אין מי שאצלו בבית אין שניים שלושה פירות שכבר עבר זמנם ומתבאס לזרוק אותם,
אצלנו תמיד תמיד כשקונים פירות, יישארו כמה בסוף בשלים מדי לאכילה, בין אם זה קופסת ענבים,
תותים או נקטרינות ושזיפים, זה תמיד יקרה. אף פעם לא נגיע למצב שפתחנו את המקרר ו….אוף
נגמרו הפירות.
אנחנו כן נגיע למצב הזה עם : צנצנת נוטלה, צנצנת ריבת חלב, עוגיות פתי בר של התה של
המתבגר בבוקר, בורקסים או שניצל תירס בפריזר, נייר טואלט, שמפו או מרכך, משחת שיניים!
סוללות מכל הסוגים, שקדי מרק, אבקת אפייה, שוקולד לאפייה, גלידה בפריזר, ויש עוד מלאאאאאא
דוגמאות, מוזמנים לכתוב את שלכם 🙂 אם זה נשמע לכם מוכר. אבל בפירות, הילדים לא זורמים
יותר מדי, וכמה כבר אנחנו יכולים לאכול, אז הם נכנסים לשייק, או שאנחנו מקפיאים בננות,
אבל הפריזר שלי נראה כמו בננה אחת ענקית, או שמכינים מהם עוגות, ואוכלים, או שמחלקים!
כן כן, אין מי שלא יאהב לקבל עוגת פירות מקושטת באבקת סוכר… אז זה מה שאני עושה עם הפירות המיותרים.
אופה עוגות ומחלקת למי שאני אוהבת, כי הילדים, מאותה הסיבה שהם לא נוגעים בפירות שבמקרר,
לא יאכלו עוגה עם פירות, ואני ככ אוהבת! את החמצמצות של הפרי שמשתלבת מדהים עם המתיקות
של בלילת העוגה.
עוגת יוגורט לימון ונקטרינות/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון :
150 גר׳ חמאה רכה
3 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
כפית מחית/תמצית וניל
גרידת לימון מלימון בינוני
מיץ מלימון אחד בינוני
כוס+3/4 (245 גר׳) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
150 גר׳ יוגורט
3 נקטרינות פרוסות לרבעים
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות . חום עליון תחתון ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה גדולה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה)
מערבבים היטב חמאה רכה וניל וסוכר לבן, מוסיפים ביצים אחת אחת , ומערבבים היטב
אחרי הוספת כל ביצה. מוסיפים גרידה ומיץ לימון ומערבבים.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ובעזרת מטרפה מערבבים (הכי טוב מטרפה למניעת גושים)
מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב לבלילה אחידה .
מעבירים את הבלילה לתבנית, מסדרים מלמעלה נקטרינות, מפזרים עליהן קצת סוכר חום,
אופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
מקשטים באבקת סוכר.
מצננים היטב ומגישים.
את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.
**לגרסת פרווה ממירים חמאה ב 2/3 כוס שמן קנולה ואת היוגורט בשמנת פרווה, קרם קוקוס או מיץ תפוזים
**את הנקטרינות תוכלו להמיר בכל פרי אחר שאוהבים, אגסים, ענבים, אפרסק, שזיף, תאנים או משמש.
58 Comments
מהמם!!! אפשר להמיר לקמחים מסוגים שונים?
קמח כוסמין לבן או לשלב מעט כוסמין מלא
קרן יקרה אפשרי תאנים במקום נקטרינות?
כן, ציינתי גם בתחתית הפוסט
נראית מעולה ואפייה מושלמת
את אופה בטורבו אי אפייה סטטית? ובכמה מעלות בערך?
תודה
לא אופה בטורבו, אלא בחום עליון תחתון. טמפרטורת האפייה 180 כפי שציינתי במתכון
היי קרן,
רוצה לנסות להכין לאבא שלי את העוגה עם תחליף סוכר. לסוכר הלבן זה עובד טוב מתלבטת לגבי הסוכר החום.. חובה? לשים עוד קצת מהממתיק במקום?
היי קרן אפשר להמיר לקמח תופח ומה תיהיה הכמות?
אותה כמות הקמח ולוותר על אבקת אפייה
היי קרן
אפשר עם תותים, חתיכות קטנות?
בוודאי שאפשר
הי קרן
ואם רוצים לשלב שקדים טחונים ?
כמה את ממליצה ?
1/2 כוס שקדים טחונים במקום אותה הכמות של קמח לבן
היי קרן,
רוצה לנסות להכין לאבא שלי את העוגה עם תחליף סוכר. לסוכר הלבן זה עובד טוב מתלבטת לגבי הסוכר החום.. חובה? לשים עוד קצת מהממתיק במקום?
עובד כמו לסוכר לבן ☺️
אפשר להכין בתבנית עגולה? משנה את הכמויות?
היי אלופה, אפשר להחליף לסוכר לבן במקום החום?
ויוגורט 1.5 הולך? או עדיף שמנת חמוצה?
תודה על שפע המתכונים המושלמים שלך!
אין כמוך
אפשר להמיר סוכר לבן בחום בהיר
יוגורט 1.5 הולך ואפשר גם שמנת חמוצה
תודה!
אפשר להמיר לאוכמניות?
בטח
קרן יקרה,מיץ תפוזים בכמות של מיכל יוגורט 160 מ"ל?
כן זהבית
הבלילה יצאה לי מאוד סמיכה ולאחר אפייה העוגה הייתה דחוסה מאוד.. השתמשתי בכוס מדידה, האם גם את משתמשת בכוס מדידה? ומה אפשר להוסיף כדי לדלל מעט את הבלילה?
