עוגות בחושות

עוגת פרג קוקוס בחושה

אוגוסט 29, 2020 30 Comments

שבת ראשונה מזה המון חודשים שאני לא עובדת, והיום הרגשתי חגיגה!קמתי בבוקר בשש וחצי,

בשבע כבר הייתי בדרך לים ברגל, חברים מירושלים התקשרו שניפגש בחוף ב 07:00,

ב 11:00 כבר הייתי בבית, בן זוגי והבן הקטן בקמפינג שישי שבת, המתבגרת ישנה, והבית כולו שלי!!!

יששששש! איזה כייף. האמת ששנים אני מארחת בבית

בשבתות בבוקר לסדנאות אפייה, שתופסות לי מחצית מהיום, מסתיימות בצהריים ואף פעם אין לי כח אחרי

סדנה להתחיל לבשל או לצאת בכלל, ולמרות שזה מלווה המון זמן ברגשי אשמה כלפי המשפחה הרגשתי שאני

לא יכולה להרשות לעצמי להפסיק לעבוד בשבתות.

היום חזרתי מהים, הדלקתי מזגן, הוצאתי דגים מהפריזר, הכנתי תבשיל דגים ירקות ואורז מלא בקארי, הכנתי שניצלים

ותפוחי אדמה בתנור למתבגרת, הוצאתי מהמקרר בצק שמרים שהכנתי אתמול בסדנה להדגמה והכנתי

ממנו כיכר לחם, ועפתי על השבת הפנויה שלי. עפתי כל כך שהגעתי למסקנה שאני רוצה את השבתות

שלי חופשיות, והיום אני יכולה להרשות את זה לעצמי. הלוז שלי קבוע קדימה עד אוקטובר, אבל מיד אחרי

הסדנה האחרונה שנקבעה בשבת, אני חושבת שהגיע הזמן לנוח. תזכירו לי , אם במקרה תראו שלא עמדתי

בהבטחה שלי כלפי הבית, שהבטחתי לעצמי!

אחרי כל האוכל, וההתרגשות מהזמן החופשי, הכנתי עוגה, ממש זריזה להכנה,

עם פרג וקוקוס כל כך טעימה, והיא מושלמת לי לשבת הזו, ולקפה של 16:00.

לכל שלבי ההכנה הקלילים בוידאו היכנסו להיילייטס באינסטוש כאן

עוגת פרג קוקוס בחושה/2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1 כוס (140 גר')קמח לבן

1 כוס (100 גר') קוקוס

1 כוס (100 גר') פרג טחון

1 כוס(200 גר') סוכר לבן

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

כף גרידת לימון

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר')שמן קנולה

1 גביע (200 מ״ל)שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס (60 מ״ל) מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה  קוקוס ופרג לתערובת אחידה

בקערה נפרדת או בקערת המיקסר טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

מוסיפים גרידת לימון, וניל, מיץ תפוזים ושמנת חמוצה ומערבבים היטב

מאחדים את תערובת היבשים ותערובת הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דק

מצננים ומקשטים באבקת סוכר

**את השמנת החמוצה ניתן להמיר ב 200 מ״ל מיץ תפוזים או בקרם קוקוס או יוגורט

**את גרידת הלימון ניתן להמיר בגרידת תפוז

**את הקוקוס ניתן להמיר בעוד כוס קמח לבן

**אל תוותרו על הפרג וֹ עוגת פרג.

**את מיץ התפוזים שבמתכון ניתן להמיר במים או חלב.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

מירב אוגוסט 29, 2020 at 4:06 pm

חייבים יום בשבוע להורדת קצב, למנוחה, להתעסקות בדברים אחרים משאר השבוע. נותן קצת באלאנס .
מתכון מעולה אני אנסה אותו . שאלה- אםשר לטחון פרג במעבד מזון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:16 am

