עוגות גבינהקינוחיםשבועות

עוגת קרם גבינה מסקרפונה וקראמבל קקאו

יולי 7, 2021 40 Comments

היום בבוקר נפל לי האסימון שהחופש הגדול הגיע.תיכף תבינו איך.

וזה אומר, שהמתבגרים ישנים ביום (יששששש כל הבית לרשותי) אבל ערים כל הלילה,

ואף אחד לא יודע באמת מה הם עושים,כלומר אני יודעת שהם בעיקר אוכלים, וזה בזכות

העקבות שהם משאירים.

חלק מהעקבות זה שאריות של אוכל ואריזות ריקות בסלון, או כף מלאה נוטלה בכיור,

וחלק מהרמזים נסתרים ואני מגלה אותם במהלך היום או הימים הקרובים, כמו למשל צנצנת

של ריבת חלב ריקה בארון, או כשאני מרימה קרטון חלב בבוקר להכין קפה אבל הוא ריק,

כי מה יותר הגיוני מלהחזיר קרטון חלב ריק למקרר? למה סתם לזרוק לפח??????

המקרר שלי כפי שאתם יודעים וגם הפריזר אלו מקומות אחסון להמון מאפים ואוצרות שקשורים

איך לא לעבודה שלי, ואם אני שוכחת לכתוב פתק, להסביר בעל פה או ממש להחביא, המאפים

שלי בסכנה!

כבר קרה לא פעם או פעמיים ששלחו אליי מחברה כזו או אחרת מוצרים שהייתי אמורה להכין איתם

משהו או לצלם אותם ולהעלות, והם הגיעו יום קודם, אוחסנו בפריזר או במקרר ונעלמו משם עד הבוקר.

אז כזה! עם העוגה הזו. הכנתי למזלי שתיים אתמול, והכנסתי למקרר, כי עוגת גבינה צריכה זמן לעמוד לפני

שאוכל לצלם אותה. הייתי כנראה חכמה ממש כדי להכניס אחת לפריזר ואחת למקרר,

כי כשקמתי בבוקר, זו שבמקרר היתה שם, אבל התבנית היתה כמעט ריקה!

בטוחה שלכולנו יש סיפורים מצחיקים על דברים שהילדים אוכלים לנו במהלך הלילות של החופש הגדול לא?

אז לעוגה! נתחיל מפירורי הקראמבל קקאו שזה בערך הדבר הכי גאוני שקיים!

זה ככ טעים וזה הזכיר לי את הפירורים שמכניסים לגלידה פיצוץ של מקדונלדס, שזו בעיניי הגלידה

הכי טעימה אבר.

למזלי נשארו לי פירורים אחרי הכנת העוגות ואני שומרת אותם בפריזר, אפשר לפזר אותם על גלידה,

או להשתמש בהם כקרמבל לעוגה או סתם לשלב בקצפת לקינוח.

וקרם המסקרפונה והשמנת המתוקה, זה אחד הדברים הטעימים וקלים להכנה,

שמשתלבים מושלם ממש אחד עם השני ויוצרים קרם שנמס בפה.

העוגה קלה קלה להכנה, והאי יצאה ממש ממכרת, כזו שאי אפשר להפסיק לקחת ממנה רק עוד ביס

אחד ודי.

עוגת קרם גבינה מסקרפונה וקראמבל קקאו/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ או שתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

לקראמבל קקאו :

1/2 כוס (70 גרם) קקאו כהה

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

250 גר׳ (כוס ורבע) סוכר לבן

250 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

קורט מלח

לקרם מסקרפונה:

2 מיכלים (500 גר׳)שמנת להקצפה 38%

2 מיכלים (500 גר׳) גבינת מסקרפונה של גד

1 כפית תמצית/מחית וניל איכותית

150 גר׳ אבקת סוכר

80 גר׳ (חבילה) אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מתחילים עם הקראמבל. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 175 מעלות .

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם הידיים)

מערבבים קמח, אבקת קקאו  וסוכר לבן, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד

ליצירת פירורי בצק. משטחים את הפירורים על תבנית התנור ואופים כ 25 דק׳.

מורידים טמפרטורה ל 150 מעלות ואופים עוד 10 דק׳.

מוציאים, ובעזרת כף מפרידים את הפירורים. מצננים לחלוטין.

מכינים את קרם המסקרפונה:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת , וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה,

מורידים מעט את המהירות ומוסיפים אינסנט פודינג וניל, מעלים שוב מהירות ומקציפים עוד מעט.

מורידים שוב מהירות ומוסיפים פנימה מסקרפונה ומערבבים.

מרפדים תחתית של תבנית בפירורי קראמבל קקאו בנדיבות, ומעבירים מעל הפירורים את הקרם.

מישירים את פני הקרם ומפזרים פירורי קראמבל שוב מלמעלה בנדיבות.

לי נשארו קצת פירורים והכנסתי לפריזר (למטה יש לכם הצעות מה לעשות איתם)

מעבירים את העוגה למקרר רצוי ללילה או לפחות 8 שעות לפני ההגשה.

**את העוגה שומרים במקרר עד שלושה ימים

**אם נשארו לכם פירורי קראמבל תשמרו בפריזר, אפשר לפזר אותם מעל גלידה!

או לפזר אותם מעל עוגת וניל בחושה, או סתם ככה לנשנש עם קצפת.

 

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

נעמה יולי 7, 2021 at 3:03 pm

אפשרי להחליף את הקמח הרגיל בקמח תמי או כל קמח אחר לצליאקים?

