עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון שמנת חמוצה רכה

יולי 6, 2020 162 Comments

עוגות לימון זה אחד הדברים שאני מבינה שאני אוהבת כנראה בגלל הגיל, כי פעם ממש לא אהבתי !

בכלל חמצמצות פעם בעוגות ובאוכל לא היתה אהובה עליי, ובשנים האחרונות אני אוהבת ממש.

אז אני מברכת על זה כי זה כל כך טעים. זו עוגת לימון חמצמצה אבל עדין כזה, הביס שלה מפתיע כי היא ממש

רכה, והיא כל כך טעימה! השילוב של לימון ושמנת חמוצה הוא דפניטלי אלוהי.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת לימון שמנת חמוצה רכה/תבנית עגולה 22 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1.5 כוסות(300 גר')  סוכר לבן

כוס(200 גר') שמן קנולה

כפית תמצית וניל

גרידת לימון מלימון גדול

4 כפות מיץ לימון

2 כוסות (280 גר') קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1 מיכל(200 מ״ל) שמנת חמוצה 27%

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה

מוסיפים את השמן, לאט בזרם חלש, וממשיכים להקציף

מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות למתכון:

השימוש בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים משנה את כל חוקי המשחק של העוגה הזו, אני לא ממליצה להשתמש

בשמנת פחות מ 15% שומן.

העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר עד כארבעה ימים

**לפרווה המירו שמנת חמוצה בקרם קוקוס, או שמנת צימחית באותה הכמות.

**את השמנת החמוצה ניתן להמיר בכמות זהה של יוגורט, גבינת ריקוטה, או שמנת מתוקה

 

Print Friendly, PDF & Email

162 Comments

לינה יולי 6, 2020 at 11:13 am

היי קרן, במידה ויש רק תבנית 26?
בכמה להכפיל את החומרים?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:39 pm

לעוגה גבוהה צריך ממש להכפיל

Reply
אסלאם יולי 26, 2020 at 2:45 am

היי קרן תודה על עוגה מהמממממממממת טעימה בטירוף ומתכון מנצח , עשיתי אותה בדיוק לפי המכון רק חילקתי לשתי תבניות אינגלש קייק והוספתי אוכמניות יצאאאאאה מעלפתתתתתת ,, שאלה באלי לעשות אותה כמו cupcakes עדיין זמן האפיה יישאר 35 דקות ?? שאלה נוספת אני רוצה להשתמש בתבנית מחולקת מאלומיניום להכניס את הבלילה ישר אליה כמובן לאחר שימון , או לשים את התבניות נייר לתוך תבנית האלומיניום ??

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 7:19 am

תודה רבה אסלאם, שרופה על השם שלך! יש לנו אסלאם יפיפייה בכיתה של הבן, בקאפקייק זמן האפייה מתקצר כמובן, ו ובאלומניום אין צורך בנייר אפייה רק שימון קל בספריי שמן

Reply
אסלאם יולי 29, 2020 at 1:43 am

תודה יקירה , מודה לך מאוד , מהממת את ❤

אירינה אוקטובר 27, 2020 at 9:23 am

היי קרן,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים! אפיתי את העוגה אתמול. היא מעדיפה, ממש טעימה ורכה!!! רציתי לשאול האם אפשר להוסיף למעלה שקדים מולבנים פרוסים? תודה רבה

קרן אגם נובמבר 7, 2020 at 11:00 am

בטח שאפשר

שרית פברואר 3, 2021 at 8:56 pm

היי
מתי מוסיפים את האוכמניות? למעלה או לבלילה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:53 pm

חושבת שעדיף למעלה

ניצה יולי 7, 2020 at 12:30 am

האם בכל זאת אפשר שמנת 9% בלבד? למי שלא יכול להרשות לעצמו מעבר….

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:17 am

ברור שאפשר

Reply
סוזי יולי 17, 2020 at 10:40 pm

הוספתי דובדבנים חמוצים ויצא אלוהי

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:30 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
טליה ספטמבר 15, 2021 at 10:26 am

אפשר לשים ב 2 תבניות אינגליש קייק ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 10:33 am

כן אפשר

Reply
מאיה ספטמבר 6, 2022 at 8:24 am

אני אומנם לא קרן, אבל שמן הוא 100% שומן… ו15% בשמנה חמוצה לא מסתדר? 🙂 אשמח שתאירי את עיני – ממני שמפחיתה כמויות של שמן וגם מעדיפה שמנת חמוצה 9%.

