עוגות לימון זה אחד הדברים שאני מבינה שאני אוהבת כנראה בגלל הגיל, כי פעם ממש לא אהבתי !
בכלל חמצמצות פעם בעוגות ובאוכל לא היתה אהובה עליי, ובשנים האחרונות אני אוהבת ממש.
אז אני מברכת על זה כי זה כל כך טעים. זו עוגת לימון חמצמצה אבל עדין כזה, הביס שלה מפתיע כי היא ממש
רכה, והיא כל כך טעימה! השילוב של לימון ושמנת חמוצה הוא דפניטלי אלוהי.
כל שלבי ההכנה בהיילייטס באינסטוש כאן
עוגת לימון שמנת חמוצה רכה/תבנית עגולה 22 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
1.5 כוסות(300 גר') סוכר לבן
כוס(200 גר') שמן קנולה
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון גדול
4 כפות מיץ לימון
2 כוסות (280 גר') קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 מיכל(200 מ״ל) שמנת חמוצה 27%
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
מוסיפים את השמן, לאט בזרם חלש, וממשיכים להקציף
מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות למתכון:
השימוש בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים משנה את כל חוקי המשחק של העוגה הזו, אני לא ממליצה להשתמש
בשמנת פחות מ 15% שומן.
העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר עד כארבעה ימים
**לפרווה המירו שמנת חמוצה בקרם קוקוס, או שמנת צימחית באותה הכמות.
**את השמנת החמוצה ניתן להמיר בכמות זהה של יוגורט, גבינת ריקוטה, או שמנת מתוקה
100 Comments
היי קרן, במידה ויש רק תבנית 26?
בכמה להכפיל את החומרים?
לעוגה גבוהה צריך ממש להכפיל
היי קרן תודה על עוגה מהמממממממממת טעימה בטירוף ומתכון מנצח , עשיתי אותה בדיוק לפי המכון רק חילקתי לשתי תבניות אינגלש קייק והוספתי אוכמניות יצאאאאאה מעלפתתתתתת ,, שאלה באלי לעשות אותה כמו cupcakes עדיין זמן האפיה יישאר 35 דקות ?? שאלה נוספת אני רוצה להשתמש בתבנית מחולקת מאלומיניום להכניס את הבלילה ישר אליה כמובן לאחר שימון , או לשים את התבניות נייר לתוך תבנית האלומיניום ??
תודה רבה אסלאם, שרופה על השם שלך! יש לנו אסלאם יפיפייה בכיתה של הבן, בקאפקייק זמן האפייה מתקצר כמובן, ו ובאלומניום אין צורך בנייר אפייה רק שימון קל בספריי שמן
תודה יקירה , מודה לך מאוד , מהממת את ❤
היי קרן,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים! אפיתי את העוגה אתמול. היא מעדיפה, ממש טעימה ורכה!!! רציתי לשאול האם אפשר להוסיף למעלה שקדים מולבנים פרוסים? תודה רבה
בטח שאפשר
היי
מתי מוסיפים את האוכמניות? למעלה או לבלילה?
חושבת שעדיף למעלה
האם בכל זאת אפשר שמנת 9% בלבד? למי שלא יכול להרשות לעצמו מעבר….
ברור שאפשר
הוספתי דובדבנים חמוצים ויצא אלוהי
שמחה לשמוע תודה
הי קרן
אם רוצים תבנית מעל גודל 22,בכמה להגדיל כמויות?
ל 24 להגדיל ב 1.5
אם אין שמן קנולה להמיר לשמן זית חמניות או חמאה?
חמניות עדיף
נראית משגע! והמתכון המצולם מצחיק ונהדר!
האם אפשר להמיר בכוסמין לבן? ושמן קוקוס? תודה!!!!
הי תודה
אין בעיה להמיר לכוסמין לבן, וגם לשמן קוקוס באותה הכמות
היי קרן!
נהנית ממש מהבלוג ומהמתכונים המעולים! אתמול הכנתי את הלחמניות המבורגר ויצא סוף. ישר באתי לחפש מתכון בשביל עוגה לשבת.
צריך לעשות שינוי בכמויות כדי לאפות בתבניות אינגליש קייק חדפ?
לחלק לשתיים ואולי זמן אפייה מתקצר מעט
שמן זרעי ענבים יחליף את הקנולה זה בסדר?
היי קרן,
כמה חמאה צריך כדי להמיר את השמן לחמאה?
