עוגות בחושות

עוגת מג׳יק וניל

אוגוסט 11, 2024 98 Comments

על העוגה הזו שמעתי ושמתי עין כבר מזמן, היא שמורה אצלי בפינטרסט בלוח ההשראה כבר שנים, בהמון גרסאות

ואיך שהוא לא יצא לי להכין אותה.

אתמול סוף סוף הכנתי אותה! ואז, ניסיתי לחלץ אותה מהתבנית מעל הכיור לא יודעת למה, כשהיא עוד חמה וכל העוגה נפלה לי לכיור חוץ מחתיכה אחת

שהצלחתי להציל. ואז ציננתי אותה, והיא היתה וואו!

היא נקראת באנגלית Magic custard cake

ובעברית היא עוגת קסם וניל, אני השארתי לה את המג׳יק.

היא לגמרי נראית כמו עוגה בחושה פשוטה למראה, ויש בה כמה כללים שאם מקפידים עליהם ולא משנים אותם, מבינים אחרי שהיא יוצאת

מהתנור, איזה קסם טמון בה.

הקסם שלה מתבטא בשלוש שכבות שנוצרות במהלך האפייה שלה, מן אירוע כימי שקורה בתבנית

שכבה תחתונה דחוסה ממש כמו פלאן או דני וניל טעים כזה, שכבה שניה קרמית, כאילו מישהו מרח עליה קרם פטיסייר, ושכבה עליונה של טורט

ממש עם הקרום הרך הזה שנמס בפה, ומחייב כמובן מעליו הרבה אבקת סוכר.

מצננים אותה לגמרי לפני שפורסים והיא לגמרי קסומה, לא רק במראה שלה המפתיע אלא גם בטעם היא וואו.

מבטיחה לכם שזו רק ההתחלה שלי איתה, בקרוב אכין לה גרסה שוקולדית ואולי אפילו אחת לימונית.

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת מג׳יק וניל /תבנית מרובעת 20*20

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L מופרדות

1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן רגיל

1/2 כוס (125 גר׳) חמאה מומסת ומצוננת מעט (שלא תהיה חמה)

1 כפית מחית/תמצית וניל

מעט מלח

2 כוסות (480 מ״ל) חלב מעט חמים (לא חם מדי)

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, ממליצה מאוד לעבוד עם תבנית לא קפיצית/מתפרקת

משמנים את נייר האפייה

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים למשך 2-3 דקות עד לקבלת קצף יציב

בקערה גדולה טורפים עם מטרפה חלמונים עם סוכר לבן, עד שהתערובת הופכת לקרם צהבהב בהיר ומעט ותפוח

מוסיפים  מלח,וניל וחמאה וממשיכים לטרוף

מוסיפים את החלב החמים, אני מוסיפה שליש, טורפת ואז ממשיכה עד שהחלב כולו נטמע בבלילה.

בשלב הזה הבלילה הופכת להיות מאוד נוזלית וזה בסדר

מוסיפים פנימה את הקמח, ומערבבים שוב עם מטרפה למניעת גושים (גם אם נשארו כמה גושים זה ממש לא נורא)

מעבירים פנימה את קצף החלבונים, בכל פעם קצת, ומערבבים בעדינות.

הבלילה תהיה עמוסה במלא גושים, אל תנסו להיפטר מהם, זה מה שיוצר אחכ את הקסם וזה בסדר.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים כ 40-50 דק עד שהעוגה יציבה למראה (זה בסדר אם יש חלק קטן במרכז שלה שנראה מעט רוטט)

מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית

בוזקים אבקת סוכר, פורסים לריבועים וטורפים.

שומרים את העוגה עד ארבעה ימים במקרר

 

 

98 Comments

אורית אוגוסט 11, 2024 at 8:01 pm

אפשר להכין אותה פרווה עם מים או חלב פרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:44 pm

אין בעיה

Reply
מאיה אוגוסט 17, 2024 at 11:51 am

הכנתי ויצא וואוו. תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2024 at 12:13 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
Sarit אוקטובר 17, 2024 at 2:26 am