Reply
רוני אפריל 23, 2021 at 12:15 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בסוכר וניל במקום תמצית וניל? אם כן כמה סוכר וניל היית שמה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:51 am

שקית סוכר וניל

Reply
רוני אפריל 24, 2021 at 11:06 pm

תודה, יצאה מעולה! כולם נהנו 🙂

Reply
מקטובי רבקה נובמבר 12, 2022 at 8:44 am

מה הכי מומלץ לאפיה מושלמת טורבו או אחר

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 4:16 pm

חום עליון תחתון

Reply
יפעת יולי 6, 2020 at 4:32 pm

הי קרן
אם רוצים תבנית מעל גודל 22,בכמה להגדיל כמויות?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:38 pm

ל 24 להגדיל ב 1.5

Reply
נטע כהן ספטמבר 27, 2020 at 1:54 pm

אם אין שמן קנולה להמיר לשמן זית חמניות או חמאה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 2:04 pm

חמניות עדיף

Reply
אודי יולי 6, 2020 at 4:35 pm

נראית משגע! והמתכון המצולם מצחיק ונהדר!
האם אפשר להמיר בכוסמין לבן? ושמן קוקוס? תודה!!!!

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:38 pm

הי תודה
אין בעיה להמיר לכוסמין לבן, וגם לשמן קוקוס באותה הכמות

Reply
עדי יולי 16, 2020 at 1:02 pm

היי קרן!
נהנית ממש מהבלוג ומהמתכונים המעולים! אתמול הכנתי את הלחמניות המבורגר ויצא סוף. ישר באתי לחפש מתכון בשביל עוגה לשבת.

צריך לעשות שינוי בכמויות כדי לאפות בתבניות אינגליש קייק חדפ?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 2:05 pm

לחלק לשתיים ואולי זמן אפייה מתקצר מעט

Reply
Keren דצמבר 17, 2021 at 10:07 pm

עוגה מעולה, מכינה אותה קבוע כל כמה שבועות. הבן שלי אוהב ודורש. אפתי בשתי תבניות אינגליש קייק, כמה פעמיים והבפנים לא יתבשל. בשל כך עברתי לאפייה בקפקייק בתבניות אישיות, 170 עד 180 מעלות למשך 35 דקות. יצא מעולה. בגללה רכשתי את הספר שלך נשואה למאפייה, העוגות בספר מעולות וחדשניות, והן הקינוח של ארוחת שישי. תודה, תבורכי.

Reply
חן חן פברואר 3, 2024 at 10:33 am

הי קרן
הכנתי את העוגה כמה פעמים ויצא מעולה!
אבל אתמול היא יצאה לי ממש דחוסה…שמתי 2 ביצים L ואחד xl ובמקום שמנת חמוצה גביע אשל..מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:50 pm

אולי הורדת בכמות הסוכר

Reply
מושיקו פברואר 14, 2024 at 1:07 pm

הקיסם צריך לצאת יבש או פרורים לחים

Reply
ספיר יולי 6, 2020 at 5:02 pm

שמן זרעי ענבים יחליף את הקנולה זה בסדר?

Reply
מור דצמבר 16, 2020 at 12:11 pm

היי קרן,
כמה חמאה צריך כדי להמיר את השמן לחמאה?
תודה רבה

Reply
אייריס יולי 6, 2020 at 5:54 pm

היי קרן
תהיתי מתי אראה באחת הסדנאות שלך מישהו שאני מכירה. וכן היום זה קרה.
עכשיו לעניין העוגה
אני מטורפת על עוגות לימון
האם ניתן להמיר את השמן בחמאה?

Reply
ספיר יולי 8, 2020 at 7:13 pm

אשאל שוב כי אולי לא ראית, האם ניתן להחליף את השמן בשמן זרעי ענבים?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 8:13 pm

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן

Reply
ספיר יולי 8, 2020 at 8:19 pm

תודה רבה ! אעדכן 🙂

Reply
מאיה ספטמבר 6, 2022 at 8:27 am

אני תמיד שמה שמן זרעי ענבים בכל קינוח שבו צריך שמן, אז אל תדאגי יהיה לך מצוין.

