לא, אין פה קצפת אז למה קראתי לה עוגת קצפת? כי מקציפים שמנת לקצפת ואז מוסיפים ביצים וקמח ואפים את הבלילה
המושלמת בתבל, מפה היא קיבלה את השם של הקצפת.
זן עוגת לימון שמבוססת על הבלילה של עוגת השיש קצפת מהאתר , הורדתי ממני קצת, הוספתי דברים אחרים, ונותרה עוגת לימון
ופטל טרי משובח. שיא העונה עכשיו של פירות היער הטריים שנמכרים, ואני הכי אוהבת לנצל אותם לעוגות ומאפים.
תכננתי להוסיף לעוגה קרם לימון מלמעלה לקישוט אבל הילדה אמרה שרק אבקת סוכר ולא שום דבר אחר אז זרמתי איתה ואתם
יכולים לראות שכיסיתי אותה יפה יפה בטון אבקת סוכר. שיהיה המשך קיץ חמים ונעים.
אגב בתמונות לא נשאר לי פטל טרי אז הוצאתי בשביל הצילום מהמקפיא.
עוגת לימון קצפת ופטל/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
1+1/4 כוסות (175 גר׳) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית/מחית ונילוש
גרידת לימון מלימון בינוני
1/4 כוס מיץ לימון
חופן פירות יער טריים (אפשר גם קפואים אבל יש בהם יותר נוזלים)
לעיטור: (איך לא)
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש.
בקערת המיקסר או עם מיקסר ידני, או עם מטרפה אבל מהר מהר ותזהרו שלא תינשור לכם היד, מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את הביצים, אחת אחת, וממשיכים להקציף, אל תאגה, זה לא נשאר קצפת של ממש אלא מעין בלילה
סמיכה חמודה כזו. מוסיפים וניל, גרידת ומיץ לימון ומערבבים, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט רק עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים חופן פירות יער לבלילה (אפשר לקמח אותם מעט קודם שלא יישקעו) ומערבבים בעדינות.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל עוד קצת פירות יער טריים.
אופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
בתאבון
**אפשר להקציף שמנת פרווה במקום
**אפשר להמיר פירות יער בפרי אחר
**אפשר להמיר לימון בתפוז
44 Comments
לעזאזל לא אפית מספיק את העוגה
אפויה פיקס, לא יודעת על מה את מדברת
נראית עוגה טעימה ממש(: יש אפשרות להפוך אותה למתאימה לצליאקים?
עם קמח ללג בוודאי, 1:1 במקום קמח לבן
היי. נראה מעולה.
אפשר עם קמח כוסמין?
לא ציינת אם לבן או מלא
מתכון מעולה!
את יודעת להגיד מה הסיבה שהעוגה צונחת במרכז אחרי האפייה?
זה קורה בדרך כלל כשהעוגה לא מוכנה במרכז, או שאולי משהו בבלילה לא היה מעורבב תהיטב
היתכן שהעוגה ללא חמאה…?
מזכירה את
העוגה שבספר המתכונים המדהים שלך! עוגת לימון פירות יער חלומית!
נכון דומות אך שונות.
העוגה ללא שומן נוסף פרט לשמנת להקצפה
כתבת שרצית להוסיף למעלה קרם לימון. אפשר מתכון שלו בבקשה?
חפשי באתר פאי קרם לימון ופירות יער חצי מכמות הקרם שבמתכון שם
אפשר להקפיא? תשאר טעימה?
כן
הי קרו.עוגה נהדרת.להחזיק במקרר או עטוף בחוץ?
במקרר
נראה פיצוץ
אפשר עם קמח כוסמין לבן?
בטח
אם מכינים אותה יום קודם איך לשמור אותה ? מקרר או בחוץ ?
בחוץ
איך אפשר להפוך אותה ללא גלוטן?
אפשר למשל להמיר חצי מכמות הקמח בקורנפלור וחצי בקמח שקדים?
אני לא אוהבת את הקמחים ללא גלוטן כי יש להם טעם לוואי, אז מחפשת משהו אחר.
כן אפשר
ראשית תודה לך על כל המתכונים, התמונות, הסטורים וכל הדברים הטובים שאת חולקת איתנו. מצטרפת לשאלה של איילת, אם מכינים יום קודם, האם לשמור בחוץ או במקרר, בעיקר עכשיו שכבר חם בחוץ.
תודה רבה
במקרר
איך שומרים אותה בחוץ או במקרר כמה ימים מחזיקה?
אפשר עד ארבעה ימים במקרר או בחוץ עטופה היטב
שלום, אפשר עם פירות אחרים? ואם כן איזה ואיזו כמות?
אפשר פירות אחרים והגנות תלויה בסוג הפרי
אשמח להבין את משמעות ההקצפה של השמנת, הרי כל האויר יוצא בחימום והיא חוזרת להיות שמנת.. אז איך בעצם מרגישים את ההקצפה? אשמח להביו. תודה רבה על המתכון
הכנתי אותה עם דובדבנים של סנפרוסט, היא כבר שעה וחצי בתנור, ועדיין החלק האמצעי קצת רך… הגיוני?
כן
פירות קפואים מגירים נוזלים
תמשיכי לאפות
יצא מושלם! תודה על מתכון מהממם!
תודה טל
יש תחליף לביצים? (אלרגיה)
לא חושבת שיעבוד פה תחליף
היי קרן אהובה!
איך אבקת הסוכר שלך נשארת כל כך יפה על העוגות? אצלי אם העוגות חמות/רטובות, היא תמיד נספגת ונראת עצובה 🙁
הי קרן, העוגה אמורה לצאת דחוסה מאוד?
ואם אשים מעל אייסינג לימון יעבוד, נכון?
אפשר להמיר חלק מהקמח הלבן (או את כולו) בקמח שקדים? איך זה ישפיע על זמן האפייה?
וואו!!!! מרקם שמיימי!
אפיתי בתבנית חור והפכתי, יצאה יפיפיה מהסרטים עם פירות היער מבצבצים!
הוספתי אבקת סוכר עם לימון בהזלפות כי לא רציתי להסתיר את פירות היער עם אבקת סוכרתודה, חוסלה הכי מהר אי פעם
תודה הדס
וואו! וואו! יצא מטורף! מתכון מעולה, השתמשתי בפטל טרי אדום ושחור וקצת בלוברי טרי. השמשתי בקמח קוקוס ושקדים חצי חצי ויצא פשוט להיט! תודה 3> 3> 3>
העוגה טיללל ברמות קשות!
אפשר פליז את הקרם לימון שפרסמת בפייסבוק?
היי קרן , בכמה להכפיל על מנת להכין בתבנית 26 עגולה ? תודה 🙂
לא ממליצה לבצע הכפלות כאלו
אפשר להכפיל בשתיים ולאפות ב 24 או ב 26 עוגה נמוכה יותר