קרן, חג שמח. זה קצת ארוך, אבל שווה קריאה, מבטיחה 🙂
לפני כמה חודשים חברה מקיבוץ בצפון היתה אצלי לארוחת ערב והביאה איתה עוגה בתבנית קפיצית. העוגה לא נגמרה באותו ערב והתבנית נשארה אצלי. מחר אנחנו מוזמנים אליה ואני לא אוהבת להחזיר כלים ריקים, אז חיפשתי עוגה שלך שתתאים, לפי מילת חיפוש "תבנית קפיצית" והגעתי לעוגה הזו. אממה…כשקראתי את המתכון ראיתי שציינת *לא* לאפות בתבנית קפיצית. הסתכלתי על המתכון, המתכון הסתכל עלי, והחלטתי שלא מעניינותי, אני מכינה את העוגה הזו, ובתבנית קפיצית. גיגלתי ומצאתי פתרון שנראה לי שווה ניסיון: הנחתי בתחתית בתבנית נייר אפיה, סגרתי את התבנית על הנייר, ואז הברשתי בנדיבות בחלבון ביצה את כל החיבורים של התבנית, גם בבסיס וגם בחיבור הצד, והכנסתי לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, לעשר דקות. הוצאתי את התבנית להתקרר והכנתי את הבלילה לפי המתכון, ואז (לא לפני שהנחתי את התבנית הקפיצית בתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, כי בכל זאת פחדד), שפכתי לתוך התבנית הקפיצית את הבלילה הנוזלית מאד ואני מודה, רעדו לי הביציות, ודימיתי לשמוע את הקול שלך: "אבל אמרתי *לא* בתבנית קפיצית, או לא אמרתי??!". אמרת, פייר אמרת :). אבל איכשהו אולי בגלל שחג ואולי בגלל שהג'ואיש פיפל סאפרד אינאף, אלוהי העוגות עשה מיריקל והטריק עבד ולא היו נזילות בכלל והכי חשוב: העוגה יצאה פצצה! תודה על *עוד* מתכון מעולה❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 2:11 pm

מהממת את , תמיד כייף לקרוא סיפורים כאלו
שמחה שאהבת

Anna אוגוסט 14, 2024 at 2:22 pm

אפשר להשתמש בקמח כוסמין

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2024 at 2:35 pm

לא ציינת אם מלא או לבן צלבן אין בעיה
מלא לא ניסיתי

Reply
סיון אוגוסט 24, 2024 at 9:42 pm

מעולה! הכמויות וההדרכה מדויקות ויצאה עוגה נפלאה מחולקת לשלושה בדיוק כמו שיצא לך.
והכי הכי כיף הוא שזה ממש ממצרכים שיש תמיד בבית. מצרפת לאוסף העוגות שלי בשמחה גדולה

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2024 at 7:22 am

תודה סיוון

Reply
גלית ספטמבר 5, 2024 at 10:15 am

אפשר ב-2 תבניות של אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:33 pm

כן

Reply
שרה אוקטובר 14, 2024 at 1:24 pm

העוגה מושלמת , 250 גר’ סוכר זה שתי כוסות ויצא לי גם מתוק יכול להיות שהתכוונת 150 גרם ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2024 at 6:47 pm

2 כוסות זה 400 גר אולי התבלבלת

Reply
ציפהלה ספטמבר 28, 2024 at 10:16 pm

מצטרפת למחמאות!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2024 at 12:45 pm

תודהההה

Reply
דינה נובמבר 8, 2024 at 10:24 am

מתכון נהדר! יש לך מחשבה איך להפוך ללימונית? (בדומה למה שעשית עם השוקולד). החשש שלי מהמרת החלב במיץ לימון מעבר לדיוק בנושא החמיצות זה נושא החימום שלו שעלול להפוך אותו למריר.

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:29 pm

נסי לגרד פנימה גרידת לימון

Reply
ספיר אוגוסט 11, 2024 at 8:06 pm

נראה מושלם.
איך אפשר להפוך לגרסא לל"ג?

Reply
חני אוגוסט 11, 2024 at 8:29 pm

נראה לי עם מולינו כחול, גם אני אנסה

Reply
שירה אוגוסט 12, 2024 at 2:03 pm

אפשר להמיר חלק מהקמח הקקאו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:40 pm

אפשר לנסות

Reply
לימור אוגוסט 16, 2024 at 3:46 pm

תנור טורבו אפשרי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2024 at 9:10 am

כן לא חייב

Reply
רינת ספטמבר 6, 2024 at 12:21 pm

לעוגה פרווה מחליפים חמאה בשמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:21 pm

לא תצא אותה עוגה עם שמן נסי מחמאה/נטורינה

Reply
דליה אוגוסט 11, 2024 at 9:01 pm

אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
יולי אוגוסט 11, 2024 at 9:09 pm

החמאה יכולה להיות מלוחה או שעדיף שלא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:42 pm

אין בעיה שתהיה מלוחה ותותרי על תוספת מלח במתכון

Reply
שרון אוגוסט 17, 2024 at 11:35 am

טורבו או לא?
אם כן כמה זמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2024 at 12:13 pm

לא בטורבומוכתוב במצגון בדיוק כמה זמן לאפות.