סוזי יולי 6, 2020 at 5:58 pm

היי
מה לגבי שימוש במסקרפונה במקום שמנת?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 8:49 pm

ייצא אחלה

Reply
[email protected] יולי 6, 2020 at 7:51 pm

אפשר להשתמש בקרם פטיסייר/ קרם מסקרפונה של גד במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 8:49 pm

בטח!

Reply
יפה ספטמבר 27, 2020 at 8:19 am

בס"ד
היי, יש לי רק ביצים m, כמה ביצים אני אצטרך להוסיף לעוגה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:08 pm

אחת

Reply
שחר יולי 6, 2020 at 9:23 pm

היי קרן, אמרת בסטורי שאפשר לשדרג את העוגה עם קרמבל, תוכלי בבקשה לתת הסבר איך להכין ובאיזה שלב לשלב? תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:19 am

לקראמבל שקדים:
65 גרם (שליש כוס) סוכר
105 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
60 גרם חמאה רכה, בקוביות
רבע כוס גפרורי שקדים או שקדים קלופים קצוצים
מערבבים הכל לפירורים ומפזרים מעל העוגה

Reply
כוכי יולי 6, 2020 at 11:25 pm

מה גודל התבנית לעוגה ?לא מצויין במתכון

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:17 am

22 סמ

Reply
כוכי יולי 6, 2020 at 11:27 pm

במה ניתן להחליף את השמנת החמוצה?האם ניתן להשתמש גם בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:20 am

אפשר קרם קוקוס או שמנת צמחית או שמנת מתוקה או יוגורט או ריקוטה באותה הכמות
לגבי קמח שקדים אפשר להמיר 1/2 כוס קמח רגיל בקמח שקדים

Reply
ניצ יולי 6, 2020 at 11:35 pm

אפשר קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:20 am

אפשר
היא תצא מעט יבשה ודחוסה יותר אולי אבל עדיין טעימה

Reply
אילה יוני 12, 2023 at 12:31 pm

האם ניתן להמיר את השמן בחמאה? אם כן, כמה חמאה?

Reply
רוני יולי 7, 2020 at 8:41 am

היי קרן,
יש לעוגה הזו מתכון לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 11:22 am

בהחלט, הוספתי עכשיו בהערות למטה

Reply
רוני יולי 7, 2020 at 11:55 am

היי קרן,
איני רואה את המתכון לגרסה הפרווה בהערות למטה במתכון.

Reply
איילה יולי 7, 2020 at 12:25 pm

היי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 2:00 pm

כן

Reply
הדר יולי 8, 2020 at 11:20 am

היי אפשר במקום יוגורט / שמנת חמוצה לשים חלב??
תודה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:54 pm

לא בטוחה שיעבוד, אפשר לנסות אבל לא ניסיתי

Reply
בטי יולי 8, 2020 at 12:24 pm

את השתמשת ב- 27% שמנת ? כי שמתי לב שיצא לך בלילה יותר דלילה מאצלי
אבל בכל מקרה היא כבר חוסלה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:52 pm

חושבת שכן לא זוכרת וזה לא קריטי בעיני בכלל אחוז השומן . שמחה שחוסלה

Reply
טניה יולי 10, 2020 at 4:16 pm

היי,
האם מומלץ לאכול מיד או לקרר? 🙂

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:18 pm

מה שבא לך, היא טעימה ככה או ככה

Reply
רווית יוני 23, 2023 at 11:15 pm

עוגה מעולה!!!
עשיתי אותה כבר פעמיים עם שליש מכמות הסוכר ויוגורט דנונה 3% והיא יוצאת נהדר! ניסיתי פעם עם אוכמניות ופעם עם פטל ויצא אלוהי (הפטל עדיף לטעמי). גבוהה, אוורירית וטעימה ברמות!!! באופן אישי מעדיפה לעבוד עם מיקסר ידני. תודה על מתכון נפלא ❤️

