עוגות בחושותקינוחיםשבועות

עוגת קרמבו וניל מדהימה

פברואר 27, 2025 13 Comments

את עוגת הקרמבו שוקולד אנחנו מכירים המון שנים, יש לי אחת כזו באתר שנאי מאוד מאוד אוהבת (והיא אפילו כשרה לפסח)

לפני כמעט שנה הכנתי בבית עוגת תפוזים ומעליה קרם מסקרפונה וגנאש שוקולד לבן, לא ממש צילמתי אז שלבי מתכון ותכננתי המון זמן לעשות את זה.

כשסוף סוף יצא לי לצלם, אביה שעובדת איתי אמרה, זה קרמבו וניל, ואני בכלל לא חשבתי על זה, שגרסת הויל לעוגת הקרמבו זה בדיוק מה שהכנתי.

אז קבלו אותה, עוגת קרמבו וניל, שאי אפשר, אבל אי אפשר להפסיק לתת לה עוד ביס ועוד ביס, כזו שהכי כייף לפנק איתה ביום הולדת, או אירוע משפחתי

כייף להכין אותה לשבת סתם שתהיה במקרר, היא נראית מליון דולר בייבי אבל היא פשוטה ממש וקלה להכנה.

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת קרמבו וניל מדהימה/ תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לעוגה:

ביצים גודל L

כוס (200 גר') סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

כוס (240 מ״למיץ תפוזים

כוסות (280 גר ') קמח לבן רגיל

כפיות אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

לקרם:

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

3 כפות גבינת מסקרפונה

לעיטור:

150 גר שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת להקצפה

לעיטור:

1/2 כוס קוקוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלותומשמנים היטב תבנית אפייה, מומלץ לרפד גם בתחתית וגם בדפנות בנייר אפייה

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולהוניל, ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף

מוסיפים קמחאבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור  ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש

מוציאים את העוגה מהתנור  ומצננים לחלוטין

כשהעוגה הצטננה מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל אבקת סוכר וגבינת מסקרפונה לקרם אחיד

מצפים את העוגה בקרם ומצננים במקרר למשך 30 דק.

ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן עד שהשוקולד נמס ומערבבים לממרח אחיד

מצפים את העוגה, מפזרים מלמעלה קוקוס (לא חובה) ומגישים

**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים במקרר

13 Comments

אלינור מרץ 7, 2025 at 1:58 pm

היי קרן !! בדיוק הכנתי את העוגה המושלמת הזו
שאלונת.. שמתי את השוקולד לבן על העוגה ישר אחרי שהמסתי וכנראה מהחום הקצפת הלבנה מתחת נמסה .. מה לעשות ?
עדיין תצא טובה ?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2025 at 7:32 am

בטוח שכן

Reply
אביגיל מרץ 9, 2025 at 11:07 pm

נראית עוגה מהממת!! יש אפשרות להמיר לפרווה את הגבינת מסקרפונה?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2025 at 5:26 pm

אפשר לוותר עליה

Reply
אירית מרץ 11, 2025 at 3:21 pm

כתוב שהיא כשרה לפסח, איך בדיוק אם יש במתכון קמח ?

האם אפשר להחליף לקמח שקדים ? שיוצא ממש טעים עם תפוזים ?

Reply
ריקי מרץ 11, 2025 at 6:49 pm

אפשר בלי גבינת מסקרפונה? אין לי . או משהו אחר?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2025 at 5:22 pm

אפשר בלי

Reply
מירי מרץ 12, 2025 at 11:55 am

האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2025 at 5:23 pm

כן

Reply
יובל מרץ 15, 2025 at 9:25 am

האם אפשר להחליף במשהו את מיץ התפוזים?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2025 at 8:38 am

שמנת חמוצה

Reply
מורן מרץ 20, 2025 at 5:26 pm

כשמוסיפים את הקמח ואבקת האפייה להמשיך להקציף במיקסר או לערבב עם לקקן?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2025 at 5:27 pm

אפשר עם המיקסר, רק להוריד מהירות

Reply

Leave a Comment