עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת מנגו של החלומות

יוני 15, 2020 53 Comments

אני מטורפת על מנגו, זה הפרי שאני הכי הכי אוהבת, וכמה שאני אוהבת אותו בארץ, אכלתי ממנו בהודו,

והתעלפתי עוד יותר, כי כאילו כמה שהוא טעים לי בארץ, שם הוא פי 100 יותר, וזה היה לי ממש שוק

כשטעמתי בפעם הראשונה, וזו גם אחת הסיבות שהם מבשלים המון עם מנגו, זה באמת באמת מעדן.

מנגו זה גם אחד הפירות היחידים שהבנות שלי אוהבות ואוכלות מגיל ממש קטן, וכשיש מנגו בבית זו חגיגה

גדולה, ובגלל שהוא יקר בארץ יחסית, במיוחד בתחילת העונה שלו, זה היה נדיר שהייתי קונה וההתרגשות

סביבו תמיד היתה גדולה.

לאחרונה קיבלתי משלוח של קוביות מנגו קפואות, וממש בא לי לשלב אותן בעוגה, הכנתי מהן עוגת

שקדים ומנגו, אבל המנגו ממש הרטיב את העוגה , היא היתה סופר טעימה אבל התפוררה לגמרי,

ולי לא בא לוותר, והיום החלטתי להכין שוב עוגה והפעם לטחון את קוביות המנגו למחית, וזה השתלם ממש.

דודה שלי אלרגית למנגו, וכל החיים זו היתה בדיחה במשפחה שהיינו עובדים עליה שיש מנגו במאכלים…

אולי אתכם זה לא יצחיק, אבל דודה שלי צוחקת מדברים כאלו בקול גדול וזה מהמם.אז מנגו זה

גם ביג אישיו אצלינו במשפחה בכלל, חות מזה שאני מטורפת על הצבע שלו.

באמת כשכהכנתי את העוגה לא ידעתי מה ייצא ממנה, והיא יצאה וואו! כם הצבע שלה יפיפה וגם

הטעם מדהים!

וכמו תמיד,כל שלבי ההכנה בוידאו בהיילייטס כאן

עוגת מנגו של החלומות /תבנית עגולה עם/בלי חור בקוטר 24 ס״מ

(המרות לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1.5 כוסות (300 גר') סוכר חום בהיר

מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

2 כפיות אבקת אפייה

2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן רגיל

מחית מנגו מ 300 גר' קוביות מנגו-בערך 3 מנגו (איך להכין מחית במתכון עצמו)

עוד 1/4 כוס קוביות מנגו

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים קוביות מנגו טרי או קפוא למחית חלקה.

בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים שלמות וסוכר חום למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת

תפוחה ובהירה, אל תחפפו את ההקצפה, היא חשובה אחכ למרקם וגובה העוגה.

תוך כדי שהמיקסר פועל במהירות גבוהה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד דקה,

מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה

קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב, מוסיפים את מחית המנגו ומערבבים לבלילה אחידה.

מפזרים מעל הבלילה 10 קוביות מנגו, ואופים כ 45-50 דק' עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט לפני שהופכים (אם אופים בסיר פלא) מקשטים באבקת סוכר ומגישים

**מחית מנגו אפשר להמיר במחית של כל פרי אחר שאתם אוהבים, ואפשר להמיר גם בתרכיז מנגו.

**סוכר חום ניתן להחליך בסוכר לבן

**אפשר להתשמש בקמח תופח ואז אין צורך באבקת אפייה

**לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה באותה הכמות במיץ תפוזים

Print Friendly, PDF & Email

53 Comments

Ophira Alon יוני 16, 2020 at 6:57 pm

מנגו זה אושר, עוגה מטריפה!

