תשמעו קטע, חגגתי יומולדת היום !
קולטים? אמאלה איזו התרגשות, שהגעתי לגיל 50, ואני כל כך מאושרת.
אני חוגגת בספרד, מי שעוקב באינסטוש רואה ונהנה ביחד איתי מדרום ספרד, אני נמצאת בכפר קטן בהרים,
מתארחת אצל זוג אנגלים מדהימים שהגיעו לכפר הזה לפני כמה שנים, וקנו פה כמה בתים שמשמשים כמלון,
זה מהמם ומפיח חיים בכפר, כי גם בכפרים בספרד כמו בהרבה מקומות באירופה, הכפרים מתרוקנים מצעירים
שבורחים לערים הגדולות לעבוד, ונשארים רק הזקנים, והרבה בתים נותרים נטושים או שאף אחד לא גר בהם,
אז התושבים פה כל-כך נהנים כשמגיעים אורחים , וזה ניכר בהכנסת האורחים שלהם ובנדיבות.
הגעתי לפה בעקבות המורה שלי לריקוד, ואח שלי וגיסתי שמלמדים יוגה, ויצרו ביחד סדנה מדהימה של יוגה וניה
שזה הריקוד שאני רוקדת. התזמון המושלם של סדנה מנותקת מהכל, אחרי שהיתה לי תקופה מאוד עמוסה בארץ
לקראת פסח, הגיע עבורי כל כך בזמן. אני נמצאת בתחום שהוא כל כך תחרותי וסוחף, תחום שמתחדש ומתעדכן
כמעט בכל יום, לפעמים זה קצת מעייף, ורוב הזמן זה כייף, אבל לקראת החג היה לי עומס מאוד גדול,
וכשהגעתי לפה הרגשתי הקלה, להתרחק לרגע מהכל, ולהתחבר רגע לעצמי. להיזכר למה אני עושה את מה שאני עושה,
ולחדד את המשך הדרך שלי בתוך עולם האפייה, כבלוגרית, כאמא, כאופה, כמובילת דעת קהל, וכאישה בכלל.
ובמהלך כל הסדנה פה זה חוזר אליי כל הזמן, העניין הזה, שלא משנה מה, אני רוצה להישאר תמיד נאמנה לעצמי,
ללכת בדרך שלי ולא להתפתות לללכת אחרי גימיקים או אופנות חולפות לרגע, להמשיך לעבוד רק עם מי שכייף לעבוד
איתו, ולעשות את מה שאני יודעת כל הזמן הכי טוב, לאפות פשוט וטעים.
במהלך כל השנים שלי בבלוג וברשת, אני שומרת על עצמי כעצמי ולא נכנעת לטרנדים, לא חושפת איפה שנראה לי
שאני לא רוצה, גם אם זה יביא לי עוד רייטינג ועוקבים, ומשתדלת מעבר למתכונים, להעניק עוד ועוד מהידע שלי,
מהלימוד שלי, בכל זאת בת 50:-), ומהנסיון שלי.שיהיה כל הזמן ערך מוסף, לזה שניתנה לי הזכות, זכיתי, בהמון עוקבים
ואנשים אוהבים את המתכונים שלי ואותי, ואני רוצה לתת להם בחזרה, ואני מודה על זה כל יום.
שניה לפני שיצאתי מהארץ לספרד, התחשק לי להכין לעצמי עוגת יומולדת, זה לא ככ משהו שעשיתי באופן
קבוע במהלך השנים, בדרך כלל לא עושה ביג דיל מחגיגות יומולדת, אבל הפעם רציתי שתחגגו יחד איתי,
ויום ההולדת שלי הוא ממש קצת לפני יום העצמאות, אז החלטתי להכין לכם עוגה, שהכי מסמלת את הארץ בשבילי,
קצת שנות השמונים, ובעיקר הרבה טעים, וזו עוגת קצף וקצפת נוסטלגית, והתחשק לי ממש שתיכנו אותה לכבוד
יום העצמאות, כי היא מושלמת והכי מתאימה.
