זו עוד עוגה שמבוסת על הבסיס של עוגת קצפת שלי שאני אוהבת להכין בגרסאות שונות ובתקופה האחרונה משלבת בכל הבלילה
נוטלה ובננות וזה יוצא מושלם. העוגה מקבלת מרקם רך ונעים מהנוטלה, היא לא מתוקה מדי, היא יוצאת גבוהה ומרשימה ואתם לגמרי יכולים להיכן אותה
ללא הבננות ורק כעוגת שוקולד מושלמת. לדעתי היא אפילו משתבחת ביום שאחרי.
לשלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת נוטלה בננות בחושה רכה רכה/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה בתחתית המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
2 מיכלים (סהכ 500 מ״ל) שמנת הלקצפה 38% אפשר גם 32%
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר
4 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח דק
1 כפית תמצית/מחית ונילוש
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
4 כפות גדושות מאוד של ממרח נוטהל או כל ממרח שוקולד אחר שאוהבים
2 בננות גדולות פרוסות
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את הביצים , אחת בכל פעם
וממשיכים להקציף, עד שהן נטמעות לחלוטין, תקפידו להקציף אחת בכל פעם אחרת אם תוסיפו את כולן בבת אחת הבלילה תצא נוזלית
מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים מלח, תמצית וניל , אבקת אפייה וקמח ומערבבים , מוסיפים נוטלה ומקציפים עוד פעם במהירות גבוה
כדי שהבלילה תהפוך שוקולדית לחלוטין
מוסיפים פרוסות בננה, ובזערת מרית מערבבים מעט.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר, בגלל הבננות. אם הכנתם ללא בננות תישמרו אותה מחוץ למקרר
את הנוטלה ניתן להמיר בכל ממרח אחר שאוהבים כמ והשחר וכו….
את הסוכר החום ניתן להמיר באותה הכמות בסוכר לבן.
לגרסת פרווה ממירים שמנת להקצפה בשמנת פרווה או קרם קוקוס.
36 Comments
איזה רעיון מעולה. אני הרוסה על שילוב של שוקולד ובננה! למה להשאיר מחוץ למקרר? היא נוטה להיקרש?
לא מועכים את הבננות?
באיזה עובי צריכות להיות הפרוסות?
דקות ולא מדי
תכלס אולי בגלל הבננות עדיף מקרר
נראה מהמם, איך הופכים אותה לל"ג?
קמח ללג
יש איך להפוך אותה לפרווה?
ספיציפית את העוגה הזו לא מומלץ כיון שהיא מבוססת על שמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים
נראית מעולה! האם אפשר להוריד כמות סוכר? ולכמה? פשוט לא אוהבים פה עוגות מאוד מתוקות וגם הנוטלה כשלעצמה מתוקה. תודה
הפחתה של סוכר בעוגה תשפיע על המרקם והגובה לכן לא ממליצה
שאלה כללית על אבקת סוכר שאנחנו כל כך אוהבות … למה כל הזמן העוגה "שותה" לי את האבקת סוכר ? כל בחושה שעשיתי הייתי צריכה איזה 5 פעמים לשים אבקת סוכר על הכל כי כל הזמן זה נעלם גם באותו יום וגם למחרת שמתי כמה פעמים ונעלם.
תוסיפי קורנפלור לאבקת סוכר, ישאר לנצח
אפשר פחות שמנת מתוקה ?
לא, השמנת זה השומן במתכון
שאלה כללית על אבקת סוכר שאנחנו כל כך אוהבות … למה כל הזמן העוגה "שותה" לי את האבקת סוכר ? כל בחושה שעשיתי הייתי צריכה איזה 5 פעמים לשים אבקת סוכר על הכל כי כל הזמן זה נעלם גם באותו יום וגם למחרת שמתי כמה פעמים ונעלם.
אני לא יודעת לדעתי זה תלוי בסוג האבקה, ויש לקנות בחנויות שמתמחות באפייה אבקת אפייה פחות נספגת, בתור מכורה לאבקה הזו אני דווקא נהנית לשים שוב ושוב :_)
אבקת סוכר*
האם אפשר להשתמש גם בתבנית בקוטר 26 שהיא נמוכה יותר מזו שאת השתמשת? או אפילו לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק גבוהות ועמוקות?
בטח שאפשר
רעיון לתחליף למי שלא מחבב בננות אבל מכור לנוטלה?
להכין בלי בננות
היי, האם אפשר לעשות אותה ללא מיקסר? או עם מיקסר ידני?
מיקסר ידני כן
הי, הכוונה לשמנת מתוקה או רגילה להקצפה? אם שמים מתוקה להפחית סוכר?
תודה, אוהבים כאן את המתכונים והתוצרים ,
תודנ דנה הכוונה לשמנת להקצפה לא מתוקה
אם משתמשים המתוקה אז להוריד מעט סוכר
היי, אני יכולה גם בלי סוכר חום?
כן בטח
אפשר להמיר בלבן
ערב טוב ,
הכנתי את העוגה אולם החלק העליון נאפה ומתחתיו הכל נוזלי השוקולד הבננות הכול , מדוע קרב כך והאם ניתן לעשות משהו בנידון.
תודה וערב קסום ושקט
ערב טוב ,
הכנתי את העוגה נוטלה בננות אולם החלק העליון נאפה ומתחתיו הכל נוזלי השוקולד הבננות הכול , מדוע קרב כך והאם ניתן לעשות משהו בנידון.
תודה וערב קסום ושקט
אני חושבת שאולי התבנית שלך היתה קטנה מדי ולכן היה קשה לעוגה להיאפות , בגל מקרה אם מקרה כזה חוזר על זה עצמו
1.עדיף לא למלא יותר מ 3/4 תבנית (תמיד אפשר לאפות את מה שנשאר בתבנית קטנה ליד)
2. לכבות בנייר אלומיניום ולאפות עד שלגמרי מוכן
אני ממש רוצה להכין. יש לי 1.5 שמנת מתוקה, עם מה כדאי להשלים את מה שחסר?
1/4 כוס שמן
אפשר להפוך למאפינס? אילו שינויים ידרוש? תודה 🙂
אפשר, זמן אפייה מתקצר
שלום,
אם אני רוצה להכין חצי כמות אפשר באינגליש קייק חד פעמי והאם זה ישפיע על זמן האפייה. תודה רבה
אפשר באינגליש שימי לב לא למלא אותה יותר מ 3/4 תבנית , זמן האפייה סביב 30-35 דק