שבת ראשונה מזה המון חודשים שאני לא עובדת, והיום הרגשתי חגיגה!קמתי בבוקר בשש וחצי,
בשבע כבר הייתי בדרך לים ברגל, חברים מירושלים התקשרו שניפגש בחוף ב 07:00,
ב 11:00 כבר הייתי בבית, בן זוגי והבן הקטן בקמפינג שישי שבת, המתבגרת ישנה, והבית כולו שלי!!!
יששששש! איזה כייף. האמת ששנים אני מארחת בבית
בשבתות בבוקר לסדנאות אפייה, שתופסות לי מחצית מהיום, מסתיימות בצהריים ואף פעם אין לי כח אחרי
סדנה להתחיל לבשל או לצאת בכלל, ולמרות שזה מלווה המון זמן ברגשי אשמה כלפי המשפחה הרגשתי שאני
לא יכולה להרשות לעצמי להפסיק לעבוד בשבתות.
היום חזרתי מהים, הדלקתי מזגן, הוצאתי דגים מהפריזר, הכנתי תבשיל דגים ירקות ואורז מלא בקארי, הכנתי שניצלים
ותפוחי אדמה בתנור למתבגרת, הוצאתי מהמקרר בצק שמרים שהכנתי אתמול בסדנה להדגמה והכנתי
ממנו כיכר לחם, ועפתי על השבת הפנויה שלי. עפתי כל כך שהגעתי למסקנה שאני רוצה את השבתות
שלי חופשיות, והיום אני יכולה להרשות את זה לעצמי. הלוז שלי קבוע קדימה עד אוקטובר, אבל מיד אחרי
הסדנה האחרונה שנקבעה בשבת, אני חושבת שהגיע הזמן לנוח. תזכירו לי , אם במקרה תראו שלא עמדתי
בהבטחה שלי כלפי הבית, שהבטחתי לעצמי!
אחרי כל האוכל, וההתרגשות מהזמן החופשי, הכנתי עוגה, ממש זריזה להכנה,
עם פרג וקוקוס כל כך טעימה, והיא מושלמת לי לשבת הזו, ולקפה של 16:00.
יש לכם גרסה עם ציפוי שוקולדי וגרסה עם אבקת סוכר .
לכל שלבי ההכנה הקלילים בוידאו לחצו כאן
עוגת פרג קוקוס בחושה/2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
1 כוס (140 גר')קמח לבן
1 כוס (100 גר') קוקוס
1 כוס (100 גר') פרג טחון
1 כוס(200 גר') סוכר לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
כף גרידת לימון
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר')שמן קנולה
1 גביע (200 מ״ל)שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים
לציפוי: (אופציונלי בלבד)
120 גר׳ שוקולד מריר
80 מ״ל שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה קוקוס ופרג לתערובת אחידה
בקערה נפרדת או בקערת המיקסר טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
מוסיפים גרידת לימון, וניל, מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומערבבים היטב
מאחדים את תערובת היבשים ותערובת הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דק
מצננים ומקשטים באבקת סוכר, ואפ רוצים ציפוי שוקולדי אז ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד ושמנת מערבבים לבלילה אחידה
ומצפים את העוגה
לכל שלבי ההכנה הקלילים בוידאו לחצו כאן
**לפרווה , את השמנת החמוצה ניתן להמיר ב 200 מ״ל מיץ תפוזים או בקרם קוקוס (הכי מומלץ)
**את השמנת החמוצה ניתן להמיר ליוגורט.
**את גרידת הלימון ניתן להמיר בגרידת תפוז
**את הקוקוס ניתן להמיר בעוד כוס קמח לבן, או שקדים טחונים לאבקה
**אל תוותרו על הפרג ווֹ עוגת פרג 🙂
**את מיץ התפוזים שבמתכון ניתן להמיר במים או חלב.
83 Comments
חייבים יום בשבוע להורדת קצב, למנוחה, להתעסקות בדברים אחרים משאר השבוע. נותן קצת באלאנס .
מתכון מעולה אני אנסה אותו . שאלה- אםשר לטחון פרג במעבד מזון?
תודה, צודקת.
אפשר במעבד מזון
זה ייתן טחינה לא הכי דקה אבל זה יכול להספיק
הודה לכם למענה, באם אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר ובאיזה.
