מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת פרג קוקוס בחושה

אוגוסט 29, 2020 76 Comments

שבת ראשונה מזה המון חודשים שאני לא עובדת, והיום הרגשתי חגיגה!קמתי בבוקר בשש וחצי,

בשבע כבר הייתי בדרך לים ברגל, חברים מירושלים התקשרו שניפגש בחוף ב 07:00,

ב 11:00 כבר הייתי בבית, בן זוגי והבן הקטן בקמפינג שישי שבת, המתבגרת ישנה, והבית כולו שלי!!!

יששששש! איזה כייף. האמת ששנים אני מארחת בבית

בשבתות בבוקר לסדנאות אפייה, שתופסות לי מחצית מהיום, מסתיימות בצהריים ואף פעם אין לי כח אחרי

סדנה להתחיל לבשל או לצאת בכלל, ולמרות שזה מלווה המון זמן ברגשי אשמה כלפי המשפחה הרגשתי שאני

לא יכולה להרשות לעצמי להפסיק לעבוד בשבתות.

היום חזרתי מהים, הדלקתי מזגן, הוצאתי דגים מהפריזר, הכנתי תבשיל דגים ירקות ואורז מלא בקארי, הכנתי שניצלים

ותפוחי אדמה בתנור למתבגרת, הוצאתי מהמקרר בצק שמרים שהכנתי אתמול בסדנה להדגמה והכנתי

ממנו כיכר לחם, ועפתי על השבת הפנויה שלי. עפתי כל כך שהגעתי למסקנה שאני רוצה את השבתות

שלי חופשיות, והיום אני יכולה להרשות את זה לעצמי. הלוז שלי קבוע קדימה עד אוקטובר, אבל מיד אחרי

הסדנה האחרונה שנקבעה בשבת, אני חושבת שהגיע הזמן לנוח. תזכירו לי , אם במקרה תראו שלא עמדתי

בהבטחה שלי כלפי הבית, שהבטחתי לעצמי!

אחרי כל האוכל, וההתרגשות מהזמן החופשי, הכנתי עוגה, ממש זריזה להכנה,

עם פרג וקוקוס כל כך טעימה, והיא מושלמת לי לשבת הזו, ולקפה של 16:00.

יש לכם גרסה עם ציפוי שוקולדי וגרסה עם אבקת סוכר .

לכל שלבי ההכנה הקלילים בוידאו לחצו כאן

עוגת פרג קוקוס בחושה/2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1 כוס (140 גר')קמח לבן

1 כוס (100 גר') קוקוס

1 כוס (100 גר') פרג טחון

1 כוס(200 גר') סוכר לבן

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

כף גרידת לימון

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר')שמן קנולה

1 גביע (200 מ״ל)שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים

לציפוי: (אופציונלי בלבד)

120 גר׳ שוקולד מריר

80 מ״ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה  קוקוס ופרג לתערובת אחידה

בקערה נפרדת או בקערת המיקסר טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

מוסיפים גרידת לימון, וניל, מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומערבבים היטב

מאחדים את תערובת היבשים ותערובת הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דק

מצננים ומקשטים באבקת סוכר, ואפ רוצים ציפוי שוקולדי אז ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד ושמנת מערבבים לבלילה אחידה

ומצפים את העוגה

לכל שלבי ההכנה הקלילים בוידאו לחצו כאן

**לפרווה , את השמנת החמוצה ניתן להמיר ב 200 מ״ל מיץ תפוזים או בקרם קוקוס (הכי מומלץ)

**את השמנת החמוצה ניתן להמיר ליוגורט.

**את גרידת הלימון ניתן להמיר בגרידת תפוז

**את הקוקוס ניתן להמיר בעוד כוס קמח לבן, או שקדים טחונים לאבקה

**אל תוותרו על הפרג ווֹ עוגת פרג 🙂

**את מיץ התפוזים שבמתכון ניתן להמיר במים או חלב.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

76 Comments

מירב אוגוסט 29, 2020 at 4:06 pm

חייבים יום בשבוע להורדת קצב, למנוחה, להתעסקות בדברים אחרים משאר השבוע. נותן קצת באלאנס .
מתכון מעולה אני אנסה אותו . שאלה- אםשר לטחון פרג במעבד מזון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:16 am