יעל אוגוסט 11, 2024 at 11:24 pm

מושלם! איך אפשר להפוך לפרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:42 pm

מחמאה וחלב סויה

Reply
מאיה אוגוסט 12, 2024 at 7:08 am

נראה מושלם!
לרגישים לחלב וקוקוס, במה אפשרי להשתמש כתחליפים?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:42 pm

מחמאה וחלב סויה

Reply
איילה אוגוסט 13, 2024 at 11:25 pm

היי קרן יקרה
האם אפשר לשים רק 3/4 כוס סוכר לא פוגע במרקם או בתהליך העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:24 am

פוגע

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:43 pm

אני מניהח שכן לא בדקתי איך עוברת הקפאה

Reply
ליזה אוגוסט 11, 2024 at 10:16 pm

במתכון מופיע פעמיים קמח : בהתחלה 1+1/4 כוס ובסוף עוד כוס?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:44 pm

אין פעמיים קמח במתכון כנראה לא ראית טוב

Reply
שיר עמליה טרי אוגוסט 12, 2024 at 7:49 am

על כמה מעלות אופים אותה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:41 pm

160 כפי שכתוב

Reply
ליטל אוגוסט 12, 2024 at 7:52 am

אפשר בתבנית עגולה/ קוגלהוף?

Reply
ליטל אוגוסט 12, 2024 at 7:53 am

אפשר להכין בתבנית עגולה/קוגלהוף?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:41 pm

קוגלהוף לא כי העוגה לא מתחלצת כראוי, עגולה כן עם נייר אפייה

Reply
מיכל אוגוסט 12, 2024 at 9:01 am

מושלם!
אפשר להשתמש בתחליף סוכר סויטנגו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:41 pm

אני לא ניסיתי מאמינה שכן ביחס של 1:1

Reply
ציפי אוגוסט 15, 2024 at 7:07 pm

כמה מעלות לשים בתנור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2024 at 2:32 pm

כפי שכתוב 160

Reply
קרן נובמבר 13, 2024 at 4:30 pm

אפשר להקפיא??

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2024 at 8:30 am

לא ניסיתי אותה אחרי הקפאה אבל אני לא רואה סיבה שלא

ויקי ספטמבר 20, 2024 at 9:22 am

ויתרתי על רבע כוס סוכר,נקווה לטוב

Reply
שירן רווח אוגוסט 12, 2024 at 2:17 pm

יקירתי תודה רבה על עוגה מהממתתתתתת
נראה לי שחסר בהסברים השלב שמוסיפים את הווניל 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:40 pm

תודה

Reply
סם ספטמבר 28, 2024 at 1:25 pm

יש אפשרות להמיר לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:33 pm

יש מצב שיעבוד לא ניסיתי

Reply
רונית אוגוסט 12, 2024 at 2:19 pm

עד כמה העוגה מתוקה? אפשר להפחית בסוכר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:40 pm

לא לגעת בסוכר

Reply
רואי אוגוסט 13, 2024 at 3:12 pm

האם אופים על טורבו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:27 am

אין צרוך בטורבו, חום עליון תחתון

Reply
טלי אוגוסט 12, 2024 at 7:27 pm

מה עם אבקת אפיה????

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:39 pm

אין

Reply
צביה אוגוסט 13, 2024 at 10:29 am

העוגה ללא אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2024 at 12:39 pm

נכון

Reply
מושיקו אוגוסט 15, 2024 at 6:48 am

שלום
כמה מעלות זה חלב חמים?
תודה

Reply
אביעד אוגוסט 13, 2024 at 2:23 pm

מנסה את מזלי.. יש אפשרות להכין בלי ביצים? יש תחליף? (ונשמח למתכונים שווים בלי ביצים על הדרך )
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:28 am

לא יעבוד שום דבר אחר חוץ מביצים במתכון הזה

Reply
Dini אוגוסט 13, 2024 at 8:46 pm

אמאלהההה זה העוגה הכי הכי טעימה בעולם
הכנתי למוצאי הצום תשעה באב.
יואווו כל היום התמוגגנו מהריח וחיכינו לטעום. גם קלה להכנה וגם קלילה בטעם יואו תודה!!!! הוספתי מעט לימון .

