אני מטורפת על מנגו, זה הפרי שאני הכי הכי אוהבת, וכמה שאני אוהבת אותו בארץ, אכלתי ממנו בהודו,
והתעלפתי עוד יותר, כי כאילו כמה שהוא טעים לי בארץ, שם הוא פי 100 יותר, וזה היה לי ממש שוק
כשטעמתי בפעם הראשונה, וזו גם אחת הסיבות שהם מבשלים המון עם מנגו, זה באמת באמת מעדן.
מנגו זה גם אחד הפירות היחידים שהבנות שלי אוהבות ואוכלות מגיל ממש קטן, וכשיש מנגו בבית זו חגיגה
גדולה, ובגלל שהוא יקר בארץ יחסית, במיוחד בתחילת העונה שלו, זה היה נדיר שהייתי קונה וההתרגשות
סביבו תמיד היתה גדולה.
לאחרונה קיבלתי משלוח של קוביות מנגו קפואות, וממש בא לי לשלב אותן בעוגה, הכנתי מהן עוגת
שקדים ומנגו, אבל המנגו ממש הרטיב את העוגה , היא היתה סופר טעימה אבל התפוררה לגמרי,
ולי לא בא לוותר, והיום החלטתי להכין שוב עוגה והפעם לטחון את קוביות המנגו למחית, וזה השתלם ממש.
דודה שלי אלרגית למנגו, וכל החיים זו היתה בדיחה במשפחה שהיינו עובדים עליה שיש מנגו במאכלים…
אולי אתכם זה לא יצחיק, אבל דודה שלי צוחקת מדברים כאלו בקול גדול וזה מהמם.אז מנגו זה
גם ביג אישיו אצלינו במשפחה בכלל, חות מזה שאני מטורפת על הצבע שלו.
באמת כשכהכנתי את העוגה לא ידעתי מה ייצא ממנה, והיא יצאה וואו! כם הצבע שלה יפיפה וגם
הטעם מדהים!
וכמו תמיד,כל שלבי ההכנה בוידאו בהיילייטס כאן
עוגת מנגו של החלומות /תבנית עגולה עם/בלי חור בקוטר 24 ס״מ
(המרות לפרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
1.5 כוסות (300 גר') סוכר חום בהיר
מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
2 כפיות אבקת אפייה
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל
מחית מנגו מ 300 גר' קוביות מנגו-בערך 3 מנגו (איך להכין מחית במתכון עצמו)
עוד 1/4 כוס קוביות מנגו
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים קוביות מנגו טרי או קפוא למחית חלקה.
בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים שלמות וסוכר חום למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת
תפוחה ובהירה, אל תחפפו את ההקצפה, היא חשובה אחכ למרקם וגובה העוגה.
תוך כדי שהמיקסר פועל במהירות גבוהה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד דקה,
מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה
קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב, מוסיפים את מחית המנגו ומערבבים לבלילה אחידה.
מפזרים מעל הבלילה 10 קוביות מנגו, ואופים כ 45-50 דק' עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט לפני שהופכים (אם אופים בסיר פלא) מקשטים באבקת סוכר ומגישים
**מחית מנגו אפשר להמיר במחית של כל פרי אחר שאתם אוהבים, ואפשר להמיר גם בתרכיז מנגו.
**סוכר חום ניתן להחליך בסוכר לבן
**אפשר להתשמש בקמח תופח ואז אין צורך באבקת אפייה
**לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה באותה הכמות במיץ תפוזים
55 Comments
מנגו זה אושר, עוגה מטריפה!
מסתבר שממש
איפה כתוב איך להכין מחית מנגו?
במתכון עצמו תקראי שוב
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?
כן בטח
מתבאסת ממש:/. הכנתי פעם ראשונה, נצמדתי למתכון והבלילה יצאה לי מושלמת! היה נראה מבטיח- עד ש….
הייתה בתנור 45 דקות מוציאה, בודקת- רטובה… טוב, עוד כמה דקות…
ככה עד שלמעלה משעה ורבע הייתה בתנור. כשהוצאתי כי התייאשתי, העוגה נפלה, חביתה בטעם מנגו.
מאכזב.
כאב לי בעיקר על המצרכים והזמן שדרש להכין אותה….
מצטערת לשמוע, משהו בתהליך כנראה השתבש או שהיא באמת היתה צריכה יותר זמן אצלך, הכנתי אותה מספר פעמים והיא נהדרת.
גם אצלי העוגה נפלה
איפה המתכון לקראנץ שוקולד נוטלה שלך ?
מנגו הינו פרי מדהים אבל מלא מלא סוכר. האם באמת נדרש להוסיף עוד כוס וחצי סוכר?
לגמרי חייבים אחרת העוגה לא תצלח
מזה מחית מנגו
מנגו טחון
תרכיז מנגו שח פריגת מתאים ?