תודה, צודקת.
אפשר במעבד מזון
זה ייתן טחינה לא הכי דקה אבל זה יכול להספיק

Reply
דליה קופמן אוגוסט 31, 2020 at 12:35 pm

הודה לכם למענה, באם אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר ובאיזה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2020 at 1:19 pm

אין לי נסיון עם תחליפי סוכר לצערי לא יכולה לעזור

Reply
אלינה אוגוסט 29, 2020 at 4:26 pm

היי אם אני רוצה "להבריא" את העוגה ולהכין עם כוסמין, סוכר קנים ושמן קוקוס, הכמויות נשארות אותו הדבר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:16 am

אותן כמויות טעם ומרקם אחרים

Reply
ניצן אוגוסט 29, 2020 at 4:50 pm

היי קרן ,
שכחת לכתוב כמה זמן אופים בתנור את העוגה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:15 am

נכון ותיקנתי תודה
30-35 דק

Reply
נועה אוגוסט 29, 2020 at 5:00 pm

כמה זמן אפיה בתנור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:17 am

שכחתי בטעות לרשום
30-35 דק

Reply
עמי אוגוסט 29, 2020 at 9:21 pm

היי,
אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר לטובת מי שלא אוכל חלבי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:17 am

כפי כתוב בתחתית הפוסט , קרם קוקוס או מיץ תפוזים

Reply
מיכל אוגוסט 29, 2020 at 11:49 pm

אפשר להחליף את השמן קולה בשמן קוקוס? אותן כמויות כמובן
תודה מראש על התשובה
המתכון נראה מעולה ממש רוצה לנסות

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:15 am

אפשר באותה הכמות

Reply
תמר אוגוסט 30, 2020 at 12:45 pm

לא כתוב במצרכים תמצית וניל… או שפספסתי?
אז כמה תמצית וניל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 1:32 pm

כפית
מיד מוסיפה

Reply
nur אוגוסט 30, 2020 at 5:20 pm

קרן, מה את מציעה כתחליף לקמח. זה אפשרי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 9:17 pm

אפשר לשלב קצח שקדים וקמח תפא או קורנפלור בכמות שווה לקמח לבן נראה לי שייצא אחלה

Reply
שושי ספטמבר 1, 2020 at 3:49 pm

הי אם אני רוצה להכין בתבנית 26 מה הכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 8:57 pm

להוסיף 1/4 לכמות המצרכים

Reply
יאנה ספטמבר 2, 2020 at 8:42 pm

היי קרן, האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בחמאה? אם כן, באיזו כמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:44 pm

150 גר חמאה רכה

Reply
גלי ספטמבר 5, 2020 at 12:52 pm

שבת שלום קרן.. וואו וואו וואו… הכנתי את העוגה לשבת, במקום אבקת סוכר ציפתי בגנאש שוקולד, עוגה מצויינת! תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 3:21 pm

תודה גלי איזה כייף

Reply
ענבר ספטמבר 14, 2020 at 1:27 pm

היי קרן, אני רוצה להודות לך על המתכונים הפשוט מעולים שלך, הם הצלחה מסחררת בכל פעם! אשמח בבקשה לעזרתך, אמנם אני באופן אישי לא חסידה של פרג אבל התנדבתי להכין עוגה לחג לקשיש שנמצא לבדו והוא מסתבר ממש אוהב פרג ואגוזים, נראה לך שאפשר להוסיף לעוגה הזו אגוזים לשדרוג? אם כן איזה? אם לא, יש לך המלצה לעוגה אחרת עם פרג ואגוזים? המון תודה ושיהיה חג שמח!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:53 pm

בטח, 1/4 כוס

Reply
ענבר ספטמבר 14, 2020 at 2:01 pm

איזה אגוזים את ממליצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

מלך

Reply
עמליה ספטמבר 17, 2020 at 10:46 am

הי קרן, יש חלופה למיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 11:54 am

יוגורט ?