זו עוגה מיתולוגית, שלדעתי פורסמה לראשונה עי חנה שאולוב, בשנות ה 70, באחד הספרים הראשונים שלה
ולגמרי נחשבת לקאלט ישראלי משובח, יש לה טריק כי היא נראית כאילו מסובכת אבל היא ממש פשוטה להכנה,
מורכבת משכבת בצק פריך שאופים, ועליו מלבישים קצפת קפה, ועל זה מרנג שאופים בנפרד, והביס הוא חלום.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת קצף וקצפת נוסטלגית/ תבנית מרובעת 25*25 או תבנית מלבנית (גרסת פסח בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון
לתחתית בצק פריך :
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
3 כפות אבקת סוכר
3 חלמונים מביצים L
150 גר׳ חמאה קרה מהמקרר
מעט מלח
למרנג:
3 חלבונים מביצים L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1 כפית קורנפלור
לקצפת:
2 מיכלים (500 גר׳) של שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אבקת קפה נמס
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
50 גר שוקולד מריר
3 כפות שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
מניחים נייר אפייה מתחת לתבנית ומציירים את השוליים שלה על הנייר בעזרת עיפרון.
מניחים בצד את נייר האפייה.
לבצק הפריך :
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון (אפשר עם מיקסר וו גיטרה ואפשר גם בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר מלח וקוביות חמאה.
מעבדים עד ליצירת פירורים, ומוסיפים את החלמונים. מעבדים שוב רק עד לקבלת כדור בצק.
מניחים את הבצק בתוך ה ומהדקים היטב באופן שווה על כל תחתית התבנית.
אופים למשך 20 דקות, מוציאים ומצננים.
מורידים את חום התנור ל 120 מעלות.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים במהירות בינונית גבוהה, וכשמתחיות להיווצר בועות קטנות,
מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור.
מקציפים הטב לקצף יציב למשך 5-6 דקות.
מניחים את נייר האפייה שסימנו עליו את שולי התבנית על גבי תבנית תנור רחבה, כשהצד עם העפרון פונה כלפי מטה.
הנייר שקוף ואתם אמורים לראות את הקוים.
מעבירים את המרנג לתוך נייר האפייה ושומרים על שוליים לפי השרטוט, ובעזרת ספטולה ממש מיישירם את המרנג
באופן שווה.
אופים את המרנג ב 120 מעלות כשעה ו 45 דקות בתנור, מוציאים מהתנור ומצננים. לאחר צינון אני ממליצה להפריד את המרנג מנייר
האפייה בעזרת פלטה שאתם מכניסים מתחת למרנג ולאט לאט מפרידים מהנייר.
מכינים קצפת קפה:
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת להקצפה יחד עם אינסטנט פודינג נס קפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
מעבירים את הקצפת מעל הבצק הפריך בתבנית, ומישרים. מניחים מעל הקצפת את המרנג
במיקרו מחממים שוקולד מריר ושמנת להקצפה עד להמסה ומערבבים, מזלפים מעל המרנג.
מעבירים לצינון במקרר ולהתייצבות, אני בעד לילה, אבל כמה שעות גם יספיקו.
מגישים מהמקרר.
אמאלה כמה שזה טעים! טרפתי כמו משוגעת!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לגרסה לפסח ממירים את הקמח הלבן במתכון לקמח תופח לפסח ומוותרים על אבקת האפייה
88 Comments
את מדהימה קרן!!!
איזה כיף סופסופ מתכון שלך לעוגה האהובה עלינו.
שתזכי לעוד שנים רבות של שמחה ויצירה.
כל מתכון שלך הוא חגיגה בשבילי, את נפלאה!!
תודה רבה בתיה מהממת ♥️
עוגה מהממת כולם אהבו ויצאה גבוהה ומוצלחת. תודה רבה על המתכון
מתכון נוסטלגי נהדר!
יומולדת שמח והרבה בריאות ואושר ❤️❤️❤️
תודה!
מקסים השיתוף, נהוג לתת קרדיט על המתכון – חנה שאולוב כותבת סיפרי בישול ואפייה
יש לך טעות, ניתן קרדיט בהקדמה למתכון
תודה רבה! מזל טוב! אפשר להחליף את הקפה בשוקולית או לא לשים בכלל קפה?
בטח
אפשר איזה טעם שתרצי
וואו איזו עוגה אליפות!
החזירה לנו טעם ילדות משודרג.
הכנתי לאמא ליום הולדתה ופשוט יצאה עוגה מעלפת…. מהיום זו עוגת יום ההולדת הרשמית! תודה לך על שיתוף המרשמים המושלמים.
משמחת ממש תודה
יום הולדת שמח ומאושר לקרן המהממתת❤
מזל טוב קרן! העוגה נראית וואו!
רוצה להכין אותה ויש לי רק ביצים m. האם צריך למתכון 4 ביצים m במקום L?
