היום בבוקר נפל לי האסימון שהחופש הגדול הגיע.תיכף תבינו איך.
וזה אומר, שהמתבגרים ישנים ביום (יששששש כל הבית לרשותי) אבל ערים כל הלילה,
ואף אחד לא יודע באמת מה הם עושים,כלומר אני יודעת שהם בעיקר אוכלים, וזה בזכות
העקבות שהם משאירים.
חלק מהעקבות זה שאריות של אוכל ואריזות ריקות בסלון, או כף מלאה נוטלה בכיור,
וחלק מהרמזים נסתרים ואני מגלה אותם במהלך היום או הימים הקרובים, כמו למשל צנצנת
של ריבת חלב ריקה בארון, או כשאני מרימה קרטון חלב בבוקר להכין קפה אבל הוא ריק,
כי מה יותר הגיוני מלהחזיר קרטון חלב ריק למקרר? למה סתם לזרוק לפח??????
המקרר שלי כפי שאתם יודעים וגם הפריזר אלו מקומות אחסון להמון מאפים ואוצרות שקשורים
איך לא לעבודה שלי, ואם אני שוכחת לכתוב פתק, להסביר בעל פה או ממש להחביא, המאפים
שלי בסכנה!
כבר קרה לא פעם או פעמיים ששלחו אליי מחברה כזו או אחרת מוצרים שהייתי אמורה להכין איתם
משהו או לצלם אותם ולהעלות, והם הגיעו יום קודם, אוחסנו בפריזר או במקרר ונעלמו משם עד הבוקר.
אז כזה! עם העוגה הזו. הכנתי למזלי שתיים אתמול, והכנסתי למקרר, כי עוגת גבינה צריכה זמן לעמוד לפני
שאוכל לצלם אותה. הייתי כנראה חכמה ממש כדי להכניס אחת לפריזר ואחת למקרר,
כי כשקמתי בבוקר, זו שבמקרר היתה שם, אבל התבנית היתה כמעט ריקה!
בטוחה שלכולנו יש סיפורים מצחיקים על דברים שהילדים אוכלים לנו במהלך הלילות של החופש הגדול לא?
אז לעוגה! נתחיל מפירורי הקראמבל קקאו שזה בערך הדבר הכי גאוני שקיים!
זה ככ טעים וזה הזכיר לי את הפירורים שמכניסים לגלידה פיצוץ של מקדונלדס, שזו בעיניי הגלידה
הכי טעימה אבר.
למזלי נשארו לי פירורים אחרי הכנת העוגות ואני שומרת אותם בפריזר, אפשר לפזר אותם על גלידה,
או להשתמש בהם כקרמבל לעוגה או סתם לשלב בקצפת לקינוח.
וקרם המסקרפונה והשמנת המתוקה, זה אחד הדברים הטעימים וקלים להכנה,
שמשתלבים מושלם ממש אחד עם השני ויוצרים קרם שנמס בפה.
העוגה קלה קלה להכנה, והאי יצאה ממש ממכרת, כזו שאי אפשר להפסיק לקחת ממנה רק עוד ביס
אחד ודי.
עוגת קרם גבינה מסקרפונה וקראמבל קקאו/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ או שתי תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
לקראמבל קקאו :
1/2 כוס (70 גרם) קקאו כהה
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
250 גר׳ (כוס ורבע) סוכר לבן
250 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
קורט מלח
לקרם מסקרפונה:
2 מיכלים (500 גר׳)שמנת להקצפה 38%
2 מיכלים (500 גר׳) גבינת מסקרפונה של גד
1 כפית תמצית/מחית וניל איכותית
150 גר׳ אבקת סוכר
80 גר׳ (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מתחילים עם הקראמבל. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 175 מעלות .
בקערת מעבד המזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים)
מערבבים קמח, אבקת קקאו וסוכר לבן, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד
ליצירת פירורי בצק. משטחים את הפירורים על תבנית התנור ואופים כ 25 דק׳.
מורידים טמפרטורה ל 150 מעלות ואופים עוד 10 דק׳.
מוציאים, ובעזרת כף מפרידים את הפירורים. מצננים לחלוטין.
מכינים את קרם המסקרפונה:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת , וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה,
מורידים מעט את המהירות ומוסיפים אינסנט פודינג וניל, מעלים שוב מהירות ומקציפים עוד מעט.
מורידים שוב מהירות ומוסיפים פנימה מסקרפונה ומערבבים.
