סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
פברואר 27, 2025 | 19 תגובות
את עוגת הקרמבו שוקולד אנחנו מכירים המון שנים, יש לי אחת כזו באתר שנאי מאוד מאוד אוהבת (והיא אפילו כשרה לפסח)
לפני כמעט שנה הכנתי בבית עוגת תפוזים ומעליה קרם מסקרפונה וגנאש שוקולד לבן, לא ממש צילמתי אז שלבי מתכון ותכננתי המון זמן לעשות את זה.
כשסוף סוף יצא לי לצלם, אביה שעובדת איתי אמרה, זה קרמבו וניל, ואני בכלל לא חשבתי על זה, שגרסת הויל לעוגת הקרמבו זה בדיוק מה שהכנתי.
אז קבלו אותה, עוגת קרמבו וניל, שאי אפשר, אבל אי אפשר להפסיק לתת לה עוד ביס ועוד ביס, כזו שהכי כייף לפנק איתה ביום הולדת, או אירוע משפחתי
כייף להכין אותה לשבת סתם שתהיה במקרר, היא נראית מליון דולר בייבי אבל היא פשוטה ממש וקלה להכנה.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
מצרכים למתכון:
לעוגה:
4 ביצים גודל L
כוס (200 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גר ') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
לקרם:
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גבינת מסקרפונה
לעיטור:
150 גר שוקולד לבן
1/3 כוס שמנת להקצפה
לעיטור:
1/2 כוס קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה, מומלץ לרפד גם בתחתית וגם בדפנות בנייר אפייה
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה, וניל, ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין
כשהעוגה הצטננה מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל אבקת סוכר וגבינת מסקרפונה לקרם אחיד
מצפים את העוגה בקרם ומצננים במקרר למשך 30 דק.
ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן עד שהשוקולד נמס ומערבבים לממרח אחיד
מצפים את העוגה, מפזרים מלמעלה קוקוס (לא חובה) ומגישים
**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים במקרר
TAG עוגת קרם, עוגת קרמבו, עוגת קרמבו וניל מדהימה, עוגת תפוזים
בטוח שכן
נראית עוגה מהממת!! יש אפשרות להמיר לפרווה את הגבינת מסקרפונה?
אפשר לוותר עליה
היי קרן,העוגה נראת מעולה , איך אפשר להכין אותה לפסח?אשמח לתשובה
בטח משתמשים בקמח ללא גלוטן
כתוב שהיא כשרה לפסח, איך בדיוק אם יש במתכון קמח ? האם אפשר להחליף לקמח שקדים ? שיוצא ממש טעים עם תפוזים ?
אפשר בלי גבינת מסקרפונה? אין לי . או משהו אחר?
אפשר בלי
האם אפשר להקפיא?
כן
האם אפשר להחליף במשהו את מיץ התפוזים?
שמנת חמוצה
כשמוסיפים את הקמח ואבקת האפייה להמשיך להקציף במיקסר או לערבב עם לקקן?
אפשר עם המיקסר, רק להוריד מהירות
היי קרן, הכנתי השבוע את עוגת הקרמבו הרגילה לארוחת שישי וכמובן שהייתה הצלחה אדירה. חשבתי להכין את הקרמבו וניל לליל הסדר .. איך הופכים לל״ג ? (אם יש אופציה חוץ מקמח תמי) תודה !
רק עם קמח ללא גלוטן , יש כאלו שמותאמים לפסח
מתה על המתכונים שלך אין אחד שלא מצליח. אם אין לי מיץ תפוזים ושמנת חמוצה מה אפשר במקום ובאיזה כמות?
אפשר חלב או מים בכמות זהה ואפשר יוגורט במקום שמנת חמוצה גם אותה כמות ( עדיף אחוזי שומן גבוהים)
אלינור
מרץ 7, 2025 בשעה 13:58
היי קרן !! בדיוק הכנתי את העוגה המושלמת הזו שאלונת.. שמתי את השוקולד לבן על העוגה ישר אחרי שהמסתי וכנראה מהחום הקצפת הלבנה מתחת נמסה .. מה לעשות ? עדיין תצא טובה ?