עוגות בחושות

עוגת סולת קוקוס ושמנת שהיא וואו

פברואר 21, 2023 71 Comments

צילום: נופר צור

אתם בטוח מכירים את עוגת הסולת קוקוס תפוז המפורסמת שאין כמעט בית בישראל שלא מכיר אותה,

אני אישית מטורפת על העוגה הזו והיא אחת החולשות הקשות שלי.

אז לא מזמן נתקלתי בגרסה שלה עם חלב ושמנת והיא נראתה חלום, ודיימנתי את המרקם שלה בפה, משהו בין עוגה לדייסה

עם טעם ונילי משגע, וכשהכנתי אותה הבנתי שלא טעיתי.

לקחתי ממנה ביס קטן ביום צילום והיא היתה פשוט חלום.

אחכ חישתי קצת מידע ברשת וגיליתי שהמקור שלה אולי ביוון דומה מאוד לעוגת הרוואני היוונית, לא אכלתי כזו ביון אבל אם היוונים מכינים אותה טעימה

כמו שאני הכנתי אז שאפו להם ואני בקיץ שם אז מבטיחה לטעום.

המרקם שלה לא אוורירי, אבל הוא חלומי והוא באמת מזכיר משהו בין עוגה לדייסת וניל וזה כל כך טעים!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת סולת קוקוס ושמנת שהיא וואו/תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית עם חור

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1 כוס (200 גר׳) סולת 

3/4 כוס (105 גר׳) קמח לבן רגיל 

1 כוס (100 גר׳) קוקוס

1.5 כפיות אבקת אפיה

כפית מחית/תמצית וניל

קורט מלח

מיכל (200 גר׳)  שמנת חמוצה לא משנה אחוזי השומן

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

1/4 כוס (60 מ״ל)  חלב

לסירופ :

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

3/4 כוס (150 גר׳)  סוכר לבן

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה וסוכר לבן, עד להתייצבות. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה וומשיכים

להקציף. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי, קמח לבן, סולת, אבקת אפייה מלח וקוקוס ומערבבים.

מוסיפים שמנת חמוצה, חלב ווניל ומערבבים שוב.

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוא עם פירורים לחים עליו.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ חלב:

על האש בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר וחלב. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומסירים מהאש.

כשהעוגה יוצאת מהתנור ממתינים 10 דק׳, מחוררים אותה מעט עם קיסם, ושופכים מעליה את כל בלילת החלב.

נותנים להכל להיספג ולהצטנן, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

71 Comments

מעיין אלרואי פברואר 22, 2023 at 7:38 am

הי, נשמע מעולה. חןץ מהקוקוס… ךא אוהבת. זה מאסט או שאפשר להחליף נגיד בשקדים טחונים?

Reply
איילה פברואר 22, 2023 at 3:41 pm

הי, גם אני אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הקוקוס. תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 3:46 pm

אבקת שקדים או קמח

Reply
מוטי מרץ 21, 2023 at 3:11 pm

היי קרן,
האם תוספת של קינמון יכולה להתאים כאן לדעתך?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:48 pm

למי שאוהב קינמון? תמיד:-)

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 3:47 pm

שקדים אחלה

Reply
הדס פברואר 27, 2023 at 9:58 pm

מאלפת!!!!!

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 9:59 pm

❤️❤️

Reply
תמילי עוז פברואר 22, 2023 at 5:22 pm

הי קרן
אפשר לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:44 pm

בטח

Reply
סילביה להט יולי 2, 2024 at 2:52 pm

היי קרן,הבת שלי הכינה את העוגה הזאת ביום שישי האחרון.אכלנו מימנה ביום שישי מעט ואז הכניסה אותה למקרר.ביום שני היא הוציאה את העוגה מהמקרר כדי לכבד את האורחים,העוגה הריחה ממש רע.ריח של חלב חמוץ.כנראה מהסירופ של החלב והסוכר.
מציינת את זה כעובדה.אולי לציין את זה לקוראות או לוותר על הסירופ.עוגה בחושה מחזיקה זמן רב בדרך כלל.

