פאי וטארטקינוחיםשבועות

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית ליומולדת 50!

אפריל 28, 2022 69 Comments

 

תשמעו קטע, חגגתי יומולדת  היום !

קולטים? אמאלה איזו התרגשות, שהגעתי לגיל 50, ואני כל כך מאושרת.

אני חוגגת בספרד, מי שעוקב באינסטוש רואה ונהנה ביחד איתי מדרום ספרד, אני נמצאת בכפר קטן בהרים,

מתארחת אצל זוג אנגלים מדהימים שהגיעו לכפר הזה לפני כמה שנים, וקנו פה כמה בתים שמשמשים כמלון,

זה מהמם ומפיח חיים בכפר, כי גם בכפרים בספרד כמו בהרבה מקומות באירופה, הכפרים מתרוקנים מצעירים

שבורחים לערים הגדולות לעבוד, ונשארים רק הזקנים, והרבה בתים נותרים נטושים או שאף אחד לא גר בהם,

אז התושבים פה כל-כך נהנים כשמגיעים אורחים , וזה ניכר בהכנסת האורחים שלהם ובנדיבות.

הגעתי לפה בעקבות המורה שלי לריקוד, ואח שלי וגיסתי שמלמדים יוגה, ויצרו ביחד סדנה מדהימה של יוגה וניה

שזה הריקוד שאני רוקדת. התזמון המושלם של סדנה מנותקת מהכל, אחרי שהיתה לי תקופה מאוד עמוסה בארץ

לקראת פסח, הגיע עבורי כל כך בזמן. אני נמצאת בתחום שהוא כל כך תחרותי וסוחף, תחום שמתחדש ומתעדכן

כמעט בכל יום, לפעמים זה קצת מעייף, ורוב הזמן זה כייף, אבל לקראת החג היה לי עומס מאוד גדול,

וכשהגעתי לפה הרגשתי הקלה, להתרחק לרגע מהכל, ולהתחבר רגע לעצמי. להיזכר למה אני עושה את מה שאני עושה,

ולחדד את המשך הדרך שלי בתוך עולם האפייה, כבלוגרית, כאמא, כאופה, כמובילת דעת קהל, וכאישה בכלל.

ובמהלך כל הסדנה פה זה חוזר אליי כל הזמן, העניין הזה, שלא משנה מה, אני רוצה להישאר תמיד נאמנה לעצמי,

ללכת בדרך שלי ולא להתפתות לללכת אחרי גימיקים או אופנות חולפות לרגע, להמשיך לעבוד רק עם מי שכייף לעבוד

איתו, ולעשות את מה שאני יודעת כל הזמן הכי טוב, לאפות פשוט וטעים.

במהלך כל השנים שלי בבלוג וברשת, אני שומרת על עצמי כעצמי ולא נכנעת לטרנדים, לא חושפת איפה שנראה לי

שאני לא רוצה, גם אם זה יביא לי עוד רייטינג ועוקבים, ומשתדלת מעבר למתכונים, להעניק עוד ועוד מהידע שלי,

מהלימוד שלי, בכל זאת בת 50:-), ומהנסיון שלי.שיהיה כל הזמן ערך מוסף, לזה שניתנה לי הזכות, זכיתי, בהמון עוקבים

ואנשים אוהבים את המתכונים שלי ואותי, ואני רוצה לתת להם בחזרה, ואני מודה על זה כל יום.

שניה לפני שיצאתי מהארץ לספרד, התחשק לי להכין לעצמי עוגת יומולדת, זה לא ככ משהו שעשיתי באופן

קבוע במהלך השנים, בדרך כלל לא עושה ביג דיל מחגיגות יומולדת, אבל הפעם רציתי שתחגגו יחד איתי,

ויום ההולדת שלי הוא ממש קצת לפני יום העצמאות, אז החלטתי להכין לכם עוגה, שהכי מסמלת את הארץ בשבילי,

קצת שנות השמונים, ובעיקר הרבה טעים, וזו עוגת קצף וקצפת נוסטלגית, והתחשק לי ממש שתיכנו אותה לכבוד

יום העצמאות, כי היא מושלמת והכי מתאימה.

זו עוגה מיתולוגית, שלדעתי פורסמה לראשונה עי חנה שאולוב, בשנות ה 70, באחד הספרים הראשונים שלה

ולגמרי נחשבת לקאלט ישראלי משובח, יש לה טריק כי היא נראית כאילו מסובכת אבל היא ממש פשוטה להכנה,

מורכבת משכבת בצק פריך שאופים, ועליו מלבישים קצפת קפה, ועל זה מרנג שאופים בנפרד, והביס הוא חלום.

