img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת ליים ושמנת חמוצה עם זיגוג לימוני

ספטמבר 2, 2022 | 52 תגובות

img

52 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
דוד זהר
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 08:43

היי קרן מה דעתך על חתיכות מנגו במקום התאנים? לא שלא היה מדהים עם תאנים.... תודה וסופש מקסים

השב
User Avatar
עמית
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 13:18

אם רוצה לאפות באינגליש קייק? הכמויות זהות?

השב
User Avatar
איילת:)
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 15:04

האם אפשר להשתמש בתרכיז לימון קפוא של פריגת? מה ההבדל בין לימון ליים ללימון רגיל? האם ניתן להחליף לימון ליים בלימון רגיל במתכון הזה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 2, 2022 at 7:06 pm

אין בעיה להמיר ליים בלימון מיץ לימון קפוא הוא מתוק אבל אפשרי

השב
User Avatar
הלה
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 15:55

בדיוק בהתלבטות איזה עוגה מכינה ובא לי פשוט... ואז זה אלופה שאת. בול בזמן הנכון

השב
User Avatar
איילת זהבי
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 16:41

היי קרנונה אשמח לדעת שאת כותבת תבנית מלבנית שתצייני מידות זה יעזור מאוד אודה לתשובתך, שבת שלום.

השב
User Avatar
אליאן
ספטמבר 4, 2022 at 1:12 pm

אפשר חמאה במקום שמן ואם כן אז מה הכמות? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 4, 2022 at 2:16 pm

אפשר חמאה 180-200 גר׳

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 17:59

אפשר לשים במקום שמנת חמוצה גבינה לבנה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 2, 2022 at 7:06 pm

כן אפשר

השב
User Avatar
Ligal
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2022 בשעה 18:49

וואו עוגה מושלמת! אי אפשר להפסיק לאכול

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 2, 2022 at 7:03 pm

איך אני שמחה שאהבת תודה

השב
User Avatar
צילה בלוך
starstarstarstarstar
ספטמבר 3, 2022 בשעה 14:15

קרן יקרה אפשר במקום מנגו שזיפים בתוך הבלילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 3, 2022 at 3:52 pm

בטח שאפשר

השב
User Avatar
אורי
starstarstarstarstar
ספטמבר 3, 2022 בשעה 21:16

כוס ושליש סוכר, על שתי כוסות קמח? ירד לי החשק מהעוגה הזו.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 3, 2022 at 10:06 pm

גם לה ירד החשק ממך

השב
User Avatar
איריתה
ינואר 12, 2023 at 9:57 pm

בוכהההההה

השב
User Avatar
‫שני
starstarstarstarstar
ספטמבר 4, 2022 בשעה 20:45

אפשר לוותר על הגרידת לימון? לא אוהבים אצלנו...

השב
User Avatar
מ.ל.
starstarstarstarstar
ספטמבר 6, 2022 בשעה 20:51

קרן נדמה לי שבזיגוג 200 גר' אבקת סוכר - כמות מוגזמת. לא?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 7, 2022 at 2:59 pm

לא מוגזמת כדי שתהיה נוכחות של ציפוי, מוזמנת להוריד בכמות וזה יהיה פחות בולט

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ספטמבר 8, 2022 בשעה 10:39

אם שמים קמח שקדים במקום קמח לבן כמה קמח צריך?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 8, 2022 at 11:04 am

העוגה לא תחזיק רק על שקדים אפשר להמיר חלקית ביחס של 1:1

השב
User Avatar
טליה
אוקטובר 6, 2022 at 5:49 pm

הי קרן, העוגה בתנור שאלת תמה – כשהוספתי את השמן זה נראה כאילו הרסתי את ההקצפה, האם זה אמור להיות כך? התערובת נעשית נוזלית יותר? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2022 at 5:59 pm

לא.. את אמורה במזיגה איטית להוסיף אותו תוך כדי הקצפה וזה לא אמור לפגום במרקם , האם העוגה יצאה טבה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2022 at 6:00 pm

לא.. את אמורה להוסיף את השמן במזיגה איטית תוך כדי הקצפה וזה לא אמור לפגום במרקם, מקוה שהעוגה יתאה טובה, אני כמעט בטוחה שכן :-)

השב
User Avatar
ללי
starstarstarstarstar
ספטמבר 13, 2022 בשעה 20:02

קרן, אני אוהבת לקרוא אותך אבל בתור חרדית נפגעתי :(

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 13, 2022 at 9:51 pm

לא יודעת למה נפגעת לא כתבתי שום דבר פוגע

השב
User Avatar
‫שני
ספטמבר 14, 2022 at 12:27 am

זה היה קצת בוטה ה'דוסים", מודה שגם לי זה עשה קצת ברררר...אך מצד שני, אני בטוחה שזה לא היה בקטע של ליברמן, לפיד ושות'... בכל מקרה..נעלמת!! מה קורה מה2.9.22 לא העלית כלום?@!? מחכה לרעיונות חדשים..