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:32 pm

הי סילביה
אין שום בעיה בעוגה אלא אצלכם בחלב כנראה

Reply
נעמי פברואר 22, 2023 at 6:07 pm

אפשר להחליף בסירופ מים במקום חלב?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:44 pm

כן ממליצה להוסיף להם מעט לימון

Reply
ורדית פברואר 24, 2023 at 9:35 am

אפשר להחליף את הסולת בשקדים ?
קוקוס ושקדים הולך יחד?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2023 at 11:34 am

זו עוגת סולת כל המהות שלה משתנה כשזה שקדים וזה לא מתאים

Reply
מירב פברואר 22, 2023 at 7:27 pm

אין לי סולת אפשר בלי? להוסיף יותר קמח?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:44 pm

זו עוגת סולת

Reply
טירנה פברואר 23, 2023 at 6:34 pm

האם אפשר להשתמש בקמח דורום, סמולינה? במקום הסולת

Reply
שירז כנן מרץ 1, 2023 at 9:33 am

איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2023 at 2:52 pm

היא ממש חלבית, אולי לנסות קרם קוקוס במקום שמנת, ואולי חלב סויה מעל אבל לא יודעת איך תצא,

Reply
קרן פברואר 22, 2023 at 9:04 pm

היי. האם ניתן להוסיף קינמון? ואם כן, כמה כדאי? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 7:19 am

אם את אוהבת אולי 1/2 כפית ישירות לבלילה

Reply
שרונה קסטוריאנו פברואר 23, 2023 at 1:29 pm

אין פה בכלל שמן זה הגיוני?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 3:55 pm

הגיוני

Reply
נעמי פברואר 22, 2023 at 7:48 pm

שלום, האם אפשר להפוך את העבודה לפרווה ע"י הפיכת השמנת לקרם קוקוס והשמנת הנחוצה במיץ תפוזים?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:49 pm

לא ניסיתי מאמינה שתצא לא רע

Reply
סיון פברואר 23, 2023 at 6:28 am

היי קרן❤️הדיוק מכינה את העוגה, לא רשמת במתכון מתי להוסיף חלב ואת התמצית וניל.
מנצלת הזדמנות זו לומר לך תודה רבה על אינספור עוגות נהדרות!

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 7:19 am

עם השמנת כמובן:-)

Reply
אוריה מרידור יוני 30, 2024 at 2:14 pm

עוגת סולת קוקוקס

Reply
רויטל פברואר 23, 2023 at 11:54 am

היי
אפשר להשתמש במשקה שקדים/סויה/שיבולת שועל במקום חלב?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 3:55 pm

חלב סויה אחלה

Reply
אביבה פאר פברואר 23, 2023 at 1:48 pm

תודה רבה על המתכון. האם אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 3:55 pm

כן בטח

Reply
מירי מרץ 16, 2023 at 10:58 pm

עוגת סולת הכי טעימה שהכנתי ואכלתי.
אפיתי הרבה בחיים שלי אבל עוגה כזו באמת וואוו.

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:55 pm

איזו מחמאה ! תודה

Reply
איילת פברואר 23, 2023 at 2:44 pm

אפייה בטורבו או רגיל ?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 3:55 pm

אם לא כתוב טורבו זה תמיד רגיל

Reply
רנא פברואר 23, 2023 at 4:12 pm

שלום
באופן ההכנה לא כתוב מוסיפים חלב לכן שכחתי להוסיף ועכשיו העוגה בתנור אני בטוחה שתצא גם טעימה
תודה לך

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2023 at 4:33 pm

האמת שכתוב מוזר שלא מופיע לך תעשי ריענון לאתר

Reply
רויטל פברואר 23, 2023 at 6:01 pm

היי
אפשר במקום חלב לשים משקה שקדים/שש/סויה?