Reply
אילנית יולי 8, 2020 at 12:41 pm

הי קרן,
חייבת לומר שאת מדהימה וכל העוגות שלך יוצאות טעימות בטירוף.
יש לי שאלה לגבי כמות הקמח בעוגת לימון?
לי יש כוס מידה 200 מל את רשמת 280 לשתי כוסות קמח. תוכלי להסביר לי באיזה כוס להשתמש? תודה רבה:-)

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:51 pm

כוס מידה אוניברסלית למיליליטרים היא 240 לנוזל
קמח שוקלים בגרמים ולא במיליליטרים , אבל אם הכוס שלך היא 200 מ״ל נוזל אז היא קטנה.
לכן כדאי ורצוי להחזיק בבית משקל מטבח.
בהצלחה!

Reply
מירב יולי 8, 2020 at 12:44 pm

אפיתי את העוגה ב 2 תבניות אינגלישקייק חד פעמי ויצאו גבוהות ויפות!
ובכלל אוהבת מאוד את המתכונים שלך! תודה קרן, את מקסימה.

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:50 pm

ודה מירב, שמחה ממש לשמוע

Reply
הילה יולי 13, 2020 at 5:49 pm

היי קרן,
מאוד נהנית מהבלוג שלך!
אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 8:24 pm

בטח שאפשר

Reply
אוסנת יולי 8, 2020 at 1:44 pm

מתכון שמזמין להכין :). רק מוודאת שאין טעות, חשבתי שכוס שמן זה 240 גרם… כמו כוס מים, האם זה 200 גרם , כלומר אין טעות?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:49 pm

אין טעות

Reply
שירו יולי 9, 2020 at 6:16 pm

יש אפשרות לרשום כמויות לתבנית 24?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 8:09 pm

ב 24 היא תצא קצת נמוכה ממה שבתמונה לא הייתי מגדילה מצרכים

Reply
Rachel ספטמבר 13, 2021 at 12:15 am

היי קרן, אפשרי לעשות בתבנית אינגליש קייק רב פעמית- היא יחסית רחבה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2021 at 6:40 am

לא בטוח שכל הבלילה תיכנס לך בתבנית אינגליש
אל תמלאי יותר מ 3/4 כמות ומקסימום תאפי את השאר בתבנית קאפקייק קטנה

Reply
Lior נובמבר 12, 2022 at 8:45 am

ממש נהנת מהסטורי והבלוג שלך את משרה עלי השראה כל פעם מחדש!

אשמח לדעת… האפיה היא בטורבו או בחום רגיל?
כל פעם שאני קוראת מתכונים אני לא מבינה מתי זה טורבו ומתי זה לא כי לא מצויין.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 4:16 pm

אני לא אופה בטורבו, תמיד חום עליון תחתון ואם יש מתכון ספיציפי שהייתי רוצה שייאפו אותו בטורבו הייתי מציינת

Reply
יחיאל דרעי יולי 9, 2020 at 8:41 pm

עשיתי יצאה נהדרת. עשיתי פרווה, ממש טעימה, שומר את המתכון. תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 9:59 pm

תודה יחיאל

Reply
יפעת יולי 10, 2020 at 5:32 pm

הי קרן
הכנתי לשבת את העוגה,מה אני אגיד לך אליפות! את לוקחת בענק כל בלוג אחר שאני קוראת,הכל יוצא אצלך כמו בתמונה,טעים למות. תודה על המתכונים המעולים, ועל החיוך של כולם בכל אפייה. שבת שלום

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 8:45 pm

תודה רבה יפעת !

Reply
meri ינואר 24, 2021 at 11:58 pm

קרן.אין לעוגה הזאת זכר ללימון.!..
עפיתי אותה..וואלה אני מהקונדיטוריות הטובות …
מה השתבש?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 7:07 am

לא יודעת מה השתבש מניחה שזה קשור ללימון
להבא תוסיפי יותר אולי את אוהבת ממש ממש הרבה לימון

Reply
טלי יולי 11, 2020 at 3:10 am

קרן, העוגה יצאה מושלמת! אפיתי אותה עם שמנת מתוקה ובתבנית אינגליש קייק.
לדעתי טעם הלימון מאוד מעודן ועדין. מה ניתן להוסיף כדי לקבל טעם לימוני חזק יותר?
האם ניתן לשלב גם לימוני ליים?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 7:19 am