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
ספטמבר 30, 2022 בשעה 23:34

האם יעבוד רק אם מטרפה ולא עם מיקסר? בתנאי שטח ונראית משגעת (:

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2022 at 7:30 pm

בטח

השב
User Avatar
ג ג
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2022 בשעה 22:24

עשיתי כמה שינויים ועדיין יצא מעולה, עוגה נהדרת! שמתי חמאה במקום שמן, שמנת מתוקה 15 אחוז במקום שמנת חמוצה, והורדתי משמעותית את כמות אבקת הסוכר בזיגוג.

השב
User Avatar
אורית
אוקטובר 6, 2022 at 9:59 pm

היי קרן , מה אני אגיד לך שאני דתיה ואוהבת את הצחוקים והשנינות שלך ...לא מוותרת על מילה...לא הגעתי אלייך משום אתר דתי אבל הכי חשוב שהגעתי אלייך ...הספר שלך כבר אצלי וקראתי את כולו ..אני ממליצה על המתכונים שלך בכל מקום וכבר קראתי לך בעבר 'קרן קסם' בפשטות שלך את מחוללת פלאים קרי "ניסים" אפילו שאת לא דתיה...תמשיכי כך...והמתכון הזה בטוח נהדר הולכת להכין...בייוש

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2022 at 8:21 am

תודה אורית איזה כייף לי שאת פה

השב
User Avatar
דינה רייס
אוקטובר 18, 2022 at 1:10 am

היי קרן, גיליתי אותך באינסטוש לאחרונה ואני כבר מעריצה אותך. הספקתי לשמור מספר לא מבוטל של מתכונים ואני בטוחה שהיד עוד נטויה תודה על הפשטות שבמתכוניל שלך שמזכירים לי את בית סבתא המשיכי כך. תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2022 at 6:54 am

תודה רבה דינה ברוכה הבאה

השב
User Avatar
תובל
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2022 בשעה 12:46

היי קודם כל אני רוצה להגיד שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך השאלה שלי היא אם אני מכינה את העוגה יום קודם איפה עדיף לשמור את העוגה? (מקרר/בחוץ) ומה בדיוק הגודל של התבנית המלבנית?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2022 at 7:36 am

לשמור מחוץ למקרר

השב
User Avatar
ריטה
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2022 בשעה 06:38

היי קרן תודה על מתכונים מדהימים! שאלה האם הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2022 at 7:32 am

כן

השב
User Avatar
רעות
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2022 בשעה 15:46

הי קרן, תודה על מתכונים נפלאים. הזיגוג יצא לי במרקם סירופ במקום משחתי, יתכן ש4 כפות מיץ לימון היו יותר מידי? האם עדין אפשר לצפות/לטפטף את הסירופ מעל? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2022 at 6:55 pm

תוסיפי אבקת סוכר כדי להחזיר למרקם משחה ולא סירופ

השב
User Avatar
לנה
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2023 בשעה 15:20

היי קרן, מה גודל התבנית המלבנית?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2023 at 7:36 am

לא ממש מדדתי אותה אבל זה כמו תבנית חד פעמית מאלומניום המלבניות לא האינגליש

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
ינואר 25, 2023 בשעה 21:14

רציתי להכין עוגה אחרת ואז ראיתי את זו וממש בא לי, אבל הבצים כבר שבורות בקערה,ארבע במספר,המתכון מבקש שלוש. יש מה לעשות או לחפש מתכון אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2023 at 9:44 pm

להוציא ביצה אחת או אם הן מעורבבות אז חלק מזה החוצה

השב
User Avatar
עדיה
starstarstarstarstar
פברואר 29, 2024 בשעה 22:19

היי קרן ! תודה רבה על המתכון ובכלל על התוכן המעולה שאת משתפת אתנו ! אם רוצים להכין את העוגה בגרסה כשל"פ, באיזה קמח ניתן להשתמש? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 2, 2024 at 6:44 am

כל קמח ללג שיש, או לערבב קמח שקדים עם קמח תפא או קורנפלור

השב
User Avatar
וויני
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2024 בשעה 15:23

עוגה מעולה! בדיוק מה שרציתי, רכה, עסיסית וטעימההההההה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2024 at 4:34 pm

תודה וויני אהובה

השב
User Avatar
נעמי
ינואר 26, 2025 at 10:44 pm

הכנתי את העוגה אתמול ויצאה מעולה,תודה קרן על כל המתכונים שלך.

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2025 at 11:54 am

תודה נעמי

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img