Reply
דוד פברואר 24, 2023 at 3:05 pm

הכנתי תודה . אין אפשרות לשתף בווצאפ?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2023 at 11:33 am

לא:-)

Reply
רות פברואר 26, 2023 at 9:00 pm

עוגה מעולה! מרגע שפירסמת את המתכון חיכיתי שיהיה לי זמן להכין. היא כל כך טעימה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:02 pm

תודה רות

Reply
מיכל פברואר 26, 2023 at 10:07 pm

היי!
מתה על המתכונים שלך!(:
איך שומרים את העוגה? במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:02 pm

אפדר מקרר לא חובה

Reply
נעה מרץ 11, 2023 at 8:12 pm

היי קרן, האם הסירופ הוא קריטי לעוגה? המון תודה

Reply
שרה פברואר 27, 2023 at 1:50 pm

היי קרן,
רציתי לדעת,
אם יש לי ביצים M לשים 5/4
תודה רבה על כל המתכונים המוווווושלמים

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:00 pm

להוסיף אחת

Reply
דניאל פברואר 28, 2023 at 10:30 pm

היי קרן עוגה טעימה ברמות הכנתי אותה פעם שנייה השבוע.
רציתי רק לדעת מה אני עושה לא בסדר שהיא עולה כל כך יפה בתנור ואז יורדת בבום..‍♀️

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2023 at 7:02 pm

שמחה לשמוע שהיא טעימה
אולי להוריד קצת את החום ל התנור

Reply
caroline מרץ 2, 2023 at 7:01 pm

Can I add some orange blossom water?

Reply
caroline מרץ 4, 2023 at 3:49 pm

I missed the eggs step and added them at the end!!! Let’s hope it will come out fine. I love your recipes!!!

Reply
מלכה מרץ 7, 2023 at 12:24 pm

הי, האם אפשר לוותר על סירופ החלב?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:45 pm

לא מומלץ, כל העסיסיות של העוגה מגיעה משם

Reply
גלית מרץ 9, 2023 at 11:10 pm

אשמח לדעת מהיכן התבנית? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:54 pm

מעדי ניסני

Reply
ירדן מרץ 29, 2023 at 7:38 pm

היי!
יכול לעבוד עם דנונה במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2023 at 10:05 pm

כן

Reply
מיכל יוני 14, 2023 at 10:17 am

הי קרן, האם אפשר להחליף במשהו את השמנת המתוקה? תודה❤️

Reply
קרן אגם יוני 15, 2023 at 6:41 am

אין לה תחליף

Reply
נעמה אפריל 11, 2023 at 11:27 pm

אפשר לחלץ את העוגה מהתבנית?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2023 at 1:22 pm

אם אוצים לחלץ אז כדאי לאפות בתבנית עגולה מתפרקת, אחרת יהיה קשה לחלץ אותה

Reply
‫עדנה מאי 26, 2023 at 1:11 pm

היי קרן וחג שמח! העוגה הזו כבר הפכה לקבועה אצלי. והיום היא גם תשתתף במסיבת השבועות במושב! האם כדאי/אפשר להוסיף קצת מי ורדים לסירופ? זה יכול להוסיף או לקלקל?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:31 pm

יכול להוסיף 🙂

Reply
Hadar Ringlheim יוני 13, 2024 at 2:15 am

האם קמח סמולינה יהיה סבבה?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 8:03 am

בטחינה דקה כמובן

Reply
נאוה יוני 30, 2024 at 2:14 pm

אשמח מאוד אם תוכלי להתאים את המתכוני שלך הנהדרים לחולי צליאק וחלי סוכרת

Reply
חן יולי 3, 2024 at 12:17 pm

היי קרן, איך להמיר את המתכון לתבנית אינגליש קייק אחת? לטובת הסטודנטית עם טוסטר אובן 😉

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:34 pm

לחלק לשניים

Reply

Leave a Comment