבטת לגבי הסוכר החום.. חובה? לשים עוד קצת מהממתיק במקום?

Reply
יעל יולי 19, 2021 at 2:40 pm

היי קרן אפשר להמיר לקמח תופח ומה תיהיה הכמות?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 3:28 pm

אותה כמות הקמח ולוותר על אבקת אפייה

Reply
Tami Shmueli מרץ 29, 2024 at 4:53 pm

היי קרן
אפשר עם תותים, חתיכות קטנות?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:08 am

בוודאי שאפשר

Reply
אורלי יולי 19, 2021 at 5:04 pm

הי קרן
ואם רוצים לשלב שקדים טחונים ?
כמה את ממליצה ?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:13 pm

1/2 כוס שקדים טחונים במקום אותה הכמות של קמח לבן

Reply
עדי נובמבר 6, 2021 at 8:06 am

היי קרן,
רוצה לנסות להכין לאבא שלי את העוגה עם תחליף סוכר. לסוכר הלבן זה עובד טוב מתלבטת לגבי הסוכר החום.. חובה? לשים עוד קצת מהממתיק במקום?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2021 at 6:47 am

עובד כמו לסוכר לבן ☺️

Reply
קארין מאי 15, 2024 at 11:06 am

אפשר להכין בתבנית עגולה? משנה את הכמויות?

Reply
דיקלה גבע יולי 19, 2021 at 5:35 pm

היי אלופה, אפשר להחליף לסוכר לבן במקום החום?
ויוגורט 1.5 הולך? או עדיף שמנת חמוצה?
תודה על שפע המתכונים המושלמים שלך!
אין כמוך

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:12 pm

אפשר להמיר סוכר לבן בחום בהיר
יוגורט 1.5 הולך ואפשר גם שמנת חמוצה
תודה!

Reply
ליאת יולי 19, 2021 at 8:21 pm

אפשר להמיר לאוכמניות?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:12 pm

בטח

Reply
זהבית יולי 27, 2021 at 11:29 am

קרן יקרה,מיץ תפוזים בכמות של מיכל יוגורט 160 מ"ל?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:47 pm

כן זהבית

Reply
זויה יולי 30, 2021 at 3:08 pm

הבלילה יצאה לי מאוד סמיכה ולאחר אפייה העוגה הייתה דחוסה מאוד.. השתמשתי בכוס מדידה, האם גם את משתמשת בכוס מדידה? ומה אפשר להוסיף כדי לדלל מעט את הבלילה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 5:24 pm

עובדת רק עם כוסות מידה אוניברסליות
לא יודעת מה השתבש לך בדרך, אולי ערבוב יתר או ששינית משהו במצרכים? בכל אופן שווה לנסות שוב בלי שינוים היא אמורה לצאת פיקס

Reply
מאירה יולי 20, 2021 at 11:05 am

אני לא מצליחה להכין מתכונים עם יוגורט, רוויון לימון כל דבר חומצי. העוגה יוצאת דחוסה. ניסיתי לא לערבב הרבה ישר לשלוח לתנור… ללא הצלחה.
יש לך אולי עצה ?
חוץ מלא לאפות כאלה עוגות …
תודה !!

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:05 pm

אם לא שינית כלום במתכון אני לא ממש רואה סיבה שזה יקרה, נסי להחליף קמח ותבנית

Reply
עדי נובמבר 6, 2021 at 8:07 am

היי קרן,
רוצה לנסות להכין לאבא שלי את העוגה עם תחליף סוכר. לסוכר הלבן זה עובד טוב מתלבטת לגבי הסוכר החום.. חובה? לשים עוד קצת מהממתיק במקום?

Reply
יעל יולי 22, 2021 at 2:27 pm

האם שמנת חמוצה 9% תהיה תחליף טוב ליוגורט?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:23 am

כן

Reply
שרון יולי 22, 2021 at 3:31 pm

האם ניתן להשאיר אותה בחוץ? ולא במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:23 am

לא ממליצה בחום הזה

Reply
לילך שני יולי 28, 2021 at 2:35 pm

יצא טעיםםםםםם

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:29 pm

שמחה לשמוע

Reply
מרים יולי 29, 2021 at 11:11 pm

האם הכוונה בקרם קוקוס לנוזל קוקוס בפחית? ומה הכמות? והאם צריך לנער את הפחית או לשים לילה במקרר וכו?
תודה על כל המתכונים ושאפו על הספר.