בטח שאפשר ליים ויותר גרידת לימון

Reply
טלי יולי 21, 2020 at 10:36 pm

תודה רבה!
האם ניתן להוסיף גם פרג (לא טחון)?
אם כן, באיזו כמות?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 11:08 pm

אפשר 30-40 גר

Reply
רותם ינואר 13, 2021 at 11:31 am

הכמות יכולה להתאים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?
ואני אוהבת שהעוגה ממש לימונית אפשר לדעתך להוסיף עוד מיץ או גרידת לימון? או אולי סירופ מלימון ואבקת סוכר מעל?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2021 at 3:06 pm

שתי אינגליש זה אחלה
אפשר להוסיך גרידת לימון , סירופ עם לימון מלמעלה זה בכלל שוס
אפשר גם ציפוי של 100 גר אבקת סוכר מומסת עם מיץ לימון זה יהיה מושלם

Reply
ליטל ינואר 12, 2024 at 8:00 pm

אני מוסיפה גם כמה טיפות של שמן אתרי לימון. עונג.

Reply
יעל יולי 11, 2020 at 4:26 pm

היי קרן
אם אכין בתבנית אינגלישקייק מפיירקס ,זה משתווה לגודל תבנית 22 ? כי יש לי רק 24 ו26

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:03 pm

יש מלא גדלים בפיירקס
יש מצב שכן

Reply
ריבה ספטמבר 13, 2021 at 4:33 pm

הי אפשר תפוז במקום הלימון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 8:11 am

יש עוגות תפוזים בבלוג מעולות, מניחה שגם פה זה יעבוד לא ניסיתי

Reply
אפרת יולי 12, 2020 at 8:12 pm

היי
אפשר לקצץ בסוכר?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 8:26 pm

אפשר להוריד 1/4 כוס בלבד אחרת יפגע לא רק בטעם אלא גם במרקם כולל גובה

Reply
Orly יולי 16, 2020 at 7:55 pm

הי קרן, משום מה 40 דקות לא מספיקות…ניסיון שני. תבנית 22. הקיסם לא יוצא יבש ): מה יכולה להיות הבעיה?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 9:43 pm

לתת יותר זמן ממש תלוי בתנור ובסוג תבנית

Reply
סיון אוקטובר 10, 2020 at 7:43 am

עוגה טעימה, רכה כענן.
רק…נשארה לבנה ולא השתזפה כמו בתמונה אצלך.
איך משיגים את הקראסט השזוף למעלה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:08 pm

אולי הורדת בסוכר?

Reply
דפנה מרץ 19, 2021 at 8:51 am

היי 3> האם ניתן להמיר את השמן לשמן זית?

Reply
מיטל יולי 23, 2020 at 12:08 pm

היי קרן
משום מה זמן האפייה היה ארוך אצלי בחצי (שעה) איכשהו אני מרגישה שזה קורה כל פעם שצריך להקציף ביצים. יכול להיות שפה הבעיה? איך פותרים? לא חושבת שקשור לתנור כי בכל מתכון אחר שלך הכל בול

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 2:53 pm

ממש מוזר ואין לי מושג למה, אבל יש תנורים שבהם זמן אפייה מתארך, או שזה קשור לתבנית שאת אופה בה

Reply
מירב אוגוסט 14, 2020 at 7:03 pm

הכנתי עם קראמבל יצא יאמי! איזה כיף שיש אותך

Reply
ישראל מוסקוביץ ספטמבר 6, 2020 at 7:24 pm

האם אפשר להכיו את העוגה עם למון ליים

Reply
שירה אוקטובר 11, 2020 at 12:38 pm

לקחתי את המיץ לימון שנשאר לי והוספתי לו אבקת סוכר, לזיגוג לימוני מושלם לעוגה המדהימה הזאת!! יצאה מושלמת!