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:12 am

מסתבר שממש

Reply
גלית יולי 16, 2021 at 12:03 am

איפה כתוב איך להכין מחית מנגו?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:21 pm

במתכון עצמו תקראי שוב

Reply
איל נובמבר 9, 2020 at 5:59 pm

אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2020 at 11:32 pm

כן בטח

Reply
מאוכזבת אוגוסט 8, 2021 at 12:22 am

מתבאסת ממש:/. הכנתי פעם ראשונה, נצמדתי למתכון והבלילה יצאה לי מושלמת! היה נראה מבטיח- עד ש….
הייתה בתנור 45 דקות מוציאה, בודקת- רטובה… טוב, עוד כמה דקות…
ככה עד שלמעלה משעה ורבע הייתה בתנור. כשהוצאתי כי התייאשתי, העוגה נפלה, חביתה בטעם מנגו.
מאכזב.
כאב לי בעיקר על המצרכים והזמן שדרש להכין אותה….

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2021 at 11:12 am

מצטערת לשמוע, משהו בתהליך כנראה השתבש או שהיא באמת היתה צריכה יותר זמן אצלך, הכנתי אותה מספר פעמים והיא נהדרת.

Reply
עומרי נובמבר 16, 2022 at 9:24 pm

גם אצלי העוגה נפלה

נצחיה לוי אפריל 12, 2021 at 9:21 pm

איפה המתכון לקראנץ שוקולד נוטלה שלך ?

Reply
ליאת גרינברג יוני 17, 2020 at 10:34 am

מנגו הינו פרי מדהים אבל מלא מלא סוכר. האם באמת נדרש להוסיף עוד כוס וחצי סוכר?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 12:51 pm

לגמרי חייבים אחרת העוגה לא תצלח

Reply
גילה עמיאל יוני 17, 2020 at 4:14 pm

מזה מחית מנגו

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:43 pm

מנגו טחון

Reply
יעל יוני 18, 2020 at 1:03 pm

תרכיז מנגו שח פריגת מתאים ?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 1:44 pm

בטח

Reply
יאנה רובין יוני 18, 2020 at 7:18 pm

תודה על המתכון המהמם , מחר מתכוונת לעשות , קניתי מחית מנגו מוכנה , האם הכמות עדיין תהיה 300 גרם ? אצלך במתכון המחית הינה מ300 גרם מנגו טרי , לכן רוצה לברר

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 8:41 pm

לא יודעת אם יש הבדל בין זה לזה
נראה לי בדיוק אותו דבר

Reply
יאנה רובין יוני 19, 2020 at 8:09 am

תודה

Reply
קארין יוני 22, 2020 at 1:42 pm

מתאים לעשות חצי מהכמות? באיזו תבנית לדעתך?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 8:45 pm

כן
אינגליש קייק

Reply
עדי אוגוסט 5, 2020 at 2:46 pm

הייקרן,
בלוג מהמם.

אם אני רוצה לאפות באינגליש קייק חדפ, יש צורך להמיר כמויות?

Reply
ליאת נטיס יוני 24, 2020 at 2:55 pm

קרן. לא היה לי מנגו. הכנתי מחית ממישמישים. למעלה פיזרתי טיפות סוכר מאיטליה ויצאה עוגה מדהימה. תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 3:23 pm

אלופה! תודה

Reply
רחלי ספטמבר 4, 2020 at 4:21 pm

קרן, הכנתי בדיוק לפי הוקאותייך המדוייקות ויצאה עוגה מטורפת. קודם כל, יצאו שתיים גדולות. והן טעימות, רכות, עם טעם מנגו עדין ואז כשמגיעים לחתיכת מנגו נימוחה…. גן עדן ממש!! ממש ממש עוגה מהחלומות. תודה לך!

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 4:25 pm

איך אני שמחה שכתבת לי ♥️

Reply
Maori יולי 24, 2020 at 6:03 pm

היי הייתי צריכה משום מה להשאיר את העוגה הרבה זמן מעבר לזמן הכתוב בתנור והיא עדיין קצת רוטטת
מה לעשות?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 7:23 pm

קורה לפעמים ואם היא צריכה עדו זמן אז תני לה או שתסבירי מעט את המעלות בתנור

Reply
דנה ספטמבר 10, 2020 at 10:48 am

האם ניתן לעשות ב2 תבניות אינגליש קייק חד פעמי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 11:08 am

בטח

Reply
רויטל אוגוסט 16, 2020 at 12:16 pm

עוגה טעימה, פשוטה ויפה.
גם אצלי היה שעה בתנור, אגב הפרי לא שקע לי ונותר למעלה.