Reply
אורית אפק ספטמבר 29, 2020 at 5:17 pm

אני מתה על קוקוס וגם על פרג, אז ברור ששמתי עין על המתכון. היום סופסוף הכנתי, ויצא מדהים! כל כך רך ועסיסי, וטעים, ומוש! סופר מומלץ לחובבי הפרג והקוקוס. אה, ולא לוותר על גרידת הלימון, היא מתאימה פה בול!

Reply
Sapir אוקטובר 8, 2020 at 10:14 pm

אפשר במקום קמח לבן לעשות בקמח כוסמין? ובמקום שמנת חמוצה לשים גביע יוגורט?
ואם אין לי תפוזים זה קריטי? יכולה לשים משהו במקום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:39 pm

כוסמין מלא? רק חמישים אחוז
שמנת חמוצה ויוגורט אין בעיה להמיר
ואם אין מיץ תפוזים אז מים או לקנות

Reply
Sapir אוקטובר 9, 2020 at 1:44 pm

וואו!!! חוזרת לעדכן שהכנתי עפ חצי כוסמין ויוגורט
העוגה הבחושה הכי טעימה שהכנתי בחיים! כמו ענן בפה!
תודה

Reply
משה פייגנבאום אוקטובר 11, 2020 at 9:49 pm

היי קרן
איזה גודל התבניות, נראה לי שהכמות ל- 2 תבניות לא מספיקה

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 8:10 am

שתי תבניות אינגליש סטנדרטיות

Reply
משה פייגנבאום אוקטובר 12, 2020 at 9:16 pm

הכנתי ויצאו נמוכות אך טעימות מאוד

Reply
עדי אוקטובר 30, 2020 at 10:09 am

היי, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה או בחלב?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 1:54 pm

שמנת מתוקה אחלה

Reply
דניאלה נובמבר 8, 2020 at 4:03 pm

תודה רבה!!
הכנתי ויצא מושלם, רך וטעים
דניאלה

Reply
רונן ינואר 12, 2023 at 5:52 pm

העוגה בתנור 35 דקות כבר והקיסם יוצא ממש רטוב בבלילה , וזה תנור מקצועי חום למעלה ולמטה משהו מאוד מוזר

Reply
דניאלה נובמבר 8, 2020 at 4:04 pm

תודה רבה!!
הכנתי ויצא מושלם, רך וטעים.
דניאלה

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 6:36 pm

תודה דניאלה

Reply
Shani Geula דצמבר 3, 2020 at 5:30 pm

היי קרן, אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 9:30 pm

בטח

Reply
Limor דצמבר 30, 2020 at 2:38 pm

שימי לב, פעם רשום שכוס אחת זה 100 ופעם 200. מבלבל משהו….

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2020 at 2:55 pm

מן הסתם כוס פרג לא שוקלת כמו כוס סוכר אלו חומרים שונים שמשקלים שונה. מפה ההבדלים

Reply
מירי ינואר 24, 2021 at 6:27 pm

בטוח שרק כפית אבקת אפיה???

Reply
יעל כהן פברואר 23, 2021 at 5:39 pm

הי קרן. אם אין לי ביצים l יש לי m. אפשר לשים 5 ביצים?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:16 pm

כן

Reply
יעל כהן פברואר 24, 2021 at 4:53 am

תודה רבה על התשובה המהירה

Reply
יונת מרץ 1, 2021 at 11:13 am

היי קרן, יש לי רק פרג טחון משקית. אפשרי או שצריך פרג טחון טרי?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 3:01 pm

אם הוא טרי מהשקית זה אחלה, תטעמי לבדוק שלא מריר

Reply
יונת מרץ 2, 2021 at 6:42 pm

הוא כזה שקונים בסופר בשקית של 100 גרם. זה נחשב טרי?
בכל מקרה אפיתי איתו את העוגה שלך והיא יצאה מעולה!