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 1:28 pm

נשמע מושלם

Reply
שלי אוקטובר 19, 2020 at 5:38 pm

היי קרן,
אפשר להוריד את כמות הסוכר או להחליף אותו בדבש?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:32 pm

לא ממליצה להוריד העוגה תצא דחוסה יותר ונמוכה
אפשר להמיר 1/4 כוס בדבש

Reply
נטע אוקטובר 23, 2020 at 4:39 pm

העוגה יצאה לי קצת שרופה מבחוץ אך לא מבושלת בכלל מבפנים.. מה הסיבה לזה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:40 pm

שחום התנור שלך קצת גבוה
תורידו אותו ותאפי יותר זמן

Reply
טליה דצמבר 25, 2020 at 3:15 pm

אפשר בתבנית בקוטר 24 ולא להגדיל את הכמויות?

Reply
מיטל ינואר 17, 2021 at 10:12 am

היי קרן,
אוהבת את המתכונים שלך
האם שמנת חמוצה 27% הכוונה לשמנת של פעם?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 10:56 am

כן

Reply
רינת אפריל 10, 2021 at 7:50 pm

הכנתי ויצא מעולה !!
הוספתי מלמעלה זיגוג של כף מיץ למיון מעורבב עם 50 גרם אבקת סוכר וזה ממש הוסיף לטעם הלימוני

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2021 at 8:50 am

מושלם

Reply
מירב אפריל 17, 2021 at 4:44 pm

עוגה מעולה, הכנתי אותה עם קרם קוקוס כי לא הייתה שמנת וריבת לימון ביתית
תמיד כיף להכין את המתכונים שלך.
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 6:12 pm

תודה מירב

Reply
רוני אפריל 24, 2021 at 11:06 pm

תודה, יצאה מעולה! כולם נהנו 🙂

Reply
אורלי יוני 15, 2021 at 6:42 pm

היי קרן, תודה על מתכון מעולה! הכנתי את העוגה היום (שלישי) ומתכננת להגיש בסופש. האם לשמור במקרר או להקפיא ולהפשיר ערב קודם?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 10:01 pm

להקפיא

Reply
ענבר יוני 21, 2021 at 11:18 am

הכנתי את העוגה לתבנית 24, הכפלתי כמויות ב 1.5 והוספתי שקדים פרוסים מעל ואבקת סוגר – יצא מהמם !! העוגה חוסלה במהירות שיא. תודה רבה לך על מתכונים מוצלחים וטעימים 🙂

Reply
קרן אגם יוני 21, 2021 at 3:32 pm

תודה ענבר

Reply
Noa אוגוסט 26, 2021 at 11:49 am

הייי קרן, הכנתי את העוגה כבר מספר פעמים, חלומית!!!! מתכון מושלם!!!
שאלתי היא: הפעם, באמתחתי רק ביצים בגודל M די קטנות. האם להשתמש ב 4 ביצים? או מספיקות 3 קטנות? תודה רבה!

Reply
מירי להמן ספטמבר 4, 2021 at 7:27 pm

מתכון מדויק ועוגה מדהימה כמו שאר העוגות שלך.תודה רבה קרן ושנה טובה❤️

Reply
יפית כחלון ספטמבר 20, 2021 at 10:04 am

היי קרן, האם שייך לשים קצפת מעלה העוגה? אולי קצפת מעל ואוכמניות לבלילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 10:48 am

נשמע לי מוש

Reply
דניאל ינואר 6, 2022 at 12:31 pm

היי קרן העוגה מדהימה!! הכנתי אותה כבר כמה פעמים. חשבתי היום להוסיף לה ציפוי כלשהו, מה את ממליצה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2022 at 4:31 pm

ציפוי של 150 גר אבקת סוכר עם קצת וניל גרידת לימון וחלב

Reply
אופק ינואר 7, 2022 at 4:38 pm

הי קרן, מנסה פעם שניה להכין את העוגה ולא מסתדרת עם תבנית. לפי כמויות המתכון יצא לי לתבנית אינגלישקייק ועוד חצי תבנית אינגלישקייק, העברתי אותה לתבנית אינגחישקייק הרחבות יותר אבל אז זה לא נאפה מבפנים. מהי המלצתך אם רוצים מראש לעשות לתבנית סטנדרטית של 26? או שתי אנגלישקייק שיהיה מספיק לכל המשפחה?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 10:35 pm

להגדיל ברבע את כל המצרכים לשתי אינגליש

Reply
אלה ינואר 29, 2022 at 11:51 am

היי, אפשר להכין ב2 תבניות אינגליש קייק? ואפשר קמח תופח במקום?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 6:11 pm

אפשר קמח תופח ואפשר לחלק בין שתי תבניות

Reply
גל ינואר 30, 2022 at 6:58 pm

קרן תודה על מתכון מופלא! טעמה של העוגה חלומי ומרקמה ממלא ומנחם. איזה כיף!

