עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון שמנת חמוצה רכה

יולי 6, 2020 69 Comments

עוגות לימון זה אחד הדברים שאני מבינה שאני אוהבת כנראה בגלל הגיל, כי פעם ממש לא אהבתי !

בכלל חמצמצות פעם בעוגות ובאוכל לא היתה אהובה עליי, ובשנים האחרונות אני אוהבת ממש.

אז אני מברכת על זה כי זה כל כך טעים. זו עוגת לימון חמצמצה אבל עדין כזה, הביס שלה מפתיע כי היא ממש

רכה, והיא כל כך טעימה! השילוב של לימון ושמנת חמוצה הוא דפניטלי אלוהי.

כל שלבי ההכנה בהיילייטס באינסטוש כאן

עוגת לימון שמנת חמוצה רכה/תבנית עגולה 22 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1.5 כוסות(300 גר׳)  סוכר לבן

כוס(200 גר׳) שמן קנולה

כפית תמצית וניל

גרידת לימון מלימון גדול

4 כפות מיץ לימון

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1 מיכל(200 מ״ל) שמנת חמוצה 27%

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה

מוסיפים את השמן, לאט בזרם חלש, וממשיכים להקציף

מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות למתכון:

השימוש בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים משנה את כל חוקי המשחק של העוגה הזו, אני לא ממליצה להשתמש

בשמנת פחות מ 15% שומן.

העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר עד כארבעה ימים

**לפרווה המירו שמנת חמוצה בקרם קוקוס, או שמנת צימחית באותה הכמות.

**את השמנת החמוצה ניתן להמיר בכמות זהה של יוגורט, גבינת ריקוטה, או שמנת מתוקה

 

Print Friendly, PDF & Email

69 Comments

לינה יולי 6, 2020 at 11:13 am

היי קרן, במידה ויש רק תבנית 26?
בכמה להכפיל את החומרים?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:39 pm

לעוגה גבוהה צריך ממש להכפיל

Reply
אסלאם יולי 26, 2020 at 2:45 am

היי קרן תודה על עוגה מהמממממממממת טעימה בטירוף ומתכון מנצח , עשיתי אותה בדיוק לפי המכון רק חילקתי לשתי תבניות אינגלש קייק והוספתי אוכמניות יצאאאאאה מעלפתתתתתת ,, שאלה באלי לעשות אותה כמו cupcakes עדיין זמן האפיה יישאר 35 דקות ?? שאלה נוספת אני רוצה להשתמש בתבנית מחולקת מאלומיניום להכניס את הבלילה ישר אליה כמובן לאחר שימון , או לשים את התבניות נייר לתוך תבנית האלומיניום ??

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 7:19 am

תודה רבה אסלאם, שרופה על השם שלך! יש לנו אסלאם יפיפייה בכיתה של הבן, בקאפקייק זמן האפייה מתקצר כמובן, ו ובאלומניום אין צורך בנייר אפייה רק שימון קל בספריי שמן

Reply
אסלאם יולי 29, 2020 at 1:43 am

תודה יקירה , מודה לך מאוד , מהממת את ❤

ניצה יולי 7, 2020 at 12:30 am

האם בכל זאת אפשר שמנת 9% בלבד? למי שלא יכול להרשות לעצמו מעבר….

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:17 am

ברור שאפשר

Reply
סוזי יולי 17, 2020 at 10:40 pm

הוספתי דובדבנים חמוצים ויצא אלוהי

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:30 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
יפעת יולי 6, 2020 at 4:32 pm

הי קרן
אם רוצים תבנית מעל גודל 22,בכמה להגדיל כמויות?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:38 pm

ל 24 להגדיל ב 1.5

Reply
אודי יולי 6, 2020 at 4:35 pm

נראית משגע! והמתכון המצולם מצחיק ונהדר!
האם אפשר להמיר בכוסמין לבן? ושמן קוקוס? תודה!!!!

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:38 pm

הי תודה
אין בעיה להמיר לכוסמין לבן, וגם לשמן קוקוס באותה הכמות

Reply
עדי יולי 16, 2020 at 1:02 pm

היי קרן!
נהנית ממש מהבלוג ומהמתכונים המעולים! אתמול הכנתי את הלחמניות המבורגר ויצא סוף. ישר באתי לחפש מתכון בשביל עוגה לשבת.