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 8:56 pm

הכי חשוב שיצאה טעימה

Reply
Mili אוקטובר 15, 2021 at 5:18 pm

היי אשמח להבין למה העוגה יצאה נמוכה מאודדדד

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2021 at 7:44 pm

אולי הורדת בסוכר ? או שהתבנית לא מתאימה

Reply
גילי מרץ 15, 2021 at 2:14 pm

חיפשתי מתכון נחמד לעוגת פרג בחושה בשביל השאריות פרג שנשארו לי מפורים, אפיתי את העוגה שלך ויצא מדהים! תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:04 am

שמחה לשמוע

Reply
אלישבע מרץ 26, 2021 at 10:24 pm

אני מאד אוהבת את העוגה. אפשר להכין את העוגה לפסח עם קמח מצה, קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים כך שיהיה כשר לפסח. תודה קרן. את מדהימה!

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:59 am

ממליצה פשוט לשלב קמח תפא עם קורנפלור בכמות שווה לקמח הלבן שבעוגה

Reply
אנה יולי 11, 2021 at 4:38 pm

היי קרן
איזה אורך תבניות אינגליש מומלץ?
תודה!

Reply
קרן אגם יולי 12, 2021 at 2:11 pm

25 או 30

Reply
שירה דצמבר 18, 2021 at 8:29 pm

היי קרן, תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך. אני אופה הרבה ותמיד הולכת לפי המתכון שלך ויוצא מושלם. אתמול הכנתי את העוגת פרג בתבנית עגולה “9 אבל היא לא נאפתה באמצע. הוצאתי את כל החלק שלא נאפה והשארתי רק את המסגרת:)
את יודעת למה זה קרה?
ד״א היא יצאה מאוד טעימה!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2021 at 3:40 pm

היא לא היתה מוכנה אז להבא יותר זמן

Reply
שירה דצמבר 23, 2021 at 6:53 am

היי קרן, תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך. אני אופה הרבה ותמיד הולכת לפי המתכון שלך ויוצא מושלם. הכנתי השבוע את העוגת פרג בתבנית עגולה ״9 אבל היא לא נאפתה באמצע. הוצאתי את כל החלק שלא נאפה והשארתי רק את המסגרת:)
את יודעת למה זה לא נאפה באמצע?
אשמח לשמוע מה את חושבת.
תודה, שירה.

Reply
עוגת פרג וקוקוס טבעונית בציפוי שוקולד - נשואה למאפייה מרץ 15, 2022 at 9:44 am

[…] עוגת הפרג קוקוס הזו, שנחשבת לאחת היציאות הטובות (והפרווה) בבלוג, ואני מכינה […]

Reply
רפאל יולי 12, 2022 at 1:36 am

היי שוב קרן 🙂
לרק לוודא (נכון למתכונים אחרים שלך גם) כשרשום רק "קוקוס" מדובר בשבבי קוקוס?

Reply
ענת אוקטובר 29, 2022 at 10:37 pm

האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה לשמנת צמחית?
ואם כן מה הכמות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 7:47 am

אפש רלהמיר לכוס שמנת

Reply
קרן נובמבר 10, 2022 at 9:59 am

היי קרן, נראית עוגה מדהימה! לחובבי השוקולד צ'יפס- העוגה מתאימה להוספת השוקולד צ'יפס לתוך הבלילה (במקום הטופינג כמובן:)?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2022 at 2:21 pm

בטח! 1/2ֶכוס

Reply
רונן ינואר 12, 2023 at 5:54 pm

העוגה בתנור 35 דקות כבר והקיסם יוצא ממש רטוב בבלילה , וזה תנור מקצועי חום למעלה ולמטה משהו מאוד מוזר

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 7:01 pm

לפעמים בתנורים שונים צריך יותר זמן

Reply
שירה מאי 13, 2023 at 6:37 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה ויצא מעולה!!!
רציתי לשאול איך יודעים שהעוגה מוכנה?
לקח לה זמן להיאפות באמצע. צריך שהקיסם במרכז העוגה ייצא יבש או עם פירורים לחים? כמו כן היכן שומרים את העוגה? בחוץ או במקרר?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2023 at 7:17 am

שומרים בחוץ
פירורים לחים

Reply

Leave a Comment