על העוגה הזו שמעתי ושמתי עין כבר מזמן, היא שמורה אצלי בפינטרסט בלוח ההשראה כבר שנים, בהמון גרסאות
ואיך שהוא לא יצא לי להכין אותה.
אתמול סוף סוף הכנתי אותה! ואז, ניסיתי לחלץ אותה מהתבנית מעל הכיור לא יודעת למה, כשהיא עוד חמה וכל העוגה נפלה לי לכיור חוץ מחתיכה אחת
שהצלחתי להציל. ואז ציננתי אותה, והיא היתה וואו!
היא נקראת באנגלית Magic custard cake
ובעברית היא עוגת קסם וניל, אני השארתי לה את המג׳יק.
היא לגמרי נראית כמו עוגה בחושה פשוטה למראה, ויש בה כמה כללים שאם מקפידים עליהם ולא משנים אותם, מבינים אחרי שהיא יוצאת
מהתנור, איזה קסם טמון בה.
הקסם שלה מתבטא בשלוש שכבות שנוצרות במהלך האפייה שלה, מן אירוע כימי שקורה בתבנית
שכבה תחתונה דחוסה ממש כמו פלאן או דני וניל טעים כזה, שכבה שניה קרמית, כאילו מישהו מרח עליה קרם פטיסייר, ושכבה עליונה של טורט
ממש עם הקרום הרך הזה שנמס בפה, ומחייב כמובן מעליו הרבה אבקת סוכר.
מצננים אותה לגמרי לפני שפורסים והיא לגמרי קסומה, לא רק במראה שלה המפתיע אלא גם בטעם היא וואו.
מבטיחה לכם שזו רק ההתחלה שלי איתה, בקרוב אכין לה גרסה שוקולדית ואולי אפילו אחת לימונית.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת מג׳יק וניל /תבנית מרובעת 20*20
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L מופרדות
1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן רגיל
1/2 כוס (125 גר׳) חמאה מומסת ומצוננת מעט (שלא תהיה חמה)
1 כפית מחית/תמצית וניל
מעט מלח
2 כוסות (480 מ״ל) חלב מעט חמים (לא חם מדי)
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, ממליצה מאוד לעבוד עם תבנית לא קפיצית/מתפרקת
משמנים את נייר האפייה
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים למשך 2-3 דקות עד לקבלת קצף יציב
בקערה גדולה טורפים עם מטרפה חלמונים עם סוכר לבן, עד שהתערובת הופכת לקרם צהבהב בהיר ומעט ותפוח
מוסיפים מלח,וניל וחמאה וממשיכים לטרוף
מוסיפים את החלב החמים, אני מוסיפה שליש, טורפת ואז ממשיכה עד שהחלב כולו נטמע בבלילה.
בשלב הזה הבלילה הופכת להיות מאוד נוזלית וזה בסדר
מוסיפים פנימה את הקמח, ומערבבים שוב עם מטרפה למניעת גושים (גם אם נשארו כמה גושים זה ממש לא נורא)
מעבירים פנימה את קצף החלבונים, בכל פעם קצת, ומערבבים בעדינות.
הבלילה תהיה עמוסה במלא גושים, אל תנסו להיפטר מהם, זה מה שיוצר אחכ את הקסם וזה בסדר.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים כ 40-50 דק עד שהעוגה יציבה למראה (זה בסדר אם יש חלק קטן במרכז שלה שנראה מעט רוטט)
מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית
בוזקים אבקת סוכר, פורסים לריבועים וטורפים.
שומרים את העוגה עד ארבעה ימים במקרר
80 Comments
אפשר להכין אותה פרווה עם מים או חלב פרווה?
אין בעיה
הכנתי ויצא וואוו. תודה רבה
שמחה לשמוע תודה
אפשר להשתמש בקמח כוסמין
לא ציינת אם מלא או לבן צלבן אין בעיה
מלא לא ניסיתי
מעולה! הכמויות וההדרכה מדויקות ויצאה עוגה נפלאה מחולקת לשלושה בדיוק כמו שיצא לך.
והכי הכי כיף הוא שזה ממש ממצרכים שיש תמיד בבית. מצרפת לאוסף העוגות שלי בשמחה גדולה
תודה סיוון
אפשר ב-2 תבניות של אינגליש קייק?
כן
נראה מושלם.
איך אפשר להפוך לגרסא לל"ג?
נראה לי עם מולינו כחול, גם אני אנסה
אפשר להמיר חלק מהקמח הקקאו?
אפשר לנסות
תנור טורבו אפשרי?
כן לא חייב
לעוגה פרווה מחליפים חמאה בשמן?
לא תצא אותה עוגה עם שמן נסי מחמאה/נטורינה
אפשר להקפיא את העוגה?