תודה רבה
היי קרן
תהיתי מתי אראה באחת הסדנאות שלך מישהו שאני מכירה. וכן היום זה קרה.
עכשיו לעניין העוגה
אני מטורפת על עוגות לימון
האם ניתן להמיר את השמן בחמאה?
אשאל שוב כי אולי לא ראית, האם ניתן להחליף את השמן בשמן זרעי ענבים?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן
תודה רבה ! אעדכן 🙂
היי
מה לגבי שימוש במסקרפונה במקום שמנת?
ייצא אחלה
אפשר להשתמש בקרם פטיסייר/ קרם מסקרפונה של גד במקום שמנת חמוצה?
בטח!
בס"ד
היי, יש לי רק ביצים m, כמה ביצים אני אצטרך להוסיף לעוגה?
אחת
היי קרן, אמרת בסטורי שאפשר לשדרג את העוגה עם קרמבל, תוכלי בבקשה לתת הסבר איך להכין ובאיזה שלב לשלב? תודה רבה!
לקראמבל שקדים:
65 גרם (שליש כוס) סוכר
105 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
60 גרם חמאה רכה, בקוביות
רבע כוס גפרורי שקדים או שקדים קלופים קצוצים
מערבבים הכל לפירורים ומפזרים מעל העוגה
מה גודל התבנית לעוגה ?לא מצויין במתכון
22 סמ
במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה?האם ניתן להשתמש גם בקמח שקדים?
אפשר קרם קוקוס או שמנת צמחית או שמנת מתוקה או יוגורט או ריקוטה באותה הכמות
לגבי קמח שקדים אפשר להמיר 1/2 כוס קמח רגיל בקמח שקדים
אפשר קמח כוסמין מלא?
אפשר
היא תצא מעט יבשה ודחוסה יותר אולי אבל עדיין טעימה
היי קרן,
יש לעוגה הזו מתכון לגרסת פרווה?
בהחלט, הוספתי עכשיו בהערות למטה
היי קרן,
איני רואה את המתכון לגרסה הפרווה בהערות למטה במתכון.
היי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חמוצה?
כן
היי אפשר במקום יוגורט / שמנת חמוצה לשים חלב??
תודה
לא בטוחה שיעבוד, אפשר לנסות אבל לא ניסיתי
את השתמשת ב- 27% שמנת ? כי שמתי לב שיצא לך בלילה יותר דלילה מאצלי
אבל בכל מקרה היא כבר חוסלה 🙂
חושבת שכן לא זוכרת וזה לא קריטי בעיני בכלל אחוז השומן . שמחה שחוסלה
היי,
האם מומלץ לאכול מיד או לקרר? 🙂
מה שבא לך, היא טעימה ככה או ככה
הי קרן,
חייבת לומר שאת מדהימה וכל העוגות שלך יוצאות טעימות בטירוף.
יש לי שאלה לגבי כמות הקמח בעוגת לימון?
לי יש כוס מידה 200 מל את רשמת 280 לשתי כוסות קמח. תוכלי להסביר לי באיזה כוס להשתמש? תודה רבה:-)
כוס מידה אוניברסלית למיליליטרים היא 240 לנוזל
קמח שוקלים בגרמים ולא במיליליטרים , אבל אם הכוס שלך היא 200 מ״ל נוזל אז היא קטנה.
לכן כדאי ורצוי להחזיק בבית משקל מטבח.
בהצלחה!
אפיתי את העוגה ב 2 תבניות אינגלישקייק חד פעמי ויצאו גבוהות ויפות!
ובכלל אוהבת מאוד את המתכונים שלך! תודה קרן, את מקסימה.
ודה מירב, שמחה ממש לשמוע
היי קרן,
מאוד נהנית מהבלוג שלך!
אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?
תודה!
בטח שאפשר
מתכון שמזמין להכין :). רק מוודאת שאין טעות, חשבתי שכוס שמן זה 240 גרם… כמו כוס מים, האם זה 200 גרם , כלומר אין טעות?
אין טעות
יש אפשרות לרשום כמויות לתבנית 24?
ב 24 היא תצא קצת נמוכה ממה שבתמונה לא הייתי מגדילה מצרכים
עשיתי יצאה נהדרת. עשיתי פרווה, ממש טעימה, שומר את המתכון. תודה רבה!
תודה יחיאל
הי קרן
הכנתי לשבת את העוגה,מה אני אגיד לך אליפות! את לוקחת בענק כל בלוג אחר שאני קוראת,הכל יוצא אצלך כמו בתמונה,טעים למות. תודה על המתכונים המעולים, ועל החיוך של כולם בכל אפייה. שבת שלום
תודה רבה יפעת !