בטח
תודה על המתכון המהמם , מחר מתכוונת לעשות , קניתי מחית מנגו מוכנה , האם הכמות עדיין תהיה 300 גרם ? אצלך במתכון המחית הינה מ300 גרם מנגו טרי , לכן רוצה לברר
לא יודעת אם יש הבדל בין זה לזה
נראה לי בדיוק אותו דבר
תודה
מתאים לעשות חצי מהכמות? באיזו תבנית לדעתך?
כן
אינגליש קייק
הייקרן,
בלוג מהמם.
אם אני רוצה לאפות באינגליש קייק חדפ, יש צורך להמיר כמויות?
קרן. לא היה לי מנגו. הכנתי מחית ממישמישים. למעלה פיזרתי טיפות סוכר מאיטליה ויצאה עוגה מדהימה. תודה רבה
אלופה! תודה
קרן, הכנתי בדיוק לפי הוקאותייך המדוייקות ויצאה עוגה מטורפת. קודם כל, יצאו שתיים גדולות. והן טעימות, רכות, עם טעם מנגו עדין ואז כשמגיעים לחתיכת מנגו נימוחה…. גן עדן ממש!! ממש ממש עוגה מהחלומות. תודה לך!
איך אני שמחה שכתבת לי ♥️
היי הייתי צריכה משום מה להשאיר את העוגה הרבה זמן מעבר לזמן הכתוב בתנור והיא עדיין קצת רוטטת
מה לעשות?
קורה לפעמים ואם היא צריכה עדו זמן אז תני לה או שתסבירי מעט את המעלות בתנור
האם ניתן לעשות ב2 תבניות אינגליש קייק חד פעמי?
בטח
עוגה טעימה, פשוטה ויפה.
גם אצלי היה שעה בתנור, אגב הפרי לא שקע לי ונותר למעלה.
אפשר לשים קצפת צמחית במקום מיץ? לפרווה
בטח
אפשר קוביות מנגו קפוא?
כן אני השתמשתי בקפוא
שאלה- מה הקטע עם להפוך את העוגה ולאפות שוב? חייבים? ואם כן לכמה זמן? הכנסתי הרגע לתנור. תודה
אין לי מושג על מה את מדברת
איפה ראית בהוראות שהופכים את העוגה ואופים שוב ?
מצננים מעט לפני שהופכים (אם אופים בסיר פלא) מקשטים באבקת סוכר ואופים.
זה המשפט האחרון במתכון. שמתי ציטוט העתק הדבק…
מצננים מעט לפני שהופכים (אם אופים בסיר פלא) מקשטים באבקת סוכר ואופים.
זה המשפט האחרון במתכון. ציטוט
הכוונה שמתקשטים באבקת סוכר ומגישים
זו היתה טעות ותוקנה תודה
העוגה יצאה שטוחה ומתפוררת
אז משהו שעשית התפקשש, אולי שינית משהו בחומרים ?
קרן, אפשר לשמור את העוגה ליום מחרת? במקרר או בחוץ? לחמם לפני ההגשה או בטמפרטורה שך המטבח? המון תודות נילי
לשמור במקרר ולהוציא קצת לפני הגשה זו לא עוגה שמחממים ככ
היי קרן,
אני רוצה להמיר את השמן לחמאה.
מה כמות החמאה?
האם לשנות כמויות אחרות?
150 גר חמאה רכה
קרן המדהימה, אפשר להחליף את השמנת בחלב סויה ?
תודה מראש!
אני החלפתי בחלב סויה ויצא טוב
שמחה לשמוע
כמה זמן נשארת העוגה טובה? איך שומרים אותה? האם אפשר להקפיא?
היי,
הכנתי את העוגה עם החלפת השמנת והשמן לקרם קוקוס ושמן קוקוס
חוץ מזה הכל כמו במתכון ובלי החתיכות
יצא לי במרקם קצת ביצתי
יכול להיות שזה בגלל הקצפת יתר שהפילה את המסה או משהו אחר?
חוץ מזה בטעם זה סופר מנגואי ויצא מוצלח מאוד
תודה רבה!!!
העוגה לא נאפתה באמצע. עקבנו בדיוקבאחרי ההנחיות, אפינו ברינג ולאחר הפיכת העוגה, כל המרכז קרס נוזלי לגמרי.ניסינו לאפות עוד וללא הצלחה. אכזבה גדולה
ראשית צר לי שלא הצליחה זה תמיד מבאס. אין קשר בין איכות העוגה לעובדה שלא אפיתם אותה מספיק זמן. יש הבדלים בין תנורים ותבניות ולכן הייתם צריכים לוודא שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פרירוים לחים עליו .
יש לי עודף מנגו עכשיו. אני רוצה לנסות את עוגת החלומות שלך (אחרי שקראתי תגובות נלהבות). שאלתי היא אם אפשר להקפיא את העוגה הזאת? איך היא אחרי הקפאה?
אין בעיה להקפיא זו עוגה בחושה בסו של דבר