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית/ תבנית מרובעת 25*25  או תבנית מלבנית

מצרכים למתכון

לתחתית בצק פריך :

1.5 כוסות (210 גר׳)  קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

3 כפות אבקת סוכר

3 חלמונים מביצים L

150 גר׳ חמאת לורפאק קרה מהמקרר

מעט מלח

למרנג:

3 חלבונים מביצים L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1 כפית קורנפלור

לקצפת:

2 מיכלים  (500 גר׳) של שמנת מתוקה להקצפה

3 כפות אבקת סוכר

1 כף אבקת קפה נמס

1 כף אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

50 גר שוקולד מריר

3 כפות שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

מניחים נייר אפייה מתחת לתבנית ומציירים את השוליים שלה על הנייר בעזרת עיפרון.

מניחים בצד את נייר האפייה.

לבצק הפריך :

מחממים תנור ל 180 מעלות.

במעבד מזון (אפשר עם מיקסר וו גיטרה ואפשר גם בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר מלח וקוביות חמאה.

מעבדים עד ליצירת פירורים, ומוסיפים את החלמונים. מעבדים שוב רק עד לקבלת כדור בצק.

מניחים את הבצק בתוך ה ומהדקים היטב באופן שווה על כל תחתית התבנית.

אופים למשך 20 דקות, מוציאים ומצננים.

מורידים את חום התנור ל 120 מעלות.

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים במהירות בינונית גבוהה, וכשמתחיות להיווצר בועות קטנות,

מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור.

מקציפים הטב לקצף יציב למשך 5-6 דקות.

מניחים את נייר האפייה שסימנו עליו את שולי התבנית על גבי תבנית תנור רחבה, כשהצד עם העפרון פונה כלפי מטה.

הנייר שקוף ואתם אמורים לראות את הקוים.

מעבירים את המרנג לתוך נייר האפייה ושומרים על שוליים לפי השרטוט, ובעזרת ספטולה ממש מיישירם את המרנג

באופן שווה.

אופים את המרנג ב 120 מעלות  כשעה ו 45 דקות בתנור, מוציאים מהתנור ומצננים. לאחר צינון אני ממליצה להפריד את המרנג מנייר

האפייה בעזרת פלטה שאתם מכניסים מתחת למרנג ולאט לאט מפרידים מהנייר.

מכינים קצפת קפה:

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת להקצפה יחד עם  אינסטנט פודינג נס קפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.

מעבירים את הקצפת מעל הבצק הפריך בתבנית, ומישרים. מניחים מעל הקצפת את המרנג

במיקרו מחממים שוקולד מריר ושמנת להקצפה עד להמסה ומערבבים, מזלפים מעל המרנג.

מעבירים לצינון במקרר ולהתייצבות, אני בעד לילה, אבל כמה שעות גם יספיקו.

מגישים מהמקרר.

אמאלה כמה שזה טעים! טרפתי כמו משוגעת!

**הפרסום בשיתוף LURPAK

 

 

Print Friendly, PDF & Email

69 Comments

בתיה אפריל 28, 2022 at 11:32 pm

את מדהימה קרן!!!
איזה כיף סופסופ מתכון שלך לעוגה האהובה עלינו.
שתזכי לעוד שנים רבות של שמחה ויצירה.
כל מתכון שלך הוא חגיגה בשבילי, את נפלאה!!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 12:07 am

תודה רבה בתיה מהממת ♥️

Reply
Meital Oliva אפריל 29, 2022 at 4:47 pm

מתכון נוסטלגי נהדר!
יומולדת שמח והרבה בריאות ואושר ❤️❤️❤️

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 4:55 pm

תודה!

Reply
מיה שאולוב-יפה אפריל 30, 2022 at 11:50 am

מקסים השיתוף, נהוג לתת קרדיט על המתכון – חנה שאולוב כותבת סיפרי בישול ואפייה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2022 at 1:46 am

יש לך טעות, ניתן קרדיט בהקדמה למתכון

Reply
מיכל קופמן אפריל 29, 2022 at 12:26 am

תודה רבה! מזל טוב! אפשר להחליף את הקפה בשוקולית או לא לשים בכלל קפה?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 4:56 pm

בטח
אפשר איזה טעם שתרצי

Reply
אפרת מאי 6, 2022 at 10:51 am

וואו איזו עוגה אליפות!
החזירה לנו טעם ילדות משודרג.
הכנתי לאמא ליום הולדתה ופשוט יצאה עוגה מעלפת…. מהיום זו עוגת יום ההולדת הרשמית! תודה לך על שיתוף המרשמים המושלמים.