תודה, צודקת.
אפשר במעבד מזון
זה ייתן טחינה לא הכי דקה אבל זה יכול להספיק

Reply
דליה קופמן אוגוסט 31, 2020 at 12:35 pm

הודה לכם למענה, באם אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר ובאיזה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2020 at 1:19 pm

אין לי נסיון עם תחליפי סוכר לצערי לא יכולה לעזור

Reply
אלינה אוגוסט 29, 2020 at 4:26 pm

היי אם אני רוצה "להבריא" את העוגה ולהכין עם כוסמין, סוכר קנים ושמן קוקוס, הכמויות נשארות אותו הדבר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:16 am

אותן כמויות טעם ומרקם אחרים

Reply
ניצן אוגוסט 29, 2020 at 4:50 pm

היי קרן ,
שכחת לכתוב כמה זמן אופים בתנור את העוגה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:15 am

נכון ותיקנתי תודה
30-35 דק

Reply
נועה אוגוסט 29, 2020 at 5:00 pm

כמה זמן אפיה בתנור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:17 am

שכחתי בטעות לרשום
30-35 דק

Reply
עמי אוגוסט 29, 2020 at 9:21 pm

היי,
אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר לטובת מי שלא אוכל חלבי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:17 am

כפי כתוב בתחתית הפוסט , קרם קוקוס או מיץ תפוזים

Reply
מיכל אוגוסט 29, 2020 at 11:49 pm

אפשר להחליף את השמן קולה בשמן קוקוס? אותן כמויות כמובן
תודה מראש על התשובה
המתכון נראה מעולה ממש רוצה לנסות

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:15 am

אפשר באותה הכמות

Reply
תמר אוגוסט 30, 2020 at 12:45 pm

לא כתוב במצרכים תמצית וניל… או שפספסתי?
אז כמה תמצית וניל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 1:32 pm

כפית
מיד מוסיפה

Reply
nur אוגוסט 30, 2020 at 5:20 pm

קרן, מה את מציעה כתחליף לקמח. זה אפשרי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 9:17 pm

אפשר לשלב קצח שקדים וקמח תפא או קורנפלור בכמות שווה לקמח לבן נראה לי שייצא אחלה

Reply
שושי ספטמבר 1, 2020 at 3:49 pm

הי אם אני רוצה להכין בתבנית 26 מה הכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2020 at 8:57 pm

להוסיף 1/4 לכמות המצרכים

Reply
יאנה ספטמבר 2, 2020 at 8:42 pm

היי קרן, האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בחמאה? אם כן, באיזו כמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 8:44 pm

150 גר חמאה רכה

Reply
גלי ספטמבר 5, 2020 at 12:52 pm

שבת שלום קרן.. וואו וואו וואו… הכנתי את העוגה לשבת, במקום אבקת סוכר ציפתי בגנאש שוקולד, עוגה מצויינת! תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 3:21 pm

תודה גלי איזה כייף

Reply
ענבר ספטמבר 14, 2020 at 1:27 pm

היי קרן, אני רוצה להודות לך על המתכונים הפשוט מעולים שלך, הם הצלחה מסחררת בכל פעם! אשמח בבקשה לעזרתך, אמנם אני באופן אישי לא חסידה של פרג אבל התנדבתי להכין עוגה לחג לקשיש שנמצא לבדו והוא מסתבר ממש אוהב פרג ואגוזים, נראה לך שאפשר להוסיף לעוגה הזו אגוזים לשדרוג? אם כן איזה? אם לא, יש לך המלצה לעוגה אחרת עם פרג ואגוזים? המון תודה ושיהיה חג שמח!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 1:53 pm

בטח, 1/4 כוס

Reply
ענבר ספטמבר 14, 2020 at 2:01 pm

איזה אגוזים את ממליצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 4:28 pm

מלך

Reply
עמליה ספטמבר 17, 2020 at 10:46 am

הי קרן, יש חלופה למיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 11:54 am

יוגורט ?

Reply

Leave a Comment