החמאה יכולה להיות מלוחה או שעדיף שלא?
אין בעיה שתהיה מלוחה ותותרי על תוספת מלח במתכון
טורבו או לא?
אם כן כמה זמן?
לא בטורבומוכתוב במצגון בדיוק כמה זמן לאפות.
מושלם! איך אפשר להפוך לפרווה?
מחמאה וחלב סויה
נראה מושלם!
לרגישים לחלב וקוקוס, במה אפשרי להשתמש כתחליפים?
תודה
מחמאה וחלב סויה
היי קרן יקרה
האם אפשר לשים רק 3/4 כוס סוכר לא פוגע במרקם או בתהליך העוגה?
פוגע
אני מניהח שכן לא בדקתי איך עוברת הקפאה
במתכון מופיע פעמיים קמח : בהתחלה 1+1/4 כוס ובסוף עוד כוס?
תודה
אין פעמיים קמח במתכון כנראה לא ראית טוב
על כמה מעלות אופים אותה?
160 כפי שכתוב
אפשר בתבנית עגולה/ קוגלהוף?
אפשר להכין בתבנית עגולה/קוגלהוף?
קוגלהוף לא כי העוגה לא מתחלצת כראוי, עגולה כן עם נייר אפייה
מושלם!
אפשר להשתמש בתחליף סוכר סויטנגו?
אני לא ניסיתי מאמינה שכן ביחס של 1:1
כמה מעלות לשים בתנור?
כפי שכתוב 160
יקירתי תודה רבה על עוגה מהממתתתתתת
נראה לי שחסר בהסברים השלב שמוסיפים את הווניל 🙂
תודה
עד כמה העוגה מתוקה? אפשר להפחית בסוכר?
לא לגעת בסוכר
האם אופים על טורבו?
אין צרוך בטורבו, חום עליון תחתון
מה עם אבקת אפיה????
אין
העוגה ללא אבקת אפייה?
נכון
שלום
כמה מעלות זה חלב חמים?
תודה
מנסה את מזלי.. יש אפשרות להכין בלי ביצים? יש תחליף? (ונשמח למתכונים שווים בלי ביצים על הדרך )
תודה!
לא יעבוד שום דבר אחר חוץ מביצים במתכון הזה
אמאלהההה זה העוגה הכי הכי טעימה בעולם
הכנתי למוצאי הצום תשעה באב.
יואווו כל היום התמוגגנו מהריח וחיכינו לטעום. גם קלה להכנה וגם קלילה בטעם יואו תודה!!!! הוספתי מעט לימון .
ישששש
אפשר בלי להפריד ביצים?
לא
חייב ביצים מידה לארג? אם אני מכינה עם מדיום?
תצטרכי להוסיף אחת
למה לא להפחית בסוכר?
זה פוגע במרקם ובהתפחה של העוגה היא תצא נמוכה ויבשה
שלום
כמה מעלות זה חלב חמים?
תודה
תודה על המתכון
אפשרי להכין עם שמן קנולה במקום חמאה?
לא ניסיתי להמיר בעוגה לשמן אני לא יודעת להגיד אם עדיין יווצרו שכבות בבצק
שלום, יש לי רק קמח תופח. זה עלול לפגוע בתוצאה או נראה לך בסדר?
בעוגה אין אבקת אפייה ולא ניסיתי להכין עם
עוגה פשוט וואו! ברגעים אלה ממש האורחים שלי מרעיפים מחמאות ומלקקים את האצבעות. תודה רבה על מתכון מהאגדות ❤️
איזה כייף להרשים את האורחים!
הי
גודל הביצים קריטי?
יש לי רק ביצים מדיום.
להוסיף עוד ביצה?
תודה
להוסיף אחת
האם חייב לשמור במקרר?
לא חובה אבל מומלץ
שאלה מהשאלות המעצבנות האלה.. אפשר עם חלב סויה? אין לי ולא שותה חלב רגיל
אין סיבה שלא
הכנתי עם קמח חומוס, מים, סירופ אגבה וחול. טבוני לגמרי. יצא וואו
שמחה לשמוע, פעם אחרונה שניסיתי לאכול חול יצא על הפנים
הכנתי ויצא מעולה!! עוגה שצריך להרחיק לאחורי המקרר אם רוצים שישאר עוד לאח"כ. החלק הכי נהדר בעיני שתוך כדי הכנה הייתי בטוחה שאני עושה הכל לא נכון, ביחוד איך שנראתה הבלילה ואז אכן התרחש קסם 🙂
אני בכלל לא אוהבת את המרקם הזה של העוגה ובקטע מוזר אני לא מצליחה להפסיק ״ליישר״ אותה