לא מאחורי כל מתכון עומד סיפור,ולא כל סיפור הוא וואו!
אבל לרוב, יש דרך קטנה שנעשתה עד למתכון וכייף לשתף בה.
את השבלולים היפים האלו הכנתי בשבת אחה״צ, קצת לפני שיצאנו לאכול ארוחת ערב קלילה
של סוף הסופ״ש אצל מליאן חברה שלי בחצר היפה והקסומה שלה בגבעתיים.
במקרר כבר חיכתה לי חבילה של עלי פילו שתוכננו להיות בקלאווה ערב קודם
וזה לא קרה. אז הם הפכו לבורקסים.
הכנתי כמות לתבנית אחת, ונשארו לי עוד מחצית מכמות העלים בחבילה.
ואז שמעתי שבמדרגות עולים הרבה אנשים, לגג של טל השכן היפה שלי מלמעלה.
הצצתי וראיתי שהם עלו עם אבטיח וגיטרה,
וזה היה פתרון מושלם להיפטר מחצי החבילה השניה של עלי הפילו.
הכנתי מהר שבלול נוסף והכנסתי לתנור.
העליתי את זה לגג כשהתבנית עוד רותחת והגבינות מבעבעות.
גיליתי ערימה של ראשים יפים שחזרו מהמידברן ובטוחים שהם בוודסטוק עדיין.
בלילה חזרתי לקחת את התבנית, היו שם יותר ראשים יפים,
והיה הכי כייף לשמוע שזה היה טעים להם בטירוף.
המתכון דומה מאוד לשבלול פילו הזה
(שם גם תוכלו ללמוד על השורשים הבולגריים שלי, שהם האשמים העיקריים לחיבה
המטורפת שלי לבורקסים שמנמנים בכל שעה משעות היום)
רק שאופן ההכנה שלו שונה מעט, וגם המילוי.
הם יפים וטעימים כמו שרק בורקס גבינות חם חם וטרי יכול להיות,
מגישים עם ביצה קשה ויוגורט.
את הרעיון לצורת השושנים לקחתי מפה:
שבלולי בצק פילו מלאים בגבינות / 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס״מ או תבנית אחת גדולה מרובעת.
מצרכים למתכון:
חבילה עלי פילו מופשרים לילה מראש במקרר
150 גר' גבינה בולגרית
1 גביע קוטג' 5%
חבילה ( 250 גר') גבינת חמד ( אפשר להמיר בטוב טעם או בריקוטה, בעיניי היא פשוט מושלמת למאפה)
100 גר' גבינת פרמזן' מגורדת ( או קשקבל או חצי חצי)
חצי חבילה ( 90 גר') גבינת עיזים פרומעז
1 ביצה
למריחה:
50 גר' חמאה מומסת מעורבבת עם 1/4 כוס שמן זית( קודם להמיס ורק אחרי להוסיף את השמן זית)
לציפוי:
ביצה
1/4 כוס חלב
מעט שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות והביצה לתערובת אחידה,
(זה לוקח קצת זמן בגלל הגבינות הקשות, הכי טוב למעוך עם מזלג,
ואני אוהבת להשאיר קצת גושים של בולגרית לטעם חזק)
פורסים על השיש את עלי הפילו, ומכסים מיד במגבת
אם לא תכסו במגבת לכל אורך התהליך, העלים מתייבשים במהירות שיא
ולא תוכלו לעבוד איתם, הם יישברו.
מוציאים שני עלים מהחבילה, פורסים על השיש ומברישים היטב בעזרת מברשת
בתערובת החמאה (אל תתקמצנו!, אם הגענו עד לכאן אנחנו בטח לא בדיאטה)
חוצים את הדפים ל 2 לרוחבם, כך שנוצרו לנו 2 מלבנים.
מניחים תלוליות של מילוי לרוחב כל מלבן בצק בשליש התחתון שלו
מגלגלים לגליל ארוך, ואת הגליל מגלגלים סביב עצמו עד שנוצר שבלול.
מניחים את השבלול בתבנית האפייה, וממשיכים כך עם שאר כמות הבצק.
מערבבים היטב ביצה וחלב, ומברישים את השבלולים.
את מה שנותר פשוט שופכים מעליהם.
מפזרים שומשום בנדיבות.
אופים כ 45-50 דק' עד שהמאפה מקבל צבע שחום יפה.
מגישים חם עם ביצה קשה ויוגורט בצד.
19 Comments
Simply the best!!! Thank you!
יצא ממש טעים! מעודן ומענג…
מה דעתך, אפשרי להקפאה?
אפשר בהחלט, ולחמם שוב לפני הגשה
אמאלה אחד הטעימים איך מפסיקים לאכול??
הוספתי גם הרבה פלפל שחור לתערובת הגבינות- הרגיש לי חובה!! החלפתי את השומשום בקצח כי יותר אוהבת את טעמו ואז אחרי האפייה לפזר מעל כל הדבר היפה הזה בצל ירוק חתוך גס ולהגיש לצד עגבניות חתוכות גס וביצה. היופי בפשטות
אין עלייך את אלופההה
תודה!!! לא מפסיקים לאכול עד שנשארים רק פירורים
נראה מעולה!
שאלה קטנה, כשאת כותבת "מוציאים שני עלים מהחבילה, פורסים על השיש ומברישים היטב בעזרת מברשת" את מתכוונת שני עלים אחד על השני? שיהיו שתי שכבות?
בדיוק, כל פעם שני עלים
שאלה, במה אפשר להמיר את הגבינת עיזים? לא ככ אוהבים אצלנו
יותר ריקוטה או יותר קשקבל או כל גבינה אחרת שאת אוהבת במקום
הי קרן אם אני רוצה להוסיף כרישה מאוד ומטוגנת צריך לשנות משהו מבחינת מאזן הגבינות? או רק להוסיף לתערובת?
אין צורך לשנות כלום רק לפזר מעל הגבינות
הי קרן
האם ניתן לדעתך להכין הכל עד שלב האפייה ולשמור במקרר ללילה ובבוקר רק לאפות? או שזה ירטב ויהרוס את הפריכות של הפילו?
מנסה להתארגן על ארוחת בוקר (רובה מהאתר שלך) ולראות מה יכולה להכין לפני…..
הי הדר
את יכולה להכין לפני אפייה ולהקפיא
תפשירי קצת קודם ותאפי וזה יהיה מצויין
לילה במקרר עלול להרוס את העלים
כל שני עלים זה שווה לשני שבלולים?
תכלס כן
אפשרי בתום אפייה להכניס למקרר ולמחרת רק לחמם בתנור? אולי בטורבו?
האפייה קצרה יחסית אפשר להכין ולהכניס למקרר ולאפות למחרת או להכין ורק לחמם למחרת
באיזה סוג של עלי פילו את משתמשת ?
אין משהו ספיציפי , קונה מה שיש בסופר