אתם בטוח מכירים את עוגת הסולת קוקוס תפוז המפורסמת שאין כמעט בית בישראל שלא מכיר אותה,
אני אישית מטורפת על העוגה הזו והיא אחת החולשות הקשות שלי.
אז לא מזמן נתקלתי בגרסה שלה עם חלב ושמנת והיא נראתה חלום, ודיימנתי את המרקם שלה בפה, משהו בין עוגה לדייסה
עם טעם ונילי משגע, וכשהכנתי אותה הבנתי שלא טעיתי.
לקחתי ממנה ביס קטן ביום צילום והיא היתה פשוט חלום.
אחכ חישתי קצת מידע ברשת וגיליתי שהמקור שלה אולי ביוון דומה מאוד לעוגת הרוואני היוונית, לא אכלתי כזו ביון אבל אם היוונים מכינים אותה טעימה
כמו שאני הכנתי אז שאפו להם ואני בקיץ שם אז מבטיחה לטעום.
המרקם שלה לא אוורירי, אבל הוא חלומי והוא באמת מזכיר משהו בין עוגה לדייסת וניל וזה כל כך טעים!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת סולת קוקוס ושמנת שהיא וואו/תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית עם חור
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1 כוס (200 גר׳) סולת
3/4 כוס (105 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כוס (100 גר׳) קוקוס
1.5 כפיות אבקת אפיה
כפית מחית/תמצית וניל
קורט מלח
מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה לא משנה אחוזי השומן
מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
לסירופ :
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה וסוכר לבן, עד להתייצבות. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה וומשיכים
להקציף. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי, קמח לבן, סולת, אבקת אפייה מלח וקוקוס ומערבבים.
מוסיפים שמנת חמוצה, חלב ווניל ומערבבים שוב.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוא עם פירורים לחים עליו.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ חלב:
על האש בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר וחלב. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומסירים מהאש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור ממתינים 10 דק׳, מחוררים אותה מעט עם קיסם, ושופכים מעליה את כל בלילת החלב.
נותנים להכל להיספג ולהצטנן, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
71 Comments
הי, נשמע מעולה. חןץ מהקוקוס… ךא אוהבת. זה מאסט או שאפשר להחליף נגיד בשקדים טחונים?
הי, גם אני אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הקוקוס. תודה 🙂
אבקת שקדים או קמח
היי קרן,
האם תוספת של קינמון יכולה להתאים כאן לדעתך?
למי שאוהב קינמון? תמיד:-)
שקדים אחלה
מאלפת!!!!!
❤️❤️
הי קרן
אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק?
בטח
היי קרן,הבת שלי הכינה את העוגה הזאת ביום שישי האחרון.אכלנו מימנה ביום שישי מעט ואז הכניסה אותה למקרר.ביום שני היא הוציאה את העוגה מהמקרר כדי לכבד את האורחים,העוגה הריחה ממש רע.ריח של חלב חמוץ.כנראה מהסירופ של החלב והסוכר.
מציינת את זה כעובדה.אולי לציין את זה לקוראות או לוותר על הסירופ.עוגה בחושה מחזיקה זמן רב בדרך כלל.
הי סילביה
אין שום בעיה בעוגה אלא אצלכם בחלב כנראה
אפשר להחליף בסירופ מים במקום חלב?
כן ממליצה להוסיף להם מעט לימון
אפשר להחליף את הסולת בשקדים ?
קוקוס ושקדים הולך יחד?
זו עוגת סולת כל המהות שלה משתנה כשזה שקדים וזה לא מתאים
אין לי סולת אפשר בלי? להוסיף יותר קמח?
זו עוגת סולת
האם אפשר להשתמש בקמח דורום, סמולינה? במקום הסולת
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
היא ממש חלבית, אולי לנסות קרם קוקוס במקום שמנת, ואולי חלב סויה מעל אבל לא יודעת איך תצא,
היי. האם ניתן להוסיף קינמון? ואם כן, כמה כדאי? תודה
אם את אוהבת אולי 1/2 כפית ישירות לבלילה
אין פה בכלל שמן זה הגיוני?