צריך לעשות שינוי בכמויות כדי לאפות בתבניות אינגליש קייק חדפ?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 2:05 pm

לחלק לשתיים ואולי זמן אפייה מתקצר מעט

Reply
ספיר יולי 6, 2020 at 5:02 pm

שמן זרעי ענבים יחליף את הקנולה זה בסדר?

Reply
אייריס יולי 6, 2020 at 5:54 pm

היי קרן
תהיתי מתי אראה באחת הסדנאות שלך מישהו שאני מכירה. וכן היום זה קרה.
עכשיו לעניין העוגה
אני מטורפת על עוגות לימון
האם ניתן להמיר את השמן בחמאה?

Reply
ספיר יולי 8, 2020 at 7:13 pm

אשאל שוב כי אולי לא ראית, האם ניתן להחליף את השמן בשמן זרעי ענבים?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 8:13 pm

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן

Reply
ספיר יולי 8, 2020 at 8:19 pm

תודה רבה ! אעדכן 🙂

Reply
סוזי יולי 6, 2020 at 5:58 pm

היי
מה לגבי שימוש במסקרפונה במקום שמנת?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 8:49 pm

ייצא אחלה

Reply
Adisaliman@gmail.com יולי 6, 2020 at 7:51 pm

אפשר להשתמש בקרם פטיסייר/ קרם מסקרפונה של גד במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 8:49 pm

בטח!

Reply
שחר יולי 6, 2020 at 9:23 pm

היי קרן, אמרת בסטורי שאפשר לשדרג את העוגה עם קרמבל, תוכלי בבקשה לתת הסבר איך להכין ובאיזה שלב לשלב? תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:19 am

לקראמבל שקדים:
65 גרם (שליש כוס) סוכר
105 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
60 גרם חמאה רכה, בקוביות
רבע כוס גפרורי שקדים או שקדים קלופים קצוצים
מערבבים הכל לפירורים ומפזרים מעל העוגה

Reply
כוכי יולי 6, 2020 at 11:25 pm

מה גודל התבנית לעוגה ?לא מצויין במתכון

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:17 am

22 סמ

Reply
כוכי יולי 6, 2020 at 11:27 pm

במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה?האם ניתן להשתמש גם בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:20 am

אפשר קרם קוקוס או שמנת צמחית או שמנת מתוקה או יוגורט או ריקוטה באותה הכמות
לגבי קמח שקדים אפשר להמיר 1/2 כוס קמח רגיל בקמח שקדים

Reply
ניצ יולי 6, 2020 at 11:35 pm

אפשר קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:20 am

אפשר
היא תצא מעט יבשה ודחוסה יותר אולי אבל עדיין טעימה

Reply
רוני יולי 7, 2020 at 8:41 am

היי קרן,
יש לעוגה הזו מתכון לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 11:22 am

בהחלט, הוספתי עכשיו בהערות למטה

Reply
רוני יולי 7, 2020 at 11:55 am

היי קרן,
איני רואה את המתכון לגרסה הפרווה בהערות למטה במתכון.

Reply
איילה יולי 7, 2020 at 12:25 pm

היי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 2:00 pm

כן

Reply
הדר יולי 8, 2020 at 11:20 am

היי אפשר במקום יוגורט / שמנת חמוצה לשים חלב??
תודה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:54 pm

לא בטוחה שיעבוד, אפשר לנסות אבל לא ניסיתי

Reply
בטי יולי 8, 2020 at 12:24 pm

את השתמשת ב- 27% שמנת ? כי שמתי לב שיצא לך בלילה יותר דלילה מאצלי
אבל בכל מקרה היא כבר חוסלה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:52 pm

חושבת שכן לא זוכרת וזה לא קריטי בעיני בכלל אחוז השומן . שמחה שחוסלה

Reply
טניה יולי 10, 2020 at 4:16 pm

היי,
האם מומלץ לאכול מיד או לקרר? 🙂

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:18 pm

מה שבא לך, היא טעימה ככה או ככה

Reply
אילנית יולי 8, 2020 at 12:41 pm

הי קרן,
חייבת לומר שאת מדהימה וכל העוגות שלך יוצאות טעימות בטירוף.
יש לי שאלה לגבי כמות הקמח בעוגת לימון?
לי יש כוס מידה 200 מל את רשמת 280 לשתי כוסות קמח. תוכלי להסביר לי באיזה כוס להשתמש? תודה רבה:-)

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:51 pm

כוס מידה אוניברסלית למיליליטרים היא 240 לנוזל
קמח שוקלים בגרמים ולא במיליליטרים , אבל אם הכוס שלך היא 200 מ״ל נוזל אז היא קטנה.
לכן כדאי ורצוי להחזיק בבית משקל מטבח.
בהצלחה!