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:25 am

ישששש

Reply
מרים שרון אוגוסט 13, 2024 at 9:05 pm

אפשר בלי להפריד ביצים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:25 am

לא

Reply
חנה אוגוסט 31, 2024 at 10:54 am

חייב ביצים מידה לארג? אם אני מכינה עם מדיום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2024 at 9:22 am

תצטרכי להוסיף אחת

Reply
Sima Calderon אוגוסט 13, 2024 at 10:34 pm

למה לא להפחית בסוכר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:24 am

זה פוגע במרקם ובהתפחה של העוגה היא תצא נמוכה ויבשה

Reply
מושיקו אוגוסט 15, 2024 at 6:49 am

שלום
כמה מעלות זה חלב חמים?
תודה

Reply
ריקי אוגוסט 15, 2024 at 10:31 pm

תודה על המתכון
אפשרי להכין עם שמן קנולה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2024 at 2:31 pm

לא ניסיתי להמיר בעוגה לשמן אני לא יודעת להגיד אם עדיין יווצרו שכבות בבצק

Reply
שיר אוגוסט 16, 2024 at 9:35 am

שלום, יש לי רק קמח תופח. זה עלול לפגוע בתוצאה או נראה לך בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2024 at 2:30 pm

בעוגה אין אבקת אפייה ולא ניסיתי להכין עם

Reply
אביב אוגוסט 16, 2024 at 8:35 pm

עוגה פשוט וואו! ברגעים אלה ממש האורחים שלי מרעיפים מחמאות ומלקקים את האצבעות. תודה רבה על מתכון מהאגדות ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2024 at 9:10 am

איזה כייף להרשים את האורחים!

Reply
סיגלית אוגוסט 17, 2024 at 9:19 am

הי
גודל הביצים קריטי?
יש לי רק ביצים מדיום.
להוסיף עוד ביצה?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2024 at 12:13 pm

להוסיף אחת

Reply
רותם אוגוסט 19, 2024 at 3:30 pm

האם חייב לשמור במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2024 at 8:26 pm

לא חובה אבל מומלץ

Reply
ריקי אוגוסט 22, 2024 at 4:17 pm

שאלה מהשאלות המעצבנות האלה.. אפשר עם חלב סויה? אין לי ולא שותה חלב רגיל

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:54 am

אין סיבה שלא

Reply
אורי אוגוסט 23, 2024 at 8:24 pm

הכנתי עם קמח חומוס, מים, סירופ אגבה וחול. טבוני לגמרי. יצא וואו

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2024 at 9:44 am

שמחה לשמוע, פעם אחרונה שניסיתי לאכול חול יצא על הפנים

Reply
רותי ספטמבר 6, 2024 at 11:16 pm

הכנתי ויצא מעולה!! עוגה שצריך להרחיק לאחורי המקרר אם רוצים שישאר עוד לאח"כ. החלק הכי נהדר בעיני שתוך כדי הכנה הייתי בטוחה שאני עושה הכל לא נכון, ביחוד איך שנראתה הבלילה ואז אכן התרחש קסם 🙂

Reply
מאיה ספטמבר 7, 2024 at 12:50 pm

אני בכלל לא אוהבת את המרקם הזה של העוגה ובקטע מוזר אני לא מצליחה להפסיק ״ליישר״ אותה

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2024 at 6:23 am
Reply
נוני ספטמבר 19, 2024 at 6:22 pm

הי קרן,
תודה על המתכונים המופלאים, על מנת להתאים את העוגה לתבנית 26 איך אני מתאימה את כמות המצרכים. האם כשאת אומרת להכפיל את מתכוונת להכל כולל הכל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:27 am

ממש הכל ואני לא בטוחה איך זה יוצא בהכפלה

Reply
זוהרה ספטמבר 19, 2024 at 8:06 pm

הכנתי!
יצאה מהממת
אני מכטרה לטעם וניל
רק דבר אחד הפריע לי, התחתית הייתה כמו בצק לא אפוי האם זה בסדר?

Reply
אביגיל נובמבר 24, 2024 at 8:47 pm

יצא מ ד ה י ם !!

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2024 at 8:29 am

כייף לשמוע

Reply

Leave a Comment