הגיוני
שלום, האם אפשר להפוך את העבודה לפרווה ע"י הפיכת השמנת לקרם קוקוס והשמנת הנחוצה במיץ תפוזים?
תודה
לא ניסיתי מאמינה שתצא לא רע
היי קרן❤️הדיוק מכינה את העוגה, לא רשמת במתכון מתי להוסיף חלב ואת התמצית וניל.
מנצלת הזדמנות זו לומר לך תודה רבה על אינספור עוגות נהדרות!
עם השמנת כמובן:-)
עוגת סולת קוקוקס
היי
אפשר להשתמש במשקה שקדים/סויה/שיבולת שועל במקום חלב?
חלב סויה אחלה
תודה רבה על המתכון. האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן בטח
עוגת סולת הכי טעימה שהכנתי ואכלתי.
אפיתי הרבה בחיים שלי אבל עוגה כזו באמת וואוו.
איזו מחמאה ! תודה
אפייה בטורבו או רגיל ?
אם לא כתוב טורבו זה תמיד רגיל
שלום
באופן ההכנה לא כתוב מוסיפים חלב לכן שכחתי להוסיף ועכשיו העוגה בתנור אני בטוחה שתצא גם טעימה
תודה לך
האמת שכתוב מוזר שלא מופיע לך תעשי ריענון לאתר
היי
אפשר במקום חלב לשים משקה שקדים/שש/סויה?
הכנתי תודה . אין אפשרות לשתף בווצאפ?
לא:-)
עוגה מעולה! מרגע שפירסמת את המתכון חיכיתי שיהיה לי זמן להכין. היא כל כך טעימה!!!
תודה רות
היי!
מתה על המתכונים שלך!(:
איך שומרים את העוגה? במקרר?
אפדר מקרר לא חובה
היי קרן, האם הסירופ הוא קריטי לעוגה? המון תודה
היי קרן,
רציתי לדעת,
אם יש לי ביצים M לשים 5/4
תודה רבה על כל המתכונים המוווווושלמים
להוסיף אחת
היי קרן עוגה טעימה ברמות הכנתי אותה פעם שנייה השבוע.
רציתי רק לדעת מה אני עושה לא בסדר שהיא עולה כל כך יפה בתנור ואז יורדת בבום..♀️
שמחה לשמוע שהיא טעימה
אולי להוריד קצת את החום ל התנור
Can I add some orange blossom water?
I missed the eggs step and added them at the end!!! Let’s hope it will come out fine. I love your recipes!!!
הי, האם אפשר לוותר על סירופ החלב?
לא מומלץ, כל העסיסיות של העוגה מגיעה משם
אשמח לדעת מהיכן התבנית? תודה!
מעדי ניסני
היי!
יכול לעבוד עם דנונה במקום שמנת חמוצה?
כן
הי קרן, האם אפשר להחליף במשהו את השמנת המתוקה? תודה❤️
אין לה תחליף
אפשר לחלץ את העוגה מהתבנית?
אם אוצים לחלץ אז כדאי לאפות בתבנית עגולה מתפרקת, אחרת יהיה קשה לחלץ אותה
היי קרן וחג שמח! העוגה הזו כבר הפכה לקבועה אצלי. והיום היא גם תשתתף במסיבת השבועות במושב! האם כדאי/אפשר להוסיף קצת מי ורדים לסירופ? זה יכול להוסיף או לקלקל?
יכול להוסיף 🙂
האם קמח סמולינה יהיה סבבה?
בטחינה דקה כמובן
אשמח מאוד אם תוכלי להתאים את המתכוני שלך הנהדרים לחולי צליאק וחלי סוכרת
היי קרן, איך להמיר את המתכון לתבנית אינגליש קייק אחת? לטובת הסטודנטית עם טוסטר אובן 😉
לחלק לשניים