Reply
קרן אגם מאי 6, 2022 at 11:33 am

משמחת ממש תודה

Reply
צביה טריבלסקי אפריל 29, 2022 at 12:53 am

יום הולדת שמח ומאושר לקרן המהממתת❤

Reply
גל אפריל 29, 2022 at 9:38 am

מזל טוב קרן! העוגה נראית וואו!
רוצה להכין אותה ויש לי רק ביצים m. האם צריך למתכון 4 ביצים m במקום L?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 4:57 pm

כן בדיוק

Reply
צביה טריבלסקי אפריל 29, 2022 at 12:55 am

המון נחת עם אור בנשמה ורק רגעי אושר ושימחה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 5:07 pm

תודה צביה

Reply
אילנה אפריל 29, 2022 at 4:49 am

הי, אכן עוגה נוסטלגית, לדעתי אין צורך לטרוח על הכנת הסירופ שוקולד. סירופ מוכן עושה את העבודה מצויין ונוח להזלפה ולקישוט

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 4:56 pm

בהחלט מסכימה איתך שגם עם המוכן זה טעים
לי לא היה ונהנתי מההכנה שלו

Reply
קידר ענבל אפריל 29, 2022 at 6:58 am

שלום, מה ניתן לשים במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 4:57 pm

לפרווה? כל תחליף חמאה

Reply
שרה מאי 5, 2022 at 1:58 am

קרן שלום,.
המרנג לא מתרכך במקרר?
מזל טוב ליום ההולדת!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:08 pm

תודה שרה, לא מתרכך אם מייבשים אותו מספיק בתנור

Reply
שרה מאי 8, 2022 at 2:28 pm

הכנתי ויצא ממש מגניב!
עפו עליה גם הילדים וגם המבוגרים. חן חן לך

Reply
אילן אפריל 29, 2022 at 7:03 am

היי קרן. תודה על כל המתכונים!
עם מה אני יכול להחליף את הפודינג וניל?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 5:07 pm

אפשר לוותר עליו

Reply
ורדית לב ארי אפריל 29, 2022 at 7:34 am

מזל טוב קרן !!! טוב הלב והיופי שלך יוצאים דרך כל מתכון. ובבלוג. בזכותך עברנו את הקורונה בטוב! לגבי המתכון האם חייבת אבקת נס קפה של עלית או אפשר גם אבקת קפה מגורען? תודה גדולה ליום הולדת שמח

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 5:07 pm

תודה ורדית! אפשר כל נס קפה

Reply
Hagit Gabssi cohen אפריל 29, 2022 at 10:11 am

היי קרן, מזל טוב על כמה מעלות לאפות את המרנג ?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 4:57 pm

120 מעלות

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 5:06 pm

120

Reply
חנה אפריל 29, 2022 at 1:11 pm

"נדמה לי"
יכולת גם לעשות טיפה'לה גוגל ואפילו לתת לחנה שאולוב קרדיט קצת יותר מפרגן.

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 5:00 pm

שכחת לכתוב לי מזל טוב!!!!

Reply
ליאור אפריל 29, 2022 at 7:37 pm

אם הכתוב לא קרדיט אז מה כן???

מזל טוב קרן הנהדרת
את מדהימה
והכפרים של ספרד זה חלום חיי
זה ואפייה
בינתיים תקועה בעבודה שאני כבר מתעבת
🙁

Reply
קרן אגם מאי 1, 2022 at 1:47 am

ליאור תודה!!! שימחת

Reply
יעל מרגולין מאי 5, 2022 at 11:47 am

שלום קרן,
התאכזבתי מהבסיס. יצא יבש. פעלתי לפי ההוראות…

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:08 pm

אולי פספסת סוכר, אולי אפית יותר מדי, זה אחלה בסיס

Reply
ליאור אפריל 29, 2022 at 7:36 pm

אם הכתוב לא קרדיט אז מה כן???

מזל טוב קרן הנהדרת
את מדהימה
והכפרים של ספרד זה חלום חיי
זה ואפייה
בינתיים תקועה בעבודה שאני כבר מתעבת
🙁

Reply
Dikla Einhorn מאי 4, 2022 at 12:43 am

ואם אני רוצה בגודל של תבנית אפייה בתנור,אז איך משתנות הכמויות?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:12 pm

תצטרכי ממ להכפיל הכל

Reply
אבנר פורת אפריל 30, 2022 at 4:22 pm

לא כתבת באיזה טמפרטורה אופים את המרנג.