אין לי נסיון עם תחליפי סוכר לצערי לא יכולה לעזור
היי אם אני רוצה "להבריא" את העוגה ולהכין עם כוסמין, סוכר קנים ושמן קוקוס, הכמויות נשארות אותו הדבר?
אותן כמויות טעם ומרקם אחרים
היי קרן ,
שכחת לכתוב כמה זמן אופים בתנור את העוגה 🙂
נכון ותיקנתי תודה
30-35 דק
כמה זמן אפיה בתנור?
שכחתי בטעות לרשום
30-35 דק
היי,
אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר לטובת מי שלא אוכל חלבי?
כפי כתוב בתחתית הפוסט , קרם קוקוס או מיץ תפוזים
אפשר להחליף את השמן קולה בשמן קוקוס? אותן כמויות כמובן
תודה מראש על התשובה
המתכון נראה מעולה ממש רוצה לנסות
אפשר באותה הכמות
לא כתוב במצרכים תמצית וניל… או שפספסתי?
אז כמה תמצית וניל?
כפית
מיד מוסיפה
קרן, מה את מציעה כתחליף לקמח. זה אפשרי?
אפשר לשלב קצח שקדים וקמח תפא או קורנפלור בכמות שווה לקמח לבן נראה לי שייצא אחלה
הי אם אני רוצה להכין בתבנית 26 מה הכמויות?
להוסיף 1/4 לכמות המצרכים
היי קרן, האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בחמאה? אם כן, באיזו כמות?
150 גר חמאה רכה
שבת שלום קרן.. וואו וואו וואו… הכנתי את העוגה לשבת, במקום אבקת סוכר ציפתי בגנאש שוקולד, עוגה מצויינת! תודה
תודה גלי איזה כייף
היי קרן, אני רוצה להודות לך על המתכונים הפשוט מעולים שלך, הם הצלחה מסחררת בכל פעם! אשמח בבקשה לעזרתך, אמנם אני באופן אישי לא חסידה של פרג אבל התנדבתי להכין עוגה לחג לקשיש שנמצא לבדו והוא מסתבר ממש אוהב פרג ואגוזים, נראה לך שאפשר להוסיף לעוגה הזו אגוזים לשדרוג? אם כן איזה? אם לא, יש לך המלצה לעוגה אחרת עם פרג ואגוזים? המון תודה ושיהיה חג שמח!!
בטח, 1/4 כוס
איזה אגוזים את ממליצה?
מלך
הי קרן, יש חלופה למיץ תפוזים?
יוגורט ?
אני מתה על קוקוס וגם על פרג, אז ברור ששמתי עין על המתכון. היום סופסוף הכנתי, ויצא מדהים! כל כך רך ועסיסי, וטעים, ומוש! סופר מומלץ לחובבי הפרג והקוקוס. אה, ולא לוותר על גרידת הלימון, היא מתאימה פה בול!
אפשר במקום קמח לבן לעשות בקמח כוסמין? ובמקום שמנת חמוצה לשים גביע יוגורט?
ואם אין לי תפוזים זה קריטי? יכולה לשים משהו במקום?
כוסמין מלא? רק חמישים אחוז
שמנת חמוצה ויוגורט אין בעיה להמיר
ואם אין מיץ תפוזים אז מים או לקנות
וואו!!! חוזרת לעדכן שהכנתי עפ חצי כוסמין ויוגורט
העוגה הבחושה הכי טעימה שהכנתי בחיים! כמו ענן בפה!
תודה
היי קרן
איזה גודל התבניות, נראה לי שהכמות ל- 2 תבניות לא מספיקה
שתי תבניות אינגליש סטנדרטיות
הכנתי ויצאו נמוכות אך טעימות מאוד
היי, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה או בחלב?
שמנת מתוקה אחלה
תודה רבה!!
הכנתי ויצא מושלם, רך וטעים
דניאלה
העוגה בתנור 35 דקות כבר והקיסם יוצא ממש רטוב בבלילה , וזה תנור מקצועי חום למעלה ולמטה משהו מאוד מוזר
תודה רבה!!
הכנתי ויצא מושלם, רך וטעים.
דניאלה
תודה דניאלה
היי קרן, אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס?
בטח
שימי לב, פעם רשום שכוס אחת זה 100 ופעם 200. מבלבל משהו….
מן הסתם כוס פרג לא שוקלת כמו כוס סוכר אלו חומרים שונים שמשקלים שונה. מפה ההבדלים
בטוח שרק כפית אבקת אפיה???