Reply
איש יולי 7, 2021 at 5:17 pm

אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינה אחרת עם פחות אחוזי שומן? תודה!

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:43 am

אפשר אבל זה ייצא שונה כי היא ממש עשירה וקרמית

Reply
רחל יולי 7, 2021 at 6:29 pm

מה זה קקאו כהה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:44 am

קקאו איכותי
אבל גם רגיל זה בסדר

Reply
מור יולי 7, 2021 at 9:45 pm

היי קרן
נראה מושלםםם ובטוחה שגם טעים
יש אפשרות להקפיא את העוגה ? אם כן לכמה זמן נראה לך היא תוכל להחזיק הקפאה ?

Reply
אתי יולי 7, 2021 at 10:00 pm

את גאון מושלם ❤

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:44 am

תודה אתי

Reply
סימה כהן יולי 8, 2021 at 1:38 pm

החלפתי את המסקרפונה עם סימפטיה 5% טעם טבעי ויצא מושלםםם.
קרן, את אלופה!
מתכון מנצח❤

Reply
Roni יולי 8, 2021 at 6:42 pm

יש אפשרות לשים מסקרפונה אחת ולא 2?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 8:40 pm

כן
תצא פחות מסה אבל אחלה

Reply
Shalhevet יולי 10, 2021 at 7:59 am

הכנתי את העוגה המפתיעה הזאת ( בשתי תבניות אינגליש) טעימה תענוג רק שהפחתתי בכמויות הסוכר (פשוט אוהבים פחות מתוק אצלנו) עוגה נהדרת תודה רבה

Reply
נעמה יולי 18, 2021 at 6:04 pm

מתאים לקינוחי כוסות?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 10:10 pm

בטח

Reply
Lea יולי 15, 2021 at 10:26 am

היי, זה נראה מעולה.
האם אפשר בלי האינסטנט פודינג וניל?

בתודה מראש.

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:20 pm

כן אפשר להשמיט

Reply
‫ניצן מאי 25, 2023 at 10:30 am

תודה! אפשר אולי להוסיף קצת קורנפלור במקום פודינג או שעדיף להשמיט לגמרי?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:44 am

קורנפלור ווניל תמצית

Reply
ליאורה יולי 18, 2021 at 6:36 pm

קניתי בטעות קרם מסקרפונה ….. אפשרי או שיצא נוזלי ומתוק מידי?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 10:10 pm

להוריד מעט מהסוכר

Reply
ליאורה יולי 19, 2021 at 1:51 pm

היי קניתי בטעות קרם מסקרפונה…. הולך או לא מתאים?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2021 at 2:01 pm

הולך אבל אם הוא מתוק אולי תורידי מעט מהסוכר

Reply
ליאורה יולי 19, 2021 at 3:43 pm

תודה רבה וסליחה ששאלתי פעמיים, פשוט מאוד מאוד מצפה לאכול אותה!! :))))

Reply
עדן יולי 20, 2021 at 10:06 am

היי קרן, העוגה נראית מדהים! אפשרי להכין בתבנית 24 או שתצא נמוכה מידי?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2021 at 1:05 pm

אפשר, גם נמוכה זה סבבה

Reply
גל יולי 23, 2021 at 2:44 pm

אם רוצים לקצר את זמני הקירור אפשר לשים במקפיא?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:43 pm

אפשר

Reply
שרית אוגוסט 3, 2021 at 10:59 pm

הי קרן, אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 7:12 am

פחות ממליצה על הקפאה, זה בעקרון אפשרי אבל אני חוששת מקצת מרקם מבאס אחרי הקפאה

Reply
רות צקרוב אוגוסט 5, 2021 at 9:24 am

קרן שלום
האם אפשר להקטין את הכמויות בחצי ולהכין רק תבנית אחת של אינגליש קייק
האם צריך להקטין גם את זמן האפייה של הקראמבל

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:24 am

אפשר להכין חצי כמות
זמן האפייה של הקראמבל לא ממש משתנה אבל להיות עירניים

Reply
שני אוגוסט 20, 2021 at 2:37 pm

היי קרן המושלמת!! אני חולה על המתכונים שלך 🙂
גם אני קניתי קרם מסקרפונה, בעניין הפחתת הסוכר, הגעתי לשלב הקרם, האם ניתן להפחית בכמות אבקת הסוכר ? ואם כן בכמה את ממליצה

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 5:00 pm

אפשר להוריד רבע כמות

Reply
טליה ברזילי ספטמבר 26, 2021 at 9:11 pm

היי
הכנתי את תערובת הפירורים לפי ההוראות אך בכלל לא יצא לי בצק, הכול פירורים ושום דבר לא מאחד בינהם
מה אפשר להוסיף??

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:52 am

ביצה או מים

Reply
דני פברואר 18, 2023 at 10:37 pm

היי קרן
נראה מעולה
אין לי אינסטנט פה בגולה, להחליף במקרה הזה בקורנפלור+סוכר וניל?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2023 at 8:03 am

כן לגמרי אפשר

Reply
דני פברואר 27, 2023 at 10:00 pm

תודה יצא פשוט מעולה! ריפדתי את התבניות בניילון נצמד כך שכשהן היו מוכנות פשוט הפכתי לצלחות הגשה והן לגמרי עמדו יציבות ונראו פצצה.כמו איזו קסטה ענקית

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:09 pm

שמחה לשמוע

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2023 at 10:10 pm

☺️☺️

Reply

Leave a Comment