Reply
הילה יולי 2, 2021 at 11:37 am

אפשר לשים קצפת צמחית במקום מיץ? לפרווה

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 1:15 pm

בטח

Reply
שושי אוגוסט 20, 2020 at 5:24 pm

אפשר קוביות מנגו קפוא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:35 pm

כן אני השתמשתי בקפוא

Reply
Nava Lichtner אוגוסט 30, 2020 at 4:27 pm

שאלה- מה הקטע עם להפוך את העוגה ולאפות שוב? חייבים? ואם כן לכמה זמן? הכנסתי הרגע לתנור. תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 9:21 pm

אין לי מושג על מה את מדברת
איפה ראית בהוראות שהופכים את העוגה ואופים שוב ?

Reply
Nava Lichtner ספטמבר 1, 2020 at 11:05 pm

מצננים מעט לפני שהופכים (אם אופים בסיר פלא) מקשטים באבקת סוכר ואופים.
זה המשפט האחרון במתכון. שמתי ציטוט העתק הדבק…

Reply
Nava Lichtner ספטמבר 1, 2020 at 11:06 pm

מצננים מעט לפני שהופכים (אם אופים בסיר פלא) מקשטים באבקת סוכר ואופים.
זה המשפט האחרון במתכון. ציטוט

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 11:18 pm

הכוונה שמתקשטים באבקת סוכר ומגישים
זו היתה טעות ותוקנה תודה

Reply
אלינה ספטמבר 5, 2020 at 1:49 pm

העוגה יצאה שטוחה ומתפוררת

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 3:21 pm

אז משהו שעשית התפקשש, אולי שינית משהו בחומרים ?

Reply
נילי כתריאל אפריל 22, 2021 at 9:10 pm

קרן, אפשר לשמור את העוגה ליום מחרת? במקרר או בחוץ? לחמם לפני ההגשה או בטמפרטורה שך המטבח? המון תודות נילי

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2021 at 11:53 am

לשמור במקרר ולהוציא קצת לפני הגשה זו לא עוגה שמחממים ככ

Reply
קרן יולי 30, 2021 at 9:48 am

היי קרן,
אני רוצה להמיר את השמן לחמאה.
מה כמות החמאה?
האם לשנות כמויות אחרות?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 1:46 pm

150 גר חמאה רכה

Reply
אלמוג אוגוסט 6, 2021 at 5:15 pm

קרן המדהימה, אפשר להחליף את השמנת בחלב סויה ?

תודה מראש!

Reply
נחמה ספטמבר 3, 2021 at 10:42 pm

אני החלפתי בחלב סויה ויצא טוב

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2021 at 11:03 am

שמחה לשמוע

Reply
נחמה ספטמבר 4, 2021 at 8:45 pm

כמה זמן נשארת העוגה טובה? איך שומרים אותה? האם אפשר להקפיא?

Reply
חגית נובמבר 17, 2022 at 8:30 pm

היי,
הכנתי את העוגה עם החלפת השמנת והשמן לקרם קוקוס ושמן קוקוס
חוץ מזה הכל כמו במתכון ובלי החתיכות
יצא לי במרקם קצת ביצתי
יכול להיות שזה בגלל הקצפת יתר שהפילה את המסה או משהו אחר?
חוץ מזה בטעם זה סופר מנגואי ויצא מוצלח מאוד
תודה רבה!!!

Reply
נירית אפריל 21, 2023 at 10:58 pm

העוגה לא נאפתה באמצע. עקבנו בדיוקבאחרי ההנחיות, אפינו ברינג ולאחר הפיכת העוגה, כל המרכז קרס נוזלי לגמרי.ניסינו לאפות עוד וללא הצלחה. אכזבה גדולה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:15 pm

ראשית צר לי שלא הצליחה זה תמיד מבאס. אין קשר בין איכות העוגה לעובדה שלא אפיתם אותה מספיק זמן. יש הבדלים בין תנורים ותבניות ולכן הייתם צריכים לוודא שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פרירוים לחים עליו .

Reply

Leave a Comment