Reply
קרן אגם מאי 1, 2022 at 1:45 am

120 מעלות

Reply
טל נטף אפריל 30, 2022 at 8:01 pm

הי קרן אלופה
מזל טוב!
כתבת מדהים ! ומרגש ואמיתי ומדוייק! תמשיכי בדרכך
השאלה שלי – אפשר להכין יום לפני את המרנו והבצק ואז להרכיב למחרת? וכמה זמן העוגה מחזיקה עם הפריכות המתאימה ? תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2022 at 1:44 am

תודה טל
כן אין שום בעיה להכין מראש ולהרכיב כשרוצים

Reply
יעל מאי 2, 2022 at 6:18 am

שלום קרן, מזל טוב והרבה בריאות טובה והצלחה.
רציתי לשאול – בעבר נתקלתי בקושי להפריד בין מרנג לנייר אפיה והוא אף נסדק לי… מה את ממליצה לעשות שזה לא יקרה?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 8:44 am

לאפות יותר זמן כדי לייבש אותו.
ייתכן והוא פשוט לא התקשה לגמרי ולכן היתה קשה לך ההפרדה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 8:47 am

הוא כנראה לא התייבש מספיק אז תאפי יותר זמן וזה ייפרד בקלות

Reply
טל מאי 2, 2022 at 11:05 am

קרן המקסימה, מזל טוב עד 120
שתמשיכי להביא לנו מתכונים מעולים

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 4:01 pm

תודה טל מהממת

Reply
אירית מאי 3, 2022 at 12:11 pm

מזל טוב, אפשר לעשות ברינג עגול?

Reply
פלג מאי 4, 2022 at 4:47 pm

קרן האלופה, מזל טוב
האם במקרר לילה לא יקרה למרנג כלום?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:11 pm

לא יקרה כלום

Reply
נעמה טסלר מאי 31, 2022 at 2:07 pm

על איזה תבנית את ממליצה לעוגה?

Reply
אירית מאי 3, 2022 at 12:11 pm

אפשר לעשות ברינג עגול?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2022 at 2:01 pm

כן בטח

Reply
נירית מאי 4, 2022 at 10:26 am

מזל טוב !
אולי אני מפספסת: יש אבקת סוכר במצרכים של הבצק אבל במתכון לא כתוב לשים אבקת סוכר בבצק….אשמח להבהרה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:12 pm

נכון, תוקן . תודה נירית

Reply
נירית מאי 15, 2022 at 9:40 am

אם לא שמתי אבקת סוכר בבסיס – זו יכולה להיות הסיבה שהוא התפורר ?
התבאסתי שלא יכולתי לחתוך מנות אבל יצא מעולה, הרמנו עם כף במקום לחתוך עם סכין וחלק אכלו ישר מהתבנית.
חגגנו יום הולדת למדינה ולאחת המשתתפות בפיקניק יומצמאות עם העוגה הזו + עוגת בראוניז טירמיסו.
פינקתי את המשפחה וקצרתי מחמאות בזכותך (:

Reply
הדר שחף אזר מאי 5, 2022 at 1:41 pm

היי,
מה עושים במקרה שהמרנג נידבק לדף אפיה?
או יותר נכון לשאול- איך עושים שהוא לא ידבק פעם הבאה?
חג שמח!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:07 pm

אפשר מעט ספריי שמן, אבל בעקרון אם המנג התייבש מספיק בתנור הוא אמור לרדת בלי בעיה.

Reply
מורן מאי 5, 2022 at 2:11 pm

היי קרן,
הרם בבצר יש אבקת סוכר או לא? מופיע במרכיבים אבל לא באופן ההכנה.
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:06 pm

נכון, תיקנתי תודה

Reply
Avivit מאי 8, 2022 at 8:55 am

שלום קרן . העוגה נראית שלמות נוסטלגית , אשמח מאוד איך אפשר להמיר לפרווה במקום החמאה ( ואין לי מחמאה באיזור שאני גרה ) .אשמח לתשובה תודה ויום מקסים

Reply
קרן אגם מאי 9, 2022 at 9:59 am

את הבצק הפריך אני מניחה שאפשר להכין עם שמן קוקוס עדיף מוקשה 80% מסך החמאה במשקל

Reply
שני מאי 15, 2022 at 7:02 pm

קרן יקרה שלי
וואי וואי וואי…
הכנתי סתם כזה לנסות…וזה פשוט פחד פחדים כמה שזה השילוב הכי מושלם שיכול להיות..
ממש תודה את כותבת בצורה כל כך ברורה…
היה טעים ממש!
מחכה לעוד…
וכמובן המון מזל טוב!!

Reply
דיקלה מאי 9, 2022 at 7:14 pm

תודה ♥️

Reply
אביב מאי 21, 2022 at 1:30 pm

בכלל כתוב לדעתי….יש הבדל גדול בין נדמה לי לדעתי…

Reply
‫רינה מאי 18, 2022 at 3:48 pm

אולי אקנה מרנג מוכן במקום להכין, לקצר תהליכים.. מה דעתך?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2022 at 8:31 am

אחלה

Reply
אביבית מאי 21, 2022 at 1:32 pm

עוגה מושלמת. מתכונים מושלמים.
כל מתכון טוב יותר מקודמו.
תודה. וכמובן מזל טוב! לעוד שנים של שיתוף ועשייה מפוצצת אהבה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2022 at 2:23 pm

תודה אביבית

Reply

Leave a Comment