אין אני אוהבת שמאתגרים אותי! ועוד לפני פורים! השנה קיבלתי מנעמן תבנית פאי, ואמרו לי להכין משהו לכבוד פורים.
היה מצופה שאכין אולי פאי פרג בתבנית הזו, כי זה סמל החג הזה, אבל החלטתי שאני מכינה עוגה בחושה בתבנית פאי ומחפשת אותה לפאי לימון
בכאילו, ואחרי ההכנה שלה בהחלט ציינתי את עצמי לטובה ביצירתיות והייתי ממש גאה שיצאה לי עוגה מטורפת שכזו.
נכון, יש בה כמה שלבים, הם לא קשים ואפשר להכין את הקרם לימון אפילו יום יומיים לפני כן, אבל העוגה הזו היא חלום בפה!
גם לאוהבי הפרג וגם לאוהבי הלימון. שתי אהבות מאוד גדולות שלי.
אז הכנתי את העוגה ונסעתי לאיטליה, כשהתמונות שלה בטלפון שלי וכל אחד שאני פוגשת אני מראה לו את הסרטון ומשוויצה
כאילו אני מראה את הילדים שלי והנכדים 🙂 בהחלט אחת העוגות שאני הכי גאה בהן. ובאמת שהתאפקתי לא להעלות אותה עד היום,
ואני מקוה שתתעלפו ממנה כמוני.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**המתכון בשיתוף חברת נעמן
עוגת פרג פאי מרנג לימון/ תבנית פאי בקוטר 24
מצרכים למתכון:
לעוגת פרג:
1+1/4 כוסות (175 גר׳) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח דק
60 גר׳ חמאה רכה
1/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1 כפית תמצית/מחית וניל
2 ביצים גודל L
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ לימון
גרידת לימון מלימון בינוני
2 כפות פרג טחון טרי
לקרם לימון :
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
כפית גרידת לימון
1/3 כוס + כף (50 גר׳) אבקת קורנפלור
30 גר׳ חמאה
למרנג:
3 חלבונים מביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן
אופן ההכנה:
מכינים קרם לימון:
לקרם לימון (הוא צריך קירור תכינו אותו לפני העוגה)
בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון ומחצית מהסוכר.
בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ
שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי. אתם לא רוצים חביתה.
מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים את החמאה, וטורפים
עד להסמכת הקרם.אל תתייאשו, זה קורה.
מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, ומצמידים ניילון נצמד או
שקית סנדויצים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.
מחממים תנור ל 180 מעלות :
משמנים תבנית פאי מתפרקת, רק תוודאו שהיא תקינה ולא עקומה
בקערה מערבבים היטב חמאה רכה עם סוכר, מחית וניל וגרידת לימון לתערובת מעט תפוחה ואחידה, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב,
מוסיפים את הביצים והחלב וטורפים היטב.
מוסיפים קמח לבן, אבקת אפייה, מלח ואבקת סודה לשתייה, מיץ לימון ופרג, מערבבים היטב לבלילה אחידה ומעבירים לתבנית .
אופים כ 20-25 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
מצננים את העוגה לחלוטין.
מחלצים מהתבנית, ומורחים על העוגה באופן אחיד את קרם הלימון.
מכינים מרנג:
במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינוניצ גבוהה, וכשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את
הסוכר הלבן. מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
מעבירים את המרנג מעל קרם הלימון, אם יש לכם ברנר זה הזמן להפעיל אותו ולהשחים קצת את הקצוות של המרנג
אם אין לכם תחממו תנור למצב גריל 250 מעלות ותכניסו את העוגה לדקה אחרי שהתנור חם חם רק כדי לקבל השחמה קלה מלמעלה.
תיזהרו לא לשרוף!!!
שומרים את העוגה במקרר, עד ארבעה ימים.
13 Comments
בעוגה עצמה, אחרי המלח ולפני החמאה כתוב 1/4 כוס (50גר)…אבל לא כתוב של מה??
שמן קנולה
אלופה כל הכבוד
המרשמים שלך ברורים ומדויקים
תמיד מצליח וטעים
כל הכבוד על הזמן שאת מקדישה לנו
על מנת שיצליח
תבורכי
תודה רבה רחל יקרה
מה עושים כדי שלמחרת המרנג לא יוציא נוזלים
מה עושים עם שלושת החלמונים
שלום קרן
אני מתנצל אבל לא הבנתי מה ניתן לעשות עם שלושת החלמונים שנשארים מיותמים
יש מצב שאפשר לשים משהו במקום פרג? אין לי וממש בא לי להכין את העוגה…
אפשר במקום חמאה לשים מחמאה?אני רוצה שהעוגה תהיה פרווה
אין בעיה
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
היום לכל מוצר חלבי יש תחליף
במקום חמאה מחמאה/נטורינה/שמן קוקוס.
במקום שמנת להקצפה, שמנת צמחית או קרם קוקוס
במקום חלב, חלב סויה או כל תחליף חלב אחר
האם אפשר להכין את העוגה ולהקפיא אותה לשבוע?