עוגות בחושותעוגות פריעוגות שוקולד

עוגת נוטלה בננות בחושה רכה רכה

ינואר 10, 2024 36 Comments

זו עוד עוגה שמבוסת על הבסיס של עוגת קצפת שלי שאני אוהבת להכין בגרסאות שונות ובתקופה האחרונה משלבת בכל הבלילה

נוטלה ובננות וזה יוצא מושלם. העוגה מקבלת מרקם רך ונעים מהנוטלה, היא לא מתוקה מדי, היא יוצאת גבוהה ומרשימה ואתם לגמרי יכולים להיכן אותה

ללא הבננות ורק כעוגת שוקולד מושלמת. לדעתי היא אפילו משתבחת ביום שאחרי.

לשלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת נוטלה בננות בחושה רכה רכה/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(גרסת פרווה בתחתית המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

2 מיכלים (סהכ 500 מ״ל) שמנת הלקצפה 38% אפשר גם 32%

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר

4 ביצים גודל L

1/2 כפית מלח דק

1 כפית תמצית/מחית ונילוש

2 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

4 כפות גדושות מאוד של ממרח נוטהל או כל ממרח שוקולד אחר שאוהבים

2 בננות גדולות פרוסות

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את הביצים , אחת בכל פעם

וממשיכים להקציף, עד שהן נטמעות לחלוטין, תקפידו להקציף אחת בכל פעם אחרת אם תוסיפו את כולן בבת אחת הבלילה תצא נוזלית

מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים מלח, תמצית וניל , אבקת אפייה וקמח ומערבבים , מוסיפים נוטלה ומקציפים עוד פעם במהירות גבוה

כדי שהבלילה תהפוך שוקולדית לחלוטין

מוסיפים פרוסות בננה, ובזערת מרית מערבבים מעט.

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר, בגלל הבננות. אם הכנתם ללא בננות תישמרו אותה מחוץ למקרר

את הנוטלה ניתן להמיר בכל ממרח אחר שאוהבים כמ והשחר וכו….

את הסוכר החום ניתן להמיר באותה הכמות בסוכר לבן.

לגרסת פרווה ממירים שמנת להקצפה בשמנת פרווה או קרם קוקוס.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

36 Comments

עינב ינואר 10, 2024 at 7:56 pm

איזה רעיון מעולה. אני הרוסה על שילוב של שוקולד ובננה! למה להשאיר מחוץ למקרר? היא נוטה להיקרש?

Reply
נטע בניאל ינואר 10, 2024 at 11:26 pm

לא מועכים את הבננות?
באיזה עובי צריכות להיות הפרוסות?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:39 am

דקות ולא מדי

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:39 am

תכלס אולי בגלל הבננות עדיף מקרר

Reply
talia ינואר 11, 2024 at 7:00 am

נראה מהמם, איך הופכים אותה לל"ג?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:39 am

קמח ללג

Reply
שוהם מאי 1, 2024 at 11:48 pm

יש איך להפוך אותה לפרווה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:30 am

ספיציפית את העוגה הזו לא מומלץ כיון שהיא מבוססת על שמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים

Reply
Roni ינואר 11, 2024 at 7:24 am

נראית מעולה! האם אפשר להוריד כמות סוכר? ולכמה? פשוט לא אוהבים פה עוגות מאוד מתוקות וגם הנוטלה כשלעצמה מתוקה. תודה

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:39 am

הפחתה של סוכר בעוגה תשפיע על המרקם והגובה לכן לא ממליצה

Reply
נועה ינואר 11, 2024 at 10:57 am

שאלה כללית על אבקת סוכר שאנחנו כל כך אוהבות … למה כל הזמן העוגה "שותה" לי את האבקת סוכר ? כל בחושה שעשיתי הייתי צריכה איזה 5 פעמים לשים אבקת סוכר על הכל כי כל הזמן זה נעלם גם באותו יום וגם למחרת שמתי כמה פעמים ונעלם.