כן בדיוק
המון נחת עם אור בנשמה ורק רגעי אושר ושימחה
תודה צביה
הי, אכן עוגה נוסטלגית, לדעתי אין צורך לטרוח על הכנת הסירופ שוקולד. סירופ מוכן עושה את העבודה מצויין ונוח להזלפה ולקישוט
בהחלט מסכימה איתך שגם עם המוכן זה טעים
לי לא היה ונהנתי מההכנה שלו
הי קרן,
כייף לקרוא ולשמוע פרגונים שכאלו.
אכן זו העוגה מספרה הראשון של חנה שאולוב, והראשון בארץ לעוגות ועוגיות
מייד מעבירה לה את הפוסט והתגובות.
המון מזל ורק טוב, שתמשיכי להנות ולאפות בכזו תשוקה
(מיה הבת של חנה)
הי מיה איזה כייף שכתבת לי !!! אני מעריצה של אמא. תמסרי לה שהעוגות שלה מככבות פה תמיד ושהיא בהחלט אבן דרך באפייה הישראלית
ובמטבח בכלל .
שלום, מה ניתן לשים במקום חמאה?
לפרווה? כל תחליף חמאה
קרן שלום,.
המרנג לא מתרכך במקרר?
מזל טוב ליום ההולדת!
תודה שרה, לא מתרכך אם מייבשים אותו מספיק בתנור
הכנתי ויצא ממש מגניב!
עפו עליה גם הילדים וגם המבוגרים. חן חן לך
תודה רבה על המתכון
איך אפשר להפוך את הבצק הפריך לבצק ללא גלוטן?
אפשר לנסות להשתמש בקמח ללא גלוטן
היי קרן. תודה על כל המתכונים!
עם מה אני יכול להחליף את הפודינג וניל?
תודה
אפשר לוותר עליו
מזל טוב קרן !!! טוב הלב והיופי שלך יוצאים דרך כל מתכון. ובבלוג. בזכותך עברנו את הקורונה בטוב! לגבי המתכון האם חייבת אבקת נס קפה של עלית או אפשר גם אבקת קפה מגורען? תודה גדולה ליום הולדת שמח
תודה ורדית! אפשר כל נס קפה
היי קרן, מזל טוב על כמה מעלות לאפות את המרנג ?
120 מעלות
120
"נדמה לי"
יכולת גם לעשות טיפה'לה גוגל ואפילו לתת לחנה שאולוב קרדיט קצת יותר מפרגן.
שכחת לכתוב לי מזל טוב!!!!
אם הכתוב לא קרדיט אז מה כן???
מזל טוב קרן הנהדרת
את מדהימה
והכפרים של ספרד זה חלום חיי
זה ואפייה
בינתיים תקועה בעבודה שאני כבר מתעבת
🙁
ליאור תודה!!! שימחת
שלום קרן,
התאכזבתי מהבסיס. יצא יבש. פעלתי לפי ההוראות…
אולי פספסת סוכר, אולי אפית יותר מדי, זה אחלה בסיס
אם הכתוב לא קרדיט אז מה כן???
מזל טוב קרן הנהדרת
את מדהימה
והכפרים של ספרד זה חלום חיי
זה ואפייה
בינתיים תקועה בעבודה שאני כבר מתעבת
🙁
ואם אני רוצה בגודל של תבנית אפייה בתנור,אז איך משתנות הכמויות?
תצטרכי ממ להכפיל הכל
לא כתבת באיזה טמפרטורה אופים את המרנג.
120 מעלות
הי קרן אלופה
מזל טוב!
כתבת מדהים ! ומרגש ואמיתי ומדוייק! תמשיכי בדרכך
השאלה שלי – אפשר להכין יום לפני את המרנו והבצק ואז להרכיב למחרת? וכמה זמן העוגה מחזיקה עם הפריכות המתאימה ? תודה
תודה טל
כן אין שום בעיה להכין מראש ולהרכיב כשרוצים
שלום קרן, מזל טוב והרבה בריאות טובה והצלחה.
רציתי לשאול – בעבר נתקלתי בקושי להפריד בין מרנג לנייר אפיה והוא אף נסדק לי… מה את ממליצה לעשות שזה לא יקרה?
לאפות יותר זמן כדי לייבש אותו.
ייתכן והוא פשוט לא התקשה לגמרי ולכן היתה קשה לך ההפרדה
היי קרן,
איך לדעת שנאפה מספיק?