Reply
מירב יולי 8, 2020 at 12:44 pm

אפיתי את העוגה ב 2 תבניות אינגלישקייק חד פעמי ויצאו גבוהות ויפות!
ובכלל אוהבת מאוד את המתכונים שלך! תודה קרן, את מקסימה.

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:50 pm

ודה מירב, שמחה ממש לשמוע

Reply
הילה יולי 13, 2020 at 5:49 pm

היי קרן,
מאוד נהנית מהבלוג שלך!
אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 8:24 pm

בטח שאפשר

Reply
אוסנת יולי 8, 2020 at 1:44 pm

מתכון שמזמין להכין :). רק מוודאת שאין טעות, חשבתי שכוס שמן זה 240 גרם… כמו כוס מים, האם זה 200 גרם , כלומר אין טעות?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:49 pm

אין טעות

Reply
שירו יולי 9, 2020 at 6:16 pm

יש אפשרות לרשום כמויות לתבנית 24?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 8:09 pm

ב 24 היא תצא קצת נמוכה ממה שבתמונה לא הייתי מגדילה מצרכים

Reply
יחיאל דרעי יולי 9, 2020 at 8:41 pm

עשיתי יצאה נהדרת. עשיתי פרווה, ממש טעימה, שומר את המתכון. תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 9:59 pm

תודה יחיאל

Reply
יפעת יולי 10, 2020 at 5:32 pm

הי קרן
הכנתי לשבת את העוגה,מה אני אגיד לך אליפות! את לוקחת בענק כל בלוג אחר שאני קוראת,הכל יוצא אצלך כמו בתמונה,טעים למות. תודה על המתכונים המעולים, ועל החיוך של כולם בכל אפייה. שבת שלום

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 8:45 pm

תודה רבה יפעת !

Reply
טלי יולי 11, 2020 at 3:10 am

קרן, העוגה יצאה מושלמת! אפיתי אותה עם שמנת מתוקה ובתבנית אינגליש קייק.
לדעתי טעם הלימון מאוד מעודן ועדין. מה ניתן להוסיף כדי לקבל טעם לימוני חזק יותר?
האם ניתן לשלב גם לימוני ליים?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 7:19 am

בטח שאפשר ליים ויותר גרידת לימון

Reply
טלי יולי 21, 2020 at 10:36 pm

תודה רבה!
האם ניתן להוסיף גם פרג (לא טחון)?
אם כן, באיזו כמות?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 11:08 pm

אפשר 30-40 גר

Reply
יעל יולי 11, 2020 at 4:26 pm

היי קרן
אם אכין בתבנית אינגלישקייק מפיירקס ,זה משתווה לגודל תבנית 22 ? כי יש לי רק 24 ו26

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:03 pm

יש מלא גדלים בפיירקס
יש מצב שכן

Reply
אפרת יולי 12, 2020 at 8:12 pm

היי
אפשר לקצץ בסוכר?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 8:26 pm

אפשר להוריד 1/4 כוס בלבד אחרת יפגע לא רק בטעם אלא גם במרקם כולל גובה

Reply
Orly יולי 16, 2020 at 7:55 pm

הי קרן, משום מה 40 דקות לא מספיקות…ניסיון שני. תבנית 22. הקיסם לא יוצא יבש ): מה יכולה להיות הבעיה?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 9:43 pm

לתת יותר זמן ממש תלוי בתנור ובסוג תבנית

Reply
מיטל יולי 23, 2020 at 12:08 pm

היי קרן
משום מה זמן האפייה היה ארוך אצלי בחצי (שעה) איכשהו אני מרגישה שזה קורה כל פעם שצריך להקציף ביצים. יכול להיות שפה הבעיה? איך פותרים? לא חושבת שקשור לתנור כי בכל מתכון אחר שלך הכל בול

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 2:53 pm

ממש מוזר ואין לי מושג למה, אבל יש תנורים שבהם זמן אפייה מתארך, או שזה קשור לתבנית שאת אופה בה

Reply

Leave a Comment