Reply
ענת שיפר ינואר 19, 2024 at 11:49 am

תוסיפי קורנפלור לאבקת סוכר, ישאר לנצח

Reply
תמר Mansberg אוקטובר 6, 2024 at 7:14 am

אפשר פחות שמנת מתוקה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2024 at 10:12 am

לא, השמנת זה השומן במתכון

Reply
נועה ינואר 11, 2024 at 10:58 am

שאלה כללית על אבקת סוכר שאנחנו כל כך אוהבות … למה כל הזמן העוגה "שותה" לי את האבקת סוכר ? כל בחושה שעשיתי הייתי צריכה איזה 5 פעמים לשים אבקת סוכר על הכל כי כל הזמן זה נעלם גם באותו יום וגם למחרת שמתי כמה פעמים ונעלם.

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:38 am

אני לא יודעת לדעתי זה תלוי בסוג האבקה, ויש לקנות בחנויות שמתמחות באפייה אבקת אפייה פחות נספגת, בתור מכורה לאבקה הזו אני דווקא נהנית לשים שוב ושוב :_)

Reply
אורי ינואר 15, 2024 at 1:12 pm

אבקת סוכר*

Reply
תומר ינואר 12, 2024 at 10:07 am

האם אפשר להשתמש גם בתבנית בקוטר 26 שהיא נמוכה יותר מזו שאת השתמשת? או אפילו לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק גבוהות ועמוקות?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2024 at 2:49 pm

בטח שאפשר

Reply
תהל ינואר 11, 2024 at 2:17 pm

רעיון לתחליף למי שלא מחבב בננות אבל מכור לנוטלה?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 5:39 pm

להכין בלי בננות

Reply
קארין ינואר 26, 2024 at 9:16 am

היי, האם אפשר לעשות אותה ללא מיקסר? או עם מיקסר ידני?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:23 pm

מיקסר ידני כן

Reply
דנה ינואר 11, 2024 at 2:43 pm

הי, הכוונה לשמנת מתוקה או רגילה להקצפה? אם שמים מתוקה להפחית סוכר?
תודה, אוהבים כאן את המתכונים והתוצרים ,

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 5:40 pm

תודנ דנה הכוונה לשמנת להקצפה לא מתוקה
אם משתמשים המתוקה אז להוריד מעט סוכר

Reply
נטלי ינואר 14, 2024 at 4:31 pm

היי, אני יכולה גם בלי סוכר חום?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:28 am

כן בטח
אפשר להמיר בלבן

Reply
itzhak ינואר 16, 2024 at 7:50 pm

ערב טוב ,
הכנתי את העוגה אולם החלק העליון נאפה ומתחתיו הכל נוזלי השוקולד הבננות הכול , מדוע קרב כך והאם ניתן לעשות משהו בנידון.

תודה וערב קסום ושקט

Reply
דרשן ינואר 16, 2024 at 7:55 pm

ערב טוב ,
הכנתי את העוגה נוטלה בננות אולם החלק העליון נאפה ומתחתיו הכל נוזלי השוקולד הבננות הכול , מדוע קרב כך והאם ניתן לעשות משהו בנידון.

תודה וערב קסום ושקט

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:23 am

אני חושבת שאולי התבנית שלך היתה קטנה מדי ולכן היה קשה לעוגה להיאפות , בגל מקרה אם מקרה כזה חוזר על זה עצמו
1.עדיף לא למלא יותר מ 3/4 תבנית (תמיד אפשר לאפות את מה שנשאר בתבנית קטנה ליד)
2. לכבות בנייר אלומיניום ולאפות עד שלגמרי מוכן

Reply
עינב פברואר 7, 2024 at 10:16 am

אני ממש רוצה להכין. יש לי 1.5 שמנת מתוקה, עם מה כדאי להשלים את מה שחסר?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:02 pm

1/4 כוס שמן

Reply
אנה ינואר 19, 2024 at 10:32 am

אפשר להפוך למאפינס? אילו שינויים ידרוש? תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:56 am

אפשר, זמן אפייה מתקצר

Reply
דליה פברואר 23, 2024 at 2:37 pm

שלום,

אם אני רוצה להכין חצי כמות אפשר באינגליש קייק חד פעמי והאם זה ישפיע על זמן האפייה. תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:44 am

אפשר באינגליש שימי לב לא למלא אותה יותר מ 3/4 תבנית , זמן האפייה סביב 30-35 דק

Reply

Leave a Comment