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 6:39 am

קרם קוקוס ונוזל קוקוס הם שני דברים שונים, הקרם מאוד עשיר ובעל אחוזי שומן גבוהים יותר
אין צורך לנער את הפחית קודם כיוון שאין שם הפרדה כמו בנוזל הקוקוס

Reply
ליליה קסטנר ספטמבר 16, 2021 at 11:20 am

רם אהי רוצה להכין ס
תבנית עגולה מה את ממליצה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2021 at 11:38 am

להכין עוגה אחרת מהבלוג עם פירות כמו עוגת פירות קיץ

Reply
דנה ספטמבר 20, 2021 at 1:39 pm

יצא מושלם!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 2:10 pm

שמחה לשמוע תןדה

Reply
מיכל אוקטובר 1, 2021 at 10:30 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה ולמרות שהיא הייתה מעולה ואוורירית, השכבה העליונה לא הצליחה להאפות (לדעתי כי הנקטרינות הגירו יותר מידי נוזלים) גם אחרי 50 דקות אפייה.
יודעת איך אני יכולה להימנע מזה פעם הבאה כדי שתצא מושלמת?:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 9:22 am

לא נתקלתי בזה, אולי הנקטרינות שלך היו ממש ממש ממש רכות, ואולי השתמשת ביותר מדי נקטרינות, להבא להוריד כמות ולהתשמש בנקטרינות
לא רכות מדי

Reply
Ophira מאי 26, 2023 at 10:03 am

מתכון מעולה ומדויק כמו תמיד אצל קרן. מתכון ביעסעק מעולה לכל עוגת פרי שתבחרו. חורשת עליו, וככה תמיד פירות שדינם מפוקפק מוצאים דרכם לעוגה הזאת. עכשיו הכנתי עם משמשים ופטל, יצא וואו, אין על המתכונים שלך קרן!

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:32 pm

תודה אופירה

Reply
תמר אוקטובר 5, 2021 at 6:40 pm

אם העוגה יצאה לי מעט דחוסה ורטובה? כלומר, בתמונה נראה שאצלך העוגה יותר אוורירית. מה הסיבה לדעתך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 6:56 am

יכולות להיות המון סיבות
אולי התבנית קטנה מדי ולא מתאימה
אולי שינית משהו במצרכים

Reply
דינה מולק אוקטובר 9, 2021 at 9:06 pm

הכנתי את העוגה ויש לי שאלה. יצאה לי כמות גדולה. במתכון כתוב שהכמות מתאימה לאינגליש קייק סטנדרטי. האם יתכן שלמרות שעקבתי אחר ההוראות יצאה לי כמות גדולה יותר ? שפכתי הכל לתבנית אחת . הייתי צריכה כמובן לאפות עוד כ 20 דקות והעוגה יצאה מאד דחוסה. איפה טעיתי ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 7:33 am

זה קורה שיש הבדלים במסות/תבניות אצל כל אחד מאיתנו, כשזה קורה, מומלץ לא למלא את התבנית בכל המסה, אלא לא לעבור את 3/4 הגובה שלה.
אחרת היא יוצאת דחוסה כי אין לעוגה לאן לעלות ולהתאוורר, את הבלילה שנותרה אופים בתבנית אינגליש קטנה או תבניות מאפינס.

Reply
אביבית ויצמן דצמבר 23, 2021 at 5:56 pm

וואייי איזו עוגה מושלמת!!!!
הכנתי עם שמן ומעל פיזרתי סוכר חום עם קוקוס בהמלצה של חברה
שהיא יוצאת חמה מהתנור ממש קשה להפסיק לאכול ממנה.
תודה!! 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 8:19 am

תודה אביבית

Reply
רוני פברואר 17, 2022 at 11:20 am

היי קרן, נראה מעולה, תהיתי אם יכול להתאים עם התותים העייפים שיש לי במקרר? ואם כן, איזה כמות מספיקה לדעתך?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:25 pm

בטח שאפשר
חופן

Reply
קארין מאי 15, 2024 at 10:59 am

אפשר להכין כמאפינס קטנים? משנה את זמן האפייה?

Reply
אוסנת ספטמבר 23, 2023 at 10:26 pm

תודה על המתכון שכחתי לשים א.אפיה (אוףף) למה לצפות? האם העוגה תהיה עדיין אכילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:47 am

היא תצא מאוד דחוסה

Reply
אוסנת ספטמבר 26, 2023 at 2:51 pm

עוד שאלה קטנה ברשותך. מה ההבדל במרקם בין העוגה הזו לבין העוגה : עוגת גבינה ופירות בחושה ומהירת הכנה שפרסמת לפני כ3 שנים במאקו?
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/keren_agam_bakery/Recipe-ef39673488eb371027.htm?Partner=interlink

Reply
אוסנת ספטמבר 26, 2023 at 2:13 pm

אכן. יצאה דחוסה, אבל…. טעימה ממש! תודה על המתכון ועל התגובה

Reply
קארין מאי 15, 2024 at 11:00 am

אפשרי להכנה כמאפינס? נשנה את זמן האפייה?

Reply
‫יעל אוגוסט 10, 2024 at 4:32 pm

אהבתי מאוד את הטעמים-החמיצות והפירות,
אבל העוגה יצאה דחוסה מדי…ממש הקפדתי על כל התהליך.

Reply

Leave a Comment