קרייב לעוגת אגסים תקף אותי בסופש.
אז שלחתי את הבנזוג לקנות אגסים.
אז מה אם הוא חזר עם משמשים?
בסוף הוא תמיד צודק.
עוגת משמשים עם שקדים קרמל ושמן זית
וכן גם אני הייתי סקפטית, לכן הקפדתי להשתמש בשמן זית איכותי, וכך גם אתם
אם לא תקפידו להשתמש בשמן זית איכותי, לעוגה יתלווה טעם מריר וחבל.
רוטב הקרמל שבה משתלב נפלא עם חמיצות המישמשים ועם הקראנצ'יות של השקדים
היא לא מתוקה מדי והיא קיצית וטעימה.
ועונת המישמשים שלנו כל כך קצרה שחבל לא להכין.
עוגת מישמיש קרמל עם שמן זית/ תבנית עגולה 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ
מה צריך :
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק ארוכה (30 ס"מ)
לרוטב הקרמל:
100 גרם סוכר
1/2 כוס מים
לעוגה:
6 משמשים בינוניים חצויים וחתוכים לקוביות (אם הם קטנים תזדקקו ל 8-9)
כוס וחצי קמח רגיל
כוס סוכר
3/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן זית איכותי
3/4 כוס יוגורט
2 ביצים+ חלבון
חופן שקדים מולבנים חצויים
איך מכינים:
בסיר בינוני או במחבת ממיסים סוכר ומים ומביאים לרתיחה
מערבבים היטב עד שהסוכר נמס וממשיכים לבשל רק עד שמתקבל צבע זהוב עדין
והמרקם הופך לסמיך מעט.
זהו שלב מאוד עדין שבו אפשר ברגע לשרוף את הקרמל אז תהיו בקונטרול.
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה מערבבים קמח, סוכר וא.אפיה, מוסיפים ביצים יוגורט ושמן זית
ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
משמנים היטב את התבנית, ומפזרים שקדים בתחתית
מניחים את חתיכות המישמשים (משאירים כמה חתיכות מישמש בצד)
שופכים מעל המשמשים את הקרמל ומעל את תערובת העוגה
מסדרים את קוביות המישמש הנותרות מעל התערובת
מכניסים לתנור ואופים כ- 40-45 , בודקים ומוודאים שקיסם יוצא יבש לחלוטין.
מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בשוליים והופכים את העוגה על צלחת הגשה
מגישים בטמפרטורת החדר.
את העוגה מאחסנים במקרר.
* את שמן הזית ניתן להמיר באותה הכמות של שמן רגיל או ב 80 גרם חמאה רכה.
6 Comments
קרן במה אפשר להחליף יוגורט לגירסה פרווה
את יכולה להמיר ביוגורט על בסיס סויה או חלב סויה, או מיץ תפוזים
החלפתי את המשמשים באפרסקים. העוגה נראת נהדר אבל נוראאא מתוקה
זה עניין של טעם
להבא תורידי קצת
אפשר לוותר על הקרמל?
לא ממליצה