עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת יוגורט לימון ונקטרינות

יולי 19, 2021 22 Comments

אין מי שאצלו בבית אין שניים שלושה פירות שכבר עבר זמנם ומתבאס לזרוק אותם,

אצלנו תמיד תמיד כשקונים פירות, יישארו כמה בסוף בשלים מדי לאכילה, בין אם זה קופסת ענבים,

תותים או נקטרינות ושזיפים, זה תמיד יקרה. אף פעם לא נגיע למצב שפתחנו את המקרר ו….אוף

נגמרו הפירות.

אנחנו כן נגיע למצב הזה עם : צנצנת נוטלה, צנצנת ריבת חלב, עוגיות פתי בר של התה של

המתבגר בבוקר, בורקסים או שניצל תירס בפריזר, נייר טואלט, שמפו או מרכך, משחת שיניים!

סוללות מכל הסוגים, שקדי מרק, אבקת אפייה, שוקולד לאפייה, גלידה בפריזר, ויש עוד מלאאאאאא

דוגמאות, מוזמנים לכתוב את שלכם 🙂 אם זה נשמע לכם מוכר. אבל בפירות, הילדים לא זורמים

יותר מדי, וכמה כבר אנחנו יכולים לאכול, אז הם נכנסים לשייק, או שאנחנו מקפיאים בננות,

אבל הפריזר שלי נראה כמו בננה אחת ענקית, או שמכינים מהם עוגות, ואוכלים, או שמחלקים!

כן כן, אין מי שלא יאהב לקבל עוגת פירות מקושטת באבקת סוכר… אז זה מה שאני עושה עם הפירות המיותרים.

אופה עוגות ומחלקת למי שאני אוהבת, כי הילדים, מאותה הסיבה שהם לא נוגעים בפירות שבמקרר,

לא יאכלו עוגה עם פירות, ואני ככ אוהבת! את החמצמצות של הפרי שמשתלבת מדהים עם המתיקות

של בלילת העוגה.

עוגת יוגורט לימון ונקטרינות/תבנית אינגליש קייק סטנטרטית

מצרכים למתכון :

150 גר׳ חמאה רכה

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

כפית מחית/תמצית וניל

גרידת לימון מלימון בינוני

מיץ מלימון אחד בינוני

כוס+3/4  (245 גר׳) קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

150 גר׳ יוגורט

3 נקטרינות פרוסות לרבעים

2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות . חום עליון תחתון ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה  גדולה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה)

מערבבים היטב  חמאה רכה וניל וסוכר לבן, מוסיפים ביצים אחת אחת , ומערבבים היטב

אחרי הוספת כל ביצה. מוסיפים גרידה ומיץ לימון ומערבבים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ובעזרת מטרפה מערבבים (הכי טוב מטרפה למניעת גושים)

מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב לבלילה אחידה .

מעבירים את הבלילה לתבנית, מסדרים מלמעלה נקטרינות, מפזרים עליהן קצת סוכר חום,

אופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

מקשטים באבקת סוכר.

מצננים היטב ומגישים.

את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

**לגרסת פרווה ממירים חמאה ב 2/3 כוס שמן קנולה ואת היוגורט בשמנת פרווה, קרם קוקוס או מיץ תפוזים

**את הנקטרינות תוכלו להמיר בכל פרי אחר שאוהבים, אגסים, ענבים, אפרסק, שזיף, תאנים או משמש.

 

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

אפרת יולי 19, 2021 at 1:37 pm

מהמם!!! אפשר להמיר לקמחים מסוגים שונים?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 2:01 pm

קמח כוסמין לבן או לשלב מעט כוסמין מלא

Reply
Yamit Blum יולי 20, 2021 at 12:14 pm

קרן יקרה אפשרי תאנים במקום נקטרינות?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:04 pm

כן, ציינתי גם בתחתית הפוסט

Reply
אורלי ממן יולי 19, 2021 at 2:14 pm

נראית מעולה ואפייה מושלמת
את אופה בטורבו אי אפייה סטטית? ובכמה מעלות בערך?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 2:39 pm

לא אופה בטורבו, אלא בחום עליון תחתון. טמפרטורת האפייה 180 כפי שציינתי במתכון

Reply
יעל יולי 19, 2021 at 2:40 pm

היי קרן אפשר להמיר לקמח תופח ומה תיהיה הכמות?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 3:28 pm

אותה כמות הקמח ולוותר על אבקת אפייה

Reply
אורלי יולי 19, 2021 at 5:04 pm

הי קרן
ואם רוצים לשלב שקדים טחונים ?
כמה את ממליצה ?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:13 pm

1/2 כוס שקדים טחונים במקום אותה הכמות של קמח לבן

Reply
דיקלה גבע יולי 19, 2021 at 5:35 pm

היי אלופה, אפשר להחליף לסוכר לבן במקום החום?
ויוגורט 1.5 הולך? או עדיף שמנת חמוצה?
תודה על שפע המתכונים המושלמים שלך!
אין כמוך

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:12 pm

אפשר להמיר סוכר לבן בחום בהיר
יוגורט 1.5 הולך ואפשר גם שמנת חמוצה
תודה!

Reply
ליאת יולי 19, 2021 at 8:21 pm

אפשר להמיר לאוכמניות?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 11:12 pm

בטח

Reply
זהבית יולי 27, 2021 at 11:29 am

קרן יקרה,מיץ תפוזים בכמות של מיכל יוגורט 160 מ"ל?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:47 pm

כן זהבית

Reply
מאירה יולי 20, 2021 at 11:05 am

אני לא מצליחה להכין מתכונים עם יוגורט, רוויון לימון כל דבר חומצי. העוגה יוצאת דחוסה. ניסיתי לא לערבב הרבה ישר לשלוח לתנור… ללא הצלחה.
יש לך אולי עצה ?
חוץ מלא לאפות כאלה עוגות …
תודה !!

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:05 pm

אם לא שינית כלום במתכון אני לא ממש רואה סיבה שזה יקרה, נסי להחליף קמח ותבנית

Reply
יעל יולי 22, 2021 at 2:27 pm

האם שמנת חמוצה 9% תהיה תחליף טוב ליוגורט?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:23 am

כן

Reply
שרון יולי 22, 2021 at 3:31 pm

האם ניתן להשאיר אותה בחוץ? ולא במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:23 am

לא ממליצה בחום הזה

Reply

Leave a Comment