הי קרן. אם אין לי ביצים l יש לי m. אפשר לשים 5 ביצים?
כן
תודה רבה על התשובה המהירה
היי קרן, יש לי רק פרג טחון משקית. אפשרי או שצריך פרג טחון טרי?
אם הוא טרי מהשקית זה אחלה, תטעמי לבדוק שלא מריר
הוא כזה שקונים בסופר בשקית של 100 גרם. זה נחשב טרי?
בכל מקרה אפיתי איתו את העוגה שלך והיא יצאה מעולה!
הכי חשוב שיצאה טעימה
היי אשמח להבין למה העוגה יצאה נמוכה מאודדדד
אולי הורדת בסוכר ? או שהתבנית לא מתאימה
חיפשתי מתכון נחמד לעוגת פרג בחושה בשביל השאריות פרג שנשארו לי מפורים, אפיתי את העוגה שלך ויצא מדהים! תודה רבה
שמחה לשמוע
אני מאד אוהבת את העוגה. אפשר להכין את העוגה לפסח עם קמח מצה, קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים כך שיהיה כשר לפסח. תודה קרן. את מדהימה!
ממליצה פשוט לשלב קמח תפא עם קורנפלור בכמות שווה לקמח הלבן שבעוגה
היי קרן
איזה אורך תבניות אינגליש מומלץ?
תודה!
25 או 30
היי קרן, תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך. אני אופה הרבה ותמיד הולכת לפי המתכון שלך ויוצא מושלם. אתמול הכנתי את העוגת פרג בתבנית עגולה “9 אבל היא לא נאפתה באמצע. הוצאתי את כל החלק שלא נאפה והשארתי רק את המסגרת:)
את יודעת למה זה קרה?
ד״א היא יצאה מאוד טעימה!!!
היא לא היתה מוכנה אז להבא יותר זמן
היי קרן, תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך. אני אופה הרבה ותמיד הולכת לפי המתכון שלך ויוצא מושלם. הכנתי השבוע את העוגת פרג בתבנית עגולה ״9 אבל היא לא נאפתה באמצע. הוצאתי את כל החלק שלא נאפה והשארתי רק את המסגרת:)
את יודעת למה זה לא נאפה באמצע?
אשמח לשמוע מה את חושבת.
תודה, שירה.
[…] עוגת הפרג קוקוס הזו, שנחשבת לאחת היציאות הטובות (והפרווה) בבלוג, ואני מכינה […]
היי שוב קרן 🙂
לרק לוודא (נכון למתכונים אחרים שלך גם) כשרשום רק "קוקוס" מדובר בשבבי קוקוס?
האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה לשמנת צמחית?
ואם כן מה הכמות?
אפש רלהמיר לכוס שמנת
היי קרן, נראית עוגה מדהימה! לחובבי השוקולד צ'יפס- העוגה מתאימה להוספת השוקולד צ'יפס לתוך הבלילה (במקום הטופינג כמובן:)?
בטח! 1/2ֶכוס
העוגה בתנור 35 דקות כבר והקיסם יוצא ממש רטוב בבלילה , וזה תנור מקצועי חום למעלה ולמטה משהו מאוד מוזר
לפעמים בתנורים שונים צריך יותר זמן
היי קרן, הכנתי את העוגה ויצא מעולה!!!
רציתי לשאול איך יודעים שהעוגה מוכנה?
לקח לה זמן להיאפות באמצע. צריך שהקיסם במרכז העוגה ייצא יבש או עם פירורים לחים? כמו כן היכן שומרים את העוגה? בחוץ או במקרר?
תודה רבה!
שומרים בחוץ
פירורים לחים
חייבת לציין שגיליתי את המתכונים שלך רק עכשיו וכל מה שעשיתי יצא מאוד מוצלח. תודה
תודה שולמית
היי קרן לאחר המחמאות רציתי לדעת האם אפשר להחליף שמן בחמאה ואם כן כמה חמאה.
אשמח לתשובה בהקדם כי אני מכינה את העוגה לאוהבת פרג
אפשר בטח
I really like the cake.
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים? תודה אשמח לתשובה כי העוגה מופלאה אבל יש לנו מישהו שאוכל ללא גלוטן
להמיר חלקית בקמח שקדים וקמח ללא גלוטן אחר, אפשר לערבב חצי חצי עם קמח תפא או קורנפלור