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:17 pm

תודה גל

Reply
נועה אפריל 1, 2022 at 1:19 am

היי קרן
אני רוצה עוגה חמצמצה ולא מאןד מתוקה, יכולה להןריד סוכר ולהוסיף מיץ לימון? אם כן מה הכמויות המומלצות?
תודה❤️

Reply
לימור אפריל 6, 2022 at 7:52 pm

הי קרן,
האם אפשר להשתמש בסוכר חום?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 9:24 pm

בהיר, כן באותה כמות

Reply
שרון יוני 7, 2022 at 9:24 pm

האם מיתן להמיר במקום שמנת חמוצה, גבינת נפוליאון בטעם טיבי?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2022 at 1:27 pm

אפשר

Reply
עדי אוקטובר 21, 2022 at 10:02 pm

עוגה מושלמת

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2022 at 5:00 pm

תודההה

Reply
עדי אוקטובר 30, 2022 at 3:14 pm

אפשרי להכין את הבלילה ולהכניס למקרר לכמה שעות ורק אז להכניס לתנור? או שהיא תאבד מהרכות שלה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 8:02 pm

לא אפשרי בעוגות בחושות

Reply
טל ינואר 5, 2023 at 9:27 am

הייי אפשר תפוזים במקום לימון?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 3:26 pm

כן

Reply
הגר פברואר 12, 2023 at 10:32 am

היי, יתאים להכין אותה בתבנית מלבנית ולחתוך ממנה צורה של מספר? או שהיא רכה מדי? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:23 pm

אפשר לדעתי היא תהיה יציבה

Reply
טובית אפריל 1, 2023 at 11:09 am

היי קרן, איזו עוגה!!!
הכנתי אותה בחמש דקות, תוך כדי הכנת ארוחת ערב. השתמשתי ביוגורט דל לקטוז כי הבת שלי רגישה למוצרי חלב.
חיכתה לנו לקינוח עוגה נדירה. אחת הטעימות!
לא ציפיתי למשהו מיוחד בגלל הקלות והמרכיבים, אבל יש בה משהו כל כך טעים ונימוח, מתקתק וחמצמץ, לא הפסקנו ליישר. דפנטלי נכין אותה בקבוע.
תודה לך

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2023 at 4:38 pm

תודה טובית שמחה לשמוע

Reply
אושרת יוני 14, 2023 at 9:42 pm

נראה נהדר ! יש תחליף לקמח? למשל קמח שקדים כמה צריך בהמרה?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2023 at 6:40 am

קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או מולינו

Reply
Elise Raz יוני 15, 2023 at 1:03 pm

תודה קרן על המתכונים משובבי בנפש והחיך.
יש לי בעיה: אינני אוהבת חמאה, לא את הטעם ולא את הריח. במה אפשר להמיר חמאה? למשל בעוגת המשמש מהבלוג הקודם לזה?
תודה, אליס

Reply
קרן אגם יוני 17, 2023 at 11:54 am

שמן קנולה 🙂

Reply
Hila יולי 19, 2023 at 3:44 pm

מתי מפסיקים את פעולת המיקסר ורק מערבבים? לפני הוספת הקמח או אחרי הקמח גם עם מיקסר?

Reply
אלומה אוקטובר 13, 2023 at 10:07 am

מה אגיד לך קרן? מאז שהכרתי אותך אופה רק מהמתכונים שלך! עוגה כ"כ טעימה , טעמים מעודנים…מושלמת ליד הקפה. תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:02 am

תודהההה

Reply
בתיה בר מאי 7, 2024 at 12:35 pm

שלום לך,אני רוצה להוסיף קוקוס,האם להמיר חלק של הקמח בקוקוס או בנוסף לקמח?וכמה להוסיף?תןדה ויום נפלא ושחטופינו יחזרו בהקדם

Reply

Leave a Comment