קרן.אין לעוגה הזאת זכר ללימון.!..
עפיתי אותה..וואלה אני מהקונדיטוריות הטובות …
מה השתבש?
לא יודעת מה השתבש מניחה שזה קשור ללימון
להבא תוסיפי יותר אולי את אוהבת ממש ממש הרבה לימון
קרן, העוגה יצאה מושלמת! אפיתי אותה עם שמנת מתוקה ובתבנית אינגליש קייק.
לדעתי טעם הלימון מאוד מעודן ועדין. מה ניתן להוסיף כדי לקבל טעם לימוני חזק יותר?
האם ניתן לשלב גם לימוני ליים?
בטח שאפשר ליים ויותר גרידת לימון
תודה רבה!
האם ניתן להוסיף גם פרג (לא טחון)?
אם כן, באיזו כמות?
אפשר 30-40 גר
הכמות יכולה להתאים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?
ואני אוהבת שהעוגה ממש לימונית אפשר לדעתך להוסיף עוד מיץ או גרידת לימון? או אולי סירופ מלימון ואבקת סוכר מעל?
שתי אינגליש זה אחלה
אפשר להוסיך גרידת לימון , סירופ עם לימון מלמעלה זה בכלל שוס
אפשר גם ציפוי של 100 גר אבקת סוכר מומסת עם מיץ לימון זה יהיה מושלם
היי קרן
אם אכין בתבנית אינגלישקייק מפיירקס ,זה משתווה לגודל תבנית 22 ? כי יש לי רק 24 ו26
יש מלא גדלים בפיירקס
יש מצב שכן
היי
אפשר לקצץ בסוכר?
אפשר להוריד 1/4 כוס בלבד אחרת יפגע לא רק בטעם אלא גם במרקם כולל גובה
הי קרן, משום מה 40 דקות לא מספיקות…ניסיון שני. תבנית 22. הקיסם לא יוצא יבש ): מה יכולה להיות הבעיה?
לתת יותר זמן ממש תלוי בתנור ובסוג תבנית
עוגה טעימה, רכה כענן.
רק…נשארה לבנה ולא השתזפה כמו בתמונה אצלך.
איך משיגים את הקראסט השזוף למעלה?
אולי הורדת בסוכר?
היי 3> האם ניתן להמיר את השמן לשמן זית?
היי קרן
משום מה זמן האפייה היה ארוך אצלי בחצי (שעה) איכשהו אני מרגישה שזה קורה כל פעם שצריך להקציף ביצים. יכול להיות שפה הבעיה? איך פותרים? לא חושבת שקשור לתנור כי בכל מתכון אחר שלך הכל בול
ממש מוזר ואין לי מושג למה, אבל יש תנורים שבהם זמן אפייה מתארך, או שזה קשור לתבנית שאת אופה בה
הכנתי עם קראמבל יצא יאמי! איזה כיף שיש אותך
האם אפשר להכיו את העוגה עם למון ליים
לקחתי את המיץ לימון שנשאר לי והוספתי לו אבקת סוכר, לזיגוג לימוני מושלם לעוגה המדהימה הזאת!! יצאה מושלמת!
נשמע מושלם
היי קרן,
אפשר להוריד את כמות הסוכר או להחליף אותו בדבש?
תודה 🙂
לא ממליצה להוריד העוגה תצא דחוסה יותר ונמוכה
אפשר להמיר 1/4 כוס בדבש
העוגה יצאה לי קצת שרופה מבחוץ אך לא מבושלת בכלל מבפנים.. מה הסיבה לזה?
שחום התנור שלך קצת גבוה
תורידו אותו ותאפי יותר זמן
אפשר בתבנית בקוטר 24 ולא להגדיל את הכמויות?
היי קרן,
אוהבת את המתכונים שלך
האם שמנת חמוצה 27% הכוונה לשמנת של פעם?
כן
הכנתי ויצא מעולה !!
הוספתי מלמעלה זיגוג של כף מיץ למיון מעורבב עם 50 גרם אבקת סוכר וזה ממש הוסיף לטעם הלימוני
מושלם
עוגה מעולה, הכנתי אותה עם קרם קוקוס כי לא הייתה שמנת וריבת לימון ביתית
תמיד כיף להכין את המתכונים שלך.
תודה
תודה מירב