מרפדים תחתית של תבנית בפירורי קראמבל קקאו בנדיבות, ומעבירים מעל הפירורים את הקרם.
מישירים את פני הקרם ומפזרים פירורי קראמבל שוב מלמעלה בנדיבות.
לי נשארו קצת פירורים והכנסתי לפריזר (למטה יש לכם הצעות מה לעשות איתם)
מעבירים את העוגה למקרר רצוי ללילה או לפחות 8 שעות לפני ההגשה.
**את העוגה שומרים במקרר עד שלושה ימים
**אם נשארו לכם פירורי קראמבל תשמרו בפריזר, אפשר לפזר אותם מעל גלידה!
או לפזר אותם מעל עוגת וניל בחושה, או סתם ככה לנשנש עם קצפת.
40 Comments
אפשרי להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי או כל קמח אחר לצליאקים?
אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינה אחרת עם פחות אחוזי שומן? תודה!
אפשר אבל זה ייצא שונה כי היא ממש עשירה וקרמית
מה זה קקאו כהה?
קקאו איכותי
אבל גם רגיל זה בסדר
היי קרן
נראה מושלםםם ובטוחה שגם טעים
יש אפשרות להקפיא את העוגה ? אם כן לכמה זמן נראה לך היא תוכל להחזיק הקפאה ?
את גאון מושלם ❤
תודה אתי
החלפתי את המסקרפונה עם סימפטיה 5% טעם טבעי ויצא מושלםםם.
קרן, את אלופה!
מתכון מנצח❤
יש אפשרות לשים מסקרפונה אחת ולא 2?
כן
תצא פחות מסה אבל אחלה
הכנתי את העוגה המפתיעה הזאת ( בשתי תבניות אינגליש) טעימה תענוג רק שהפחתתי בכמויות הסוכר (פשוט אוהבים פחות מתוק אצלנו) עוגה נהדרת תודה רבה
מתאים לקינוחי כוסות?
בטח
היי, זה נראה מעולה.
האם אפשר בלי האינסטנט פודינג וניל?
בתודה מראש.
כן אפשר להשמיט
תודה! אפשר אולי להוסיף קצת קורנפלור במקום פודינג או שעדיף להשמיט לגמרי?
קורנפלור ווניל תמצית
קניתי בטעות קרם מסקרפונה ….. אפשרי או שיצא נוזלי ומתוק מידי?
להוריד מעט מהסוכר
היי קניתי בטעות קרם מסקרפונה…. הולך או לא מתאים?
הולך אבל אם הוא מתוק אולי תורידי מעט מהסוכר
תודה רבה וסליחה ששאלתי פעמיים, פשוט מאוד מאוד מצפה לאכול אותה!! :))))
היי קרן, העוגה נראית מדהים! אפשרי להכין בתבנית 24 או שתצא נמוכה מידי?
אפשר, גם נמוכה זה סבבה
אם רוצים לקצר את זמני הקירור אפשר לשים במקפיא?
אפשר
הי קרן, אפשר להקפיא את העוגה?
פחות ממליצה על הקפאה, זה בעקרון אפשרי אבל אני חוששת מקצת מרקם מבאס אחרי הקפאה
קרן שלום
האם אפשר להקטין את הכמויות בחצי ולהכין רק תבנית אחת של אינגליש קייק
האם צריך להקטין גם את זמן האפייה של הקראמבל
אפשר להכין חצי כמות
זמן האפייה של הקראמבל לא ממש משתנה אבל להיות עירניים
היי קרן המושלמת!! אני חולה על המתכונים שלך 🙂
גם אני קניתי קרם מסקרפונה, בעניין הפחתת הסוכר, הגעתי לשלב הקרם, האם ניתן להפחית בכמות אבקת הסוכר ? ואם כן בכמה את ממליצה
אפשר להוריד רבע כמות
היי
הכנתי את תערובת הפירורים לפי ההוראות אך בכלל לא יצא לי בצק, הכול פירורים ושום דבר לא מאחד בינהם
מה אפשר להוסיף??
ביצה או מים
היי קרן
נראה מעולה
אין לי אינסטנט פה בגולה, להחליף במקרה הזה בקורנפלור+סוכר וניל?
כן לגמרי אפשר
תודה יצא פשוט מעולה! ריפדתי את התבניות בניילון נצמד כך שכשהן היו מוכנות פשוט הפכתי לצלחות הגשה והן לגמרי עמדו יציבות ונראו פצצה.כמו איזו קסטה ענקית
שמחה לשמוע
☺️☺️