עובדת רק עם כוסות מידה אוניברסליות
לא יודעת מה השתבש לך בדרך, אולי ערבוב יתר או ששינית משהו במצרכים? בכל אופן שווה לנסות שוב בלי שינוים היא אמורה לצאת פיקס
אני לא מצליחה להכין מתכונים עם יוגורט, רוויון לימון כל דבר חומצי. העוגה יוצאת דחוסה. ניסיתי לא לערבב הרבה ישר לשלוח לתנור… ללא הצלחה.
יש לך אולי עצה ?
חוץ מלא לאפות כאלה עוגות …
תודה !!
אם לא שינית כלום במתכון אני לא ממש רואה סיבה שזה יקרה, נסי להחליף קמח ותבנית
היי קרן,
רוצה לנסות להכין לאבא שלי את העוגה עם תחליף סוכר. לסוכר הלבן זה עובד טוב מתלבטת לגבי הסוכר החום.. חובה? לשים עוד קצת מהממתיק במקום?
האם שמנת חמוצה 9% תהיה תחליף טוב ליוגורט?
כן
האם ניתן להשאיר אותה בחוץ? ולא במקרר?
לא ממליצה בחום הזה
יצא טעיםםםםםם
שמחה לשמוע
האם הכוונה בקרם קוקוס לנוזל קוקוס בפחית? ומה הכמות? והאם צריך לנער את הפחית או לשים לילה במקרר וכו?
תודה על כל המתכונים ושאפו על הספר.
קרם קוקוס ונוזל קוקוס הם שני דברים שונים, הקרם מאוד עשיר ובעל אחוזי שומן גבוהים יותר
אין צורך לנער את הפחית קודם כיוון שאין שם הפרדה כמו בנוזל הקוקוס
רם אהי רוצה להכין ס
תבנית עגולה מה את ממליצה
להכין עוגה אחרת מהבלוג עם פירות כמו עוגת פירות קיץ
יצא מושלם!!!
שמחה לשמוע תןדה
היי קרן, הכנתי את העוגה ולמרות שהיא הייתה מעולה ואוורירית, השכבה העליונה לא הצליחה להאפות (לדעתי כי הנקטרינות הגירו יותר מידי נוזלים) גם אחרי 50 דקות אפייה.
יודעת איך אני יכולה להימנע מזה פעם הבאה כדי שתצא מושלמת?:)
לא נתקלתי בזה, אולי הנקטרינות שלך היו ממש ממש ממש רכות, ואולי השתמשת ביותר מדי נקטרינות, להבא להוריד כמות ולהתשמש בנקטרינות
לא רכות מדי
מתכון מעולה ומדויק כמו תמיד אצל קרן. מתכון ביעסעק מעולה לכל עוגת פרי שתבחרו. חורשת עליו, וככה תמיד פירות שדינם מפוקפק מוצאים דרכם לעוגה הזאת. עכשיו הכנתי עם משמשים ופטל, יצא וואו, אין על המתכונים שלך קרן!
תודה אופירה
אם העוגה יצאה לי מעט דחוסה ורטובה? כלומר, בתמונה נראה שאצלך העוגה יותר אוורירית. מה הסיבה לדעתך?
יכולות להיות המון סיבות
אולי התבנית קטנה מדי ולא מתאימה
אולי שינית משהו במצרכים
הכנתי את העוגה ויש לי שאלה. יצאה לי כמות גדולה. במתכון כתוב שהכמות מתאימה לאינגליש קייק סטנדרטי. האם יתכן שלמרות שעקבתי אחר ההוראות יצאה לי כמות גדולה יותר ? שפכתי הכל לתבנית אחת . הייתי צריכה כמובן לאפות עוד כ 20 דקות והעוגה יצאה מאד דחוסה. איפה טעיתי ?
זה קורה שיש הבדלים במסות/תבניות אצל כל אחד מאיתנו, כשזה קורה, מומלץ לא למלא את התבנית בכל המסה, אלא לא לעבור את 3/4 הגובה שלה.
אחרת היא יוצאת דחוסה כי אין לעוגה לאן לעלות ולהתאוורר, את הבלילה שנותרה אופים בתבנית אינגליש קטנה או תבניות מאפינס.
וואייי איזו עוגה מושלמת!!!!
הכנתי עם שמן ומעל פיזרתי סוכר חום עם קוקוס בהמלצה של חברה
שהיא יוצאת חמה מהתנור ממש קשה להפסיק לאכול ממנה.
תודה!! 🙂
תודה אביבית
היי קרן, נראה מעולה, תהיתי אם יכול להתאים עם התותים העייפים שיש לי במקרר? ואם כן, איזה כמות מספיקה לדעתך?
בטח שאפשר
חופן
אפשר להכין כמאפינס קטנים? משנה את זמן האפייה?
תודה על המתכון שכחתי לשים א.אפיה (אוףף) למה לצפות? האם העוגה תהיה עדיין אכילה?
היא תצא מאוד דחוסה
עוד שאלה קטנה ברשותך. מה ההבדל במרקם בין העוגה הזו לבין העוגה : עוגת גבינה ופירות בחושה ומהירת הכנה שפרסמת לפני כ3 שנים במאקו?
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/keren_agam_bakery/Recipe-ef39673488eb371027.htm?Partner=interlink
אכן. יצאה דחוסה, אבל…. טעימה ממש! תודה על המתכון ועל התגובה
אפשרי להכנה כמאפינס? נשנה את זמן האפייה?
אהבתי מאוד את הטעמים-החמיצות והפירות,
אבל העוגה יצאה דחוסה מדי…ממש הקפדתי על כל התהליך.