תודה מראש
הוא כנראה לא התייבש מספיק אז תאפי יותר זמן וזה ייפרד בקלות
קרן המקסימה, מזל טוב עד 120
שתמשיכי להביא לנו מתכונים מעולים
תודה טל מהממת
מזל טוב, אפשר לעשות ברינג עגול?
קרן האלופה, מזל טוב
האם במקרר לילה לא יקרה למרנג כלום?
לא יקרה כלום
על איזה תבנית את ממליצה לעוגה?
אפשר לעשות ברינג עגול?
כן בטח
מזל טוב !
אולי אני מפספסת: יש אבקת סוכר במצרכים של הבצק אבל במתכון לא כתוב לשים אבקת סוכר בבצק….אשמח להבהרה
נכון, תוקן . תודה נירית
אם לא שמתי אבקת סוכר בבסיס – זו יכולה להיות הסיבה שהוא התפורר ?
התבאסתי שלא יכולתי לחתוך מנות אבל יצא מעולה, הרמנו עם כף במקום לחתוך עם סכין וחלק אכלו ישר מהתבנית.
חגגנו יום הולדת למדינה ולאחת המשתתפות בפיקניק יומצמאות עם העוגה הזו + עוגת בראוניז טירמיסו.
פינקתי את המשפחה וקצרתי מחמאות בזכותך (:
היי,
מה עושים במקרה שהמרנג נידבק לדף אפיה?
או יותר נכון לשאול- איך עושים שהוא לא ידבק פעם הבאה?
חג שמח!
אפשר מעט ספריי שמן, אבל בעקרון אם המנג התייבש מספיק בתנור הוא אמור לרדת בלי בעיה.
היי קרן, תודה רבה על המתכון.
פסח איננו צורכים קורנפלור.
מה ניתן במקום?
שוב, המון תודות.
חג שמח ושקט. אמן
קמח תפא
היי קרן,
הרם בבצר יש אבקת סוכר או לא? מופיע במרכיבים אבל לא באופן ההכנה.
תודה רבה
נכון, תיקנתי תודה
שלום קרן . העוגה נראית שלמות נוסטלגית , אשמח מאוד איך אפשר להמיר לפרווה במקום החמאה ( ואין לי מחמאה באיזור שאני גרה ) .אשמח לתשובה תודה ויום מקסים
את הבצק הפריך אני מניחה שאפשר להכין עם שמן קוקוס עדיף מוקשה 80% מסך החמאה במשקל
קרן יקרה שלי
וואי וואי וואי…
הכנתי סתם כזה לנסות…וזה פשוט פחד פחדים כמה שזה השילוב הכי מושלם שיכול להיות..
ממש תודה את כותבת בצורה כל כך ברורה…
היה טעים ממש!
מחכה לעוד…
וכמובן המון מזל טוב!!
תודה ♥️
בכלל כתוב לדעתי….יש הבדל גדול בין נדמה לי לדעתי…
אולי אקנה מרנג מוכן במקום להכין, לקצר תהליכים.. מה דעתך?
אחלה
עוגה מושלמת. מתכונים מושלמים.
כל מתכון טוב יותר מקודמו.
תודה. וכמובן מזל טוב! לעוד שנים של שיתוף ועשייה מפוצצת אהבה
תודה אביבית
היי לא כל כך מובן- יכולה להסביר בבקשה? "מניחים נייר אפייה מתחת לתבנית ומציירים את השוליים שלה על הנייר בעזרת עיפרון."
מאוד פשוט.
המטרה לצייר על הנייר את הצורה המדוייקת של התבנית כדי שנדע איך לסדר את המרנג לאפייה באותו הגודל
תודה על מתכון מהמם
האם גם 48 שעות זה בסדר במקרר לפני אכילה? האם יהרס המרנג? או שפשוט אפריד את המרנג מהעוגה ואשאיר בחוץ? אם אצליח, העוגה כבר מורכבת במקרר
זה בסדר 48 שעות
אחלה מתכוון
עוגה טעימה פצצותתת
הכנתי איזה עשר פעמים!!
וכל פעם מתחסלת בשניותתתתת
כמה כייף לשמוע תודה יעל
איך אפשר לעשות את העוגה פרווה?
מקווה שאת עוד מגיעה למתכון הזה
נראה נהדר, אם רוצים לעשות בתבנית עגולה, מה צריך להיות הגודל שלה?
סביב 28 סמ
היי קרן, אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית עגולה לאיזה גודל תבנית יתאימו הכמויות שבמתכון?
26