עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת מנגו של החלומות

יוני 15, 2020 15 Comments

אני מטורפת על מנגו, זה הפרי שאני הכי הכי אוהבת, וכמה שאני אוהבת אותו בארץ, אכלתי ממנו בהודו,

והתעלפתי עוד יותר, כי כאילו כמה שהוא טעים לי בארץ, שם הוא פי 100 יותר, וזה היה לי ממש שוק

כשטעמתי בפעם הראשונה, וזו גם אחת הסיבות שהם מבשלים המון עם מנגו, זה באמת באמת מעדן.

מנגו זה גם אחד הפירות היחידים שהבנות שלי אוהבות ואוכלות מגיל ממש קטן, וכשיש מנגו בבית זו חגיגה

גדולה, ובגלל שהוא יקר בארץ יחסית, במיוחד בתחילת העונה שלו, זה היה נדיר שהייתי קונה וההתרגשות

סביבו תמיד היתה גדולה.

לאחרונה קיבלתי משלוח של קוביות מנגו קפואות, וממש בא לי לשלב אותן בעוגה, הכנתי מהן עוגת

שקדים ומנגו, אבל המנגו ממש הרטיב את העוגה , היא היתה סופר טעימה אבל התפוררה לגמרי,

ולי לא בא לוותר, והיום החלטתי להכין שוב עוגה והפעם לטחון את קוביות המנגו למחית, וזה השתלם ממש.

דודה שלי אלרגית למנגו, וכל החיים זו היתה בדיחה במשפחה שהיינו עובדים עליה שיש מנגו במאכלים…

אולי אתכם זה לא יצחיק, אבל דודה שלי צוחקת מדברים כאלו בקול גדול וזה מהמם.אז מנגו זה

גם ביג אישיו אצלינו במשפחה בכלל, חות מזה שאני מטורפת על הצבע שלו.

באמת כשכהכנתי את העוגה לא ידעתי מה ייצא ממנה, והיא יצאה וואו! כם הצבע שלה יפיפה וגם

הטעם מדהים!

וכמו תמיד,כל שלבי ההכנה בוידאו בהיילייטס כאן

עוגת מנגו של החלומות /תבנית עגולה עם/בלי חור בקוטר 24 ס״מ

(המרות לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר חום בהיר

מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

2 כפיות אבקת אפייה

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

מחית מנגו מ 300 גר׳ קוביות מנגו-בערך 3 מנגו (איך להכין מחית במתכון עצמו)

עוד 1/4 כוס קוביות מנגו

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים קוביות מנגו טרי או קפוא למחית חלקה.

בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים שלמות וסוכר חום למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת

תפוחה ובהירה, אל תחפפו את ההקצפה, היא חשובה אחכ למרקם וגובה העוגה.

תוך כדי שהמיקסר פועל במהירות גבוהה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד דקה,

מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה

קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב, מוסיפים את מחית המנגו ומערבבים לבלילה אחידה.

מפזרים מעל הבלילה 10 קוביות מנגו, ואופים כ 45-50 דק׳ עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט לפני שהופכים (אם אופים בסיר פלא) מקשטים באבקת סוכר ואופים.

**מחית מנגו אפשר להמיר במחית של כל פרי אחר שאתם אוהבים, ואפשר להמיר גם בתרכיז מנגו.

**סוכר חום ניתן להחליך בסוכר לבן

**אפשר להתשמש בקמח תופח ואז אין צורך באבקת אפייה

**לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה באותה הכמות במיץ תפוזים

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

Ophira Alon יוני 16, 2020 at 6:57 pm

מנגו זה אושר, עוגה מטריפה!

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:12 am

מסתבר שממש

Reply
ליאת גרינברג יוני 17, 2020 at 10:34 am

מנגו הינו פרי מדהים אבל מלא מלא סוכר. האם באמת נדרש להוסיף עוד כוס וחצי סוכר?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 12:51 pm

לגמרי חייבים אחרת העוגה לא תצלח

Reply
גילה עמיאל יוני 17, 2020 at 4:14 pm

מזה מחית מנגו

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:43 pm

מנגו טחון

Reply
יעל יוני 18, 2020 at 1:03 pm

תרכיז מנגו שח פריגת מתאים ?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 1:44 pm

בטח

Reply
יאנה רובין יוני 18, 2020 at 7:18 pm

תודה על המתכון המהמם , מחר מתכוונת לעשות , קניתי מחית מנגו מוכנה , האם הכמות עדיין תהיה 300 גרם ? אצלך במתכון המחית הינה מ300 גרם מנגו טרי , לכן רוצה לברר

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 8:41 pm

לא יודעת אם יש הבדל בין זה לזה
נראה לי בדיוק אותו דבר

Reply
יאנה רובין יוני 19, 2020 at 8:09 am

תודה

Reply
קארין יוני 22, 2020 at 1:42 pm

מתאים לעשות חצי מהכמות? באיזו תבנית לדעתך?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 8:45 pm

כן
אינגליש קייק

Reply
ליאת נטיס יוני 24, 2020 at 2:55 pm

קרן. לא היה לי מנגו. הכנתי מחית ממישמישים. למעלה פיזרתי טיפות סוכר מאיטליה ויצאה עוגה מדהימה. תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 3:23 pm

אלופה! תודה

Reply

Leave a Comment